Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Marea curvăsăreală a smereniei în grup

Marea curvăsăreală a smereniei în grup

Două industrii sunt în creştere într-o Românie răvăşită de criză. Pupatul moaştelor (plus aferenţii vindecători din pachetul extins de misticism) şi cea a aspirantelor la statutul de prostituată de lux, care te legitimează în societate (aşa-numitele asistente tv). Pe măsură ce sărăcia muşcă mai rău din români, poporul suveran îngroaşă rândurile compacte care mărşăluiesc încolonate spre Casa Domnului, în aşteptarea proniei cereşti. Doamne-Doamne pare, dacă asculţi bigoţii care defulează pe tv din mijlocul cozilor la apă sfinţită, soluţia tuturor nenorocirilor. Te scapă de beteşuguri, scoate (evident, prin intermediarii în sutane) dracii din posedaţii turbulenţi, ţi-aduce nevasta cam curvă înapoi acasă, îţi bagă copilul la facultate etc. E o revărsare publică de bigotism declarativ de-ţi întoarce stomacul pe dos.

Aspirantele la titularizarea în paturile bogaţilor, pripăşite în număr tot mai mare prin televiziuni în căutarea bogatului dornic de-o căsnicie glamour ori a tarifului premium, devenite personaje de tabloide  (sau reviste colorate), sunt şi ele, dacă stai să le asculţi, extrem de credincioase. Bat, cu ipocrizie, nişte cruci călugăreşti şi recită, în triunghiul club de noapte – studio tv – saltea, platitudini religioase de ţi se încreţeşte carnea pe tine. După Revoluţie, pas cu pas, pe măsură ce-au trecut anii, România a dat într-o bisericeală contagioasă. E de bon ton să de duci duminica la slujbă şi să socializezi cu lumea bună, nu te mai poţi întoarce-n drum dacă n-ai duhovnic de folosinţă (cvasi)exclusivă, pereţii trebuie să geamă de icoane. Dacă românii ar fi fost atât de pioşi, ar fi încercat să reziste dictaturii comuniste (şi) prin biserică. Dar, poate şi din cauza pactizării vinovate a Clerului cu regimul, n-au făcut-o. Aşa că expunerea ostentativă în galantarul cu smerenie e doar un alt fel de curvăsăreală. Cu nimic superioară acţiunii diverselor sex-simboluri şi bombe…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

150 thoughts on “Marea curvăsăreală a smereniei în grup

  1. Salut Victor,

    Iti supun atentiei un demers pe care il fac pentru un coleg ce trece printr-o situatie similara celei descrise de tine cu micuta din Valcea, doar ca nenorocirea a picat pe sotia lui.
    Spune-mi te rog daca ai dori sa oferi ajutor(in ce conditii), sa postezi(ar fi un ajutor imens datorita vizibilitatii) pe site-ul tau informatiile despre caz.

    Cu stima si deosebit respect.

    Marius Besteliu.

  2. @Marius Besteliu: public aici, destul de selectiv (intrucat nu asta-i menirea blogului meu) si fara nici o bucurie, ca nici eu nu-s de piatra, diverse anunturi. majoritatea le directionez catre “Pagina de suflete”, realizata de colegii mei de la Jurnalul National

  3. Domnu’ Coman, din respect pentru cel care ne permite amandorura sa ne exprimam in “casa” lui, nu am sa intru in polemica si nici nu am ce sa justific. Fiecare intelege cat poate.

  4. credinta interioara, intima, sincera, neostentativa este necesara, echilibreaza si ajuta. asta nu are nicio legatura cu popii romanesti care jupoaie de bani cu orice ocazie si calca babele cu bmw-ul in parcarea bisericii. foarte bun si adevarat text, ti-ai mai spalat ‘pacatele’ ciutacule:)

  5. Am o cunostina, nu lipseste nici o sarbatoare de la biserica, cunoaste toate regulile, sa stii ca sunt multe reguli in biserica, e mare lucru sa le stii pe toate, adica mai credincioasa ca ea e doar Papa. Mai are si alte calitati, barfeste, minte, saboteaza, raneste sentimente.

  6. Foarte bun articolul!Victore…ai fost afurisit deja,pus la blestem,ti s-au facut bolmoaje…nu mai ai alta scapare decat sa-l iei si pe sectantul de Badea si sa mergeti sa pupatzi o icoana plangacioasa ,asa-zis facatoare de minuni;popii vor crede ca ati intrat in Loja de la Peris sau in funclub-ul lui Black Sabath.BOR se poarta ca in evul mediu,singurul progres ar fi ca si-au tras curent electric prin interior…in rest,manipulare,intoxicare,cat cuprinde.Daca Teoctist a avut o prietena cu mustatza(filmat/a la un momentdat si dat/a pe post)nu a mai fost un capat de tzara…adica nu s-a ,,insemnat” nimeni;nu mai spun ca pe timpul comunismului turnau cu sarg si piosenie la Militzia odioasa…de la primul Preafericit si pana la ultimul popa de tzara.

  7. Ai dreptate! E de-a dreptul de prost gust atitudinea unora fata de religie… De cele mai multe ori totul e doar fatarnicie.

  8. Bigotismul nu e doar o problema romaneasca . In fond , astrologia si toate sectele neoprotestante (unele dintre ele , de-a dreptul ciudate) au aparut si si-au gasit cei mai multi adepti in America . Cred ca tine de carente ale sistemului educational (la noi , frustrant de dificil pentru majoritatea “beneficiarilor”) . Cred ca asta e . In fond , lipsa oricarei forme de educatie in Evul Mediu a insemnat multimi ignorante si superstitioase , gata sa arda pe rug femei nenorocite pe baza unor marturii ridicole , sa lupte si sa moara pentru eliberarea unor locuri aflate la mii de kilometri departare doar pentru ca erau “locuri sfinte” , sa-si cheltuie averi intregi pentru moaste care de cele mai multe ori erau niste falsuri , etc. In evul mediu erau doua industrii foarte profitabile : condimentele si sarea (erau industrii complementare – ajutau la conservarea mancarii si “parfumarea” celei care nu se stricase chiar de tot) si obiectele de cult . Dealtfel conciliul de la Niceea a statuat cultul icoanelor tocmai pentru ca , la presiunea foarte influentilor negustori de obiecte de cult , atat imparateasa Irina , cat si papa Adrian au trecut cu usurinta peste “sa nu-ti faci chip cioplit” si au gasit tot felul de explicatii legate de natura umana a lui Isus (sunt ortodox , nu protestant , deci nu pledez pro-domo). In sfarsit , vorbesc prea mult pe langa subiect , dar cred sincer ca bigotismul vine din lipsa de educatie temeinica .
    Cat le priveste pe doamnele de care faci vorbire , capitalismul inseamna si (daca nu cumva , in primul rand) valorificarea unor oportunitati . Cum francezii vorbeau dupa al doilea razboi mondial despre diferitele forme de colaborationism cu ocupantul german si gasisera pentru “doamnele” care oferisera soldatilor lui Hitler diverse servicii specifice un termen simpatic , “colaborationism orizontal” , am putea si noi sa spunem ca cele de care vorbesti tu dau dovada de “oportunism orizontal” . Ceea ce le transforma in veritabile preotese ale economiei de piata .

  9. Cand mi-a aparut comentariul am vazut ca am facut o afirmatie hazardata . Astrologia n-a aparut in America , e multimilenara de fapt , dar in America a capatat forma sub care o cunoastem astazi .

  10. @Arnold: ca nu l-am vazut la coada la pupat de moaste si/sau apa sfintita. si ca fiecare om e liber sa moara (ori, dimpotriva, sa traiasca) pentru ce crede el de cuviinta.

  11. @ciutacu
    Ai trait si atunci, la a cata reancarnare esti?

    Frate, gandeste-te ca si-a sacrificat viata, si pe a copiilor pentru religia in care s-a nascut. Unde sunt conducatorii care construiau manastiri, care locuiau in ele, nu ti se pare ca dai in prea multi? Nici pe Stefan cel Mare nu l-ai vazut la coada la Sfintele Moaste? Marii scriitori romani, marii pictori, unde isi faceau veacul? Aia erau niste inteligenti prosti? Hai mai Ciutacule, ce ai, au intrat dracii in tine? TREZESTE-TE, ca te-mbeti pa’ nebaute!

  12. @Arnold: citeste, frate, textul, scuteste-ma de predici. nu mai sari ca broasca-n bordura, ca nu-ti ataca nimeni religia. apropo, Stefan cel Mare e piosul ala dreptcredincios care, cand nu construia manastiri si nu platea bir la turci, a futut juma’ de Moldova?

  13. Te aplaudam dupa fiecare fraza, imi placi, dar fi cu Domnul.
    Nu am fost niciodata la o asemenea sarbatoare, si intr-o asemenea aglomerati, dat iti spun ca ma plec in fata celor care fac treaba asta. Nu am nici curajul si nici rabdarea, dar in schimb, merg in afara sarbatorilor. Hai, sa fi sanatos!

  14. Si, hai sa fim sinceri, prin scrieri, am aflat cam tot ce a facut bine, dar tu de unde ai aflat de treba cu fututu, din vorba-n vorba?

  15. Am ajuns sa stam la coada sa tzucam nus’ce os/body parts….?
    De aici la canibalism nu e decat un pas… mai ales de cand Romania se balaceste fericita intr-un colaps economic ireversibil.
    Avem multi cretini si numarul lor e intr-o continua crestere. “The idiots’ mother is always pregnant.”

  16. De ce nu spunem ca e si vina preotilor ???
    De ce scot moastele cu 4 ZILE INAINTE DE SARBATOARE ??? .. Ce inseamna asta ???… Care este rostul ?…
    Unde mai este semnificatia ZILEI ?
    Si apoi de ce trebuie sa asteptam un an ca sa vizitam moastele ? Nu putem sa o facem in timpul anului , civilizat ?
    Peste cateva zile or sa fie la Sfantul Dumitru …
    Asta nu mai e credinta … E altceva , dar ma abtin din repect pentru adevara religie !!!

  17. vine si “enclavedistu’ io.
    sunt multi ce se vad un fel de “fane babanu” al localitatii, regiunii, tarii lor si iau diversi sfinti ca agenti electorali.
    facem neste ecuatii?
    iacata:
    jiji becali+ ? = religie
    pandelica+? = religie
    (alt marinar)+?= religie

    Cine stie rezolvarea a macar doua din trei, poate merge la vot de acum incolo.

    Iar referitor la cei ce se duc la asa ceva = ei sunt cei 60% din cei 30%.

  18. Sa-ti ingropi capul in nisip ca strutul, si sa arborezi ignoranta absoluta in numele crestinismului (vorbim de crestinism) este caracteristica unei civilizatii primitive.
    Sa explici sau justifici fapte ilogice prin religie, iar este primitiv. Nu spun ca oamenii ar trebui sa fie toti atei, sau sa nu fie religiosi…dar in paralel cu viata religioasa ar trebui sa existe si o viata logica (sau practica).
    Partea proasta este ca romanii nici macar nu sunt un popor religios. Romanii sunt un popor ignorant, habotnic, primitiv si profund ipocrit. Cu o mana isi face cruce si cu cealalta iti da in cap pentru un mic sau mai nou o sticla cu aghiasma, asta dupa ce a dat pe gat o sticla de rachiu.
    Poporul roman nu este religios. Din pacate, tot ce a fost pur si onest in aceasta natie, s-a pervertit in timp si acum a ramas doar coaja goala…invelisul.
    Nu sunt ateu, dar nici nu ma duc la biserica. Din punct de vedere al pupatorilor de moaste, sunt pe acelasi rang cu ateul. Dar sincer nu pot sa merg la biserica si sa ma uit la femeile dichisite cu domnu’ patron de mana si turma de plozi dupa ei, care vin la biserica ca si la un eveniment monden..doar sa semneze condica si sa-i vada lumea.
    Daca pretinzi ca esti crestin, ar trebui sa te si porti ca un crestin, nu doar sa faci act de prezenta la domn’ preot.
    Sunt convins ca exista Dumnezeu, si cred in El…nu stiu daca asta ma face crestin, dar am impresia ca ceea ce se intampla in Romania prin biserici, cu popi care fura si dau cu bata…incepe sa aiba din ce in ce mai putin cu crestinismul.
    Imi cer scuze in avans…dar mi se face greata de pretentiosii care dau citate din “duhvnici” taici si maici, calugari si prea cuviosi… Se legitimeaza cu anvergura nu stiu carui monah, super-star local, idolul adolescentelor frustrate de la facultati de filosofie si asistenta sociala. Credinta in Dumnezeu ar trebui sa fie o chestie intima…nu un show de parada.
    Vai de capul nostru de popor.

  19. Se pare ca te citesc destul de putini bigoti. Cel putin din cei cu mancarime de deste si degraba varstori de lovituri in taste.

  20. Foarte frumos spus, domnule Ciutacu.Bravo! Raman o cititoare fidela a acestui blog! Va felicit pentru curajul pe care il aveti.Pentru tot ce scrieti aici.
    Noua, romanilor, nu ne lipseste nici ‘ghicitul’ in codul pin al cardului sau in urma lasata de cheia de la seif.Sunt romanca si mandra de asta.Stefan cel Mare a avut si el parte de curvele lui.Nu suntem in masura sa ii judecam faptele dar nici sa il punem la loc ‘sfintit’ pe calendar! Problema nu este doar cu faptele josnice ale ‘sfintilor’ ci ulterior cand, bisericii i s-au acordat mult prea multe fraie in conducerea societatii.( religie in scoli, si armata etc).
    Ce frumos ar arata un juramant cu mana pe inima… comparabil cu cel de acum- cu mana pe o carte plina de orori si povesti horor; veche de peste 2000 de ani; cand oamenii erau inca primitivi si nu aveau nici macar notiunea de Univers.
    Nu de mult,BOR sustinea ca ar dori sa il includa si pe luceafarul poieziei, Eminescu, ca sfant in calendarul ortodox! Au uitat de columbeanca si de N.Luciu!
    Poate s-o trezi si neamul meu sa nu mai alerge la pupat “gogosarii Magdalenei”.
    Aud si vad multa lume cum spune: “Doamne ajuta” lasandu-se pe trandaveala si sperand in ‘ajutoare divine’.Lumea se ‘apropie’ de Dumnezeu … dar se indeparteaza de lucrurile omenesti.De calitatea de OM pe care ar trebuii sa o aiba fiecare.
    Va multumesc ca sunteti un OM adevarat si nu promovati misticismul religiilor.
    Va multumesc domnule Ciutacu! Inca mai avem oameni de calitate.Multe ‘succesuri’ !

  21. Bai Arnold dar esti departe rau de realitate.Pai nu este nimeni in istoria noastra de la Burebista pina la noi care sa fi construit atitea biserici cite au construit guvernele sau politicienii nostri dupa 1990.Efectul?=0.Ba din contra,nu mai poti face(era sa spun ce) fara un sobor de preoti.Circ curat,asta a vrut sa spuna Victor,nu sa atace credinta in ceva.

  22. Am stat si m-am gandit,n-am sarit repede sa comentez pentru ca este foarte profund tot ce ai scris,mai are vreun rost sa spun ca in noi este credinta si Dumnezeu,iar noi suntem umilii slujitori?Cand faci tapaj de ea si o pui pe taraba facand comert,sa nu ne mire ca iese asa.Ai spus-o,e liber fiecare sa actioneze cum crede de cuviinta si cum a fost educat,in special,si daca crede ca inghesuindu-si rugile,da ne inghesuim rugile,ne inghesuim viata,ne inghesuim mintea,deci daca crede ca se simte mai bine do it.M-am retras si eu pentru astfel de motive pentru ca spiritul de turma nu-mi place si nu mi-a placut niciodata.Individul,individualitatea a disparut,tot ce e mai frumos in strafundurile fiecaruia,trebuiesc regasite si scoase in evidenta pentru ca fiecare este aparte prin structura si constiinta lui.Restul e sa facem ca ne facem,o mascarada cu urme de credinta.La o sarma si-o blgastovenie nu ma inghesui,desi uneori as vrea sa ma reculeg ca sa-mi auda gandurile Cel ce are grija de noi.Intri in biserica umil dar negandindu-te ca ai dat coate celuilalt, ca sa fii tu primul cel caruia i s-au spalat pacatele,poate fii si comic si trist.Din pacate traim intr-o superficialitate.Valorile de care trebuie sa ne agatam stau linistite deoparte si lasa locul asistentelor de te miri ce,sa-si scoata in evidenta cat mai ritos prostia si nurii artificiali,in care se complac si care nu mai sunt la varsta intrebarilor pentru ca singurul lor tel este…ca nu este.Carpe diemul lor e limitat de circumferinta cerebelului si cantitatea de neuroni.

  23. Mersul la biserica nu te face crestin cum statul intr-un garaj nu te face masina. La fel, nu e necesar sa stai la stradaca ca sa fii curva sau nici sa definesti explicit tariful si serviciul ca intr-un contract.
    Ai multi cititori scrupulosi cand vine vorba de orice inafara de ales conducatorii.

  24. Numai daca te uiti peste comentarii si intelegi habotnicismul foarte prezent la noi 🙂

    Cred ca are cumva legatura si cu postul tau de acum cateva zile in legatura cu polarizarea pe tabere…
    Si in ceea ce priveste religia, daca nu esti cu ei, esti impotriva lor…
    Cred ca ne lipseste ca popor, cultura gandirii, mestesugul gandirii (sunt putini cei care stiu sa gandeasca, si asta nu tine doar de IQ)… E trist, dar adevarat…

  25. Adorabila treaba cu fututu’ a jumate de moldova! Dar stiti de ce? Ca cealalta jumatate era la razboi!

  26. 1. Deci ignorantul peste care cade nitzica libertate (dupa revolutie) se buluceste sa ajunga in Evul Mediu cu prima cursa! Q.E.D. Chiar sunt relevante documentarele de pe Discovery care trateaza exact aceste fenomene in Evul Mediu: dorinta cetatilor de a detine moaste pt a atrage pelerini, infloreste comertul local, etc. Mai mult chiar: este amintit traficul cu moaste! E tare asta sau nu?

    2. Observ in postari (nu numai aici, de altfel) tendinta de a separa lucrarea de mantuiala (nu de mantuire!) a preotului de virtuala biserica virtuoasa cu adevarat. Prostimea se incapataneaza sa se auto-convinga ca nu are nimic puritatea sacra a comunitatii transcendente religioase cu baloshenia slujitorilor ei – preotii. Preotilor li se scurg ochii doar dupa bani si proprietati, punct. Ca sa zici ca asta nu conteaza cand intra ei in templu si oficiaza, trebuie sa fii cel putin cretin.

    3. Crestinismul in forma sa actuala nu are nici o legatura cu evanghelia care e tinuta in templu la loc de cinste. E de ajuns sa citesti evanghelia si te prinzi imediat, nu trebuie sa fii un geniu. Riturile si obiceiurile culese in timp de la alte religii fac din crestinism o insiruire de reguli si rituri fara cap si fara coada si fara structura vertebrala. Toate sunt adunate si repetate cu scopul de a prosti multimea, care se lasa prostita cu voluptate. Da, e o voluptate a ritului pe care majoritatea o confunda cu trairea autentica.

    Concluzie: care e cuvantul de ordine? PROSTIA.

  27. ,,- Toata ziua stai la drum si bei tutun si la sfanta biserica nu vrei sa mai vii! Ilie, in fundul iadului ai sa ajungi! Sa fi auzit ce cazanie s-a citit azi: ca nu cel ce se ingrijeste de viata asta, care e trecatoare, o sa vie in
    108 imparatia lui Dumnezeu! Ridica-voi ochii mei spre ceruri si voi preaslavi marirea Ta!
    – Si da-ne noua, Doamne, cat mai multe leturghii si colive si adu cat mai multe proaste la biserica! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh pe ma-sa de popa cu preoteasa lui si cu tot comitetul lui bisericesc! raspunse Moromete Catrinei, care se intorcea de la biserica si se oprise langa stanoaga.,,Morometii-Marin Preda

  28. Locuiesc in Iasi de foarte multi ani.
    Nici nu va-chipuiti ce este pe strazile centrale aici.
    Orasul a devenit un mare bazar. Dar zonificat.
    Aici avem zone de pielarie, dincolo cea de suveniruri gen Lacu Rosu,o alta, cea mai mare si mai bine “perceptinbila”…de imbuibare. Gratare, hamsie, must, bere, vin fiert, kurthos etc.
    Este si cea cu tiribombe.
    Mai seamana a sarbatoarea bisericeasca ?
    Pina la venirea lui Daniel ca Mitropolit la Iasi, aceasta sarbatoare se-ncadra in limite acceptabile, decente.
    Acesta s-a gindit sa transforme totul intr-un mega show, iar primarul din acei ani, Simirad, i-a cazut repede fisa ca poate face multi bani pentru Primarie. Dar si pentru buzunarul propriu.
    Asta este adevarat fata a acestei sarbatori. 🙁

  29. Pendulatul intr-o directie sau alta il faci fara mare discernamant! Sunt sigur ca in fata colegelor tale despre care amintesti iti aduni mucii din gura!

    Oricum as reflecta la faptul ca: exista o preponderenta a emisferelor cerebrale: cei de stanga sunt genul pragmatic, rational, ancorati in realitatea curenta iar cei de emisfera dreapta sunt in zona mistica, sentimentala. Desigur te afli in prima, iar realitatea este la nivelul perceptiei cum ti-o creezi. Nu se asteapta nimeni sa vezi mai mult decat poti pentru ca desigur creierul tau nu poate. In mod similar te vad si habotnicii religiosi dar si persoanele cu un nivel spirtual mai ridicat.

    Desigur iti plac mai mult cei care te pupa in fund!

    Ceea ce iti doresc si tie!

  30. Foarte grav este ca pupatorii de oase au uitat ca doar in fata lui Dumnezeu trebuie sa se plece si doar Lui Dumnezeu trebuie sa adreseze rugaciunile lor !! prin fiul Sau Isus !! mare pacat ! cat despre pripasitele asistente nu mai e un secret ca sunt consumabile pentru bossii cu bani !!

  31. “…ti-a aduce nevasta cam curva acasa…” genial constatat 😉 Mie imi place logica astora, ce cred ca Dumnezeu conduce Fundatia “Pune-ti o dorinta”. Pana la urma daca El tot ii ajuta p’aia de-au probleme, de ce permite acelor probleme/nenorociri sa se abata asupra oamenilor? Ah dar stai ca daca punem problema asa ne acuza astia de’s prea inalti, sfintiti si pe deasupra prea fericiti, de erezie, pun eticheta de bogomilism pe noi si se porneste un tam tam pe tehnicalitati in timp ce problema de fond se evapora in aer.
    Legate de cozile de la asa zisele izvoare de tamaduire, parca disperarea era un pacat… Totusi toti preotii ii numesc pe cei ce sa imbrancesc, calca in picioare si se injura drept credinciosi, “… foarte multi credinciosi au venit azi”. Daca trebuie sa aducem jandarmi pentru biserica, pai atunci ce sa ne mai miram/de ce sa-i mai injuram pe gibonii de la fotbal? Sa ne uitam mai intai la aia de se dau drept exemplu de urmat pentru ceilalti, sa vedem daca sunt mai mult decat niste sofisti farisei.

  32. Nu e specific românesc, nici măcar specific ortodox. Milioane de catolici şi mult mai multe milioane de musulmani fac de câteva ori pe an cam aceleaşi “plecăciuni” plecând în pelerinaj prin locuri considerate sfinte. Ne putem lăuda (totuşi 😛 ) cu ceva: la noi nu mor pe capete (călcaţi în picioare!) pelerinii “pioşi”. 😉 (Nu ştiu dacă din prea puţină credinţă ori din delăsare. 🙂 )

  33. Biserica din Romania este clar pe drumul pieirii.Functioneaza dupa legi scrise,cu facturier si chitantier.Tinde spre imbogatire si uita de saracii neamului.Sa nu generalizam? Pai aceasta situatie e generala!Sa-mi spuna cineva cu exemple concrete ce a facut Biserica in ultimii douazeci de ani.

  34. P.S. Chestia aia (mult păcătoasă 🙂 ) în care era expert Ştefan cel Mare (şi Sfânt, da?! 😛 ) s-ar putea să fie specific conducătorilor români, nu zic ba. 😉

  35. Decat sa stea romanul in fotoliu si sa se certe cu televizorul, plesnind din palme si varsand lacrimi (de ras sau nu), mai bine sa-si petreaca seara la Vecernie.
    Televizorul (mai ales privitul la el ca unic divertisment)poate produce dezechilibre nervoase, si in loc de psiholog (care oricum, este o notiune exotica pentru acest popor), mai bine te poate linisti o slujba.

  36. Pun pariu ca 90 % din cei care au comentat aici, l-au votat pe Basescu. Acum nu il mai vor.
    Inainte de alegeri, le spuneam la foarte multi, inclusiv pensionari: oamnei buni, nu-l votati pe asta, ca este las, va minte. Si, uite, dovada este ca tot ce a promis in campania electorala este egal cu zero. Acum, voi cei care l-ati votat, nu il mai vreti.
    Acum sa revenim la subiect. Baieti, va inseala diavolul foarte usor. Barfiti acei oameni smeriti, barfiti preotii. De cate ori ati fost la o slujba de la un capat la altul? Ati vazut preotul doar la un botez sau o cununie. Nu stiti cata rugaciune face un preot si cat timp isi dedica lui Dumnezeu. Sunt manastiri in care monahii nu dorm mai mult de 2-3 ore din 24, restul in genunchi la rugaciune. Ati vazut si voi la televizor pe nu stiu ce parinte ca a facut nu stiu ce prostie. Stiti proverbul “nu exista padure fara uscaturi”. Asta face presa, prinde un caz si da cu el in fraieri la televizor. De cine sunteti voi creati, oameni buni? Acele moaste de care radeti voi sunt ale unor oameni care au trait doar in credinta, in rugaciune, sunt cei care au plecat la Cel ce nea creat si prin care mai exista o legatura intre noi si El. Nu toata lumea este ca voi, nu toti gandesc ca voi.
    La judecata de apoi, o sa faceti exact cum faceti acum cu Basescu. O sa ziceti ca nu ati stiut ca este asa. Sunteti numai inganfati, numai jmecheri, dominati de televizor, prostie, bani, nu mai acceptati nimic bun.
    Tu, cel care razi de Sfintele Moaste si de preoti, ce esti, ce faci tu, cu ce esti tu bun pe pamantul acesta? Aaaa, esti jmecher, esti haladit, cu gandul la femmei, la cum sa faci si tu o jmecherie! Bai, e de rau, schimbati-va mentalitatea. Nu va cere nimeni sa faceti si voi ca ei, dar lasatii in pace, fiti si voi buni si intelegatori, nu mai va dati voi cu parerea, ca nu detineti cunostinte din acest damenii. Unul care cunoaste, nu ar vorbi. Si eu am fost ca voi, dar ii multumesc lui Dumnezeu ca mie mi-a aratat despre ce este vorba. O sa ne mai intalnim si o sa fiti la fel ca cei care l-au votat pe Basescu si acum nu il mai vor. Doamne ajuta!

  37. superb articolu,pot sa jur ca n-o sa iasa sclavii si tarfele in strada sa-l dea jos pe primu betiv al tarii 😛 dar daca tre sa stea 3 nopti in frig sa puna mana pe niste oase nu-i nicio problema se rezolva ca ce stiu eu ce sfanta o sa ne scape de saracie,zici ca D-ZEU nu are alta treaba numa sa ne ajute pe noi sa intram la faculta,sa ne lasam de baut sa aduca acasa vreo curva………..un popor prost care isi merita soarta 🙁

  38. In ultima vreme, am cunostinte numai din randul preotilor. Ii cunosc foarte bine, marea majoritate a timpului lor stiu ce fac. Este dedicat rugaciunii. Stiti ce ma invata ei pe mine? Sa nu injur, sa nu barfesc, sa nu fur, sa nu poftesc la ce are altul, sa nu fumez, sa nu beau, sa nu fac nimic din ce este rau. Pana sa ajung asa, dimineata, in trafic cu masina, mergand spre serviuciu, trebuia sa bat unul pe saptamana, sau cel putin sa-i dau o flegma. Eram numai in baruri, eram la televizor, eram stresat, iar de cativa ani de cand am trecut pe partea asta, va spun ca treburile s-au schimbat. Nu eu le-am schimbat, eu doar am inceput sa ma apropii de Dumnezeu, iar el a inceput sa imi arate drumul cel bun. Gandeam la fel ca voi, nu vroiam sa aud de biserica si de preoti. Acum, stau si ma gandesc la cat de urat criticam niste persoane despre care nu stiam absolut nimic, decat din ce vazusem la televizor. Asa ca va spun sa nu va grabiti in afirmatii. Dumnezeu ne iubeste si ne asteapta pe toti. Va recomand sa cititi despre un caz, la care poate nimeni nu se astepta sa se intoarca cu fata la cele bune.Cititi cartea EVADAREA scrisa de Danion Vasile. Doamne ajuta!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.