Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Mâna lungă a coabitării mătură inamicii

Mâna lungă a coabitării mătură inamicii

Dincolo de imaginea externă, coabitarea politică are un preț intern mare. Care se plătește-n rate. Mâna lungă a Băsescului lovește-n timp, răbdător și eficient. Cei care-i stau în gât sau în drum sunt executați cu precizie micrometrică. Corneliu Dobrițoiu și-a luat adio de la MApN și, între două vizite la Procuratură, mai trece pe la ANI pe teme de contracte ale nevestei și se interesează de procesul penal al fiului său adoptiv, desemnat fraudator național. Odinioară gureșa Mona Pivniceru a ajuns la azilul bine plătit de la CCR. Ultimul de pe o lungă listă e Andrei Marga, proaspăt demisionar (cam cu forța și împins pe scări) de la ICR, după ce partenerii de coaliție din PSD au respins raportul de activitate al instituției pe care a condus-o. Se pregătește Relu Fenechiu, veșnic nominalizat drept obstacol în calea devenirii europene a României. Gurile de foc din vremea lungii perioade de opoziție sunt trase pe tușă, din motive imputabile lor sau nu, în timpul guvernării useliste…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

11 thoughts on “Mâna lungă a coabitării mătură inamicii

  1. Salve Victore, eu cred, “parerea mea”, daca ar fi sa citez din vorbele nemuritoare ale lui nea Nicu Vacaroiu, ca tot madam Merkel se afla la originea demisiei lui Marga.

  2. De ce oare ar trebui sa fie tot Basescu de vina? Mai are vreun control asupra ICR? Este ICR vreun organism atat de important incat sa necesite o interventie la nivel inalt de indepartare a presedintelui ICR? Sau e doar incompetenta presedintelui ICR, subliniata de atatea ziare si televiziuni? Asemanator as judeca si celelalte “consecinte” ale coabitarii. Pana la urma, daca Dobritoiu sau Fenechiu ar fi fost curati, nu avea nimeni ce sa le reproseze. Iar Pivniceru cred ca si-a dorit acel loc caldut, fara dureri de cap, bine remunerat si cu pensie linistitoare.

  3. Interesant punct de vedere si in acelasi timp … adanc rau. 🙂 Sa fie oare asta o deschidere inaintea marii batalii pentru referendum??? Apropo, cum crezi ca o sa mearga Ponta la referendum? Va sacrifica sau nu ceva piese?

  4. @Puiu: si eu zic ca-i neputincios Basescu. da-si doreste multe lucruri si pesedistii nu se abtine sa i le indeplineasca 🙂

  5. Victor, chestiunea asta ii a win-win situation, cum zic americani. Odata castiga Base ca-si executa prin interpusi un aspru contestatar, iara apoi castiga Ponta si ai sai. Io presimt ca vor pune unul cu sifon in suflet, ce se va ocupa serios de branduirea europeana a lui ponta si a galeriei lui.

  6. Problema mare e cu cei ce contesta,nu cu Basescu!Nu te apuci sa-l critici pe unul ca si-a dat singur casa,atunci cind,tu insuti esti in aceeasi culpa.Nici partidele nu sunt atente,ca cei ce transmit mesaje sa fie credibili si astfel,vine salvamarul si le mai da una la operatie.
    Mai pune-l pe lista si pe Gadea ,care spune RTV,a fost condamnat de judecatori,nu de opinia publica!

  7. Sunt curios daca Fenechiu chiar a gasit urme de murdarie pe la Min. Transporturilor dupa cum se lauda (sau ameninta).

  8. Batalia pentru os este destul de mare, caci a mai ramas putina carnita si gelatina pe acest mega os (Romania). Ultimile sanse sunt cu adevarat cruciale pentru unii care nu au reusit sa indeplineasca sarcinile stricte date si platite cu functia, plus cadou vizita la DNA.

  9. Trebuie iesit in strada, e clar. Din abuz in abuz regimul Basescu va ajunge departe, o sa vedeti. Or sa inceapa, in curand, arestarile de jurnalisti incomozi si nimeni nu va putea spune sau face nimic ca vor fi facute “in cadru legal”…

    Cea mai penibila institutie in prezent e Parlamenentul Romaniei… o adunatura care nici fortza institutionala nu are, nici vreo orientare clara in apararea unor drepturi democratice. Asa adunatura parca mai rar am avut…

    Pozitia celor de la USL fata de Basescu (contextul coabitarii si justificarile penibile) e cel putin suspecta in sensul ca se trec cu vederea toate derapajele, toate badaranismele, tot tupeul.

    De asta aveam nevoie?

  10. @Ory, da, trebuie iesit in strada, dar asa cum a iesit maestrul Victor mai deunazi, la alergat cu Badea. E cu mult mai folositor acest fel de iesire, si se pare unicul agreat de poporul muncitor (si suveran). Si nici Piata Victoriei nu-i Piata Taksim, daca la genul ala de iesiri in strada te refereai.

    Parlamentul nu-i penibil ca institutie, faci o mare greseala, si nu doar tu, si asta dovedeste ca Badaranul si-a atins scopul. Care-i scopul sau de atata amar de vreme (atins si depasit chiar) de cand ne “pastoreste”? Cred ca orice om cu capul la el si-a dat seama, si nu-i locul aici de a ma produce in largi expozeuri politice. Oricum maestrul m-ar da pe usa afara, si bine ar face.

    Badaranul e in mijlocul atentiei, e ca pestele in apa, sau mai bine zis ca viermisorul ala din sticla de tequila, a provocat o dilema din care nu putem iesi, chiar nu mai stim cine-i Trahanache, cine-i Tipatescu, cred ca Ponta-i Zoe, si paradoxal, Cetateanul Turmentat nu-i Badaranul.

    M-am uitat cu mare atentie la clipul de mai sus, si mul mai mult decat badarania insului care se tragea in poza cu copiii ca la balci, in timp ce cuvanta acolo oarece oficial al statului roman pe teme serioase,d-astea grele, cu geopolitici, chestii scocoteli, m-a deranjat reactia asistentei cand insul s-a ridicat sprinten la pupitru. Asta spune multe, daca nu chiar totul despre cum a fost posibila ascensiunea si mentinerea individului la putere.

  11. Perioada marinarului incult isi va pune in mod nefericit amprenta asupra societatii romane. A avut tot timpul “bunul simt” de a nu citi nimic. Si se lauda cu asta !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.