Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Mai subţire cu lecţiile de disidenţă

Mai subţire cu lecţiile de disidenţă

http://www.youtube.com/watch?v=hnUufJH-fcc&feature=player_embedded

Poate-i greu de înţeles, dar eu mă ocup cu făcutul de ziare şi emisiuni de televiziune. Unde, fatalitate, se exprimă şi cei care au poziţii contrare mie sau valului popular de subită indignare după mai bine de 7 ani de tăcere complice şi laşă. Deci şi Bogdan Naumovici, şi Marius Manole, şi Valentin Stan, şi, când au chef să comunice public, diverşi pedelişti sau parteneri de-ai lor cu aparenţă civilă. Spre deosebire de conştiinţele publice inventate pentru consumul voluptuos de proteste al poporului suveran, eu trăiesc doar din meseria asta. Unde nu primesc lecţii, ci maxim sfaturi de la cei (extrem de puţini) care au realizat mai mult decât mine. Ştiu că pare bizar, dar nu m-am angajat, nici măcar cu juma’ de normă, la secţia de propagandă a opoziţiei. Pe vremurile când domnii ăştia radicali de azi făceau, pe rând, guverne cu Băsescu, eu aveam, public, aceeaşi părere mizerabilă despre el ca şi astăzi şi mi-era familia hăituită. Deci mai subţire cu lecţiile de disidenţă, că nu cumpăr.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

130 thoughts on “Mai subţire cu lecţiile de disidenţă

  1. Am inteles Victor… pt Naumovici ceea ce nu a inteles el este faptul ca sint momente cind trebuie sa stai deoparte pt a nu fi asociat cu imaginea negativa a clientului (care este chiar reala facuta de ei insisi).
    Foarte multi din publicitate si-au spart capul cu bolovanul rmgc iar naumovici in loc sa invete din experienta lor s-a bagat cu capul inainte doar pt a arata ca este cel mai bun.
    Infatuare care l-a coborit dupa un soclu cistigat cu greutate si binemeritat.
    Toti publicitarii ajung in asemenea momente cind accepta orice provocare pt a arata ca sint cei mai buni fara sa mai vada realitatea orice le-ai spune.

    in afara de asta campania a fost o greseala, ti-o spun ca unul care a facut parte din sistemul publicitar si cit de cit mai am un ochi format.

    Numai bine Victor si o sa revin cu un buletin special din Piata.

  2. Si eu incerc de ieri sa urmaresc emisiunea inregistrata de vineri dar,la fel ca ceilalti care au scris mai sus,nu reusesc. Am citit ca la tine merge,la mine insa nu.Poate doar cei din afara tarii nu o pot vedea.Sper sa se remedieze situatia.
    Cu stima
    Simona
    P.S. Nicio emisiune inregistrata nu se poate urmari de pe site-ul Antenei 3.

  3. Domnule Ciutacu,
    Cu tristete constat ca in media, ca si in politica, exista doar doua categorii de tineri:

    1. vedetele de carton sau fetele cobai, pitipoancele – cu cel mai scazut nivel de cunoastere, de constiinta sau valoare emotionala si spirituala.
    2. intelectualii plini de ura – tineri cu o inalta pregatire profesionala, cu un bogat nivel de cunoastere care au toate datele fizice, psihice si morale pentru a fi oameni adevarati dar, care nu stiu ce inseamna detasarea, echidistanţa, rabdarea, intelepciunea, blandetea. Eu ii numesc “tinerii negri in cerul gurii”.

    Ma intristeaza aceasta situatie si imi matura orice urma de nadejde intr-un viitor plin de bucurie si pace.

    V-am scris toate acestea ca un om care toata viata a “luptat impotriva minciunii si hotiei” si care, la 50 de ani, si-a dat seama ca totul a fost “vanare de vant” si ca singurul lucru pe care trebuia sa-l invete, sa-l caute, sa-l faca si sa-l urmeze, este intelepciunea.

    Va doresc sanatate, pace sufleteasca, bucurii si spor in toate cele bune!

  4. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Oare cum il scoasera astia pe stolojan de la naftalina?!!
    basescu a facut pe el de frica,zau!!!
    O ai ii manance moliile pe toti astia in curand.

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  5. @Dimeona: nu va impiedica nimeni sa constatati, dar n-am inteles de unde. in fine, mi-o lipsi mie capacitatea de (auto)analiza

  6. @ALL care nu vedeti inregistrarile
    Posibile cauze:
    1. fie nu aveti “plug-in”-urile actualizate (de ex.: Adobe Flash Playerul version 11,1,102,55) ;
    2. fie aveti activ Adblock -ul Plus si nu aveti exceptie pe el pt. blogul lui Ciutacu sau site-ul Antena 3 .

    Good luck! 😛

  7. Am fost plăcut surprinşi să vedem la A3, în Piaţa Universităţii, un domn pe care îl “ştim” de joi seară, din faţa TNB. Avea un megafon mai mare decât al nostru. Din când în când, dădea tonul unei lozinci. Soţul meu îi ţinea şi el isonul cu megafonul nostru, iar noi, ceilalţi, cu vocile. Tonul era dat de diferite persoane din mulţime, chiar fără mijloace de amplificare a sunetului. A fost frumos!

    Am aflat acum de la A3 că îl cheamă Mihalcea. Inteligentă idee a avut, să-i numere pe protestatari! Am recunoscut printre cei din jurul său, cel puţin o doamnă pe care am tot văzut-o de joi încoace. Probabil vine zilnic. Lucru pe care l-aş fi făcut şi eu, dacă aş fi locuit în Bucureşti. Pentru că, pe lângă datoria de a manifesta contra regimului lui Băsescu, cunoşti şi lume de calitate.

  8. Violet, ti-am mai spus saptamana trecuta ca te iubesc si imi place de mor ce scrii, si marti a venit un domn cu nr facute la calculator pe care ni le-a impartit, pt ca se saturase omul de minciunile de la anumite posturi care ziceau ca suntem cateva sute, eu am avut nr 384, dar se depasise demult nr.1000.Zilele astea nu am fost in piata, din motive de treaba f multa pt un parastas, de maine dupa serviciu merg din nou, si am uitat ce e mai important, am rugat-o pe mama sa imi caute o esarfa alba, sau funda pe care sa mi-o pun la palton, si am mai uitat sa va spun lucrez la privat, am serviciu, am carte de munca, sunt f multumita de locul unde lucrez, dar consider ca e normal sa fiu alaturi de oamenii care isi striga nemultumirea, nu sa stau acasa si sa comentez.Si da recunosc ca nu am stat chiar mai tarziu de ora 8, totusi plec de la 6 dimineata si sunt si eu om, iar luna asta am implinit 46 cu ajutorul celui de sus.Deci fratilor chiar daca nu veniti in piata, macar o banderola in semn de protest si a mai avut cineva o ideea.Pe 24 ianuarie un carsaf, un steag atarnat la geam.JOS BASESCU

  9. as vrea sa chemati la o emisiune si pe cineva din piatza universitatii gen..claudiu craciun

  10. romani!
    treziti-va,
    ca mult ati mai dormit;
    ridicati-va,
    ca mult ati mai stat in genunchi;
    fruntea sus,
    ca mult ati mai plans;
    uniti-va,
    ca mult ati mai fost despartiti;
    asa sa va ajute Dumnezeu.

  11. Cand l-ai vazut ultima data pe Stolojan in public. Eu am uitat. L-au scos pe post de “zi-le, Stolo, cu cifrele tale, ca oricum nu-ntelege nimeni si-i prostesti cu asta”. Da’ nu spune “draga Stolo” de ce n-a iesit macar atunci cand au pierdut milardul si ceva de pe certificatele verzi sa ceara niste demisii. Macar atunci. Sa-l vezi pe prietenul tau, Cristi Diaconescu, pe Realitatea, ce diversiuni are in el. Eu nu m-am putut uita prea mult.

  12. Nu era chiar greu de prevazut ca oamenii vor iesi in strada atunci cand le va ajunge “cutitul la os”. Guvernantii, cu ranjetul pe buze, anuntau noi si noi reduceri, fara sa se gandeasca ca exista o limita de suportabilitate dincolo de care nimic nu mai conteaza. Cu 400 de lei pe luna si 3 copii, mai poti ramane in casa ?! Din pacate, incompetenta, pregatirea intelectuala precara si, mai ales, iresponsabilitatea ne-au adus la un nivel apropiat de cel la care FMI-ul a adus Argentina la colaps economic si social. Domnul Stolojan, scos de la naftalina sistemului economic socialist in care era mare mahar, nu stie ce au scris laureati Nobel pentru economie despre politicile ucigatoare ale FMI?! Pentru informare le trimit tuturor factorilor de decizie din aceasta tara adresa pe care pot vedea Colapsul economic al Argentinei

  13. Dana Logofătu:

    Vezi, de-aia ziceam eu de oameni de calitate. 😉
    Te pup şi eu!
    Mihaela

    P.S. JOS BĂSESCU!

  14. cat de patetici sunt diversionistii basisti(ultimul dintre ei, draga stolo) …astia nici acum nu inteleg ca NU mai merge…

  15. am fost si azi. frumos. scandat apasat, cu placere.
    vremea oribila, frig, noroc cu saritul in aer.
    un du-te-vino permanent, lume girla, cei mai multi
    de virsta a doua si a treia. multi foarte bine imbracati.
    multi veniti cu copiii.
    si miine e o zi.

  16. Forza Victor !

    Imi permit sa iti sugerez sa te gandesti la o emisiune consacrata temelor / cliseelor propagandei basiste, eventual, cu dl Bogdan Teodorescu / dl Ciuvica / dl Stan .

    Eu ( si nu numai eu) am remarcat urmatoarele teme / clisee:
    – oamenii de bine sustin regimul
    – protestatarii ocupa carosabilul, sunt platiti de opozitie, sunt putini, nu au autorizatie, lasa gunoi dupa miting, apartin unor categorii sociale dependente de stat ( pensionari, studenti, someri).
    – nu avem pe cine sa votam ( toti sunt la fel)
    – opozitia incita la violenta, paraste regimul in stainatate.

    Curios lucru, aproape toate aceste teme erau folosite de propaganda fesenista in 90 , contra Pietii Universitatii. De altfel, ziarul AZI avea sediul in Modrogan 🙂

    Tema cu “nu avem cu cine sa votam” , am auzit-o prima oara in 2000, in campania lui Vadim, daca imi aduc eu aminte bine.

    Numai bine si putere de munca !
    DGSE

  17. @ソリン, continuati pina in pinzele albe !!! tampitii astia de la pd sunt autisti rau, rau de tot!!!!problema cea mai mare e ca basexu se agata de putere si trage pd cu el cu tot si nu se gaseste niciunul cu minte mai luminata sa spuna lucrul asta in conditiile in care stie toate lumea cat fura pd!!!!

    n-au invatat absolut nimic din istorie!!!

  18. domnule victor ciutacu, sincer nu stiu ce sa mai cred despre cei care ne conduc si se joaca cu vietile si sanatatea noastra. ce vreau sa va spun e ca am recunoscut printre cei care se “bateau” cu jandarmii fete tipice de militari. chiar daca partial i-si acopereau fata cu fulare…aceasi fata proaspat barbierita,aceasi tunsoare scurta…prea putine vorbe intre ei dar stiau fiecare ce au de facut…si nici unul din ei ridicat in cele din urma de catre jandarmerie

  19. am uitat sa mentionez un amanunt:
    sint multe persoanele de conditie modesta, ce
    protesteaza in Piata, insa in ciuda faptului ca
    te impresioneaza ceea ce vezi la dinsii, nu poti
    sa nu-i admiri pentru ca in loc sa vina si sa (se)
    plinga pentru viata amarita ce nu le ofera nimic,
    vin si striga aceleasi sloganuri cu toata lumea
    cu o voluptate si cu o intensitate ce te uluiesc.
    este momentul lor de glorie in care le transmit
    imbuibatilor de la putere cit de mult ii “iubesc”,
    imbuibati care-i stropesc cu apa din baltoace cind
    trec pe strada pe linga ei, in masinile lor scumpe.
    aceasta este o particica din imaginea Pietei.

  20. @ex: merci, am rezistat si la -30º, asa ca
    nu cred ca un frigulet de -7º precum cel
    din zilele urmatoare ma/ne vor tine pe tusa.

  21. apropo de lectiile de disidenta!
    am des impresia acum ca “antibasistii” apar acum ca ciupercile dupa ploaie. persoane care l-au votat pe basescu de 2 ori plus referendumul de demitere al acestuia au devenit brusc si public antibasisti. eu cred ca asta este problema. nu l-am votat niciodata pe basescu si vreau sa cred ca am intuit inca de la inceput ce fel de om este. sunt insa aproape sigur, intuitie :-), ca invitatii dumneavoastra Bogdan Naumovici, Marius Manole au facut acest lucru. spui acum cu jumatate de gura ca esti anti basescu dar in acelasi timp dai vina pe clasa politica! nici unul nu are macar mustrari de constiinta! nu l-am auzit pe vreunul sa spuna ca a gresit si de ce! dn. manole vorbea de faptul ca nu are timp sa mearga in piata…si-a gasit insa timp sa vina la dumneavoastra in emisiune (invitat desigur)! nu-i inteleg pe aceia care declara ca in general clasa politica are o problema dar in acelasi timp simt nevoia sa se expuna mediatic si sa ne invete pe noi ceilalti ce si cum! daca nu misti un deget pentru democratie tu ca persoana atunci de ce nu stai acasa? sau la repetitii! esti actor, foarte bine…fa-ti meseria…dar noi spectatorii ne putem lipsi sa-ti aflam opiniile politice sau “strategiile economice”. da-ti cu parerea in domeniile in care te pricepi si lasa-i pe cei care cred in democratie sa spere si sa vada in unii dintre actorii politici o speranta.

  22. @ Victor Ciutacu

    Şi eu v-am reproşat, de două sau trei ori, nu poziţia pe care o aveţi, ci violenţa de limbaj mult prea “aspră” decât ar fi fost normal în context (sigur, părerea mea).

    Asta se pune? 😆

  23. L-au scos astia pe Frankenstein de la naftalina,pdl-ul disperat incearca cu ,,draga Stolo,, un ,,stati linistiti la locurile voastre,,. Frankenstein dupa o gargara prin care ,,o da-n economie,, gaseste vinovati peste tot doar in colegii lui hoti de meserie nu. Frankenstein ,,draga Stolo,, parca erai bolnav,tu crezi ca dupa smecheria cu imbolnavirea mai ai credibilitate? De ce nu te ei de mana cu colegul tau care din slanina ce-i tine loc de creier grohaie,, pentru că, după mine, te-ai refulat, ai o supapă, ai dat afară ce era în plus şi pe urmă revii la normal,,. Scuza-ne ca nu mai servim democratie dupa program grofule.

  24. ..lectiile de disidenta..
    poate pentru antibasistii recenti…cred ca ar trebui din nou un apel la decenta (hartie igienica inca se mai gaseste..)vad perindandu-se pe la televizor cat si in piata antibasisti …”de un an jumate”..care din nou, agresiv arata cu degetul la altii care inca de mult se afla pe baricade si au suferit consecintele. pentru ei nici acestia nu ar fi solutia! tot felul de grupuscule incearca acum sa castige pe seama manifestatiilor din tara…monarhia, tema a trecutului trece acum di nou in prim plan, promovata de aceeasi care in 2004 l-au adus la putere pe basescu si l-au sustinut ani de zile..avem nevoie de personalitati care apara democratia, societatea civila din credinta si nu din oportunism! aveam nevoie de manole, naumovici inca din 2004 zi de zi ca paznici ai democratiei…

  25. Sunt unul dintre cei ce isi striga durerea ( a se citi dezamagirea si scarba) in Piata Universitatii . Nu pentru un leu , un covrig , 25 % din nu stiu ce . Ci pentru ca ma simt furat . Il citeam acum o sapatamana pe Vlad Mixich si al sau. Adaugam atunci :

    Ca avem nevoie de o societate treaza , care sa fie atenta la ceea ce fac politicienii , care sa isi ia de guler alesii cand acestia fac prostii cu banii comunitatii. Ca fiecare politician pe care il alegem trebuie sa lucreze pentru beneficiul cetatenilor si nu pentru ca vrea sa fie contra adversarilor politici . Pentru ca vrem reforma in sanatate dar si eliminarea coruptiei din sistem . Vrem transparenta si vrem ca institutiile statului sa lucreze pentru cetatean , fara birocratie .

    Vrem transparenta in plata impozitelor si calcularea lor corecta . Nu mai vrem fabrici de diplome ci un invatamant reformat . Vrem o justitie eficienta si neinfluentata politic sau jurnalistic , acceptata si de Olanda . Vreau o administratie fara partide . Vrem o ROMANIE CURATA . Propun sa aducem in Piata Universitatii o masina de spalat .

  26. @Marian Ionescu: lasa-ma, te rog, cu Vlad Mixich
    @justias: deci Voiculescu-i de vina ca Ponta demobilizeaza oamenii din piete, cool 🙂
    @seinfled: esti realmente tampit

  27. D-le CIUTACU ….nu avem nici o sansa sa iesim din rahatul in care santem .sant foarte dezamagita…noi romanii nu avem sange in vene sa ne luptam pentru dreptatea noastra ….cred ca in putin timp totul va fi o amintire din aceste zile ,nu vedeti ca pe zi ce trece tot mai putina lume e in strada ….santem comozi,sa nu mai vorbesc de valorile nostre …HAGI,NASTASE,NADIA,FOTBALISTI,CANTARETI …TOATE EMBLEMELE NOASTRE….UNDE SANT?????????ar fi fost normal sa se alature celor din piata univesitatii…lumea de acolo are nevoie de incurajare …un alt aspect ar mai fi ……si cel mai important cred eu …cu cine vrem noi sa schimbam guvernul…cu romanii care au umplut site-urile lui Dan Diaconescu…am ramas socata cand din intamplare am ajuns pe un asemenea site si am vazut lume PUHOI….lume care deja al cred pe DD presedinte ….si se roaga la el ca la dumnezeu.,se zvarcolesc si se tot intreaba cum sa faca sa se alature acestui partid PP…nu pot sa va spun ce dezamagita sunt…CU ASFEL DE ALEGATORI VREM NOI SCHIMBARE IN BINE ??? MI-AM PIERDUT ORICE SPERANTA…..VA STIMEZ PENTRU SINCERITATE D-TRA
    SI ANTENEI 3 PENTRU PROFESIONALISMUL EI

  28. Victore, tu trebuie sa ramai asa cum te-am cunoscut, un revolutionar, un critic virulent, un aparator al democratiei.
    Sunt multe chestii care ne dezbina, ma refer la unitatea acestrui popor.
    Sunt putini cei ce au rigoarea ta. Suntem un grup foarte mare de oameni care te admiram.

  29. Buna ziua D-le Ciutacu…aseara am urmarit cu interes emisiunea D-voastra dar D-l STAN a aparut in postura de negativist.Ma intreb omul acesta are un pic de patriotism in el?Eu de unul singur nu cred si cand mai invitati in emisiunea D-voastra am sa trec pe alt post.In oricare ipostaza in care Dl.Locotenent a incalcat regulamentul militar s-a reflectat in mod evident patriotismul si sentimentul comun cu protestatantii.In mod evident daca eu as fi parlamentar in opozitie si munca mea nu ar avea nici o eficienta de ce sa mai mananc banii statului?ori cu mine ori fara mine legile si ordonantele sant votate .Atunci eu ce mai caut acolo daca nu pot sa servesc oamenii care mau votat si in final eu am inteles ca starea in care se afla Romania in ziua de astazi v-a fi discutat in parlamentul european si din cauza lipsei de receptivitate a autoritatilor romane la cererea demonstrantilor se poate aduce si sanctiuni severe.Nu inteleg Dl.STAN nu este Roman sau nu traieste in aceasta tara?sau mai degraba cred ca este un om al actualului presedinte.Va stimez mult

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.