Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Luminaţi-vă feţele, postacilor :))

Luminaţi-vă feţele, postacilor :))


Îmi place de mor senzaţia pe care mi-o dă spaima care i-a cuprins pe toţi înjurătorii anonimi de Net la auzul ştirii că s-ar putea ca datele lor de identificare să devină obligatoriu publice. Au început americanii şi parcă văd că decizia o să treacă rapid oceanul. Şi atunci o să fie carnaval cu focuri de artificii. Libertatea de a posta nestingherit măscări şi minciuni va fi dublată şi de răspunderea maimuţei pentru mânuirea briciului. Toţi triştii care juisau până acum de satisfacţie pentru toate intruziunile securistice în viaţa privată a unor oameni cunoscuţi după nume şi prenume au începu deja să se teamă pentru ei înşişi. Fiindcă abia de la prezumtivul moment T0 (cel în care s-ar legifera obligativitatea frunizorului de Internet de a pune la dispoziţia autorităţilor datele clienţilor) încolo vom beneficia de egalitate de tratament. Adică tu mă înjuri, mitocane, sau mă calomniezi, postacule, iar eu mă adresez instanţei. Care cere de la autoritatea guvernamentală competentă datele tale de identificare, să poţi da socoteala pentru infamii. Şi nu, nu e deloc o restrângere a libertăţii de exprimare, ci o responsabilizare a utilizatorului de Net. E şi asta o parte a democraţiei…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

106 thoughts on “Luminaţi-vă feţele, postacilor :))

  1. stai linistit dom Ciutacu, aia care te injura in timpul serviciului nu o sa ajungi matale sa-i dai in judecata, iar aia care iti tin isonul cand injuri institutiiili statului si e reprezentamtii lor sunt de mult fishatzi si indosariatI cu tot cu ip-urile si pc-urile lor cu tot cu parintii si copiilor pana la a 9 a spitza. crede-ma ca shtiu ce zic…

  2. @Victor: Mi se pare grav cum se incearca limitarea libertatii, prin diverse tertipuri, chiar si pe internet, mediu sinonim pentru mine cu libertatea. Si, desi probabil ai tu motivele tale, nu-ti inteleg rationamentul si mai ales de ce nu vrei sa vezi ca dezavantajele unei astfel de masuri bat cu mult asa-zisele avantaje. Crezi ca daca ar fi toti tugulanii obligati sa-si spuna numele la intrare in discoteca nu s-ar mai imbata si nu s-ar mai lua in cosoare pentru cite o curva?

    PS. Acum m-am semnat cu numele real. Am folosit pseudonimul pina acum pentru ca el este de fapt identitatea mea de net, care de cele mai multe ori n-are nici o legatura cu cea din buletin, si nu pentru ca mi-e teama de ceva sau cineva. Eu probabil nu sint un exemplu bun, pentru ca si pe net, chiar “protejat” de un pseudonim, incerc sa ma ghidez dupa aceleasi principii (a se citi bun simt) ca si in viata de zi cu zi. Dar exista multe motive pentru care o persoana decenta si la locul ei sa vrea sa-si protejeze identitatea pe net, in orice context. Discutia e mult prea vasta ca sa-si poata gasi rezolvare in comentariile de pe un blog, dar in continuare ma declar contrariat de pozitia ta. Poate n-ar strica o clarificare cu mai multe vorbe, ca sa inteleg si eu.

  3. Eu inteleg ca sunt multi vitei care se logheaza de la ei acasa, sau nu folosesc nici un fel de protectie pt amaratul ala de ip. , insa sunt destui care te injura de la un net.caffe sau dupa calculatorul altuia in timp ce sta cu prietenul la o bere.

    Programele de protejare a ip.ului sunt multe si relativ usor de folosit, avand in vedere ca doar asta iti ramane pe site-un tau, mi-e greu sa cred ca ”organele abilitate” vor urmari un ip din Taiwan sau… In ziua de azi, se poate ascunde nu numai ip. ul dar si net.mask-ul, dns-urile si gateway-urile..

    Identificarea utilizatorilor pe site-uri e destul de dificila si la americani. De ce credeti ca nu reusesc sa aresteze din utilizatorii de site-uri pornografice cu minori ? Si la ei sunt multe.. Dobitocii astia de la SRI stiu sa apese un buton si sa schimbe banda cand aia se termina, in rest sunt niste incompetenti de… ii fugareste Nicu Gheara prin parcari..

    In concluzie, va fi greu, chiar daca se va adopta si in Europa asa ceva.

  4. P.S.

    E ca si cu ”utilizatorii de windows fake vor fi amendati serios pt piraterie iar sculele le vor fi confiscate”. Cati utilizatori care iti acceseaza site-ul crezi ca au win.cu licenta ?

  5. salut dom inginer, respect, esti cum spusesi…da esti si contondent la adresa unora si imi place. Poate inviti odata pa vorbe adevarat grele privind aplicarea legii fiscalepentru contribuabilii persoane fizice. Pa persoana fizica dom inginer. Altfel, sunt privilegiat sa scriu in imperiul ciutacului pa 2011. La Multe Reusite !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.