Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Lovitura de stat antistat a statului român

Lovitura de stat antistat a statului român

Când o instituţie fundamentală a statului de drept, iar Ministerul Finanţelor (şi, în subsidiar, Fiscul) exact asta e oriunde-n lume, este ocupată, fizic, de salariaţii proprii şi banii statului nu mai circulă în sistem, guvernul trebuie să demisioneze. Am scris guvernul, accentuez, în bloc, nu doar ministrul de profil. Nu poţi conduce o ţară, în democraţie (dacă azi-noapte nu s-a instaurat prin decret dictatura militară, România mai e democraţie), cu dorobanţii-n uşă, iar în paralel să benchetuieşti subţire la Ateneu cu icra-n gât şi să faci pe autistul profesionist.

Când un ministru important şi influent – şi mă refer concret la Elena Udrea – spune că, în şedinţa de guvern, nu s-a abordat deloc subiectul la zi al blocării activităţii şi ocupării sediului Finanţelor, atunci ori minte cu neruşinare (şi trebuie să dispară pe vecie din viaţa publică), ori are dreptate (şi iresponsabilii sfidători trebuie să plece în bloc).  Când premierul, mi-e şi silă să scriu numele ipochimenului, se isterizează, în direct la televiziunea publică, pentru că e întrebat dacă are vreo soluţie pentru ca un minister să fie eliberat de sub ocupaţie, cămaşa de forţă pare unicul remediu. Când lumea începe să simpatizeze, nenatural în societăţile întregi la minte, cu poliţiştii şi cu perceptorii în detrimentul puterii politice, nici FMI, nici serviciile secrete, nici vrăjitoarele din Buftea nu te mai dezleagă de blestem.

Oricâtă ambiţie sau disperare te-ar mâna să te agăţi de putere, oamenii plătiţi cu (sau chiar sub) salariul minim pe economie nu pot fi ţinuţi ca oile-n ţarc. Pentru că, deşi mari lideri sindicali sunt şantajabili, ghiftuiţi şi inerţi (cu excepţia lui Vasile Marica, urcat inteligent şi oportunist pe valul revoltei, care-şi joacă bine marele moment), vin peste ei facturile şi, mai grav, executorii. Şi se aprind…

UPDATE: Bine că ne-a lămurit Liga de pe pedeleu. Vântu i-a instigat şi pe ăştia.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

86 thoughts on “Lovitura de stat antistat a statului român

  1. A venit randul Ministerului Educatiei, mult mai putin “important” fata de de Ministerul de Finante… pe cand Ministerul Turismului?… sau poate intreg aparat guvernamental, sa stim o treaba…

  2. Profesorii cer demnitate? E penibil. Sa intelegem ca nu au demnitate si ca o cersesc ministrului? Dumnezeule, ce fel de oameni sunt cei ce striga ” vrem demnitate”, in ce hal de degradare morala au ajuns?!

  3. nu vedeţi că ăştia vor cu totul să ne vadă pe toţi la bătaie şi eventual vărsare de sânge?
    DAR românul nu mai vrea să fie amăgit ca în 89 şi să moară degeaba pe străzi, ca să vină alţii să i fure idealul libertăţii, ca alţii să vină şi să ne mintă şi să ne fure 20 de ani, ca urmaşii celor 45 de ani de lagăr să vină în chipul cioplit alt altor ani şi să înjosească ţara şi să aducă birul naţiunii şi să săvârşască robia naţiunii…
    prin tot ceea ce face “clasa politică”&com parcă forţează mâna naţiunii; toţi ăştia din “clasa politică”&com nu au făcut altceva de cât să ducă ţara în catacombele celei mai grele stări a supravieţuirii…
    şi acestea doar doar o să iasă românul la vărsare de sânge
    Dumnezeule Bun, ce amăgiţi am fost in 89 că se va schimba destinul ţării, vai lor celor ce au fost asasinaţi că se răsucesc în morminte acum când ţara a fost lăsată pe mâinile murdare de sânge al celor ce în 89 au pus la cale asasinatul împotriva naţiunii române.
    SAU
    să ne ferească Dumnezeu de un asasinat ca în 89… ei nu vor vedea niciodată gratiile, nici un „politician” nu le a văzut decât de pref în ochii românilor; iar până la puşcările ei au armele asasinatului, noi nu avem din păcate nici cuminţenia porumbeilor dar nici şiretenia şarpelui… legea este numai a lor, tocmeala legii tot mereu a lor, numărul românilor nu este decât rareori proporţional cu solidaritatea… iar calea este într un alt context cel al trăirii, cea drept credincioasă şi sinceră… strâmbătatea legilor este specifică smintelii celor care le dau… ei nu ştiu altă rătăcire decât prin sminteala în care sunt deprinşi să vieţuiască pe care au sectarizat o mai ales legislativ…
    SAU
    Să nu uităm că spre a impune un sistem de dictatură a legii or a impune demonocraţia asupra sufletului unei naţiuni este nevoie de o mare tulburare, multă deznădeje, umplerea paharului de dă peste şi mai ales bir şi robie, exil până la îngenunchierea cu forţa…
    SAU
    Să vedem ce -eRomânia- se pregăteşte în spatele acestor tulburări cu ce -totală supraveghere biometrică- imperative ne mai minunează „clasa politică”?

  4. Ziceam şi eu (odată cu atîţia alţii) că se pune de o dictatură. Parcă nu mai cred. O dictatură care se respectă îşi ţine aproape instituţiile fundamentale, nu dă cu flit spre poliţai, jandarmi, perceptori… Ăsta-i un regim sinucigaş, bre!

  5. Vai de capul nostru !
    Zilele astea densitatea si varietatea stirilor imi provoaca o greata greu de suportat. Prin urmare, citind comentariile tocmai imi proptesc cireasa pe … coliva.
    Fratilor, chiar nu intelegem unde-i buba ? Il vad pe Vladescu aproape compatimit. Vasile Marica (analfabetul analfabetilor) apare in chip de salvator al nenorocitilor, in timp ce colporteaza cu regimul impotriva sindicalistilor. Poate e chiar prost de da in gropi.
    Postacii de pe blog, culmea, au descoperit ca ungurii sunt de vina.
    Alo, fratilor, noi suntem de vina, noi am votat cu oistea-n gard in ultimii 20 de ani, nu ungurii, nemtii sau rusii. Noi si numai noi am stiut sa votam exact pe dos. Stim sa recunoastem asta ? Daca nu, e de rau. E de rau, pentru ca idioti ca astia care ne conduc astazi se vor baza pe votul nostru si fac pariu ca vom vota la fel de prost inca multa vreme. De ce ? Pentru ca nu ne putem debarasa de proastele obiceiuri. Nu putem sa nu fim lingai, tradatori, mincinosi, lasi, incompetenti si, nu in ultimul rand, semialfabeti.
    Rezultatul e acelasi de vreo 20 de ani incoace. Diferentele sunt doar de nuanta. La fiecare 4 ani ne dam seama ca am votat aiurea, si la fiecare 4 ani votam in continuare aiurea. De ce ? Pentru ca niciodata nu intelegem de ce am votat aiurea. Gasim tot felul de scuze, de cele mai multe ori indreptate spre forte oculte, de regula situate peste granite.
    Hai sa-i lasam pe “Istvani” in treaba lor, pe rusi si pe nemti in treaba lor si sa ne vedem de greselile noastre. Basescu e un idiot, dar e greseala noastra ca a ajuns unde a ajuns.
    In loc sa intelegem ca Merkel conduce un stat care merge pe alt drum decat noi, ne apucam sa facem misto de nemti. Cat de prosti putem fi pentru a nu intelege ca gresim ?
    Hai sa-i judecam dupa rezultate pe toti, inclusiv pe noi, sa nu ne mai credem atoatestiutori si sa ne chinuim sa intelegem ceea ce, de obicei, nu pricepem in ruptul capului. Trebuie sa schimbam ceva si chiar daca e al dracului de greu, trebuie sa incepem cu noi, fiecare sa-si gaseasca greselile, pentru ca nimeni nu e perfect (si cat de departe de perfectiune suntem ca stat).
    Nu pot sa cred ca mai avem timp sa-l pierdem in polemici sterile, cand dusmanul e in fata noastra si se metamorfozeaza zilnic din Basescu in Boc, din Boc in Udrea, din Udrea in Anastase s.a.m.d., iar noi ne lasam prostiti si ne certam intre noi, pe cand ei rad si-si freaca mainile satisfacuti ca le merge “morisca”.
    De ce dracu’ nu vrem sa ne ajutam singuri si tot asteptam sa ne ajute altii, cand e clar ca-i doare-n cot de noi ?
    “Calul moare de drum lung si prostul de grija altuia”, zice un vechi proverb romanesc. Ne convine ? Nu, dar e adevarat. Oare inca n-a venit vremea sa vrem cu adevarat sa ne fie bine, indiferent de ce fac altii (bulgari, unguri, rusi sau nemti)?

  6. Astia micii ,portocalii trebuie sa dispara din viata,nu din viata politica.Oricum, nu i-ar mai plange nici mamele lor.

  7. Draga Victor Ciutacu,

    premierul si presedintele nu stiu 3 chestii:

    1. Dl Boc nu stie ce inseamna stimulent. Intelegand cuvantul din DEX, nu s-a mai obosit sa intrebe ce inseamna efectiv pentru MFP. Toata lumea stie ca stimulent este termenul folosit pentru componenta extrabugetara a salariului, premierul si presedintele nu stiu asta.

    2. Ministerul Finantelor nu se ocupa cu colectarea de bani, ci cu elaborarea, implementarea, monitorizarea si evaluarea politicilor financiar-fiscale. MFP se ocupa deci, intr-un cuvant, cu managementul financiar al tarii in toate aspectele sale. Colectarea este o mica parte a activitatii. De ex. cei care lucreaza la legislatia fiscala sau vamala, sau cei care armonizeaza toate elementele de reglementare cu cele din UE – de astia nu avem nevoie? Sunt oameni de valoare exceptionala, computere ambulante. Nu le poti da 5-6 milioane doar pt ca nu intelegi tu cu ce se ocupa ei. Nu intru in detalii, dar e evident ca presedintele si premierul nu au habar cu ce se ocupa MFP. Te rog eu, Victor, intreaba-i, fa-i de ras cu asta: cu ce se ocupa, domnilor, Finantele?

    3. Premierul si presedintele nu stiu ca, in momentul in care MFP a cedat, in acest fel, guvernarea lor a esuat. Gata! Oriunde in lume ce s-a intamplat la Finante inseamna esec de guvernare La revedere!

  8. Exista o secventza in filmuletzul facut la sindrofia lui Baconschi de la Ateneu in care o vedem pe ,,doamna” Pora cum infuleca cu gura plina(nici nu s-a ,,insemnat” ca e filmata) si care m-a pus pe ganduri….saraca ,cine stie cat o fi indurat la viatza ei!Cat despre furaciunea lui Baconschi..ce sa mai vorbim?!A ramas ca in tren…Am prieteni,rude,cunostintze,plecate de multi ani in Franta si care sunt la curent cu pulsul diasporei;99% dintre romanii de acolo il injura constant pe Basescu si il vor legat cat mai repede….in nici un caz nu l-au votat cu o frecventza de unu la 10 secunde.Frauda este mare cat Casa Poporului si speram sa se contopeasca in pedeapsa mai mare…in viitorul apropiat.

  9. @C. Bojan: Aveti dreptate. Demnitatea se leaga foarte mult de sentimentul onoarei. Un om demn inspira respect. Tine de fire, de felul in care actionezi si reactionezi, de felul in care stii sau nu sa fii consecvent in principii si atitudine. Daca ai anumite idei in ceea ce priveste aspectele tale fundamentale, daca pretuiesti anumite valori si le respecti indiferent de situatie, vorbim despre demnitate. Fiecare decide pentru sine ce este demn si ce nu. Se pare ca in momentul de fata oamenii se multumesc cu “suta de lei ” promisa de Ceausescu in 1989.Atunci oamenii au aratat ca au demnitate.Intre timp au “pierdut-o” si o cersesc astazi in fata Ministerului Educatiei. E rusinos si dureros in acelasi timp, mai ales ca e vorba de profesorii care ar trebui sa formeze caractere demne.

  10. Nu s-a ajuns inca la cote maxime ale disperarii. Cred ca in luna decembrie se va simti unda de soc. Sunt convinsa ca jumatate dintre bugetari nu-si vor putea acoperi cheltuielile cu intretinerea locuintelor de peste iarna. In orice caz, vom avea cel mai trist si sarac Craciun din cate am trait in viata noastra.

  11. Ma uitam astazi pe site-urile antena 3 si realitatea la comentariile oamenilor la articolul referitor la stimulente.Nu mi-a venit sa cred,atata ura,chiar dusa la extrem…majoritatea erau ceva de genu:sa va fie rusine nesimtitilor,plimbati toata ziua foi pe la birouri,va umpleti portbagajul cand va duceti in inspectie si mai vreti si stimulente,nu v-ar fi rusine.Sa va dea afara pe toti,sa vedeti atunci stimulare.Cred ca dintr-o data iq-ul unei foarte mari parti a populatii Romaniei a inceput sa scada vertiginos catre zero,sau asa o fi fost de la inceput.Cred ca am fost eu prea naiv crezand ca mai e vreo speranta…

  12. In spatele acestor manifestati sunt persoane care vor sa destabilizeze statul. Daca e asa cum spun ei cu salriu de 3 milioane sau de 4 atunci sa facem o ancheta si sa aplicam legea 18…. sa vezi atunci proteste spontane …rusine celor ce nu inteleg ca au venituri prea mari in comparatie cu altii…..

  13. Atunci cand bate vintu,posibil sa cazi de pe piedestal si sa iti rupi gratios gatul.A devenit cosmar pedelist aceasta imagine.Trezirea va fi crunta.Alta e realitatea.Idiotii pedelisti cred ca, daca se intalnesc pe la sindrofii cu nemti,asta inseamna ca au sprijin.O prostie.Am remarcat asta seara o idee a ta,in legatura cu Isarescu.Ce te faci cu Isarescu,daca imaginea bancilor e sifonata si banii de la fmi s-au dus spre aceste banci?

  14. Nefiind expert in drept constitutional,nu cunosc raspunsul la o intrebare relativ simpla: Presedintele Republicii Romania poate fi destitut prin referendum si fara a fi invocat un motiv “official”? Ar avea succes si ar rezolva mai multe probleme actuale si viitoare.

  15. Shogunule,cred ca tu nu poti trai in obscuritate si in locul demnitatii traditionale nipone,folosesti mediul cultural specific bancurilor ce se spuneau la C.A.P.Nu ti-am cerut tie parerea.Daca stia Tokugawa yoshinobu ca tu urmezi dupa el,isi facea seppuku.Scuze ca nu ma pot ridica la inaltimea vocabularului banzaiului din tine.

  16. Sunt terminati si astia din Finante. Unii nici nu au ce pune pe masa.Niste victime ale sistemului. Cei de acolo care nu au credite se considera fericiti, pentru ca au bani de mancare. Si e cumplit pentru multi, au fost obisnuiti cu un anumit standard de viata.
    Sa inteleg ca acum se doreste combaterea evaziunii fiscale de catre comisari din Garda Financiara cu salarii de 8 si 10 milioane.Care au credite la banca.Sau, nu se doreste.

  17. De ce oare în mascarada sindicală şi protestele “spontane” sunt implicaţi doar paraziţii(miliţia , magistratura + funcţionărimea)? Unde sunt profesorii şi medicii, unde sunt angajaţii din privat, unde sunt tinerii care sunt forţaţi să emigreze? Nu cumva astea sunt aranjate pt. a da lovitura de graţie STATULUI ROMÂN, ca să rămână doar Republica Bananieră România a dictatorului CIA Traian Băsescu?

  18. Nu va faceti probleme ca nu functioneaza fiscul si nu incaseaza guvernul bani ( 100 milioane euro pe zi ).Daca iar incasa iar fura prin smenurile obisnuite sau si-ar plati aparatul represiv ; politie , magistrati, fisc etc. cu venituri de 3-4 ori media pe economie. Banii sunt jecmaniti de la oamenii cinstiti ( sa folosesc un termen poporanist ) nu de la excrocii care lucreaza pentru grupurile mafiote ( a se citi partide politice in special cele de la putere ).Doar oamenii cinstiti si nu hotii au ceva de pierdut ( o afacere la care au lucrat ca sa o creasca, o proprietate pentru care au economisit , nu sau distrat cu banii, o meserie de practicat pentru care sau pregatit ani de zile) si pot fi coercizati sa plateasca impozite, taxe sau amenzi pentru te miri ce, hotii nu au nimic de pierdut se aleg cu banii iar la puscarie nu este sigur ca vor ajunge mai sigur in guvern sau parlament . In general legile sunt facute de niste nesimtiti care pe langa ca sunt mincinosi si hoti nu au avut experienta de munca si sunt pusi doar pe capatuiala. Ce le pasa lor ca au omorit vaca cu exploatare irationala ( adica au mulso dar nu ia dat sa manance) si care deja a fost dusa la abator iar vitelul va muri si el sigur ca nu este intarcat, asa ca lapte de supt nu va mai fi.In inconstienta lor acesti tembeli ne condamna pe toti la moarte sigura, nici dupa 2 ani nu sunt capabili sa gaseasca o solutie cat de cat viabila si de bun simt pentru asa zisa criza economica ( termen gresit pentru Romania pentru ca nu avem economie reala ) . Zombii de mamaliga care i-au ales acum sunt suparati ca acestia nu isi tin promisiunile mincinoase de genul “te uiti si castigi ca sa traiesti bine” cu care au fost indobitociti. Practic acest popor a ales bine dupa chipul si asemanarea sa , este o chestie de rezonanta, capitan al corabiei piratilor este ales piratul cel mai ticalos. Asa ca un popor la care hotii mari si infractiuni grave sunt privite ca ceva normal si demn de urmat sunt acceptate de “majoritate” ( furtul flotei – nu vanzarea ca nu s-a incasat nimic sau aproape nimic, Basescu numai pentru chestia asta cred ca este cel mai mare pirat din istoria mondiala, Barba Neagra este copil de mingi, fraude in alegeri care se pot dovedi usor daca se face o investigatie , fraude la vot in parlament la legi de mare importanta pentru intreaga natiune, etc ) nu va intreprinde nimic normal ci va continua tot asa, cu manele la maxim. Se pare ca sistemul democratic nu va functiona la romani niciodata pentru ca nu se poate constitui o majoritate de oameni normali la principii unanim acceptate de societatea europeana si bunul simt sa reprezinte ceva.
    Evaziunea fiscala a existat si cand salariile opresorilor fiscali aveau salarii nesimtite , acum problema este de fapt pierderea unor privilegii pe care le au politistii, administratia, magistratii, fiscul. Dracul sa-i ia pe toti de asta nu mai pot restul de 22 milioane, cand 3 miliane de tineri au emigrat de saracie si sunt sclavi pe unde-or fi.
    P.S. Am lucrat si eu la fisc asa ca le cunosc prezentul, trecutul si viitorul.

    Sa traiti bine pe banii vostri!
    Bula

  19. Sunt siderata… in ce stat traim?
    Daca la privat il “stimulezi” pe angajat cu o suma, aceasta se include in salariu si se impoziteaza.
    Iar daca ma duc la ITM sa-i inregistrez contractul de munca cu un salariu sub minimum pe economie (la 8 ore) nu mi-l primeste.
    In ce tara traim? Legile nu-s pentru toti?

  20. azi e protestul Caschetelor, au fost finantistii, profesorii vin si ei din urma speram totusi sa se intample ceva pana la urma.domne mi e o scarba cand o vad pe udrea si anastase la tv, cum nu stiau ele nimic ce se intampla la MF, ba anastase mai vb si pitigaiat. Cat despre Isarescu, nu prea stiu ce sa zic doar ca este mason, si cam stim ce au facut masonii pana acuma. Astept emisiunea diseara, sa va vad in plina actiune. dana

  21. Stiam demult ca angajatii de la fisc au salarii mici . Doar adaosurile la leafa din stimulente si diverse sporuri ce ii mai aduceau la suprafata. Dar cind onorabilul Ialomitianu (prrtzzz ca eu sunt din Slobozia – IALOMITEAN veritabil) vine si taie cu barda in veniturile propriilor angajati cum sa nu se ridice tot FISCUL in picioare . Si dupa aceea sa spuna ca bietii oameni sunt manipulati. Da i-a manipulat propria revolta, propriile nemultumiri si ce sa mai intind vorba teama de ziua de miine. E clar ca buna ziua – dupa ce organele de ordine s-au revoltat, dupa ce autoritatea fiscala a tarii s-a rasculat nu mai urma decit ca armata si justitia sa iasa pe strada ca peisajul sa fie complet. Si cu armata nu e de glumit. Ti-amintesti in ianuarie-februarie 1990 cu celebra CADA? Ca doar suntem aproape de-un leat . Ca la cite mizerii sunt supusi militarii nu mai dureaza prea mult. Tare imi e ca trupele de elita sa nu iasa cumva in strada si sa ii ia pe sus pe locatarii din Piata Victoria si de la Cotroceni. Vorba lui Caragiale :”simt enorm si vad monstruos”.
    Despre Vasile Marica ce sa spun ….faptele vorbesc pentru el. S-a vazut ieri la tv cum impreuna cu celalalt lider de sindicat a preluat nemultumirile celor de la finante si s-a dus cu ele la ministru. Nu s-a vazut la tv dar sigur “l-a strins nitel cu usa ” pe ministru. Si dupa ce a rezolvat pb oamenilor (sau macar a incercat) vine si madam Pora cu gura aia sa nu ii ploua in gura si spune ca “stiti sotia domnului Marica cu leafa de 6000 de lei…directoare generala adjuncta la finante…si bla…bla…” Ei si ce? Pai eu cred ca tenace cum e si sotul doamnei Marica putea ajunge intr-o pozitie similara daca nu intra in lupta sindicala. Bravo lui! Asta ne trebuie. Oameni cu “singe in instalatie”.

  22. Am văzut adineauri că presa pe care eu o cred de mult, măcar pe jumătate aservită Puterii( mă refer la ziarul Gândul) s-a apucat să toace la Marica. Bineînţeles, cu banii câştigaţi de nevastă, proprietăţi deţinute etc. Mi s-a făcut scârbă şi am ieşit repede; nu că mor de grija lui Marica, dar acest tip de reacţii, începute cu cea a lui Băsescu, îmi demonstrează mie tocmai faptul că el e altfel. Nu au reuşit să “ajungă” la el portocaliii jegoşi.

  23. WOW! Vantu i-a instigat? Hmmm….Eu credeam ca muschetarii Ciutacu, Gandea si Badea….:)

  24. Mogulii “e” de vina! nu foamea :))) ….acu am o dilema: Daca tot “e” moguli de vina, pentru cine e de vina pentru Antonescu sau pentru Ponta???

  25. Ma uit cum se argumenteaza zilnic, de ceva ani buni, idiotenia, minciuna, lacomia si inaptitudinea clasei politice de a-si face treaba. Si ca solutie ce gasim? Sa vina altul/altii de la care sa se pretinda rezultate imediate si eventual sa fie si ei injurati la randul lor?

    Daca spuneti ca numai un politician sau o adunatura de politicieni poate conduce tara…atunci te/va intreb eu. Puteti sa definiti un politician? Mie numai cuvinte urate imi vin in cap…

  26. maica-mea a fost una dintre persoanele care au ales sa-l infrunte pe acest om “certat” cu stimulentele. SPP-ul l-a scos ca pe un criminal pe Ialomitianu din biroul dansului,dupa ce a tot zambit superior in fata propriilor angajati. s-a hotarat brusc sa reformeze totul si sa-i puna pe oamenii sa astepte pe niste salarii de vanzatori in aprozar. nu am nici o concluzie sa spun,ce a fost s-a vazut clar la televizor si as vrea cumva sa felicit reporterii nostri pt ca mereu isi fac datoria.

  27. La pranz am stat de vorba cu un “intelectual” care era de acord cu desfiintarea Fiscului (asa am inteles eu) si care repeta intruna ca daca nu le convine salariul sa-si caute in alta parte ca pe el nu-l plateste nimeni daca nu e performant. Bineinteles, jubila ca aia care nu faceau nimic nu mai primesc bani… Nu am retinut tot ce-a zis fiindca mi-e foarte greu sa retin ceva ce n-are logica. Foarte frustrant momentul. Baiatul e programator si are, evident, studii superioare. Daca vorbesti cu el despre orice altceva, pare o persoane rationala, ai putea crede ca e chiar inteligent. Poate si este… Incep sa cred din ce in ce mai mult in flacara violet! :)) I-am zis intelectual fiindca in campania de la prezidentiale a incercat sa ma convinga sa-l votez pe Basescu spunandu-mi ca “toti intelectualii de la etajul asta il voteaza”! Ce-i drept, aproape toti l-au votat pe Basescu, oameni cu facultate care teoretic isi folosesc ratiunea cel putin 8 ore pe zi si care au tot timpul acces la informatii. Numai eu am ramas cu un oarecare dispret pentru cuvantul intelectual. Baiatul e un basist tipic. Daca vrei sa afli cum gandeste o astfel de persoana, e suficient sa stai de vorba cu el 10 minute, dupa aia devine nociv pentru sanatatea ta.

    Sunt multi care spun ca n-ar trebui sa voteze oricine, dar cum stabilesti cine are voie sa voteze si cine nu? Sunt tigani analfabeti care l-ar bate pe Basescu si “intelectuali” 🙂 care-l voteaza. Si apoi, eu nu cred ca e vorba despre IQ, studii, ci despre ceva mai subtil. Nu cred ca a fi manipulabil are o legatura directa cu studiile pe care cineva le are, ci cu altceva. Mai degraba are legatura cu iubirea si ura, cu emotiile la care cineva este predispus, decat cu inteligenta.

    La polul opus, am cunoscut personal un baiat care a trait (si) pe strazi si la casa de copii, cu serioase probleme emotionale, foarte inteligent si foarte nemanipulabil. Nu l-ai fi putut “face” cu un talk-show sau cu o stire.

  28. Am experienta trecutei “Revolutii” si sustin ca daca nu se vor implica “Serviciile” in instigari si “organizari” nu se va intampla nimic in Ramania.Fara “sustinere” degeaba ne adunam,manifestam si protestam.Am participat la primele momente din Timisoara si stiu mai multe decat as dori.Prin urmare,sa dea Dumnezeu gandul cel bun celor care ne decid,din umbra,soarta.

  29. 1) De ce trebuie ca guvernul sa isi dea demisia la orice greva sau protest? Crezi ca pun la suflet? Nu vad logica.
    2) De ce sa ai stimulente cand ai salariu? Si eu si tu lucrezi la privat si nu cred ca avem stimulente.

  30. Marica asta e ingrozitor de antipatic, de evident duplicitar ! Oratoria lui de baiat de Balta Mare a Brailei il face antipatic si cand are dreptate. Asta cand mi-ar zice, la pranz, ca e ziua, m-as uita pe geam sa ma conving.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.