Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Legitimarea gratuită a unui epigon trist

Legitimarea gratuită a unui epigon trist

Mă despart de CTP cam tot atâtea lucruri câte ne-au legat odinioară, pe vremea când Adevătul chiar era ziar. Dar nu suficient de multe încât să nu-mi pară rău că, dincolo de tarele sale caracteriale (care nu fac obiectul acestui text, if U know what I mean, Cristi), un condei sclipitor, un vârf al meseriei, care a scris istorie-n presă, coboară-n puţul jurnalismului prin legitimarea unui epigon trist ca Tapalagă. Care omite cu graţie elefantină să menţioneze calitatea de fost slujbaş al lui SOV.

(Foto Hotnews)

Sigur că Popescu are dreptate, pe fond, când califică înşiruirea mizerabilă şi trunchiată de pe Hotnews, pe care fostul consilier şi coleg de şcoală totalitară de gândire al faimoasei doamne Macovei o vede drept o informaţie seacă (de ce n-au fost postate scripturile în integralitatea lor?), drept o listă neagră de tip stalinist. Greşeala lui, după părerea mea, e că, băgând în seamă sumbra oficină băsesciană de Net, dă greutate unui demers de o ticăloşie rară, clocit în laboratoarele cotroceniste. Ca persoană aflată pe înfierătoarea listă, cu nişte citate absolut benigne (am zis altele mult mai nasoale, dar alea s-au livrat la Hotnews, alea s-au postat pe site), consider că atitudinea cea mai potrivită ar fi fost ignorarea. Cu cât scot mai multe reacţii şi explicaţii, slujitorii fostului tovarăş al lui Vântu obţin ce-şi doresc: inducerea-n conştiinţa publică a senzaţiei gratuite de culpabilitate.

Am citit integral motivarea arestării preventive a lui SOV. Oricâtă bunăvoinţă aş avea, nu reuşesc să descopăr raţiunea încarcerării sale ca pericol pentru ordinea publică în loc să fie trimis în judecată pentru faptele penale care i se impută.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

36 thoughts on “Legitimarea gratuită a unui epigon trist

  1. Ce vremuri traim ! Si redau doua ipostaze:

    1. Vantu, principal implicat in schema FNI.
    2. Vantu, vanat de regimul fascistoid basescian.

    Ciudata mi se pare asocierea celor doua ipostaze. Desi culpabil in cazul FNI ( de data asta justitia doarme – apropo de “vegheatul” FNI din celebra reclama ), Vantul devine acum un element legitim in lupta cu portocalii, aparat ( cu justete ) de formatori de opinie cu care rezonez de cele mai multe ori.

    Oare pupinbasestii astia ne-au tampit in asemenea hal incat sa fim pusi in situatia bivalenta cu care am inceput acest comentariul ?

    Sau declinul general a fost desavarsit de acestia, incat acum e greu sa mai acuzi oameni, sisteme etc ?

    Doar intreb.

  2. Din ce spune Tapalaga, si CTP e la fel de manjit cu liste de tip stalinist. Daca e adevarat, de ce la unii e cah si la altii e bine?

  3. Victor,
    Incerc sa urmaresc si sa inteleg ceea ce se intampla in cazul Vantu. Trebuie sa recunosc ca “bruiajul” realizat de cei care il “condamna” si de cei care il “apara” face extrem de dificila aceasta incercare.
    Din cate stiu eu, Vantu este un om cu dosar penal (pentru delapidare), care dupa “Revolutie” a fost acuzat ca a “adoarmit” cateva sute de mii de oameni si le-a luat banii. Pe statul de plata al lui Vantu au fost oameni ca Radu Timofte (seful SRI), Nicolae Vacaroiu (prim-ministru, presedintele senatului, presedinte interimar, actual presedinte al curtii de conturi), cateva personalitati care au avut functii importante in sistemul bancar si BNR(!!), etc., prin intermediul carora a avut putere si acces la informatii.
    Acest om acum este acuzat de favorizarea infractorului.
    Din punctul meu de vedere asta este linia de pornire in caracterizarea lui Vantu.
    Mai departe, inteleg ca exista un interes politic sau o lupta pentru putere pentru anihilarea trustului media al lui Vantu, pentru ca acest trust il critica pe Basescu.
    Evident, cei care se gandesc la acest scenariu au argumente corecte. Totusi, cred ca trustul media al lui Vantu se anihila singur: cele mai multe companii din acest trust nu au avut viabilitate comerciala/economica. Au avut pierderi continue care, pe termen lung, nu sunt sustenabile. Spre deosebire de Vantu, alt mogul (Voiculescu) a reusit sa faca un trust de presa care sa fie sustenabil comercial si financiar si care sa-i aduca atat bani cat si capital politic.
    Prin urmare, cam cat timp crezi ca Vantu putea sa sustina financiar trustul sau de presa?
    Evident logica financiara nu are nimic de a face cu dorinta de razbunare si prostia politicului (i.e. a lui Basescu si gasca sa).
    In final, in loc de concluzie, o intrebare onesta: pentru ce se “cearta” cele doua tabere?
    PS. Cred ca si Patriciu ar trebui fie sa invete ceva de la Voiculescu sau sa inventeze ceva ca sa-si aduca trustul sau de presa pe profit. Altfel jurnalistii de la Adevarul vor trebui sa-si caute alte job-uri. Mogulul nu-i va finanta la nesfarsit daca nu produc bani. Este motivul pentru care tu si alti jurnalisti de la Intact aveti job-uri: sunteti profitabili. Ura trece si prin buzunar!

  4. Îmi este greu să înteleg dece dl.CTP este considerat de foarte multi numele de referintă în jurnalistică.Nu i se poate nega o anumită logică,proprie unui inginer bun,care logică induce o aparentă de inteligentă,care,iarăsi, nu i se poate nega în totalitate.Poate că acest conglomerat de sigurantă de sine,noncomformism si încruntare,care mi se pare mie a fi acest jurnalist,impresionează,dar până la a fi un etalon mai este nevoie de ceva calităti,pe care nu le voi detalia,pentrucă despre asta s-a mai vorbit chiar si aici si au făcut-o altii mai avizati.

  5. Mi-e scarba cand vad cata lume si mari analisti intransigenti si impartiali si obiectivi si imaculati se chinuie din rasputeri sa-l victimizeze pe Vantu. e adevarat justitia e muci aia n-au nici o treaba cu meseria lor, dar macar sa nu-l mai mangaie toti astia cu cravata parinteste pe crestet pe Vantu. S-o lase asa.

  6. Inainte de alegeri in Cotidianul a aparut o lista similara, dar cu sustinatorii lui Basescu. Nu imi aduc aminte ca CTP sa se fi atacat asa. Altfel Hotnews este probabil una dintre cele mai influente institutii media aflate in tabara PDL-ului deci lista nu putea fi ignorata.

    Altfel pentru omul obisnuit este deranjanta aceasta propaganda pro Vantu, indiferent cat de politica este arestarea lui. Este totusi unul dintre cei mai controversati afaceristi din Romania si a fost implicat in una dintre cele mai mari excrocherii din tara asta. Nu trebuie sa plateasca pentru asta? Faptul ca are un trust de presa il absolva de orice pacate?

    M-am gandit si la un alt scenariu. Daca Basescu a incercat prin arestarea lui Vantu (care probabil va fi eliberat in cateva saptamani) sa isi decredibilizeze adversarii din presa? Daca a vrut sa arate ca in spatele cruciatilor anti-basescu nu se afla decat interesul unui afacerist corupt? Sincer i-a cam iesit la faza asta.

  7. Punem pariu ca Vantu nu o sa pateasca nimic? Punem pariu ca nici unul dintre noi nu are puterea sa-i faca pe toti acesti nesimtiti sa se dea la o parte? Imi vine sa musc dintoti, dar mi-e teama ca o sa-i musc doar de fund si atat. Dupa asta, de maine, va trebui sa-i pup tot acolo, pentru ca eu nu am serviciu si nici bani. Si…cati ca mine?

  8. @Garm: nu-l absolva de nici un pacat, dar incearca, macar tu, sa intelegi ca Vantu n-a fost arestat pentru devalizarea FNI si ca dosarul ala a fost inchis; cu Popa condamnat. am serioase dubii privind invocata strategie. mie mi se pare ca se platesc polite (dupa tipicul basescian de a-si omori fostii aliati) si ca baietii veseli vor sa-i ia televiziunea lui Vantu. da’ poate-s eu subiectiv si nu-l mai miros pe Basescu 🙂
    @andrei: mizerabila

  9. Nu ma mai pot uita la mascarada asta cu VANTU.Stimabililor,imi pute.Am avut o bunica ,a trecut de curand dincolo,la 93 de ani,deci neumilita portocaliu.Cand lumea dadea buzna la FNI,ne-a zis ca ea nu apus niciodata un ou sub closca si a scos mai multi pui.Si ne-a mai zis “atentie,la omul insemnat,ca se uita urat la oameni”. Asa ca nu am pierdut bani la Vantu ,nici nu am votat cu piratul.De aceea sunt eu milogucolareral.Salutari de la Craiova!

  10. Cine dracu m-a pus pe mine sa fac dreptul in romania?!!!!!Nu ai cum sa descoperi ratiunea arestarii preventive a lui Vantu pentru ca NU EXISTA!!!!!Cica un pericol concret pentru ordinea publica,si ca lasarea lui in libertate naste temerea ca organele judiciare nu functioneaza eficient impotriva unor infractiuni de o gravitate deosebita!!!!!!!!!!!!!!Astia sunt tampiti?!!!!!Eu,ca cetean, ma tem de Vantu?!!!!!De frica lui Vantu nu pot eu sa merg la magazin?!!!!Dar baiatul care a batut o femeie si a bagat in coma un tanar politist?!!!Ala nu e pericol public?!!!Nuuuu,ma gandeam chiar sa devin prietena lui cea mai buna!!!Dar idiotul care a intrat cu masina pe o pista unde se desfasura un concurs de motociclism,ranind grav telespectatorii(“VINVOVATI”)?!!!!!Romania nu are condamnati,are arestati preventiv si o tona de condamnari ale CEDO impotriva Romaniei pe tema aplicarii eronate a masurii de arestare preventiva!!!Sa ii ia naiba de idioti!!!Credeti ca vine noua generatie sa schimbe ceva?!!Luati-va gandul!Majoritatea colegilor mei considera ca nu se poate face dreptate,ca nu poti sa nu iei mita pentru ca asa se face,ca trebuie sa asculti ce zice seful statului si alte mitocanii de genu!Eu,una,nu am de gand sa imi mananc nervii si sanatatea incercand sa fac dreptate in tara asta!Nu am de gand,ca dupa ce invat 4 ani de imi sar capacele,sa vina un marinar mort de beat sa imi spuna mie pe cine sa condamn si pe cine nu!Hai la revedere!Poate criminalii aia lasati in libertate le vor bate la usa intr-o zi intocmai celor care au permis ca ei sa fie liberi!!!Cat mai multe proiecturi si succesuri!In puii mei!

  11. Buna seara,

    basescu vrea multe;dar cat o sa mai dureze asta/?!Mie imi place “armata avocatilor lui Vantu” si sper sa fie mult mai mare in viitor.Cu gloata cine mai tine altfel?!

    Cu acelasi respect,
    ioanaP

  12. Sper ca Vantu sa iasa miercuri.
    Sper ca Vantu sa de-a in gat ce stie.
    Sper ca lista sa se lungeasca.
    Sper ca astia sa moara-n chinuri.
    Sper ca voi veti continua…

  13. Ia uite ce stire am gasit
    Nu mi se pare veridica povestea cu OTV-ul, dar daca alegi sa pleci de la Intact, atunci la OTV ai avea cea mai mare libertate in a-ti face o emisiune pe placul tau. Visul meu e sa-l vad pe Badea la OTV, ca in fiecare emisiune critica OTV-ul, dar culmea e ca stie aproape toate emisiunile lui Dan Diaconescu pe de rost. Dan Diabolescu te lasa sa injuri pe cine vrei tu, fie ca-i PNL, PDL, PSD, ca nu pare sa aiba preferinte politice.
    P.S. Vintu e idolul meu! Daca aveam ocazia si mintea lui ca sa fac ce a facut el, sigur n-as fi ezitat sa-i prostesc pe romanii astia lacomi. E tara lui Ion, unde toti vor sa se imbogateasca peste noapte, iar Vintu a profitat de lacomia si bezna din mintea multor romani(poate o fi scump curentul?).

  14. @victor: am citit si eu, dupa mentionarea pe site-ul tau, articolul lui cristian sima cu sov si junimistii.. imi poti spune de ce ai o parere mizerabila?

  15. In cauza lui Vintu se comit foarte multe abuzuri:perchezitie fara mandat,incalcarea prezumtiei de nevinovatie,aberatii in logica juridica(favorizarea infractorului este luata in calcul in legatura cu fapte penale ale altui infractor?!!!!!!!!!),competenta instantei nu este inca clarificata,Vintu este achitat si totusi considerat inca vinovat pentru prabusirea fni(?!),dupa ce a fost incarcerat Popa,nu mai exista claritate in logica juridica.Conform cu aceasta logica si eu pot fi considerata ca posibil infractor care savarseste infractiunea de favorizare a infractorului.Base,decat sa se ocupe de Vintu,mai bine s-ar ocupa de imaginea pe plan extern a Romaniei,considerata cea mai saraca tara din UE.Si ne afundam in rahat din ce in ce mai mult,vad ca ni se scoate pe ochi neindeplinirea masurilor anticoruptie si cele legate de justitie.Pe motivele legate de justitie,putem fi dati afara din UE.Chestia asta ma ingrijoreaza foarte tare.Si devine o problema foarte grava si reala.

  16. D-le Ciutacu,
    miercuri judeca d-na Costiniu !? Cam cum ati comenta asta ? Ramin la parerea mea cu ” facutul in foi de vitza” si faptul ca “nu-i prost” !

  17. Am scris pe acest blog ca emisiunea stirea zilei ne lipseste. Cu permisiunea ta domnule Ciutacu imi retrag cuvintele. Ma caiesc ca inca mai am incredere in concetateni mei. Aceasta emisiune am sters-o de pe lista mea de preferinte oricita imbracaminte, fard si fanfaronada se v-a arata pe post la aceea ora.

  18. Prefer sa cred ca intr-o tara in care toti fura e bine sa nu furi. Eu dorm linistit, desi imi ghioraie matele. Am pacatele mele, nu sunt un sfant, dar incerc sa le limitez, ca si consecinte, la persoana mea. Judecata de Apoi vine pentru toti. Acolo nu e cu arestare preventiva.

  19. mai,o fi ceva incurcatura in acte….sigur o fi motivarea in cazul altui proces…altfel nu-mi explic

  20. Toata tirisenia cu Vintu e o problema foarte simpla dar in acelasi timp foarte grava.
    Asi incepe prin a pune citeva intrebari simple si fara introducere a la Dana Grecu:
    De ce au falimentat bancile?
    De ce au fost infiintate jocurile piramidale?
    De ce au fost infiintate fondurile de investitii?
    La aceste intrebari se mai cuvine una din inertiesi anume:
    Unde au foet “autoritatili” in tot acest angrenaj?
    De ce am avut Gripa porcina si aviara?
    Si ultimul de ce :
    De ce avem nevoie de imprumutul de la FMI?
    Raspuns:
    La permele 3 intrebari simplu, Toate acele ingineri financiare au fost coordonate de catre “autoritati”, indiferent de culoarea lor politica. Sa nu uitam ca dupa ’89 sa trezit si Masoneria Romana. Dupa ce au adunat toata masa monetara din tara au constatat ca taranul Roman inca nu e afectat si comertul in piete infloresta in detrimentul supermarcheturilor, si au pus-o de o gripa aviara si una porcina.
    Cu FMI-ul e alta poveste dar tot aceleasi “autoritati”, numai ca aici intervine si maria sa BNR-ul in frunte cu al sau guvernator Mugur Isarescu care se afla intr-o pizitie de frunte in Francmasoneria Romaneasca si pe statele de plata ale Comisie Trilaterala.
    Si acum revenim la Vintu. Acest personaj a fost un pion important pe tabla de sah a “autoritatilor” dar dupa ce a indeplinit misiunea, s-a luat nasu la purtare, la fel ca Patriciu, Tendar, Iancu de la Timisoara, Popoviciu, Becali.Acestia au fost pusi la punct, sa nu uitad declaratia lui Becali cind a spus ca se teme pentru familia sa. Si gurile rele spun ca ar fi implicat in probleme politice prin Republica Moldova.
    Alt grup, dar de data asta ascultatorii, Vacaroiu, Petre Roman, Radu Vasile, Tariceanu, astia s-au indeplinit misiunea si sunt bine mersi intangibili.
    O nota discordanta a facut-o Adrian Nastasecare e un fel de strutocamila era cit pe ce dar nu inca depinde ce a inteles din semlalele date.
    Va mai dau 3 exemple:
    Sadam Huseie, Molosevici si Gorbaciov.
    Sadam, considerat de catre “occident” ca un factor de stabilitate in zona, a devenu persoana nongrata pentru aceelasi “occident”. Nu are rosr sa dezvoltam si sa spunem despre relatiile strinst dintre Sadam si uni demnitari Francezi sau Germani.
    Milasevici si Iugoslavia au stat ani buni sub umbrela aceluiasi “occident”, Marca Germana a mers in paralel cu Dinarul, cei care fugeau din tara o faceau prin Iugoslavia si cite ar mai fii de scris.
    Gorbaciov acesta a avut ce mai grea misiune dar si cea mai rasplatita. Desfintarea URSS, desfintarea CAER si distrugere blocului comunist. Aducetiva aminte de asa numitul “Puciul Votca” din 1991 cind Gorbaciov aflinduse in Crimeea s-a incercat o lovitura de stat la Moscova. Intrebare : Unde era vasul Amiral al flotei a 4-a USA? Raspuns: In Marea Neagra. Acest domn sa ales cu “Premiul Nobel pentru Pace” si este un pensionar ferricit.
    In concluzie nimic nu e intimplator nici chiar arestarea lui Vintu. Asi incerca o previziune
    basescu

  21. Îl auzeam zile care au trecut pe domnul Patriciu, cum se revolta împotriva sistemului de justiţie de la noi, care face nenumărate abuzuri împotriva oamenilor de afaceri, din România, inclusiv contra lui.
    Sunt de părere că adevăratele abuzuri se fac împotriva amărăştenilor românaşi, care fac 4-5 ani de închisoare pentru un bulgăre de zăpadă.
    Nu spun că ceea ce se întâmplă în zilele noastre este just, însă nu văd motivul pentru care, dacă sistemul nostru este la pământ, acesta trebuie să să-şi reversele “deşeurile” numai asupra celor săraci. Faptul că sistemul nu funcţionează trebuie să fie valabil pentru toată lumea şi nimeni nu trebuie privat de acest “drept”, nici măcar oamenii bogaţi.

  22. Mult zgomot pentru nimic !!!…
    Ar trebui sa ne preocupe mai mult ” VANTUL ” din buzunarele noastre !!!…
    A venit toamna , va veni si iarna impreuna cu super – intretinerea …
    Pe SOV nu cred ca il ” apasa ” aceste griji ale noastre , nu ???… atunci noi de ce sa fim ” apasati ” de grijile lui ???

  23. Intrebarea ultimilor doi ani: “Ce a lovit Romania mai mult, 1] criza internationala, 2] conducerea tarii incapabila, 3] cheltuieli frauduloase de la bugetul statului, cum ar fi, de exemplu, achizitii portocalii (in 2009, s-au imprumutat 10 miliarde euro, iar pe achizitii portocalii s-au cheltuit 18 miliarde euro; gresesc cumva ?) ??? Nu le mai punem pe cele vechi, evaziune, economie subterana etc .

  24. “Apărătorul ales al inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu, (av. Marian Nazat) avânt cuvântul, arată că competenţa materială a Tribunalului..” -> “CA Competenta”. Deci daca astia scriu asa, ce mai vrei de la ei ?

  25. Sorel ai perfecta dreptate doar ca jumate din cei 18 miliarde s-au dus in bancile Austriece dupa care inapoi la bancile mama, in rest e corect, si tot la fel de corect e ca noi lpatim.

  26. nu mai cred în arestările astea. sunt doar regizorale ale ăstora în spatele lor ascunzându se măsuri care duc spre blânda adormire a poporului până la pavlovizarea totală… am ajuns o ţară importatoare la orice nivel şi ne mirăm că nu producem dar consumăm. păi cum Doamne iartă mă să producem dacă doar importăm… de aia zic cei din 89 “clasa politică” rocadizată până azi şi mlădiţele ei peste tot au dus ţara în situaţia asta iar naţiunea s a lăsat amăgită de fiecare dată de otrava demagogiei…

  27. @V. Ciutacu,
    De unde ai scos-o ca CTP e vr’un geniu? Are un stil comun, pretios, gretos si mai ales imoral. Cred ca ti-am mai zis-o: in comparatie cu el, ai un stil imposibil de citit, dar textul tau are si parfum si multa franchete. Ca sa nu mai spun ca participi la facerea celui mai serios ziar din Romania. Nu mai fi complexat din cauza CTP-ului. Lasa-l in plata Domnului!

  28. @Un cetatean dezgustat: daca gasesti vreo referire la genialitate in orice text de-al meu despre CTP, dau print si mananc live hartia. in rest, gusturile nu se discuta, iar (i)moralitatea inca n-a fost definita prin vreun act normativ aparut in Monitorul Oficial. cat despre complexele mele fata de CTP, pot reactiona doar asa: =))))))))))

  29. Domnu’ Ciutacu, ca un om care va respect (poate chiar admir) pe amandoi, pe dvs si pe CTP, si ca unul care nu urmareste toate stirile si nu stie toate dedesubturile, va intreb:
    ce defecte de caracter are domnul Popescu? Va referiti la faptul ca il sustinea pe Nastase la alegerile din 2004? Ca mie mi s-a parut echilibrat si atunci, adica era ceva de genul cum il sustineati dvs pe Crin Antonescu la scrutinul de anul trecut. Va intreb sincer, pentru ca mie mi s-a parut CTP “destul de obiectiv” si critic la adresa tuturor politicienilor chiar si atunci cand avea preferinte (la fel si in cel mai recent editorial al sau, cel cu basescu, avocatul lui vantu). In fine, cred ca sunt chestii subtile care imi scapa mie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.