Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Lăsați-l pe Klaus Werner să vorbească!

Lăsați-l pe Klaus Werner să vorbească!

Din ce în ce mai activ în dezbaterea politică, Klaus Werner Iohannis rupe tăcerea:

“Noi nu avem copii. Alţii au investit în educaţia copiilor, noi în imobile”

“Acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României”

“Vom pierde foarte puţini aleşi locali. Cred chiar că este posibil ca unii dintre primari să vină la noi în unele judeţe”

V-am zis că, după ce a tăcut inteligent atâta amar de vreme și a crescut în încredere pe chestia asta, trebuie încurajat să vorbească. Chiar dacă la început pare greu să scoți ceva de la el, totu-i să-l lași să spună liber ce simte, să-l încurajezi să se exprime. Campania electorală va fi un deliciu. Important e să știi să-l asculți.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

35 thoughts on “Lăsați-l pe Klaus Werner să vorbească!

  1. Se pare ca nu mai e nevoie sa se intrebuinteze ANI sau alte institutii,moare pe limba lui!

  2. Este o vorba care spune ca “mai bine taci si doar pari prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice indoiala”.
    Antonescu se pare ca nu a stiut-o iar pe Ponta si Udrea nu-i intereseaza; tupeul lor depaseste orice limite ale bunului simt.

  3. Eu astept momentul “draga stolo!” sa vedem un Ungureanu sau un Predoiu inlocuind gluma nemteasca
    As paria totusi pe Ungureanu e ca mai bataios si i se bataie ochii bine in cap :), Predoiu e un fel de zeul somnului. Oricum o dam, campania asta o sa fie memorabila…

  4. Asta cu lipsa de investitie in educatia copiilor e noua doctrina de dreapta. 😀
    In Catavencii a aparut un articol, Copiii ca o vină, scris de Hillerin, in care apare si-o declaratie mai veche a Elenei Udrea, identica cu cea a lui Klaus Sauerkraut. O fi vreo moda.

  5. Nu pentru că am dus lipsă de oratori am ajuns coada rîioasă a Europei, ci pentru că nu am avut vizionari în clasa politică. Uneori, vizionarii nu sunt foarte buni oratori, chiar vorbesc execrabil. Are şi natura ciudăţeniile ei.
    Să vă dau un exemplu de geniu care vorbea execrabil? Marin Sorescu, poet, dramaturg, prozator, eseist și traducător. Dacă-l auzeai pe M.Sorescu vorbind, ai fi pariat că poeziile i le-a scris altcineva.
    Marele dezavantaj al celor care gândesc bine dar vorbesc execrabil este că handicapul lor este extrem de vizibil. Spre deosebire de cei care sunt foarte buni oratori dar nu au caracter. După vorbă, lipsa caracterului este mai puţin vizibilă… Ăştia trec drept oameni serioşi, onorabili; afli cine sunt cu adevărat doar după ce ţi-au întors portofelul.

    Eu nu vreau să spun că Iohannis este vreo lumină, dar să nu-l judecăm după vorbă. Poate că în scris se exprimă mai bine. Până şi Obama, avocat de profesie, în primul mandat vorbea “liber” citind după BlackBerry… La Ioahhis de ce nu se acceptă? A, nu o satisface pe Monica Tatoiu, ea vrea să-l audă vorbind liber… Domnul Ciutacu încă nu a comentat acest aspect. Pentru cine nu ştie, Monica Tatoiu a spus la o televiziune că nu este normal ca Iohannis să-şi citească discursurile după bileţele.

    Am început prin a vă da ca exemplu un om genial care vorbea execrabil. Închei prin a vă da două exemple de oameni politici care vorbeau genial, dar care au fost nişte catastrofe pentru popoarele lor: Adolf Hitler şi Fidel Castro…

    P.S. Aştept ca Ioannis să-şi publice proiectul lui de prezident, nu mă interesează să-l aud vorbind. Dacă ajunge preşedinte, eu am să-l urmăresc punct cu punct. Dar, sincer, mă îndoiesc de faptul că are şanse de a ajunge preşedinte.

  6. @constantin: bre, matele asculti/citesti ce prostii scoate asta pe gaura gurii?

  7. ce aveti cu el??? a fost profesor acum e politruc…. e mai greu cu limba romana de la o varsta, dar sper ca Plagiatorul va avea o seara placuta ascultandu-l pe neamt consumand popcorn si coca-cola in primul tur!!!

  8. eu astept sa vad proiectul de tara al oricui. da’ nu cred ca o sa am sansa asta

  9. @Victor Ciutacu

    Noi sperăm ca atunci când îi aveţi invitaţi în emisiuni pe candidaţi să-i întrebaţi până la epuizare de proiectul de ţară…

  10. Pai Ciutacu a pus punctu’ pe i de la Johannis. Gata si cu catindatu’ asta. Neeeext.

  11. Mie nu mi se pare chiar asa grav. Poate intr-o alta limba discursul lui suna altfel. Amaratul de Bas a calcat intr-un set intreg de strachini de fiecare data cand a incercat sa incropeasca ceva in engleza lui de port. Oricum, pe “dreapta”, exceptandu-l pe Tariceanu, nu prea ai ce-alege, atat ghestapovista cat si prostituata parandu-mi-se niste glume al naibii de nesarate. Ce ma scoate pe mine din minti la nenea Joha e ca vrea sa-mi bage iar pe gat la guvernare un mancator de vita Kobe, o clona nereusita a lui Valeriu Stoica, pe tovarasu’ vamistu’ si restul hergheliei pe care-o stim. Iar eu pe-astia nu-i servesc nici c-o tona de lamai, parol!

  12. L-am admirat acum cativa ani,cand il stiam doar primarul Sibiului si cunosteam ceea ce face,din ce spunea media.Acum…
    Mare dezamagire cand incepi sa descoperi ce ascunde un om pe care ziceai ca il cunosti;rau imi pare pentru mine ca prea cred in multi oameni,care ma dezamagesc si mai mult din ce in ce.Cred ca mi s-a petrecut,prea repede,generatia…

    Respect pentru Dvs.

  13. Victor,

    Suntem spectatori intr-o piesa extrem de proasta care se joaca cu usile inchise.
    Stimabilu’ colonel Diaconescu (culmea, grad recunoscut chiar intr-o emisiune de a ta) se retrage din cursa pentru functia de mare smecher in stat si o sustine pe madam ex-dunga-pe-asfalt. Intre timp mai catadicseste neamtu’ sa spuna doua vorbe, timp in care basalu’ (cu B mic) anuleaza/reprogrameaza oficializarea ministrului X. Ca sa mai spun?
    Sa traim bine, dar putin ca strica!

    Poate maine o sa fie mai bine!

    Cum bine zicea Roger Murtaugh (a.k.a. Danny Glover) in “Arma mortala”, “I’m too old for this shit!”.

  14. I-am transmis invitatia, astept raspuns. Rating am marii dubii ca fac; la fel si ca el s-ar face de ras

  15. Mai bine isi angajeaza un translator si incepe sa tina orice discurs in limba germana . Sigur se descurca mai bine . El spune ce are pe suflet in germana si asistentul lui ne traduce .

  16. Foarte bine ca l-ati invitat. E unu la unu, obligatoriu cu martori gen Chirieac sau e negociabila?

    Intentionand sa-l votez, l-am urmarit si-l voi urmari atent in cele ce urmeaza. Porumbelul cu “sunt un politruc care vrea sa candideze presedintia Romaniei” e foarte haios, mai ales ca Iohannis e opusul politrucului! N-a fost inregimentat politic pana in 2013, desi e activ din 2000, si cand a intrat in PNL, a venit ca sef.

    O chichita din dexonline.ro apropo de politruc :”Un politruc spălățel precum Adrian Năstase n-ar fi ocupat atât de ușor locul central în viața politică de azi.” R.lit. 30/93 p. 2″

    Va fi important cum si ce vorbeste Iohannis, dar sper sa fie la fel de important, pentru oameni, si ce spun faptele respectivului. Aici Iohannis are cativa asi. Spre exexplmu, n-a avut legatura nici el, nici familia sa cu vechiul sistem Securitate/PCR si nici cu prelungirea acestuia, cel de dupa ’90. N-a fost crescut la sanul sistemului, ca Ponta.

    Probabil va fi intrebat isteric: cum va revendicati de dreapta lucrand de-o viata la stat. Cum, cum, cum? Un raspuns bun ar fi ca inainte de ’89 “oamenii de afaceri” erau securistii, iar persoane ca taica-su, comersant inainte de nationalizare si dupa aceea vanzator intr-un magazin de stat, nu s-au putut desfasura. Atunci, ca si acum sistemul nu asigura o competitie corecta, ci favorizeaza perosane cu realtii si pile. El imbratisase deja cariera de profesor din ’83 si n-a mai abandonat-o pana-n 2000.

  17. Ce l-ar putea descrie mai bine pe dl. Werner decât ceea ce spune el însuși despre sine?…

    Uite-așa mi-ați adus aminte de ceea ce nota Charlie Citrine despre Humboldt, in minunata carte a lui Saul Bellow (cu ironia de rigoare, se poate aplica dlui Werner… :))
    „Coplesit de elocința lor, ma simțeam ca o mâță intr-o sală de concert. Dar Humboldt era cel mai bun dintre toți. Era , pur și simplu, Mozartul conversației.”
    🙂
    Să aveți o zi frumoasă, dle Ciutacu!

  18. Cine vrea sa fie presedintele romanilor.Auziti recunoastere.Cica sint “politruc”-si zice ca este profesor.
    Poate decadea un om in asa hal ca Diaconescu ? Eu nu cred.Penibilul penibililor.In rest este OK in Romania !

  19. @Emil: cati oameni intrebati isteric la mine-n emisiune ai vazut tu pana acum?

  20. cum absolut toti catindatii imi sunt la fel de indiferenti ,mie personal nu imi ramane decat sa admir spectacolul alegerilor.astept insa cu mare nerabdare un miting la care iohannis impreuna cu predoiu,blaga si mru si “insufleteasca” masele de simpatizanti alegatori!mai greu o sa fie sa-i tie treji,adica in stare de veghe,nu va ganditi la prostii…

  21. Nu la dvs. ma gandeam cand am spus isteric, stiu ca nu sunteti genul de gazda. Ma gandeam la adversarii politici, la soparlele aruncate de altii din presa. Daca se va face interviul, poate-l intrebati si sa raspunda factual cum a reusit sa adune sase case in Sibiu, bugetar fiind. Stiu ca parintii lui au plecat dupa ’90 in Germania si probabil i-au lasat lui ce aveau, cat erau preturile atunci in Sibiu, etc.

    Ar fi spre binele lui sa explice lucrurile astea cat mai clar. PSD va marsa, in stilul fariseic al nababilor de acolo, pe aceasta chestiune.

  22. eu cred ca a vrut sa faca o poanta, dar fiind neamt nu i-a reusit. genul pusca si cureaua lata ce profesor eram odata, acum am ajuns in politica haha.

  23. mi se pare ca presa s-a inflamat cam degeaba, omul a zis ca a pornit din aproape in aproape si ca a facut bani din chirii, casele erau ieftine atunci, iar, ca si “side-note”, nici n-a avut copii, deci a avut cheltuieli mai putine.

    de ce e asa gresit sa recunosti ca a avea copii reprezinta si o investitie materiala destul de mare?

    ps: (1) nu sunt postac si (2) nu stiu daca votez alegerile respective, ca sa nu ma banuiasca nimeni de partizanat

  24. Pt.mine,problema mai mare sunt colegii dlui
    Iohanis;Boc,Videanu,Anastase,Duță,etc.Dacă-mi mai aduc aminte cum l-a lucrat pe Crin…

  25. Politruci bipezi de etnie germana sau maghiara SAU politicieni romani, ortodocsi, din tata in fiu, cu discurs impecabil, dar care te fura ori de cate ori intorci spatele (si mai nou chiar si pe fata)?

    Daca la asta se reduce alegerea, as fi dispus sa incerc cu cei din prima categorie, pentru ca pe cei din categoria a doua i-am experimentat PE TOTI in ultimii 25 de ani.

  26. Eu imi amintesc foarte bine atunci cand eram in clasa 12-a, si faceam meditatie la informatica. Profesorul respectiv preda 2 materii la liceu: informatica si matematica. Si avea o agenda in care fiecare elev se semna dupa fiecare sedinta de meditatie (apoi, dupa 3-4-5 sedinte, trebuia sa achite banii). Faceam meditatiile la respectivul profesor, in apartamentul sau cu 3 camere. Si, la una din sedinte si-a uitat agenda pe masa si a iesit din camera, mergand in alta camera unde asteptau alti elevi. Din curiozitate, m-am uitat la numarul de elevi pe care il avea la meditatii in acel an. Nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca erau in jur de 80 de elevi. Omul medita si la info si la mate. Sedinta, pe vremea aia, costa 20 lei. Judecand ca intr-o saptamana un elev venea la macar o sedinta, un calcul simplu arata ca profesorul castiga 80×20=1600lei – repet, pe saptamana. Daca acei elevi s-ar fi tinut toti de meditatii, si ar fi urmat meditatiile din septembrie pana in iunie, inseamna ca: 80 elevi x 10 luni x 4 sedinte/sapt x 20 lei/sedinta = 16000lei/an. Asta ar fi maximul de bani pe care putea sa ii obtina. Stiind preturile de atunci pentru un apartament, ii trebuia 2-3 ani pt a achizitiona unul. Si stiind salariile unui prof de gradul 1 atunci, putea sa isi stranga banii, daca dorea sa cumpere un apartament. Acest calcul se aplica pt inceputul anilor 2000.

    De ce am povestit toate astea? Daca vorbim strict de achizitia apartamentelor, argumentul lui Iohannis cu meditatiile, mi se pare ambiguu. El fiind profesor de fizica, deci o materie mai putin aleasa fata de celelealte 2, nu avea cum sa aiba atatia elevi la meditatie precum a avut profesorul meu. Poate ca l-a ajutat salariul de inspector scolar.

  27. D-le Ciutacu, în eventualitatea (puţin probabilă) în care d-l Iohannis va veni la emisiunea dumneavostră, v-aş ruga să îl întrebaţi: dacă era proprietar al casei din Sibiu de pe Bâlea din 1992, cum de soţia sa şi el, cumpără în 1997 apartamentul din Sibiu de pe strada Pedagogilor, în baza legii 112/1995? Era NELEGAL să o mai aibă şi în chirie, dar să o şi cumpere! La baza contractului de vânzare-cumpărare a acestui apartament, stă o declaraţie notarială, în formă autentică, făcută la un notar, prin care d-l Iohannis şi soţia declarau că NU deţin o locuinţă în proprietate. Asta înseamnă două infracţiuni: fals şi uz de fals. sau pentru noi, ” Mihăileanu reloaded”

  28. cu “politrucul” a fost cum a fost, i-a scapat
    dar explicatia cu “experimentul didactic” ….
    la aia nu are nici o scuza, a fost o explicatie premeditata

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.