Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > “Jurnaliştii” de facebook, hi5 şi blog

“Jurnaliştii” de facebook, hi5 şi blog

Există-n presă, cu precădere-n cea tabloidă, o specie urâtă de târâtoare. Animalele cu pricina n-au şcoală, n-au idei, n-au subiecte, n-au talent, n-au trecut şi n-au nici viitor. Aşa că trăiesc prezentul cu voluptate. Şi-au făcut conturi pe toate reţelele de socializare şi aşteaptă să vadă ce pică la zar de la zisele vedete. Stau toată ziua pe Net, cu o baterie de ferestre deschise, omoară tasta F5 şi se roagă la Marele Manitu să posteze vreun celebru ceva pe blog, pe facebook, pe hi5, pe twitter, oriunde, numai să posteze. Îşi pune unul pe blog poze, bot în bot sau în braţe, cu gagica, gata ştirea că ăla nu-i homosexual şi că face nani cu femei. Scrie unul ceva, pac la războiu’: şoc, cutremur, scandal, incredibil! Iar Pullitzer-ul stă să le cadă-n traistă.

Fix aşa, prin atenţia direcţionată a acerebraţilor către blogul şi emisiunea lui, Badea a ajuns, fără să vrea şi fără să se străduiască să execute ceva care să merite atenţia unui om întreg la minte, subiect constant în tabloide. Iar Bendeac, tot prin foamea de parvenire a acestor parameci, ţine prima pagină ori de câte ori îl apucă vreo nouă îndrăgosteală definitivă ori îl apucă amocul pe vreo starletă cu minte mică şi tarif mare. Limacşii ăştia, care se recomandă jurnalişti, nu pot purta un dialog, fiindcă vocabularul lor nu depăşeşte o pagină de cuvinte. Nu verifică nimic, nu sună să întrebe, n-au îndoieli sau întrebări de pus, ci numai certitudini. Se udă sau, după caz, juisează de plăcere când ajung într-un studio tv alături de Piticul Porno, Dârţă, madam Clarence, Simona Sensual sau nu ştiu cum Iguana, ating Nirvana dacă-i ating Bianca sau Bote, se-nfioară de plăcere la gândul că i-ar putea remarca nea Gigi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

88 thoughts on ““Jurnaliştii” de facebook, hi5 şi blog

  1. Victore,
    Ai uitat de nikita, guta, vijelie, fernando si alte specimene. Problema e ca …falsii, sau asa-zisii moderatori,sunt de o incultura crasa.Se vede asta prin limbaj, modul de abordare a discutiilor, calitatea invitatiilor si a emisiunii, in general. Dar asta este, nu avem putere divina sa ne selectam … semenii!

  2. Tara te vrea prost!

    Daca asta vrea poporu’…, asta primeste! Vrea poporu’ numa tabloide cu gagici in curu gol? Vrea poporu numa can-can-uri? Vrea poporu sange si scandal? Asta are!
    Din pacate…, astea abunda si-n presa scrisa… si la televiziuni! Apai, ‘or fi ele televiziuni comerciale, dar parca prostul gust este prea prezent si la ore de maxima audienta! De ce sunt invitate astfel de personaje ca: Gutza, Senzual, Bianca lu’ Bote, Nikita sau mai stiu eu care “vedeta”? Astea ne sunt “valorile”? Ce cauta un Badea la televiziune? De ce-l mai tine pe Lucian Mandruta, care dupa parasirea pupitrului stirilor…, a avut parte doar de emisiuni de prost-gust, la care se scalambaie si se gudura, pentru ca mai apoi sa ramana ca prostu’ la luna.
    Audienta primeaza! Comercialu’! Asta se vinde… asta va dam! Becalizare si Otevizare! Tonul l-a dat OTV cu disparitia Elodiei. ProTv si Antenele au preluat reteta de “succes garantat” si au aplicat-o pe sinuciderea Madalinei Manole! Editii interminabile, anchete peste anchete, supozitii peste supozitii, acuze si acuzatii, la un post parintii la celalalt sotul…

  3. Mda. Eu am plecat de cativa ani din Romania. Si, cand ma mai apuca dorul de tara, ajung pe ‘canale’ de gen ProTv, realitatea, Acasa sau deschid pagina unui ziar ‘liber’. Rezultatul: imi trce de indata orice dor si pot numai sa zambesc pentru ca am plecat de acolo.

  4. Victor, văd că Sorina Matei e atât de frecventată pe blogul propriu, încât are comentarii doar la articolul despre tine, pentru că a găsit-evident- nişte băsişti care să fie de acord cu ea. Când spun doar la acel articol, mă refer că mi-am aruncat ochii doar pe pagina curentă.

    ŞTIU că e băsistă, am văzut asta demult, chiar dacă, ştiind la ce post mă uit, am căscat bine ochii înainte de a trage această concluzie. Ultima apariţie a ei care a demonstrat acest lucru a fost cu ocazia mitingului poliţiştilor.

    Bun. Asta ştiu eu, ca privitoare de A3. Dar, mă întreb, câţi alţi telespectatori ştiu cine e această persoană, mare jurnalist, mare caracter? Tu şi Mircea tocmai îi faceţi reclamă. Au mai aflat câţiva de existenţa ei.

  5. este si vina celor care ii baga in seama . Personal nu suport jurnalistii care stau numai in online si critica iar cand apar la tv .. pupa tot .. si pupa bine!

  6. @violet: “ŞTIU că e băsistă…”

    Cand te gandesti cat de scandalizati am fost cu totii (eu , unul , am fost) cand Basescu i-a spus ,ranjind, unei femei de-o varsta cu fiica-sa: “Vin mai tarziu la tine in birou sa…o facem”. Constat ca au facut-o (orice o fi insemnand asta) , iar Sorina a fost multumita.
    Si ce ciudatenie: cica are blogul atacat de niste viermi care n-o lasa sa aprobe decat comentariile favorabile 🙂

  7. La o tara de manelisti, cam care sa fie interesul telespectatorului?! Normal ca si posturile tv se pliaza pe interes.
    Cat priveste criticile la adresa lui mircea badea, pe care le-am citit mai sus, ma uimeste gradul de neintelegere: mircea ne prezinta un chip al lui, acela al realizatorului tv. Sigur, mircea mai are un chip, e si el om, ca noi, cu personalitatea sa, cu defecte si calitati. Mircea nu-i un saltimbanc, ceea ce face el este mai curand eroic, el traieste toate acele sentimente in numele nostru, sperand tot mai fara speranta, ca vom pricepe. Speranta tot mai palida este si explicatia oboselii nervoase, a limbajului uneori mai colorat si a atitudinii agresive: el, acolo, in patratul ala de sticla, isi risca integritatea si libertatea, iar noi nu pricepem de ce! Uneori omul mircea iese si el la suprafata si ni se arata, nostim, inteligent si ironic, dar totdeauna se gaseste un nemernic ori mai multi, care sa-l loveasca si sa-l determine sa se ascunda iarasi! Cine nu pricepe ca mircea nu-i doar un om de pe strada care se produce intru distractia noastra, degeaba pierde vremea. Cine nu intelege ca baiatul asta arde si se consuma sub privirile noastre in speranta ca ceva se va misca in constiintele amortite si viciate si vom incepe sa gandim si sa schimbam, mai bine da la b1! Mircea este fiecare dintre noi si fiecare dintre noi trecem in viata de zi cu zi prin ceea ce el incearca sa ne faca sa intelegem! Si astfel, avem si diferenta explicita dintre noi si limacsii balosii care, din pacate , populeaza si ei viata noastra! Il salut pe mircea si-i multumesc, asa cum va salut si pe dvs, don ciutacu, si va multumesc, fiindca si dvs dati dovada de acelasi eroism uneori.

  8. Din păcate presa de scandal vinde.
    Şi asta pentru că românul, oricât de troglodit, de analfabet şi de rupt în cur ar fi, preferă să creadă că cineva este şi mai prost decât el. Alternativa – să încerce el să se ridice deasupra altora – presupune muncă, iar “mirosul de transpiraţie” provoacă stări de leşin foarte multor români.

  9. Emil Constantinescu a evitat sa raspunda la anumite intrebari,a schimbat subiectul care il deranja si a vorbit despre altceva.Asta este impresia mea despre emisiunea cu domnul Constantinescu.Urmaresc emisiunea de la sinteza.O singura remarca in legatura cu atitudinea CCR:orice instanta din tara asta este obligata sa respecte procedura ,sa se pronunte intai pe procedura si apoi pe fondul cauzei.Asa ,ca fapt divers.Exista asa-numitele exceptii procedurale prin care o cauza poate fi respinsa ,fara sa se mai ajunga la fondul cauzei.

  10. Asta e ca la tv toti vor scandal pentru raiting iar pe net pentru trafic.Nu conteaza calitatea pentru ei. Dar la partea cu trecutu si viitoru tin sa te contrazic toti am fost cel mai rapid si vom ajunge in pamant.

  11. Bine punctat. Un om ancorat in certitudini e un om inutil pe care viata nu-l mai poate invata chiar nimic. Un ziarist care nu are decat certitudini e un idiot.
    Dar o mica rectificare : Mircea Badea nu si-a arogat niciodata calitatea de “jurnalist” parca facea chiar caz ca a refuzat nu stiu ce premiu acordat cu ceva timp in urma. Eu l-as include mai degraba in tegma (breasla)celor responsabili cu divertismentul.

    Oricum intr-o tara in care Click e cel mai vandut “ziar” nu ai ce pretinde nici de la 90% dintre “ziaristi”.

  12. Aseară, Roberta Anastase ne-a dat, încă o dată, dovada prostiei ei infinite. A crezut că poate intra şi spune placa pe care şi-o propusese şi, când colo, a fost luată la întrebări! Ăştia sunt atât de disperaţi să turuie ei ce au de la partid, să-i prostească ei pe proşti, încât nu gândesc un lucru până la capăt. De fapt, cine să gândească şi, mai ales, cu ce?

    pt. Bubulea:
    Nu vreau să par naivă, dar tot asta să fie? :)) Yeak! Aşa un bărbat bine! :))
    Cât despre aprobarea comentariilor, penibil. Acelaşi stil ca al băsiştilor, în general. Nu-şi dau seama că pică în penibil. Sau îşi dau, dar tupeul lor e maxim şi nu le pasă.

  13. Auzi Victore? Cred ca motivul pentru care Anastase raspundea la alte intrebari decat cele formulate de Gadea era ca in loc sa-l asculte pe Mihai aceasta isi zicea in gand: “Da Doamne sa taca Ciutacu, da Doamne sa taca Ciutacu, da Doamne sa taca Ciutacu”. De altfel, cu toata increderea ca sunt mai putin idiot decat par, sa mor daca am prins relevanta raspunsurilor ei raportante la intrebarile voastre. Nu ma asteptam la cine-stie-ce coerenta in gand si-n grai din partea Robertei Anastase, dar acceptul ei de a intra in legatura telefonica directa cu voi este o dovada de prostie, inconstienta, ingamfare si naivitate.

  14. Trecand peste faptul ca specimenele descrise de tine sunt intr-adevar scarboase rau, si traiesc la propriu din cosul de gunoi, nu cred ca poti sa-i treci la capitolul “jurnalisti”. Nici ei nu cred ca se cred jurnalisti. Sunt un fel de corcitura gretoasa intre paparazzi, detectivul lu’ peste si vidanjor.
    Presa tabloida din asta traieste. Nu ce se intampla cu adevarat, ci ce cred ei ca ar dori publicul sa citeasca. Probabil e 10% adevar, 90% bullshit.
    Si sa fim corecti pana la capat (stiu ca nu-i cautionezi) nici Antena3 nu face exceptie. Site-ul Antena3 nu e cu nimic diferit fata de Click sau Libertatea.
    Cat despre M.B…ma abtin sa ma dau cu parerea (oricum banuiesc ca sti ce parere am despre el :P) spun doar ca atata vreme cat isi justifica existenta prin rating (cantitate si nu calitate) ar trebui sa se supuna si el legilor pietei. Daca e pe taraba, inseamna ca e de vanzare.

  15. Eminescu spunea acu’ mai bine de 130 de ani : “e usor a scrie versuri/ cind nimic nu ai a spune”….
    Si Titu Maiorescu vorbea despre “betia de cuvinte”…
    In rest de acord cu tine…

  16. Da, gazetaria s-a depreciat incredibil in ultima perioada. Iar demnitatea nu prea mai are cine stie ce cautare in presa noastra.

  17. Care este pozitia dvs si cea a Jurnalului National fata de stenogramele Voiculescu – Seres? Care este relatia profesionala intre angajatii J.N. – Dan Voiculescu? Poate veti dezvolta acest subiect intr-un post pe blog-ul dumneavoastra sau intr-un editorial, in masura in care considerati ca este un subiect interesant.
    Va multumesc!

  18. @violet: “Nu vreau să par naivă, dar tot asta să fie? Yeak! Aşa un bărbat bine!”
    Sa-ti fie rusine daca te-ai gandit la ce m-am gandit (si) eu ! 🙂 De fapt , am vrut sa spun ca au facut o intelegere reciproc avantajoasa… Dar nu bag mana-n foc ca n-au facut si altceva; am auzit (prea) multe femei spunand ca se simt atrase de hidosul asta. Si de vreme ce exista pastila albastra…

  19. Saracu melc,da el ce vina are?Sau poate ca e Mara Banica, deghizata!
    Cat despre Roberta Anastase,libidinoasa ca toate lighioanele portocalii.

  20. “Jurnalisti” si “juristi” gen Basescu:sa-l opreasca cineva pe Base,nu vreau sa-l aud pe omul asta vorbind de justitie!Putea sa-l lase pe Predoiu sau nu mai avem ministru la justitie.Atat am retinut:avocatii,avocatii si iar avocatii…Protestez!

  21. ha!? confirmi ca o sa bem iar cafele in carciuma aia de la jumatatea coridorului sau nu? 🙂

    care carciuma arata la fel ca acu 5 ani

  22. @Piticu21: nu confirm nimic, n-am ce. si SOV s-a laudat 5 ani ca m-aduce 🙂

  23. Tanjim dupa regi,printese si probabil de aceea aureolam simpli cetateni cu aceste atribute, fiind deviati, evident, din punct de vedere al logicii, al gandirii.
    Dupa fake-ul revolutionar, avem si fake-uri care servesc drept “modele de viata”.

  24. tehnologia vedetei de azi este reactzia firesca la esecul prcedentelor tehnologi ale vedetei .

    Este reactza fireasca de aparare la esecul tehnologiei vedetei HRP fabricat prin inventarea mai stitzi a cui? A colonelului Soare.

    Este reactzia firesca la esecul tehnologiei care i-a fabricat de Sever Voinescu sau TRU.

    Atunci cand moralistii scosi la inaintare s-au dovedit niste curve penale, prostituatele cu pedigree apar prin contrast ca fiind mult mai prizabile.

    Iar atuncai cand la TV, show-u cu apret in cele din urma se dovedeste ca e doar Show si nu o a doua intoarcere a lui Messia pe pamant dupa un timp e posibil ca si spectatorii sa se prinda si sa prefere showului de 3 lei scrobitzi, show-ul cu poalele’n cap iar discutzuiilor despre nimic nimicul insusi in forma sa planturoasa si in prezentarea sa maxim uleioasa tzatze-craci.

    Nu-i condamnatzi pe jurnalistii de facebook , hi5 si blog. Am auzit ca exist unii care scriu textele pentru revistele porno cele mai hardcore, daca ar purta ecuson de jurnalisti i-atzi condamna si pe aceia ?

    Eu cred ca degraba ii infieratzi cu mandreie gurnalistica ar trebui sa va condamnatzi pe voi ca nu reusitzi sa va diferentziatzi net de acestia.

    Spor la munca.

    Publicul revistelor porno ii va prefera pe ei voua daaaaa nu pentru …. prestatzia lor.

  25. O spun din nou, sunteti unul dintre cei mai buni ziaristi din presa scrisa (in topul meu personal, inca osciliez intre 1 si 2:). Remarcabil articol, nu atat prin cee ce spune el, ci mai ales prin felul in care o spune.
    Despre tabloide, pitici porno si brailence sexi – numai de bine, ei sunt parte a culturii populare care l-au ridicat pe basescu si udrea.

  26. Pentru doamna cu 30 trandafiri un proverb romanesc

    Spune-mi cu cine te aduni azi ca sa-ti spun unde
    vei ajunge maine. Succes.

  27. Uneori asa zisele ziariste mai dau si sfaturi- de exemplu in Click femeile erau sfatuite sa stea si sa-si ia bataie ca asa e intelept mai multe aici. Sincer prefer sa dea copy paste de pe bloguri decat sa-si puna in functiune creierul…caci uite ce iese.

  28. Am si io teve pe romani cu antena parabolica. Ma uit din cand in cand la el (pe pozitia deschis evident). Ma uit mai mult la stiri ca de altele nu-s asa de interesat (fotbal nu e, filmele sunt de prin 80 si cam atat). Ma uitam zilele trecute la TVR1, the top-of-the-pops a televiziunilor din Romania. Bai nene, asa ceva n-am mai vazut: tv nationala punea stirile pe scurt si aia din studiou comentau total aiurea. Deci taticu…text, imagine si sunet se contraziceau in direct. Asa se face presa in Romania: fara durere in kur de nimeni si nimic, fara profesionalism si fara rusine.
    Bai nene…te mai miri ca stau cimpalacii pe net sa pice stirea cand tv nationala prezina clipuri youtube in low resolution si alte alea-alea?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.