Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Jocul ciclic şi focul planificat

Jocul ciclic şi focul planificat

Îi stă în păcătosul obicei puternicului zilelor noastre ca, în preajma declanşării momentelor electorale oficiale, să-şi execute cinic partenerii, indiferent dacă ei sunt din propriul partid sau de oriunde altundeva de pe eşicherul politic intern. Logica elementară spune că, pe un fond de criză economică gravă, pentru ca Traian Băsescu să mai spere la încă un mandat la Cotroceni, altcineva trebuie scos vinovat pentru dezastru. Oricine în afară de el şi de partidul portocaliu şi acefal care nici nu îndrăzneşte să-i sufle-n ciorba de potroace. Nu în ultimul rând, dacă a fost în stare să incendieze un port întreg pentru a-şi salva pielea pe vremea lui Ceauşescu, nu văd ce l-ar împiedica să pună foc la temelia unei alte ţări pe care trăieşte cu impresia că a blagoslovit-o prin instaurarea regimului Băsescu.

Mai mult, aici


UPDATE:
Auzii acuşica de la Tiranu’ că Nica-i iresponsabil şi a ponegrit puritatea alegerilor. Cică nici o instituţie, niciodată, n-a fost implicată în frauda electorală. Nici măcar în 2004, în primul tur, când cereai ca muşcat de şarpe arestarea softului? Să-ţi moară ţie cârmaciul la intrare dacă ne minţeşti, Comandante?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

64 thoughts on “Jocul ciclic şi focul planificat

  1. Cine ne mai scapa? O boala, ceva. Imi aduce aminte de anii 1988-89 cand se tot zvonea de cancerul la prostata al lui Ceausescu. Si acum am ajuns sa avem asemenea sperante. Basascienii sant disperati si vor iesi la vot iar restul societatii este resemnat si paralizat. Formatorii dee opinie sant cumparati. Vezi cazuri gen Cristoiu, Pielenu, Moraru dar si Hurezeanu, CTP si altii. Altii au primit sinecuri grase si sant inrolati in tabara matrozului. Mie mi se pare ca si Badea care va strica emisiunea Sinteza zilei a fost cumparat ca altfel nu-mi explic de ce ne spune sa nu avem nici o speranta. Domne, scapane de Satana, trimite-ne o boala ceva.

  2. Jocul in general presupune miscare rapida si capricioasa, ceea ce pentru presedintele-jucator ii vine ca manusa.Jocul practicat de dumnealui este caracterizat printr-o succesiune de manifestari, care se realizeaza intr-un anumit interval de timp si care epuizeaza in ansamblul
    ei evolutia unui proces (repetabil). Acest interval de timp imprumuta jocului presedintelui ‘ciclicitate’. Nu este de loc un joc imprevizibil, din contra, este previzibil, chiar planificat, asa cum a prevazut D-l Ciutacu in articolul sau “Jocul ciclic si focul planificat” in care ne atrage atentia asupra intervalului de timp in jocul ciclic practicat de T.B:”..in preajma declansarii momentelor electorale oficiale”…TB. isi “executa cinic partenerii, indiferent daca sunt din propriul partid sau…de altundeva de pe esichierul politic intern”. Un adevar aproape axiomatic dar nu elaborat de TB, ci de D-l Ciutacu.

  3. Am urmarit acum emisiunea de aseara a dl. Gadea. Presedintele Basescu este tare, a reusit o chestie fantastica. A reusit sa faca atat de multe prostii incat cei care le spun sunt deja perceputi ca fiind opozanti in slujba altor candidati. A incalcat de atatea ori Constitutia si alte legi fundamentale incat atunci cand cineva mai semnaleaza acest lucru poporul zice ceva de genul “iar se iau frate astia de Basescu.”

  4. @ Denis:

    Asta pentru ca acest popor are in componenta mult prea multi prosti. Iar celor care erau pe buza prapastiei, le-a dat el un branci sa cada definitiv in ea. Sau poate nu definitiv…

  5. am auzit si eu faza cu “niciodata” o institutie nu a fost implicata in frauda electorala. rezulta obligatoriu ca ori “o beut”, ori nu a fost in deplinatatea facultatilor mintale…in 2004 sau aseara. ar mai fi o posibilitate: baiatul ala, Hrebe a cam avut, macar pe jumatate, dreptate cand a zis ca base e tot timpul beat.

  6. Te rog domnule Victor sa rogi telespectatorii sa filmeze cu telefonul mobil tentativele de frauda electorala,acestia pot filma oamenii si masinile cu numarul lor de inmatriculare cu tot care vor vrea sa faca turism electoral.Aceste actiuni de mobilizare nu se pot face fara stirea comunitatilor locale,nu pot fi atat de secrete.

  7. Deocamdata pe ‘masa de executie’ a presedintelui sunt cam toti politicienii (PSD,PRM,PC,UDMR) si presa.Presedintele joaca tare si periculos, si PDL-l ‘acefal’ ii face jocul, intr-atat incat “nici nu indrazneste sa-i sufle-n ciorba de potroace” zice D-l Ciutaca, dara-mi-te sa faca vreo obiectie fata de vreun gand ‘ucigas’ al tiranului.
    Mai revin candva.

  8. Afirmam cu toata sinceritatea: “Da-i Cezarului ce-i al Cezarului”cand vorbim de indivizi care merita admiratia, aprecierea noastra pentru daruirea lor, consacrarea talentului, energiei, puterii lor de a crea ceva frumos si durabil in slujba umanitatii.Si consider ca titularul acestui blog merita sa i se dea tot respectul, toata consideratia noastra.
    Dar nu voi sustine acest lucru daca facem vorbire de presedintele jucator, care in afara de scandaluri, jigniri, incalcarea demnitatii umane, distrugeri pe toate planurile vietii, nu a facut altceva vreme de 5 ani, chiar daca multi politicieni,si oameni din alte categorii il vad “frumos, agil, sprinten, spontan, misterios, imprevizibil, pragmatic”. Experientele noastre triste ne-au demonstrat ca “sunt doar niste legende urbane, folosite pentru impresionarea electoratului de tip rural, dar atent cultivate mediatic de echipa lui” de laudaci, cum bine a sesizat D-l Ciutacu.
    A fost ales, in cea mai inalta functie in stat, pentru maiestria cu care infierea pe ciocoi, pentru trambitarea luptei impotriva coruptiei, pentru ca promitea transparenta in actul de guvernare, pentru ca zicea ca promoveaza o mai mare apropiere de cetatean. Ati simtit macar cat negru este sub unghie, ca s-ar fi tinut de cuvant? Ba chiar mai rau ca acestea, dumnealui este in stare “sa puna foc la temelia tarii” daca nu va fi reales.

  9. Victore, tată, ştiu că intervenţia mea de acum n-are legătură cu avortonul ala mic de Paleologu, insa nu oligofrenul bizantin este malefic, ci conul Catalin Avramescu, sef al consilierilor băsescieni… care, aseară, la Gâdea în emisiune, s-a decompensat psihotic şi a făcut un circ cu dampf de Bălăceanca. Am văzut că i-ai spus paranoicului pe numele mic, carevasăzică îl ştii “şi din privat”… tati, de ce nu scrii matale un textişor despre cum sîntem obligaţi noi, boii de contribuabili, să plătim deliranţi d-ăştia, în loc să le ducem portocale în salonul băieţilor ce poartă cămăşi de forţă? Păi tu ai observat că haidamacul metafizic era incapabil să focalizeze pe partenerii de dialog, tremurînd din tot trupul şi suferind de o certă agitaţie psiho-motorie? Ăsta-l sfătuieşte pe Zeus, fanaticul ăsta crizat şi dement? Sigur că i-a făcut un mare deserviciu Piratului, însă asemenea apariţii publice trebuie taxate prompt, virulent şi fără milă! Că altfel, dacă iese din nou Tiranul, ne pomenim cu Avramescu ministru de externe că sare la gîtul lui Putin sau o ia la palme pe Hillary… Nu e de bine, tată, ia atitudine şi administrează-i nebunului Prozacul!

  10. Victore,
    Ar trebui sa inteleaga lumea ca pensiile nesimtie nu-s doar alea cateva sute sau mii, de care vorbeste boc, pensii nesimtite sunt alea cateva milioane, pensii pe care ni le da noua, pensiile socrilor, a nevestei, a mea, sunt pensii nesimtite, s-au terminat si mai sunt doua saptamani pana vin din nou, asta ar trebui sa intelleaga lumea, voi aveti posibilitatea sa-i faceti pe cei multi sa inteleaga. Traiesc la sat si constat ca , cu cat saracesc mai mult romanii cu atat devin mai prosti si tin mai mult cu cei care-i saracesc.
    Victore, daca ne intelegem te mai caut!
    cu stima ,
    mitru

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.