Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Iertăciune cu plecăciuni: n-am turnat!

Iertăciune cu plecăciuni: n-am turnat!

Acum vreo trei anisori, legendarul luptator cu fantasmele comunismului care e Victor Roncea depunea, prin Civic Media, o solicitare de verificare colectiva a sefilor din presa din punctul de vedere al trecutului lor (ne)securist. Extrem de prompt, CNSAS ne-a trimis, tuturor celor de pe lista cea lunga, un soi de somatii, prin care ni se cerea sa producem urgent, cu numar de inregistrare, un set de documente si sa ne prezentam rasi, tunsi, frezati, la o anumita data, la sediul central al institutiei. “Eleganta” solicitare mai cuprindea si o alternativa: cica, daca nu simteam nevoia sa ne spovedim in fata vanatorilor de securisti, eram liberi sa demisionam din functiile de la privatii care ne plateau lefurile.

Disciplinat cum ma stiti, le-am trimis documentele, da’ – vai, ce rusine! – nu am binevoit sa ma prezint la CNSAS, intrucat nu simteam nevoia sa ma justific in fata nimanui. Am ales o baie-n piscina imperiala a hotelului Delphin Palace Lara. Bineinteles ca marea urgenta nu si-a gasit raspuns, cu exceptia circului mediatic, ani de zile, timp in care am ajuns redactor sef, dar aseara am avut surpriza sa primesc un sms de la o colega care ma anunta ca nu sunt nici securist si nici macar turnator dovedit, fapt atestat printr-o lista intreaga de verdicte de necolaborare, care zace de prin decembrie pe site-ul CNSAS. Verdicte pe care n-a binevoit nimeni sa ni le comunice oficial pana acum, la fel ca si somatiile ultimative.

Banuiesc ca, daca (vorba lu’ nea Micky) “ma gaseau astia maior”, aflam asta, pe surse, din Evenimentul Zilei sau Cotidianul. Dat fiind, insa, ca soarta le fu cruda cautatorilor de scheleti prin dulapurile celor nealiniati, nu mai ramane decat de speculat varianta ca as fi activ si nu m-au deconspirat colegii de serviciu:)

P.S. Mi-ar fi placut sa-i gasesc pe lista aia si pe I.T. Morar, TRU sau Radu Moraru. Si, evident, sa primesc instiintarea pe hartie, ca si convocarea la autodemascare.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

58 thoughts on “Iertăciune cu plecăciuni: n-am turnat!

  1. Taman Roncea trebuia sa justifice fondurile primite .
    Daca ati fost convocati , era normal sa va instiinteze care a fost rezultatul verificarilor!
    Daca il convocau pe Marele Chelios , avea omul ce povesti despre el si Silvian Ionescu .

  2. Actul confirma faptul ca nu ai fost securist inainte de ’90, nu si dupa. Ha ha ha !

  3. Eu nu inteleg de ce atata agitatie pentru trecutul unor persoane publice. Si daca au fost securisti ce? Ei vor sa afle daca ziaristii au fost securisti, dar cine ne conduce acum?
    Trecem printr-o criza economica, iar pe ei ii intereseaza cine din mass-media a fost securist…

  4. OK, tecutul este ,,curat si uscat “cu recunoastere atestata.
    Prezentul cum crezi ca este daca vei cere un asa ,,certificat de buna purtare”?

  5. Nu mai intereseaza pe nimeni daca ai fost sau nu.Eu am o problema.De ce nu ai fost aseara cu Sorin oprescu la Gidea?.Ce emisiune misto ar fi iesit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.