Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Fuhrere, oare de ce stă pixu’ pe stânga?

Fuhrere, oare de ce stă pixu’ pe stânga?

Motto: “Până la urmă vom accepta şi noi, în numele libertăţii, dreptul artiştilor de a-şi contempla ţurţurii de muci” (Mordechai)

L-am vazut astazi, live, desi as fi preferat sa fac orice altceva, pe Patapievici. Ne-a explicat noua, securisto-comunisto-utecistilor, asistat si sustinut de o sumedenie de intelectuali de bine care se bucura de favorurile financiare ale ICR, cum sta treaba cu falusul patologic si poneiul profund. E cultura, bai, taranilor care sunteti tarani si nu intelegeti nimic. Cam asta ar fi, pe scurt, traducerea vorbelor alambicate ale baiatului de nomenclaturist din Primaverii care condamna comunismul si trimite turnatori sa reprezinte Romania in strainatate. Nu ne-a explicat si daca exhibarea in spatiul virtual a purtatorului de cuvant al ICR New York, care bea pisat si-o barbiereste la veverita pe arteziana lui oficiala, e tot un act de cultura, da’, ghiolban cum sunt, intuiesc ca da.

Palit in cap de-atata revarsare de cultura, indraznesc sa propun sefului ICR doua teme de dezbatere adanca si un congres mondial – as prefera in Maldive – pentru aprofundarea dilemelor intelectuale de adanca profunzime. Prima dintre ele: de ce sta pixu’ pe stanga? A doua, neindoios filosofica, dar concomitent incadrata in trendul vietii ecologice sanatoase, as formula-o cam asa: vegetarienele fac sex oral? Eu nu cred ca finul intelectual va raspunde provocarii mele, da’ pe cuvant ca, in contextul agresivei promovarii a culturii romanesti in strainatate pe bani publici, ar merita efortul. Luati si propunerea de prezidiu care sa-si bage poneiul.

UPDATE: Scouterul Mordechai a gasit, in legendarele-i cautari planetare, un talent exceptie al artei contemporane. Doamnelor si domnilor, aplauze! Intra-n scena Cetateanu Turmentat, un tip mult prea mare pentru o lume atat de mica.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

86 thoughts on “Fuhrere, oare de ce stă pixu’ pe stânga?

  1. N-AI CU CINE DOMNE?
    CE VREI BA?NISTE TARANI:))!!!
    Asa ar trebui sa arate noua reclama la Cava D’oro. Patapievici ia lectii de arta in crasma, iar Ciutacu schimba tv-u (tocmai cand era aratat LIVE poneiu cu svastica) pe taraf tv, pe o manelutza frumoasa! Dar isi da seama ca tarafu e al unui pdl-ist, mister Prigoana, asa ca da la loc pe tvr cultural pt a vedea arta pura:))

  2. unde i-as putea afla curriculum vitae al lui neagoe? sa aflu si eu ‘datele personale’ in baza carora a ajuns la New York?

  3. @stere0,

    Daca un ponei cu un os care i se indreapta spre fund si sugereaza sexul anal, e arta, de ce desenul meu nu e? Sexul normal si oral nu pot atinge si ele nivel de arta? Am auzit discutii intre barbati de genul:
    “-Face bine m__e?
    – E artista!”
    Deci fiind o artista, provoaca arta, deci m__a poate ajunge la nivel de arta asemeni osului indreptat catre dosul poneiului. Nu e nici o diferenta.

    Acum sa vorbim serios.
    Mizeriile alea nu pot fi numite arta. Publicul hotaraste ce e arta si ce nu, nicidecum nebunul care se crede artist sau colegii lui de salon. Iar vrajeala aia, in care un cacat e prezentat ca o opera de arta, pe care Patapievici a incercat-o pe realitatea, nu face decat sa ne insulte inteligenta.

  4. Super comentarii! Ma bucur ca s-a luat atitudine impotriva acestor “opere”.M-am uitat pe youtube, cica aia e expozitie!!!! Si ne mai mira faptul ca strainii ne privesc cum ne privesc. Cred ca pentru un astfel de eveniment trebuia organizata o preselectie nationala de lucrari ale tinerilor artisti. De ce nu au facut asa? Ce interese sunt la mijloc?…Frumoasa tara, pacat ca e locuita!

  5. într-o ţară în care auzi pe unul zicând la telefon: “Am dormit bă… dus… ziceai că sunt în metastază.” nu mă mai miră nimic.

  6. Avea dreptate Moşu’ meu. Prea multă carte, ori te face Om, ori te bolunzeşte la cap. În grupul ăsta din fotografie, nu văd nici un om, nici măcar cu “o” mic (de la literă, nu de la alte alea, la care se închină dumnealor…Au libertatea, sigur că da, dar s-o facă pe banii şi în numele lor!) Nu trebuie să fii un cunoscător în artă, literatură, folozofie, să-ţi dai seama ce este frumosul, interesantul, ideile avangardiste. Aşa cum nu trebuie să fii expert pentru a recunoaşte fecale, oricât ar jura “experţii” că-i aur. Eu merg pe “bolunzeală”. Poate-i vindecabilă…

  7. Nu, nu e arta.Simplu, pentru ca nu-ti produce nici o emotie estetica.
    IKn sfarsit, bine ca am aflat si eu cum s-au sacrificat sarmanii Hurezeanu si Dinescu pentru binele poporului roman.Ha,ha,ha.Credeti ca mai puteti prosti pe cineva? Stipendiile americane vor cantari f.greu in balanta, acolo, la Judecara de Apoi -subcomisia Iago!

  8. arta ,dar pe mine una nu ma reprezinta , eu cred in fecioara maria si in altele iar acea arta ma face sa vomit ,iar daca este arta iar eu sunt o proasta va rog sa-mi spuneti domnule h. r. p. kamasutra in ce categorie de arta intra

  9. Scena memorabila cu patapievici este cand urla din balcon la parlament ca-l omoara comunistii (niste prm-isti pensionari si hilari de altfel). Daca fizicianul asta ratat nu a colaborat cu ‘organele’ comuniste/securiste, inseamna ca nu mai stiu nimic despre oameni – in special astia de 2 lei (vechi). Sobolanul asta frustrat ne sfideaza cu tupeu, iar eu unul, daca-l intalnesc vreodata intamplator, o sa-i trag o flegma in freza aia de retardat, ca sa mai aibe subiect de vreun eseu plin de venin si suficienta.

  10. da’ chiar, biserica ortodoxa nu se baga si ea in seama pe subiect? sau asteapta unda verde de la cotroceni?

  11. Dle ne omoram degeaba.
    ICR este o vaca de MULS… si cred ca Patapievici asta a trecut cu arme si bagaje la MISA… altfel nu se explica ce orori a putut apara cu paionul gol.
    L-am vazut si la conferinta de presa.. parca a luat si fata de grogat cu PISAT.
    Vai de noi.. de banii nostrii , de istoria noastra si mai ales de arta noastra .

    Ar trebui sa fie pus Patapievici si sleahta de scelerati de la ICR sa deconteze toate chetuielile.

    NU AVEM VIITOR CA TARA

  12. Tati de ce au stricat aia jucaria?????

    Nu ma preocupa zvastica, fantomele unui trecut destul de indepartat. Mah da’ de ce au stricat jucaria aia???? Eu am dat ceva bani cand au aparut poneii aia sa le iau la fetele mele care erau extaziate de bucuria darului primit. Si acu’ NIMENII astia isi bat joc de o jucarie???????
    Ala este pacatul cel mai mare.
    HR ia raspunde tu unui copil care intreaba uitandu-se la tine cu ochii mari si umezi : Tati de ce au stricat aia jucaria??

  13. Buna Seara Victor shi salut calduros tot Imperiul Ciutacesc,

    Fratilor mi-a fost un dor nebun de voi shi abia asteptam sa ma intorc sa vad ce mai nou prin
    Ciutacosfera , shi am dat de expozitia lu PUTZApievici….,bai Oameni Buni ashtia nu-s normali ! Eu cred ca li s-a urcat pipilica la devla si au inceput sa manance rahat…, fratilor
    ne-am facut de cacao pe tot gogoloiu. Pai rahatii ashtia zic ca rromii ne-au facut de ris,..
    pai basescu sa vada ce oameni a cocotat in cele mai inalte functii ale Statului Roman shi sa
    nu se mai mire shi sa nu mai faca pe nebunu ca nu mai pacaleshte pe nimeni .
    Cat crede acest individ ca romanii mai suporta toate mitocaniile, marlaniile pe care le face?
    Sa nu uite ca majoritatea nu l-a votat,….am mai zis eu cindva : sa se roage la Dumnezeu sa
    mai castige un mandat pt. ca altfel sigur ajunge ori la puscarie(de preferat), ori la balamuc.
    Cita dreptate avea Eminescu cu : Unde esti tu Tepes Doamne ?……
    Inchei scurta si neindeminatica mea disertatie rugindu-te sa transmiti ECHIPEI CASTIGATOARE (GADEA,Maestrul CRISTOIU,Maestrul STAN ,MIRCEA BADEA,
    RADU TUDOR, Dlui.TEODORESCU, Dlui.CIUVICA ),shi nu in ultimul rind TIE ca audientele pe care le dati din cand in cand pt.Antene sunt mult mai mari in realitate.
    Sunteti priviti cu nesat din Canada pina in Australia (culmea linga muntele ULURU este
    o ferma a unor romani care urmaresc SINTEZA ZILEI, VORBE GRELE, IN GURA PRESEI
    si ORDINEA ZILEI). Ce m-a impresionat la australienii aia a fost faptul ca la moartea Maestrului OCTAVIAN PALLER au arborat Tricolorul alaturi de drapelul Australiei cu doliu
    , iar preotul care este tot roman din Ardeal a tinut o slujba de comemorare, va spun ca atunci
    am fost mindru ca sunt roman !

  14. @CEI CE VOR
    Acum aproximativ o luna am semnat o petitie pentru demiterea lui Horia Patapievici de la conducerea I.C.R. Daca vreti, puteti semna si voi aceasta petitie, accesand http://www.petitieonline.ro.

  15. Interesant 😐 .. cum dracu’ sa bei pisat?!! esti bolnav la cap? n-ai bani de apa? exista apa si la robinet pentru cazuri extreme.. :|. Primitivule! Desigur.. ma refer la “artistul” care ne reprezinta.. la scarbosul ala cu poneiul.. ia fugi tu repede si baga-ti o doza ( de aer) in vene.. ca sa faci economie si de timp si de droguri si de oameni pe care ii oripilezi.. sau mai bine iti urez un traditional “ESTI PRAF!”. Si faţa de poneiul ala stupip si ROZ caruia ii atarna un os la cur… e penibil. e de-a dreptul stupid! crezi ca prin aia iesi in evidenta, te crezi mai special? .. BIG NEWS: nu esti .. deci da-te jos de pe norisorul pe care plutesti si miroase ” mireasma ” pisatului

  16. problema nu e caluitatea artistica a exponatelor, care , desi “indiscutabila” sa admitem car ar putea fi discutata-INSA NU AICI, ci expunerea unor insemne naziste (svastica cu S in sensul orar – diferita de simbolul hindu) si batjocorirea menorei CARE E PE STEMA STATULUI ISRAEL, intr-un centru cultural roman, care reprezinta cultura romana, condus de corina suteu, care e subordonata si finantata de catre Ministerului Afacerilor Externe nu doar de ICR. La fel si dl. Neagoe, cu ale sale lame de ras. Tampeniile devin astfel periculoase pt romania, si romanii dorm linistiti, ca doar e pe banii lor si ei nu sunt critici de arta… Acum un an D-na Suteu organiza “evenimente” teatrale cu nume ca: kiss me romania. Fuck you Eu.ro.pa, chiar inainte de intrarea romaniei in EU. Pe aici n-a scandalizat pe nimeni decat i-a nevrozat pe bietii romani pe care i-au ajuns secu’ si pe la NY… din FERICIRE, americanii n-au auzit de ICR si nici nu-i intereseaza, si toate ‘evenimentele” ocupa sali liliput, baruri, si n-au mai mult de 30 de “spectatori” incluzand “fan” farele dlui Neagoe. Uitati-va putin la foto, oameni “obositi” multi care nici nu vorbesc corect engleza, “doamne” isterice in pulovaras, care-si aduc rudele sa-si faca vacanta si sa gateasca la ICR, cum si-a adus si dl neagoe trupa de prieteni, artisti de ‘street art” sub denumirea colectiva de Zacuska senzual. Divertis sunt copii pe langa astia, da-i prea trista ca sa radem!

  17. Ceea ce am vazut azi la TV m-a facut sa cred ca Vadim a avut dreptate cand l-a facut limbric pe ala, ca nu ii mai zic numele, deontologu p^&lii…

  18. ICRNY a emis un comunicat de presă în care face câteva precizări cu privire la expoziţia „Freedom for Lazy People”. ( LIBERTATE PENTRU LENESI )

    În acesta se arată că potrivit politicii sale curatoriale de susţinere a artelor vizuale româneşti emergente, ICRNY a invitat la New York trei dintre cei mai activi şi mai provocatori street artisti români: IRLO, Omar şi Nuclear Fairy. Aceştia sunt cunoscuţi în România pentru lucrarile lor de pe pereţii marilor oraşe, care pot fi însă întâlnite şi în spaţii precum librăriile Cărtureşti din Bucureşti şi Cluj, terasa Teatrului Naţional din Bucureşti, calcanul de pe strada Arthur Verona, skate park-ul din Herastrău, clubul Amsterdam (fost Cina), Metroul Bucureşti, clubul Cuba din Piteşti, reşedinţe personale sau spaţii comerciale din intreaga ţară, dar şi în publicaţii precum ziarul Cotidianul, revista de creaţie contemporană Omagiu, revista Hardcomics, jurnalul ilustrat Aooleu, revista TimeOut Bucureşti.

    În acelaşi comunicat se arată că expoziţia Freedom for Lazy People a avut parte de susţinerea Wooster Collective :

    http://www.woostercollective.com

  19. Acesta este cel mai important site de street art din SUA, atrăgând un public numeros şi divers în Galeria Română. Printre acestia, caţiva dintre membrii comunităţii din Murray Hill au ţinut să mulţumească ICRNY pentru energia pozitivă pe care aceasta expoziţie o aduce cartierului lor, lucru confirmat şi în titlul unei relatări din prestigioasa revistă americană New York Magazine (a nu se confunda cu publicaţia românească menţionată mai sus): „Romanian Graffiti Artists Make Murray Hill Even More Fabulous”

    http://nymag.com/daily/entertainment/2008/06/romanian_graffiti_artists_make.html

    Mai mult decât atât, cei trei au fost invitaţi de scenografa Marina Drăghici şi de regizorul-coregraf Bill T. Jones (laureat al Tony Award şi un nume de referinţă pe Broadway) să picteze sala teatrului 37 Arts, unde va avea loc, la începutul lunii august, premiera spectacolului dedicat legendei muzicii africane, Fela Kuti.

    Merită remarcat că este pentru prima oară când un institut cultural european organizează o expoziţie de street art în SUA (conform Sarei şi lui Marc Schiller, fondatorii Wooster Collective), şi că această formă de manifestare artistică este prin excelenţă reprezentativă pentru libertatea creaţiei.

  20. Detalii filmate in expozitie puteti viziona la

    http://www.1001romania.ro/stirionline-1-Romania-39-Blog%7CVideo-95722-Expozitie_groteasca,_zvastica,_sex_la_ICR_New_York.html

    Precizez ca n-am postat link-ul pentru comentariile realizatorului filmuletului , ci pentru imagini . Asta pentru a fi toata lumea in cunostiinta de cauza ce si cum la acea expozitie , care mie NU-MI PLACE . Dar este desigur o parere subiectiva . Voi ce parere aveti ?

  21. Nu ma feresc insa sa-l critic pe membrul GDS – George Soros , fiul cominternistul Dionisie Patapievici din Bucovina , pentru spusele sale :

    „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.“

    (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

    „23 de milioane de omuleţi patibulari.”

    (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)

    „Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare.”

    (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 34)

    „Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.”

    (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)

    „Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…”

    (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

    „Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit. Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile…) i-au dovedit.“

    (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

    „Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.“

    (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 49)

    „Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC.“

    (Din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)

    “Numai violenţa, numai sîngele mai pot trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimţire. Mă simt personal jignit de prostia băşcălioasă, de acreala invidioasă, de stridenţa de ţoapă a acestei populaţii ignare. […] Privit la raze X, trupul poporului român abia dacă este o umbră: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.”

    (Politice, Ed. Humanitas, Bucureşti, 1996)

    Pe pagina de prezentare pe internet a Institutului Cultural Roman (ICR) din Bucureşti condus de Horia Roman Patapievici gasim :

    “Misiunea Institutului Cultural Român este promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei. Creşterea vizibilităţii valorilor culturale româneşti în lume constituie scopul principal al activităţilor desfăşurate de ICR. Strategia pentru perioada 2005-2008 reliefează, în această perspectivă, rolul de interfaţă între cultura română şi străinătate asumat de Institut.”.

    Iata ce ghidusii a mai facut ICR :

    Institutul Cultural Român (ICR) Stockholm este laureatul premiului Bifrost 2007, decernat de Organizaţia Nordică a Agenţilor Culturali Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender (LGBT), pentru “contribuţii excepţionale” la consolidarea relaţiei dintre comunitatea heterosexuală şi cea homosexuală…

    Cu acest prilej, menţionează Mediafax, ICR Stockholm i-a avut ca invitaţi pe Florentina Ionescu, vicepreşedinte Accept România şi Octav Popescu, organizatorul Bucharest GayFest, care au participat la o serie de evenimente din cadrul festivalului.

    Institutul Cultural Român a premiat , din banii contribuabilului roman, pe presedintele unor televiziuni ungare cu o politica anti-romaneasca fatisa. Este vorba de presedintele DUNA TV, Cselényi Laszlo, care raspunde si de postul subsidiar denumit sugestiv AUTONOMIA TV, si caruia ICR i-a oferit pe 11 decembrie, la Palatul Duna din Budapesta, un premiu in bani de 6000 de euro. Tot atunci i-a fost oferit scriitorului maghiar Esterhazy Peter, cu volumul “Un strop de pornografie maghiara”, premiul cel mare de 10.000 de euro

    De ce „ elitele „ Soros sau MISA ii sar in „ ajutor „ lui Patapievici si ICR-ului ? Din cauza instinctului de grup . Un grup real de STANGA , promotor al ciudateniilor DEMONOcratiei : desfrau , homosexualitate , anti crestinism , anti patriotism , ucidere de prunci nenascuti . Si nu in ultimul rand , grup ce este pro Big Brother , pro ghiveci globalist . „ Elite „ ce isi aduc aportul pentru indobitocirea maselor si transformarea individului in consumator unealta , albina intr-un urias stup .

  22. Nu trebuie să fii mare intelectual ca să-ţi poţi da seama că expoziţia deschisă de Institutul Cultural Român la New York este un kitsch, o ratare a artei, a vagabondare a bunului simţ şi a esteticii artistice. Este un puternic manifest extremist în care autoarei expoziţiei (nu i-am reţinut numele şi… chiar nu are nicio importanţă!) se face că lucrează, mimează arta… Ce jale şi nesimţire!
    Piesa de rezistenţă care a încins toate spiritele e un ponei roz cu o svastică pe fund şi cu un os destul de mare înfipt în acelaşi organ uman!!! Ca să nu mai spun de nişte mâzgăleli de pe pereţi şi geamuri… care numai creaţie artistică nu se poate numi.
    Dacă ceea ce este mai jos se poate numi artă… înseamnă că sunt eu… George Bush!
    Această expoziţie este un jaf din banii publici… căci instituţia mai sus amintită este bugetară şi îl are la conducere pe Horia Roman Patapievici – pe care până acuma l-am apreciat sincer pentru tot ceea ce a scris. Dar, din momentul ăsta, intelectualul Patapievici nu este nimic altceva decât o persoană care pentru mine nu va mai exista – ca de fapt pentru mulţi alţii.
    Cum este posibil ca în capitala mondială a antisemitismului să deschizi o expoziţie cu puternice accente extremiste? Mai mare râsul. Dacă până acuma ne-au făcut de toată jena ţiganii şi şmenarii prin toate colţurile lumii, iată că avem şi alte categorii de ,,personalităţi ilustre,, care au dato rău de tot în bară. Vai de ei, de mama lor de… artişti! Halal, artişti!
    Şi auzi tâmpenie: este atacat Patapievici pentru că este omul lui Băsescu.

  23. Mi-e SILA! Sila de cloaca si putoarea in care se scufunda cultura romaneasca. Daca vajnicii conducatori ai ICR considera ca o astfel de expozitie reprezinta trend-ul cultural in Romania si incurajeaza o manifestare de acest gen in buricul targului la NY sau in oricare alt loc apartinand STATULUI roman…ar trebui sa ne facem bagajele si sa plecam naibii de aici. Sa lasam in urma doar pe cei pe care cultura de acest gen ii reprezinta si aceia n-au decat sa se laude unii altora cu grozavia exprimata prin incomensurabilele opere de arta contemporana.

  24. eu cred ca patapievici a fost model pentru exponatul extraterestru cu penis (dezbracat, patapievici, trebuie sa fie aidoma papusii aleia de carpa) si presupun ca desenele si celelalte obiecte expuse sunt revelatoare in sensul ca.. artistii si organizatorii vad lumea in felul in care au desenat-o… asta inteleg ei din ceea ce ii inconjoara…
    Ok. am aflat si noi ce fel de oameni sunt, care le sunt idealurile si preocuparile.
    e dreptul meu sa apreciez cum cred arta lor care mi se pare expresia unei suferinte psihice nefericite.
    ma doare-n cot ca le place gustul de urina, ca trag pe nas, ca il adora pe Adolf.
    ma deranjeaza ca nu sunt capabili sa fie artisti decit pe banii statului…
    pe banii lor, nu stiu ce ar fi in stare compuna si nu stiu cine ar fi interesat de arta lor, in afara lui patapievici si a prietenilor lui.

  25. @everybody
    E simplu, semnati petitia de demitere a lui Patapievici (ceea ce am facut si eu noaptea trecuta). Mai multe semnaturi ar putea schimba situatia!
    P.S. Scuze, acum o luna am semnat o petitie prin care i se cerea lui Patapievici sa-si ceara scuze! Si-a cerut, ne-a aratat niste pute!

  26. Da chiar…asemenea opera de arta ar trebui expusa la Louvre daca s-ar putea…ca sa aiba si romanii cu ce se mandri….Nu-i asa mister patapievici ca va place?nu va da un fior?..eu sunt mai mult ca sigura ca acesti filfizoni citesc ce se scrie aici….cred ca in timp ce isi piaptana parul ala unsuros da clickuri aici si citeste….eu vreau sa votam ca acel desen superb…acea opera contemporana sa fie expusa …nu putem rata o asemenea sansa…este superioara poneiului cel rozaliu….Am si eu o intrebare….patapv se excita cand vede poneiul?are wet dreams cu el ?adevarul e ca e cam rozaliu…are fantezii..saracul..!PS…desenul e cu dedicatie ptr domnii cu fundul in sus de la ICR?

  27. pt. claudette-cristian neagoe este fiul lui benone neagoe pe care unii dintre noi s-il amintesc cu”afecte puternice”,vorba d-lui plesu,pentru activitatea”incinsa”pe care a desfasurat-o la tvr dupa revolutie,cu puternice efluvii securistice.ma mir ca nimeni nu pare sa-si mai aduca aminte dar nu ma mir ca juniorul a ajuns sa joace in echipa lui basescu.nu stiu cum se impaca”afectele” anti-securistice ale d-lui patapievici cu aceasta situatie.sau poate ca si cristian neagoe isi reneaga ascendenta ca si dl. patapievici,si atunci devin tovarasi de suferinta.e drept ca biblia spune ca pacatele parintilor trebuie platite pina la a saptea generatie,dar noi,romanii,sintem generosi din fire.in alta ordine de idei,ma intristeaza atacurile d-lui plesu la adresa d-lor ciutacu si cristoiu.sigur ca sint”fan”al d-lui ciutacu,altfel nu m-as afla aici,dar in aceeasi masura am fost si intr-o mai mica masura am ramas,si”fan”al d-lui plesu.insa ce spune si scrie d-lui in ultima vreme este jalnic,meschin,mizerabil si trist.as vrea sa-i reamintesc,lui si onoratilor domni patapievici si liiceanu,de o prea frumoasa carte-”tradarea carturarilor”de julien benda-aparuta tocmai la editura humanitas,si sa-i spun ca eu ma simt tradata de multi dintre ”carturarii”nostri,printre care se numara si dinsul impreuna cu onoratii domni de mai sus.poate ca forma in care se exprima domnii ciutacu si cristoiu nu este atit de elevata dar fondul sigur e mai solid si mai onorabil.si ca domnii”carturari”sa coboare din turnul de fildes pentru”cauza”lui basescu mi se pare un lucru care nu poate fi scuzat prin asa-zisa atitudine anti-securitate a lui basescu,atitudine care poate fi rezumata:prea putin si prea tirziu! pe de alta parte dl. plesu ar trebui sa fie obisnuit cu oameni cu”afecte puternice”pentru ca si domnii liiceanu si pirvulescu si le-au exprimat pe ale lor cu destula vehementa in numeroase imprejurari. si eu care credeam ca in felul asta isi manifesta puterea convingerilor si nu doar o regretabila instabilitate psihica!

  28. O ZI BUNA PENTRU ROMANIA

    Cu ocazia incheierii expozitiei antisemite, ICR da un comunicat in care niste mizgalituri oribile ale unor golani sunt declarate “un succes al artei de avangarda din Romania, care incepe sa fie luata in considerare de institutii de mare prestigiu din domeniul artei(precum Muzeul National de Arta Contemporana ) si a condus la stabilirea unor colaborari intre graffierii din Romania si institutii artistice de peste Ocean”. Autorii uita sa explice ca aceste institituti isi au sediul in South Bronx sau in alte cateva ghetouri unde nici politia nu are curajul sa patrunda. Mentionind grupul de la New York Magazin se spune “nici una din persoane nu este calificata sa emita pareri profesioniste despre arta,de vreme ce nu poseda nici educatia si asa cum rezulta din luarile de pozitie, de un primitivism estetic deprimant – nici informatia necesara pentru a emite opinii pertinente” Lasind pe Grigore Culian care a creiat cel mai bun ziar de opinie de limba romana si pe profesorul Marinescu sa se apere singuri, sunt nevoit sa ma prezint si sa fac corectile necesare.

    Ma numesc Robert Horvath si sunt de meserie cineast. Am absolvit facultatea de film IATC (fiind coleg de an cu Mircea Daneliuc cu care am facut un film de institut impreuna) Am lucrat la pricipalele studiouri in special la Televiziunea Romana. Mi-am facut educatia politica in anchetele securitatii. Am fost acuzat de spionaj, pentru trimitera in Occident a unor materiale filmate despre Ceausescu.Scapat cu viata am ajuns in America in 1977. Am pornit de la nimic. Fiind atras de lumea modelelor, am mai facut o facultate(Fashion Institute of Technology, New York) Aici am fost coleg cu Kiyoko, actuala mea sotie,renumit fotograf japonez, Actualmente imi continui profesia la studioul meu de film si televiziune cu sediul in Manhattan, New York si Tokio. Sunt cunoscut deasemenea ca ilustrator, designer, pictor. sub numele de Deva. Ultima expozitie personala DE LA DALI LA DEVA. care a avut in cartierul marilor galerii Chelsea, NY sa bucurat de succes. Am o galerie personala DEVA GALLERY unde arta mea poate fi vizionata de public. Semnind HORVATH sunt cunoscut in jurul lumii, ca unul din cei mai inportanti fotografi de moda.

    Aceasta lunga prezentare este un indiciu ca intregul comunicat ICR trebue citit invers. In primul rind expozitia nu afost un succes ci un un adevarat dezastru. In al doilea nici unul din persoanele inplicate Suteu, Patapievici, Neagoe nu au absollvit vrea scola de arte sau au vreun talent artistic. Faptul ca acesti activisti culturali nu au cunostinte esentiale de estetica sau judecata artistica, a creiat o situatie exploziva A lua niste derbedei de la gura canalului si ai prezenta ca niste artisti intro galelrie de arta, este o frauda fara precedent. Adevarul este ca traim in doua lumi diferite, una a marei arte (Zamfir, Andrei Serban, etc) si una a provinciei proaste si snoabe reprezentate de alde Patapievici, Suteu sau de lumpenul pisat pe el, Cristian Neagoe.Trebue facuta curatenie generala. Imediat dupa stingerea scandalului Patapievici, vom incepe scandalul Tismaneanu,intre timp comunitatea va avea grija de Traian Ungureanu care a scris la ordin de la Cotroceni, mizerabilul articol “Statuia mitocaniei, comunitatea romaneasca de la New York.” Ma adresez pe aceasta cale unui alt mizerabil Ion Morar care crezind ca este siret, a scris in Cotidianul “Cultura romana bruiata la New York de un papagal ungur” Il asigur cu toata seriozitatea ca papagalul Robert, este mai roman dechit ei toti la un loc In articolul “Golaneala de la New York si tinta Basescu” acelas Morar desvolta un scenariu interesant dar complect inpracticabil.”Bata lui Horvath” loveste si sparge capul lui Patapievieci.Intelectualii fug speriati, lasand pe Traian Basescu singur si sizolat. In final aceiasi bata va lovi capul prezidential. Scenariul nu poate avea o baza reala, caci in scandalul icr, presedintele a ales sa se loveasca la cap singur. Spre final in comunicat oficial, Institut Cultural Roman avind ca presedinte de onoare pe insusi presedintele tarii, urmarind sa ma denigreze in ochii tuturor, ma denunta ca fascist “fervent admirator al politicii extremiste al maresalului Antonescu. Daca apararea culturii nationale si a demnitatii tuturor,
    a atras atentia atentia atitor cozi de topor,este un semn bun.inseamna ca sunt disperatiI Cind ma pregateam sa gasesc un final acestor randuri, a sunat telefonul.Ionathan Vick de la Antidefamation League ma anuntat ca sa pornit actiune impotriva ICRt.Daca cea mai puternica asociatie din evreiasca din lume, care are ca scop” To stop the defamation of Jewiish people, to secure justice and fair treatment to all “se misca, inseamna ca partida este castigata. M-am grabit sa felicit pe Culian de la New York Magazin, care mi-a confirmat ca a primit un mesaj similar. Am indreptat un gand de multumire lui Badin, Alexandra, Raluca Petria si a mi de blogari care au facut ca aceasta minune sa se intimple. De si este vara de la New York a pornit un bulgare de zapada care creste si nu mai poate fi oprit.

  29. Un cocos,scurmind prin gunoi,gasi o perla,Privind-o ,comenta cu glas tare:pacat de tine ca ti-ai gasit un asemenea stabiliment! Ai aroganta,esti spilcuit,esti multumit de ceea ce faci momentan.Bravo tie.Asteptam insa sa ai si personalitatea pe care vreau sa o admir!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.