Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Horcăitul sacadat al mineritului

Horcăitul sacadat al mineritului

Ce păcatele mele să descopere – în plus faţă de ceea ce ştiu deja şi ţin ascuns sub covoarele lor pufoase – şeful statului, juma’ de guvern şi toate comisiile de anchetă care s-au paraşutat grămadă în Valea Jiului? Că făloasa economie ro­mâ­nească, pe care cică o invidiază omologii vestici ai premi­e­rului, nu vrea şi acum nici nu poate să mai subvenţioneze mineritul? Că redu­cerile de alocări bugetare vizează mai ales investiţiile? Că vieţile oamenilor şi viitorul zonei s-au jucat de mult (în pierdere) la ruleta iresponsabilităţii lor politice?

Mai mult, aici

CLINT MANSELL REQUIEM FOR A DREAM !!!
Asculta mai multe audio Muzica »

Comentarii

comentarii

Similar Posts

41 thoughts on “Horcăitul sacadat al mineritului

  1. Traiesc intr-o tara care nu e a mea, in fiecare dimineata am impresia ca incepe cosmarul, si evenimente nefericite ca acesta vin doar sa sustina aceasta idee. Nu este posibil ca in acest secol asa ceva sa se intample. Domnul Ciutacu spuneti-mi ca ma voi trezi intr-o zi si toate acestea vor fi doar o amintire vaga. Intr-o saptamana daca nu mai repede se vor intoarce la lucru minerii, ce pot sa faca politicienii sa opreasca aceasta realitate. Dar ma opresc aici, varsta ma propune sa nu fie auzit glasul meu.

  2. Cea mai buna emisiune, ever, a avut Mircea Badea in aceasta noapte si subscriu complet la ce a zis. Minerii sunt clasa de sacrificiu a poporului nostru.

  3. Minerii au fost mereu o masa de manevra pentru politicienii din tara asta. Este tragic ce s-a intamplat si singurii vinovati sunt sefii minei pusi pe criterii politice. Cu o zi-doua inainte de nenorocirea asta era o stire cu masinile de lux inchiriate de regia cu pricina ptr cei din conducere. Din pacate a trecut neobservata dar gestul reflecta durerea’n posterior pentru amaratii care muncesc sub pamanat. Ce fel de om trebuie sa fii, sa te plimbi cu mertzanul pe la tot felul de intalniri prin strainatate si sa stii ca in tot acest timp, mii de oameni pe care ii conduci isi risca efectiv vietile la fiecare coborare in subteran? Imi depaseste puterea mea de intelegere.

  4. E trist ce s-a intamplat. Pe mine ma enerveaza la culme politicienii care au aparut imediat dupa tragedie, cu tot felul de mesaje triste, de condoleante si chestii de genu.
    De ce nu mai face romanu o revolutie?

  5. Buna dimineata
    Ce fericiti suntem ca putem sa ne salutam – inca in acest mod! Altii nu pot sa o mai faca.Din pacate…
    Victore, sunt de profesie inginer minier, am lucrat 3 ani si jumatate in “Jalea Viului” 100% subteran intre 1993 – 1997, la…securitate miniera,deci stiu ce se intampla acolo. Cardasia e comuna – miner-lider de sindicat-conducatori de regie. Se stie de cand intri pe usa coliviei ca poti merge spre moarte.In general, in majoritatea abatajelor concentratia de CH4 este peste limitele admise, dar minerul pune detectorul sau metanometrul la baza galeriei(metanul fiind mai usor decat aerul se ridica la tavanul acesteia) sau pur si simplu pune bluza de la salopeta pe el!
    Cei care umplu acum ecranele telvizoarelor sunt in marea lor majoritate niste papagali cu pene, care habar nu au ce se intampla acolo. Minerii care lucreaza adevarat nu apar la televizor; apar in schimb “cartitele de mina”, adica lacatusii, electricienii, semnalistii , cu alte cuvinte aia care freaca tiparul de obicei si isi dau cu parerea.
    Fiind orfan de tata, atunci cand am terminat scoala, nu aveam de unde sa am bani sa dau sa ma angajez…Da, la vremea aia angajarile se facea cu bani, si inca multi ( 400-500 de marci ). Asa ca am stat 3 zile la usa lui Miron Cozma , am intrat la el, i-am povestit ca am fost la toate exploatarile miniere din zona si ca nu a vrut nimeni sa ma angajeze. A dat un telefon, iar a doua zi la ora 06:00 am inceput calvarul meu de 3 ani si 1/2.
    Mi s-a aruncat o salopeta cu 2 numere mai mici si o pereche de cisme cu 2 numere mai mari ( la depozitul de echipament lucrau pe vremea aia cam 20 de persoane!) si un lampas chior. Inainte de a intra in sut, treceai pe la cantina sa iti iei “suplimentul” – adica o conserva ( care in majoritatea cazurilor expira saptamana urmatoare) si un sfert de paine tare ca piatra ( este interesat de aflat care este pretul care se plateste pe aceste conserve si cine le aduce).
    In mina, e ca in mormant. Intuneric. Praf. Caldura – minerii lucreaza de obicei in chiloti .Gaze. Sobolani.
    Tehnologia este similara anilor 1960-1970. Majoritatea operatiilor se fac manual, in conditii rudimentare greu de inteles pentru cineva care nu e in fenomen.
    Carbunele este de proasta calitate, proportia carbune – steril ( adica piatra sau pamant) este de 6-4.
    Accidentele sunt…zilnice! De la simple luxatii sau fracturi pana la invaliditati temporare sau permanente sau chiar deces.
    Cand ies afara, se opresc la crasma din colt – este interesant de stiut ale cui sunt majoritatea crasmelor de langa exploatarile miniere…
    Merg acasa, se odihnesc, iar a doua zi o iau de la capat….
    Nu exista nici un fel de strategie – merita scos acest carbune – si atunci hai sa ne ocupam de investitii( fondul de salarii e mai mare de 10-15 ori decat fondul de investitii) sau nu merita si atunci inchidem si tranferam minerii la drumuri.
    Insa pe nimeni nu preocupa acest lucru, deoarece se pot mulge bani frumosi pe langa aceasta activitate. De la echipamentele de protectie ( i-am propus unui lider de sindicat care mi-a fost coleg, sa ii aduc salopete cu 60 RON / bucata si mi-a spus ca sunt….prea ieftine!!!), la hrana minerilor, la diversele echipamente tehnice utilizate – freze, furtune, cleme, armaturi, etc,etc.
    Cum credeti ca a devenit milionar in euro un nene ca Alin Simota de exemplu?
    De ce credeti ca au mers cei din conducerea RAH la Las Vegas?
    Cum credeti ca a devenit “bastan” un ins ca Marin Condescu, care in loc sa se ocupe de conditiile de munca ale oamenilor se ocupa de cum bat poarca fotbalistii de la Pandurii?
    Sunt simple intrebari pe care cei care baga banutul in acest fenomen trebuie sa si le puna, asta daca vor sa rezolve ceva.
    Fac pariu pe ce vreti voi ca se va mai vorbi despre acesta catastrofa de la Petrila, maxim o saptamana, pentru ca nu-i asa, vin alegerile.
    Salutare taica si noroc…bun

  6. Sa-i fac io chestia aia in cerul gurii lu’ Basel, ca el este unul dintre ministrii-cheie ce a pus umarul la destructurarea mineritului in perioada ’96-2000.
    Si azi se duce sa stoarca voturi de la ei. Asta e mai cinic decat permite legea.

  7. pentru ca tot se vb de lovitura de stat marca PSD dupa alegeri..de ce nu ar scoate Bunicutza iar minerii un pic in strada?:|

  8. Daca s-ar investi in industria miniera, in minele rentabile am reduce costurile la gaz metan importat cu cel mai mare pret din Europa.U.E. trebuie sa aiba o politica distructiva daca accepta ideea cetralelor atomice de cartier,experiment in Romania, tara U.E., decat folosirea carbunelui. Si asta in conditiile in care siguranta in cartierele noastre lasa de dorit.Nu mai vorbim de protectia mediului si agricultura noastra care nu va mai fi asa de “ecologica”.
    Trist este ca nu se gandeste nimeni ca, situatia negativa a incalzirii planetei am putea-o transforma pozitiv in centrale care folosesc energia solara.Uitati-va de ex. ,anul acesta am avut soare pana in noiembrie si-l vom avea din nou in martie.
    Vai de noi si de generatiile viitoare.

  9. Negresit trebuie TOTI politicienii coborati in mina numai 1 saptamana…..
    poate atunci ar gandi altfel…poate ar fi mai umani si ar intelege ca este timpul sa mai faca si
    pentru prostime cate ceva….
    oricum dupa voturi se vor uita lung de tot…

  10. O tara de pompieri!

    Asta suntem, o tara de pompieri. Doar cand e prea tarziu intervenim, cand e valvataia mare, cand a explodat, a luat foc, au murit oameni…

    Nu suntem in masura sa facem nimic, doar sa ne plangem ca ne-au murit semenii prin varii zone ale tarii.

    Ne-au murit oamenii in inundatii, ne mor oamenii in mina, altii isi pierd vietile pe meleaguri straine luptand pentru cauza nimanui…

    Iar cei ramasi plang si aprind lumanari…

    Singurele masuri sunt doar cele pompieristice, luate pe picior de daramatura. Ca la Caineni sau Maracineni sau la Bacau sau la Targu Ocna sau chiar acum la Petrila…

    Ieri am primit un mesaj de la un partener (membru al Camerei Lorzilor) care caracteriza activitatea Guvernului privind atraherea investitiilor in domeniul infrastructurii

    “PATETIC” – un singur cuvant…

    Cred ca toate autoritatile (si acum generalizez voit) sunt caracterizate de doua cuvinte, ambele incep cu “P”:

    “POMPIERI” “PATETICI”

    Cu stima domnule Ciutacu, in speranta unor vremuri mai senine

  11. Salut Victor
    Plecand de la comentariul cat se poate de pertinent si de adevarat al lui Badea ,continuind cu postul tau, permite-mi sa-ti povestesc o chestie care m-a marcat pe viata.
    Se intampla in 1985,eram militar in termen si datorita faptului ca eram neamt (german)din partea mamei am avut nesansa sa fiu trimis la “Dilibau”cum se spunea pe atunci chiar pe Valea Jiului la mina Dilja.Dupa un instructaj de 10 zile am facut cunostiinta cu “Inima lu`Stalin”,pentru necunoscatori e acea lopata cu care se lucreaza in subteran.
    Asta ca sa nu se spuna ca nu stiu cu ce se maninca,dar sa revenim!
    In 9 luni cat am stat acolo imi aduc aminte de 8 militari care au fost trimisi acasa PE TIMP DE PACE in sicrie de tabla cu capacul cositorit ca sa nu se poata vedea ce e inauntru sau daca a mai ramas ceva.
    In aceleasi conditii se lucreaza si astazi si din pacate mina nu iarta.Ma indoiesc ca s-au modernizat infrastructura si utilajele specifice de lucru in toti acesti ani.Se lucreaza la fel de empiric si periculos ca si atunci.
    Ar fi cea mai mare mizerie sa fie exploatat politic acest necaz al acelor familii greu incercate.
    Cu stima sincere condoleante!
    O zi mai buna tuturor!!!!!!!

  12. Ozzy: ai dreptate. cunosc ca si tine situatia. si eu am lucrat in mina in conditiile descrise de tine… in 1990 insa… Noroc Bun!

  13. E jale! Am fost acolo, la Petrila. Oamenii se tem sa vorbeasca, autoritatile se fac ca le pasa. Unii au inteles sa castige capital electoral din asta. Candidati la parlamentare au venit acolo, la locul tragediei, desi nu erau cu nimic de folos, pentru a-i vedea lumea.
    Minerii se tem pentru vietile lor, dar, cu gandul la cei de acasa, au ales, sa intre in subteran.
    Politicieni, ministri, presedinte au venit pe acolo. Sa vada ce si cum s-a intamplat! Pana acum nu i-am vazut preocupati de conditiile de munca.
    Sunt multe de spus, dar emotiile nu mi-au trecut inca…

  14. Poate nu e momentul da vreau sa va spun un banc care se potriveste manusa cu tot ce se intampla in zilele acestea….
    “Intr-o zi , intr-o hazna plina ochi viermele mama vorbeste cu viermele copil….copilul intreaba in timp se priveste cu jind la o livada
    -auzi mama…noi am putea trai intr-un mar?
    -mama: sigur mama cum sa nu
    -auzi mama da intr-o para am putea trai?
    -mama: sigur puiule
    -da int-o pruma…am putea trai mama?
    -da puiule noi am putea trai in orice fruct
    -si atunci de ce traim in haznaua asta plina de rahat?
    -PENTRU CA AICI E TARA NOASTRA !!!

  15. Buna ziua d-le Ciutacu,
    E cutremurator ce se intampla in tara asta-de vineri dau toti navala in Valea Jiului.Pana acuma au fost,nu s-au gandit ce iad e acolo??
    N-am vazut un reportaj despre activitatea miniera,despre viata minerilor in ultimul an,cred.
    Ce cauta toti guvernantii acolo acum,”sa traga la raspundere regia”?
    Acum Basescu e la noi,in oras la DACIA,discuta cu managerul,dl Fourmont.Ce cauta el acum-pana azi,stiu eu,n-a clacat pe-aici si nu-i pasa daca lucra sau nu lucra DACIA!

    “Ozzy Osbourne” are dreptate in privinta minerilor…
    Vai de ei saracii,nu au viata usoara;despre necazurile noastre,ale celorlalti ,nici nu mai trebuie sa vorbim,gandindu-ne la ei…

    Cu tot respectul si va doresc numai bine,
    IoanaP

  16. In vagauna aia splendida numita Valea Jiului…si spun vagauna ptr ca in asa ceva a fost transformata o zona superba traiasc oameni intr-o saracie lucie…oameni care sunt fortati sa intre in fundul pamantului chiar daca stiu forte bine care sunt riscurile insa o fac ptr ca nu au de ales, nu au di ce trai de la o zi la alta…insa toa acolo am intalnit niste oameni minunati…adevarati oameni…cu suflet mare si de un bun simt iesit din comun…tot acolo am intalnit intr-un cartier ghetou pe vicecampionul mondial de popice numarul 30 mondial un om fantastic …miner la mina petrila…si care mi-a spus ca a tras sa faca performanta de frica sa nu ajunga in gaurile din fundul pamantului la fel ca tatal , fratii si cumnatii lui.
    Merg in zona aia saptamanal si de fiecare data constat cum se adanceste saracia si disperarea mamelor care vad cum le cresc baietii si stiu ca le va veni ziua cand se vor lua de mana cu ceilalti si se vor indrepta spre gura minei.
    Nici sa te nasti femeie la Petrila sau la Lonea nu e o bucurie…mai devreme sau mai tarziu vei ajunge ori nevasta de miner ori mama de miner si nimic nu poate fi mai crunt decat sa-ti vezi barbatul sau copilul MORT LA MUNCA….Dumnezeu sa-i ierte !!!

  17. Am vrut sa scriu de aseara. Apoi mi-am spus ca noaptea e bun sfatuitor. Stiu eu? Am hotarit sa scriu.
    In primul rind : condoleante celor care-si pling victimele.
    In al doilea rind: situatia e neschimbata din anii ’50 incoace. Tatal meu, absolvent al Academiei Comerciale,avea origine “nesanatoasa”.
    Ca urmare l-au fugarit peste tot, pina si in mina, in muntii Rodnei, l-au gasit.Bine ca l-au gasit”structurili”, altfel cine stie ce s-ar fi intimplat!? Crima lui era ca “e fiu de chiabur”.Ma rog, a fost si pompier si pescar si …ca sa mai lungim? A facut omul ce a putut ca sa puna piine pe masa.Pentru aceleasi motive barbatii o fac si acum,pentru aceleasi motive.Unii, care n-au traditie in familie, o fac pentru ca ..tot de aia, cei care au traditie in familie , pentru ca asa au apucat!
    Mai sint citiva smecheri, ca peste tot, care o dau cotita, spre lideri de sindicate si alte alea.
    Daca si asta se uita …sa ne fie rusine tuturor! Ca scurta memorie mai avem, noi romanii!

  18. Ideea e ca cineva trebuie sa raspunda de acest dezastru. Sau vom ingropa din nou totul si le vom uita si amintirea?

  19. Posteaza cineva cu nick-ul ozzy osbourne o poveste interesanta care ne da de fapt masura propriei noastre lipse de responsabilitate.Fara sa am ocazia sa lucrez vreodata in mina am lucrat totusi 12 ani intr-un mediu asemanator.Am fost ofiter mecanic maritim I iar in compartimentul masinilor unei nave romanesti de pescuit oceanic(nu radeti,aveam pe vremuri si asa ceva!) te poti considera cam ca intr-o mina.Fara piese de schimb,fara materiale,cu bani putini trebuia sa “faci planul”.Nu o data era sa ne ducem la fund pentru ca ne lipseau materiale pe care de cele mai multe ori le luam de la rusi pe…votca.Accidente de munca se intamplau si nu numai la masini,nici pe puntea de pescuit nu era vreo vacanta.Ce vreau insa sa subliniez este faptul ca si noi eram neglijenti.Ii vedeam pe straini cum purtau salopete,bocanci cu capute metalice,casti si manusi.Si radeam de ei.Asta desigur in timp ce ne loveam capetele sau picioarele (incaltate cu PAPUCI)si ne beleam mainile ca deh,manusile de protectie erau un “moft”.A venit revolutia si am navigat pe nave straine.Acolo am descoperit respectul fata de reguli.Combinezonul(curat)bocancii si manusile obligatorii.Nu exista sa iesi fara casca de protectie pe punte.De slemafoanele din care pe navele romanesti ne faceam casti audio nici nu mai pomenesc..ceea ce vreau sa spun este ca nimeni nu ne obliga sa respectam normele de grija noastra ci de grija banilor.Fiecare eveniment era trecut in jurnalele de masini,iar codosmetrele(inregistratoarele de date)functionau,nu ca la noi care le suspendam pur si simplu…Sindicatul International nu-i lasa pe armatori sa uite ca o imbolnavire sau un deces ii poate costa extraordinar de mult.Noi ne-am obisnuit sa luam totul usor.Au murit oameni?Zicem”Dumneau sa-i ierte saracii”,sau a fost “voia Domnului”presedintele si primul ministru le dau “ceva”,primarul ii inmormanteaza si eventual concediaza”directorimea”!Unii vor mai contabiliza niscaiva voturi in plus,massmedia face rating pana cand subiectul va deveni rece.Precum cadavrele celor ucisi.Ucisi de neglijenta criminala a sefilor si “sinucisi”de propria lipsa de prevedere.Poate ca cei care au murit nu au avut de ales.Dar in mod sigur ceea ce i-a ucis pe acesti oameni,ucide zilnic alti oamnei si va ucide in continuare este SI lipsa noastra de grija fata de noi insine.Si probabil ca pana cand cineva,nu conteaza cine,va plati cu averea si cu libertatea,moartea cuiva,nici nu vom invata sa ne pretuim propria viata.Cutremurator dar adevarat,ca sa devina responsabil omul trebuie ars la buzunar!

  20. Ufff! Nici aici nu scap de faţa ei! Toţi stâlpii, toate vitrinele (nu le mai pun pe cele ale magazinelor care aparţin familiei) bannere uriaşe traversând străzile, peste tot dau de Monica Iacob-Ritzi şi-un alt penelist, Ghe Barbu… Nu că n-ar trebui să fie, doară consortu-i primar! (N-ar mai fi!Primar, zic!)

    P.S. Azi îl avem pe Tatulici la postul local. Bine că ne-au avertizat! Mă mai uitam din când în când la ştiri, dar azi chiar nu vreau să mă enervez. Auzi temă de discuţie “V.J.-Stat în stat?”. Se-ntreabă acum, cu sfătoşenie… Pe ce lume-or trăit oamenii ăştia?! Drept îi, Bucureştiul e departe!

  21. Se pare ca nu se vrea sa se stie adevarul complet,parte dintre mortii primei explozii au fost salvatori,care au fost trimisi sa rezolve focul izbucnit in zona exploziei,nu spune nimeni daca aveau si echipamentul de salvare la ei,nu spune nimeni de ce intr-o zona periculoasa alaturi de salvatori au lucrat si persoane nepregatite si nedotate cu cele necesare pentru interventie in zona cu risc ridicat.In Valea Jiului impotriva oamenilor care se duc sa se trateze la spital pentru diferite afectiuni acumulate in urma conditiilor grele de munca,sunt scosi disciplinar la munci de suprafata,prost platite,daca cineva indrazneste sa-si deranjeze sefii administrativi si sindicali cu probleme deranjante,sunt eliminati din minerit.De la infiintarea mineritului si pana in prezent au fost numeroase accidente colective,dar intodeauna dupa anchete lungi,deasemenea procesele sunt lungi iar sanctiunile au fost intodeauna simbolice.Politicienii care sunt din Valea Jiului si cunosc problemele nu au intervenit niciodata in sensul imbunatatirii conditiilor de munca si de viata,nu au facut nimic pentru a atrage investitii si fonduri,sa nu uitam ca Valea Jiului are un europarlamentar,care nu a facut nimic pentru zona respectiva si acum candideaza pentru un fotoliu de deputat in parlament,renuntand la cel de europarlamentar,aceasta femeie face doar politica si afaceri.

  22. În prima explozie de sâmbătă, au căzut victime un inginer şef producţie, un şef de sector, un şef de schimb, un ajutor de miner, 2 mineri, 2 sondori aduşi dint-un alt sector. Asta înseamnă că erau la o avarie. Mă întreb dacă au şi anunţat-o acolo unde trebuia anunţată. (Poate la minister?!). Nu prea cred!

  23. Va felicit domnu’ ciutacu, sunteti intr-adevar genial si rectiliniu. Aveti urarile mele de bine, incusiv familiei, si chiar si atunci cand va priviti dimineata in oglinda.

  24. Ozzy, m-a impresionat ce ai scris, dupa cum m-a impresionat si melodia REQUIEM FOR A DREAM. Dumnezeu sa-i ierte pe oamenii morti!
    Mi-e ciuda pe mine pt ca ma simt neputincioasa, as vrea sa fac ceva si sa nu-i mai las pe oamenii sarmani sa intre in mina, sa le dau alte locuri de munca….chiar nu se poate sa lucreze in alta parte? Sa se duca toti politicienii in mina, lua-i-ar dracu pe toti!!!

  25. E strigator la cer ce pot face unii ca sa-si mareasca profiturile,ca la asta se rezuma totul de fapt.Si sa nu credeti ca acum,ca au murit oameni,se va investi in a oferi conditii de munca decente,fiindca a investi inseamna a diminua profitul…
    Practica asta nu e doar in tara noastra,e peste tot…doar ca la noi e mult mai accentuata din dorinta nestavilita a unora de a-si satisface capriciile,si ele infinite…niste nesatui.
    La fel sa nu credeti ca le pare rau,isi dicteaza de pe acum propriei constiinte ca a fost un accident…pai trebuie si ei sa doarma linistiti nu?

  26. ORTÁC s. v. amic, asociat, camarad, părtaş, prieten, tovarăş.

    Poate le spune cineva şi celor care pregătesc ştirile, sensul!
    Şi poate nu vor încerca să nu mai folosească “ortac”, atunci citesc ori vorbesc despre tragediile minerilor şi dramele familiilor acestora.
    “Ortacii au făcut, ortacii au dres…”
    Ei (ele!) reporterii (ştiriştii!) nu sunt, n-au fost şi nu pot fi niciodată “ortac” cu un miner.
    Efecul, este umilitor! Ca şi cum compasiunea ori interesul arătat lor în aceste zile, nu este decât o batjocură, un fals, o ironie.

  27. Scuze!
    “….Şi poate vor încerca să nu mai folosească “ortac”, atunci citesc ori vorbesc despre tragediile minerilor şi dramele familiilor acestora….”

  28. Oare mai asculta cineva ce spuneti voi…cei cu patalama la mana…noi restu’..prostii ? Se mai gandeste cineva sa faca ceva…? Tara de … tara!

  29. s-au adunat multe necazuri
    precum valizele in gara
    ne framanta zi de zi
    criza asta financiara

    in tara noastra Romania
    totul este un calvar
    fiindca lasam sa ne conduca
    un pitic s-un marinar

    si noi suntem vinovati
    fiindca romanul mult indura
    pana ne saturam de toate
    si le bagam noi p..la in gura

    marinarul n-are treaba,
    el mult prea bine,bine doarme
    pe cand batranii in spitale
    mor incet,incet de foame

    pastilele sunt mult prea scumpe
    ca sa fie cumparate
    oamenii nu mai au bani
    nici din ce sa platesca rate

    dar poate acuma-n toamna
    romanul va fi fericit
    caci cel ce ne conduce tara
    va fi iarasi pus la zid

    sa fiti aruncati in groapa
    precum batranul biet toavaras
    peste douazeci de ani
    sper sa se intample iarasi

    eu te rog mult Bin Ladene
    ca sa pui mana pe ei
    sa-i arunci la puscarie
    si-ntr-o cusca plin cu lei

    si te cer si Tepes doamne,
    precum geniul Eminescu
    toti cei carene conduc tara
    sa sfarseasca ca Ceausescu

  30. urasc tara in care m-am nascut,urasc pe cei care au facut ca Romania sa ajunga unde a ajuns, urasc oamenii care ne conduc tara, il ador pe EMINESCU si pentru acest fapt adica unicul fapt pentru care sunt mandru ca sunt roman e ca Eminescu a fost roman e geniul nostru si al tuturora

  31. domnule ciutacu va apreciez din toate punctele de vedere, insa singura mea dorinta e sa se TREACA LA FAPTE CONCRETE, adica pentru HOTII astia din guvern si de pe langa – toata clasa plolitica – sa existe o varianta de a-i baga la mititica , de a le confisca averile , casele , de a le imputa intr-un fel sau altul aceasta risipa pe care au facut-o pe BANI PUBLICI !!!
    este ceea ce trebuie sa -si doreaca orice roman …haideti sa semnam o petitie sa -i obligam sa traiasca cu 700 de lei p luna sa vedem atunci cum le este Hotilor care ne au adus la sapa de lemn ! ROMANIA TREZESTE – TE….sau dormi in continuare?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.