Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Hai să ne scoatem ochii pe tema cîinilor!

Hai să ne scoatem ochii pe tema cîinilor!

România, ţară tradiţional fără ocupaţie serioasă, şi-a găsit din nou de treabă şi s-a împărţit ferm în două. Dezbate pasional iniţiativa prefectului Capitalei privind eutanasierea câinilor vagabonzi după o perioadă de triaj şi numai în eventualitatea în care nu sunt adoptaţi. Pierde vremea, nu că asta ar fi vreo noutate. Propunerea nu va deveni, după părerea mea, lege. Fiindcă nici nu cred că se urmăreşte asta. Poporul suveran trebuie ţinut perpetuu ocupat ca sa nu-şi aducă aminte că trăieşte prost. Iar o dezbatere despre criminalii animăluţelor sau, privind din celălalt unghi, victimele fiarelor e un ingredient care dă o savoare aparte vorbitului despre nimic.

Personal, n-am o poziţie ferm conturată. Ca tată de copil şi, uneori, parcă din ce în ce mai des, vecin cu interacţiunea câinească, am momente când aş pune mâna pe-o coadă de topor, să le fie eutanasierea mai lină. Ca iubitor şi posesor (deja istoric) de animal(e) de casă, parcă mi s-ar rupe inima să văd că-i bagă la gaz pe lătrători. Dar la fel mi se rupe când îi văd că se devorează unii pe alţii în aşa-zisele adăposturi ale municipalităţilor. Strict economic, şi hingherii, şi mâncarea, şi gazul (ne) costă. Dar (ca om, nu câine) nu pot să nu remarc că, spre exemplu, în privinţa dezbaterii ideii de închidere a Spitalului CF 2, n-am auzit să se spargă poporul suveran în două. Sau poate că vieţile unor femei (care voiau să devină mame şi au ajuns să stea cu tuburi în gură fiindcă spitalele de oameni arată ca nişte cocini de porci) nu valorează tot atât de mult ca existenţa blănoaselor patrupede. Pe care le plâng demonstrativ, cu precădere, nişte demagogi care n-ar lua în ruptul capului un câine la ei acasă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

127 thoughts on “Hai să ne scoatem ochii pe tema cîinilor!

  1. De ce sa lungim o boala pe care am neglijat-o si asa prea multa vreme. In care capitala din lume mai gasesti o densitate atat de mare de caini fara stapan. Poate ca este dura solutia, insa, este necesara! Si in acest caz asteptam sa se stranga mai multe tragedii? Nu sunt suficiente cele care s-au petrecut pana acum?

  2. Ma uit la numarul comentariilor de pana acum (48)si-mi zic: uite se dovedeste capacitatea noastra, a poporului suveran sa batem apa in piua, sa vorbim de nimic ore in sir. Numai ca ideea diriguitorilor nostri ca in acest fel uitam de cat de prost traim, nu se confirma, pentru ca avand si grija cainilor pe care ar trebui sa-i hranim, tot la hrana ne gandim in primul rand.

  3. Conform moralei desprinsa de mine din comentariile unora e legitim sa omori ca sa-ti mearga tie ceva mai bine.
    Daca la chestia asta mai adaugi si flacara violeta, arestarile din vinerea mare, insistenta morbida pentru legalizarea drogurilor si a prostitutiei si alte cateva alte mici deprinderi “politice” mentalitatea devine oarecum explicit satanista.

  4. Eu NU sunt de acord cu eutanasierea cainilor! Sunt atat de categorica in privinta incat nu cred c-as reusi sa ma explic foarte coerent, asa ca n-o mai fac.

    Eu voiam doar sa semnalez un articol din Gandul in care zice chiar ca eutanasierea e de vreo 3 ori mai scumpa decat sterilizarea

  5. Nu am o incrancenare deosebita in acest caz, dar sunt de acord cu eutanasierea lor, a celor vagabonzi, iar in cazul celor care au stapani, a stapanilor daca nu-si au grija de ei. Si sentimentul asta il am de anul trecut din vara cand intr-o curte comuna fiul meu a fost muscat de un rottweiler! Nu pot descrie prin ce-am trecut: urgente, injectii, dezinfectii, copci, antitetanos, antirabic, pansat la doua zile si multe altele. Asa ca, in comparatie cu viata unui om, un caine n-ar trebui sa insemne prea mult.

  6. De ce trebuie sa alegem intre caini si spitale?De ce nu comparam problema cainilor cu banii furati de politicieni? De ce nu comparam problema spitalelor cu banii cheltiti de politicieni? Sunt sigura ca putem rezolva problema maidanezilor cu bani europeni. La fel si cu spitalele. Dar cine sa faca asta cand toti sunt preocupati cu furatul!
    La ghena blocului nostru mereu apar catelusi adusi de cei de la case, care nu isi sterilizeaza catelele. Si astfel vom avea vesnic maidanezi cu sau fara eutanasiere.
    PS: Cand eutanasiem si aurolacii?

  7. Mi se pare la fel de inumana si degradanta punerea problemei “costului” cand este vorba de viata, fie ea a cainilor, pisicilor, oamenilor sau pastrarea padurilor care asigura suportul necesar animalelor salbatice. ULTIMA PROBLEMA a Romaniei o reprezinta LIPSA BANILOR! Sunt ZECI DE MILIARDE DE EURO aruncati/arsi/distrusi anual pentru a satisface dementa/orgoliul potentatilor acestui stat devenit tot mai infect! S-au FURAT in cel mai barbar stil posibil SUTE DE MILIARDE DE DOLARI in ultimii 20 de ani, iar imbecilul acela de Ceausescu si clica lui a facut un dezastru la fel de mare inainte (numa lucrarea de doctorat a lu’ tanti Leana cat a costat?! Si care au fost consecintele pe termen lung, pentru mediu?). Singurii vinovati de aceasta crima (simplul fapt ca au fost adusi cetateni in starea de a se gandi la masacrarea unor animale domesticite, lasand deoparte faptul ca au ajuns “maidanezi” pentru ca au existat oameni care sa abandoneze aceste animale, este deja o crima) sunt iresponsabilii si jigodiile care au distrus aceasta tara si au adus-o in halul acesta, transformand-o intr-un focar de infectie continental din toate punctele de vedere!

    Pe langa faptul ca aceasta solutie a mai fost aplicata in trecut (din Evul Mediu s-au tot masacrat cainii din gunoiul ala de capitala valaha la intervale mai mult sau mai putin regulate, dar intotdeauna cu bestialitate si intotdeauna folosindu-se la asta tiganii care mergeau cu cainii infipti in tepe de lemn pana la marginea orasului unde-i jupuiau – vezi Neagu Djuvara, 2005) si dovada clara ca n-a avut nici o noima o avem astazi pe strazi, asemenea atitudini ne situeaza alaturi de state inapoiate (indiferent de ce proclama vajnicele lor stapanir) precum China, Arabia Saudita sau zone interesante precum Papua Noua Guinee, Uganda lui Idi Amin sau Zair/Congo pe vremea lu’ Mobutu (ca acu’ nu stiu ce-o mai fi p-acolo).

    Dupa masacrul pe care l-a initiat Basescu pe vremea cand era primar al capitalei aleia imputite si care s-a propagat ca o molima in toata tara (in Ploiesti au aruncat cu otrava si in curtile oamenilor, era o adevarata efervescenta in otravirea cainilor, toti sceleratii se intreceau cu firma CORAL tocmita de fostul primar Toma sa omoare cainii; vedeam dimineata, la ora 7, zeci de caini otraviti cu stricnina cum se zvarcoleau pe strada, care pe unde cazuse) e firesc ca toata tara sa se revolte! Si cu bordurile a fosta la fel: dupa ce a inceput Videanu in Bucuresti, toti primarii in tara s-au dedulcit la bordurareala! In Ploiesti s-au scos borduri de granit rosu in stare perfecta si s-au pus de ciment, care acum (la mai putin de 1 an de la montare) s-au transformat in nisipul din care au fost incropite! Daca nu-i opresti in Bucuresti, o sa faca o porcarie in toata tara!

  8. Nu ma intereseaza noul subiect servit poporului.
    La mine treaba e simpla – daca un caine sare la mine ii rup capul. Am mai facut asta si, daca e cazul, continui sa o mai fac.

  9. ce vor, ca-s doi. altfel, la o prima lectura, nu mi se pare nimic in neregula.

  10. @Liviu
    Si mie mi se pare corect! De discutat e doar virsta de 70.
    In tara unde bunul simt dispare si mirlania e ridicata la rang de virtute…
    Un batrin e omorit pe trecere de pietoni doar pentru ca se misca prea incet tocmai din cauza ca e batrin si cu probleme de sanatate, sau e umilit sa stea la cozi si sa fie calcat in piciore de unii in putere da’ cu muschi in loc de creier, sau…!
    N-ai 7 ani de-acasa…Plateste!
    Banzai!

  11. Banc:
    La Sectia I – Politia Comunitara din Bucuresti, comandantul:
    – Bah! De maine fiecare agent “comunitar” sa intre in patrula cu cate un caine “comunitar”.

  12. Guvernul nu are bani pentru a plati salarii si pensii si va avea vreodata bani pentru a asigura maidanezilor adaposturi si hrana, care cota enorm pentru un buget epuizat.

  13. @ bocitorul cu puradelul…

    Mestere,mi-ai inseninat ziua, multumesc 🙂

    Stati, am gasit solutia. Nu cheltuiti nici un ban , nici pe eutanasiere si nici pe sterilizare. Sa imbinam utilul cu placutul, ce dracu. In curand , datorita intelepciunii Mandrului Carmaci si a slugilor din dotare,vor veni vremuri crancene, si vreo douaj’ de milioane de romani se vor transforma de voie de nevoie in hingheri. Am vazut ca la chinezi se poarta.Nu pare solutia ideala ? Multumesc pentru aplauze.

  14. Victore,te admir pentru lupta inegala pe care o duci. Problema cainilor in Romania ,a devenit o afacere,pentru ca asa s-a vrut. M-am ocupat special cu aceasta problema. Nimeni nu are curajul sa spuna clar ca problema cainilor trebuie rezolvata si eradicata asa cum au facut unele tari dupa razboi. Germaniei i-au trebuit 12 ani pentru a rezolva problema cainilor. O.N.G.-urile si fundatiile actioneaza cu sprijinul mass-mediei pentru a-si justifica activitatea. Victore,iti spun ca un om care m-a preocupat aceasta problema urmatorele date:sterilizarea unui caine costa aprox. 1,5-2 mil lei vechi;apoi administratiile locale trebuie sa-i tina in adaposturi speciale in care intretinerea lor costa intre 150-250 Euro pe luna.Cat are alocatia un copil in Romania?Iti mai spun ca dupa multe informatii ,cainii sunt purtatori a peste 22 boli digestive. Ai curajul sa te mai plimbi prin parc cu copiii si nepotiii?Eu sunt un iubitor de animale ;cresc 2 pisici pe care le iubesc ca pe copiii mei

  15. Daca oamenii nu ar mai lasa animale pe strada si si-ar castra animalutzele,poate n-am ajunge la astfel de probleme. Acum ca am ajuns, sunt mii de caini in Capitala fara stapan…o solutie pacifista ar fi sa se mobilizeze toate asociatiile pentru animale si sa trimita catei spre adoptie in tara sau chiar in strainatate.

  16. Asta e smenul la cei ce ne conduc :-ba tu il tii de vorba iar eu prin spate ii salt portmoneu. La ce sa mai stie astia ca le-am mai scumpit benzina ca le mai taiem din salarii si ca ne mai imprumutam putin le bagam pe gat subiecte gen cainii maidanezi disparitia pitigoilor de prin parcuri si incalzirea globala. Vezi de asta ne enerveaza blogul lui Ciutacu ca sau adunat pe acolo unii care nu si nu si dau cu pumnul in masa si ne da toata ziua la gioale si nu vor sa puna neam botul la vrajeala noastra ca mai avem si noi ceva de furat din banii astia ce vin de la F.M.I.

  17. Cum ma-sa pe ghiata, o oarecare luptatoare, era nemultumita de jertfa de sange, a patrupedelor, la o emisiune tv.Oare chiar faptul ca atatia copii nenascuti, taiati in sferturi de chirurgi la cererea mamelor, atata sange varsat zilnic in mii de exemplare, nu mai doare pe nimeni si ne punem cretin intretinerea cainilor vagabonzi? Pe cine ataca acei copii nevinovati, inca nenascuti, si cati atacati sunt de caini vagabonzi, si nu numai, care necesita tratamente spitalizate! Am ajuns o tara de ras si in acest domeniu… Mamelor, iesiti in strada, se ucid copii nevinovati, carne din carnea voastra! Nu va pasa, avem catei, hraniti mai bine decat multi din semenii nostrii! Of! Romanie!….

  18. Nu e mişto asta cu exportul de Hammăr? După Logan al doilea succes românesc. Nepretenţios, consumă puţin, uneori muşcă? Nu e tare?

  19. Foarte corect, atunci Badea a găsit soluţia (de fapt, nu el, ci alţii, doar că a reluat-o pentru tâmpiţeii grăbiţi să-i mătrăşească pe patrupezii lătrători): sterilizarea.
    Iubesc animalele, dar nu şi pe toţi stăpânii de patrupede. Mulţi dintre stăpâni ar trebui ei eutanasiaţi…

  20. Afirmatia dintr-un comentariu de mai sus (al lui nicu suciu) cum ca intretinerea unui caine costa 150-250 de euro pe luna cred ca e luata din cifrele cu care se jongleaza in licitatiile publice . Eu tin doi caini de marime medie, ii hranesc doar cu hrana uscata (fiind becher si stand foarte putin pe acasa nu gatesc , mananc in oras , n-am resturi sa le dau) si cheltui cam 150 de lei pe luna cu ei (cam 3 saci de 20 de kg) . OK , intr-un adapost mai intra amortizarea mijloacelor fixe (da’ cat poate sa fie , sunt niste tarcuri care se amortizeaza in circa 10-15 ani , iar costul lunar pe un singur caine e chiar mic) si salariile personalului (dar cand se platesc ajutoare sociale pentru venitul minim unora care nu fac nimic pentru banii astia ar trebui sa nu platim nimic in plus pentru personalul din adaposturi , cred eu) . Nu ma conving cifrele acelea si sunt sigur ca pot sa demonstrez oricui ca sunt mult umflate . In conditiile acestea , probabil ca si costul sterilizarii (despre care n-am insa nicio idee) e facut pe acelasi principiu – deci e la fel de credibil .
    A , ma mai costa vaccinarea : 4 sau 5 lei odata pe an , nici nu mai stiu exact .

  21. Fără dileme morale, fără exerciţiul consecvenţei etice, dar oportunişti atunci când este vorba de câştiguri personale, am creat noi forme de evaluare a calităţii (sub)umane. Faptul că ţinem discursuri despre valori, dar nu le cultivăm, că deplorăm anumite conduite non-etice, însă le urmăm noi înşine, că cerem de la alţii ceea ce oricum noi nu ne gândim să facem, sunt tot atâtea criterii care pot caracteriza derapajul nostru moral. Şi dacă este să fim sinceri până la capăt, nici măcar despre valori nu mai vorbim. Ar fi prea plictisitor şi inutil… Şi anacronic…
    Vorbim despre caini, caci e mai practic…

  22. Scuze de revenire , dar mi-a venit o idee : daca se platesc intr-adevar 150-250 de euro pe intretinerea unui caine , ia sa le gasim niste stapani cu curte carora sa li se dea 50 de euro pe luna (nu mai mult) . Evident , cainele trebuie sa fie sterilizat in prealabil . Cineva de la protectia animalelor sau vreun inspector de la Primarie sa verifice periodic care este starea cainelui . Obligatia celui care-l ia in custodie sa fie aceea de a-l vaccina (va asigur ca e foarte ieftin) si cel putin o data pe an veterinarul va trece pe acolo si ar putea eventual sa treaca in carnetul de sanatate si starea generala a cainelui (daca-i bine intretinut) . Va asigur ca se vor gasi multi oameni de la tara mai ales care sa ia caini comunitari in felul acesta (niciun taran nu plateste 50 de euro pentru cainii lui si totusi are grija de ei) . Avantaje : cainii pleaca din Bucuresti (si din orase) , costurile statutului sunt mai mici , extinctia cainilor comunitari se face pe cale naturala (fiind sterilizati nu mai au progenituri) . Nu stiu , mi-a trecut brusc prin cap , dar cred ca se poate construi ceva pornind de aici daca intr-adevar acelea sunt costurile de intretinere a cainilor in adaposturile comunitare .

  23. Ca posesor de catel si de pisic, ambii adoptati de la orfelinat, ca bucurestean din casa caruia nimic de mancare nu se arunca sobolanilor si gandacilor la ghena, totul se aduna si se ofera celor mai putin norocosi, oameni, catei ori pisici, ca cetatean traitor in sec 21 si-ntr-un fel in ue, avand in vedere si antecedentele capitalei in materie de ecarisaj, nu pot sa privesc demersul prefectului decat cu suspiciune si sa-l presupun ca fiind al unui alt hingher patologic. Tara e-n pragul falimentului si pe nenea asta-l doare brusc de caini. Stiu, sunt multi si unii sunt agresivi, dar cel putin o treime sunt castrati, au cercel si-s blanzi. Solutia: castrarea. Daca banii aia nerusinat de multi pe care rozaliu’ i-a dat pe terenul special pt adapost n-au foat aruncati in vant, locul exista. Putem obliga cetateneste cabinetele veterinare sa presteze un anumit numar de interventii pe luna. Organizatiile de protectie ar participa la prinderea animalelor, oricum si in prezent ii poti chema si ei sterilizeaza pe banda si ii aduc in acelas loc dupa. Daca vajnicii gospodari ai orasului s-ar intrebuinta, in maximum 2-3 ani bietele animale s-ar imputina, putand fi controlat numarul lor. Oricum, nimeni nu tine cont de idei ori sugestii. Probabil hingheru-al batran din deal, a comandat diversiunea stiind exact cata atentie va starni. Bineinteles ca aia de decid uciderea cu salbaticie a animalelor iau in calcul si posibilitatea ca raul sa li se intoarca-n casa si-n viata, de regula lovind in cei mai nevinovati, fiindca daca oamenii nu-i stiu, cineva acolo sus, stie intotdeauna. Si cand spun sus, nu, nu ma mai refer la cotroceni. Si mai sus.

  24. problema nu va fi rezolvata nicicum .. se vor omora cainii aiurea, si tot vom avea comunitari, ba chiar mai agresivi .. cainii comunitari sunt o imagine a comunitatii – haos, mizerie, agresivitate .. la cate violente sunt supusi pe strada, cainii devin agresivi .. ok, ii exterminam , si ?.. citeam pe un site comentarii la ideea cu prioritatea la cozi pentru batranii peste 70 de ani – propunere pc-psd .. e clar, in tara asta nu se va mai putea trai .. mai am mult pana la o varsta, dar cu animalele bipede care doar latra si nu gandesc, si care infierau ideea (li se pare mai normal sa-i eutanasiem si pe batranii care oricum sunt inutili si consuma), nu pot sa spun decat atat – mai bine sterilizam mamele de imbecili, din ce in ce mai multe, si mai des gravide.

  25. Domnilor de *mai sus*, oare zecile de mii de miei sacrificati in parioada Sarbatorilor de Paste, nu trebuiesc protejati? Luati in casele voastre cate un mielut; sunt mult mai blanzi, mai dragalasi, nu au purici si nici capuse iar copii vostrii vor invata ceva din blandetea lor..

  26. Legat de ce spunea alien, e o idee buna sa fie puse cabinetele private de medicina veterinara sa castreze un numar de caini pe banii lor, primind in schimb facilitati fiscale… Primaria ar putea sa se ocupe doar de adunarea lor de pe strazi si controlul cabinetelor implicate. Cainii ar putea fi lasati tot pe strazi, daca inmultirea lor ar fi controlata, in vreo 5 ani ar trebui sa avem mult mai putini caini pe strazi. Ceea ce mie mi se pare un timp rezonabil. Sigur ca si solutia asta costa, dar cred ca eutanasierea, ca orice metoda violenta, de altfel, este o dovada de primitivism. Sunt extrem de putine cazurile in care violenta este singura metoda de rezolvare a unei probleme. Poate daca tot ne credem o specie superioara tuturor celorlalte de pe planeta asta (eu personal nu stiu daca meritam sau daca este asa), ar trebui sa ne folosim singura trasatura care ne diferentiaza de celelalte specii: ratiunea. Toate celelalte animale pot fi violente, daca noi ne comportam exact ca ele (de cele mai multe ori mai rau), in numele carei superioritati decidem ca acesti caini trebuiesc omorati?

    P.S. Pentru mine este suprinzator ca pe acest blog sunt mai mult pareri contra eutanasierii. Eu sunt mai pesimista de felul meu, as zice mai realista, si stiu ca majoritatea oamenilor sunt si rai si nici nu gandesc prea mult. Pe site-ul celor de la Gandul iesise ca doar vreo 30% sunt impotriva eutanasierii. Ceea ce inseamna ca pe blogul asta intra mai mult oameni “buni”? 🙂

  27. Frate 78 de comentarii APROBATE pana acuma. Va dati seama cate or fi in total?
    “Wedge issue” e un termen american care se refera la teme de dezbatere publica ce tin in frau armatele de votanti de o parte sau de alta a spectrului politic (ex. sustinerea drepturilor homosexualilor de catre un partid ma impiedica pe mine sa votez cu acel partid chiar daca in ceea ce priveste problemele REALE ale vietii mele acelasi partid ar avea solutii vizibil mai bune decat alternativa). Acuma eu cred ca problema cainilor vagabonzi e un hibrid de “wedge issue” mai dambovitean asa. Ca multe alte “stiri” sau teme de dezbatere, are rolul de a tine in frau armatele de cetateni (punct). Nu poate nimeni discuta despre adevaratele probleme (sistem de sanatate, solutii pentru relansare economica, infrastructura, coruptie, incompetenta diferitelor componente ale statului de drept etc.), romanii fiind ceva mai preocupati de “wedge issues”. Care, sincer sa fiu, sunt mult mai usor de comentat si dezbatut decat problemele REALE (e cam o evadare din realitatea mult prea sumbra generatoare de clivaje din ce in ce mai adanci intre tagma Udrea si tagma Bula sau Ghita de la scularie) sau reprezinta scuze pentru inactivitatea cerebrala greu de admis a multora dintre noi…
    Cainii vagabonzi or reprezenta o problema, da’ nu una atat de grava incat sa fie necesara o dezbatere publica (mai mult sau mai putin formala) pentru aflarea unei solutii…
    Oooooof, neam needucat si usor de dus de nas…
    Solutia pentru problema cainilor vagabonzi exista deja in mai toate tarile civilizate din lume. Nu trebuie decat sa facem ce au facut aia (eutanasierea celor care nu gasesc un camin in 1-2 saptamani si instituirea regulilor privind sterilizarea – subventionata, total sau partial – animalelor de companie). Abordari emotionale de tipul “vai ce draguti sunt” sau “a atacat-o si pe mama” nu au nimic de a face cu rezolvarea problemei, ci cu negarea si mascarea adevaratelor probleme…

  28. Daca punem in balanta foloasele si pagubele in urma cresterii, tolerarii, eventual eutanasierii cainilor, cred ca pagubele ar trage in cantar preponderent.Oricum iubitorii cainilor ii vor infiera pe cei care doresc sa se rezolve problema patrupezilor galagiosi si agresivi odata pentru totdeauna, indiferent in ce fel,cu epitetul ‘criminali’dar nimeni nu va arata cu degetul pe ‘victimele’ acestora; vor trece la capitolul ‘fapt divers’.

  29. @radu(din vegas): n-am oprit de la publicare mai mult de 10 texte; toate injurioase

  30. N-am stiut ca e de impartit lumina si intelepciune prafuitilor ramasi prosti pe meleagurile patriei.
    Na ma si de la mine niste lumina si intelepciune. E pe de gratis. (sper sa ma inscriu potrivit uzantelor)

  31. In titlu scrie “cîini” intentionat?

    Si am remarcat ca in restul articolului nu se repeta forma asta…

    P.S. Sare atat de tare in ochi acest detaliu, incat se vede imediat, daca aplicam legile de pe Pluto… 🙂 Eu, spre ex., am remarcat acest aspect dupa doar o zi de la postare. Ceea ce pe Pluto cred ca inseamna foarte putin, avand in vedere ca acolo 50 de ani e echivalentul a vreo 15 de pe Terra! 🙂

  32. Victore, te inteleg perfect, treaba te doare dublu fiind fan … dinamovist. Lasind intzepatura (inofensiva) de mai sus la o parte, daca se face o comisie inter-ministeriala paralela cu cea dedicata automobilului electric, pentru dezvoltarea unui aparat ce emite radiatii violete mortale pentru ciinii vagabonzi? Eu propun sa-i vopseasca in portocaliu si sa le agatze de coada o tinichea pe care sa scrie : mai traiti bine ?

  33. Buna ziua ! Din pacate toti “iubitorii de caini” dau dovada de o foarte mare ipocrizie ; se bat cu pumnul in piept ca fac si dreg , dar in realitate , ei nu fac nimic . Organizatiile de animale si iubitorii (implicit) daca au vazut ca primaria nu a facut nimic , puteau ei sa faca ceva , incepand de la ai strange de pe strada si de a-i castra , dar tipic romanului sa arate cu degetul spre altii . Oricum ei fac parte din categoria oamenilor care-si lasa copiii sa hraneasca leul la gradina zoologica .
    Animalul , orice animal , are instinct de animal , pentru ca asa este de la natura , oricand poate sa faca rau ca asa este lumea lui , nu conteaza cat de antrenat este sau nu si sincer vorbind din punctul meu de vedere este o crima sa tii un caine la bloc , dar asta-i alta discutie .
    Scopul acestui comentariu este sa vin cu o solutie , dumneavoastra domnule Ciutacu daca se poate cumva (Va rog !) sa mentionati in vre-o emisiune ca oamenii “iubitori” de animale (si nu numai) ar trebui sa se implice, activ, in indepartarea si protejarea cainilor din zone cu populatie activa , iar celor care nu sunt in stare decat sa arunce cu namol vreau sa le spun doar atat : “Daca iubiti cainii , invatati sa iubiti si oamenii, ca sa puteti sa-i intelegeti si pe ei si astfel sa ajungeti la un consens si sa faceti voi ceva , daca primaria nu face , ca este prea ocupata cu … ( inca nu stiu cu ce-i preocupata dar incerc sa aflu si am sa completez ), dar daca sunteti genul de oameni care sunt in stare doar sa se certe cu autoritatile “la colt de strada” , atunci sigur , sigur nu sunteti iubitori de animale , sunteti “catze/tzate/cocalari” !

  34. mama mea a fost muscata (nu chiar muscata, dar incoltita, zgariata si extrem de speriata) de niste caini comunitari idioti

    … minunatii edili strang cainii, le pun “cercel” si totusi le vezi pe femele ca fata cate ‘jde pui …alteori doar ii strang si ii lasa in alta zona … si tot asa.

    si apropos de cheltuieli, de bagat latratori la gaz … era bancul acela cu intrebarea la Radio Erevan:
    – Cand a murit Hitler?
    – Cand a vazut factura la gaz …

    vreti sa moara Boc? ca rusii nu ne dau gaze ieftine .. sau le dau, dar prin foarte multi intermediari … s-a si uitat problema, ca pana in 2030 nu schimbam nimic … e criza, dar Udrea face dilaila la mare … traim, murim … ce mai conteaza cainii pe strada …

  35. Imi place sa particip la manifestari chinologice
    nu numai pentru a-i admira cainii de rasa cu mot, ci pentru a vedea pe proprietarii acestora entuziasmati, mandri, de performantele lor. Dar as vrea ca acestia sa nu transforme institutiile de ocrotire ale animalelor in mijloace de a castiga bani si a se imbogati.

  36. hmmm .. daca motivul isteriei criminogene este spaima populatiei majoritare, intreb si io ca naivul – de cine va e frica mai tare, de o haita de comunitari, sau o haita de tigani ? 😀 .. concluzia si solutiile le da fiecare dupa mintea lui .. poate facem si referendum — ma gandesc ca maidanezii sunt undeva pe locul 7-10 in lista spaimelor nationale ..

  37. Am trait o experienta teribila cu un maidanez in seara aceasta.Urmaream o emisiune si pe la 10.23pm un caine latra disperat sub geamurile mele.Enervat la culme am coborat scarile sa vad ce se intampla. Am luat si o bata in mana, nu cumva sa am surpriza
    unei’agresiuni’.Maidanezul continua sa latre din ce in ce mai insuportabil. Trecusera minute bune, aproximativ 10 minute timp in care incercam sa-i ‘vorbesc’. Disperarea maidanezului impreuna cu disperarea mea crestea. Ma uitam in jur daca nu cumva mai deschide cineva vreu geam. In sfarsit a aparut un vecin si ii spuneam ca nu stiu ce “vrea” maidanezul. Respectivul fiind medic veterinar mi-a zis ca sigur ii este sete si vrea apa, aa se manifesta ei in lipsa de apa. Am urcat, am luat niste apa intr-un castron si culmea-culmilor maidanezul lingea apa de se auzea un plescait. Asa ca pe la 10,44pm am reusit sa-i potolesc setea si s-a linistit si dadea din coada multumit.Nici acum nu-mi vine sa cred ca un caine a fost in stare sa se faca inteles de cineva; atata a tot latrat pana ce a obtinut ce a vrut.A fost o experienta neobisnuita. Sper ca acum este totul OK?! S-a asternut linistea din nou in cvartal.

  38. Cum adica? Un caine nedresat, maidanez are capacitatea ‘ sa comunice ‘,’ sa-si exprime necesitatea-i vitala ‘in disperare si noi, oamenii nu suntem in stare sa ne intelegem, sa-i facem pe guvernantii astia sa indeplineasca nevoile noastre, sa-i determinam sa ne respecte doleantele daca se tot lauda ca fac eforturi de a-si tine promisiunile?

  39. Sterilizarea este solutia,cu un amendament insa.Acest procedeu sa se aplice pe “asimetric”,Boc si ailalti latrai.M-as oferi sa fac acest lucru gratis.Ma pricep!Cu ce drag i-as castra.

  40. Un pericol mai mare decat maidanezii il constituie cetele de tigani. Nu cred ca exista cetatean al Bucurestiului care sa nu fi fost agresat verbal sau corporal de catre tigani si asta inca din scoala generala. Dar, deh, ei sunt minoritate si sunt aparati de toate legile din lume. Pe noi, INCA majoritatea, cine ne apara? De ei bineinteles.

  41. @cola
    Raspunsu’ la intrebare-i simplu! De haita de tigani! (oricum nu mi-e frica de ciini)
    Daca strigi la o haita de ciini : “BAAA va castrez” ai toate sansele sa scapi numa’ cu miriieli si latraturi, ca nu inteleg ce le zici. Poate te musca daca urli prea tare. Da oricum scapi. Daca strigi acelasi lucru unei haite de tigani aia iti iau gitu’ . Si nu mai scapi. Deci….
    Banzai!

  42. Dupa legea unica a pensiilor, un ofiter disponibilizat cu Ordonanta 7/ ’98, dupa 25 de ani de munca (la care se pun 8 ore/zi, nu 24 din 24, netinand cont de aplicatii, tabere, servicii, interventii, alarme, misiuni…, altfel ar fi rezultat 50-75 ani vechime), ce are in plata o pensie nesimtita de 10-12 milioane, deci, dupa noua lege, formidabila, ar primi, tinand cont de contributia individuala, nu si de cea colectiva pe unitate/minister la care se pare ca s-a pierdut urma, ar primi 5-7 milioane, deoarece nu are termenul de contributie complet, iar aceasta datorita reducerii fortate a armatei pentru intrarea in NATO. Vom avea, destui, cu 1-2 milioane vechi mai mult decat pensia minima. Consider necesara si infiintarea unei legi a ofiterilor comunitari (daca nu musca). Daca ar fi fost fonduri (“dar le-a papat lupul”), poate era altfel. Insa se colecteaza greu datoriile la stat, deoarece firmele (albe sau negre) care au ajutat in campanie sunt pasuite. Se merge, mai nou, pe sistemul de amenzi, component al “modernizarii statului”…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.