Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Guvernarea de Spitalul 9. Cât e halatu’?

Guvernarea de Spitalul 9. Cât e halatu’?

O ţară în care preşedintele în exerciţiu îşi nominalizează – în dispreţul logicii, în detrimentul majorităţii parlamentare transparente (65%) pe care a cerut-o obsesiv şi chiar a propriului partid – un premier privat, pentru uz propriu, se prelinge pe un plan extrem de înclinat şi de alunecos către dictatură. Pot să scrie, fie şi-n versuri, apologeţii de garderobă ai Jucătorului hectare de justificări ale gestului public de azi, însă pornirile dictatoriale ale lui Băsescu nu mai pot fi nici măcar mascate.

Iar de oprit vizionarul de birt nu poate fi vorba decât (dacă şi după ce partidele nefasciste din Parlament se trezesc la realitate) de o acţiune politică de tip concertat, cu scopul comun de a fi ales un preşedinte care măcar să nu dea foc la local. Cu amendamentul de bun simţ că, pentru conservarea atât de încercatei sănătăţii psihice a naţiei, următorul pas logic ar trebui acela de a-l duce pe învins, imediat după validarea alegerilor, în clădirea cu faianţă albă pe pereţi ai cărei chiriaşi se prezintă Napoleon, Caligula, Regele Lear sau, după caz, Ceauşescu.

P.S. Ca să nu mai avem vorbe, am promis că ne vedem la tribunal şi o vom face

Comentarii

comentarii

Similar Posts

131 thoughts on “Guvernarea de Spitalul 9. Cât e halatu’?

  1. Constat cu satisfactie, ca ce am scris eu in 14 oct. vad ca se contureaza astazi in comentariul tau si anume, ca Basescu o sa iasa de la Cotroceni doar in camasa de forta. Dincolo de amuzament, asta imi adevereste o mare ingrijorare pentru alegerile din noiembrie. Culmea, eu care-i injuram cu spume pe cei de la PSD, acuma ma vad obligat sa ma rog in gand de ei, sa faca pe dracu’n patru si sa ne scape de acest dement maniaco-depresiv. Uitati-va ce privire are, nu va inspaimanta ?

  2. Fratilor,hai sa fim seriosi!Asa nu se mai poate!E un atentat la democratie ceea ce se produce acum in Romania!
    Cum e posibil ca o persoana(Croitoru,etc) sa accepte o functie stiind dinainte ca nu are nici un fel de sustinere in parlament,institutia din urma fiind decisiva??????
    Dau dreptate celor de mai sus si afirm ca sunt cateva variante:
    1)santaj cu dosar penal
    2)trecut securistic comun(inclin spre ultima varianta)
    De ce cred ca Johannis era solutia perfecta?Fiindca era un boom de imagine atat interna cat si externa.
    Ni se spune ca looserul asta de Croitoru a lucrat la FMI.Pai Romania va functiona de azi incolo cu banii FMI?????Ok,dar noi acei bani va trebui sa-i returnam,Dumnezeu stie cand si in ce conditii pentru noi,pe cand JOHANNIS AR ATRAGE BANI IN ROMANIA!!!!!!

  3. priviti cu atentie jumatatea aia de “fata prezidentiala” care apare in fotografie. numai analizand privirea din ochiul ala si ne putem da seama cam cu ce fel de personaj avem de-aface.
    imi amintea de cineva sau ceva cu care intrasem in contact cu multi ani in urma si, pana la urma mi-a picat fisa: “nosferatu”, vechea capodopera horror a lui f. w. murnau din 1922.
    pentru cei curiosi si doritori sa-l urmareasca dau mai jos linkul.
    http://video.google.com/videoplay?docid=-6185283610506001721#

  4. Nu ce atragea si reprezenta Johannis ma intereseaza, lucru ce poate fi o presupunere cu vise erotice in coada, ci faptul ca el reprezenta propunerea unei majoritati din parlament, adica expresia democratica de functionare intr-un stat. Mai mult, avea si libertatea sa isi numeasca pe drept oamenii din guvern si sa nu puna oameni politici.
    Puteau sa puna si foka de la circ, daca asta voiau, dar Base nu poate sa faca ceea ce a facut, decit daca incalca litera si spiritul Constitutiei, basca ca nu isi indeplineste prevederea de mediator. O fi nervos, ca pe asa criza ii vin greu si lui sticlele cu wisiki. Deh, o scazut importurile si e lipsa de bani.

  5. Cred ca domnul Croitoru seamana foarte bine cu domnul Radu Duda, adica seamana la tot: tipul de ascensiune, momentul cand este aruncat in lupta.

  6. Mai fratilor ,daca Basescu si gasca lui ne mai chinuie mult sa-i spuna cineva ca 6 decembrie este periculos de aproape de 24 decembrie.

  7. De la Mama Lăcustă cu ghiocul sub fustă

    Ieşirile autumnale intempestive îl trimit tot mai des la Curte pe mârlanul Preşedinte, semn că a dat în dizenterie constituţională ce se tratează numai cu zeama clopotului ce-l semnă recent. Croitoru’ „straielor” pentru drumul fără-ntoarcere şi l-a ales singur !

  8. Domnule Ciutacu, nu pot sa nu-mi exprim SILA si DEZGUSTUL pentru tot ceea ce faceti, pentru modul in care va exprimati, pentru laturile in care va scaldati. Ma numesc Mihai Covaciu, ca sa n-avem vorbe si sa nu ma confundati…

  9. Presedintele a desemnat. Pe Dl Lucian Croitoru. L-a refuzat pe Dl Klaus Johannis.
    Dl Presedinte a spus ca a avut 3 propuneri:
    1) Dl Klaus Johannis din partea PSD, PNL,UDMR,
    2) O anumita persoana (fara nume) din partea PDL si
    3) Dl Lucian Croitoru din partea D-niei sale.
    In constitutie, la art 103 scrie:
    ”Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.”
    Adica, presedintele desemneaza “IN URMA“ (adica dupa) consultarii partidului care are “MAJORITATEA A-B-S-O-L-U-T-A”. Ori in parlament nu avem un partid care are “MAJORITATEA A-B-S-O-L-U-T-A”. Aceasta varianta nu se poate aplica.
    In varianta a 2-a, constitutia spune “dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament”. Adica, a tuturor partidelor din parlament. Aceasta varianta nu s-a aplicat.
    Deci, numirea (desemnarea) unui prim ministru nu s- facut conf constitutiei. In primul caz nu s-a putut, in a 2-a varianta nu s-a facut. In schimb s-a facut in a 3-a varianta: Presedintele a desemnat de la sine putere un prim ministru.
    Pe de alta parte PSD, PNL, UDMR, nu au actionat constitutional. In constitutie scrie “dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament” si nu “a majoritatii parlamentare”. Cred ca Presedintele ar fi dat dovada de intelepciune daca ar fi acceptat propunere PSD, PNL,UDMR. Daca ar fi dorit cu adevarat binele tarii.
    Dl Lucian Croitoru, stie “politica fiscala, politica monetara”, dar Dl Klaus Johannis stie sa faca TREABA. Pina a face “politica fiscala, politica monetara”, trebuie sa faci mai intai TREABA. A gresit Presedintele. Dar poate Presedintele stie ceva ce noi nu stim despre Klaus Johannis.

  10. @mihai covaciu

    mai taica mihai, da’ tare suparat mai esti matale pe victor si, implicit, pe noi astia care nu-ti mai suportam OMUL-basina care violeaza in direct o tara intreaga de mai bine de cinci ani.
    ai impresia ca esti mare barbat daca postezi sub nume propriu? te face asta mai inalt si mai destept? sau iti mai creste vreun testicol in plus fata de cele cinci cu care vad ca deja te-a inzestrat natura?

    zici ca te-ncearca SILA si DEZGUSTUL de la cele citite aici? pai du-te nene si ia un metoclopramid sau suge o felie de lamaie,sa-ti treaca greata, si lasa-ne pe noi sa ne scaldam in “laturile” de care pomenesti. te-a obligat cineva sa sorbi din ele?

    vad c-ai mai postat si alte gandeli, pline de-o sfanta manie proletara.
    citez: “Dar, dupa ani in care am incercat sa ma abtin, iacata, am scremut niste …sincere resentimente.” pai vezi mai, mosule, asta explica totul: esti constipat! incearca sa iei niste laxative, poate te mai linistesti si te descongestionezi la fata si te detensionezi.

    mai zici mata acolo, suparat “nevoia-mare” :)) ca “…daca nici macar ODATA din zece, din 100, din 1000 de “luari de pozitii” de-astea, de-ale voastre, nu INCERCATI macar sa NU observati ca Basescu e chel iar Boc e pitic – atunci nici urma n-a mai ramas din “deontologia” voastra, cata o fi fost vreodata.”
    ei bine, cel putin eu, iti fac pe plac si n-o sa mai zic ca basssescu e chel. o sa zic ca-i:
    -alcoolic
    -mafiot
    -mincinos
    -curvar
    -DICTATOR
    despre boc n-o sa mai zic ca-i pitic. o sa zic ca-i:
    -pupincurist
    -nevertebrat
    -emasculat
    -slugoi
    -incompetent
    esti multumit, mosule?

    mai scrii ca fiul matale, de-o varsta cu victor, este “…aflat tot timpul intre Cluj-Amsterdam-Londra si pe unde-l mai poarta bine-platita sa meserie.”
    foarte interesant… cluj? adica taman orasul edilizat-debilizat de SLUGOIUL NESIMTIT SI EMASCULAT de boc?

    mosule, mosule, da’ tare isteti va mai credeti voi astia, portocalii in cur si-n cerul gurii.
    zau, parca ati fi deja o rasa aparte…
    hai pa!

  11. Acum e clar pentru oricine ca Basescu e bolnav.Nu suporta ideea nimanui, numai “glumele mele” sunt bune….
    Un om cu scaun la cap ar fi inteles ca orice propunere a sa impotriva majoritatii parlamentare e o sfidare a democratiei in Romania.Doar i s-a spus ca majoritatea il sustine pe Johanis si nu vor fi de acord cu alta nominalizare.Atunci de ce face tot circul asta? Ca sa traga de timp! Ca sa arate lumii ca el face ce vrea aici.Il doare in cot de noi si de tara!Asa un presedinta nu a avut si sa nici nu mai aiba vreodata In Veacul Vecilor!

  12. @marin ion. ce scrie pe dex online despre “a consulta”: “CONSULTÁ, consult, vb. I. 1. Tranz. A întreba, a cere o părere, un sfat; a lua avizul unei persoane autorizate. ♦ Refl. a se sfătui cu cineva. 2. A cerceta, a examina un text, un izvor etc. pentru a se informa sau a se documenta. – Din fr. consulter, lat. consultare. ” e clar? sau ai un alt dictionar in care “a consulta” = “a primi ordine”?
    faptul ca presedintele a desemnat o alta persoana decat cea preferata de actuala majoritate poate fi considerat un gest imoral, antidemocratic, aducator de scandal si asa mai departe. in niciun caz nu este anticonstitutional. asta e constitutia de azi. daca e gresita sa o repare parlamentarii. in rest ar fi cazul sa se opreasca din acuzatiile nefondate despre modul in care basescu incalca constitutia.

  13. @mihai covaciu
    Domnul Ciutacu nu e singur printre antene. e plina grila de programe a lui felix de astfel de oameni. din nefericire pentru noi, sunt sanse sa-i mai vedem la tv inca 5 ani. din nefericire pentru ei, peste 5 ani (sau si mai rau, poate din decembrie) o sa fie nevoiti sa-si caute de lucru pentru ca daca basescu nu o sa mai existe, in cine o sa mai dati cu noroi?

  14. @andrei: nu te-ai saturat de cat cacat mananci aici de cateva zile fara sa te cenzureze nimeni?
    @mihai covaciu: tot ca sa n-avem nici un dubiu, mi se rupe de sentimentele pe care ti le provoc

  15. Domne daca dizolva parlamentul inseamna ca isi bate joc de populatia care i-a investit pe parlamentari . Basescu se tine de orice ca sa iasa iar la alegeri . In momentul de fata clasa politica se afla pe o tabla de sah in care Basescu intra si iese din sah tot timpul , o tabla de sah care mai are nevoie de o piesa , POPORUL ROMAN care sa-i dea SAH MAT .

  16. Nu foarte departe in timp in Turcia periodic puterea era preluata de militari si democratia era pusa in cui pentru o vreme , probabil ca si acolo mai lasau usile deschise la spitalul 9 la fel ca la noi.Ne asteptam si aici la asa ceva ?
    Cine stie ……Oricum santem o tara vesela si plina de surprize.

  17. @ciutacu: va multumesc ca mi-ati aratat calea pe care trebuie sa o urmez: injurarea lui basescu. sunt un pic mai inapoiat si pricep mai greu ca ar trebui sa-l pup in fund pe felix si sa nu cumva sa spun ceva ce nu e anti-basescu. probabil ca eu am probleme cu gramatica (inca astept sa mi le scoateti in evidenta) dar dumneavoastra sigur aveti probleme cu limbajul si proababil si cu capul.

  18. @andrei: dispari, bai, propagandist penibil! are si rabdarea mea limitele ei

  19. Pe cine ameninţi Bă Dârdală?

    Pe cei 4 milioane de români fugiţi din ţară de foame în timpul domniei tale, care au pompat 7 miliarde euro în 9 luni 2009 ?
    Pe bătrânii pensionari care mănâncă dimineaţa la prânz şi seara ceai cu pâine, deşi au plătit în avans dreptul la mizerie ?
    Pe bugetari-singura armată regulată a ţării care de ş-o pune în cap te-a pus în fund ?
    Pe CFR care poate opri în orice clipă roata înaripată şi…gata ? Feroviarii simt ceva limbi la buci .
    Ai împrumutat 20 miliarde euro fără acceptul poporului (referendum) şi bine ar fi ca restul de 7 miliarede să nu-i mai luaţi. Nu mai ai tu şi clica ce fura? Asta e problema!
    Pleacă penibilule sau împuşcă-te în anus ca să te desumfli !
    Românii nu mai pot fi ameninţaţi pentru că nu mai au ce pierde; tu şi clica ferească Cerul !
    UE ce aşteaptă? O mişcare populară catastrofală? E încă vremea când mai poate face ceva !

  20. fara comert, fara industrie , fara agricultura , fara pamant , fara loc de munca , fara bani = basescu => fara locuitori
    dar mai ales fara flota

  21. Daca ne uitam putin la vecini, constitutia Frantei, la articolul 8 (echivalentul lui 103 al nostru) zice asa:

    “Presedintele NUMESTE primul ministru, si de asemenea ii incheie mandatul la demisia guvernului. La propunerea primului ministru, ii NUMESTE pe membrii guvernului, si tot el le incheie mandatul.”

    Ce consultari cu partidele, numeste frate si punct. Daca ar scrie asa ceva in constitutia noastra, ar numi muschiul presedintelui de la primul ministru la femeia de serviciu de la buda guvernului.

    Ei bine, cu toata “libertatea” asta, niciodata vreun presedinte francez nu a pus premier pe cine a vrut el, ci pe cine l-a desemnat majoritatea din parlament. Asta chiar stiind ca il va durea foarte, foarte rau dupa aceea. Si zau ca ar fi “putut”, asa, constitutional vorbind.

    Ce s-ar mai tavali de ras Europa sa iasa presedintele Frantei cu constitutia in manutza zicand: Bai partidelor care sunteti voi partide si faceti acolo jos in nisip majoritati cu lopatzica, ia sa va citeasca tata din carticica asta povestea numarul 8. Si daca nu pricepeti morala va dizolva tata ca pe zaharelul ala de-l puneati voi in ceai, pe vremuri, cand traiati bine…

  22. Presedintele este ALES direct – si este SEFUL STATULUI – parlamentarii au sansa sa respinga propunerea presedintelui in Parlament.
    Eu l-am votat pe Basescu – este singurul care poate tine piept unei haite de hoti nerushinati.
    Din pacate nici Prostanacu nici Antonescu nu au nici o sansa – pentru ca “nimic nu au a spune” – adica in plus de vitriol gura lor nu vorbeste nimic
    Pina una alta Basescu e jupanul pentru ca poporul Roman l-a votat DE DOUA ORI – se pare ca nu este clar – Parlamentul Dizolvat – si unicameral – iar presedintele trebuie sa fie ca in SUA – sa poate duce la capat un proiect – nu ca la noi – nu sti nimeni care ii sefu

  23. @Dacu
    -si yo l-am votat pe basssescu, mai pui de dac, pentru ca aroganta si monolitul de baroni psd imi cam dadeau fiori pe spinare.

    -si yo l-am votat pentru tepele alea pe care le promitea, dar creditul pe care i l-am acordat atunci nu-i infinit, sulitasul meu drag!

    nu-ti trebuie ochi de vultur si creier de finantist ca sa-ti dai seama ca de fapt tepele alea ni le-am luat noi. buzunarele mele cel putin sunt ferfenita, da’ poate ca ale tale stau mai bine si, de, iti permiti sa-l love so much pe cocomarla aia si sa-ti fie comod sa traiesti in minciuna asta generala.
    in ultimii cinci ani a inflorit mafia ca raia pe curu’ caprei, dacule!

    zi-mi tu, pui de dac, unde scrie in constitutie ca presedintele-i SEFUL statului, ca poate mi-a scapat mie articolu’ ala!

    zi-mi tu, pui de dac, nepotu’ lui burebista, frate de var de unchi cu patissus, hyerassus si tibisis, cumnat de mana dreapta cu oroles si gepidis, ce cacat de proiect a INCEPUT vreodata marinelu’ hahait si betiv, nu sa-l sfarseasca macar? podu’ ala? :))

    tu chiar crezi in gargara aia cu lupta impotriva coruptiei sau condamnarea comunismului?! :)) lol, cat esti de naiv, frate dac :))

    pai nici proiectele lui de baza, beizadelele, nu sunt terminate cu succesuri depline! prapastiile si basnaile care le ies pe gaura gurii lor stau marturie.
    nici macar el nu-i terminat, naivule, daramite sa duca ceva la bun sfarsit :))

    frate, frate, hai, intra la loc in dulap si nu mai da buzna asa de-acolo ca ne sperii,zau. daca-ti doresti asa de mult un sef ca asta, cauta-l tot acolo, in dulap. poate-l gasesti ascuns dupa scheletul nr.3243.
    ciao! 🙂

  24. Raman la parerea mea: Johannis a confirmat ceva, cu brio. Apoi, nu e zi in care sa nu aiba presa buna in Germania si Austria – vi se pare putin lucru? Cate luni au trecut de cand lui Basescu nu-i raspunde nimeni la telefon in tarile care conteaza. Plus vizite anulate…
    Croitoru, daca e atat de bun finantist, poate prelua Finantele, nu-i bai. Premier insa nu-l vad. Si, din cate aud, daca Basescu ar castiga alegerile, il paste soarta lui Ceasca – de data asta mai discret. Omul asta nu pricepe ca e persona non grata si ca inca 5 ani cu el e catastrofa pentru tara. Teoretic, pentru ca practic nu va fi lasat – toti isi vor banii inapoi, iar el nu e in stare decat sa jupuie de la noi: prea putin, din atata impilare.

  25. niciodata nu m-a interesat politica dar in acest moment pot spune ca simpla vedere a acestui smeagol golum al romaniei imi provoaca greata!

  26. Oameni buni, daca credeti ca Basescu se asemana cu Ceausescu sau ca intentioneaza sa fie un fel de dictator in Romania, sunteti dusi cu pluta.
    Sectorul privat o duce rau, iar acum o sa o duca si mai rau intrucat statul are nevoie de bani. Inafara POATE de Croitoru, nu cred cineva din parlament sau guvern intelege acest lucru. Nici dragul de Crin, nici Geona, nici Johannis, nici Boc, nu au o viziune asupra viitorului acestei tari, asupra situatiei in care ne aflam din cauza crizei. Toti vor puterea, nici unul nu se gandeste la economie. Nu am mai fost in viata mea asa dezgustat de politica.

  27. Hai sa va recit o poezie …
    cu trimiteri la spitalul de psihiatrie .
    La BEC se-anunta candidati …
    Si sunt in major’ parte retardati :

    Poezie de campanie … cu bile negre

    Ipotetica campanie pentru strangere de semnaturi
    Ipotetic candidat prezidential .. magistral transformat virtual
    Romania Voastra in mainile minoritarilor – majoritarii de maine
    Campanie cu bile negre si amanet de buzunar.

    Spitalul 9 si-a trimis adeptii
    Sa bantuie politica-n zadar….
    spun unii
    Dar realitatea-i plina de deceptii
    In Romania Voastra, descendenti ….
    sunt hunii .

    Bogatii candidati stau roata
    Falindu-se cu ale lor succese
    Cu sapte companii… scuzati, sunt beata
    De cred intr-o economie cu abcese.

    Si-acum, sa strangem semnaturi
    Si tu, si tu, si inca-o lista plina
    BEC-ul oricum e pe-araturi
    Credeti ca lideru-i de vina
    Ca multe bile negre scriu de zor
    Sperand ca banii vor veni usor?

    Si iata cum un “presedinte” de duzina
    Ridica in campanie uzina
    De strans mici semnaturi… cu mic… cu mare
    Cu zahar si faina si trei mari camioane .

    Si iata c-a venit scadenta
    Si vei plati tu Mariane
    Tot ce s-a strans, lasand decenta
    Sa bantuie prin buzunare.

    P.S. Bilele negre au plecat in TABARA de toamna … tematica : “Ionel, Ionelule, fa plata baiatule!”

    Cine are ochi sa vada … cine este destept sa inteleaga … sunt permise sapaturile .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.