Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Gloata abia aşteaptă sacrificiul suprem

Gloata abia aşteaptă sacrificiul suprem

Chestia cu singur împotriva tuturor mai convinge câţiva puţintei la minte, dar nu mai urneşte din case poporul suveran. Aşa că, în scurtele pauze în care nu împrăştie duhoare ca sconcsul înspre mogulii cei răi care şi-au sporit averile de cinci ori în mandatul lui, trage isteric de contracandidatul său, doar-doar o muşca fraierul. Ce n-ar da el să se arunce Mircea Geoană şi să vină la o spontană de pus poalele-n cap sub reflectoarele pline de căldură? Cred că la ora asta ar fi în stare să ajungă târâş la mine-n studio, cu Oana Dobre-n dreapta şi cu Mircea Badea-n gând, cu gradenele pline cu alde Dan Voiculescu, Sorin Vântu şi Dinu Patriciu.

Pentru că, dacă nu punctează rapid şi decisiv, mai are o săptămână până să devină istorie. Din scălâmbăielile tradiţionale cu mogulii (care, ştim, sunt gata să dea iama-n gaze, sare şi cutia de scrisori), din bunăvoinţa tradiţional-pragmatică a lui Cătălin Tolontan şi din maneaua portocalie a lui Guţă de pe Taraf TV nu se pot câştiga noi intenţii de vot, ci (maxim) consolida cele existente. E chestie de aritmetică electorală, mai complicată decât tabla înmulţirii averii Elenei Udrea.

Integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

147 thoughts on “Gloata abia aşteaptă sacrificiul suprem

  1. @Victor,
    De ce nu ne spui si noua cam cum stau sondajele in perioada asta?
    Disperarea dupa confruntari denota faptul ca nu sta bine in sondaje , dar, cu siguranta , tu stii mai multe… 🙂

  2. Am o mare curiozitate: Ce vor face mogulii cînd îi va trimite sasul la plimbare? Că nu-l prea văd pe Herr Klaus genul de om care să se lase încălecat. Doar dacă nu cumva şi-au pus “patricienii” ciorăpeii cu doleanţe la soba Alianţei pentru România!

  3. Tocmai reflectam ” da’ rau mai e Ciutacu asta” cand se sloboade la gura Monica Macovei. Victoreee! nu esti destul de rau.

  4. L-am vazut pe neamt la declaratii, dur si hotarat. Sper ca crin si geoana sa nu-si dea palme, singuri si/sau unul altuia, cand s-or izbi de bolovanul numit klaus. Ca, odata catarat, ma tem ca cu greu il mai conving baietii astia sa renunte dar si sa nuanteze! Ma tem ca vor avea de furca si sper ca negocierile sa nu dureze luni de zile. Dar ce stiu eu?! Adevarul e ca tot ce vreau e sa nu-l mai vad pe marinar. Nu sa orbesc eu, ci sa dispara el. Politic, desigur!

  5. Se pare ca “rosul” este inca “linistit”…
    sau s-a pierdut in alegerea rosului armatei…
    “Portocaliul” se pare ca a capatat din ce in ce mai mult negru…”negrul bisericii”. In acelasi fel si “gloata” este pierduta in alegerea valorilor basesciene sau a celor de dinainte de “Basescu”, pe care incearca sa le readuca la viata.
    Si pana la urma, viata este un lung sir de alegeri, care iti dicteaza reusitele, sau, si mai grav, esecurile, nu?

  6. Cum ar mai putea puncta Basescu “rapid si decisiv”?D-l Ciutacu ne da si raspunsul:”…Sa incerci sa faci pe gladiatorul”, dar din punct de vedere tehnic Basescu nu se califica pentru ca dumnealui ne tot arata o “sabie lunga”cu care “sa taie pisica in doua”, ori un adevarat gladiator are o sabie scurta pe care o manuieste rapid, cu precizie. Mergand mai departe cuvantul “gladiator” a suferit mari modificari de sens de-a lungul secolelor. Adica? Politicienii din Roma antica, au observat interesul crescand al multimii fata de luptele de gladiatori; si incetul cu incetul nobilimea instarita a inlocuit gladiatorii originali,reprezentati de plebea saracita si subjugata, si aceste spectacole au devenit nu numai prin spectaculozitate dar si prin importanta inevitabil, apanajul nobililor instariti in incercarea de atragere a simpatiei publice in scopul ascenziunii politice, si au preluat ideea ca sa castige popularitate in randul multimii si astfel sa fie realesi in functii publice inalte; si de ce nu, chiar de ‘presedinte’ in zilele noastre.
    Dumnezeule pana unde poate sa ajunga spaima noastra, aberatii!!!Mai bine acceptam formularea D-lui Ciutacu, revenind la boii nostri, si la sensul original al cuvantului: “Daca tot nu mai ai sperante de supravietuire, macar sa te prabusesti glorios in tarana, in aplauzele furibunde ale gloatei”

  7. din surse sigure se zice ca cei ce au depus marturie mincinoasa in cazul ‘pumnul’ vor fi actionati in instanta?

  8. Am vazut-o asta-seara la Realitatea, pe Monica Macovei…Doamne-iarta-ma, dar ce scorpie (pardon)…Nu prea folosesc cuvinte tari, dar daca Bercea isi permite, ca in fata camerelor de luat vederi, deci in fata “romanului” – cum le place lor sa se exprime – foloseste cuvintul -porc, la adresa unui contracandidat, nu nu roseste, de ce as face-o eu ?! Mai avem citeva zile…Sper sa fie ultimele zile in care sa mai auzim cuvintul Basescu…Fac alergie…Asa ceva nu mi s-a mai intimplat cu nicun om politic….I-am criticat, i-am judecat pentru unele si altele, dar chiar sa nu le mai suport nici numele, nu mi s-a mai intimplat….Piei, drace !

  9. @Francois. Dap, daca iese Basescu emigram. Si atunci veti fi cu adevarat fericiti, va veti simti minunat ramanand doar voi intre voi, pentru ca asta ati urmarit de la inceput, sa dezbinati societatea. Cine nu e cu voi, e impotriva voastra. Ati indemnat la ura si dezbinare… Dar chiar o sa plecam. Si eu una o sa imi si schimb cetatenia. Pentru ca o tara in care veti ramane doar voi, basescu, videanu, udrea, eba si ridzi va fi un dezastru. Si nu o sa vreau sa am niciun fel de legatura cu un asemenea stat.

  10. Victor Ciutacu, de data asta m-ai socat. Pai ca sa votezi un om ,sa te convinga ,trebuie sa aibe activisti inteligenti ? Pai votezi activistii ? Nu cunosti si nu vrei sa cunosti candidatul (nu citesti CV-ul) dar calitatile activistilor te determina…..???????

    In cazul asta e simplu. De ce sa-l votezi pe Geoana care nu-ti place si nici activistii inteligenti nu are.Voteaza-l pe Basescu.Stiu ca nu-ti place nici el dar macar presupun ca-ti plac activistii,ca sunt inteligenti.

  11. un singur lucru bun se va intampla dupa ce nu va mai fi base presedinte…se va schimba subiectul la sinteza zilei si poate asa vedem si noi cat de jurnalist e gadea sau ce ii mai poate mintea lui stan …ca in rest pana acum a fost un singur MO …anti base …devenise plictisitor

  12. @Fransoa,buey:noi gingim nu mucim 🙂
    Si doi:chestia cu violul se gaseste pe blogul domnului Badin

  13. theone88
    Acum 5 ani nu am votat cu Basescu. N-am votat cu nimeni. N-am votat nici la parlamentare nici la europarlamentare. Dar cand votez,fi convins ca ma documentez.
    Acum ,de exemplu singurul care m-a convins e Geoana.Am citi mult despre el si iti spun sincer ca imi place foarte mult.

  14. Astazi am auzit numaqi lucruri bune despre ceeace se va intampal daca castiga noua majoritate.Daca iara incep cu prostii si se apuca sa-l faulteze pe Iohannis sau sa se faulteze intre ei sa-i fereasca Dumnezeu pe baietii astia din noua majoritate de furia poporului! Dracii ii mananca! Cat despre baselu sper ca va putrezii in ocna.

  15. Domnule Ciutacu,

    Ce vrea sa spuna Basescu cu: “ei sunt adevarata majoritate? Care ei,domnule? Ca eu una si multi altii ca mine care mai gandesc cat de cat sigur nu facem parte!Aia sa fie clar! Dumnezeule mare, cata nesimtire si aroganta in acelasi timp!
    De ce nu are curaj sa participe la o dezbatere la Antena 3 la Sinteza Zilei?
    Pentru ca pur si simplu nu va sti ce sa raspunda la intrebarile puse de dumneavoastra si de colegii dumneavoastra:Gadea,Stan,Ciuvica Oana Dobre Radu Tudor,Mircea Badea ,etc.
    El nu stie altceva decat ca exista 3 moguli rai in tara asta:Patriciu Vantu si Voiculescu care vor cu orice pret sa puna mana pe putere si care sunt mana in mana cu Geoana,Antonescu.
    Oricum un lucru e clar:idividul nu e pe treaba lui!
    Cat despre Johannis,sa stiti domnule Ciutacu, ca am avea un sprijin fantastic din partea celor din U.E.Si chiar saluta ideea -prim ministruJohannis

  16. ZARA, ce faci tu se numeste “sofism”: aplici reguli ale logicii formale unei situatii in care acestea nu se potrivesc, rezultatul fiind o concluzie formal adevarata dar real falsa. In cazul in speta Victor a afirmat in clar “sunt silit sa-l votez pe Geoana”. Nici un moment nu a fost vorba de nehotarare intre un candidat si celalalt, ori de incercare a sa de a se sprijini pe informatii colaterale subiectilor in incercarea de a ajunge la o concluzie.

    Am fost limpede? Pentru ca sofismul pare a fi una dintre metodele preferate de portocalii pentru a manipula a discursul public, alaturi de alte cateva (orbirea selectiva, aplicarea dublului standard, deturnarea pe detalii nesemnificative – zisa si “felia de salam” etc), chiar daca destul de brut aplicate. Or, parca te astepti tu, cititor normal, sa vezi macar un pic de rafinament manipulativ, daca la maiestrie nu mai speri…

  17. Anca
    A alege pe cineva presedinte numai pentruca am impresia ca are carisma si spontaneitate e o dovada de superficialitate. Nu esti deloc profunda. Unde-i restul ?????

  18. @victor c.
    pe alecu ( “gardianul” ) cine l-a dat in judecata? prezidentia sau persoana fizica traian basescu? daca l-a dat prezidentia ce se va intampla dupa 6 dec cu procesul daca iese “porcul imputit”? (citat din “berceanisme”)

  19. Eu cred ca Geoana ar trebui s-l ignore complet.Confruntare? nu mai trebuie , zarurile sant aruncate, ruleta se invarte si “rien ne va plus”.Am pus pe rosu (ca n-am altceva) ca sa nu-l mai vad pe “hahait” , sa se faca odata liniste ca mi-a impuiat capul cu prostiile lui atatia ani.

  20. La asta, marinelu, pana si numele pare a fi o farsa; ce este mai penibil si tot acest aspect ni se arata drept cel mai sinistru caricatural in care a ajuns tarisoara…

    si totusi

    uite ce lasa mostenire marinelu

    uite cati marineli avem langa noi

    uite cat de mitocani sunt ei

    http://fanu.wordpress.com/2009/11/25/umilire-a-la-cluj-in-romania-intr-un-hypermarket/

    http://fanu.wordpress.com/2009/11/14/tristeti-din-sclavie-nemasurata-greata-la-cluj-undeva-in-romania/

    Un articol edificator despre cum isi permite un maghiar sa i umileasca pe toti

    http://tureancosmin.wordpress.com/2009/11/21/umilire-la-locul-de-munca-ep-1/
    http://tureancosmin.wordpress.com/2009/11/21/umilire-la-locul-de-munca-ep-1/

    Mai sunt cateva minute pana la deschidere. In plina forta de munca, dupa o trezire mult prea timpurie la primele ore ale diminetii, angajati, furnizori se lupta sa faca “circuitele” luna si bec, pentru preainteleptul si stapanul nostru – CLIENTUL. Imaculatul si spatialitatea vor disparea… in cateva minute, pentru ca lucrurile vor reveni la normal.

    Tragand lize manuale cu paleti cu folii si cartoane de la desfacerea in graba a marfurilor, ne indreptam spre locul stramt, precum statia de pe Memo, in orele amiezii, pentru reciclarea binecunoscuta (plastic si cartoane). Aerul rece ne da fiori, si ne face sa ne strangem gulerele la pulovere si veste. Ne ingramadim cu rabdare, mai ales cei externi, asa numitii furnizori, mereu blamati, si umiliti, doar ca nu apartinem ******-lui. Intra un coleg, intru si eu, fiecare cu cate 3 paleti pe care aveam cartoane si plastice mai sa cada la o miscare brusca. Incepe ecologizarea… Si apare el… Marele sef de la un serviciu, care presteaza si prin oras… dupa locuitori:

    – Bine ca v-ati ingramatit toti aici, ca nu mai am loc de voi…. mor cu voi in fiecare dimineata… Si tu? (isi indreapta privirea plina de ura si dezgust spre colegul din fata mea). Puteai sa arunci gunoiul si cu mana nu trebuia sa intri cu liza si paletii aici!

    – Nu puteam arunca gunoaiele cu mana , pentru ca is prea multe…

    – Da, multe… spuse “seful” rastit si cu un glas din ce in ce mai provocator.

    – Ter og sa nu zbieri la mine… Asta e a doua oara cand zbieri la mine…

    Neapucand sa termine ce avea de zis, “Marele Sef”, se repede peste paleti si lize si se avanta spre el, gata de razbunare, pentru adevarul spus:

    – Ce ai zis, mah?!? De la ce p**a de firma esti tu? Zii mah…

    -******… isi spuse foarte calm adevaratii sefi.

    -”Grandiosul Sef” mai are un pic si se razbuna cu pumnul, dar isi da seama ca mai suntem acolo si e cam inconjurat…

    Se intoarce nervos, spunand printre dinti, o amenintare directa.

    -Si dati-va la o parte cu paletii astia… Nu mai pot cu voi, in fiecare dimineata ma omorati… si apuca sa fac loc.

    -Dar trebuie sa le aruncam, pentru ca nici noi nu avem timp… O placuta prezenta feminina, poate mult prea feminina, si prea placuta pentru locul acela, incearca sa cada intr-un fel la o intelegere imposibila.

    -Ceee?…. Da ce eu am timp?!? F*t*te-n gura sa te f*t….

    Dumnezeule… nu-mi vine sa cred…. Cu un fel de speranta, ma intorc catre colegul din fata mea, si il intreb daca catre el a zis.

    -Sper ca nu… spuse cu un gest al capului care ar fi continuat asa: … ca daca a vorbit cu mine…

    Si ma intorc intrigat, nervos, satul, revoltat, spre ea… Ea care a trecut pe langa mine, lasand in urma un parfum placut, dar si o stare de revolta…

    – De ce vorbiti asa cu mine? spuse ea ajungand in locul de munca al “Marelui si Grandiosului si Maretului si Preaferictului Sef” (acolo unde miroase ca in cocina)

    -CE VREI?

    -Pai cum vorbiti asa cu mine???? Nu-i nimic ca merg la d-ul director sa vedem ce parere are despre asta.

    -Du-te… chiar te rog… poate scapam de tine…

    Umilita pana in maduva oaselor de un asa zis barbat care s-a dovedit ca nu are nimic in el, nu are onoare, nu are respect, si in mod sigur nici co**e, se intoarce cu capul in pamant si pleaca…

    Du-te draga… Ne-am simtit cu totii ca si tine in dimineata asta… nici macar frigu nu ne mai deranjeaza.

    NOTA: Am inlocuit cuvintele vulgare cu stelute, din motive bine cunoscute

    Am inlocuit numele locului de munca cu stelute pentru ca inca nu este timpul sa fie aflat…

    Asteptam episodul urmator.

    Numai bine. Geographu

    am spart o cana, era doar o cana, apoi am adormit, somnul, un instinct voluntar prin care uiti de viata, o clipa, fiindca orele din somn nu isi mai iau decat clipa ravasirii din viata, in uitare; nici macar un contrast, unul, macar nu mi iese in calea privirii, doar ca privilegiul ochilor, cand si cand, obiditi in lacrimi, imi adasta, inutilul, o altfel de claustrare in anodin, poate ca dincolo de intentia mea spre traire se ascude faptul ca de multa vreme nu mai am zori si nici amurg, doar amiaza si noapte, asta atunci cand cerurile nu mi mai despletesc decat ploaia;

    acelasi hypermarket, la cluj, pe fond de vizita de lucru portocalie, azi nu a venit ipochimen 3 in locul cu pricina, astfel ca a fost liniste, la Tg. Muresc, U” Cluj a facut egal, Nationala a castigat in deplasare un amical, a jucat Pantilimon in poarta;

    inainte vreme, am aranjat, obligat fiind, fireste, de imprejurari, spatiale, borsec, altfel, nu mai imi primeam marfa gestionata de mine, la raft, deh, era apa firmei la care este slujbas fiul, celui numit al 3 lea individ in hypermarket, din Cluj Napoca, si, cand lipseste, altul trebuie sa se ocupe de apa borsec, eventual tuborg sau skol, c asa i in acest caz special; da, daca nu te implici, nu mai ai ceva ce este normal, adica sa faci ce zice fie direct, fie prin interpusi, care nu au vreun interes sa isi refuze sefu, al 3 lea om in hypermarket, adicatelea posibilitatea sa ti pui si tu marfa, pentru ca nu accepti sa i pui marfa fiului, angajat, dupa ce altii au fost inlaturati tocmai ca fiul sa fie acolo; oricum borsecilor si tuborgilor de convine contextul, este firesc, atata vreme cat fiul este acolo, iar tatal la pupitru… in fie, concluzia ar fi ca daca nu esti sclav de substituire nu ai nici cea mai mica sansa; esti brusc si subit amenintat, cu acel “las ca te fut, eu”, “nu ti mai cobor marfa” , “nici eu nu te ajut daca nu ma ajuti tu”; acestea fiind replicile clasice si suportabile in acustica; si asta doar pentru ca sefu vrea ca marfa cu pricina sa fie clar mai bine ingrijita decat restul, doar c asa vrea el “sa ne radem”… daca apuci sa ii reprosezi faptul in sine omul 3 iti pune interdictie, c asa vrea el sa ne radem, daca il superi cu asa ceva omul 3 cauta mereu sa te streseze si sa te vizeze si cand incepe asta desigur ca da, vin sa il ajute si aezii ciocoiti sau admiratorii perfizi, pentru ca acolo nimeni nu il iubeste, in fapt gravitationalii sai sunt manati de aceleasi interese precum el, doar dospirea este ierarhica… astfel dupa bunul lui plac ramai sau pleci, c asa are el chef, doar este seful si vorba unui coleg” are mare putere devreme ce a ajuns pe postul respectiv si nu i bine sa te pui cu astfel de ipochimeni, care la o adica te pot exclude din context…
    fireste, seful 1, cu seful 3 si altii, in general, desi in preajma suntem si dintre cei straini in tara romaneasca, comunica in maghiara, pe seful 1 il inteleg, oarecum, ca vine din ungaria, dar, celalalt, a stat o viata la Cluj Napoca, in inima Ardealului, pamant romanesc, din nefericire nationala nu se vede deloc faptul ca a stat intr un oras din Romania…

    si totusi, ce s a schimbat in 89, s a deschis apetitul unor ipochimeni spre bataia de joc a celor ce mai au cand si cand “idei filosofice”… d aia acei care au o sansa sa scape, pleaca din acel hypermarket cum pot mai repede…

  21. N-am uzat de sofism cand i-am spus sa-l voteze pe Basescu. A fost mai degraba o usoara ironie pe care tu n-ai sesizat-o. Imi pare rau.
    Nu sunt fan Basescu,sunt fan Geoana dar nu fanatica.

  22. Dupa douazeci de ani de la revolutie partidul unic este atractiv inca pentru multi.Astfel se explica amorul devastator,pe care-l au multi inca pentru partidul extremist al lui Basescu,Udrea,Videanu et comp.Se stie ca amorul este orb .Asa se explica de ce nimic si nimeni nu le sterge adoratia .Sunt prezenti la emisiuni din casa mogulului si cu vehementa si multa obraznicie isi exprima simpatiile .N-am vazut pe nici unul sa iasa din aceasta turma dupa episodul – Basescu ,loveste un copil.Cinci ani de regim Basescu multi care au avut curajul sa gandeasca altfel am fost minoritari ,marginali si exclusi .Discursurile populiste ale lui Basescu nu au nimic cu discursurile unui candidat la presedentia unei tari membre a Uniunei Europene.Mizeria care se intampla azi in Romania se datoreaza in mare masura presei [ iertati-mi sinceritatea].Atat de mult binevoitoare a fost mass-media acestui personaj in 2004.incat sunt convisa ca acest episod s-a cunoscut foarte bine .la acel miting au fost preznti in mod sigur si jurnalisti.Nimic nu s-a spus atunci.S-a ascuns totul sub pres si aceasta intamplare si multe altele.Ani de zile s-au scris sute de articole care voiau sa intareasca in mintile oamenilor,convingerea ca Basescu nu are contracandidat.Astfel s-a nascut monstrul .Acest monstru este PDL+ BASESCU.Imaginile oferite erau terifiante .Noi vedeam un om care juca ,bea sprituri,hahaiacu pofta pe la Golden Bliz si petreceri campenesti.In spatele acestor imagini se ascundea un om crud ,machiavelic.Am trait numai in scandalurisi diversiuni .Iata sunt destule motive care ne indeamna sa nu facem cum ne canta Guta -NU PUNETI STAMPILA PE BASESCU!

  23. Pica, e sigur ca pica.
    Problema este, daca face ce stie el mai bine ?
    Adica il doare fix in pix de rezultatul negativ din alegeri si zice, ca de obicei: “Eu nu plec din postul asta”
    Ce facem atunci fratilor ?
    Ca misto de constitutie a facut de atatea ori.
    Asta ar fi mistoul suprem !
    Ce facem atunci ?

  24. Tot mandatul lui Basescu a fost un Imens Scandal! Acum astept momentul cand Traian Basescu o sa planga in fata natiunii!.tocmai nu a mai plans demult! Dupa 5 ani de scandaluri provocate de Traian Basescu ca presedinte devine CARAGHIOS cu scuzele lui cu tot in fata celor 22 milioane. Apropo tocmai nu mai suntem 22 de milioane domnule Presedinte .ne-am imputinat , de foame , de frig, de boli, de lipsuri adica de prea mult TRAIT BINE.si nu mai vrem.sa TRAIM BINE !.VREM SA TRAIM NORMAL cu OAMENI NORMALI IN FRUNTEA STATULUI. Va rog sa transmiteti asta pe post cu dedicatie pentru Traian Basescu din partea unui alegator care l-a votat .in 2004!

  25. Nu ma simt deloc reprezentat in lume de presedintele tarii si de anumiti europarlamentari(de ce sa nu recunoastem ca nu numai EBA e in plus la Bruxells).Cred ca macar partial aceasta situatie se poate schimba.Eu incerc cxa nu am nimic de pierdut si asa traiesc departe de tara.

  26. Am mai zis-o: daca iese din nou basescu, imi dau demisia din functia de roman si ma angajez la mogulii bulgari. Or avea si ei vreo cativa.

  27. Articolul e foarte bun, insa subiectul e de doua parale. P
    e cand o emisiune ‘telectuala cu subiect cultural, la antena 2 sau la sinteza zilei ?:)

  28. cu flota cum a ramas, domnule basescu? dar cu casa din mihaileanu? poate ne spuneti si cu hayssam ce s-a intamplat de fapt. sau poate ne spune copilul din ploiesti, ca tot radea si era fan de-al dumneavoastra.. desigur, toate astea sunt succesurile dumnevoastra

  29. Ce apocaliptica emisiune… si vocile, la fel…si anul 2010… cu sau fara Basescu!
    Gata, ca oda cu Salam nu am auzit.Dar e si asata un feauturing, dar cu cine? Ce bine i-ar sta in hora lui Patapievici…poate scot si un CD, cu ode si imnuri de sarbatori, lansat la Humanitas. Sa-si mai schimbe si ei publicul tinta. Sa se orienteze spre cei cu… lovele.

  30. D-le Ciutacu,
    Vreti sa-mi explicati si mie stiintific cum poate “sconcsul” ” imprastia duhoare”?Sunt de acord ca sconcsul miroase urat, dar saracul nu o poate imprastia; poate un agent, un aparat sa exercite aceasta actiune; dar cum va place sa transferati niste calitati umane si la animale, de ce sa nu ne incantati? Prin alt verb de miscare “trage” il si vedem pe saracul Geoana prins, si n-ajunge ca-i tras, dar actiunea se face printr-o miscare “isterica” datorita de o criza de isterie, care este cam prelungita. Si D-l Geoana simbolizeaza in capul lui Basescu pe “fraierul” despre care spera ca “doar-doar musca”.Imi place foarte mult ca D-l Ciutacu foloseste cuvinte care trezesc in noi niste reactii ciudate: ba ne vine sa radem ba, sa ironizam:”scalambaieli” de exemplu pur si simplu i-a stat in calea dumnealui si nu l-a putut ocoli, iar pe noi ne incanta asemenea cuvinte colorate, expresive; sinonimele “strambaturi”, “schimonosiri” nu au aceste caracteristici.
    Cel mai mult mi-a placut: “Ce n-ar da el sa se arunce Mircea Geoana si sa vina ‘la o spontana de pus poalele-n cap’ sub reflectoarele pline de caldura?” Este prima data cand am vazut in forma scrisa aceasta combinatie fericita:”o spontana de pus poalele-n cap”.
    In viziunea lui D-l Ciutacu pana si “maneaua” devine “portocalie”, care indeamna pe “roman”
    sa-si dea votul pentru Basescu.
    Articolul din JN. “Gloata cere sacrifiul suprem” contine si mai multe simboluri, frazeologisme care imogatesc calitatea, expresivitatea mesajului.Cat de sugestiv este ca T.B “a reusit sa se umple de ridicol” in loc de obisnuitul “sa se faca ridicol”; in acest context D-l Ciutacu ne face sa auzim parca “schelalaitul” unui caine de exemplu, ca doar “oamenii nu schelalaie” din nou un transfer de calitate de la animal la om.Sau in loc sa foloseasca “lupta” dumnealui prefera sa foloseasca “oricum mult mai antrenat ‘in gherila'”. Apare si binecunoscutele expresii” “cand stai cu sula-n coaste”, “facandu-te ca ploua” care se termina intr-o concluzie zdrobitoare:”Singura miscare posibila Nu e sa te incui in palat si sa inghiti cheia, ci sa incerci sa faci pe gladiatorul”.Ne-a placut stilul si limbajul, nevorbind de continut.

  31. Gioana ar trebui sa-l refuze pe Base. Base are de pierdut si nu Gioana.
    Inca un lucru. Fiti cu totii circumspecti si nu puneti prea multa speranta si nu asteptati prea multe de la noua Alianta. Atunci nici dezamagirea nu va fi prea mare. Mai bine la sfarsit multumit decat cum ne aflam in acest moment.
    Si mai am o dorinta EXTRA la domnul Ciutacu. Te rog daca ii mai prinzi pe Gioana sau Antonescu la tine in emisiune intreaba-i ce se va face impotriva migrarii parlamentare. Te rog asta deoarece aici, in Germania, nu se poate face, asa la caterinca. Ar fi cazul ca si in Romania sa se intreprinda ceva impotriva deoarece e o dileala si o dovada de neseriozitate/nesimtire. Multumesc!

  32. este un eretic si ar trebui ars pe rug!!!
    cere iertare celor 22 mil de romani mintiti cu sadism de japita timp de 5 ani, cum indrazneste?
    sa fim milostivi, sa-l iertam acum ca se caieste? nuuuuu, nu suntem in toane bune si nu avem dispozitia necesara pentru a-l ierta pe jegos!

  33. Prost să fii, noroc că eşti!

    Urmăresc, ca fraierul, televiziunile moguliene… deja văd feţe furibunde, mutre veninoase… dar papagali mai mari decât Boureanu şi Cezărică Preda, mai rar!
    Ăştia doi par puşi să dinamiteze campania revoluţionarului Băsel. Oare câtă minte-ţi trebuie să realizezi că, a te lua tu (în calitate de neica nimeni) de personalităţi gen Dinescu sau Mircea Diaconu, reprezintă un pas mic pentru omenire, dar uriaş pentru Geoană?! Când Dinescu protesta cu tupeu şi se alegea izolat la domiciliu (înainte de ‘89), Boureanu nici nu visa la palatele pe care urma să le aibă la Paris sau New York în 2009!!! Şi ca să bage sperieţii-n poporeni, văru’ Boureanu arunca băsescian vorbe, gen “şpagă luată de Dinescu”… Încă mă frec la ochi când citesc, siderat, că puştiu’ Boureanu are câteva umile bucăţi de coşmelii pe plaiuri extramioritice!
    Cezărică Preda, acest “cezariană kid” veşnic drastic şi-ncruntat, tocmai îl pleznea inginereşte pe Mircea Diaconu… adică pe “nobody”! Cine-o fi şi Diaconu ăsta?! Un amărăştean de actor, pe lângă impozantul, ferchezuitul, stilatul, educatul Preda… cretinul ăsta se crede f’un activist de partid strângând de gât ‘telectualu’ odios, ca să-l facă să scuipe tot!… muşcând din Diaconu, abia atunci a realizat dobitocu’ că suntem după ‘89!
    Domne, orice pasăre pe limba sa piere… iar Băselu’, înconjurat de agaricii ăştia, s-a făcut singur KO!
    Mai rămâne mâine s-o vedem pe Elena Udrea dându-i cu Vuittonu’-n cap lui Doina Cornea, dornică să-l ajute pe Băse… se-ntoarse lumea cu curu-n sus, fraţilor!!!!

  34. Tot pe linie de partid, Boc (pardon!), împreună cu văru’ Săndel şi Nicolae Guţă, au stabilit următoarele:
    Elena lui tata (Băsescu), alias varza de Strasbourg, a primit însărcinarea să sară la jugulara Anei Blandiana, provocând-o la un concurs de rime-n poezioare;
    Monica Ridzi urmează să-i rupă capu’-n direct şi la o oră de maximă audienţă, Coloanei Infinitului, prin construirea (de către ea şi bărba’su, primarul Petroşaniului) vestitei telecabine ce pleacă spre… cer! (că staţiune acolo sus, în Parâng şi Retezat, nu există)… telecabina poate urca şi coborî oiţele de pe păşunile alpine;
    Raluca Turcan îl va provoca la dezbateri enciclopedice despre istoria poporului român pe desculţul ăla de Neagu Djuvara;
    Roberta Anastase va mătura pe jos cu măgăriile alea filozofice măzgâlite de golanu’ ăla de Petre Ţuţea;
    Sever Cotoi Voinescu se va şterge la fund cu inepţia aia de carte despre ţărani, Moromeţii, încurajând cultura (cartofului)…
    La Paris, Boureanu se va duce să urineze (la două staţii de vila lui) pe uşa casei văduvei lui Eugen Ionesco, aşa, la mişto…
    Canacheu îl va-npinge pe scări pe Regele Mihai, ca să terminăm dracu’ şi cu pretendenţii la tronu’ prezidenţial al domnului Băsescu;
    Nu în ultimul rând, Patapievici şi Liiceanu, singurii intelectuali în viaţă, vor ieşi să măture bulevardele şi trotuarele, în semn de respect pentru clasa muncitoare, făcându-şi şi mea culpa… doar suntem de dreapta, nu?!… ce mama naibii!

  35. Victore,

    M-a pus naiba sa ii ascult mizeriile, dupa ora 12, pe OTV… l-am mai prins vreo jumatate de ora.

    Acest patibular minte precum respira… o face hahaind sinistru, o spune cu atata convingere, incat la final, cand si-a anuntat prognosticul de 53% in favoarea lui, m-a strafulgerat o clipa gandul ca poate stie el ceva.

    Sper sa nu fie precum spune…

    Eu inca mai cred ca mai mult de jumatate din tara e impotriva minciunii, a marlaniei, a ipocriziei, a brutalitatii, a marsaviei, a nemerniciei, a nesimtirii, a neamurilor proaste.

  36. Geoana n-are,din pacate argumente.
    E doar un balon de sapun.Nu cred ca romanii isi doresc un carton ca presedinte.Sau poate vreo cateva zeci care poseda si cascavalu´primordial.
    Toata mocirla asta e tot pentru aia cu loz.
    Johannis asta se tireaza in prime-time,e absolut neconvingator.
    Ar fi ok presedinte Isarescu.Restul sunt toti shit.

  37. Ziare.com, ieri, ora 23:28:
    “Pe 22 imi iau sotia, poate si o fata sau poate chiar pe amnadoua si ma duc in vacanta la munte pentru doua saptamani (…) Vreau sa mai plec pe mare macar un an, dupa care sa-mi vad de viata linistit”, a completat seful statului.

    Deci e convins ca va pierde alegerile?

  38. De data asta ma duc la vot din ambitie si ura. Ma duc sa votez impotriva dictatorului, impotriva manelistilor, impotriva impostorilor, impotriva populismului desantat, impotriva creierelor spalate de mizerie si mici din pomana portocalie.

  39. Victore, de la ultima noastra intalnire si pana acum, multi rromani au inteles ca Geoana e mai potrivit pentru a ne ridica tara. Mai tii minte cand iti spuneam la sediul de campanie ca totul se va schimba in doar cateva zile in favoarea noastra? Uite ca am avut dreptate 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.