Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Ghiulul de alamă s-a înverzit în direct

Ghiulul de alamă s-a înverzit în direct

Au fost pe punctul de a da România pe mâna unui robot de bucătărie (Zoe Petre)

Aseară a fost un măcel (dez)organizat. Orice om întreg la minte admite asta. S-a scris cam tot ce se putea scrie pe tema asta. Și s-a vorbit. Cum o să se petreacă și deseară. Pentru că Iohannis și Ponta sunt acum ca-n bancul cu iepurașul și ursul. Neamțului pare că a început să-i placă să și-o fure. Sau e atât de disperat, încât încearcă să producă o minune. Dacă mă-ntrebați pe mine, meciul este jucat. Tragedia e că unii și-au putut închipui că un personaj gol, calp, vanitos, fără pic de substanță sau aplecare spre meseria asta poate ajunge președinte. Au încercat să ne vândă un ghiul de alamă, care s-a înverzit instantaneu, nu la prima intersecție, pe post de bijuterie de colecție. Numai că și-au întors singuri portofelul.

P.S. De dragul atmosferei de mare meci, aștept astăzi comentarii și impresii pe marginea confruntării de labeunu. Măcar aici să pară finala echilibrată

Comentarii

comentarii

Similar Posts

73 thoughts on “Ghiulul de alamă s-a înverzit în direct

  1. asa e Victor . si increderea mea totala ca meciu e jucat se datoreaza exclusiv lui Iohannis .

    Sper sa nu se duca la A3 pentru ca ar avea numai de castigat si nu vreau sa mai castige nimic !

  2. Nu cred ca Johannis a facut 30% in primul tur. A fost o furaciune ordinara. Nu pot sa cred ca romanii au votat un asemenea specimen, un cyborg cu unitatea centrala virusata. Este un alt Basescu. Unul mai teutonic. Brrr!In turul doi nu va face nici 15% daca nu se mobilizeZA BLAGA SI MASINA DE PARTID pentru diverse artificii sustinatoare.

  3. “Tragedia e că unii și-au putut închipui că un personaj gol, calp, vanitos, fără pic de substanță sau aplecare spre meseria asta poate ajunge președinte”

    Eu l-am recunoscut pe Ponta in descrierea asta.

  4. Casele de pariuri gresesc rar (altfel ar fi falite) si acolo scorul e clar, meci cu multe goluri date si victorie clara Ponta. 🙂
    Mai interesant este viitorul de dupa 16, pleaca in liniste Basexu sau “fraude pe liste suplimentare/mortii din Teleorman/diaspora nevotanta/hai in strada!” = scandal si facem cumva sa o facem lata? In al doilea rand daca se linistesc apele, ramane CPT in schema sau se razgandeste brusc si hotaraste ca e mai bine la Senat? Iar prim ministru ajunge un mai bun ordonator 😀 de credite? Si apoi durerea mare a celor multi care il formam…bugetul pe 2015….iese bine, ca la Harvard? sau e nevie de un viceguvernator BNR la Finante 🙂 Sa ne luam deci popcornul si sa vedem.

  5. deci, sa vina parlamentarii vineri sa voteze pe legea amnistiei sau nu? lasati vrajeala cu hipnoze, atacuri la surori etc. opinii pe acte normative care afecteaza toata tara, in fibra ei, n-aveti?

  6. afecteaza un cacat asta cu parlamentarii (ne)arestati! daca intr-o campanie principalele subiecte de dezbatere sunt cum (n-)au votat cateva mii de romani care traiesc in strainatate si care are mai multi parlamentari arestabili, atunci ne meritam soarta. sa ne scuze pe noi, restul de vreo 18 milioane, cei care n-avem nici parlamentari, nici oameni care au facut coada la consulate in familii. da’ poate ne scutesc, daca tot veni vorba, de taxele si impozitele pe care le platim ca sa-si ia ei lefurile, sa indexeze pensiile si sa (nu) suplimenteze numarul sectiilor de votare in disapora

  7. Vorbim mereu de peste 18 milioane de alegatători. Fals. În 1990 au fost la vot 14.826.616 alegători din totalul de 17.200.722., 86% prezență la vot. Româniii n-au puit mai mult, rata demografică a fost negativă. Apoi au început plecările afară. Multe definitive. I-a durut în cur pe oameni si pe autorități să-i scoată din liste. După aceea a venit valul căpșunarilor. Au reședințe în alte state, dar nu binevoiesc să se scoată de pe listele permanente. Legea ar trebui să fie simplă: cine vrea să voteze să se înscrie cu 3 luni înainte pe liste. Acasă sau la ambasadă. Cine nu face asta, pa, însemană cu nu-l interesează să-și exercite un drept.
    Atunci, să-l mai văd pe vreun candidat la președenție cum mai plânge de dragul diasporei, când știe că în total s-au înscris 150.000 de români la vot. S-ar termina cu circul voutlui la 13 secunde, cu selfie-urile făcute în fața ambasadei de cei care se scoală la orele 21 că vor să voteze. Punct.

  8. victore, viata fara poezie e pustiu! coruptia protejata la cel mai inalt nivel afecteaza Romania profund, in timp, genereaza si alimenteaza complexe de inferioritate, si multe alte pagini de nescris ca si comment.
    oricum, ceea ce intereseaza in romania s-a spus: economie in contractie, pomeni electorale poleite in ideologie sodial-democrata seaca (eu cred in social-democratie, cum cred si in liberalism economic, ambele cu masura; numai nu in PSD), continuare de politici slabe de colectare plus inevitabilitatea maririi unor taxe pentru numitele pomeni. Si o tentativa de solutie, aia cu scaderea treptata a TVA corelata cu o colectare imbunatatita de taxe. Totul virtual posibil intr-un mediu politic re-abramburit si zdruncinat de realitatea unui nou exponent al poporului.

  9. ce este gresit in imaginea in care Radu F. Alexandru ii ia apararea unui neamt care este seful unei organizatii care este mostenitoarea Grupului Etnic German care doar prieteni cu evreii, nu era?

  10. @radu(din vegas)
    esti spalat pe creier rau de tot.
    ia citeste si tu ce se scrie pe blogul asta … nu ti se pare ca esti din alt film ??!!

  11. @Victor B.
    Intr-adevar, si tu esti un Victor…

    @Victor
    hai frate, raspunzi? nu vrei in cartea de istorie (aia pe termen lung)? nu e pacat sa nu incerci sa intri cand romania geme de oportunitati de a face bine? barem da-mi un raspuns la problema reala a votului pe legea amnistiei:
    Ca sa faca un gest politic de sustinere reala a independentei justitiei fata de politic si de lupta anti-coruptie, sa convoace fiecare candidat propria formatiune politica pentru a-si exprima votul VINERI, inainte de alegeri (put your money where your mouth is), asupra unei chestiuni in strafundul ei de moralitate si de principiile statului de drept.

  12. e o laba trista aia cu votul pe legea amnistiei. in primul rand, ca nu se poate procedural, iar Klaus n-are nici o calitate legala care sa-i permita sa ceara convocarea Parlamentului. in al doilea rand, fiindca eu chiar cred ca trebuie data o astfel de lege; cu accent pe gratiere (unde ramane pedeapsa-n cazier), nu pe aministie (unde se sterge tot). hai sa zic ca am si niste argumente, da’ mi-e o sila de ma doare. altfel, daca ma intrebi pe mine, sub Ponta nu se va adopta un asemenea act normativ. as vrea sa ma insel.
    si nu, nu vreau in cartea de istorie. am obiective mai palpabile

  13. mersi de raspuns; as fi curios la o bere intr-o alta viata despre argumentele pro gratiere. calitatea legala nu exista, da’ exista alti membri ai noii struto-camilute (cu liberali si fosti liberali cu fosti socialisti si cu basisti si cu toti aia de cah, intr-adevar, murdari cu toti), care ar putea cere convocarea dracu’ nu? si cred ca ar face-o, la cererea sefului de partid. hai sa nu ne dam dupa deget.
    oricum, mersi de raspuns. ailaltii, e liber la muscaturi tata. bagati

  14. @radu(din vegas)
    cati ani ai ?
    nu pot sa cred cum halesti cea mai ieftina vrajeala cu amnistia si gratierea ! ei au aruncat-o si tu ai inghitit-o direct fara paine fara apa si acum o arunci si tu mai departe !
    e exact ca aia cu primarii cu ordonanta . au latrat ce au latrat da dupaia cand faci socotelile vezi ca si la ei s-au transferat o gramada de primari .
    te asigur 100 % ca asta cu gratierea si amnistia le convine si unora si altora.La puscarie sunt si pnl-isti si psd-isti……

    si un mesaj pentru toti care se bucura ca e puscaria plina cu voiculescu ,vantu , becali , copos , etc .
    nu-i plangeti pe ei ,plangeti-va pe voi .va spun sigur ca in romania daca ai bani puscaria nu e grea .stau cativa ani , invata sah , trag de fiare , citesc o carte si pana la urma ies si atunci ei tot bine o sa o duca …..

  15. sa intre toti. si pnl-istii corupti, si psd-istii corupti, si martienii corupti daca e.
    intrebarea e simpla: de ce nu a acceptat ponta intreaga cacealma, daca asta era? ca a scris nastase repede pe blog. ala a inteles de fapt care a fost marele mesaj al serii, nu ca voi, cu manipularea de doi lei ca nu stie ala sa vorbeasca.
    unu: stie si are o claritate pe care nu am mai vazut-o la alti politicieni (nu-l mai plangeti pe antonescu, el e motivul pentru care am stat si m-am uitat la mircea si la ciutacu toti anii astia si deraiasem intelectual de tot, si oricum se pierde in zorzoane poetice balcanice extrem de fermecatoare, dar care distrag);
    doi: are argumente irefutabile si propuneri de barbat de stat (vezi mai sus), nu gargara ieftina si obraznicii de genu’ “ma enervati”. cum nu vede nimeni lucrurile astea si se cramponeaza de informatii mestecate pentru ei de altii (lideri de opinie, vezi-doamne), care alta treaba n-au decat sa rezume totul doar la ton.
    @b.
    ce vrajeala am inghitit? nu m-am nascut ieri. si io am crescut tot in romania tranzitiei unde imi luam tigari la bucata. si am plecat din tara haaat, dupa ce a castigat basescu alegerile. si, spre deosebire de voi, io rumeg singurel la informatiile pe care le iau gata mestecate de la altu’ cum ca e unu’ prost sau “ne-mintos”, ca sa-l citez pe Badea (la care inca ma uit, din obieciuri vechi si dintr-o noua curiozitate despre josnicie si incapatanare).
    de-aia nu inteleg (da’ poate intuiesc), de ce voi prezentati informatii reale (ordonanta primarilor), da’ le dati conotatia de 180 de grade sau, maxim, ziceti ca nu conteaza, ca au fost putini sau ca e dreptu’ lor.
    hai cu ceva mai consistent tati; si lasa-i pe aia sa stea bine in puscarie, fara drept viitor de a candida, nu la parlament sau guverne amnistiate. oricum mai bine decat afara cu aceiasi bani. astept noi mizerii la demontat, ca nu pareti baieti rau intentionati, doar credinciosi (in sens religios).
    haim ca nu pareti rau intentionati baieti, doar manipulati grav, cu mici samburi de adevar despre basescu si ai lui si muuuuuuulta mizerie pe langa (Adi Ursu stie mai bine, un fel de Gadea mai dispus sa se tavaleasca intr-un noroi de minciuni grosolane si insinuari cu accente de invectiva)

  16. si daca intra toti la puscarie e bine pentru tine ?? te incalzeste cu ceva ?? asta e miza pentru tine ???

  17. nu mai e nimeni coltos? hai cu argumentele, tati, cu ce vrajeli am inghitit, cu primarii migratori care a fost doar o petarda, ziceti voi, etc. aduceti-ma inapoi la matca pe mine, fiul ratacit in valtoarea de informatii pe care se vede clar ca nu mi le pot explica singur si ca am nevoie de interpreti. ca numai afirmatii fara suport vad aici: ba ca gratierea e ok, ba ca iohannis nu stie ce vorbeste, ba ca ponta e pregatit. si o gramada de altele. hai si cu niste dovezi, niste inferente, ceva. hai cu egalarea tati. ce dracu’ ba? nu mai bine ne trezim si mergem ca generatie in cartea de istorie, ba boilor?

  18. @radu(din vegas): tocmai iti iei viteza urgent de aici! Ca te-ai trezit brusc, de alegeri, in activitate, sunt dispus sa accept. Da’ boi sa-i faci pe aia care te-au apasat pe buton ca sa pari implicat si interesat de soarta tarisoarei in istorie, nu pe oamenii astia care, de bine, de rau, au niste pareri pe care si le scriu fara sa jigneasca pe nimeni

  19. Victor, poti sa imi spui un nume al unui om pe care il crezi capabil sa fie un presedinte decent al Romaniei?

  20. Geologule, daca iti spun eu un nume esti multumit? Uite, vreau sa fiu eu presedinte. Jur ca sunt corecta, nu fac si nu am facut in veci afaceri cu statul, imi platesc impozitele cinstit-cativa functionari de la stat isi iau salariul intr-un an din ce vars eu in contul trezoreriei, nu angajez fara carte de munca, am studii superioare, ceva-ceva am citit la viata mea, atat cat sa ma faca sa-mi dau seama ca nu stiu mai nimic si ca nu este o rusine sa-i intreb pe unii mai priceputi decat mine. Daca imi faci campanie, promit sa nu imi angajez rudele consilieri si nici nu cer casa dupa aceea, imi ajunge asta in care stau. Promit sa incerc sa adun in jurul meu oameni care sa se priceapa mai bine decat cei de acum la elaborarea unui nou proiect de constitutie cu modificarea, printre altele, a modului in care este ales presedintele- vreau o republica parlamentara, promit ca incerc sa cristalizez, sfatuindu-ma cu cei priceputi si consultand alegatorii, un proiect pe termen lung pentru tara, proiect in care educatia sa fie la loc de cinste iar programul barurilor maxim de la ora 12 ziua. Ce zici? Esti multumit?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.