Esti aici:
Prima pagină > Blog > Delatiuni cetatenesti de bine > Găsim şi noi vreun oligarh de omenie?

Găsim şi noi vreun oligarh de omenie?

UPDATE: “Vesti bune, Victor!

Ti-am trimis mailul cu raspunsul primit de la Fundatia Dinu Patriciu , prin amabilitatea d-lui Antonio Ciocan, Director Educational. Ma bucur ca am putut “participa” macar cu o idee in a-l sprijini pe Radu. Iti multumesc si tie, pentru promptitudinea cu care ai raspuns solicitarii mele. Cei de la FDP se vor pune in contact cu dl Radu Sava. Ma simt happy, desi n-am nici un merit.
Ma bucur pentru Radu si pentru oportunitatea pe care i-ai oferit-o, facand publica scrisoarea lui.


Cu toata admiratia”,

Stefana C.

“Domnule Ciutacu, deşi cred că mesajul meu riscă să intre într-un clişeu oarecum nefericit, îndrăznesc să-mi asum riscul ăsta şi să vă adresez o rugăminte.În 2005 am terminat arhitectura la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, iar după o perioadă de 2 ani de stagiu profesional am fost primit în Ordinul Arhitecţilor din România ca membru OAR cu drept deplin de semnătură. Cum arhitectura reprezintă pentru mine cu mult mai mult decât o meserie, nu am vrut să mă limitez la cunoştinţele acumulate până acum, simţind nevoia să continui studiul în domeniu. Astfel am aplicat pentru un program de master pe arhitectură sustenabilă în UK.

În baza dosarului de aplicare şi a portofoliului de lucrări personale am fost acceptat la un master de arhitectură *MSc Architectural Engineering: Environmental Design* din cadrul *Universităţii din Bath*, Marea Britanie – universitate care se plasează conform unor prestigioase publicaţii din Marea Britanie, în top 3 în domeniul arhitecturii. Bucuria mea a fost pe cât de mare pentru o astfel de reuşită, pe atât de scurtă datorită imposibilităţii de a-mi finanţa singur studiile. Trebuie să menţionez că această universitate nu acordă burse sau suport financiar la acest nivel de *postgraduate*. Astfel sunt nevoit să găsesc banii necesari acoperirii atât taxei de şcolarizare cât şi a cazării. Cu toate că practic arhitectura într-un mic birou de proiectare, cu jenă mărturisesc că nu am reuşit să strâng nici măcar 1/4 din suma totală pentru acest curs, şi anume: 8800A£ (tuition fee) + cca 10000A£ (accommodation + utilities).

Cu umilă îndrăzneală vă adresez aceste rânduri în speranţa că dvs. aţi putea capacita persoane care sunt dispuse să-mi susţină pe cât posibil aceste cheltuieli. În speranţa că nu v-am creat vreo neplăcere, vă mulţumesc anticipat pentru răbdarea de a-mi fi citit rugămintea”.

*Am atașat scrisoarea de acceptare din partea Universității din Bath cât și câteva link-uri relevante:*

http://www.bath.ac.uk/
http://www.guardian.co.uk/education/table/2010/jun/04/university-guide-architecture
http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/single.htm?ipg=8727
http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/education/good_university_guide/article526747.ece


Cu respect,
Radu Sava

P.S. Scrisoarea de acceptare şi contactele expeditorului sunt la mine şi aşteaptă semnalul binefăcătorului. Orice comentariu inept ia instantaneu drumul spamului.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

102 thoughts on “Găsim şi noi vreun oligarh de omenie?

  1. Nu-i primadata cand D-l Ciutacu lanseaza un fel de S.O.S de intr-ajutorare. Tipul il stie macar din auzite pe D-l Ciutacu ca daca cineva il roaga dansul isi da tot concursul sa intervina ‘stie dumnealui la cine’ ca sa ajute omul sa iasa cumva la liman.Un exemplu concret este cel prezentat de dumnealui si chiar rezolvat! Ca, din pacate, inca nu a ajuns sa devina ‘mogul’ si a trebuit sa apeleze la unul in carne si oase nu mai are importanta majora; dar a stiut sa prezinte cazul atat de convingator prin articolul sau incat l-a miscat pe D-l Voiculescu, si treaba e in derulare. Felicitari!

  2. @moriorergosum: OF!

    Undergraduates fees can now be deferred until after graduation by taking out a Fee Loan through Student Finance Direct, the UK Student Loan Company.

    Vorbim de finantarea programelor de masterat! Undergraduates e alta mancare de peste…

    Deci? Ne oprim aici?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.