Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Gabi Firea, din fabulă, către un Gregoar: Mă doare că am fost judecată de un porc

Gabi Firea, din fabulă, către un Gregoar: Mă doare că am fost judecată de un porc

In urma incidentului pe care l-am avut cu deputatul Boureanu la ”Stirea zilei”, am fost atacata de diversi ”confrati” binevoitori. Dintre toti insa, s-a detasat, prin calitatea invectivelor pe care mi le-a adus, dl. Cartianu Grigore, cunoscut si sub numele de Gregoar Lecrivan. Consider ca este sub demnitatea mea sa-i dau o replica acestui domn, dar articolul sau mi-a amintit o fabula interesanta, pe care am citit-o cu ceva vreme in urma: Intr-o buna zi, in padure s-a dat de veste ca toate pasarile sunt chemate sa se intreaca pentru a se stabili care dintre ele canta cel mai frumos. Rand pe rand, ele au declinat invitatia, socotind ca nu au nicio sansa in fata privighetoarei. Cu o singura exceptie, insa: cioara, care a declarat ca are incredere ca vocea ei ”quality” se va impune in fata campioanei en-titre. Arbitru a fost numit mistretul, iar concursul a inceput in prezenta tuturor vietuitoarelor padurii. Dupa cateva runde, in care cele doua cantatoare au dat tot ce aveau mai bun, arbitrul s-a retras pentru deliberari. N-a durat mult si verdictul a fost prezentat: invingatoare este cioara! In fata unei astfel de decizii, privighetoarea a declarat doar atat: ”Nu ma doare atat faptul ca am pierdut, cat ma doare ca am fost judecata de un porc!”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

139 thoughts on “Gabi Firea, din fabulă, către un Gregoar: Mă doare că am fost judecată de un porc

  1. Am tot respectul pentru dna Firea, o femeie puternica , care nu obisnuieste sa taca in fata tuturor papagalilor care se trezesc aberand si jignind din lipsa de argumente ; cum zicea cineva inainte mea, cat sa mai inghitim si sa tacem??? Pai eu una daca as fi fost moderator ( bine ca nu sunt ) nu stiu cum as face sa-i suport pe tupeistii astia portocalii..mie una imi vine sa arunc cana de cafea in televizor numai cand ii aud, d-apai sa ma mai atace vreunul….In ceea ce-l priveste pe complexatul ala de BOUreanu ii transmit un sincer : Bleeeeah…

  2. Salut Victor!E prima data cand postez un comment pe blogul tau so let me take my time :).Straight to the point asadar:consider gestul acestei nevastuici fasciste pe numele Boureanu abject si grotesc!Insa ceea ce ma dezgusta si mai mult este faptul ca marea majoritate a plictisitilor care dau commenturi pe bloguri si pe Youtube cred ca doamna Firea face pe victima, opinie pe care si-au format-o probabil in urma lobotomiei transorbitale suferite!Anywayz, tot respectul pentru solidaritatea colegiala pe care ai dovedit-o!Indiferent care sunt ipotezele enuntate de trepanatii mai sus mentionati bagatori de seama(asta ca sa citez din clasici), adevarul e unul singur:Boureanu a venit in emisiune cu capsa pusa,cu chef de cearta si vestimentatia proaspat scoasa de la naftalina a Camasilor Brune!

  3. Pentru toţi cei care ÎNCĂ (!) nu ştiu:

    Gabi Firea nu l-a invitat pe Boureanu în emisiune!!!!!!

  4. BOUREANU e un gibon care nu are scuze pt ceea ce a facut.

    RESPECT doamnei Firea

    (eu i-l pocneam)

  5. Gregoar asta nu e ala de folosea masina trustului pt gradinita nevesti-sii? Pai asta ce poate sa judece? Ca sa judeci ceva se presupune ca ai cu ce, ca ai cap si in cap ceva glagorie. Baiatul asta bilbiit n-are de nici unele. D-na Firea merita mai mult respect ca persoana, cit si ca moderatoare.
    Eu personal i-as fi dat boureanului un cap in gura si l-as fi dat afara din emisiune cu bodyguarzii.
    D-na Firea, fruntea sus! Doar vremelnic e momentul nesimtitilor si al porcilor.

  6. Alora care ii tot dau sfaturi Gabrielei Vranceanu Firea si ii arata cu lux de amanunte unde a gresit si de ce trebuie sa tina seama pe viitor, le doresc sa li se intample un lucru simplu.
    Sa invite la masa din nestiinta pe unu’ neam prost de tipul lui Boureanu, care sa le scuipe-n ciorba celorlalti invitati si eventual sa o intrebe pe nevasta-sa daca are vreun amant.
    Cred ca pe plan deontologic intamplarea asta ii va satisface pe deplin.

  7. Buna seara. Uneori in viata, oricat de temperat si calculat ai fi, simti ca nu te mai poti controla si “explodezi”. In cazul doamnei Firea, cred ca s-au adunat prea multe. Boureanu, ca domn nu pot sa-l numesc, recidiveaza pentru a nu stiu cata oara si cred ca doamna Firea, a simtit nevoia sa-i raspunda cu aceeasi moneda si bine a facut, pentru ca exista o limita a suportabilitatii in orice. Sunt convinsa ca doamna Firea, este o persoana exigenta cu propria persoana, inteligenta si un foarte bun profesionist in ceea ce face, iar faptul ca nu a permis sa-i fie terfelita imaginea, ma face sa o consider o luptatoare si un om demn. Pilda biblica, care spune sa intorci si celalalt obraz, ar trebui revizuita si completata cu o exceptie: pilda nu se aplica daca persoana agresiva in cauza este Boureanu, acest om, cred ca ar scoate din “tatani” si un sfant. Cu stima

  8. N-am înţeles prea bine: CNA-ul ăsta pupinbăsist, pe baza căror “reglementări” au dat amenda aia ridicol de mare? Cărui portocaliu au vrut ei să-i facă pe plac?! (Cum de uită atâta amar de lume că, nici măcar Ceauşescu, nu a fost veşnic?!)

  9. Stiu ca ma repet dar am citit pe siteurile basiste niste comentarii necalificabile scrise de niste anonimi (de fapt si de drept). Ceva gen “si-a bagat barbatul in pamant” si “tarfa dracului” si altele. Eu am invatat sa trec peste aroganta cand in spatele ei exista continut. Pot sa inteleg o antipatie pentru Firea. Dar nu inteleg cum poate cineva lua parte in favoarea lui Boureanu.

  10. Stimata doamna Firea, eu zic – in stilul indemnurilor comuniste – ‘Tot inainte!’ si, stiti ceva? Ba pe-a mamii lor! Cineva trebuia sa inceapa sa le dea peste bot acestor jigodii turbate, lucru ce nu se putea intimpla citind din Psalmi! Si, inca ceva: nu-i mai invitati la Antene – care sunt, nu-i asa, ale mogulului. Cum sa inviti in propria casa un derbedeu – caci, stim ca sunt derbedei! – ca sa te improaste cu laturi, iar tu sa-i multumesti?!Sa se multumeasca cu CANALELE(!) lor! In ce priveste CNA-ul, ei bine, sa speram ca nu vor da socoteala doar istoriei pentru slugarnicia dezgustatoare fata de TATUC, obedienta ce-i face sa roseasca de rusine si pe cei mai inversunati ceausisti! Nimic nu va ramine neplatit! Implicit cartianului, a-l carui caracter ‘IMPUTIT’ la ginit atit de inspirat Giovani Becali!

  11. Fabula nu e OK; o privighetoare cu cap nu se ducea sa fie judecata de un porc; din fabula lui tanti Firea reiese ca judecatorul era porc doar pentru ca cioara a castigat, nu pentru ca era porc in natura lui.

  12. Gabi ar trebui sa fie mai putin incrancenata in general. Asta daca cumva e util un sfat. De ceva vreme incoace nu mai reuseste sa fie placuta / placubila. Incidentul asta cu bolovanul de Boureanu nu e luat in calcul la ce am scris mai sus. Vorbeste mai mult decat invitatii, trage singura concluziile, se transforma in omu’ cu laptopu’. O fi bine, o fi rau, o fi audienta… Nu ma pricep, doar schimb canalul… Moderator? Realizator? Nu stiu… Stiu ce nu imi place… Nu e bine ca orice emisiune, chiar daca este despre stirea zilei, sa se chinuie sa demonstreze ca portocaliii sunt nasoi. Asta e clar. Hai sa mai vorbim si despre altceva…

  13. din cate am inteles, gabriela astepta pe altcineva din partea pedelistilor, dar s-a trezit cu bouleanu’ la usa. prin urmare, si-a continuat emisiunea cu el. ce-a urmat insa, este un lucru pe care fiecare dintre noi il judecam dupa cata simpatie sau antipatie simtim fatza de cei implicati in eveniment si, MAI ALES, dupa cata ipocrizie ne curge prin vene. zau ca-i “felicit” pe cei care au fost martori la emisiune si, dupa cele vizionate, ii pot bate si gabrielei obrazul, nu numai bouleanului, atragandu-i atentia ca “si-a depasit statutul de moderator” sau “si-a jignit invitatul”. mereu, mereu impartiali, precum sunt romanii, da? sa nu uitam ca moderatorul nu-i un robot, este si el un om, ca si noi, cu nervii si sentimentele sale. sufleteste, gabriela trece printr-o perioada grea, iar bouleanu n-a ezitat sa exploateze acest lucru si sa muste veninos, acolo unde doare mai tare. credeti c-a fost o intamplare? nu, totul a fost calculat. acest ygura-kakuru mioritic are antecedente, a mai comis-o de cateva ori. personal, numai ce dau cu ochii de bouleanu (suflet ticalos, desenat parca de un aurolac cu creta pe vagoane) si ma si iau durerile de colon. deci, sa nu aruncam primii cu piatra. sunt sigur ca multi dintre cei care i-ati adus reprosuri gabrielei, daca erati in locul ei, privind de la o juma’ de metru mecla aceea ranjita, sfidatoare, cel putin paharul de apa de pe masa i l-ati fi varsat peste fatza. cel putin.

  14. Am vazut inregistrarea si cred ca vinovat este Dna Firea,ea era organizatorul evenimentului si avea datoria de a fi neutra si calma.A scapat din “mana” emisiunea,ar fi putut baga o pauza de 5 minute de reclama pt calmarea spiritelor dar ea s-a bagat in “cocina” vrind sa demonstreze cine e mai tare.Sa mai citeasca reglementarile CNA.Iar limbajul folosit este de la vreun post tv din Ferentari?

  15. @akysha: Regret ca asa gandesti… si sunt MULTI care gandesc ca tine… Poate de aia suntem ca natie acolo unde suntem : LA COADA EUROPEI!
    Vrem sa fim tratati ca “fiinte bipede” , dar fie lasam “gunoaiele umane” sa ni se suie-n-cap , fie ripostam , dar COBORAND LA NIVELUL LOR …!
    Crede-ma EXISTA si a treia cale: acetia pot fi izolati si rejectati din viata noastra si fara sa ne coboram la nivelul lor , TOTUL E SA STIM SA FIM CATEGORICI , RATIONALI si , mai ales , DEMNI !!! (daca nu altfel , sa “rasuflam adanc de doua ori” inainte de a da drumul la porumbel pe gura…). Poti fi demn dar categoric , iar o ironie sau o satira suficient de usturatoare pot fi la fel de eficiente incant sa-i faca pe acesti indivizi sa arate ca niste porci intr-un salon de dans … (si fara a le fololsi limbajul si comportamentul de mahala !!!);… iar lumea va stii sa faca distinctia , altfel le facem jocul acestora: NE AMESTECAM CU EI , iar oamenii nu vor mai stii “care-i diamantul si care-i carbunele “.

    Poate Gabi Firea putea sa riposteze in acest mod DACA era intr-un mediu privat (desi nici acolo nu-i facea cinste…), DAR NU CAND ESTI MODERATOR LA O TELEVIZIUNE SERIOASA , CU “STAIF”… ; la un OTV se potrivea “de minune” riposta ei, DAR NU LA ANTENA 3 !!!

  16. @violet: Atunci DE CE l-a primit ??? Iar DACA a facut-o , e un risc pe care SI L-A ASUMAT !
    Cred ca e cazul sa avem responsabilitatea faptelor noastre si e valabil pt.TOTI (fara exceptie) din tara asta …!!!

  17. Poate ca pe Gabi Firea unele remarci au lovit-o si imi pare rau ca incercarea ei de a da-o pe gluma s-a transformat in uragan de jigniri. Dar exista si reclama gratuita care i s-a facut in aceasta saptamana. Oricum fabula spusa aseara ne arata cine este cu adevarat un om puternic: oricine se poate impiedica si cade in mocirla dar putini se scutura si pleaca mai departe cu zambetul pe buze.

  18. Lui Gregoir i-a raspuns ca o doamna. Nu ar fi trebuit sa ii dea atata apa la moara lui Boureanu. In emisiune cred ca era simplu sa-i taie microfonul.

  19. Super adevarat! Si cand te gandesti ca in 90% din cazuri esti jurizat de PORCI!

  20. Io sunt fericit cand un moderator, de la orice televizie, sterge cu un trepanat porto pe jos. Din pacate prea putini. Ma lasa rece cererile de impartialitate, de corectitudine. Cat timp nu veneu la Antene si Realitatea a fost minunat; se discuta omeneste, elegant, la obiect, ba se mai putea si glumi.
    De cand s-a dat liber la aparitii, atmosfera este inveninata. Schema este simpla: vorbesc invitatii, trepanatul intervine peste, taie discutia, incearca sa o aduca unde vrea el. Daca moderatorul intervine, tace si asteapta momentul prielnic si din nou ataca. Si asa se face o emisiune praf.
    Io ma bucur cand il vad pe boc cu celebra cazatura in cap. Acum, mai nou, ma bucur cand incep pedelacii sa se de-a unii pe altii in gat. Si probabil ati observat ca unii incep incetul cu incetul sa-si revina si sa-si de-a seama de nebunia din capul sefilor lor…
    Mai sper ca prin masurile luate sa nu cada de la putere si sa demonsterze si ultimului roman ca de fapt le curge scuipatul din gura si ca imparatu-i gol.
    Pe Boureanu astept sa-l vad la DNA, explicand ca totul este o facatura politica si cu o pedeapsa la zi, nu la FF.
    Celor care au ceva cu Gabi Firea la recomand telecomanda.
    Pe Gregoar il astept sa-l vad la viitorul cur de lins; cum va demasca el actuala putere.
    Jos Basescu!

  21. @ Nostradamus:

    Nu ştiu cum e protocolul, dacă putea sau nu să nu-l primească. Nici nu mă mai interesează, că subiectul ăsta m-a plictisit de mult.
    În rest, am luat act de opinia ta cu care-de data aceasta şi cred că pentru prima oară 🙂 – nu-s de acord.

    NU-MI VOI SCHIMBA OPINIA VIZAVI DE ACEST SUBIECT, pe care am expus-o în câteva postări, indiferent de câte explicaţii voi citi, mai mult sau mai puţin argumentate.

    GABI FIREA, sunt de acord cu tine; asta e lumea în care trebuie să dăm din coate, chiar dacă nu e frumos. Dar e necesar supravieţuirii. Altfel vom ajunge ca progeniturile acestor loaze, acestor semidocţi, în cel mai bun caz, să îşi bată joc de copiii noştri. Iar eu cu asta nu pot fi de acord.

  22. pentru Lafonten
    Am spus ca persista in greseli referindu-ma la declaratiile dansei dupa showul cu Boureanu.
    Nu mi s-a parut ca ar fi schitat o jena fata de incident( bine, nici Boureanu), ba din contra, a cautat diverse justificari dand apa la moara presei. Doua replici spun totul despre atitudinea dansei:
    1. “i-am dat o lectie” ?(ce lectie? de mojicie? mai degraba si-a dat singura o lectie)
    2. “mi-am asumat chiar si riscul de a-mi fi afectat imagnea pt cateva zile” NO COMMENT!

    In legatura cu Boureanu, elegant ar fi fost sa se ridice, sa ceara scuze telespectatorilor si sa paraseasca emisiunea, nu sa se presteze la un razboi al orgoliilor lipsit de orice urma de decenta. Stiu ca nu sunt in asentimentul majoritatii de pe acest blog (care probabil ar fi aplaudat si un pahar cu apa in capul lui Boureanu) insa asta e opinia mea si mi-o asum.

  23. Eu mai stiu o vorba “cnd nu ajungi e mai usor sa spurci”
    Respect pentru Gabi Firea.
    Ar trebui sa nu mai invitati OBRAZNICII PORTOCALII.Va pierdeti si telespectatorii fideli.Cand vad un Hoara,un Boureanu o madam Tatoi
    schimb canalul desi sunt telespectator fidel antenelor.
    Vorba lui Mircea “cu samuraiul te porti ca un samuriai iar cu golanul ca un golan”

  24. Ba ce mangleala aveti in voi. Da de ce sa fie neutra,impartiala si calma Gabi Firea? LaBe1 televiziunea de curte a PDL-eilor nu se practica decat slugarnicia,scamatorii aia au voie sa nu fie impartiali dar altii gen antena 3 trebuie sa fie impartiali. Hai ca ma enervati,cocalarul de Boureanu si inca alti PDL-ei cand sunt invitati la tv incep ca tatele in targ,le turuie gura de nu mai ai loc de ei. Vezi cazul celebru Mandas Vergu care in emisiunea lui Dana Grecu vorbea de nu mai aveai loc de ea,devenise la un moment dat chiar ea moderatoare. Bai Bourene ia-ti sleahta de hoti,colegii tai din PDL asezati-va la masa,mancati o portie de soricioaica dupa care ingurgitati un litru de verde de paris,,de caciula,, si carati-va dracu ca oricum faceti umbra pamantului degeaba.

  25. E foarte bine ca i-a raspuns acelui dobitoc, nu are nici macar de ce sa-i ceara scuze, dobitocul ala nu stie ce inseamna a modera o emisiune, ce inseamna sa fii invitat intr-o emisiune. Boul punea intrebari de parca era in emisiunea lui. El era acolo ca sa raspunda si nu sa puna intrebari. Dar frustrarile acumulate in ultima vreme (frustrari care vin chiar din partea partidului) l-au adus in starea asta de degradare morala …

  26. Pe mine ma lasa pur si simplu rece ceea ce declara,comenteaza si cum se comporta mogulii basisti.

    Trebuie actionat si nu acordata importanta acestora din urma “Democrati Liberali”.

  27. Doamna Firea!
    Va amintiti vremurile cand saptamanal aproape, cei doi carcotasi-infantil-zabauci va tocau marunt referindu-se la modul cum prezentati stirile?? Ei, cei doi, in fapt primeau de la telespectatori, ca si astazi de altfel, pareri, opinii privitoare la gafele din televiziuni. Era pe vremea cand nici eu nu va puteam urmari – din cauza modului in care, probabil sfatuita de vreun specialist in dictie, atat de tare va chinuati cavitatea bucala incat ori reuseam sa va distingem omuletu’ ori va cautam colturile buzelor prin coltul teveului.Era aproape o schimonosire fara rost. In timp, ca o femeie inteligenta ce sunteti ati reusit sa va corectati… acest “defect” sa-i spunem.
    Deoarece am comentat destul privitor la acest incident, si mi s-a sugerat elegant sa o las mai moale…am inteles inca o data ca singurul lucru care conteaza in viata asta e un prieten de nadejde. Care sa iti spuna cand gresesti sau care sa te previna ca vei da chix. Despre bucurii, dusmanii sunt mai informati.
    Ca urmare, cred ca aceasta forma de a dialoga cu “abonatii” domnului Ciutacu e o forma eleganta de va arata toate opiniile bune-rele, si, un fel de invitatie voalata la …a medita. Parerea mea!
    Sper ca acest incident sa va fie de ajutor in viata. Lumea nu se termina cu asta.
    Timpul ne modeleaza vrand-nevrand.
    Si sincer…daca l-ati fi pocnit pe nemernic in moaca, indiferent cu ce, fara nici o explicatie nici nu mi-as mai fi dat cu presupusul.
    Oricum, CBM – e un manual depasit!

  28. @ANDREI POP …pe siteurile Basiste scriu toate zdrentele de pe centura este una aici la mine in cartier care se lauda ca scrie pe site in sustinerea lui Base si Poc. Aceasta zdreanta penala centurista pe numele ei Geanina nume de scena Gina sa laudat ca impreuna cu alte colege ,,de trotuar,, sunt autoarele scrierilor de pe siturile Basiste. Asa ca,eu zic sa nu te ,,consumi,, in legatura cu ce scriu astia pe siturile Basiste,e normal cand scrierile provin de la niste zdrente penale centuriste,jeguri infecte si raioase bolnave de sifilis.

  29. @nostradamus
    Boii care stau la rand la abator, asteptand sa fie taiati sunt tinuti de niste garduri, care-i impiedica sa o ia langa. In savanta lor superioritate, boii din interiorul gardului respectiv isi inchipuie ca acesta e un dat divin prin care se izoleaza de nesimtiti pe care astfel ii rejecteaza din cercurile lor. Astfel, ei bauna multumiti ca au ramas demni si n-au coborat la nivelul gloatei.
    Multi dintre bipezi gandesc la fel, incorsetati de o mentalitate fals pudibonda.
    Pe de alta parte imi pun viata ramasag, ca in momentul in care streangul va ajunge si la gatul matalutza, si va ajunge n-ai nicio indoiala, vei injura scuipa si da din maini si din chishoare mai abitir decat un birjar din mahalaua de care na indemni sa ne limitam.
    Esti un superior, übermensch, ce sa zic…
    ‘sa sufar eu pentru voi…’

  30. recunosc, nu imi este foare simpatica Gabi Firea insa pentru ce i-a facut lui bouleanu o IUBESC

  31. Lecrivan catren

    Pune-i un a în faţă la manta
    Să simţi că una-i una ş-alt-i alta.
    Iar dacă-n frunte-i pui un p la rost
    Gregoar eşti ce ascunzi : un prost !

  32. Hai draga Gabi,fi serioasa.Cind te ataca cineva cu nume de “Bourea–“,sau “papagal revolutie”nu trebuie sa-ti faci griji.Tu ai avut mai multa vacanta cit ei scoala.Asta se vede de la o posta!

  33. Aacest individ, la toate televiziunile face scandal, nu are bunul simt nu jigneasca sau macar sa taca in timp ce altcineva isi exprima parerea. Ceea ce este trist si tragic, poate, asemenea indivizi ar reprezenta …tanara si noua clasa politica. Jalnic! Se poate continua lista cu : anastase, udrea, oana badea- inv., prigoana jr. etc.

  34. Cum ma uit la tv la ‘doamna’ Tatoiu care incearca sa ne explice ca Boureanu este baiat bun:))
    si are dreptate.Boureanu este un om cu bun simt la fel ca doamna Tatoiu.
    Cel mai important este ce credem noi,telespectatorii care suntem capabili sa facem diferenta intre Monica Tatoiu si Gabriela Vranceanu-Firea.

  35. E OK @Violet , sunt puncte de vedere… si puncte de vedere…! No offence …! 🙂

  36. Probabil că pe Doamna Firea a încercat-o viaţa dar ca om în etate ce sunt îi dau un sfat:imbecilul care v-a jgnit nu trebuie gratulat cu apelativul, “porc”, că nici măcar nu-l merită şi nu-i mai daţi nici o atenţie. O să mă uit la toate emisiunile dvs ca să crească reitingul în ciuda lu ĂLA. Un nimic!

  37. Da’mai traieste Gregoar Lecrivain????? Credeam ca a murit sau s-a retras din meserie, nu am mai auzit nimic de el, de mult timp. Alt golan care loveste o femeie.

  38. FRATILOR!!
    CE AM AFLAT EU AZI DE LA REALITATEA M-A LASAT BUJBEI. Invitata la Corina Dragotescu o smochina pe nume tatoiu ce crezi ca zice apropo de subiectul Firea & bou-reanu ATENTIE cica :” eu l-am crescut de la 12 ani “Poftim ??? Adica la asa educator , asa elev Doamne sfinte cu ce se mandreste creatura cu educatia bou-reanului OAMENI BUNI VA ROG SA MA CONTRAZICA CINEVA POATE CA VISEZ , POATE AM MURIT DIN CAUZA CRIZEI . POATE ….. SAU MAI BINE SA MOARA (SA CADA) EI

  39. Tocmai ce am vazut filmuletul; Boureanu e bou de felul lui; dar madam Firea a inceput mizeria cu: “Dle Boureau, ati mancat ceva stricat la toaleta ?”. E din categoria “Pasarica”, nu ?

    Ceea e vreau eu sa zic ca TOTUL in tara asta s-a imputit!

  40. Stii , Victore , acest subiect cu Gabi Firea (tema la care nu mai am ce sa comentez , am spus deja ce-am avut de spus…) , deci acest subiect mi-a permis sa redescopar (il cam stiam , dar tot speram sa nu fie asa… 🙁 ) un adevar trist : nici NOI sau AI NOSTRI , nu suntem mult mai “breji” ca EI sau AI LOR … , doar “nuanta” sau “orientarea” difera…!!!

    Ce vreau sa zic cu asta…? Ca in numele unei asa-zise dreptati , echitati , reparatii morale sau materiale , etc. , NE PERMITEM sa facem , NOI INSINE , rabat la morala , demnitate , bun-simt si , uneori , chiar la respectarea cailor legale , iar pt. toate AVEM SCUZE , EXPLICATII SI EXCEPTII … !!! Culmea este CA ARATAM CU DEGETUL catre dusmanii , oponentii sau rivalii nostri , care procedeaza ad-litteram ca si comportament , DOAR amploarea si nuanta (sensul) diferind … ; adica in numele asa-zisei echitati avem dreptul sa procedam identic dar in sens invers ?!
    Pacat …, inseamna ca nu am inteles nimic din ce ni se intampla …!!! 🙁

    De aceea si Basescu ne-a “tras-o” , folosind ignoranta noastra si “bau-bau” -ul comunismului (stiind ca in mintea noastra comunism = dictatura) . Noi (vb de cei care l-au votat) , in prostia noastra nu am inteles ca DICTATURA inseamna UN ABUZ DE PUTERE , si el poate fi in ORICE parte a spectrului politic (nu este DOAR apanajul politicii de stanga) pt. ca UN ABUZ ramane UN ABUZ indiferent de orientare !!!
    Iar acest exemplu este valabil la orice am cere altuia sa respecte , dar nu respectam , in primul rand , noi insine…

    Cand vom intelege ca rigurozitate germana (pe care multi o admiram) inseamna , IN PRIMUL RAND sa aplici regulile si legile IDENTIC pt. toti , FARA FAVORITISME , FARA SIMPATII sau ANTIPATII , FARA APROPIATI sau DUSMANI , totul serios si riguros , ABIA ATUNCI NE VOM REDESCOPERII CA NATIE ! Pana atunci vom continua sa ne complacem intr-o “supa” latino-balcanico-rromanes …

  41. Nu este o greşeală “să verşi sosul pe masă”, o greşeală este “să observi aceasta” dacă a fost făcută de un invitat la masă.

  42. Eu stiam ca arbitru s-a oferit magaru`. 🙂
    De aici si vorba:
    “nu pui magaru` sa-si dea cu parerea despre cum canta privighetoarea.”

  43. …..judecati de un porc sau CONDUSI de unul??si grobian pe deasupra…!

  44. @anonamemouse: regret ca NU STII sa faci DISTINCTIA dintre momentul si locul ales pt. asemenea acte “de vitejie” ; a pune semn de egalitate intre “abatorul” tau si studioul Antenei 3 , ma face sa ma intreb serios CE INSEAMNA pt. tine studioul acestor televiziuni …? Doar un “templu” de refulat frustrarile multora ? Ma indoiesc ca realizatorii A3 s-ar simti maguliti de aceasta constatare…

    Pt. tine studioul Antenei 3 cu realizatorii si invitatii ei sunt totuna cu un ghetou , in mijlocul unei gasti de cartier ??? Acolo , DA , la un asa limbaj , N-AI DECAT SA RASPUNZI CU UNUL LA FEL …, dar ma intreb ACOLO AI MAI AVEA CURAJ… ??? Sa stii ca “eroismul de salon” e cel putin penibil daca n-ar fi si nociv : asemeni drogurilor , ne face sa ne credem mai grozavi decat suntem !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.