Esti aici:
Prima pagină > Blog > Imperiul Ciutacesc > Fraţii mei, vă mai cer o singură aroganţă

Fraţii mei, vă mai cer o singură aroganţă

Vă mai aduceţi aminte când v-am îndemnat să le facem portocaliilor o aroganţă? Mă gândeam că nu pot înjura ei cât puteţi posta voi pe bloguri. Şi aţi făcut viral din clipul electoral al Doctorului. Vă mai cer vouă, celor care daţi măcar doi bani pe mine, pe ceea ce scriu şi vorbesc eu, una singură. Şi-mi asum cu seninătate asta.

Cândva se spunea că împreună suntem puternici. La sfârşitul săptămânii trecute, un om a avut curajul să spună că preşedintele e “din ce în ce mai bătrân, din ce în ce mai obosit şi din ce în ce mai mincinos”. Nu ştiu dacă Crin Antonescu poate fi preşedintele care să ne scoale de pe boală, dar ştiu că Traian Băsescu sigur nu e. Au trecut cei 20 de ani proorociţi de Silviu Brucan. Haideţi să mai facem un viral. Nu-i vorba de un îndemn la vot, ci de unul la gândire. Pentru cei care pot s+o facă…

UPDATE: Varianta de youtube este aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

241 thoughts on “Fraţii mei, vă mai cer o singură aroganţă

  1. @little cat

    Deocamdata asta e ultima “plangere” publica a lui Tariceanu, facuta la Antena 3 cand inca nu stia ca nu va mai fi sef al PNL.

    “pentru a fi preşedintele PNL şi un candidat care să poată să îl bată pe Traian Băsescu trebuie să ştii să conduci, trebuie să ai soluţii pentru prioritatea zero a românilor: economia. Nu este de ajuns să vorbeşti frumos despre democraţie şi să participi la talk-show-uri.
    Am spus cu onestitate că nu cred că Crin Antonescu este pregătit să conducă PNL”

  2. @Marge: nici altii nu l-au vazut pe Tariceanu plangandu-se pe la TV. Eu nu l-am vazut dar recunosc ca nici nu am putut urmari emisiunile la TV. Daca dvs l-ati vazut va rog sa-mi spuneti si mie.

  3. @marge: draguta mea (dupa nick, presupun ca n-o veni de la margelatu…), daca cumva nu stii, incerc sa-ti spun eu:votam nu atat oameni politici si idei, cat senzatii si sperante. or, crin, departe de a fi perfect, pare singurul capabil sa coalizeze toate “urarile de bine” la adresa unui anume personaj. daca vrei, iti fac si-o schema…

  4. Se spune ca un popor are presedintele care-l merita si cred din ce în ce mai mult (realitatea/istoria ne-o confirma foarte des). Oare n-a venit momentul sa ne demonstram în primul rând NOUA si apoi lumii întregi ca noul nostru Presedinte este modern, cinstit, inteligent, într-un cuvânt civilizat si este ales de un popor care evolueaza? Crede-ma, Victore, cel putin de aici din Franta, imaginea noastra se rezuma, dupa 20 de ani, la … Ceausescu! Numai de Noi depinde sa o facem sa evolueze!!

    De aceea, ma alatur de nebunul de tine (nebunii deschid usile pentru ca înteleptii sa intre) si-l sustin cu toate fortele pe Crin Antonescu!!!

    Cu drag si … aroganta (de la tine am învatat -))),

    Cristina

  5. Victor inca un comentariu si ma retrag inainte sa ma dai afara 🙂
    @Marge: Crin reprezinta si pentru mine o alternativa la Basescu. Ma crezi sau nu, mi-a parut bine ca te-am reintalnit 😉
    Acum plec putin, copilu mai are de facut ceva injectii, brrrrr.

  6. @V.Ciutacu

    Sincera sa fiu, mi-este absolut indiferent punctul dvs de saturatie, indiferent de domeniu. Eu am intrat aici sa comunic cu cei care posteaza, nu cu dvs. Parerile dvs le cunosc indeajuns.
    Daca asta va deranjeaza, asta e. Atat timp cat lumea imi raspunde, dialoghez.
    Dvs. sunteti liber sa luati masuri, dupa cum credeti de cuviinta.
    Nu credeam ca va deranjeaza postarile mele la aceasta tema, in acest spatiu.

  7. @Marge: ma deranjeaza ca va comportati la mine acasa ca la dvs. acasa. si ca, in ciuda repetatelor mele avertismente, insistati sa transformati blogul meu intr-un forum. cu riscul de a pierde un cititor alfabetizat si cu idei, va asigur ca nu o sa reusiti. blogul meu, regulile mele…

  8. off-topic: Victor or others: poate scrie cineva si ceva “de bine” despre nesimtitii din metrou care tusesc si stranuta “la liber” in inghesuiala aia fara sa le pese de ceilalti din jur ca s-ar putea imbolnavi. Scuze, dar asta-i baiul meu de ceva zile buuuuune.
    Bye

  9. @V. Ciutacu

    Adica cititorii dvs fideli n-au nimic de spus? Daca ei considera oportun sa dialogheze cu mine, o sa le interziceti acest lucru de teama sa nu va “va transform blogul”? Inseamna ca postarea dvs. e pt ei nu pt mine.

    Nici nu vreau sa ma gandesc cum e la dvs acasa daca aici, pe un simplu blog intr-un spatiul public va manifestati astfel!

    Considerati vizita mea ca fiind inexistenta si, mai mult ca sigur, ultima.

  10. @Marge: era atat pentru dvs, cat si pentru altii. dat fiind, insa, ca va fute rau grija de ce-i acasa la mine, va sigur eu ca-i ultima postare a dvs aici.

  11. Foarte bun clipul… poate se mai intampla si minuni in Romania – “… avem treaba, avem de renascut, de purtat si de implinit iluziile romanilor…” – ce frumos suna! Doamne ajuta!

  12. Eu recunosc faptul ca am avut simpatii pesediste. Pana la alegerile din toamna,cand m-a pocnit subit scarba secolului vazand ce aliante de cacao se fac si ce penibila sunt eu simpatizand pe unul sau pe altul.
    Am jurat sa nu mai calc prin cabina de vot pana pe la vreo 90 de ani, daca ii prind. Acum abia incep sa ma gandesc foarte serios ca dl. Antonescu m-ar putea face sa-mi schimb parerea. E drept ca, in momentul de fata,l-as vota mai mult ca pe o alternativa la Basescu. Sa dea Dumnezeu sa ne ofere si alte motive de a-l vota pana la alegeri, fiindca suntem deprimant de multi cei care inghitim “figurile” marinarului cu 2-3 flacoane de Metoclopramid.

  13. @brazvan
    …si pentru altii
    1.Nota 10! Votam senzatii si sperante, in definitiv!!
    Ca daca v’un specialist din oala cu atotstiutori imi arata mie un roman de rand, normal (la ce-o mai fi insemnand normalitatea asta de cand Basescu e pe culme- , nici pe asta n-o mai definim corect) asa, daca imi arata un singur roman care voteaza idei, programe jur ca-l slujesc 3 ani fara simbrie precum dracul pe Stan-Patitul!!!
    2. Ca sa tii de “coliva” lui Basescu tre’ sa fii din acelasi aluat! Si sunt unii care , bag seama, sunt in stare sa se duca cu tot cu bulgarii aruncati pe mormantul lui! Darurire si extaz!
    3. Eu as propune: Crin! Fara pic de venin!

  14. sau de la …marsh, am vrut sa zic, da’ nu se pune ca n-am spus’o!

  15. Ideea e bună, persoana greşită. Antonescu nu mi se pare alternativa la Băsescu. Iar dacă pentru jurnaliştii “independenţi” s-a transformat în unica alternativă, atunci mie nu-mi miroase a bine.

    Chiar dacă îmi stă în gît PSD, Cristian Diaconescu mi se pare mult mai bine legat pentru a-l înlocui pe Băsescu. Păcat că băieţii în roşu nu prea înţeleg chestia asta.

  16. tin minte prima emisiune de la pro cu mindruta si brucan … si prima estimare a fost de 50 de ani … chestia cu 20 de ani a fost bomboana indulcita de brucan la cererea moderatorului … cred ca a fost singura emisiune in direct a celor doi impreuna.
    Ma inseala amintirile ???

  17. Auzi Victore tata?
    Dar acasa la matale iti incarci toti peretii cu poze proprii si osanale cu dedicatie? Daca da, e clar de ce si blogul domniei tale arata precum arata.
    Nu doresti forum? Sau nu suporti parerile contra? De ce nu scoti total comentariile si ai terminat povestea?
    Sau renunta la blog, ca tot nu i-ai inteles menirea, si continua-ti monologurile alaturi de cei ca tine la Sinteza Zilei.
    Inca ceva. Vrei sa-l sustii pe Antonescu? Esti liber. Ai tot atata libertate de opinie cata voi analistii-antenisti nu acordati celorlalti.

    PS. te-a enervat Marge? De ce? Pentru ca e alfabetizata si are idei, in timp ce pe Maria Ta nu te ‘fute’ nici o idee originala, iar cu alfabetul stai pe dos? Nashpa.

  18. @Dan: cat timp e blogul meu, regulile-s ale mele. nu-ti convin, pleci. nu le respecti, te fac eu sa pleci. faci pe desteptul pe nervii mei, iar pleci.

  19. @Ciutacu
    Pai mai frate, care e regula? Regula e sa zici Ciutacu e mare? Crin e Adonis, Base pute si Oprescu e matinal si parolist?
    Daca da, pai nu se poate. Nu la 20 de ani de la marea ciuruiala.

    Cat despre nervi: te-ai gadit vreodata ca unii isi incearca parerea pe aici nu ca sa faca pe desteptii, ci tocmai pentru ca sant satui de toti cei ce fac pe desteptii pe nervii lor? Si o fac broadcast nu asa. Si n-o baga p-aia cu telecomanda ca poti mai mult ca Badea.
    Dar ce-ti cer tie, cand i-am auzit si pe Institutia CTP sau pe iluminatorul Plesu cum se tanguiau, vezi doamne ce martiri sunt ei ca-i comenteaza forumistii. Care e niste nashparlii anonimi si cretineti impertinenti. Vezi ca ai fost introdus la aceeasi categorie apropo.

  20. @Dan: una dintre reguli e ca blogul meu nu-i nici forum, nici chat. altfel, mai ai dreptul, conform acelorasi reguli, la o singura impaunare. dupa aia pleci.

  21. Fair enough… o ultima aroganta sau impaunare cum vrei sa-i zici:
    Net-ul (ca si casa de copii) nu e acasa.

  22. De acord.Crin merita efortul.Victore da semnalul si atunci sa vezi iures.Ai facut un primar hai sa facem si un presedinte!

  23. Nu imi intra in obicei sa comentez postarile altora dar mi se pare ca Diaconescu,un tip altminteri inteligent,face parte din “escadronul reginei”,unul dintre cei ce trebuie sa ne conduca.Faptul ca este inteligent nu ascunde realitatea ca este la randul lui sub ascultare,Pana la urma marea lui realizare este ca s-a ratoit olecuta la italieni si cam atat!In schimb Crin Antonescu,cu tot cu ajutorul desigur interesat al unor colegi din PNL,a ajuns dintr-un profesor de istorie,fara nici o legatura cu vechiul regim(

  24. Paradoxal,
    desi aceasta blogoreala pare plictisitoare,uite de-aia -mi place aici… trecand peste inerentele intepaturi,aici rotitele functioneaza…si functioneaza bine…!Adica ideile – pro sau contra -aici se sustin cu argumente logice si nu cu injuraturi si scremete !Cu cine votez ? Nu stiu daca e asa de important,la urma urmei !Ce a fost si ce este – am vazut si vedem…Ce va mai fi,om mai vedea !Important e ca lumea – cel putin mare parte din cei de aici – va merge la vot ! Faptul ca atatia romani ofera atat de mult timp unor subiecte, care pe altii nu-i intereseaza, denota, normal,ingrijorare pentru viitorul lor .Cand insa un om isi identifica viitorul cu cel al tarii sale inseamna ca-i pasa .Adevarul? Undeva la mijloc ! Conteaza ca ne pasa !
    Mersi,nea Victore !

  25. Imi cer iertare,am expediat fara sa vreau un mesaj neterminat.Reiau:deci nici unul dintre oamenii politici(i.e. bogatasii ) din Romania nu a aparut “din senin”.Toti au avut intr-un fel sau altul legaturi cu vechiul regim si asta este unul dintre motivele pentru care au ajuns in frunte.Cineva spunea in ’90 ca revolutia a fost solutia ca, “copii sefilor nostri sa ajunga sefii copiilor nostri” si a avut perfecta dreptate.Ei bine Crin Antonescu NU a facut parte dintre ei.Nu pare a fi unul dintre “copii sefilor”si acum am si eu un motiv sa merg la vot.Nu stiu daca va fi mai bine dar imi amintesc ca presedintia lui Emil Constantinescu a insemnat o schimbare de drum esentiala pentru Romania orientand clar politica externa catre Vest(ca noi nu am gestionat problema ca lumea este altceva).De aceea ma astept ca un eventual mandat prezidential al lui Crin Antonescu sa schimbe ceva,fie si in planul ideilor.Si dupa nervozitatea atacurilor ‘telectualilor prezidentiali imi dau seama ca Marele Consumator intra in sevraj…

  26. Victor, te rog sa o tii tot asa!
    Eu cred in domnul Crin Antonescu si cred ca atitudinea si pozitia lui pot sa-l doboare pe “omul suprem”, sa ne aduca putina decenta in fruntea tarii. Domanul Antonescu poate deveni un nou I.G. Duca.
    Dar e putin timp pana la alegeri si e nevoie ca domnul Antonescu sa fie promovat si mai ales sa se promoveze diferentele domniei sale fata de modelul basesciano-marinar.
    Asa ca e nevoie ca toti oamenii cu vizibilitate care sustin acesta schimbare sa-l promoveze cat mai des pana la alegeri. Nu zic sa-l ridicati in slavi, dar zic sa incercati sa faceti oamnii sa deschida ochii si sa gandeasca putin daca vor un marinar in continuare in fruntea tarii sau un om elegant, cult si cu bun-simt.
    Oprescu a reusit sa castige, desi era independent, insa dumnealui era o figura foarte cunoscuta in Bucuresti. Cred ca domnul Antonescu trebuie sa castige in primul rand atentia electoratului cat mai devreme, iar aici ar fi rolul dumneavoastra. Sa dea Dumnezeu ca romanii sa-si deschida ochii macar in al 12-lea ceas.

  27. Draga Victor, te pretuiesc din tot sufletul, dar sa stii ca nu o sa il votez pe Crin, nici pe Geoana, nici pe basescu!Dar la vot voi merge pentru ca imi vreau tara innapoi!Tu nu cochetezi cu ideia de a fi Presedinte?(al romaniei, ca cine stie ce perla mai scoti)

  28. ce parere aveti?

    azi, in drumul meu matinal de la piata spre casa, m-am oprit sa casc ochii pe expozeul unui chiosc de ziare. am intentionat sa cumpar un ziar; ca mi s-a facut dor de mirosul hartiei de ziar si de fosnetul ei printre degete decand mi-am bagat net. si totusi am plecat val vartej de langa chioscul cu pricina, fara sa fac marunt din buze, desi meritau din plin; porcii de caini ce sunt.
    (va urma)

  29. urmare (de la 10:34 am)

    nu am putut refuza un drum; de aceea revin, cu scuze. ei bine ce credeti ca am vazut pe prima pagina a unei fituici, cu titlul AS., de m-a indignat si revoltat in aceeasi masura; evident o blasfemie, o mare defaimare. asa dar (nici decum deciul lui i. cristoiu) pe prima pagina, la mijlocul ei, sta scris tantos titlul birtul, forumul romanilor.(din dex: forum = adunare, intrunire de mare amploare si importanta)consemnez aici o prima mistificare pentru ai iesii nemernicului prima nelegiuire. pentru ca numai o minte bolnava de ura si dispret fata de sine poate sa creada ca in spatiul unui birt (din dex: restaurant mic si modest) se poate desfasura o intalnire de mare amploare, un forum. nemernicia patronala a conului dinu continua, cum altfel, cu textul stil de viata, romanul isi cheltuieste si ultimul ban in carciuma, pentru ca aici e locul in care socializeaza, se pune la curent cu barfele si ultimile stiri. apoi, pentru asi justifica inca odata faradelegea face trimitere la paginile 26, 27; crezandu-ma pe mine, pe noi toti romanii, gata in orice clipa sa ne lasam balta treburile pentru ai citii imensa lui absurditate. halal mainiere coane dinule. sau poate mai sti, oi fi si mata urmasul celor purtati de maresal prin estul apropiat.

  30. PS

    crin antonescu, o mare cacialma; o mare deziluzie, in curand si pentru liberali. o leapsa mare luata in graba de liberali din partea unui ins specializat in panda. la panda a stat ani buni la rand pana i s-a ivit momemtul propice; apoi a iesit si a muscat pana la sange. ii place sa se numeasca sangele proaspat din corpul liberal. Vizionati va rog discutia dintre ctp cu ca de aseara, de la realitatea tv; apoi comentati in cunostinta de cauza. pentru ca ctp l-a demascat pe ipostor. Bravo lui; halal om de presa.

  31. v. citacu

    joi seara, daca nu ma insel, in platou la sinteza zilei lume buna ca de obicei: dv., radu tudor, bogdan teodorescu, valentin stan si amfitrionul. la orizont intrevad cu claritate la prima vedere probleme de fond; printre altele, prezidentiabilul preferat trebuie spalat de rusine. c.t.p.-eul, asa cum ii este prostul obicei, odata la patru ani (ideea nu-mi apartine) iese din front si deranjeaza aranjamente; unele dintre ele clare ca seninul zilei de dupa furtuna. el, ca ziarist, nu are scrupule atunci cand un adevar trebuie sa ajunga si la mine; marele public. de aceea l-a demascat pe impostor. caci prezidentiabilul dv. preferat, crin antonescu, asta este, un impostor. si acum sa incerc sa ma explic. In dezbaterea televizata de la sinteza zilei, ce a precedat congresul liberalilor, fostul premier c.p.t. l-a catalogat pe c.a. ca fiind un mare chiulangiu. (din dex online, o persoana care in mod sistematic trage chiulul, insala, se sustrage de la datorie) insul, prezidentiabilul dv. preferat (ramane de vazut pana la urma daca este si preferatul mogulului dv.) a studiat exemplar in facultate timp de sase ani, fiind un student eminent (aprecierea apartine distinsulul conf. dr. v. stan) pentru a absolvi o facultate cu durata de studiu de patru ani. parafrazand o butada a acelor ani, c.a. a fost capabil sa munceasca sase ani pentru a realiza cincinalul in patru ani; nici decum in patru ani si jumatate. in cei doi ani , dupa propria destainuire la o emisiune tv., c.a. a fost un disident al regimului. eroare dle. v. ciutacu; insul a fost si este un farsor, un impostor. a incercat sa para altceva decat a fost si este in realitate. a fost asteptat la clasa de copii doi ani. in tot acest timp a taiat frunza la caini, fiind tinut in facultate de babaci; de mine, de parintii dv. revenind in zilele noastre, in legislatura trecuta arareori a fost vazut in parlament; a chiulit, a mimat parlamentarismul. a mimat munca, a vazut ca-i merge, ca si atunci cand a refuzat timp de doi ani prezenta la clasa. a refuzat si implicarea in guvernare, fugind de munca, de raspundere. (va marturisesc subt juramant ca eu m-am intrebat in timpul guvernarii liberale, vazandu-l la invatamant pe ministrul cu stelutele u.e., de ce nu l-a numit pe c.a.) acum stiu de ce, stiti si dv. insul se afla la panda, s-a aflat o lunga perioada de timp la panda, vroia sa prinda din zbor o alta prada; nemultumirea liberala. de ea avea nevoie pentru a se impauna cu calitatea de leader al liberalilor. primul pas fiind facut acum doreste mai mult, a vazut ca se poate. are dupa cum prea bine constatati si dv. chiar si un culoar favorabil. la un moment dat, in timpul emisiunii, ati facut o afirmatie care m-a crucit, de care nu credeam ca sunte-ti capabil. ati afirmat ca „c.a. stie sa fie si un baiat cu carte si un golan”. nu dle v. Ciutacu, insul nu este un baiat cu multa carte. este un impostor, ca multi altii, ce ocupa scandura in ultimii douazeci de ani. si ca sa nu va contrazic, ca nu este politicos, ma aflu doar in casa dv., recunosc ca insul este intr-adevar un golan. c.t.p.-eul are meritul ca l-a demascat oferindu-l noua, telespectatorilor, in toata goliciunea lui. v-am vazut dle. conf. dr. b. teodorescu, in timpul interventiei telefonice a lui c.a. in emisiune, incercand sa patrunde-ti cu privirea dincolo de sticla televizorului meu. de asta data nu ati reusit gratie protejatului dv.; fatarnicului c.a. va rog analizati acel mesaj si deliberati; slava Domnului aveti unitati de masura. (apropo de smecheri, smecherie, smecherii) si nu uitati, insul este mult prea transparent pentru a fi nevoie de tehnici evoluate. cu bine dle. v.ciutacu. daca va fi nevoie am sa revin; desi eu prefer alt blog.

  32. PPS

    regret nespus de mult, dar numele dv. corect este ciutacu; nici decum asa cum l-am cules eu. va rog sa ma iertati.

  33. PPPS

    si apoi dle. v. ciutacu,
    eu nu pot sa-mi explic azi (poate maine da) atitudinea vadit pro-liberala a postului tv antena 3; gandindu-ma la alianta in care se afla mogulul dv. cu pesedeul lui m. geoana; preopinentul prea-preferatului dv. c. antonescu. si daca totusi eu sunt in eroare, sunt gata aici si acum sa-mi cer iertare. de nu, spuneti-mi dv. cum trebuie sa procedez eu ca sa echilibrez balanta; evident acum in defavoarea mea, ca simpatizand declarat al psd.

  34. PPPPS

    erata,
    va rog in loc de simpatizand (asa cum din eroare am cules) cititi simpatizant. va multumesc

  35. Au trecut 20 de ani si nu o sa mai treaca degeaba! Arogantii de portocalii sunt geniali in frunte cu ai lor Basescu, Udrea, Boc, Videanu, Pogea etc. Sistemul e defect, si La Brasov Votam Mircea Geoana pentru ca el il poate repara!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.