Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Existenţa mea privată nu este publică

Existenţa mea privată nu este publică

Există o specie de oameni de care mă izbesc mai ales de când mă maimuţăresc în geamul sticlei. Sunt caracterizaţi, în principal, printr-o credinţă sinceră că au soluţii magice şi imediate pentru scoaterea din criză a ţărişoarei şi, în general, prin extensie, pentru salvarea Universului. Alte caracteristici sunt nelimitatul timp liber şi capacitatea incredibilă de a răzbate. Nu există bariere-n calea dorinţei lor de a face bine cu forţa. Trec, fizic, peste portari, secretare, recepţionere, sepepişti. Ei trebuie să depună memoriul, dosarul, delaţiunea. Şi să vorbească musai cu omul care, au ei credinţa, le poate facilita propagarea publică a demersului lor.

Din nefericire pentru mine, în majoritatea cazurilor care implică Jurnalul Naţional şi Antena 2, persoana aia sunt eu. Oricât mi-ar plăcea să mă cred ombelico del mondo, n-am nici timpul fizic şi nervii necesari să-i ascult pe toţi. Evident că majoritatea o ia ca pe o jignire. Ştiu că nu se poate să te iubească toată lumea, sunt împăcat cu starea asta de fapt. Însă unii întrec orice limite. Liderul lor este inginerul pensionar Dumitru Rizoaica, un om ambiţios care vrea să scoată România din mocirla morală, conform memoriilor pe care mi le-a anexat şi înmânat de câteva ori în viaţa asta păcătoasă, cam de pe vremea regretatului Ticu Dumitrescu, prin depunerea unui soi de jurământ magic. Prin nu ştiu ce pierdere temporară a minţilor, i-am dat unul dintre numerele mele de telefon. La care, când nu dă buzna-n redacţia ziarului, sună, aproape neîntrerupt, de vreo trei ani zile şi nopţi. De minim 6 (şase) ori pe zi.

În ultima vreme, asaltul lui a intrat într-o nouă fază. Întâi i-au dat viteză vecinii mei din scara blocului. Apoi s-a trezit nevastă-mea cu el la acasă. I-a împins memoriul în braţe şi a certat-o că nu-i (mai) răspund la telefon. Azi m-am procopsit cu el, la 9 dimineaţa, bătând isteric la uşă. L-am informat, profund nepoliticos, în chiloţi, că la viitoarea tură chem poliţia. A fost şocat să constate că nu-l invit în casă şi am un comportament recalcitrant. Acum mă ceartă pe site-ul ziarului că-s tonomat. Nădăjduiesc că vreo rudă de-a lui sau vreun cunoscut citeşte blogul ăsta. Şi că-i va explica, nu mă priveşte cum, că viaţa mea privată nu e publică. Deşi sună că iarna nu-i ca vara, ar fi bine să priceapă cei care tentaţi să-i urmeze nefericitul exemplu. N-aş vrea să răscolesc debaraua după nefolosita (până acum) bâtă de baseball.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

85 thoughts on “Existenţa mea privată nu este publică

  1. incearca din setarile telefonului tau sa-i inserezi nr. de tel. al individului insistent la ignorare apel, trebuie doar sa-i introduci nr. si e ca si rezolvat, sau alege tonul (silentios) de apel pt. acest nr. si e mult mai valabil. Poate sa sune pana ii ia foc telefonul respectivului.
    la domiciliu, nu aveti instalat interfon la intrare in imobil?
    la urmatoarea intalnire (daca va fi) trimite-l la medic sa-si trateze motorul gandiri ca precis are un surub slabit la cerebel.
    paseaza-l data viitoare la paltul cotroceni, poate reuseste sa dea buzna peste basel in timp ce se distreaza cu fluturii.

    sa las gluma la o parte;

    nu judec, pt. ca nu-mi permit acest lux, dar pot sa scriu si eu ceea ce cred, din pacate realitatea e cruda, avem in societatea din care facem parte si astfel de persoane care sunt,…, vai de steaua lor.

  2. doamne, ori e nebun respectivul, ori idiot complet.cum sa vina la usa la tine?ca nu e birou public, nici ghiseu

  3. Intr-un fel ar trebui sa va faceti autocritica ca asumandu-va rolul de’ombelico del mondo’, v-ati creat imaginea ca puteti rezolva mai toate problemele semenilor Dvs.Mai toti comentatorii Dvs. apreciaza luciditatea Dvs., propunerile de solutionare ale problemelor, curajul de a pune punctul pe ‘i’, si faptul ca ne consultati uneori privitor la ceea ce asteptam de la Dvs.Si probabil unii au prins curaj si cred ca pot scoate din maneca “solutii magice pentru scoaterea tarisioarei din criza”, poate chiar considera ca ideea lor este chiar geniala, dar nu au cum s-o fructifice decat prin intermediul lui ‘ombelico del mondo’.Dar daca intrec masura chiar ar fi bine sa cautati bata de baseball in debara…

  4. Se pare ca ‘furtuna’ care a venit dupa amenintari repetate la Dvs. a si trecut. Cel putin buna dispozitia creata la ‘sedinta de partid’PCR, dar nu stiu la ce organizatie, asta a demonstrat. Deh, aveati probleme extraordinar de grave de rezolvat si le-ati rezolvat cu succes. Toti tovarasii si tovaresele s-au implicat in rezolvarea lor, au dat sanctiuni, au promovat autocritica. Ah! Mi-am adus aminte si de organizatia de partid! Echipa vesela de la Sinteza Zilei! Felicitari echipei!

  5. Io-i trăgeam şi-o flegmă. Dacă apucam să deschid uşa, că o folosesc doar cănd mai ies şi eu din casă, după bere (de muncit muncesc tot în casă, în faţa monitorului).

  6. Am onoarea dl. Victor. Apelez la dv pentru a sfatui oamenii sa nu mai faca asigurari la EUROINS, sau daca puteti sesiza pe cei in drept sa ia masuri, pentru ca noi poporul nu mai avem nici o putere…EUROINS = tepari.. inseala oamenii, nu intocmesc actele de constatare ilegal, iar apoi, profitind de faptul ca omul nu se pricepe, ci doar doreste sa repare auto mai repede, pacalesc si platesc intotdeauna mai putin decit costa factura de reparatie, diferenta fiind suportata de catre pagubit…plus “atentiile” de care bat apropo directorul calin chindea si inspectorul de daune cornel de la Euroins Pipera. Daca nu apar atentiile, dosarele de daune sunt intirziate si aproximativ 35 zile, iar omul care nu are bani sa plateasca factura, nu mai poate folosi auto pina la achitare.
    Sint in legatura si cu cei de la service. Piesele care le schimba, nu sunt noi, iar cele pe care le plateste pagubitul, probabil ca ajung pe…alte autoturisme… Mai verifica omul dupa ce a stat cu auto 20-25 zile in service? Si ce sa verifici ? Ti se spune ca este treaba service-ului si a firmei de asigurari, iar apoi cind ridici auto, nu demontezi sa vezi ce ai in interior, pentru ca ii superi si poate iti plateste dupa sase luni sau iti plateste doar 30%. Mecanicii de la service, schimba si vind piesele obtinute prin aceasta metoda ulterior la jumatate de pret. Poate puteti face ceva…pentru ca unii dintre noi chiar nu mai au nici o speranta, si nu sint ascultati de nimeni. Va multumesc ptr intelegere ! Dumnezeu sa va ajute…

  7. nu este un caz unic de ăştia găseşti pe toate gardurile se fac şi filme despre ei dar cred că mai bine legitima apărare decât poliţia sau justiţia. doar nu vrei să ajungi ca morar să îţi facă dreptate?

    în altă ordine de idei, traseistul liberal Timiş Ioan a ajuns la şefia interimară deocamdată a pedeleilor

    http://www.jurnalul.ro/stire-politic/tiberiu-ridzi-pe-faras-540759.html

    bravo pdl un partid plin de traseisti timis este perfect pentru politica din romania care aluneca in dictatura lui basescu
    sa vedem pe cand trece si fra su care ii la liberali
    dar cum vad ca liberalii vor guvernare nu cred ca mai este cazul
    am o asa lehamite de politica
    iar faptul că apri vă fură exact la el acasă arată de ce boc mai este chemat când şi când nu doar la Cotroceni ci şi în enclava gruia din cluj aşa că boc slugăreşte la câte capete poate sau cere tainul

  8. Domnule Ciutacu…am ras cu lacrimi desi nu-i de gluma!!!! Chestia e ca eu am impresia, de cate ori apare Hoarna la tv, ca tot un fel de hartuire practica si maimutoiul ala. Asa ca habar nu aveti cam cat m-am dixtrat in seara cand l-ati intrebat cam ce masura coercitiva v-ar aplica CNA-ul daca l-ati carpi in direct. Apropos, de ce bata de baseball cand il puteati rezolva c-o scatoalca????!! Pana una, alta “rezolvati-l” pe Hoarna si punem noi mana de la mana sa rezolvam cu amenda!

  9. Uite cum rezonez eu cu nume_necesar! Dacă ar fi vorba numai de amendă, CATEGORIC facem chetă! Ar fi doar o mică plăcere pe care ne-am permite-o.
    Şi cred că merităm . 🙂

  10. Pai doar nu era sa-l lasi pe Badea cu profa de romana asa…singurel.
    Fiecare persoana publica are paranoicul ei.
    O zi buna!

  11. Supararea Dvs. fata de insistenta fara seaman a personajului care vrea cu orice pret sa intre in existenta Dvs. privata, are totusi si o componenta de apreciere ascunsa, pentru ca la general vorbind Dvs. apreciati la oameni “capacitatea de a razbate”, capacitatea de a trece orice bariera pentru a-si atinge scopul(dar nu orice scop); totusi poate nu chiar cand este vorba de “propagarea publica a demersului ” cuiva.In speranta ca supararea mare v-a trecut va doresc o zi buna. Cu respect.

  12. “Tovarasu'” Ciutacu!!
    Dar cand o da chioru dezlegare la vorbe,pentru portocalii,cam cum ti-ai imagina ca o sa o primesti pe Udrea sau pe Eba,ca sa te roage sa le primesti la vorbe grele??
    SINCER….!!

  13. …P.S
    Da cu Ridzi chiar nu se mai aude nimic??a pensionat-o chioru ca sa taca din gura???si cu javra aia de barbasu’ care nu lasa pe toti ziaristii sa intre la primarie nu faceti nimic???sau asteptam vreo telegondola si un teren de golf pe acolo??

  14. INCISIV RAU PENSIONARU’ —MAITRE –EU UNUL , IN CALITATEA MEA DE FAN TI-ASH FACE UN TRICOU CU “labe1tv”(AM VAZUT CA ESHTI FAN ) SI LUI BADEA UNUL CA AL MEU , CU “UDREA IS MY M.I.L.F – MINISTRESS I’D LIKE TO FUCK”(CA AM VAZUT CA SI EL E FAN ) ALTFEL , NUSH , POATE S IESHIM LA O BERE CIND OI DA PRIN MULTPOLUATUL BUCURESTI .
    TE COMPATIMESC SINCER PTR RABDAREA CARE-AI AVUT-O CU SPECIMENUL ASTA .

  15. Aşa se procedează? Nu inviţi boborul suveran în sufragerie să-l tratezi cu şerbet şi mastică de Piteşti?
    Da’ măcar şi-a rezolvat omu’ problema cu butelia?

  16. Am mai citit o data ‘plangerea’Dvs. si am constatat cu regret ca nu sunteti chiar ‘ombelico del mondo’ ca fiind OM faceti si Dvs. greseli care ulterior, uite, va costa, si din nou aveti darul de a recunoaste ca de fapt aveti o vina in situatia creata: ” nu stiu prin ce pierdere temporara a mintii….”. Pai, omul respectiv s-a simtit in al noualea cer ca va poate da telefon oricand; daca macar i-ati fi indicat intre ce ore puteti fi deranjat era altceva. Daca nu a fost specificatia aceasta facuta, dumnealui s-a simtit un apropiat al Dvs. Sper,totusi, ca jalba Dvs. pe care am citit-o cu un usor zambet, sa gaseasca o finalitate. Dar, mai cred, ca de fapt atitudinea Dvs. ostila il va vindeca pe personajul respectiv de a va mai da telefon. Insa am si o rezerva: daca aveati cumva chiloti rosii cand ati dat ochi cu dumnealui, sa nu-l fi chiar incitat si mai mult ‘interesul’ personajului pentru Dvs.!!!. Scuzati, dar vorbesc din experienta proprie.

  17. Mai bine îi recomanzi lui Băse să-l ia pe Rizoaica pe post de consilier prezidenţial, că şi el “vrea să scoată România din mocirla morală”. Astfel, vei face fericiţi trei oameni şi o ţară: pe tine, pentru că vei fi scăpat de Rizoaica, pe Rizoaica, pentru că îi vei fi dat posibilitatea să facă binele pe care moare să-l facă, pe Băse, pentru că va fi căpătat un ajutor preţios şi, evident, patria, care se va procopsi cu un alt mântuitor made in Romania.

  18. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Va inteleg perfect.Sunteti o persoana publica si foarte cunoscuta, si aveti si riscuri.Sunt si persoane care vor doar sa va cunoasca(din placere ,desigur),dar si persoane stapanite de paranoia .
    Sper sa scapati de surprize neplacute.
    Va doresc,din tot sufletul,numai bine,
    Ioanap

  19. (Daca va fi sters de aici il voi plasa oriunde voi considera potrivit). Dle Ciutacu! Precizez de la inmceput ca imi iau libertatea sa-ti vorbesc la persoana intaia, atat pentru faptul ca sunt mai in varsta cu peste 30 de ani, cat si pentru comportamentul pe care l-ai avut! Dle, minti cu aceeasi nesimtire, cu care ii prostesti pe cei carora te adresezi in scris, sau pe “sticla”. Oamenii te citesc si te asculta crezand ca te intereseaza Romania, poporul roman, starea actuala a societatii romanesti, etc., teme pe care viata ta PUBLICA le abordeaza. Haul pe care il simti in spate (vezi blog) este, de fapt, in mintea ta! Pentru ca, o fi tu “angajatul particular perfect” dar, oficiezi pentru PUBLIC, si deci ai o viata PUBLICA! Nu cu viata ta privata am dorit eu sa interactionez, ci cu viata ta PUBLICA! Daca te intereseaza doar banii, iesi din viata PUBLICA, pentru a evita ca opinia publica sa creada ca te intereseaza promovarea Binelui in societatea romaneasca! Or, pentru Bani (si cat mai multi!) poti promova in societate chiar si Raul, caci, nu-i asa, este viata ta privata, care trebuie sa fie cat mai eficienta! Din constiinta ta a fost “extirpata” partea PUBLICA, ramanand doar cea privata, care iti cere sa castigi cati mai multi Bani, indiferent cum! Si atunci nu-l confirmi pe Basescu in spusa lui cu TONOMATU’, care n-are trairi umane, sociale sau nationale, ci doar o programare cat mai eficienta? Orice politician, jurnalist sau intelectual PUBLIC , care ia cunostinta de o “solutie magica”, pe care o poate verifica pe propria persoana si familie – pentru a sti daca este o bazaconie, sau este SOLUTIA de care societatea are nevoie ca de aer – si care nu se implica in cazul SOLUTIEI VALABILE, este un individ “demn” de tot dispretul, pentru ca ii lipseste constiinta si simtirea umana, fiind o bruta ce poate fi echivalata cu un TONOMAT! Daca pentru Victor Ciutacu Solutia prezentata este o bazaconie, atunci toata lumea trebuie sa stie ca Ciutacu isi poate incalca un Juramant depus, in prezenta celor mai dragi fiinte, dupa urmatorul text: //….” Daca nu imi voi respecta prezentul Juramant in toate prevederile lui, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri, si sa ma lipseasca, pe mine si pe cele mai dragi fiinte, de sanatate si fericire! Precizez ca Dumnezeul invocat mai sus, este Divinitatea Ocrotitoare si Rasplatitoare a familiei mele, catre care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA, Gandul si Ruga, atunci cand VIATA MEA, sau A CELOR MAI DRAGI FIINTE, a fost, sau VA FI in Cumpana! AMIN!”…// Deci, Ciutacu care considera ca si-ar putea incalca acest Juramant, pretinde ca este om (!) si nu TONOMAT, fara simtire si constiinta! Aferim! D. Rizoaica.

  20. Victor, ești masochist? Schimbă-ți numărul de mobil sau fă-l privat.Iar dacă mai “recidivează” cu vizita la domițil, arată-i bâta..Aceste creaturi grobiene n-au leac, deoarece frizează patologicul…”cam mulți au sărit pârleazul, când era poarta deschisă”.

  21. HA HA HA! L-a amenintat Ciutacu pe Hoar(n)a ca-l trosneste, in direct?! Ceva mai tare n-am vazut in viata mea! Eu tot asteptam si pocneala, eventual un sut in cap peste masa, circular, ca Van Damme! Da-mi, Doamne, tarie, sa-i dau o tibie/ Lu’ Hoarna-n scafarlie! Ha ha ha!

  22. Sa-l convinga cineva pe Dl D.R. sa candideze in alegeri si sa salveze Romania, iar daca are solutii pt Europa si mai bine, avem si alegeri pt europarlamentari. Pentru asta nu trebuie decit sa schimbe usa la care bate.

  23. :)))
    Dia!!! L-a amenintat pe Hoarna si am avut fericirea sa “prind” in direct faza!!! Nu un nici o consoana in paranteza, deoarece, la noi in Moldova cuvantul asta de multe ori ia forma femininului. Asa ca, pentru mine, respectivul nu-i altceva decat un “fumegator” de palavre.
    Da’ unde nu-l “carpea” domnu’ Ciutacu ca mare fericire mi-ar fi produs. Cu cheta vaz ca-s multi saritori… cu penalu’ o puneam de-o revolutie!!! La asa bucurie nici un sacrificiu nu si-ar fi meritat numele!!:D

  24. Oho. Nu-i mare branza. Iesi la el in pielea goala si se satura sa te mai viziteze.
    Eu nu mai scapam de unul care dorea cu tot dinadinsul sa-mi demonstreze ca are puteri paranormale si-si poate muta inima din stanga in dreapta si ca-si poate micsora sau mari corpul la comanda. Un altul imi povestea cum vecinii lui isi schimba zilnic fizionomia, iar un altul cum vede limbi de foc jucand noaptea pe campie. Imi amintesc si de un altul care se plimba cu un dosar sub brat, laudandu-se ca a descoperit perpetuum-mobile.

  25. sunt stupefiata! ce naiva eram!!! cautand pe net sa vad ce mai zice lumea de basescu, am ajuns si pe blogul elenel udrea. chiar are admiratori! care o incurajeaza sa candideze la presedintie… doamne in ce tara traim… oare cat vom mai rezista in ea??? care sunteti mai tineri plecati! nu mai stati nici un minut, nu aveti pentru ce! nu va faceti sperante, amintiti-va ca romanii au RABDAT 25 de ani pe ceausescu. peste 25 de ani veti fi prea batrani sa mai plecati.

  26. Michelle, stai draga linistita, conform obiceiului de a intra in direct pe post si a spune apoi ca nu este ea, si ca de fapt va analiza ca sa vada daca era ea, tot asa probabil ca d.udrea intra singura pe propriul blog, de 100 de ori pe zi, si se incurajeaza singura sa candideze la presedintie.

    ( inca mai cred in normalitatea poporului roman ☺ )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.