Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Exclusiv. Uite-așa s-a furat la retrocedări

Exclusiv. Uite-așa s-a furat la retrocedări

UPDATE: Cum se dă o șpagă de 10 milioane de euro? Cu punga, dragii mei…

Jaful retrocedărilor, probabil, depășește în amploare toate metodele de furat din România postrevoluționară. S-au făcut mormane de bani cash. Numai un singur dosar penal, cel în care a fost arestată Alina Bica de la DIICOT, zguduie din temelii clasa politică. Am dat pe post bucăți zdrobitoare din declarațiile martorilor, am făcut audiențe semnificativ peste medie. Lumea e interesată de subiect. Dar, cu mici și notabile excepții, faimoasa presă românească, din varii motive, tace pe această temă. Cândva o să detaliez și motivele. Până atunci, însă, fiindcă mă distrează blocajul mediatic inutil, generat ordinul de zi pe unitate și de ideea proastă “dacă nu dam noi, nu se află”, de azi, după dezvaluirile de la televizor, încep să public, în serial, fragmente de neuitat din diverse declarații date în ancheta penală. Să rămână și posteritatea cu ceva, dincolo de zidurile reci ale pușcăriilor pentru beneficiarii-făptuitori. Liber la preluat, chiar și pentru ăia plătiți cu bani din retrocedări să se prefacă ziariști. Dacă le cade rangul să citeze România TV, pot să citeze ca sursă ciutacu.ro…

 

SERGIU DIACOMATU, fost vicepreședinte ANRP, fost șef PMP Sector 1, fost șef PNL Sector1, urmărit penal sub control judiciar

,,Dorin Cocoş mi-a promis că voi fi menţinut în funcţie (n.r.: vicepreşedinte ANRP), dar, în situaţia în care va avea nevoie de sprijinul meu în legătură cu activitatea ANRP, să i-l ofer necondiţionat.”

CĂTĂLIN TEODORESCU, fost președinte ANPC, fost vicepreședinte ANRP, deputat PNL (rămas fără imunitate în vederea arestării)

“Ea ( Crinuţa Dumitrean) avea o relaţie vădit apropiată cu doamna Bica. Această concluzie fiind lesne de conturat datorită faptului că înaintea celor mai multe şedinţe aveau discuţii în biroul de la ANRP. Nu am participat la aceste discuţii, dar faptul că, în cadrul comisiei, aveau o poziţie comună mă duce cu gândul că discuţiile purtate se refereau la abordarea unitară a dosarelor. Este ştiut faptul că Crinuţa Dumitrean era susţinută în poziţie de Ioan Oltean, acesta venind periodic la sediul Autorităţii, ocazii cu care purta discuţii, uneori îndelungate, în biroul doamnei Dumitrean, cu aceasta. Pe parcursul discuţiilor, doamna preşedinte nu putea fi deranjată, nici măcar la telefon, nici dacă era o urgenţă în cadrul instituţiei.“

“I-am cerut doamnei Dumitrean o discuţie, spunându-i că eu şi ea suntem răspunzători şi atunci mi-a replicat că nu suntem acolo de capul nostru, că am fost numiţi şi susţinuţi politic şi mi-a sugerat, pentru a fi bine, să avem o poziţie unitară, ceea ce sigur nu avea cum să facă să nu te gândeşti la un vot unitar. Am considerat că este o modalitate de presiune, ea prevalându-se de relaţia strânsă pe care o avea cu Ioan Oltean. Era clar pentru mine că, dacă voi mai avea atitudini contrare, va apela la Ioan Oltean pentru a mă schimba din funcţia de vicepreşedinte ANRP şi pentru a-mi periclita situaţia politică. “

“A fost unica situaţie în care un evaluator a fost prezent în cadrul comisiei cu raportul de evaluare. Iniţiativa a aaprţinut exclusiv doamnei Bica. Au fost dosare pentru care comisia a cerut reevaluarea, datorită faptului că a considerat că suma evaluată din raport era una mare. Dosarele trimise veneau înapoi cu alte rapoarte de evaluare cu mult diminuate. Dar îmi amintesc că multe veneau şi cu sume mai mari, dar nu în perioada în care eram vicepreşedinte ANRP. În ceea ce priveşte dosarele în care titularul a fost Gigi Becali, acestea au fost trimise la reevaluare. Nu cunosc care a fost cuantumul sumelor stabilite de expert.”

VALENTIN VIŞOIU, om de afaceri, arestat la domiciliu în alt dosar, urmărit penal în trei dosare

“Gheorghe Gabriel mi-a spus că urma să cumpăr aceste drepturi de le Gheorghe Stelian, pe care îl ştiam doar din vedere de la meciurile echipei de fotbal Dinamo. Mi-a spus în mare despre ce este vorba şi cum urma să facem afacerea, respectiv să plătim un avans şi restul la emiterea acţiunilor. Am acceptat să merg la discuţia cu Gheorghe Stelian împreună cu Gheorghe Gabriel pe strada Polonă, dar nu pot preciza dacă la această întâlnire a participat şi Adrian Andrici. În momentul în care am ajuns la sediul firmei lui Gheorghe Stelian, în biroul acestuia mai era şi Alin Cocoş, pe care nu-l cunoşteam, atunci l-am cunoscut. Cu această ocazie, Gheorghe Stelian mi-a relatat faptul că este posesorul unor drepturi litigioase în valoare de 377 milioane lei şi că intenţiona să cesioneze o parte din acestea, întrucât are nevoie de bani, în jur de 20-25%. Am negociat modalităţile de plată, preţul care trebuie plătit şi am stabilit că vom plăti în 3 tranşe: 5% la semnarea contractului, până la 50% după emiterea deciziei individuale de către ANRP şi ultima tranşă să fie plătită după 10 zile de la emiterea acţiunilor. Nu-mi aduc aminte dacă în negocierea dintre mine şi Gheorghe Stelian a intervenit Alin Cocoş, dar mi-a lăsat impresia că se cunosc şi sunt apropiaţi.“

“Pe 07.02.2011, eu, Gheorghe Stelian, Gheorghe Gabriel, Alin Cocoş şi Andrei Andrici ne-am deplasat la sediul biroului avocaţilor mei pentru perfectarea contractului. Nu pot explica prezenţa lui Alin Cocoş la încheierea şi semnarea contractului, eu apreciindu-l ca pe un prieten sau chiar partener al lui Gheorghe Stelian. După încheierea contractului, am făcut prima plată de 456.728 euro (1.947.120 lei) din contul meu în contul lui Gheorghe Stelian, iar ulterior am plătit restul sumelor după ce am ridicat titlurile de conversie, respectiv acţiunile. Menţionez că ultimele două plăţi, la solicitarea lui Gheorghe Stelian, le-am făcut, în urma unei adrese, în alt cont. Pentru obţinerea titlurilor şi deciziei, m-am deplasat la sediul ANRP, unde am fost însoţit de Gabriel Gheorghe. Menţionez că Gheorghe Stelian mi-a lăsat impresia că poate rezolva acest dosar, fără a-mi da explicaţii.”

ANDREI ANDRICI, om de afaceri, urmărit penal

“După o analiză a acestei oferte, m-am decis să o accept, iar în 07.02.2011 m-am prezentat la notariat, unde m-am întâlnit cu Gabriel Gheorghe, Valentin Vişoiu şi Gheorghe Stelian. Pe Gheorghe Stelian şi Valentin Vişoiu nu-i cunoşteam la acea dată. Conform contractului, eu dobândeam aproximativ 6,8% din drepturile cesionate în schimbul sumei achitate în tranşe .(…) L-am cunoscut pe Alin Cocoş după tranzacţie, prin Gheorghe Stelian, într-un restaurant sau cafenea în zona Floreasca. Înainte de tranzacţie, nu am fost niciodată la biroul din strada Polonă, iar după tranzacţie nu-mi amintesc să mă fi dus acolo.”

“Nu o cunosc pe Alina Bica şi nu i-am auzit numele în discuţii cu vreo persoană. La DIICOT am fost invitat în cursul anului 2014, în calitate de martor, deşi citaţia am primit-o în calitate de suspect. Eu am solicitat dosarul pentru studiu, dar nu mi-a fost pus la dispoziţie şi procurorul a zis că există o sesizare SRI.”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

60 thoughts on “Exclusiv. Uite-așa s-a furat la retrocedări

  1. @erg – dupa cum se vede, din pacate, informatia reala si datele concrete nu intereseaza pe mai nimeni…
    Iti multumesc pentru post (personal cunosc realitatea cifrelor in germania), dar nu ma pot abtine sa nu fiu trista pentru efortul de a sintetiza tot acel post in van. Nu are sens, domnule erg, a fost un efort inutil de a-i lamuri pe cei ce nu vor sa fie lamuriti, care vor doar sa jongleze cu ideile si visele tehnicolor.

  2. @Alice in Wonderland

    Informaţia reală şi datele concrete interesează multă lume, dar ele trebuie să şi convingă.

    Erg este de bună-credinţă, nu mă îndoiesc, dar nu are cum să convingă.
    Uite, pe vremuri, încercând să oprească fuga românilor în Vest, propaganda comunistă le vorbea oamenilor despre Occidentul decadent şi punea accent pe şomaj, droguri, bande, arme la tot poporul, exploatarea omului de către capitalişti etc. Ca reacţie la această propaganda a apărut următoarea întrebare: Dacă la noi este aşa de bine şi la ei aşa de rău, atunci de ce la noi este aşa de rău şi la ei aşa de bine? Nici Erg în postarea sa nu răspunde la această întrebare, dă nişte cifre seci care nu spun mare lucru. Mai mult, şi astăzi plecăm în Vest pentru mai bine, nu vin vesticii la noi. ASTA-I REALITATEA. Vreţi să spuneţi că cei care au plecat din România şi nu s-au mai întors sunt aşa de tâmpiţi încât nu realizează că au plecat de la bine la rău? Dacă realitatea ar fi cea pe care o descrie erg… Eu cred că nu sunt tâmpiţi şi au realizat că au plecat de la rău la bine. Am şi eu rude care au fost plecate ani de zile în Spania care regretă doar întoarcerea în ţară. Au făcut-o din cauza crizei.

    Sunt opinii şi opinii, eu îi cred pe cei câteva milioane de români care au plecat şi nu s-au mai întors. Ei sunt cea mai bună dovadă că nu este aşa cum spune erg.

  3. Marea masa a celor ce au plecat in lume sa munceasca sunt cei ce nu s-au putut angaja la stat,o alta parte sunt cei ce erau exploatati la patron pe bani putini.Un alt val de plecari a fost al bugetarilor,dupa taierile de salarii .Familii care aveau credite luate pe baza unor salarii decente,asistenti medicali,medici,politisti,etc.
    Ce vreau sa spun,nu e chiar asa simplu,au fost mai multe valuri.Un val a mai fost acela care cumpara vize.Iar,intoarcerea inapoi e crincena una din variante e sa dai spaga sa te angajezi la stat,daca se va relaxa toata treaba.Unii au tras afara greu,cu virsta nu mai poti sau nu mai ai chef.Te retragi cu ce ai strins si incerci supravietuirea.

  4. Victor, de unde tot scoate colonelu’ acoperit toate “dovezile” astea ??? si mai important care e motivul sau interesul ??? sunt convins ca nu e vb de “spiritul adevaratului jurnalist de investigatii “

  5. La ce ne-a servit “colonelul” pe tava Dl Ciutacu putem intelege mai cu prisos “coabitarea” pe numirile in justitie… “Colonelu” nu s-a sfiit sa ne dea nume ca Udrea, Dragnea in acelasi mizilic de milioane de euro… Noi sa fim sanatosi ca oricum nu putem noi produce cat fura astia! Bica asta pe multi o sa traga cu ea in jos si cred ca e doar inceputul… Am inteles ca azi a fost chemat si “tatucu” sa dea cu subsemnatul despre evenimentele din `89… Sa incep sa cred in justitie? La ce nume imi da pe tava zilele astea: udrea, Dragnea, Iliescu raman consternat… Ceva butoane se apasa… si totusi fiind in Romania ma intreb de unde? Ca prea diversificate ca si cromatica politica sunt aceste anchete… Oricum Romania e fascinanta: o data la doi ani schimbam placa tehnocratilor cu placa oamenilor de partid loiali si ascultatori pri guverne… O data la 6 ani doar vorbim de nelegitimitatea unei majoritati parlamentare construite cu partide care nu au participat la scutinul electoral si alte matrapazlacuri dambovitene….

  6. da domle da avem ditămai alesu icoană de închinat pentru feicbuciștii care iată au și cumpărat O SUTĂ DE MII DE EXEMPLARE din cartea autobiografică…țin minte un pasaj dintr-un roman al lui remarque, în casa fiecărui german exista un exemplar din mein kampf…icoana scrie,este deci intelectual plus că joacă tenis și spală vase(pentru mine este al doilea președinte cu care împart ceva,cu fostul calitatea de fosti ofiteri de marina,cu actualu activitatea de spălare a vaselor și ocazional câte un joc de tenis…)ceea ce mă face să fiu mai îngăduitor cu d-sa. așa că ce să ne mai încurcăm cu amănunte lipsite de importanță cum ar fi cele șase proprietăți imobiliare ale icoanei care în toată viața a fost bugetar?la urma urmei se zice ca toate casele ar intra în apartamentul lui ponta…plus că omu-i și mai modest modest,călătorește la economy class și așteaptă la rând la cheking-in!

  7. Știu ca este pe dinafara subiectului și-mi cer scuze dar: Ioan Rus rămâne la minister? Pfai de mine ce scârbă -mi este de pilosenia din PSD (da știu putea fi PD,PN cu L mare etc….) pe ce rămâne “omul” ăla în minister? Pe ce? Pe cât? Vai ce scârbă -mi e

  8. Costica Slav este mana dreapta a dnei Anca si verisor;locuieste la bloc in piataCrangasi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.