Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Epurări în PNL? Cine-i candidatul USL

Similar Posts

40 thoughts on “Epurări în PNL? Cine-i candidatul USL

  1. Mare mi-ar fi mirarea să ţină alianţa până în 2014. În orice caz, pentru Antonescu e bine oricum, dacă reuşeşte să-şi păstreze puterea în PNL. Dacă candidează in numele USL, şi până atunci USL-ul nu face mârşăvii gen PD-L, n-are contracandidat deci câştigă din inerţie. Dacă se rupe USL-ul, foarte probabil, atunci PNL-ul va putea sa îmbrace haina “de dreapta” şi deşi în primul tur ar pierde împotriva candidatului PSD, în turul doi lumea s-ar mobiliza şi s-ar activa votul anti(anti psd).
    Nu văd un candidat cu care psd-ul să poată câştiga turul doi, fie el Oprescu sau oricine altcineva.
    Cel mai amuzant ar fi să-l rebrănduiască pe Geoană PSD-ul, să ştim o treabă.

    Dacă Antonescu reuşeşte să îl aproprie pe Tăriceanu, pe principiul ţine-ţi prietenii aproape şi duşmanii şi mai aproape, a rezolvat problema internă.

    Eu în locul lui Antonescu, aş rupe alianţa după votarea bugetului 2014, l-aş convinge pe Johannis să accepte rolul de premier al unui guvern PNL din umbră, şi aş marşa în alegeri şi înainte pe cartea alegerilor aticipate după prezidenţiale sau concomitent.

    Totuşi eu de la Antonescu mă aştept să joace cartea monarhiei la referendumul pentru noua constituţie.

  2. In urma aderarii PNL la PPE (partidul de tradatori care l-a ridicat de turul pantalonilor pe Basescu), USL se va desfiinta, iar la prezidentiale PSD va candida cu Oprescu iar PNL cu Antonescu. Va castiga, binenteles Oprescu, asta daca nu cumva, poporul nemultumit de impozitele lui Ponta si nepedepsirea lui Basescu, va iesi in strada.

    Intrebarea pentru Crin este daca el crede cu adevarat ca romanii il vor mai vota, in conditiile in care nu au scapat nici acum, in ceasul al 14-lea de Basescu.

  3. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Eu cred ca Antonescu nu e bine oricum(desi spune”ruben” ca e).Eu asa simt si de cele mai multe ori,nu ma insel.Mi-a placut la inceput,dar increderea in el nu mai e aceiasi-si nu din vina mea…Simt ca nu va avea sanse nici sa ajunga presedinte.Poate gresesc si o sa imi asum greseala pe care o fac, daca reuseste si e OK.

    Cu tot respectul pentru Dvs. si cu sinceritate,
    IoanaP

    P.S. V-am trimis un mail aseara si va rog frumos sa il cititi; eu nu ma supar daca raspunsul e negativ sau nu e deloc.

  4. Ioana, o problemă ar fi că noi aşteptăm aşa Providenţiabilul. Nu există şi nu va exista aşa ceva. Şi eu am observat că a existat o schimbare în Antonescu, că e mai agresiv, mai lipsit de răbdare, că lasă de prea multe ori diplomaţia la o parte, că nu are doar virgine în jurul lui, cum probabil nici el nu e vreuna.
    Lucrăm cu ce avem, crezi că mari şi celebrii politicieni din perioada interbelică au fost perfecţi, n-au fost, sau ai impresia că vestul colcăie de mari politicieni? singuri care mai mişcă cât de cât la politicieni sunt britanici, restul parcă îs un freak-show.
    Adevărul e că nenea ăsta i-a dus pe liberali mai sus decât oricare alt lider politic după 89. Câmpeanu, toată iubirea pentru el, nu a reuşit să-i ducă-n parlament, iară scopul unui partid e puterea.
    În momentul ăsta nu există alternativă de lider mai puternic in PNL.

  5. D-le Ciutacu,
    As dori ca in discutia cu Dl. C. Antonescu sa insistati f.serios pe problema promisiunilor facute UDMR-ului,nespuse inainte de alegeri. CU SIGURANTA ca, daca ar fi spus, nu ar fi fost invingatori,cel putin in Ardeal, s-ar fi votat impotriva sau nu s-ar fi dus lumea la vot, in lipsa de alternativa. Acel acord de o rara marsavie a fost semnat de cei 2 presedinti ai USL si promisiunile sunt si pentru situatia de reusita cu peste 50%, nu numai in situatia de rezultat sub 50%, cum au mintit. De aceea a iesit Ponta atat de vesel,bineinteles in numele celor 2 semnatari,(la TG.M. a aparut, in ziarul local, acordul care este o mare tradare a votantilor USL) sa ne anunte “o veste buna”-ce nerusinare! Noi n-am votat UDMR-ul, cea mai antiromaneasca asociatie,IN TOTALITATEA ei.E de neinteles cum se poate crede ca G.Frunda este altfel. A aratat-o si o arata la fiecare aparitie.A spus chiar in aceste zile ce gandeste, exact precum toti ceilalti udmr-isti. Cum sa fie consilierul Primului ministru, mai sunt si alte nationalitati, care sunt loiale tarii in care traiesc, si nu impotriva.
    De ce tot vorbeste Ponta,sigur in numele celor 2, ca nu vrea sa se creada ca duce un razboi cu UDMR-ul. Faptul ca sunt in opozitie este ceva f.normal,asa cum a fost normal cand PSD-ul a fost, ani buni, in opozitie, fara sa se considere in razboi cu ceilalti. Este absolut anormal ca unii cu 5% pondere in populatia tarii sa conduca tara de 20 de ani si o conduc numai in favoarea lor.
    Va rog f.mult sa insistati si sa cereti raspuns la aceasta problema,prea usor trecuta cu vederea.

  6. USL-ul isi pierde din procente..noul codul rutier si nebuneala de la ghisee,noua taxa auto scumpiri gaz-curent,tigari,se vor rasfrange asupra lui Crin la alegeri
    n-am inteles cum naiba le mai da serviciilor sri-sie si restul 2,7 miliarde euro in bugetul pe 2013??de asta ne arde noua???

  7. poate ne va explica tov presedinte cum e cu trecerea la PPE…reala sau mistificare???

  8. Basescu n-a fost dat jos, taxele cresc, Crin e gata sa tradeze cauza, prin aliere cu PPE… cine sa-i mai creada si sa-i mai suporte pe astia?

  9. Buna ziua d-le Ciutacu
    Eu cred ca de la acel pact de coabitare o sa avem parte de multe probleme.Cred ca d-l Antonescu nu ar fi trebuit sa participe la acele discutii iar daca tot a participat sa-i fi adus aminte d-lui Ponta de un mai vechi pact de coabitare dintre Scorpion si Broasca.Se stie cine-i Scorpionul,nu-i asa?

  10. Multe casandre prevestesc, de cind s-a infiintat, ruperea USL. Numai ca baietii astia doi au inteles perfect un lucru simplu: daca se despart, in minutul 2 sint mincati. Ambii amindoi. Asa ca instinctul de conservare nu-i va lasa s-o faca!
    Daca Antonescu ar face cum zici tu, ar vinde blana ursului din padure. Si, pare el boem, dar nu-l vad chiar aventurier!
    Cit despre cartea monarhiei, cum sa pariezi pe un cal mort?

  11. in popor se spune ca o casnicie e ca o olita de noapte in care, peste caca, este un strat de miere, iar (na, ca era sa zic coabitarea!)casnicia se deruleaza mancand din continut. dupa noroc, unii mananca miere mai mult timp, altii mai putin. probabil si usl e tot o olita. oricum, nici deseara n-o sa aflam decat gogosi.

  12. Completare:
    Acordul USL-ului cu UDMR-ul din 1octombrie 2012(!) a aparut pe site-ul UDMR-ului. Cititi si va minunati, apoi cereti lamuriri. O pacalire mizerabila a votantilor USL !!!

  13. si-au batut joc de votul si protestul meu din ianuarie 2012 cu virf si indesat… ultima data le-am dat votul meu in decembrie, de acum inainte am sa votez cu un mare scuipat pe sectia de votare

  14. cum dracu sa nu fie, apropo de (gabi oarga), cand vede ce se intampla si lumea-si da mana pt a-l blama; vezi rtv- c.dragotescu care nu pierde o clipa sa nu-i dea la temelie lui crin….si cine-i rtv, al cui?dar nebunia asta cu udmr in minutu 2 dupa alegeri? asta era discutia? ponta a transferat atunci toata atentia nu spre victoria lor ci spre alianta cu udmr, apoi a aparut pactul, apoi scandalul csm…scenografia continua spre minimalizarea lui crin….dar urmeaza aprobarea bugetului in parlament si cata legislatie contradictorie, discriminatorie(cu exprimariile alea lapidare care se pot interpreta ,,dupa om”) si constitutia si regionalizarea? da, constitutia si regionalizarea- mare tema- si-l vad pe onorabilul frunda- ca-l face nestiutor de carte pe dinu c giurascu – deci pe udmr care-sifac jocul la milimetru….

  15. @alien: numai de coprofagie nu i-as fi banuit… 😉

    telul lor era sa ajunga la bucate pentru
    urmatorii 4 ani, promitindu-va marea cu sarea.
    si voi i-ati votat cu bucurie, indiferent ca erau
    niste nume sonore sau niste limacsi de partid !

  16. Victore,
    Intreaba-l pe Antonescu ce parere are despre modul in care si-a completat protejatul sau, Jiji Oierul, declaratia de avere si despre declaratiile facute de oier referitor la acest subiect.

  17. Crin sa fie foarte atent. Toti mafiotii, din toate partidele, ii vor capul, inclusiv din partidul lui! Base este la ora actuala problema lui cea mai mica…Sa aiba grija, trebuie rabdare, diplomatie si gandit strategic. Noi, alegatorii, il sustinem insa stim toti f bine ca nu depinde doar de noi…Sa lupte, sa fie activ si sa nu se lase! Eu n-am mai vazut atata propaganda mizerabila asa cum e asta impotriva lui- si care nu e doar a lui base!!-, pt noi e semn bun, inseamna ca el e alesul, dar pt el nu-i asa bine…Succes si sa-l ajute Dumnezeu !!!

  18. administratorul judiciar de la Hidrelectrica povesteste la ora aceasta live cum a ramas surprin ca Vozganian l-a luat consilier pe Oprea in timp ce el pregatea sa-i traga la raspundere pe fostii directori ai companiei. Va rog sa-l intrebati pe Crin cum este posibil asa ceva?

  19. un deliciu emisiunea :))) urmaresc din Franta , poți sa îl intrebi te rog frumos dacă are de gând sa câștige președinția ? si ce se întâmpla cu Chiliman îl da afara ??? Merci si Bravo

  20. Domnule Ciutacu, de ce nu profitati de prezenta d-lui Antonescu si sa-l intrebati de opinia pe care o are fata de miscarile din justitie, ce face USL pt a opri abuzurile regimului portocaliu(ma refer la fortarea numirii conducerii CSM si probabil urmeaza impunerea unor ,,oameni de casa” la DNA si Parchetul General)????

  21. Dincolo de toate discuţiile care ar putea să apară după o asemenea emisiune, doresc să remarc un aspect cu totul şi cu totul deosebit. Emisiunea asta, alături de cea cu Ponta invitat (acu’ o săptămână), conturează în sfârşit un decor de normalitate.
    Ştiu că eşti amic cu ambii şi că niciodată n-ai fost încordat într-o emisiune cu ei, dar în ultimele 2 ediţii ‘Vorbe Grele’ s-a văzut în sfârşit aerul ăla destins al oamenilor care se poartă firesc. A dispărut încrâncenarea creeata de apăsarea regimului Basescu, atât invitaţii cât şi realizatorul au părut mai detaşaţi că niciodată, iar telespectatorul (adică io :D), a putut în sfârşit să urmărească o emisiune …aproape Europeană. Încă nu e totul terminat (din punct de vedere al luptei electorale), dar se întrezăreşte puţin calmitatea unor oameni total dezinvolţi, deloc apăsaţi de subiecte nefireşti, cum ar fi: ce-a mai făcut Băsescu anticonstituţional, ce-a mai croncănit Udrea etc.
    Nu ştiu cât de mult contează pentru tine, care oricum ai fost şi vei fi în focul luptei (oricare ar fi ea), dar pentru mine care te urmăresc din acelaşi fotoliu, înseamnă ceva îndeajuns de important încât să remarc şi să punctez că atare momentule schimbării în bine a stilului de exprimare (de la om-încordat la om-detaşat) şi al descreţirii frunţilor (atât al vostru – în studio, cât şi al telespectatorilor – la ei acas’).
    Felicitări!

  22. politicienii au acea abilitate de a spune nimic (interesant)
    vorbind ore intregi, prin asta linistind uneori masele.

  23. Prin prestaţia lui Chiliman de astă seară, ne-a arătat tuturor cine este dumnezeul lui. A început cu statul de drept, cu sovietizarea, cu vocea rusiei si toate minciunile portocalii. Antonescu tocmai şi-a pierdut un inamic.

  24. C. Antonescu nu are sa fie candidatul USL la presedentie. PSD are sa rupa alianta si vine cu propiul candidat: Ponta. Iar ca PM L. Dragnea. Dar nu fara sa arunce toata vina pe PNL pentru nereusitele guvernarii.

  25. Felicitari pentru emisiune dle. Ciutacu, mai ales ca v-ati mentinut calmul cand Crin dadea din colt in colt la intrebari incomode.

    Crin e inca OK ca politician dar devine din ce in ce mai nervos in contact cu presa sau cu poporul si s-ar putea sa si-o ia in barba, la alegeri, daca i se urca puterea la cap. Lumea e satula de personaje sinistre aflate in fruntea statului si nu ar mai tolera inca unul.

  26. Efectiv te ia capul cu astia. Cum mama ma-sii, inainte de 9 decembrie a existat incuscrirea asta PNL-PSD, cum arunca USL ghiulele de foc spre PDL, vizand implicit si PPE-u’, cum se juca hora in noaptea mintii pe muzica de mai, mai, iti venea sa-ti lipesti singur una d-un leu pe frunte, iar acum se atenteaza la integritatea bunelor moravuri din USL??CLAR, daca va exista crack-ul asta in USL, va castiga PSD(cu un Oprescu la carma), altfel, noi sa fim sanatosi si sa avem subiecte.SI hAI CU HORA, NEAMULE!! Ca asta-ti place!!!

  27. Liberalii au fost tradati de persoane care au folosit partidul in interes personal ca Melescanu, M.R.Unguent, Predoiu sau “doamna” Udrea. De tradatorii care au facut Partidul Liberal Democrat (PLD) format în decembrie 2006 prin ruperea unei aripi a Partidului Național Liberal in frunte cu Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur, Boureanu, Mona Muscă, Florin Aurelian Popescu, s.a.m.d. ce sa mai spun? Minciuna Chiliman. Este o minciuna cei 23 de ani de P.N.L. ai lui Chiliman. A mai fost prin aripa tanara a lui Patriciu si daca imi amintesc bine si in P.A.C. lui Manolescu. Ce reprezenta Chiliman fara P.N.L.? Dar problema este alta. Eventualele dispute se rezolva in interiorul P.N.L. prin vot. Democratia nu este o forma perfecta dar alta mai buna nu s-a inventat. Chiliman a pierdut in P.N.L. atat la capitolul Democraţie cat si la Meritocraţie. Fireste ca este de dorit ca de-alde Chiliman sa plece din P.N.L. S-ar putea sa fie santajat de un D.N.A. basist si din aceasta cauza face un joc dublu. Vezi dosarul de santaj Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş cand a platit (Chiliman) sa nu fie dat in mass media un material cu niste achizitii publice dubioase. Nicio hotarare/decizie luata de Delegaţia Permanentă, Consiliul Naţional Executiv și Biroul Politic Central nu a fost contestata de Chiliman decat in mass media.
    Conf. art. 16 alin. (1) lit. a) si lit. f) din STATUTUL PARTIDULUI NAŢIONAL LIBERAL, aprobat la Congresul Extraordinar din 5 martie 2010,
    “Membrii Partidului Naţional Liberal (simpatizant, activ sau de onoare) au următoarele obligaţii:
    a.să cunoască şi să respecte prevederile Statutului şi ale Codului Etic al partidului;
    f.să nu exprime public luări de poziţie contrare deciziilor sau hotărârilor organismelor statutare ale .PN.L.”
    Este corect Andrei Chiliman sau Cătălin Cherecheș sau v-ati dilit de tot?

  28. In primul rand : dupa parerea mea umila,nu cred ca sunteti cel mai bun. In al doilea rand ,ce s-a intamplat in antena 3 ( si nu numai) : nu se mai stie limba romana ,nu mai e la moda sa o vorbim?
    Am vazut albumul de fotografii care i-a fost oferit de colegi d-lui Mihai Gadea , de ziua lui de nastere. O idee care ar fi fost si mai frumoasa daca pe ultoma pagina n-ar fi fost scri TO BE CONTINUED. VA URMA , nu era de bon ton? Nu suna frumos ,sau ce ?

  29. Sunt tot mai convins ca Ponta si PSD-ul “il lucreaza” pe la spate pe Antonescu si PNL-ul ; lucrul cel mai infiorator (ca sa-I zicem asa ) este faptul ca Antonescu STIE SIGUR ASTA , dar dintr-un calcul rational , pragmatic , face pe prostul ca sa pastreze intacta structura USL (SINGURA capabila sa lupte cu Basescu & camarila) .

    Antonescu STIE ca un PNL singur si independent , plin de “primadone” elitiste si mai putin cu oameni de actiune ca si Dragnea , Mazare , Falca , Udrea , Oprisan , etc. , N-AR FI AVUT NICI O SANSA in fata partidelor-rechin PSD si PDL ; ar trebui da fi tampit sau basist sa spui ca PNL ul singur ar fi castigat mai mult prin demnitate si electoratul fidel ❗
    Masa electoratului e o imensa masa umana cu o demnitate si inteligenta minima !!! 🙁

    Ceea ce e mai trist e ca , se pare , Ponta si PSD-ul vrea sa devina noua structura fanariota recunoscuta si validata de “Marea Poarta americano – occidentalo – UDMR ista , care sa ia locul fostei structuri basesco-PDListe . : evil: Si daca ne uitam , TOATE marile luate de Ponta sunt DOAR CA SA MULTUMESCA groteasca Alianta SUA – UE – UDMR. 😡

    PS : nu stiu daca commentul asta s-a mai dus o data , atunci scuze si , eventual sterge-l pe primul sau cum crezi tu Victore . Multumesc.

  30. Daca “pactul semnat cu basescu este caraghios”,atunci cei care l-au semnat cum or fi?

  31. Mai e o “chestie”, apropo de politicieni, In special de cei care preiau
    puterea (s-a intimplat asa dupa fiecare alegeri), specia asta de
    omenasi pur si simplu devine aroganta, incep sa gilgiie vocal precum
    o anume tante de-a fost min.justitiei si sa ne rida de sus in nas ca “Ba,
    voi sinteti prosti, nu pricepeti cum e cu condusul tarii asteia, cu banii
    vostri, pe care cica noi vi-i administram, stati sa va spunem noi cum e.”.
    Ca sa exemplific: mai acum citeva zile am auzit o fraza ce
    m-a umplut de tot felul de sentimente, mai putin de respect:
    “…bugetul este o chestie ezoterica…”.
    Pai de ce nu spui, bre, nea premierule, asa ?! Sa-l chemam pe
    Oreste, eventual cu un glob de cristal, sa ne lumineze si pe noi…
    Am “vaga” senzatie ca noi n-o sa fim niciodata deficitari la capitolul
    “politicieni, numerologi, astrologi si alti cititori in pipilică”…

  32. omul spune, cu subiect si predicat, ca n-a depus nici o cerere de aderare la PPE si ca nici n-are de gand sa depuna, chibitii continua sa bata campii pe margine

  33. Cat de basist sa fii sa spui ca PNL a facut cerere de intrare in PPE cand, in Octombrie, Ramona Manescu a devenit VicePresedinte ALDE?

  34. Omul a mai spus multe “cu subiect si predicat” dupa care a dat-o la intors. Sa nu-i ridicam statuie.

  35. Mie mi-a placut interviul si in general imi place de Crin Antonescu, dar nu stiu, pare cam increzut sau cel putin asa se vede la televizor.Ar trebui sa-si schimbe putin atitudinea ca prea se crede buricul pamantului.Oricum, pare un om inteligent si spune lucruri interesante.

  36. Victor: crezi ca poti da si “Cezarului” ce-i al lui
    (un post aniversar despre poporu’ suveran din strada) ?
    Merci.

  37. la curtea de apel suceava presedintele hancu a recomandat presedintilor de judecatorii sa nu tina adunarile pentru revocarea mmembrilor csm. subtil li s-a transmis ca interviurile pt functii de presedinte, vice etc. se tin la csm si sa aiba grija ca le expira mandatele. la fel a recomandat si presed tb suceava Codreanu. frica e mare si nimeni nu are curaj sa faca scandal si sa ceara convocarea peste capul lor. scopul e sa nu fie cvorum…ca la referendum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.