Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > End of story. Restart

End of story. Restart

ciutacu.gri

Vorbe grele şi-a trăit traiul, şi-a mâncat mălaiul. De luni îşi schimbă numele şi postul pe care va fi difuzată. Nu şi abordarea. Şi nici obiectivele. Au fost şase ani denşi, tensionaţi. Care au consacrat un realizator, au sudat o echipă şi au lăsat urme adânci. Povestea a început cu Jeni. Au trecut, pe rând, Claudia,Alexandra şi Aniela. Şi s-a încheiat cu MihaelaAlice şi Costin. Toţi au scris o bucăţică de istorie în televiziunea din România. Fiindcă datorită lor a existat o emisiune care a pus cultura înaintea politicii, dialogul mai presus de certitudini, echilibrul înaintea umorilor şi civilizaţia peste strigăt. Fără ei (şi fără alţii). nu aş fi fost azi ceea ce sunt. Motiv pentru care mă înclin în faţa lor. Şi le mulţumesc pentru tot…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

47 thoughts on “End of story. Restart

  1. Mulţumiri fostelor tale echipe. Baftă viitoarelor tale echipe!
    Nici Hagi n-ar fi fost mare fără o echipă-n spatele lui, dar nici echipa n-ar fi strălucit fără el la mijloc… 😉
    Tare aş vrea să asist, datorită ţie, la ridicarea unui post tv făcut cu ou şi cu oţet de antenişti, doar pentru simplul motiv că dacă ar începe să le ţâţâie curu’ de frica concurenţei acerbe, ar trage de ei mai cu sârg decât în ultimii 2 ani, în care s-au culcat pe urechea intangibilităţii… Iar asta ar naşte plus valoare şi un câştig direct pentru mine, privitorul… 🙂
    Cu tine în RTV, e o şansă mare să se nască un nou nucleu mediatic important al României.

  2. Oriunde ai fi important e sa ramai acelasi care ai fost si pana acum. Si daca ai sa ramai acelasi e bine, o sa am de acuma 2 posturi la care sa ma pot uita cu incredere fara sa fiu mintit 24/24. Ma rog 1 post si un pic :P.

  3. A fost o emisiune care te atragea prin profunzimea dialogului si modul de abordare a subiectelor: clar, concis si la obiect! Felicitari pentru toata munca asidua depusa si pentru toate cele realizate, insa de felicitari sunt convins ca ai parte zilnic, asa ca o sa inchei prin a iti ura mult succes si fie ca noua emisiune sa fie cel putin la fel de buna ca si cealalta si mai presus de orice altceva o continuare a luptei pentru normalitate intr-o societate in care anormalitatea a devenit o stare de fapt!

  4. “Vorbe Grele” s-a savirsit, traiasca “Tonomatu’ lu’ Ciutacu”.

  5. Imi pare rau de plecarea D-voastra. Formati o echipa buna la Antena3. Va urez mult noroc in viitor. Unde si cand va putem revedea ?

  6. Vom avea si acces pe internet, mai ales inregistrari? Pentru cei care au alte treburi la ora aia. Multumiri pentru raspuns si pentru efort.

  7. Bafta!

    Nu va fi usor dar cred ca daca va fi liniste la RTV il veti bate pe dl Gadea. Sunteti mult mai bun decat el. Parerea mea!

  8. Cred la fel ,ca si Catalin Ionescu,adica sunt sanse sa faceti ceva important la noul loc de munca,deasemenea cred in capacitatile dvs,in talentul si sufletul pus in munca jurnalistica.Mult succes!

  9. Eu sunt unu care vede mutarea ta un lucru bun. De ce? pentru ca un jurnalist trebuie sa fie mereu in opozitie,si sa critice deciziile gresite ale celor de la putere.Dupa cum se vede guvernul Ponta a inceput cu stangul si se pare ca asa o sa continue dupa cum se vede.Sper ca tu sa fii unul din cei mai inversunati critici ale deciziilor gresite pe care le fac noii guvernanti.I-mi doresc ca acest guvern sa o ia pe drumul cel bun, caci m-am saturat de schimbarile astea de putere care nu aduc nimic bun.

  10. Nobil gestul d-stra de-a va desparti prieteni cu fostii colaboratori .”Omul sfinteste locul” deci o achizitie buna a facut rtv,sunt sigura ca veti ridica calitatea postului. In emisiune premierul ne va spune ceva din programul economic a guvernului pe viitor ,gazele de sist si Rosia Montana? Suntem alaturi de d-stra ,succes.

  11. Bafta diseara,desi rescunosc ca o sa fie greu.Am banuit bine ca o sa vina primul Ponta la Tonomat.Ma gandesc si eu la ceva.Sa yicem ca Basescu realiyeaya ca daca mai sta langa PDL acesta va avea soarta de pana in 10%.Asa ca cel mai bine,se leapada omul definitiv de PDL ca sa poata deveni frecventabil pentru PSD sau PNL,si astfel sa mai ajunga cumva vreodata la guvernare.Intre timp,mai naste si Miscarea populara.Asa ca teoretic PDL s-o ia catre PNL sa zicem,iar astia mici spre PSD.Domnul Ponta s-ar lipi de vreuna din cele doua vreodata?

  12. Mult, mult succes si felicitari pentru curajul de a parasi ceva ce “functziona” atat de bine, pentru un nou chalange – semn de tineretze!! Sunt sigura de reusita noilor proiecte, ea a tzimut intotdeauna de personajul Ciutacu… voi fi deci in continuare o telespectatoare fidela.. tot pe internet!!…O intrebare: arhiva Vorbe Grele este in continuare “vizionabila”?? Multzumesc mult & inca o data, SUCCES!
    irina, geneva

  13. Doamne ajuta pentru prima emisiune de diseara la noul loc de munca, sa pasiti cu dreptul si v-as ruga sa ii transmiteti dvs premierului gustul amar pe care il am referitor la propunerile facute saptamana trecuta, si daca e constient cat a scazut in ochii alegatorilor, si daca il intereseaza binenteles.

  14. am o curiozitate care,daca nu-i adevarata si te deranjeaza,n-o publica. dar,vorbesc unii,picatura care a umplut paharul a fost aceea ca ai fost “omis” sa reprezinti antena3 in america.

  15. @ionut: pentru linistea lor, a celor care nu pot dormi de grija asta, am fost pe prima lista, formularele-s la mine-n mail, iar programarea pentru viza era vorbita. componenta delegatiei a fost stabilita dupa refuzul meu de a merge in SUA. pentru ca plecam la Rtv…

  16. @ionut:

    Interesantă presupunerea ta. Nu m-am gândit la aşa ceva, cu tote că aş fi avut motive s-o fac, de vreme ce Mircea Badea a făcut caterincă ani în şir, în legătură cu cerinţele pentru obţinerea vizei, spunând sus şi tare că “El nu pleacă acolo cât timp e nevoit să se umilească pe la Ambasadă, atâta timp cât el este cel care le aduce un beneficiu, cheltuind bani în ţara lor, din postura de turist”; pentru ca apoi să-l văd cum se duce la 8:00 A.M. la Ambasadă, urmând toate procedurile pe care anterior le blamase cu atâta emfază. Deci e clar că nu-i de ici de coalea o plecare-n Las Vegas pe banii trustului. 🙂 Sau poate cine ştie…o fi fost la ‘impuse’ din partea ‘topmodelei’. 😉
    Dar cu toate că există motivaţii îndeajuns de mari încât (iată…) să provoace până şi reevaluări din partea lui Mircea Badea, nu cred totuşi că pe Ciutacu l-ar fi lăsat acasă, cât timp el avea a 3-a emisiune din trust ca notorietate şi rating, după ‘Sinteza Zilei’ şi ‘În gura presei’…

  17. LOL, asta era acum… fericirea lu’ Ciutacu
    avea ca fundament plecarea in US of America
    pă banii mogulului… =))

    Nu stiu de ce, da’ am feeling-ul ca multa lume asteapta
    diseara cu infrigurare ca Ciutacu sa sara la Ponta… 😀

  18. Superb!
    Măsuţa e perfectă! Stăteam cu frică să nu cumva să faci circ gen ‘Sinteza Zilei’, cu public de aplaudaci şi scăunele micuţe de deontologi fini. 😉 Spuseseşi într-un interviu că ‘Se lucrează la decor’ şi mă speriasem…
    În acelaşi interviu (sau poate altul…nu mai reţin), vorbeai şi de acea desecretizare, însă e pentru prima oară când te referi la aşa ceva având ca termen de comparaţie ‘sclavagismul’. Înţeleg destule… Deh…aşa-i la mogulărie, unde Dumnezeu tatăl e Voiculescu, iar Fiul său (trimisul pe pământ) e Gâdea… 😉
    Şi încă ceva. Ţin minte părerile pe care le-am avut în trecut, şi nu mă dezic de ele. Mi-am dorit cât mai multe emisiuni ‘Vorbe Grele’ cu invitaţi din sfera culturii româneşti. Şi totuşi, revin şi spun că pari altfel. Nu ştiu…ori ţi-a priit schimbarea, ori se simte altă briză, dar nu numai formatul pare schimbat, ci şi realizatorul. N-aş spune că erai mai moale, ci poate acum ai un tonus mai bun.
    Oricum ar fi, baftă în continuare! A ieşit perfect…

    P.S.: Ca un făcut, ţi-a ieşit din prima ‘Luăm un solo spot’. 😀 😉

  19. Ai incercat, din greu, sa ii intarati pe CA si VP. Te credeam mai presus de nivelul comentatorilor din fotbal, care fac acelasi lucru cu Becali, Copos, Porumboiu. Ponta – “ghiulea la prezidentiale pentru CA” a fost explicata, fara dubiu, si nu avea, nici pe departe semnificatia dorita/insinuata de tine. Ai scos expresia din context si ai dat-o-n bara rau de tot. Si, din pacate pentru tine/rating/post nici macar nu ti-a iesit provocarea, pentru ca Ponta (dincolo de lipsurile lui) are un IQ mai mare decat cel al lui Becali. E postul lui Ghita (anti-CA, din cate mi-am dat seama, urmarindu-l din cand in cand), dar te credeam mai presus de asta. Sper ca totul se datoreaza faptului ca, in direct fiind, nu ai avut cum sa urmaresti emisiunea si te-au bagat in rahat colegii. Dar tu esti genial, ar fi trebuit sa stii mai bine.

  20. Am mutat RTV linga Antena3, la canale favorite.
    Sa ai mult noroc, oriunde ai fi esti de-al meu.

  21. @ramona:

    Sper din tot sufletul să se menţină tendinţa anti-CA a RTV-ului. La cât de fanatică este A3 pro-CA, trebuia să existe şi o contrabalansare. Mi s-a acrit de la cât l-au ridicat în slăvi în ultimele 894 de zile. Radu Tudor zici că-i fratele, copilul şi tatăl lui CA. Cred că şi dacă ar spune vreun invitat că l-a văzut pe CA strivind cu bocancu’ un gândac, ar sări să-i ia apărarea. Mi se pare atât de greţos un asemenea servilism (ca să nu spun pupincurism), încât devine o binecuvântare atunci când un realizator pe care-l apreciez de multă vreme, începe să devină contondent, exact în sensul pe care mi-l doream.

  22. @ionescu catalin:
    e, lasa, ca inainte a3 (grecu, tudor) il tineau la greu pe ponta-n brate,
    ma mir ca n-ai observat.

    emisiunea a fost ok, civilizata. ce nu inteleg eu e urmatorul lucru:
    de ce persista ponta in a mai baga prosteala aia cu “sa facem pe plac euro-
    pei si americii si sa le demonstram ca nu vrem sa punem laba pe justitie” ?

    ca sa demonstrezi ca un anumit organism e independent/autonom, trebuie ca
    acel organism sa fie pe bune independent, or, daca tu, pm, te cramponezi
    fix pe 1-2 nume pe care le vrea un anumit baiat (care e ilegitim acolo
    unde e, in pofida tuturor regulilor anterioare: fara cvorum si fara toata
    sarada aia pentru imbecili de suspans de o luna de zile), motivind ca
    “licuricii au cerut asta…”, si le accepti orbeste ordinele, asta se nu-
    meste justitie independenta, iar statul se numeste stat independent ?!

    din punctul meu de vedere nici ponta n-are ce sa caute acolo unde e.

  23. m-am uitat si eu la emisiunea ta ,pentru ca am vrut sa vad directia in care iti vei face emisiunea .Poti sa zici tu cat vrei ca vei fi un jurnalist echidistant ,dar nu poti sa o faci ,in primul rand ca est la rtv si apoi ,ai si tu niste simpatii poltice si nu poti altfel .RTV este turbat impotriva lui Crin si tu te-ai molipsit .Ma gandesc ce se intimpla cu postul unde lucrezi ,daca Crin face aliante secrete cu Ponta .Invitatul tau nu a spus nimic nou ,desi tu te-ai straduit sa ai o noutate ,o stire .Dar el si-a invatat bine lectia ,prea fusese in circuit tv .Acum o inviti pe Udrea .Vrei sa fii echidistant ,dar urmezi linia lui Cristoiu ,Lui i s-a tras de la Udrea si Eba .Iti mai spun o vorba grea -gara din Paris si aveai explicatia la multe .

  24. Ponta este un tradator ,pentru binele si linistea lui .Sintagmele de dragul europenilor ,ca sa vada ei ca uselistii nu pun laba pe justitie sunt fumate rau .Am impresia ca tot ce face acesta nu are nimic de a face cu ,,lupta ”sa impotriva lui Basescu .Coabitarea lui cu Basescu se numeste curvaserie politica .Dar un politician depinde de votul oamenilor .El nu va mai obtine niciodata acest vot urias ,care l-a facut acum sa zica peste tot ca isi ASUMA tot ce face .Stie el ca cei care l-au votat ,in dorinta lor de a indeparta pe Basescu cu tot ce misuna in jurul lui ,doresc sa-si asume Ponta coabitarea ,tradarea ,aliante ascunse ,intelegeri murdare ?

  25. Ezitant inceputul, putin stingher, privirea aluneca in gol in cautarea camerelor de vederi…
    Sper sa va reveniti rapid si sa va pastrati ritmul si aciditatea!

  26. indiferent de ce se spune despre Antene ,de apartenenta lor politica ,de dragostea pentru Crin ,nimeni nu poate sa nege profesionalismul jurnalistilor de la Antena 3 .Exista o mare diferenta intre A.Ursu ,Stoicescu ,RTudor et ,comp.si cei care modereaza la rtv .Din acest motiv iti spun ca iti va fi foarte greu sa faci performanta la rtv .Te desparte talentul tau ,profesionalismul ,inteligenta si inca multe de gaitele de la rtv .Stiu ca iti este greu ,asa cum tuturor ne este greu la un nou loc de munca ,dar imi pare rau ca nu mai esti acolo printre [sper]inca prietenii tai.

  27. A fost bine pentru prima emisiune. Inceputul a fost intr-adevar cam stingher. Dupa aia ti-ai intrat in mana.

    Altminteri e clar ca se intampla ceva “ciudat” in politica, cu sau fara ghilimele, la figurat sau la propriu. Tare sunt curios sa aflu ce parere are AN-ul de intamplarile astea…M-ar fi interesat foarte tare intrebari din alea clare gen “e posibil ca Codruta sa reevalueaze SI ea” (sau sistemul in intregul lui, Brucselu, orice ar insemna asta) ? Desi mi-e la fel de clar ca raspunsul ar fi fost de complezenta.

    La nivel “macro” e bine ca exista o contrapondere la A3/Realitatea/CA/PNL. Nu ca am eu grija PSD-ului, dar ne-am fi putut gasi in aceeasi situatie ca in 2005 dpdv politic si al presiunii mediatice. Plus ca aia cu “doctrina de dreapta” se poate scoate oricand la iveala, mai ales ca PDL pare sa se distanteze de Basescu, indeplinind astfel conditiile lui Antonescu.

    Si o mica incheiere: mai tii minte cand iti spuneam, cu ocazia discursului din Parlament la investirea guvernului Ungureanu, ca se critica cu aceleasi argumente ca alea de pe Hotnews ? 🙂 Asta cu procurorii a fost a doua oara cand se intampla lucrul asta. Sa vedem cand o fi a treia si ultima oara.

  28. Mă aşteptam la un format de emisiune interesant.
    Recunosc bucuros că absolut totul a fost peste aşteptările mele; începând cu numele emisiunii, cu amenajarea studioului, cu genericul, cu acel “măsoi” care unora ar putea să nu le placă, totul are o notă de ceva cu totul nou, ceva foarte dur şi elegant, ca un cod de maniere al vechilor samurai.
    Emisiunea, între alte zeci de emisiuni de televiziune, este ca un concert de muzică cultă între zeci de concerte de manele.
    Sunt convins că mulţi nu vor aprecia deocamdată asta, dar sunt la fel de convins că foarte mulţi vor prefera un astfel de concept de emisiune, iar într-un final aceştia din urmă vor fi tot mai mulţi.

    E o emisiune-interviu unde parcă aştepţi ca invitaţii să vină îmbrăcaţi în frac, unde două persoane (moderator şi invitat) chiar dacă ar fi duşmani de moarte se duelează cu respect, fără să se poată scuipa şi fără să poată scoate limba unul la altul.

    Acest format de emisiune-interviu scoate foarte mult de la un invitat (bun sau rău) şi-i oferă posibilitatea să crească sau să scadă în ochii telespectatorului, pentru că i se oferă toate şansele să câştige sau să se bată singur cu propriul său hăţiş de [false] argumente.
    De aceea, recomand tuturor papagalilor politici, acele figuri triste, dependente de zoloft, care vorbesc cu multe cuvinte fără sens, toate pe lângă subiect şi care întrerup permanent pe cei cu care ar trebui să fie în dialog, ei bine astfel de papagali trebuie să se ferească de o astfel de emisiune ca dracu’ de tămâie, chit că sunt convins că oricum nu vor fi invitaţi.

  29. Bafta multa, domnule Tonomat!
    Nu stiu de ce ai plecat si nici nu conteaza; iti prinde bine o schimbare!

  30. cred ca emisiunile politice cu cele culturale te-au definit a fi cel m-ai bun din antena 3 .daca faceai numai politica nu ajungeai sa fii primul dupa o parere a mea si a mai multor prieteni todeauna cel bun pleaca spre spre a defini aproape perfectiunea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.