Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Elevii de la Tonitza au înaintaşi iluştri

Elevii de la Tonitza au înaintaşi iluştri

http://www.youtube.com/watch?v=I3C5Sf8RC7s

Văzând asta, numai la prostii mă gândesc. Ştiu, sunt nevolnic şi mintea mea bolnavă găseşte numai comparaţii exagerate, dar sper ca măcar să nu-i decoreze pe pictori.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

48 thoughts on “Elevii de la Tonitza au înaintaşi iluştri

  1. der fuhrer dankt ihnen, poate ca-i va decora pe copii, in mod cert sunt decorati din ce in ce mai multi soldati morti in teatre de operatiuni.

  2. Pe vremea lu’ Ceasca, daca nu erai membru/membrana de partid, nu pupai repartitie in cercetare/proiectare sau loc la doctorat. Nu era corect, dar totusi era vorba de adulti. Astia au impins bolsevismul la nivelul liceenilor. Daca mai stau mult la putere, chiar si noii nascuti vor fi educati sa poarte pampersi … portocalii.

  3. Comparatia poate merge putin mai departe . Filmuletul e facut in ultimele luni ale Reichului , februarie-martie 1945 . Disperat de reducerea accelerata a efectivelor trupelor (morti/raniti si din ce in ce mai multi prizonieri) , dupa ce si-a trimis toate efectivele de rezerva pe front , Hitler a apelat la Hitlerjugend , antrenati de ani de zile pentru a face fata unui conflict . I-a trimis la moarte pe bietii copii .
    Poate ca si aici vorbim de disperare , daca au ajuns sa racoleze elevi .

  4. O fi sau n-o fi comparaţia exagerată, însă esenţa este aceiaşi. Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns “faza” cu micii pictori “înrolaţi” de directoarea pdl-istă la PDL. M-am “liniştit” însă imediat ce a apărut “Nuţi” pe sticlă şi a garantat cu farmecele sale blonde şi lipsite de prejudecăţi, că va demara cercetări şi dacă aşa stau lucruruile, va lua … greutăţile de la măsură-n mână, într-u penalizarea exemplară a celor vinovaţi de înrolarea pictorilor la PDL. Trist este că mai toţi cei întrebaţi, erau dispuşi să facă “pact cu diavolul” ptr. 2-3 tablouri vândute. Unul dintre ei a spus că … “se poartă PDL-ul”. Este “cool”. La drept vorbind acum, în afara Antenei 3 , se “poartă PDL-ul şi Băsescu” la greu. Şi dacă se poartă el la Curtea Constituţională a României, la DNA, LA CNA, şi în general cam peste tot, de ce nu s-ar purta şi la “Tonitza”, fie, chiar “ajutaţi” de idioata aia de directoare, sau ce naiba o fi ? Ehee, şi ăsta-i doar începutul ! Închipuiţi-vă, ce-o să fie prin 2012, când or să mai dea nişte “frimituri” la salarii şi or să ne anunţe oficial că România a ieşit din criză iar Guvernul trebuie să aibă “continuitate”, ptr. “a nu culege alţii roadele” ?

  5. Pare ciudat dar copii din video o faceau din credinta, pt fuhrer si Deutsches Reich, asta era educatia lor din familie si scoala, erau convinsi ca sacrificiul lor este pentru o cauza nobila
    Elevi de la Tonitza o fac pentru un pumn de maruntis azi, maine pentru un kg de cartofi si un litru de ulei, apoi pentru un pix, un calendar si o patura.
    Primii isi sacrificau viata in numele unui ideal, chiar daca total gresit si criminal, mioriticii se vand de mici pana la adanci batraneti pentru orice.
    Nu discut cazul copiilor germani fiindca este istorie, iar cei care au gresit au platit, dar eu daca as avea un copil care ar intra in pdl pentru un pumn de marunti l-as arunca in strada.
    Oare parintii ce reactie au ? sau au pus si ei botu’ la maruntis ? – avem copiii cum ii educam si guvernantii pe care ii alegem – totul dupa sufletul si gandirea noastra !!!

  6. În prima şăptămînă e şcoală din clasa a 8-a am primit carnetul de utecist, că împlinisem vîrsta fix în prima zi de şcoală. Am fost tare mîndru la ora aia că nu mai tebuia să port cravata de pionier la uniformă 😀 . Alt beneficiu n-am avut. 🙁
    Totuşi nu-i poţi compara pe cei de la Toniza cu Hitlerjugend-ul… Poate că “întorc armele” după ce-şi vînd capodoperele şi-şi vor picta carnetul portocaliu în nişte culori mai de Doamne-ajută 🙂
    Banzai!

  7. Asa am fost si eu obligat sa intru in PCR in scoala iar cand parintii mei au iesit in partid sora mea care era la scoala de gimnastica din Deva a fost exmatriculata !

  8. asta se numeste intinarea sufletului unor copii,
    si mizeria e cu atit mai mare cu cit sint in
    zona artei (ref.la elevii de la Tonitza).
    dar ca si pe vremea lui nea-nicu, nimeni nu-ti
    pune pistolul la timpla ca sa semnezi un
    angajament de colaborare ori sa intri in partid.

    regimul zugravului din Braunau a fost unul
    dintre cele mai bolnave, dar n-ar fi reusit
    sa fiinteze fara complicitatea celor din
    Wehrmacht, ori a intelectualilor ce l-au
    legitimat. si in final al poporului de
    bujoreni, mari bautori de bere si mincatori
    de varza si cirnati.
    nimeni nu se astepta sa se treaca la o etapa
    “superioara” in al treilea reich, aidca
    sa se impinga lucrurile atit de departe;
    lumea se simtea la adapost, toti s-au lasat pe
    tinjeala si s-au culcat pe o ureche, ceea ce a
    fost o timpenie, pentru ca fiecare a urmat la
    rind si s-a vazut cu cizma pe cap, iar
    lucrurile astea se cam uita…

  9. “Scent of a Woman”, Col. Slade (Al Pacino):

    “…And I have seen, boys like these, younger
    than these, their arms torn out, their legs
    ripped off. But there is nothin like the sight
    of an amputated spirit. There is no prosthetic
    for that…”

  10. Foarte buna comparatia. Sa se trezeasca copiii acestia, daca parintii lor nu sunt constienti.
    Oricum, este cutremurator filmuletul.

  11. Nimic surprinzator, o miscare fireasca pentru un partid care stie ca, fara o minune, o sa piarda alegerile de anul viitor. In ultimul an, si-au indepartat aproape 2/3 din electorat, o buna parte din el fiind format din pensionari. Dupa ce i-a lasat prada inflatiei (fara nici o indexare), le-a diminuat pensiile mai mari de 740 ron cu 5,5%, si ii forteaza sa-si cumpere medicamentele cand ajung prin spitale, voturile lor se vor indrepta preponderent spre adversarii PDL. Din pacate – o stiu din proprie experienta – pensionarii astia cam mor, la un moment dat. Cateva sute pe zi. Si, tot spre norocul PDL, in fiecare zi, cateva sute de pulifrici cretini implinesc 18 ani. Si nici nu-i nevoie sa fie ademeniti cu ceva parale, ca astia de la Tonitza, pentru a vota cu PDL… Cei mai multi dintre ei, asa cum spune mihaic3001 mai sus, il considera pe Basescu la fel de cool ca in 2004-2005. Si nu vorbesc doar despre analfabetii cu mintea imbacsita de manele, murdari de rapan pe gat si urechi, cu muci uscati la nas si urdori la ochi. Cei mai multi dintre colegii copiilor mei, elevi la un liceu care e considerat primul in oras, il admira sincer pe Basescu. Si la anul vor avea cu totii drept de vot. Nu inteleg ce dracu’ li se pare cool la un tatane care arata ca un tractorist sau instalator, a carui vedere mie nu-mi inspira decat un miros intepator de sudoare acra. Cert e ca habar n-au in ce tara traiesc si cum e condusa si nici nu-i intereseaza sa afle; le ajunge ca “Base e cool”. In conditiile astea, dupa alegerile de anul viitor, PDL-ul se va lauda cu o medie de varsta a votantilor mai scazuta decat a adversarilor. Parca-i si aud: “Pe noi ne voteaza tinerii si romanii din diaspora!”

  12. Ma gandesc la marii artisti ai lumii si ai nostri care nu au facut compromisuri pentru a-si nivela terenul,sa-si faca mai usor parcursul.Talent inseamna si munca,nu numai ce te-a inzestrat natura.Parintii lor ar fi trebuit sa le caste ochii,sa vada ca drumul ales nu-ti ofera simeze intermediate de ciocoflenderi vremelnici.Insasi Tonitza nu ar fi acceptat un pact cu diavolul,directoarei liceului ar trebui sa-i fie rusine,iar elevii or sa-si dea singuri seama ca prostul gust nu face casa buna cu arta,ca ce au ales ei este o forma de kitch.Exemplul cu Hitler e concludent si ar trebui sa invete din istoria neagra a altora,un carnet de partid ramane un carnet si o stampila iti ramane pe viata.

  13. Partidu’ e în tot şi-n toate
    Şi falnic noi îl lăudăm,
    Stă neclintit pe buzele noastre,
    Căci cu patos îl înjurăm…
    Scuzaţi, n-am făcut artă, dar măcar am zis adevărul!

  14. Copii de la Tonitza au fost adusi in stadiul ademenitor de a ,,se face frate cu dracul,, unii fara voia lor doar pentru cativa banuti. Jigodia de care sufera acesti indivizi care au ajuns sa ademeneasca si elevi doar pentru a-si mari numarul purtatorilor de carnet de partid nu are termen de comparatie.Elocventa in acest caz este replica acelui individ care mierlea la capul gol cainii din adaposturi din ordinul unui veterinar un Mengele al cainilor…eee da se tee….noi nu fasem detalii ca voi.

  15. bine, dar e tocmai pe dos. copiii astia isi riscasera viata – pentru un ideal gresit, in slujba unui regim gresit, evident, dar faptele lor de vitejie dusesera la obtinerea decoratiei. aici e tocmai invers: au primit carnetelul portocaliu pentru a sluji interesului personal imediat, marunt si meschin. chiar daca in slujba unui regim criminal, tinerii aia si-au pus viata. astia sunt gata sa slujeasca un regim ticalos pentru 30 de arginti de pusculita.

  16. investigatia ar trebui continuata până la penal!
    p.s.Radu Tudor ar trebui premiat pt. staruinta in cazul Anastase!

  17. De nu io-ti auzi scandand Abreit Macht Frei si Sieg Heil peste 3 zile la congres sa nu-mi ziceti mie Fuhrer:)).

  18. Tinerii astia promit ! Compromisul e sanatos !Si cand ma gandesc ca scriitori importanti sunt pusi la index pentru colaborarea cu vechiul regim.

  19. Atâtea asemănări nefaste,atâtea semne de întrebare.Si toate par să se îndrepte către certitudine.Ce este mai rău este faptul că totul se petrece trecând pe lângă noi,cei care avem în piesă roluri de figuranti.

  20. Prin aprilie -mai 2008 madam Ridzi aduna la casa de cultura din Petrosani tineri care implineau 18 ani sub lozinca Numai votati comunisto securistii cu mainile pline de singe din PSD.Barbatu-su a iesit primar si ea deputat.(PENAL)

  21. A scris cineva inainte ca daca nu ar fi de plans, ar fi de tot rasu’chestia cu liceenii prostiti sa devina demni urmasi ai lui Traian cu carnete in regula.

    Nenorocirea(la propriu) e ca toti cei care au fost (vremelnic sau nu )la putere- fie ea locala sau nationala recurg la manipularea tinerilor la modul cel mai josnic, iar in privinta celor pe care nu-i pot prosti usor, gasesc ei ceva!

    La cativa ani dupa Revolutie, cu vreo doua luni inaintea alegerilor locale, li s-a amenajat tinerilor din partidul de atunci(ca le-a schimbat ca pe sosete) al primarului de
    atunci al Medgidiei o incapere in incinta institutiei, puteau sa se duca acolo ca la un fel de club, primeau sucuri si ceva de mancare, bilete la discoteca. Unii elevi, mai implicati in activitatea politica, erau scosi de la ore cu zilele sa mearga sa faca campanie. Daca nu acceptai sa le motivezi absentele la interventia celui mai tare din parcare,stia el sa faca tot felul de presiuni si inscenari ca sa -ti bagi mintile in cap. Si stiti ce? Dupa alegeri, nevinovatii de copii, nu au mai fost primiti in Clubul din primarie, desi primarul era acelasi. Foarte uimiti ca am avut totusi dreptate, ca sunt manipulati, au inteles. Dar voturile lor erau deja pe niste buletine.
    Culmea prostiei, sau ca o dovada ca nimic nu e nou sub soare, peste patru ani s-a repetat scenariul. Si a mers iar, doar fraierii erau altii.
    Cand erau PSD-istii la putere, in 2004, fostul inspector general(intentionat scriu cu lirere mici) de atunci, a transmis directorilor din judet sa duca un anumit numar de elevi la festivitatea sau cuim s-o chema cand Nastase isi lansa(anunta) candidatura si la Constanta.Si le-a mai transmis si ca trebuie sa tina cont ca ei(directorii) depind de minister.
    La examenul pentru ocuparea pe bune, prin examen luat in serios, dintre membrii comisiei de examinare, au intrebat unii din ce partid fac parte, daca sunt de-a lor. Nu eram, dar fiindca am avut inspiratia sa-mi scriu pe ciorna raspunsurile pe care le-am dat la testul scris, nu m-au putut lucra( ulterior am aflat toate astea).
    Peste cativa ani, ca sa schimbam iar culoarea politica, mi-am dat demisia( ca sa fiu civilizata in exprimare) cu un an inaintea expirarii mandatului, ca nu mai suportam mizeriile politice de pe plan local, iar inspectorul general de atunci( altul, dar tot de scris cu litere mici), a fost surprins ca nu raman pe post, ca el era de la partidu’ pentru care eu avusesem candva afinitati galben- albastre si chiar mi-a zis ,,cum, pleci acum, cand suntem la putere?’

    Concluzia- amara, dezamagitoare dar poate- nu se stie- un exemplu din care sa se traga niste concluzii si invataminte: tupeul si betia puterii, disperarea de a ramane pe functii a unora nu cunosc limite. Indiferent de culoare. Scaunul poate fi imediat imbracat in alta husa.Doar ca pe dedesubt e putred.Si ar trebui asta sa vedem si sa schimbam, nu doar culoarea ocazionala.

  22. Traim in tara unde trecutul(PSD) a fost sumbru, prezentul(PDL) e sumbru si unde viitorul(USL) o sa fie sumbru. Eu tot aud ca suntem o tara de oameni inteligenti, iar din multimea asta de inteligenti, i-am gasit pe Iliescu, Constantinescu, Basescu, Nastase, Ciorbea, Tariceanu, Boc si Udrea, ca sa ne conduca?
    @Catalin: Desi e un paradox, “arbeit macht frei” e adevarat. Daca toata Europa ar munci ca nemtii, acum n-ar fi criza in partea asta a lumii, iar grecii, care-s cam ca romanii, adica nu se omoara cu munca, nu ar avea nevoie de 60 de miliarde de euro, ca sa iasa din cacat. Retine, ca sa iasa, nu ca sa si creasca.

  23. Pt. Bubulea:
    Asta pentru că şcoala nu mai e ce a fost odată, nici măcar în ACEL liceu. Din păcate… 🙁

    Mie copiii aceia mi s-au părut atât de nevinovaţi, că mi-au inspirat milă. E rău de tot să conştientizezi cam ce se doreşte pentru ţara asta, pe termen mediu şi lung. Ferice cei săraci cu duhul! De n-ar avea nici drept de vot!…

  24. In SUA se organizeaza o competitie pentru cele mai adecvate definitii ale unor termeni contemporani. Pentru competitia din 2010 termenul de definit a fost “corectitudinea politica”. Castigatorul a dat urmatoarea definitie: “Corectitudinea politicã este o doctrinã cultivatã de o minoritate delirantã, ilogicã, promovatã de mass-media oficialã, care sustine ca este posibil sã apuci o bucatã de cãcat de partea curatã

  25. @violet:
    din pacate generatiile sint din ce in ce mai
    degenerate; pe vremuri copiii mai mergeau la
    biblioteca si mai dadeau cu picioru’n besica
    (una n-o excludea pe alta) ori practicau si
    alte sporturi;
    azi calculatorul si statul cu ochii in tv, vazutul filmelor si mersul la mall sint
    indeletnicirile de baza ale majoritatii
    tinerilor.
    pe “substratul” asta se cladeste “noua ordine”.

  26. Rezumatul e ca din patriotism copiii nemtilor in timpul razboiului ii riscau viata iar ai nostri pe timp de pace se fac frate cu dracu ca sa treaca puntea. Asta confirma punctul meu de vedera ca tineretul nu e cu nimic mai bun decat seniorii, dar e mai lipsit de experienta si intelepciune si face cu inconstienta specifica tampenii. Pe de alta parte, un carnet de partid nu inseamna obligatoriu si un vot iar in Romania unde e tot mai evident ca nu se cauta solutii pentru intreaga societate se incurajeaza solutiile personale. Oricum, principiile nu sunt de natura sa te ajute si sunt chiar daunatoare solutiilor personale asa ca nu i-as judeca prea aspru. La urma urmei Romania de azi nu le da sansa sa reuseasca pe niste cai normale.

  27. @ ソリン:
    Noua ordine nu este creata de noi. In cel mai bun caz, ne include si pe noi. Daca ai apucat sfarsitul anilor 80, tii minte cum vorbea lumea despre televiziune prin cablu si cat de mult se mira pentru ca parea o utopie? Tii minte cum se vorbea despre bani de plastic, coduri de bare si supraveghere prin satelit? Acum sistemele GPS, buletin si bani de plastic si multe altele sunt o obisnuinta si nu se mai mira nimeni:). Ba mai mult, avem si lege sa ne fie ascultate telefoanele si sa ne fie interceptate e-mail-urile iar noi suntem impasibili. Este precum experimentul cu broasca. O arunci in apa oparita, sare imediat panicata. O fierbi incet, nu stie ce i se intampla si moare. Normal ca nu mai vezi copii jucand lapte gros, pentru ca sunt toti online. Cam despre asta e vorba in noua ordine. E o forma ciudata de mizantropie fortata. Toti suntem impinsi spre a vrea doar pentru noi, in timp ce orice forma de socializare este incetisor inlaturata. Din punctul meu de vedere, nasol este faptul ca ‘omul nou’ nu prea se mai bucura de viata precum o facea stramosul lui, adica pe vremea cand eram eu tanar:). Suntem transformati lent intr-un fel de furnicute soldatei, incolonati si supravegheati. C-o fi bine, c-o fi rau, cel mai bine zice Mick Jagger: “tiiiime, is on my side…yes it is!”.

  28. Chiar ca sunt rupt de ceea ce se-ntampla-n scumpa noastra tzarishoara.
    Nu-ntzeleg,despre ce-i vorba.
    Da’ pot spune,ca acu’,cu Boc care seamana tot mai mult cu Dascalescu,Ialomitzeanu,care-i un fel de Manea Manescu,Igas,care sper sa fie un pic mai destept decat Postelnicu si Elena,care-i un fel de Elena Ceausescu,mai durdulie…sigur,am scapat de COMUNISM.
    Doar ca…imi da ghimpi,un gand…
    Si anume:
    Am auzit vorbind,in termeni laudativi despre prea-maretzii nostri conducatori,pe unii,iar limbajul era de asa natura,incat am crezut ca au coborat lemnele din pod si doar le-au dat o noua raschetare.
    Asa ca acu’,pot zice…c-am intzeles ca nu se mai poate spune “prea-iubitul nostru conducator”,ci:”presedintele scarbit de tzara pe care o conduce si care nu-l merita”.
    Adevarul este,ca sa faci sa dispara o-ntreaga flota…nu-i chiar de colea.

  29. Nu ma mai mira nimic.In 2010 am avut sef la detasament pe cineva care a lipit afise electorale in Buftea pt base,dupa care si-a facut carnet portocaliu si a fost inaintat in functie.Sunt convinsa ca nu este singurul caz,nici din companie,nici din tara,insa dementa a ajuns asa de mare incat am si colegi care ii au ca model pe udrea,boc,base si se mandresc cu asta,altii au poze in telefon cu ei,ce sa mai,degeaba ne amagim ca se schimba ceva,profitori au fost si vor mai exista,cat timp vrei sa sari niste etape in promovari sau nu esti in stare sa le treci si ai nevoie de ajutor,fie el si politic.
    Insa diferenta majora intre ce se intampla acum si ce era inainte de 89 este fundamentala.Nu conta al cui erai,experienta trebuia acumulata.

  30. @catalin.

    faceam putina “garagaţă” de cuvintul cu pricina;
    “noua ordine” portocalie. na, acum am fost explicit. 🙂

  31. pina cind vor aparea primele lucrari in ulei cu matrozul chior nu mai e mult!tot artistii vor face primul pas !

  32. @ciuciu pe 12 May 2011 la 09:30

    Ai dreptate, insa va iesi tabloul mai ieftin, deoarece pictorul tre’sa picteze doar un ochi.

  33. Probabil ca nici unul dintre pictorii/artistii de la Tonita n-au vazut documentare despre Hitler, Stalin, WWII sau alti dictatori, ca sa inteleaga de fapt ce inseamna gestul lor, dupa cum este la fel de probabil ca nici prea multa istorie n-au studiat.

    Ca ei sunt mai mult sau mai putin constienti de gestul lor, asta nu pot sa condamn, dor si eu l-am votat in 2004 pe Basescu si tot cam de varsta lor eram. Totusi, pustii aia au parinti, care au stiu despre chestia asta, asta ma ingrijoreaza pe mine, ca cei care ar fi avut ceva de spus si care puteau sa le explice situatia au acceptat o asemenea porcarie.

    Se repeta scenaraiul in care elita germana a tacut, desi toti stiau ce se intampla, pentru ca parintii acelor elevi nu cred sa fie strungari sau tinichegii.

    Marea diferenta intre anii 40-50 si ce se intampla acum este ca oricine poate sa spuna gata, m-am saturat, sa isi ia tot si sa se care in alta parte. Daca portocalii mai catsiga odata alegerile lichidez tot ce am si ma car.

  34. Cat de adevarat !!!…
    Totusi , mai au ceva de facut : nu i-au imbracat inca in uniformele cu sigla partidului!!!…

  35. De mici trebuie sa fie scoliti lingai,fara aprecierea liderului sau a partidului ai talent degeaba!
    Daca va uitati bine la diferentele dintre calitatile pe care ar trebui sa le aiba purtatorii de cuvint de la autoritatile statului si calitatile pe care le demonstreaza,la TV in special,o sa va puteti imagina cam cum vor arata picturile ilustrilor viitori pdl-isti(aripa umanista)!
    Pictati,pictati,pictati!
    Imi si imaginez un vernisaj cu invitati de frunte;Popoviciu,Surdu,Tinel,etc,mari cunoscatori si iubitori de frumos!

  36. am ramas scarbita, cand am citit aceasta stire, pe fb am si comentat cum sa fii atat de prost sa ii crezi pe astia de la putere, si pe directoare cand tu vezi zi de zi acasa in ce hal se zbat parintii si bunicii pentru un trai decent si pt a-i putea tine pe ei in scoli, zau e penibil dar mai groaznic este ca la anul tinerii astia au drept de vot si pun si botul minciunile lor, sincera sa fiu vad diferenta de copii si scoala la copii mei, una nascuta in 89 si cealalta in 94 aia mica nu mai citeste nimic decat de pe net, si scoala doar asa cat sa nu fie printre ultimii, chiar daca sorsa s-a zbatut pt olimpiade, proiec te europene si burse, nu le mai pasa asta e adevarul si nici profesorii nu se mai omoara, din lipsa de salarii castiga f bine doar cei ce fac meditatii.TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OMOARA vb lui Badea.

  37. Somul ratiunii naste monstri ! Conform noii legi a invatamantului, gradinita va oferi copilasilor, printre altele, si competenta de antreprenoriat ! Daca sistemul nostru politic nu va suporta un cutremur, copiii din ciclul primar vor deveni membri PDL pentru a castiga bani !

  38. Buna seara, mergand pe principiul DUPA NOI POTOPUL, poteras, nume ciudat a mai pus-o de o afacere distrugand un parc pt. copii la piata Veteranilor dupa ce anul trecut a mai inaltat un bloc cu doua etaje, initial ajungand la cinci plus demisol inghesuind o mica policlinica langa acelasi parc. Am scris si lui dl. Gadea si vreau sa fiu sigur ca ajunge la dv. Azi au luat aparatele asa ca va implor veniti, filmati, faceti ceva ca vor urma gardul, pomii, groapa si la sfarsit un mare bloc.Vad astia, ca nu mai au nici o sansa si fac tot ce pot sa castige ce mai pot pe ultima suta de metri indiferent de consecinte. Ajutati-ne va rugam macar cu mediatizarea. Va multumesc!

  39. @violet: Mie-mi spui ?! Am avut timp destul sa ma conving de asta, dupa 15 ani de contact cu sistemul de invatamant preuniversitar. Ma bucur ca scap de ei peste cateva saptamani, desi ma tem ca greul abia de acum incepe…

  40. Foamea de bani si dorinta de afirmare distrug orice urma de verticalitate. Mi-e sila, deoarece astfel de tineri instruiti, cu caracterul in formare, accepta astfel de compromisuri numai cu gandul la closca cu puii de aur, negandindu-se ca tot restul vietii vor accepta alte si alte compromisuri de genul, primul pas odata fiind facut. Iar la varsta maturitatii vor afisa eventual niste mutre angelice, pretinzand ca au fost obligati, desi le-a placut. Adica si cu s… in c…., si cu sufletul in rai.
    Da, stiu, vor veni unii care vor spune ca verticalitatea nu tine de foame. Asa este, nu tine de foame, insa, daca dai prea mult in genunchi facand astfel de plecaciuni si privind pamantul, intr-o zi nu vei mai fi in stare sa te ridici si sa mai privesti si cerul.
    Si, Victor, scuza-mi te rog “maxima”.

  41. Am predat doi ani logică, psihologie, economie, filosofie şi estetică la Tonitza (ca suplinitor, pentru că nu se scotea nimic la titularizare, nici pentru cei cu MBA – aşa voiau şmecherii din inspectoratul şcolar al sectorului 5, care răspundea de socio-umane). Erau numai copii buni, suflete inocente de artişti, cu idealuri asemenea. Măgarii ăştia din PD nu au nici un scrupul. Mare e teama de puşcărie…

  42. Lasa, mai, sa-i si decoreze! Macar de ar avea caricaturile noastre aceeasi soarta ca si aia din film!

    Astia din filmulet barem au crapat toti cu Panzerfaust-urile in maini, in lupta cu tancurile sovietice! Adolf era veteran din Primul Razboi Mondial, fusese intoxicat cu gazele alea de lupta care afectau sitemul nervos, trecuse prin barajele de artilerie care ii lasau pe toti socati (shell shock), si luptele alea la baioneta, toate ororile… Care e motivul de dementa al lui Basescu?! Ca n-a gasit termenul de garantie al sticlei de wisky dupa ce a ras-o pe toata?!

    Sclavii lui Basescu fug de rup pamantul daca ii miauna o pisica!

    Cu jegurile alea de “mascati” e mai problematic, intr-adevar 🙁 Aia sunt stalpii puterii basiste – restu’ e prosteala!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.