Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Eco-anarhiștii de rit nou, model Lippidi

Eco-anarhiștii de rit nou, model Lippidi

capitalism

SRI a pus decisiv geana pe niște eco-anarhiști care s-ar fi inflitrat parșiv în Piața Universității. Lucru care, cumva, ar trebui să ne liniștească. Pentru că oamenii răi nu vor deturna și nici confisca protestele curate ale tinerilor frumoși din Piața Universității. Nu știe lumea exact ce-i cu eco-anarhiștii ăia, dar sună foarte amenințător pentru siguranța națională. Ce zice literatura de specialitate? “Eco-anarhismul pretinde că mici sate ecologice (cel mult de câteva sute de locuitori) sunt un mod de organizare preferabil față de cel al civilizației actuale si că infrastructura și sistemele politice ar trebui reorganizate pentru a putea asigura crearea lor. Eco-anarhiștii afirmă că organizațiile sociale trebuie proiectate pentru a funcționa în armonie cu forțele naturii, mai degrabă decât împotriva lor”. Deci periculoșii ăștia vor, de fapt, s-o ardă eco pe la țară. Fiecare cu țara lui mică și independentă, unde să nu fie cianură, să nu fie guvern, să nu fie autoritate. Un soi de societate tribală de rit nou, unde să fie bine, ca să nu fie rău. Întrebarea care mă macină e ce a făcut SRI cu anihilații. I-a pus să dea la pește fără carbid? Să crească roșii doar cu bălegar la rana rădăcinii? Să vâneze maidanezi cu mâinile goale și să-i dreseze cu puterea minții? Mi-i și închipui pe Cernea, Crăciun și Goțiu, cu enoriașii lor de rit eco, ducând economia românească rurală pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație. Timp în care noul partid made by Mungiu-Pippidi va cuceri pe cale pașnică puterea și va planta euroi pentru tot românul cu iPad în Piața Victoriei…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “Eco-anarhiștii de rit nou, model Lippidi

  1. Acest articol este din ciclul “Derbedeii dracului…” 🙂

    Tot cam asa era abordarea “oficiala”, fata de strada si in 1990 cand au venit minerii la Bucuresti “sa faca ordine in tara”.

    Personal, ca varianta la cum sunt configurate sistemul “democratic” romanesc si clasa politica actuala, optez fara rezerve pentru neo-eco-anarhism.

  2. Buna seara d-le Ciutacu,

    Sincera sa fiu,m-au dezamagit eco-anarhistii…mai ales Cernea,din pacate.

    Eu traiesc in armoniile cu fortele naturii,atata cat vrea Dumnezeu ,fara sa fiu un eco-anarhist…

    Va doresc,cu respect,numai bine,
    ioanaP

  3. Ei…
    Derbedei dracului de protestatari interesati.
    Apoi derbedeii dracului tocmai au spus ca sunt interesati evident, de salvarea rosiei montana.
    Ah era sa uit manipulati abil de sori…
    Ei…

  4. @ ciutacu:

    stai linistit, n-ai intinat nimic, doar ai facut dovada capacitatilor tale intelectuale 😉 pentru cei care mai aveau vreo indoiala in acest sens

  5. Numai unul plecat de acasa poate sa creada ca “mitingistii” din piata sint “spontani”.
    In utlimul timp Maior tot apare si se da interesant si atotstiutor.Sa stea linistit ca el este cel care afla ultimul din ceea ce face SRI-ul.
    M-am cam saturat sa-mi fie frig iarna,sa maninc numai buruieni eco,sa nu am gaz decit cu un pret colosal,toate astea pentru un ipotetic “viitor de mai bine”.Povesti eco-interesante facute s-au prezentate pe bani buni de catre alde Cernea si cine mai vreti voi.
    Va doresc o zi buna domnule Ciutacu !

  6. Protestele sunt controlate de Patriciu, Vantu, Moscova… Soros, etc.

    Nu vrem anarhie! Vrem cu alde Basescu, Ponta, Udrea, Boc, Videanu… cu din astia.

  7. @ are vreo importanță? schimbă cu ceva tâmpenia pe care o vehiculezi cu eco-anarhismul? dacă tot citezi de pe Wiki, măcar citează complet, și partea în care se menționează diferența dintre eco-anarhism și anarho-primitivism;

    nu sunt eco-anarhism și în România există chiar foarte puțini susținători ai acestui curent filosofic, dar asta nu înseamnă că eco-anarhismul ar fi extremist (asta e doar în mințile bolnave ale unor lucrători la ”servicii”) ; de când a ajuns susținerea dezvoltării mediului rural ”extremism”?

    P.S.: dacă aș fi dorit să-mi păstrez anonimatul nu ar fi ”durut” deloc să folosesc o adresă de mail fictivă

  8. @mihai: dincolo de faptul ca numitul “curent filosofic” mi se pare rizibil (chestie de gust), intreaba-l pe Maior de ce si cum a gasit pericolul anarhiei prin Piata Universitatii, ca nu eu, care am un nivel intelectual incapabil sa se ridice la inaltimea cauzei voastre, m-am dat preocupat in Parlament.

  9. @ ciutacu:

    1. atâta timp cât îi promovezi declarațiile e, în primul rând, obligația ta de jurnalist să-l întrebi ce înțelege prin ”eco-anarhism” și cum a ajuns la concluzia că asta ar fi o formă de extremism”
    2. între ”anarhie” și ”anarhism” (și cu atât mai mult între ”anarhie” și ”eco-anarhism”) există diferențe esențiale (exact pe confuzia asta terminologică se bazează și manipularea lui Maior, în plasa căruia observ că i-ai căzut)

  10. @mihai: hai, frate, lasa-ma cu teoria jurnalismului si cu psihoza ca toti suntem slugile intereselor obscure. vezi-ti de salvarea ta, ca de reflectat si analizat declaratiile publice ma ocup eu. fiecare cu obiectul lui de activitate. n-am chef nici de chat-uri inutile, nici de plans pe umeri straini. nu dau doi bani nici pe actiunile voastre de protest (unde-i injurati de-a valma pe toti), nici pe nebunia canadienilor de a cumpara tot ce le sta-n cale.

  11. @ ciutacu: :))

    1. ”psihoza ca toti suntem slugile intereselor obscure”, ai spus-o tu, nu eu

    2. din fericire nu ai exclusivitatea pe ”reflectatul si analizatul declaratiilor publice”; oamenii vad, compara, povestesc si pun concluzii la diferitele ”reflectari si analize” 😉

    mult succes in continuare pe directia pe care ti-ai asumat-o (fiecare are dreptul la propriile alegeri, inclusiv cei din strada)

  12. Intr-adevar, in Piata Universitatii, se vehiculeaza niste idei anti-sistem, anti fascism-corporatist, numai ca ele nu sunt bagate pe gat de cineva, oamenii vin cu ele de acasa.

    Chiar daca printre protestatari se gasesc si personaje care apartin de ONG-uri de activism civic radical precum “CRIM” asta nu inseamna ca toata lumea e mobilizata sau scoasa din casa de astfel de organizatii. E o tampenie sa crezi ca 15.000 de oameni au fost scosi in strada de catre ONG-uri, cat timp ONG-urile sunt adormite de ani buni in Romania, unele din ele sunt “anesteziate” cu bani publici de provenienta ciudata.

    Mie imi pare rau ca oameni, alminteri respectabili, care mai deunazi se afisau patriotic, intinzand drapele gigantice pe islazuri, acum “o ard dubios” in problema Rosia Montana.

  13. @mihai: la fel si tie!
    @Ory: pai scrie-le lor, ca eu nu m-am angajat secretara la Antena 3

  14. Presupuneti ca Maior a folosit “eco-anarhisti” in acceptiunea definitiei literaturii de specialiatate. Eu cred ca a folosit gresit termenul, ca habar nu are ca exista acest “curent filozofic” si ca se referea la niste anarhisti cu pretexte ecologiste

  15. Ory,

    Ba mie mi se pare o tâmpenie să crezi că 15 000 de oameni au ieşit şi ies cu consecvenţă NEORGANIZAŢI de cineva. I-o fi cuprins acum spiritul civic…Fuga! Ştii, locuiesc în România…

  16. Trist, dar din ce in ce mai adevarat. Nivelul intelectual al celor pusi atat de sus e din ce in ce mai jos! Informatii de pe Google…ha, ha, ha! Rasu/plansu! Am ajuns la argumentari in justitie de felul: nu s-a gasit plicul cu bani la persoana X dar nu se putea ca X sa nu-l fi primit. Deci, umflati-l!!!???

  17. Eu nu sunt impotriva proiectului Rosia Montana pe motivul cianurilor – sunt constient ca asta e singura tehnologie fezabila la ora actuala – ci pentru ca vreau “sa le sparg gasca la alde Ponta”, sa le stric orice fel de invarteala care poate produce niste bani in buzunar pentru ei si niste firmituri pentru interesul public.

    Ca sa-ti dai seama ca acest proiect este o tzeapa pentru interesul public, trebuie doar sa-l urmaresti cu atentie pe Dan Sova, cu cata inversunare sustine el cauza RMGC cand ar trebui, normal, sa o sustina pe cea a statului roman. Mai avem “stat roman” sau e doar o gasca de baieti care invart niste bani? De ce ar trebui noi sa-i mai sustinem cu impozite si taxe pe acesti baieti?

    Cine imi garanteaza mie, cetatean, ca aia de la RMGC nu “isi baga picioarele” in el de proiect si lasa balta lacul cu cianuri si o taie in tara natala ??? Cine rezolva problema dupa ei? Alde Potna si Sova? Sa fim seriosi! Ponta si gasca nu sunt in stare sa asfalteze o autostrada daramite sa rezolve un lac de cianuri.

  18. “Sintagma “structuri extremiste, eco-anarhiste” desemneaza “structuri care au ca metode de actiune comiterea de acte violente in urmarirea unor obiective, permanente ori conjuncturale, legate de protectia mediului”, a raspuns luni Serviciul Roman de Informatii (SRI) unei solicitari trimise de organizatia ActiveWatch Agentia de Monitorizare a Presei.”

  19. victor, sunt unii care sunt confundati repede si ignorant cu eco-anarhistii, desi anbordarea se bazeaza pe mult mai multa ratiune si studiu al comportamentului si organizarii umane. se numeste miscarea zeitgeist, sunt 2 documentare, addedum si moving forward, oricine se pretinde open minded ar trebui sa le vada, macar de curiozitate. Nu oricine face o critica capitalismului e un hippiot idiot sau comunist.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.