Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Dumnezeu n-are apel în aşteptare

Dumnezeu n-are apel în aşteptare

Înregistrarea emisiunii

UPDATE: Am căznit, cu patimă, şi un text despre Emil Hossu. Văd că face furori pe facebook. Habar n-am de ce. Probabil fiindcă emoţia şi tragedia vând.

http://www.youtube.com/watch?v=7KXJIcSw91Y&feature=player_embedded

Există zile în care cea mai înţeleaptă decizie mi se pare să mă las dracului de meseria asta nenorocită. Azi a fost una dintre ele. E prea mult, mult prea mult. Odihneşte-te-n pace şi-n cer, Milule, că Dumnezeu e mult prea ocupat să ţină toate leprele pe pământ.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

87 thoughts on “Dumnezeu n-are apel în aşteptare

  1. Poate ca o sa par deplasat. Astfel se nasc legendele. Dupa ce ne-a spus ca Romania renaste dupa multi ani, si-a gasit drumul final. Asa va ramane in mintea noastra a tuturor.

  2. Dumnezeu sa il odihneasca !
    asa ne mor oamenii de valoare…unu’ cate unu’…
    am avut onoarea sa il cunosc pe maestrul Dinica in Craiova…orasu’ meu de bastina…eram un copil cordit si cu dragoste (si abonament la premiere pe vremea aia) de teatru …
    m-am “facut” soldat…ca atata m-a dus capu’…
    si…hey…hai sa ne radem cu locotenentu’ care isi asuma raspunderi si incalca orice lege si regulament militar in vigoare…dar la ordin…
    maestre (sa mor de fac misto de tine) ciutacu…
    intrebarea de la coada…aia in care l-ai si admonestat pe insolent sa nu-si permita d’alea cu tine…te-a ridicat in rang…pe functie mai mare…
    pe puncte victore…pe puncte…i-auzi ici…:
    1/ nu are voie (conform legilor si regulamentelor in vigoare sa fie locotenent pe functie de maior la flotila la BDS (biroul de documente secrete)…acolo functia nu e de maior…ci de colonel…oops…deci gagiul tre’ sa fie cel putin capitan…
    2/el cica nu raspunde decat lu’…si…lu’…?
    pai…oops…mai raspunde inke unei persoane…
    da’ a uitat-o mititelu’ inocent…
    3/minte…minte cu pregatire superioara…baietii fac SI culegere de info…si inke la greu…(nu de alta…da’ le intra la atributii conform statutului…si legii)….
    3/mai victore…NU am zis D.I.E…da-o dracului (doamne iarta-ma!)…am zis S.I.E…!
    sau tu la-i faultat pe prostovan sa dea cu arama la facies…?
    4/baiatu’ asta nu e numai acoperit beton…da’ mai e si nesimtit…daca era soldat adevarat…iepure de camp…sau cazul lui la flotila…sobolan zburator…liliac) nu jubila cand gadea (aici gadea a gresit aiurea…poate a platit o polita…drac’ stie…) l-a umilit pe fratila…si l-a mai facut si tupeist…hmmm
    (nu mi-a placut personal fratila niciodata…da’…da-o’n…n-a fost deontologic…he he he )…”inocentul”…”tanarul patriot” care “se sacrifca’ si blah blah…ranjea ca unu’ din alt serviciu cand vede un barosan dintr-un serviciu rival pus in genunchi la colt…
    5/zii lu’ ciuvica ca e taran prost (militarii nu poarta cascheta in incapere decat la protocol de grad inalt)
    6/valcu are platfus…pe creier…
    (inteleg ca lumea uraste armata…da’…zice vreunu’ de copii nostri care mor prin a’stan…pentru opiumul americanilor?…
    zice vreunu’ ceva de pomenire…de copii nostri care de la momentu’ angola’ncoace tot pleaca sa moara pe bani de “feces’ pe unde vor alte natiuni mai mari…?
    cat tot vorbi gadea de tupeu…)
    7/si mai am o “opserfatie” (baselu’ dixit):
    antena 3…din lipsa de subiecte obisnuite in ultima vreme…(pe motiv de vremea asta cainoasa din bucale) a inceput sa derapeze…si bate apa in piua cu ‘tenentu’…mare greseala…
    antena 3 a fost (in general) corecta si foarte atenta sa nu o zbarcesca aiurea…acu’…parca actioneaza si astia la ordin…
    vreau sa cred ca nu…da’…stii cum e…ca asta-i viata victore…

    si…victore…daca te lasi de jurnalism…ce-o sa faci ?
    eu …eu sunt un nimeni care bea si locuieste …in alta tara…tu…?

  3. Buna seara,

    Am plecat de la serviciu aseara stiind doar ca actorul Emil Hossu a suferit un atac cardio-respirator. Tot drumul spre casa m-am gandit la dumnealui si la domnul locotenent(despre care vreau sa scriu si eu cateva randuri in cadrul postarii potrivite, dc se ingaduie). Cum am ajuns acasa m-am logat online pe site-ul Antena 3 si in emisiunea doamnei Dana Grecu se vorbea de decesul actorului. Am sunat-o pe mama si am stat pana s-a terminat emisiunea cu ea la telefon, mama se uita la TV pe Antena 3, eu pe net, fara sa putem lega cateva cuvinte. Nu-mi dezlipeam ochii de pe breaking news.
    Va trai prin atitudinea, actiunile in concordanta cu credinta sa exprimata public.

    Nu sunt un om care sa poata trai intr-o lume fara astfel de modele.

  4. dle KARL foarte la obiect ceea ce scrieti, am vazut si noi emisiunea aseara, dar vreau sa va corectez doar intr-o singura masura, ca nu ma pricep la legi, armata si alte chestii eu consider in prostia mea, ca ANTENA 3 chiar daca mai gresesc si sar la rampa este SINGURA TELEVIZIUNE DE STIRI PRIVATA care ne tine tot timpul cu ochii lipiti de ecranul tv, si in care avem incredere si au niste jurnalisti ai naibii de buni, exista altceva mai bun in piata tvr e zero desi platim taxe ca sa fie falimentari sa o tina pe comunista de culcer la rang de sefa si sa faca emisiuni pe plus doar cu oameni de valoare ca IULIANA TUDOR si tot ce insemana emisiuni de folclor, Elize Stan, Marioara Murarescu si alte cateva emisiuni cu oameni de valoare gen Eugenia Voda.Si da eu cred ca ne pasa, cand vedem copii care pleaca in Afganistan, Angola , Kuweit care pleaca sa munceasca acolo, pt bani ca sunt platiti un pic mai bine si mor pt patria lor, pe mine una ma doare sufletul dar avem un comandat suprem care le stie pe toate.In rest stima si respect pentru oamenii de valoare dana, cea care semneaza intotdeauna cu numele real.

  5. Discursul Lui monumental de la arcul de triumf…ar trebui sa ne fie ghid in luarea deciziilor in viata. Si sa-l vedem din ora in ora…poate, poate, intelegem odata ceva!

  6. Da, ca şi Radu Tudor, şi eu m-am gândit din prima că emisiunea trebuie făcută…ştii tu cum.
    Altceva nu e de comentat la articolul tău.

  7. Toti preferam sa nu fi scris articolul din JN.
    Nu ma pricep sa laud, asa ca mi-e greu sa-i acord
    un ¨calificativ¨, dar tot ce pot spune e ca e foarte
    uman scris, asa alert si la persoana a I-a; pare un
    reportaj de pe front; e un mesaj direct ce implica
    emotional cititorul, dar asta nu e ceva rau, iar
    aceasta intimplare tragica in care a fost implicata
    o personalitate ce a inspirat decenii multe generatii,
    transpusa intr-un articol iesit din tipare, nu stiu
    daca poate fi privita ca ¨un eveniment ce vinde¨, cit,
    mai ales, dorinta de a afla / sti / de a fi aproape de
    momentul fatidic.
    Probabil ca doar moartea (mai ales a unei personalitati
    cu care sintem contemporani) ii mai misca pe majoritatea
    oamenilor, facindu-i sa se gindeasca la faptul ca intr-o
    zi va veni si momentul in care si ei vor spune ¨la revedere¨
    majoritatii lucrurilor ce-s frunza-n vint.

  8. ” emotia si tragedia vand ” , asa este Victor , cand s naste un copil sau cand moare un om , acestea sunt cele mai mari emotii si tragedii .
    Chiar aceste emotii si tragedii trebuiesc neaparat ” vandute ” ? O pisica sau un caine carora ii mor puii la fatare , daca stii , ii plang p acestia in liniste si tacere fara ” ajutor ” , ti s rupe inima daca ii vezi . Noi dc ” oamenii ” suntem mai rau k animalele ? banuiesc k suntem o ” rasa ” superioara nu?

  9. Nu stiu de ce dar ma gandesc ca a avut destinul pasarii spin.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!Ai putea sa-l faci sa fie prezent in emisiune prin rolurile lui?Mi se pare ca cer absurdul.Ar insemna sa ai si sa nu ai invitat.

  10. Coane Victore..Cred ca multi dintre noi ne-am bucura de o editie a “Vorbelor Grele” avand-o ca invitata pe Catrinel Dumitrescu.

  11. Stimata doamna/domnisoara Logofatu, eu am facut o singura precizare legata strict de un aspect, care, sincer, cred, (mea culpa), a fost derizoriu, si doar o umila parere personala.
    Si, cu acordul lui Victor, am sa inchid capitolul cu domnul locotenent.
    Imi rezerv insa dreptul de a redeschide discutia numai cu conditia aparitiei unor aspecte cu adevarat importante, (am sa incerc sa fiu cat se poate de obiectiv, eu, of Doamne, cel atat de patimas subiectiv).
    Si, Victor, imi cer scuze pentru uratul meu obicei de a puncta, (ca sa nu zic precum ca as scrie cu “punctii”), asa, ca pe chat sau VOIP.
    Acum fug repede in fata oglinzii, sa ma felicit pentru ca am reusit, cat de cat, sa incheg o fraza coerenta, si, de ce nu, scrisa conform regulilor, cele inca in vigoare.

  12. La textul din Jurnalul Naţional trebuie schimbate două cifre. După 18.45 urmează 19.35 (în loc de 18.35) şi 19.40 (în loc de 18.40). Am spus asta pentru că textul va fi citit cu siguranţă şi peste mulţi ani de către cei ce vor dori să-şi amintească aceste ultime zile ale lui Emil Hossu. Mulţumim pentru editorial. Este important pentru noi. Regretăm pierderea suferită.

  13. D-le Ciutacu, va admir foarte mult. Articolul a scos in evidenta un Ciutacu uman,nu incisiv,asa cum va stiam pana acum. Si mi-a placut aceasta latura a d-voastra la fel de mult.Sa nu va lasati de gazetarie, nu as mai avea ce citi cu aceeasi placere. Sunteti o portavoce a gadurilor noastre, ale celor ” multi umili”.D-zeu sa-l odihneasca pe maestrul Emil Hossu si sa-i dea putere sotiei sale!

  14. @site-ul de cultura din duba: e prabusita, saraca. daca si dupa ce si-o reveni, cu placere…
    @aeschmann & Dana Logofatu: v-as fi recunoscator sa va abtineti cu locotenentul erou. daca nu se deduce din text, ceea ce ma indoiesc, mai scriu eu o data: acesta este un text despre Emil Hossu

  15. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Emil Hossu! Ocazia asta nefericita mi-a revelat un Victor Ciutacu cu un condei stralucitor, uluitor.

  16. “Probabil fiindcă emoţia şi tragedia vând”. Poate, dar emotia si tragedia sunt valori ale actului artistic (literar in cazul dvs) si imbinarea dintre textul scis aproape ca un scenariu si disparitia lui Emil Hossu este atat de puternica incat rezultatul este emotionant. De doua zile incerc sa exprim ceea ce am simtit in acea zi o durere aproape estetica, iar textul dvs m-a luminat: ne mor barbatii frumosi. Barbati cu onoare, barbati indragostiti de viata si de femeia aleasa sa le insoteasca zilele si noptile, barbati curajosi, discreti si timizi in acelasi timp.

  17. Ce să mai zici… Cel mai decent discurs de la mitingul USL-ului. După două zile moare… “în exerciţiul funcţiuniii”… Dumnezeu să-l odihnească!!!
    Banzai!

  18. Azi in Piata s-a scandat:
    “Emil Hossu, nu te vom uita, nu te vom uita !”
    si “Demnitate, demnitate !”, iar solidaritatea
    s-a concretizat pe linga stringerea rindurilor,
    atit cit s-a putut pe o astfel de vreme si in
    aducerea mai multor “marmite” cu ceai si cutii
    cu pizza (pentru cei infometati si infrigurati).

  19. Pacat…
    Am participat si eu la un spectacol la Barbican Theatre in Londra si……nu prea mai are sens sa scriu prea multe lucruri……O sa ramanem in pielea goala si cu mainile in buzunar daca tot pleaca oamenii de genul asta dintre noi…

  20. Buna seara d-le Ciutacu,

    Uite ca tot ati intrat in pauza(ca eu va urmaresc la Vorbe grele),va spun ca va admir si va iubesc,decent si peiorativ,din tot sufletul pentru tot ceea ce faceti.
    Sunteti un bun crestin-dovada ca purtati un doliu real dupa dl Emil Hossu;apreciez ca ati imbracat o camasa neagra.Va admir din toata inima pentru sufletul Dvs..

    Va doresc numai bine pentru Dvs. si familie,cu tot respectul,
    IoanaP

  21. @Victor

    Dl. Emil Hossu este eroul care lt. Alexandru Gheorghe nu va fi niciodata. Asta e persoana duplicitara cu tendinte spre cateva personalitati ce se vrea a fi un mic Hitler.
    Felicitari pentru, dupa mine, cea mai buna emisiune de pana acum.

    Stima.

  22. Dragii mei, Iubitii mei (Victor, Mircea, Mihai),
    Nu sunt un om de cultura, sunt inginer, chiar mai rau si horticultor. Pot sa va numesc si copiii mei, deoarece am copii de varsta voastra. Mircea Albulescu este fabulos, Emil Hossu a fost maret, asa ca respectatii, nu-l puneti pe “domn’ profesor, culmea si universitar ” valentin stan ??? sa comenteze, pentru ca are idei fixiste, asa cum si le exprima atat pe plan politic, cat si social.
    Ce se intampla in piata universitatii este realitatea, sunt acolo oameni deosebiti, nu din punct de vedere social,politic sau intelectual, doar civic. Va urmaresc si va apreciez de mult timp, motiv pentru care scoteti din emisiuni, oamenii indoielnic calitativ, pentru ca romanii cauta acum valori morale, politice si civice.
    Victor, te rog,lasa copilul (Alexandru Gheorghe) in pace, pentru ca-i faceti mult rau, avand in vedere ca este militar. Iar l-ai bagat in fata pe Stan si Bran?
    “Nu poate fi iubit, cineva care nu iubeste pe nimeni!”
    Meditati la aceste cuvinte.
    Cu mult respect Mihai

  23. @ IoanaP

    Sunteti sigura ca il iubiti pe Victor “peiorativ”? 🙂

    “PEIORATÍV, -Ă, peiorativi, -e, adj. (Despre cuvinte, expresii, afirmații etc.) Care are sens defavorabil; depreciativ, disprețuitor; “

  24. @giorgota mihai:

    Fabulos, dar eu n-am inteles care-i legatura
    intre maretia maestrului Hossu si asa-zisa
    lipsa de respect a d-lui profesor Stan prin
    expunerea domniei sale.
    Domnu’ ing. horticultor, eu sint unul d-ala din
    Piata care sta la -15 grade si pentru dumneata,
    iar dragostea mea “pe persoana fizica” pentru
    tot ce-a reprezentat Emil Hossu n-a fost nici-un
    moment lezata de exercitiile de logica ale d-lor
    Stan, Voicu ori Ciutacu.
    Apropo: d-l lt. singur s-a virit acolo, nu l-a
    obligat nimeni; se numeste “liberul arbitru”.

    “Mircea Albulescu este fabulos, Emil Hossu a fost maret, asa ca respectatii, nu-l puneti pe “domn’ profesor, culmea si universitar ” valentin stan ??? sa comenteze, pentru ca are idei fixiste, asa cum si le exprima atat pe plan politic, cat si social.

    Victor, te rog,lasa copilul (Alexandru Gheorghe) in pace, pentru ca-i faceti mult rau, avand in vedere ca este militar.

    @De giorgota mihai pe 27 January 2012 la 23:16 (#) “

  25. “nu poate fi iubit cineva care nu iubeste pe nimeni!!!’ am fost foarte atenta, ca poate nu toti iubim orice, oricand, oricum ca n-avem toti vocatie de popi, iertatori trimisi ai Domnului!! Domnule actor-artist-drag ai spus bine si ai simtit prin iubirea ta, ca astia nu iubesc! Nimic! sau poate, numai banul…in definitiv ala nici nu are valoare!!!

  26. @drujbaru
    Sunteti cinic-calcati fara sfiala regulile moralei si de buna-cuviinta;stati cu nasul mereu in DEX(si nu luati in considerare contextul)sau asa va place?!
    IoanaP

  27. @ IoanaP

    Cu ce sunt cinic daca va atrag atentia ca folositi cuvinte pe care nu le pricepeti? N-are nici o legatura cu contextul, ati folosit un cuvant total impropriu si in loc sa va recunoasteti greseala (se poate intampla oricui) aduceti iar in discutie morala si buna cuviinta, care, vezi-doamne, ar fi o scuza pentru lacunele dvs. de vocabular.
    Inchei aici, pentru ca nu am vrut sa deschid o polemica pe teme de semantica si mai ales nu in topicul acesta.

  28. @ V.Ciutacu&Drujbaru
    Multumesc amndorura.Imi cer scuze.
    Poate nu mai stapanesc bine limba romana si lacunele la mine au o explicatie(nu cred ca au legatura cu vocabularul), si nu-mi convine deloc,dar ii multumesc lui Dumnezeu ca mai exist si invat mereu cate ceva;chiar ma bucur.

    Cu respect pentru amandoi,
    IoanaP

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.