Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Duioșia filosofică a flegmei printre dinți

Duioșia filosofică a flegmei printre dinți

andrei-plesu

Obsesia lui Andrei Pleșu față de ceea ce se întâmplă în direct la Antena 3 e maladivă. Omu-i, pur și simplu, dependent. Are două fixații, Antena 3 și Crin Antonescu. Săptămânal îi scuipă. Stilistic o face cu talent, printre dinți, nu trage seva flegmei direct din călcâi, dar mesajul e același. Antonescu pare a fi prea obosit să-i mai replice. Din când în când, însă, Gâdea & co îi răspund. Ultima oară au făcut-o mai virulent decât de obicei. Ceea ce a inflamat înaltele spirite băsiste. Care au dat (vorba vine) năvală să ceară, în stradă, închiderea Antenei 3. Apărătorii statului de drept se prefac scuturi umane pentru unul care bagă nuiaua prin gard și, după ce scapă câinele printre uluci, urlă că-i agresat de lighioană. De fapt, oamenii au o problemă cu libertatea de exprimare a altora. Ei pot măscări pe oricine, restul sunt datori să accepte flegmele ca pe o ploaie tropicală.

Acum trei ani şi jumătate, DOI OAMENI, care aveau în spate platforma oferită de UN POST de televiziune, au organizat un protest. Ieri, TOATĂ PROPAGANDA BĂSISTĂ, care a avut la dispoziţie APROAPE TOATE POSTURILE tv, a scos în stradă câtă lume a fost în stare împotriva UNUI POST. Sigur, chiar și luând în calcul enormitatea emisă de Narcisa Iorga, potrivit căreia a văzut ea (de după perdeaua în spatele căreia se ascunsese) parcate autocarele aduse de Dragnea în sprijinul nostru, vă invit să comparaţi voi amploarea şi entuziasmul celor două acţiuni…

P.S. Dacă tot se ceartă toată lumea cu toată lumea, am zis să fac eu un exercițiu de toleranță. Așa că am răspuns unei serii de întrebări despre Cristoiu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

55 thoughts on “Duioșia filosofică a flegmei printre dinți

  1. “Îți spun sincer, am obosit cu exercițiul urii colective. Nu-s vreun dreptcredincios gata să întoarcă și cel de-al doilea obraz, dar nu mai pot nici cu atmosfera asta de peluză.”

    Indiferent din ce ungher al sufletului aţi scos gândurile astea, atât timp cât vă aparţin, Respect!

  2. Cu tot respectul (vorbesc de respectul datorat unui alt om, căci tagma jurnaliștilor este aproape de zero relevanță sau valoare pentru mine), îmi permit să spun că remarcile Pleșu – flegme subtile, cum vreți să le spuneți – sunt fondate pe fapte reale, ca graba unor inși precum Badea și Gâdea în a se arăta infailibili, schimbându-și părerile (a se citi: țintele) fără a arăta pic de jenă, ceea ce denotă fie o dragoste nețărmurită de țară, ceea ce face ca ei să condamne la fel de sever pe oricine face un pas greșit, fie un servilism dezgustător. Or, după câte văd, pentru ei dragostea de țară (dacă s-ar putea spune așa) este sinonimă cu ura față de Băsescu. Sincer să fiu, ca și mulți alții, am fost dezamăgit de prestația acestui om, a cărui crimă majoră a fost gura prea mare: a ținut morțiș să o facă pe eroul pentru a câștiga simpatia populară, a vrut să arate cum se ia de piept cu corupții din Parlament, dar el avea nevoie de fapt, ca și ceilalți, de lingăi și de joburi blindate pentru domnițele din clan. Dar dvs., ca și B&G, propovăduiți neantul. Ce aveți voi în stoc – agresiune și iar agresiune, uneori derapând sever. Poate îmi explicați de ce fanii lui Badea îl încurajează băgând zicala cu proștii coalizați împotriva celui inteligent, iar el se laudă cu audiențele lui colosale? S-a umplut țara de inteligență și dă pe afară? La fel, mi se pare că aceste campanii ale voastre, marșuri pe temeiuri filantropice și alte ready-mades sunt făcute mai mult ca să puteți spune: ”noi da, ei nu” decât ca să ajutați cu ceva pe cineva. Traiul în România vă ocupă tot timpul, într-adevăr.
    După astfel de constatări, clipesc des când văd cum suporterii voștri îl critică pe Pleșu pentru lipsa de verticalitate (când Pleșu a fost critic și la adresa lui B. în textele sale), slăvindu-l pe un Gâdea, care a ridicat ștacheta în materie de răstălmăciri, absență a raționalității și decenței și patos mucilaginos. Iar voi îi reproșați acum agresivitatea lui Pleșu, folosind niște răsturnări de unghi grosiere încât s-ar spune că întreaga voastră cruciadă împotriva lui Avat-Ya (ceva Karl May?) de la președinție a fost inspirație divină, iar ripostele pe care le primiți sunt nejustificate. Vi se pare maladivă obsesia lui Pleșu pentru discursurile voastre găunoase? Voi cum v-ați arătat și cum vă arătați ca să puteți da un diagnostic acum?
    Vreți să arătați că aveți altceva în cap în afară de injurii, și dispozitivul de luptă ”ba pe-a mă-tii”, poate începeți să aveți o abordare constructivă și arătați că vă pasă de țară într-adevăr. Dacă Băsescu era dictatorul de care ați chirăit, Ponta nu era șeful guvernului, numărul de deputați nu era mai mare decât au visat Statele Unite vreodată, iar voi făceați pamflete în semnale Morse sau sub apă, deci nu vă agitați pentru o gură spartă mai mult decât merită. Și nu uitați că au mai fost și alții înainte de guvernarea cheliosului, iar pe vremurile când Nasty era premier nu era presa un dulău de pază așa de impozant ca acum.

  3. Așa e. Dar și Antena 3 e obsedată de Băsescu. Și oricât de mult l-aș disprețui pe Băsescu, tot nu pot să mă mai uit la A3. Nici celelalte televiziuni „de știri” nu sunt mai breze. Mă mai uit la Digi 24 uneori, seara, sau mai bine la un film.

  4. draga vicotre-antibasistule,

    plesu-presu e doar un produs al sistemului din RROManica ultimilor 50 de ani……….a lins o mana care l-a hranit(si inca bine de tot ca are vreo 100kg in viu ca popa) si care i-a aruncat mereu cate un os de ros…….a fost bursier humboldt pe vremea lui ceasca(era o valoare de atunci) , a condus si ministere(culte+externe -misto mai ales ultimul, ca i-a rupt pe toti cu talentul sau epi-kur-ean)cu rezultate memorabile(era plina taraba de ziare gen infractoarea mov si alte mizerii+ succesuri nebanuite in politica externa in 2004-2005)………acu isi doreste un ciolan cu ceva mai multa maduva si ceva mai safe, ca pleaca si chiorul de la trei coceni si risca sa ajunga sa traiasca din ce scrie(“din putza gandirii”)….la RL nu mai sunt bani,la LA-BE1 o sa intarce balaia in curand, propaganda basista a mai saracit si nici nu mai are nici un “cal”pe care sa mai parieze asa ca vine timpul sa traiasca din osanza………….

  5. O sa lesine Plesu daca citeste comentariul de mai sus. Auzi, 100 de kile… nu a mai primit un asemenea compliment de zeci de ani…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.