Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Domnu’ Dane, te rog eu, ţi-i iei înapoi?

Domnu’ Dane, te rog eu, ţi-i iei înapoi?

Iri şi Moni, Oana şi Pepe, încă soţii Truică şi sclipiciosul cuplu Borcea, Simona Sensual (fostă şi ea, dar Suhoi, pe vremea când o pescuia Bichir leşinată de pe holurile Oficiosului), Bianca şi Cruduţa, Bote şi Prinţul Cristea, Vijelie şi Salam, Vărciu plus fosta şi actualele, Tonciu şi Sânzi, Mateuţa şi Pamela, veşnicul nea Gigi, toţi la un loc şi cei care-i bagă-n seamă mă exasperează. Eu, golănaşul, colocvialul care a băgat limbajul de cartier pe posturile de ştiri, nu mai am răbdare (şi nici de ce) să folosesc telecomanda. Am ajuns, în zilele când mi se întâmplă să bat la uşa de acasă la ore altădată nefireşti, să mă uit, a nu-ştiu-câta oară, la filme cu Steven Seagal, Jackie Chan şi Jean Claude Van Damme. Mai am să mă refugiez în Bruce Lee şi Chuck Norris, dar nu ştiu pe ce post li se difuzează capodoperele.

Ia-i de tot înapoi la tine şi salvează-mă, domnu’ Dane! Odată cu mine, îţi jur că îţi vor da acatiste mulţimi de oameni. Mi-e dor de-mi vine să mă tăvălesc pe jos de vremurile alea frumoase, viitorule preşedinte care eşti tu preşedinte! Veneam seara acasă şi, după fiecare zi încărcată, când simţeam nevoie să mă destind, mă duceam aţă pe OTV. Juma’ de ceas şi-mi trecea tot stresul. Ai fost, odinioară, factorul meu cotidian de destindere. Azi simt lipsa exclusivităţilor tale monumentale, seratelor intelectuale cu prezicătoarea Ildiko, dezbaterilor de idei Fane Spoitoru-Mimi Cămătareasa, graţiei şi conciziunii minunatei doamne Paula Ciuclea, transmisiei solemne a înmormîntării lui Caiac. Au fost nişte vremuri minunate, în care noi toţi eram mai tineri şi răbdători, iar tu, domnu’ Dane, erai unic. Aşa cum odinioară găseai pe Animal Planet şerpii, şopârlele, racii şi homarii, numai la tine în studio se strângeau dubioşii, ciudaţii şi fugiţii de-acasă! I-ai scăpat odată din mână şi au năvălit peste tot. S-a diluat mesajul nebuniei, s-a ales praful. (textul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

64 thoughts on “Domnu’ Dane, te rog eu, ţi-i iei înapoi?

  1. Sa o porti cu mare placere si la multi ani cu sanatate!

    Daca o gasesc sper sa nu te superi, dar mi-o achizitionez si eu ca e prea prea. Nu avem cercuri comune, deci nu exista riscul sa ne asortam :)) hahaha

  2. Din pacate deteriorarea aproape fara precedent a calitatii emisiunilor TV este din pricina acelora care le produc.Marea majoritate a celor care isi spun cu mandrie “reporteri”sau “jurnalisti” n-au nici in clin si nici manec cu meseria asta.O “doamna profesoara” le-a dat un 10 la compunere dupa ce a primit cadoul aferent lui 8 Martie si lor le-a intrat in cap ca-s numai buni de facut pe stiristul.Grobianism in expresie,lipsa evidenta a culturii generale,carente impardonabile in cunoasterea LIMBII ROMANE , atractia aproape bolnavicioasa spre stirile de balci…astea sunt calitatile celor care in mod normal ar trebui sa formeze publicul.Daca invatatorul nu stie tabla inmultirii ,cum o va invata scolarul ? Oare la fabricile astea de jurnalisti se mai studiaza si limba romana ? Atat de multe greseli de exprimare , de folosire a unor expresii care se potrivesc ca nuca’n perete cu restul,dezacorduri,etc.etc. etc…Exista telespectatori,multi la numar,care si-ar dori teme mai elevate.Dar daca meseriasul de stirist este el insusi atras doar de cancanuri marunte… Cred ca daca cineva ar avea interesul sa repare ceva in materie de jurnalisti,ar trebui sa porneasca de la doamna care cu inconstientza a notat cu 10 o compunere de doi bani.Acolo e radacina raului !

  3. Dan Diaconescu si-a facut si guvern in platou. Sorin Ovidiu Balan e desigur ministrul justitiei. Acum nu stiu daca-i infiinteaza astia partidul dar pentru cine nu vede ca Otv-ul e postul basist numarul unu intreb ca un om din popor. Cand dracu se termina serialul cu Sorin Oprescu? Nu de alta dar am aflat ca merge la femei, mananca la restaurant, se imbraca de la mall, face pipi dimineata, noaptea doarme iar imediat ce se trezeste o ia de la capat, desigur, pe banii bucurestenilor. Chiar ar fi indicat sa vedem ce face Simona Sensual dupa ce se spala pe dinti, de unde si-a luat sutien Bianca Dragusanu, ce firma de chiloti poarta Botezatu, daca revin astia pe otv toti, promit sa dau si eu sms sa raspund la intrebarea…Credeti ca dupa noaptea asta o sa mai rasara soarele? este bine ca Bianca Dragusanu are sani siliconati? Huh….intre timp mi-a pierit pofta de blog, taman am aflat ca daca am masina trebuie sa platesc mai mult la caldura. Sunt bogat :)) :))

  4. Bine spus,toata ciudatenia lumii s-a multiplicat si s-a revarsat….eu nu incetez sa ma intreb de ce toti astia sunt bagati in seama si promovati fara incetare!!!Ne sufoca zilnic cu toti ciudatii dar din fericire mai suntem destul de multi cei care nu doresc sa afle astfel de “informatii”.

  5. @
    domnule ciutacu victor

    Nu te mai necaji cu stirile si cu stiristele.
    In curand, vorbitorii de romana nu vor mai ontelege nimic din emisiunile tv
    Nu stiu cine le-a bagat in cap gastelor ca e mai elegant si mai ca la oras sa rosteasca toate cuvintele cu accentul pe prima silaba.
    Rezulta o combinatie suspecta si jegoasa de maghiara cu engleza de balta. Cel putin asa se aude.
    In doi trei ani, daca tot asa functioneaza limba gastelor, nu vom mai avea poezie romaneasca.
    Incercati voi daca puteti, sa recitati din Eminescu sau Nichita Stanescu punand accentele exclusiv pe prima silaba.
    Si toate astea din cauza unor toape inculte care se lafaie pe sticla.
    Arde-v-ar focu’ de moguli tampiti si de directori de televiziuni, ca va zgarciti la tarate.
    A dat gdarcenia in voi si nu mai angajati stiriste cu studii . Numai bacalaureate si …spiruharetiste.

  6. BAC-ul de anul acesta este graitor.Si daca mai ai si cateva fabrici de diplome universitare la ce sa ne miram?In fata blocului meu este un camin de studenti.Manele ,manele, trivialitati si obscenitati.Ma bucur ca am descoperit CALCULATORUL si NET-ul acum la batrinete(sunt un novice pe plaiurile astea).Si ma bucur sa vad ca tara asta nu moare si mai are tinerei ca voi.Victoras tata,nu te lasa.(Ma iertati ca ma bagai si eu in vorbe)

  7. pai Diaconescu e unul si ailalti sunt…multi. Nu poate saracu sa-i tina pe toti gramada decat daca-si mai deschide vreo 20 de televiziuni:). Probabil ar vrea dansul ca ratingul cred ca e bun,,mai trebuie doar reporteri destoinici sa gaseasca

  8. In cazul Rosia Montana ce este mai valoros aurul sau panza freatica?
    Intrebati-l pe DomnulDoctor.
    Astazi inca mai curge apa pe Dunare dar peste douazeci de ani o sa traim ca-n Madmax.

  9. Ma intristeaza faptul ca ai uitat-o din aceasta magnifica enumerare de valori pur romanesti pe Laurette… Prietenul tau, Mircea Badea, cred ca deja te-a atentionat in privinta greselii impardonabile! 🙂
    P.S. Genial articolul! Imi aduce aminte de zicala ca e mare gradina lui Dumnezeu, dar multi sar gardul!

  10. Dar despre colegul de trust Capatos , care realizeaza acelasi gen de emisiune dar intr-un format restrans …nici un cuvintel ???

  11. @Malev: dincolo de faptul ca n-ai priceput nimic din text, citeste naibii numele pe care le-am insirat eu si ia vezi cam pe la ce emisiuni presteaza.

  12. in mod sigur ,place sau nu place DDD a fost deschizator de scoala in media romaneasca .Este o constatare pe care mi-o asum .Acum cativa ani toate televiziunile faceau emisiuni in care DD era ridiculizat .Acest personaj a fost machiavelic si v-a manipulat pe toti ,inclusiv pe jurnalisti .Asistam azi la otevizarea chiar si a televiziunilor de stiri .Si ca sa fie reusita completa ,ba chiar televiziunile au imprumutat si unele personaje celebre din apartamentul otevist .Cele mai multe personaje din ziarele tabloide le intalnesti la Antene ,care au suferit o mare transformare .Aici le intalnim pe Cruduta si Dragusanca intr-o emisiune de doi lei .La Antene are emisiune Brancu ,barbatul-muiere,care spune barfele ca o tata de pe sant ,iar la emisiunea Simonei Gherghe au acces direct toate parasutele si damele din cluburile Bucurestiului .Botezatu a primit botezul Antenei 1 pentru niste emisiuni de rahat ,la care probabil se uita fufele si cocalarii .Nu mai vorbesc de vrajitoarele si tigancile care isi au locul lor permanent .Si uite asa avem o fauna pentru care sigur DD va invidiaza .Emisiuni de rahat cu pitipoance si curve ,iar dl director Gadea supervizeaza multe asemenea realizari .Sa nu uitam si propaganda desantata facuta fam .regale .Tabloul este complet .Pacat de Antene !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.