Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Doctoru’, la ziua primelor mari scadenţe

Doctoru’, la ziua primelor mari scadenţe

Candva, intr-o seara turbata, incepea, in studioul din Romexpo al Antenei 2, la “Vorbe grele”, aventura candidaturii ca independent a lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei. Au fost putini cei care, pana sa castige, i-au fost cu adevarat apropiati. O mana de oameni a crezut pe bune in el. Impreuna cu ei, bucurestenii; majoritatea lor votanta, cel putin.

Dupa victorie, pe clasicul principiu comunist al vanatorilor de dregatorii, putini au fost, multi au ramas. Chestie de caracter…

Azi, Doctoru’ si-a facut bilantul de 100 de zile ca primar general. Pana acum, a inspectat, a taiat capete, a vizitat, a negociat. Adica a fost om politic. Acum si-a luat discurs de administrator. Si prezinta marelui public niste adevaruri urate, pe care toti le intuiam, dar nimeni nu avea o proportie exacta a jafului. Nu, nu-s naiv sa cred ca astea-s toate, ca nu se negociaza, ca nu se fac presiuni, ca unele probabil nu vor fi aflate niciodata. Dupa parerea mea, ar trebui spuse toate, indiferent unde s-ar ajunge, dar d’asta n-o sa ajung eu niciodata om politic.

De la instalarea ca edil-sef al uneia dintre cele mai pestilentiale si inghesuite Capitale din Europa, nu l-am mai cautat. A venit el singur la “Vorbe grele”, la mai putin de o saptamana dupa validare, pentru ca avea de achitat o datorie fata de o multime de oameni care s-au uitat la el si au crezut ca poate reusi. Eu n-aveam nevoie de nici o functie, iar el avea (si inca) are mult prea multa treaba pentru a sta ca iresponsabilul pe sticla. M-am multumit sa-i semnalez public, atunci cand am avut ceva de spus, derapajele sau incoerentele.

Astazi, moratoriul a luat sfarsit. Ne-a venit si noua randul sa aflam pe ce groapa de gunoi stam si ce gunoaie de oameni am platit pana acum. Si mi se pare legitim sa ascultam cea mai autorizata voce. Doamnelor si domnilor, cu sprijinul clasic al Oanei Dobre in momentele importante, emisiunea “Vorbe grele” si realizatorul ei au placerea si onoarea sa vi-l prezinte in aceasta seara pe Sorin Oprescu…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

29 thoughts on “Doctoru’, la ziua primelor mari scadenţe

  1. Super! Sper doar sa nu se intample ca aseara cand DOAR A2 nu mergea pe cablu!… Am crezut ca fac 13-14! Asta e…

  2. Ar fi bine daca doctorul ne-ar da o adresa de e-mail unde sa semnalam diferite simptome ale bolilor Capitalei – poze cu gropi, cabluri si alte mizerii lasate de vajnicii constructori de borduri.

  3. Bun aşa. Că doar ce venii din Bucureşti. Jăle mare. Şi după inventarul problemelor ( bun şi ăla) a venit şi vremea să facem socoteala soluţiilor. E blonda acolo, deci are cine-l lua la refec.

  4. Pana una-alta, a “raspuns” electoratului ca doar nu l-am crezut ca face rahatul praf, dar voiam sa le dea in cap hotilor alora , la asta sa-i dea bice.

  5. Buna dupa amiaza
    Pentru domnul doctor trei intrebari:
    1. Care considera domnia sa ca sunt trei lucruri pe care le-a facut in cele trei luni de cand este primar general care vor ramane pentru bucuresteni drept “marca Oprescu”? Daca timpul a fost prea scurt pentru domnia sa pentru a-si demonstra calitatile manageriale de care dispune, il rog sa ne spuna care sunt cele trei lucruri mari pe care doreste sa le realizeze in acest an?
    2. In campania electorala, domnia sa avea un clip in care aparea intr-o zona a Bucurestiului care arata deplorabil; domnia sa spunea in acel clip ca in scurt timp, va face acolo un parc cu caprioare, benzi asfaltate pentru role si biciclete, un lac unde romanticii sa-si plimbe iubitele cu barca…etc,etc,etc. Ce ne poate spune despre acest proiect( intre noi fie vorba, el poate fi incadrat la o chestie de genul “marca Oprescu”)? Nu a gasit caprioarele, sau sau ce s-a intamplat?
    3. Cand isi va anunta candidatura la presedintia Romaniei o va face tot la “vorbele grele”?

  6. macar de ar face si el ceva. pana acum a schimbat niste jmekeri cu altii. sa vedem si treburi facute, nu numai furate!

  7. CU SCUZE—– Bai,fratzilor, plimba astia moastele lu’ V.C. TUDOR , PE LA TOATE TV-URILE, MAI CEVA CA PE SF. PARASCHEVA!!!???!!
    ASTA-I MINA BASESCIANULUI , CA URAT MAI PUTE !!!!A INVIA DIN MORTZI UN CADAVRU POLITIC— UNU’ DIN LUCRURILE MARI CU CARE ,SE PARE , SE OCUPA BASEAUA !!!SE PARE CA AM CACARISIT-O, NE-AM PROCOPSIT CU O NOUA FRATZIE A LU’ SECU SI CU UN NOU MESIA, CE INVIE MORTZII!!! SPER SA FIE UN PROFET MINCINOS!!!!

  8. Oare o fi scotocit doctoru’ si prin dulapul primariei ca sa ne satisfaca cu oarece scheleti?! Ori scheletii se negociaza si ei?! Nici nu m-ar mira, poate nici n-as da cu pietre, in fond pana nu calci in el, nici un rahat nu pute!

  9. Scurt nu tb sa inventeze roata sa copieze ce este bun de la alte capitale. Cum a procedat Viena de ex cu cainii vagabonzi? daca si parisul a avut nebunele lui d ebabae care manifestau la primarie cand se eutanasiau vagabonzii? Cand o r sa soseasac autobuzele dupa ceas in statii ca in copenhaga? Cand or sa fie amendati nesimtiitii din dorobanti care isi arunca jeepurile sau limuzinele la 3 m de bordura si stau craciti in cafenele sa si le admire in timp ce ceilalti sunt blocati in trafic din cauza lor ( si nu numai in Dorobanti), cand or sa fie dati afara taranii din capitala, parvenitii si altii…cand or sa fie locuri d eparcare si cand se va elimina spaga de la ADp . Sa se termine dracului odata pasajele astea…, cand or sa functioneze semafoarele noi? De ex pe militari culmea la intersectia cu vasile Milea semaforul vechi mascheaza total semaforul nou si nu s evede culoarea semaforului. cand in intersectii or sa ste apolitisti destepti si nu tampiti care sa incurce circulatia dirijand-o chiar daca semafoarele merg.cand o sa avem zona pietonala civilizata in bucuresti. etc

  10. mie mi-e frica ca vrem nu vrem trebuie sa fie presedinte sau vreti sa continuam cu impuscatul?

  11. Grea viatza tre’ ca are doctoru’ in viesparu-n care s-a bagat!!Sper sa supravietzuiasca si-i doresc bafta multa!!!

  12. Nu stiu ce sa zic dar Oana Dobre e mult prea buna pentru Evenimentul Zilei. Ce sa mai! Oficiosul nu o merita. Sper ca intr-o zi sa o vad printre profesionistii de la Jurnalul National.

  13. Sunt curios Victore , daca ai sa-l pui cu curul pe sticla pe Oprescu ! Si daca ai sa aprinzi si lumina , atunci ti se vor ierta multe pacate ! Lumina de sub sticla , nu lumina in capul romanilor , ca nu esti tu Mafalda !

  14. stiu ca e ceva `periferic` DAR:

    1) atrag atentia asupra STEAGULUI ROMANIEI (deci al Romaniei) de pe Arcul de Triumf (or fi si altele)-arata, ca toata Romania astazi, ca o CARPA FLUTURATA

    2) am o idee (e singura pe care am reusit sa o si stapanesc, celelalte mi-au fugind)
    =LUMINAREA TRECERILOR DE PIETONI cand se intuneca

    pentru pietoni e simplu sa vada masina si sa isi fereasca picioarele, dar astazi traverseaza o suma de sinucigasi nepasatori care asteapta sa ii identific eu, din masina, noaptea, eventual sarind brusc in fata masinii…

    multam

  15. De ce locatrii care au incalzire cu gaze (captivi)
    trebuie sa-si platesca gazul cel tot mai scump si
    sa suporte si subventia gigacaloriei de la bloc?

  16. se pare, asa cum a remarcat si Oana, ca lui Oprescu ii place sa fie primar. personal, mi se pare un tip dispus sa faca treaba, nu stiu insa cum se va descurca cu SISTEMUL.

    ps: destul de ciudata absenta ta prelungita de la Sinteza…

  17. @brazvan: se pare ca va trebui sa ne obisnuim unii fara altii. fac Vorbe grele, e emisiunea mea, imi ajunge si-mi place ceea ce fac. cat o sa mai fac…

  18. Na ca m-am trezit tirziu si n-am vazut emisiunea, poate vad inregistrarea pe site.
    Nu stiu daca s-a pus intrebarea aceasta dar ramine pentru data viitoare: Videanu s-a dus, bordurile se schimba in draci in continuare. Acelasi model prost si moale. Cine e dom`ne regele bordurilor ?

  19. Oprescu e cool! Nu atept sa fac gradinile suspendate in capitala. daca va reusi sa denunte si sa opresca marile HOTII din bani publici este deja foarte mult.

    Oana Dobre nu mi-a prea placut ca ziarista, dar a evoluat mult si este mult mai matura in emisiunea “Vorbe grele”, mai ales ca a inceput sa devina mai obiectiva si sa-si revina din talibanismul portocaliu.

    Felicitari Oana si mai ales felicitari Victore ca ai avut curajul sa aduci in emisunea ta o ziarista de la un trust de presa concurent si de la un ziar care este considerat un oficios portocaliu.

    Decenta Oanei in emisunile tale, arata ca Oana este blonda la par, nu si la creier.
    Va felicit pe amandoi.

  20. Si-au mai exprimat si altii ingrijorarile prin texte de pe blogurile proprii, reiau si eu, aici
    Pana la urma, cu spalatul trotuarelor cum ramane ?
    🙂

  21. @WhiteWolf: ma doare la cozoroc de ingrijorarile altora. mi-ajung ale mele.
    @plopcupere: nu-i nici un curaj. Oana e o ziarista foarte buna, o apreciez ca profesionist si ma bazez pe colaborarea cu ea. in plus, mi-e si prietena.

  22. sa abordati si subiectul “legea 10”;avem un dosar,ni s-a dat decizia gresit,a stat un an pe le ANRP,s-a eturnat primariei(terenul revendicat este”partial in incinta unei societati comeciale,nimei nu a spus si ce suprafata!se va mai rezolva sau trebuie sa mai treaca 7-8 ani?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.