Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Din ţară, pentru diaspora care decide…

Din ţară, pentru diaspora care decide…

Întrucât văd că părerea mea (exprimată aici) despre votul din dispora a generat o adevărată isterie de Net, iar pe Hotnews nu mi se permite să răspund (ştiu, platforma WordPress e de vină), postez aici traducerea din română-n română a poziţiei mele. Mai mult de-atât nu pot face. Mi-e lene să-i scot personalizarea şi s-o adaptez ca postare. Deci v-o las aşa cum i-am trimis-o lui Emil Stoica pe mail.

“Domnule Stoica, trecand peste mitocaniile la adresa mea pe care le tolerati, inteleg ca nu opinia mea va deranjeaza, ci faptul ca nu ma da afara patronul. Scrieti-i un mail, poate se rezolva.


Cat despre opinie, ea e bazata pe faptul ca, inca din antichitate, soarta cetatii era decisa de locuitorii cetatii. Cu tot respectul pentru motivele care v-au impins catre zari mai calde, momentan nu sunteti locuitor al acestei cetati. Dupa parerea mea, calitatea de locuitor se dobandeste odata cu aceea de contributor la bugetele cetatii. Din pacate pentru mine, legea spune altfel. Iar unde-i lege nu-i tocmeala. Astfel incat aveti libertatea si dreptul de a-mi decide mie soarta prin vot.”

Cât despre cei, chipurile, preocupaţi de viitorul meu profesional ori cei care juisează orgasmic la gândul că rămân negru fără servici(u), eu îi sfătuiesc să nu-i frece grija. Pixul nu cred că mi-l poate lua cineva. Dacă prin absurd mi-l ia, dictez.

UPDATE: Văd că mitul prin care plecaţii, care au trimis bani rudelor, ne-au ţinut cursul valutar şi ne-au scos din foame dăinuie. Oameni buni, persoana fizică Victor Ciutacu s-a ţinut singură. Activităţile economice unde a participat au scos bilanţ pozitiv. Adica a chetuit mai puţin decât a produs. Din diferenţă au rezultat alte salarii, profit, impozite şi TVA. Deci cine pe cine a ţinut?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

808 thoughts on “Din ţară, pentru diaspora care decide…

  1. draga victor, rahaturile de genul diaspora ne face noua nu stiu ce sint pentru fraieri sau pentru cei neavizati, pe scurt imi bag piciorul in votul lor(urit pentru o femeie spus, dar asta e).

  2. Domnule Ciutacu, n-ai nici un drept sa pui macar problema discriminarii intre cetatenii romani. Insasi ideea ca altcineva poate sa-ti decida soarta este nedemna de un om liber.

  3. Eu cred ca votul din diaspora se explica strict prin faptul ca Mircea Geoana era candidatul PSD.
    Romanii din afara au inteles strict ca PSD inseamna comunisti.Asta e “galusca” pe care au inghitit-o ei si ni s-a facut noua rau, celor din tara.Alte detalii cred ca habar nu au avut.
    Romania este o tara a paradoxurilor, nu mai mira pe nimeni asta.Sunt intr-o stare de uimire si nu prea imi revin.
    Urmeaza sa asistam la aceeasi mizerie morala promovata de vechiul si noul presedinte care a inceput deja “noul joc” adica bataia de joc …isi bate joc de toti si de toate cu o nonsalanta si o ipocrizie care intrece orice limita a bunului simt.
    Eu raman cu uimirea si ma intorc la munca , ca ..dee..noi platim taxe si impozite in cetate, nu-i asa?Cred ca este insa foarte greu sa limitezi un drept la vot…Cred ca suntem condamnati pe undeva sa ramanem in si cu “mediocritatea isteata” , atata timp cat nu putem ridica nivelul de cultura al acestor “majoritati”.
    Ileana

  4. in principiu, nu sunt de acord ca cei care traiesc prin state, de ex., sau canada, sau …oriunde sa decida cine conduce in tara din care ei au plecat scarbiti si dezamagiti, lipsiti de locuri de munca decent platite si fara un viitor bun pentru copiii lor.
    in fine, fiecare e liber sa plece oriunde considera ca i-ar fi mai bine decat aici si, la fel de corect, sa-si incerce norocul de a-si cladi o viata mai frumoasa.
    probabil ar fi mai corect ca cei care au dubla cetatenie sau vize permanente de resedinta sau cei plecati la studii pentru 2 sau 3 ani sa nu aiba acest drept.
    insa, fondul moral si etic al dilemei ramane: atata vreme cat ei si-au bagat picioarele, impinsi fiind de “bunastarea” de aici, sa-i lase pe cei care au ramas si traiesc zi de zi aici sa-si decida conducatorii…
    toti cei plecati de ani de zile, desi continua printre picaturi sa tina pasul cu evenimentele citind ziare si ascultand, destul de rar, diverse posturi de radio….habar nu au cum se traieste de fapt si ce se intampla in tara.
    si da, dupa cum spunea badea, acum ar trebui sa se intoarca, daca tot a invinsul cel bun si cel drept……nu??!?

  5. Azi am aflat o modalitate uluitoare de a se frauda alegerile. Oamenii platiti au in buzunar un buletin stampilat pe un anume candidat pe care il va introduce in urna. Buletinul alb este dovada indeplinirii misiunii.
    Ei?!

  6. Dl.Ciutacu,

    Sunt in diaspora si consider ca am votat bine,la fel ca si Dvs,(daca se poate alege intre Geoana si Basescu)dar se pare ca pentru marea majoritatea,cu mai putine posibilitati empatice privind in cetatate pe fereastra au vazut in Basescu o falsa sansa de mai bine.Romanii din cetate sau din afara ei si-au facut-o cu mana lor pentru inca cinci ani.Adio deschidere,adio investitori,adio prestigiu european….adio orice sansa ca cineva sa ne ia in serios…si evident, pentru cei din diaspora adio posibilitatii ca Romania sa devina tara in care ne-am dori sa ne intoarcem intr-o zi.Avem o clasa politica …execrabila care a furat viitorul generatiei noastre si nu va fi in stare sa ofere vreunul nici copiilor nostrii.Te-ai suparat degeaba pe diaspora D-le Ciutacu,la o asemenea oferta era foarte usor sa se voteze prost.Prestatia lui Geoana din campanie a fost o sinuoasa balbaiala.L-am votat in “obrazul”lui Crin Antonescu care daca se va alia ,sub orice pretext,cu Basescu ….”il voi scuipa in ochi”si intr-o sectie de votare romaneasca nu voi mai intra in viata mea.Respect d-le Ciutacu si indiferent cu ce cerneala scrie stiloul dvs am certitudinea ca scrie bine.Bafta-n tot!

    P.S…La consulatul unde am votat,eu si familia mea am fost tratati foarte urat,ni s-au confiscat stampilele aproape inainte de-a vota si asta pentru ca am lasat clar de inteles ca numai pe Geoana il putem vota in situatia data.

  7. Eu nu cred ca diaspora la votat pe Base.Eu locuiesc undeva in Europa si din cati romanii sunt pe aici(cei drept nu prea multii) nici unul nu l-a votat pe Basescu.Da-mi voie sa nu cred.Alegerile pot fi foarte bine fraudate …sau nu?

  8. Dle Ciutacu, aici nu ati mai nimerit-o. Daca vreti sa se voteze pe criteriul de “contributor la bugetele cetatii” aflati ca multi, foarte multi din Romania nu ar mai vota. Si stiti bine cine. Mai bine v-ati folosi puterea de a influenta oameni in bine. Pentru ca unii se bucura cand reusesc sa ne invrajbeasca. Romanii nu sunt buni ca si colectiv, pentru ca nu sunt uniti, ci doar ca individualitati. Si cei plecati suntem romani! Si suntem mai multi decat 150.000 care au votat.

  9. Draga Victor,
    de ce indrepti degetul spre noi cei din diaspora ? Cat au contat cele 100.000 de voturi ale diasporei pe langa sutele de mii provenite de la auditoriu lui Gutza si Salam sau de la admiratorii lui Bercea Mondialul sau a votantilor maro ? Cum disproportia este lesne de constatat, putem concluziona ca nu diaspora nu este de vina !

  10. Desi am vrut sa ma semnez “pasarica”, m-am razgandit. Nu sunt udrea si nici nu as vrea sa fiu confundata cu ea.Asa ca am hotarat sa ma intitulez “gaozar” care conform dictionarului inseamna atat homosexual, cat si om lipsit de personalitate si influentabil. Nu sunt nici asa, dar, in schimb asa au fost toti cei care l-au votat pe marinar si am zis sa fiu empatica. (Pentru cei care nu mai stiu cuvinte din limba romana, inseamna sa fiu intelegatoare). Am citit ce ai scris aici si ce au raspuns cei de acolo. Si nu mi-a venit sa cred. Romanii de peste hotare, unii dintre ei, sunt absolut convinsi ca marinarul este cea mai buna alegere. Ii inteleg, pentru ca sunt departe de casa si nu stiu ce se intampla in tara. Dar, am si eu doua intrebari:
    1. – Pentru cei care au plecat de mai putin de 5 ani. Ati plecat pentru ca traiati bine aici cu preaiubitul vostru presedinte?
    2. – Pentru cei care au plecat de mai mult de 5 ani. Ati plecat pentru ca nu va era bine. Credeti ca de 5 ani incoace ne este mai bine?

    Nu le iau apararea psd-istilor,nu am de ce, dar sa votezi un om care a furat si fura mai mult decat toti ceilalti de pana acum, atunci trebuie sa ai mari probleme…
    Si daca nu credeti ce spun, veniti in tara. Veniti si traiti aici. Va asteapta tata Baselu cu mare drag. Mai multi oameni aici, mai multi oameni de furat.
    PS. Ar trebui sa va dea de gandit ca sloganul “sa traiti bine”, se potriveste tuturor celor care au plecat din tara asta. Nu si celor care stau aici.

  11. Tovarasi ! Am fost si eu plecat, insa am revenit, tovarasi ! Pentru a trai o vreme in patria mea, tovarasi ! Insa acum nu ma mai gandesc decat cum s-o tai cat mai repede. Aici nu ma mai (am avut o exp. oarecum neconcludenta, deh, venind “criza”) angajeaza nimeni, stiu prea multe, n-am “fitze”, nici costum-cravata, si unde mai pui ca cer prea multi bani “in timp de criza”: colea, 400-500 euro, adica nici macar jumate’ din salariul minim pe economie intr-o tara apuseana. Deci indicati-mi, cum sa fac sa dispun si eu de “alt salar, alte impozite, alta TVA” cu 400-500 LEI/luna, cat sunt dispusi sa-ti ofere majoritatea ? Asta la o varsta echivaland aproape cu o treime de secol ? Astept raspunsuri pertinente, dragi tovarasi ! (in afara de plecare; cui sa dau spaga, adica pardon, cadouri, etc… etc…)

  12. Tuturor retarzilor care au votat in primul tur cu Antonescu,dar in turul doi l-au preferat pe base din ura pt. psd le urez 5 ani de chinuri si zvarcoleli.Mai degaba pot sa-i inteleg pe cei care au tinut-o ca surdu cu marinarul inca din primul tur.De fapt le urez tuturor celor ce l-au votat pe base sa se zvarcoleasca 5 ani in chinurile si in spumele marii.

  13. pentru “pasarica”,sau “gaozar”…

    empatie:capacitatea de a te pune in pielea celuilalt,de a vedea dincolo de masti cu usurinta.
    cuvant “foarte”romanesc consulta DEX

  14. Suntem o tara de ignoranti…nu-mi vine sa cred cum atatia oameni,romani, au putut sa aleaga un astfel de presedinte. Frauda sau nu, au fost milioane care l-au preferat pe Basescu ? Cum sa faci asa ceva mai frate ?! Cum sa ne reprezinte tara un boschetar ?! un impertinent, grosolan, corupt, cel mai comunist dintre toti…imi este scarba de tara asta ! imi este scarba de oamenii care ne conduc ! Pana la urma nu este mare diferenta intre toti capsunarii si Videanu, Basescu, EBA&co…ne-au demonstrat toti ce si cat pot, mai trebuie sa ne schimbe imnul cu maneaua lui Guta. Victor, faci o treaba excelenta ! Mult succes in continuare si nu te lasa, pune-i la pamant !

  15. Asa potzi linistit sa pui in discutzie si voturile celor din vestul Romaniei ca totzi au votat cu Basescu. Ar trebui sa le interzicem si lor dreptul de vot, nu-i asa?

    Numa’ bine,
    za-k/

  16. Declaratia universala a drepturilor omului, la articolul 21, precizeaza faptul ca orice persoana are dreptul de a alege si de a fi ales in tara sa. Aceste persoane au ales voluntar sa paraseasca aceasta tara, deci au ales ca Romania sa NU fie tara lor. Si eu consider Elvetia tara mea de suflet, dar asta nu imi da dreptul de a vota acolo.

  17. iar are badea dreptate.pe basescu l-au votat 5 milioane orice ar fi.aia 5 milioane nu vad nici pana-n varful nasului.de ce nu vad?din cauza ca se uita la otv , ca asculta manele , ca nu au un minim de cultura , ca suntem un popor inapoiat cam la nivelul germaniei din 1933 ca mentalitate ,daca ma’ntelegi ce vreau sa zic.basescu e reprezentatul acestor oameni.ei se regasesc in el.asta e nivelul romaniei,care spre dezamagirea mea totala , e foarte jos.nu odata am vazut la tv cum ies romanii cica la iarba verde la gratar.dupa ce pleaca de acolo nu se mai vede iarba ca e plin de gunoaie.stau acolo in propria scarna si mananca mici.apoi uitati-va ce sucesuri are guta , adi minune ,salam si alti “virtuosi” d’astia.pai unuia care-i poate asculta cu placere , la maxim p’astia ce poti sa-i ceri?nu e de vina basescu.el numai profita de acest ocean de prostie.daca nu era el era poate altul.pai cand il ai pe crin antonescu in primul tur care nu a fost nici comunist ,nici securist , nici nu are dosare , un om fara pata, cu un discurs penetrant tu te duci si-l votezi pe geoana sau mai grav pe basescu.se pare ca discursul lui nu a fost indeajuns de penetrant sa le strapunga la mitici gaoacea care se pare are duritatea titanului.ASTA-I NIVELUL!!!

  18. 2/3 din PIB 2008 = bani trimisi de romanii de afara … cu alte cuvinte , tara asta a trait cu banii diasporei … deci cum ai putea sa te oftici pe votul lor cand ei de fapt te au tinut in viata ??????

  19. Ok. Am inteles. Diaspora este de vina pentru tot. Ati gasit doar un tap ispasitor. In ceea ce priveste dreptul celor de afara de a vota…si eu, care traiesc de 5 ani in afara Romaniei (adica mandatul lui Basescu)eram nehotarata cu stampila in mana si ma intrebam de ce sa il votez eu pe Basescu daca eu nu am trait “sub el” in ultimii cinci ani? Dar atunci, cealalta optiune era Geana = PSD. Ei, dragilor, acum cinci ani cand am plecat eu, PSD era la putere. Am plecat din Romania scarbita de PSD si acum sa votez iar cu Geoana/nastase/ Iliescu? Eu am preferat sa nu o fac!

  20. Hai sa ne gindim cu capu’. Se pare ca 40% din economia tarii e subterana. Acesti oameni ca si cei ce ii angajeaza NU PLATESC TAXE, impozite, etc. Cu astia ce facem dom’le ii lasamsa voteze sau ii trecem la categoria “diaspora”?

  21. Improscati-l pe Domnul Ciutacu! El e de vina! nu’i asa? Fiindca “Ciutacu” nu a fost pupincuristul primului om din stat.Cei care ati ales desigur nu din motive de comfort diaspora, ati uitat de unde ati plecat. Poate ati dori sa plecam toti si sa ramana doar pensionarii. Nu vorbim din patriotism ca asta a ajuns marfa de lux. Nationalism nici atat dar dati fratilor drumul la injuraturi fiti combativi precum carmaciul din fruntea tarii care se duce cu fiecare ocazie la baia de multime ca toti din cei care ne conduc de 60 de ani incoace. Toti “ESCU” care se intalnesc acum cu prea inaltele fete bisericesti ca asa da bine.
    Ce mai cautam la biserica? Purificare, unitate dorinta de impacare? Vorbe dulci si imagini in oglinzi dicroice.
    Sa ne fie rusine noua romanilor atat pentru greseala neasumata a D-lui Geoana dar sa nu uitam imaginea pe care ne-a facut’o vajnicul aparator anticomunist si mare comandant de nava in ape tulburi. Imagine care atarna mai greu asupra imaginii Romaniei decat toata lupta anticomunista si indemnul la ura de clasa din diaspora si la tot ce este legat de criza economica.
    Se poate numi acesta un DOMN numit Basescu cocotat pe scaunul primului om in stat? Oare ati mai vazut un asemenea presedinte de tara europeana pe acolo pe unde Domniile voastre ati calatorit si v-ati stabilit? Ati ales libertatea de a ne scoate ochii cu banii trimisi in tara. Frumos gest pentru care, eu unul care nu am ales calea asta va rog sa ramaneti acolo. Poate veti mai avea ceva de invatat din bunele maniere ale sefilor de stat dintr’o alta lume. Acolo unde demnitatea este mai presus decat limbajul plin de ura ca la usa cortului si moralitatea indoielnica a acelui care ne sta in fruntea natiunii. Sa uitati ca sunteti romani si sa nu ne mai umiliti fie cu euro(centi. Ca demnitatea si bunul simt ar trebui sa fie mai presus de orice dupa sanatate. Si mai ales a unui conducator de stat.
    Asa ca nu pierdeti niciun moment si tineti-o tot asa cum va invata Tatucul nostru.
    INJURATI’L PE CIUTACU SI JOS MOGULII! Bravo tie Romanie si as dori sa nu mai va declarati apartenenti ai natiei romane.
    Deci nu uitai sa injurati cat mai pe romaneste in cel mai revolutionar stil….. Mi’este rusine de mine acum ca ma numesc cetatean roman si traiesc in Romanaia.
    Speram la mai mult ca roman. La mai multa demnitate si la acel suflu de expresie a ce ati castigat in democratiile originale. Putin mai multa decenta, putin mai mult bun simt! Speram ca ati invatat si ati deprins ceva de acolo. NEVER & NOTHING mai pe ….romaneste!

  22. DUPA VALIDARE, PARLAMENTUL IL SUSPENDA PE BASESCU, IAR GEOANA, PRESEDINTE AL SENATULUI SI LOCTIITOR AL PRESEDINTELUI, IL NUMESTE PE IOHANNIS. SE EVITA DIZOLVAREA PARLAMENTULUI.
    DE CATE ORI E NEVOIE POATE FI SUSPENDAT CA MASURA DE PRECAUTIE !
    POATE FI SUSPENDAT LUNA DE LUNA PANA DEMISIONEAZA. ALTFEL, SE VOR ORGANIZA LUNAR REFERENDUMURI TIMP DE CINCI ANI. COSTUL REFERENDUMURILOR ESTE MULT MAI MIC DECAT CIORDEALA DIN BANII PUBLICI CARE S-AR REALIZA FARA SUSPENDARE. MOTIVE DE SUSPENDARE SUNT CU CARUL DIN TOT COMPORTAMENTUL LUI TRECUT SAU VIITOR. DE EX. SE CERTIFICA LOVIREA COPILULUI ETC. SI SE OBTINE SI O DETERIORARE A SUSTINERII LUI.
    STRNITI-I PE PNL-ISTI SI PSD-ISTI SA JOACE TARE DACA SUNT ADEVARATI BARBATI DE STAT !

  23. Urmaresc presa cu multa atentie. Este a 4-a putere inte-un stat democratic. Ca atare, doresc sa fie luata in seama si de primele 3 puteri.
    De aceea vreau sa ma exprim in presa privitor la rezultatul alegerilor.
    1. Alegerile au fost MASIV FRAUDATE;
    2. Trebuie al III-lea tur de alegeri prezidentiale in care a IV-a putere sa fie templul democratiei in Romania;
    3. Romanii sa decide prin votul lor curat soarta Romaniei.

  24. Pentru adina dedu…

    1. consulta comentariul meu cu atentie si ai sa vezi ca nu ai citit cum trebuie…
    2. daca tot esti la capitolul citit iti scriu definitia empatiei: “forma de intuire a realitatii prin identificare afectiva”. daca ti se par prea grele cuvintele, incearca sa intrebi pe cei din jur. o sa ajungi la ce am scris eu acolo.
    3. se vede ca nu mai folosesti atat de des ….limba romana draga mea

  25. din tot ceea ce am citit pe bloguri imi dau seama ca alegerile au fost furate grossier, ca PDL-ul nu a obtinut in mod corect nici macar scorul partidului, deci ramine o singura sansa pentru redresare: iesiti in strada si cereti-va dreptul de a trai asa cum doriti , de a beneficia de adevarata libertate gravitationala cu care sintem momiti zi de zi. hai la lupta cea mare, rob cu rob sa ne unim……

  26. Păcat, mare păcat… Am ajuns să susţinem nişte idei absurde numai pentru că avem o obsesie pentru un personaj.
    Dacă respectivul ar fi fost acuzat de genocid, ca vestita bunicuţă, mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu media noastră cea de toate zilele…

  27. In primul rand, dragilor, ca eu nu-s dusmanos de obicei, va grabiti degeaba sa aruncati cu oua stricate-n diaspora. Eu, unul, nu prea pot sa-i suport, ii consider niste lasi si inadaptati. Daca aveau atata chef de munca pe o mana de euroi si chef de dormit prin lanul de capsuni, o puteau face foarte bine si la noi la tara. In schimb, ii adnmir pentru un lucru: orice s-ar spune si oricat ai zice tu, Ciutacule, si asta o stiu foarte bine pentru ca lucrez in domeniu, oamenii astia si-au cheltuit aproape toti banii in tara. Case, vile, masini, televizoare, bani de buzunar pentru familie, totul a fost din banii capsunarilor. Sa spui ca asemenea oameni pot sa-si bage euroii in fund si sa ne lase cu votul lor, mi se pare cam deplasat. Oricat de manelisti, inculti, tarani, retardati ar fi, oamenii astia, pt ce au facut, dreptul sa dea nu unul, ci cate 3 voturi. Cum am zis, nu pot sa-i suport personal, dar au o importanta mai mult decat se crede in general.

  28. Nu am fost la vot si ma felicit. Am fost tentat sa o fac si as fi votat cu Geoana dar am fost scarbit de modul in care si-au sarbatorit “victoria”. Se vedea pe fetele lor incrancenarea de a pune mana pe ciolan. Toti grangurii beau si mancau si se felicitau intre ei (greseala grava de imagine). O mare parte din populatie o duce greu si nu are chef sa-i vada pe altii band si chefuind, dar daca sunt rupti de realitate normal ca nu si-au dat seama. Geaona a sarit de bucurie ca un copil. (Cred ca nu a facut sport in viata lui).
    Nu au avut nici timp pentru a-l asculta pe Iliescu care cred ca e singurul om politic din psd.
    Geoana s-a batut singur, nu l-a batut Basescu.
    A facut foarte multe greseli de imagine, nepermis de multe si de grave.
    Vis-a-vis de voturile diasporei am fost si eu intrigat la inceput, dar apoi mi-am dat seama ca nu trebuie sa fim suparati pe ei ca au votat. Poate ca ei au dreptate si noi ne inselam. De ce credem ca parerea noastra este si cea corecta ?Deocamdata sunt tot romani si au acest drept.

  29. Draga “vecinu” cei din diaspora nu sunt inadaptati ca dovada ca nu au ramas in tara. S-au adaptat foarte bine in afara unde muncesc, sunt respectati si sunt si platiti pentru munca depusa. Daca au avut curajul sa plece sa munceasca in afara nu sunt lasi sunt luptatori, lasii suntem noi care stam aici si ne pierdem timpul barfindu-i. Referitor la cheful de munca iti spun ca daca ai fi si tu prost platit si batjocorit pe un salariu de nimic, nu ai avut nici sansa sa te ajute parintii sa faci studii nu stiu ce chef de munca mai aveai.
    Noi ca romani nu trebuie sa ne dusmanim intre noi, nu e nevoie sa-ti mai spun cine ne sunt adevaratii dusmani.

  30. Domnule Ciutacu,
    Ce parere aveti despre constructia europeana si valorile occidentale ?
    Dar despre someri, care nu participa la bugetul cetatii ?
    Dar despre cei pe care nu ii intereseaza impozitele fiindca oricum nu declara ce castiga ?
    Cu respect, nu indraznesc sa ma ating de provinciile istorice romane.

  31. Ieri eram furioasa pe cei din diaspora. Mai ales ca cei de pe Coasta nu vor sa se intoarca in tara vreodata iar subiectul Romania ii lasa rece. Stim foarte bine ca sunt rare cazurile in care romanii au alcatuit o comunitate in afara. Majoritatea incearca sa se integreze cat mai repede si mai bine in tara adoptiva. Un var chiar avea o propunere:daca tot ne hotarasc soarta sa plateasca si studiile gratuite de care au avut parte aici si pe care noi le/le-am suportam/suportat.
    Dar acestia sunt o categorie. Ceilalti sunt “capsunarii, bonele, menajerele, muncitorii din constructii”. Dar nici pe ei nu-i mai banui de un vot iresponsabil.
    Azi stiu sigur ca diaspora a votat dar nu a fost prezenta la propriul vot!

  32. Discutia este absolut inutila, si mi’e putin mila de toti cei care isi pierd timpul contribuind, din ambele tabere, dar nu ma pot abtine.

    ..si nu ma pot abtine pentru ca niste personaje ultraexaltate isi permit sa aduca in discutie chestiuni stabilite mai mult decat despre niste drepturi fundamentale ale omului.

    Daca stati chiar atat de prost cu istoria, nici o problema, media de orice fel abunda in surse de informare despre cum s’a ajuns la stabilirea acestor drepturi (ale omului, pentru adhd-isti). Hint: s’a si murit destul de mult pentru asta.

  33. Ii invit pe desteptii si patriotii din strainatate care l-au votat pe Basescu sa se intoarca urgent in tara condusa de susnumitul spre noi culmi de progres.Hai, curaj, veniti in Romania “sa traiti bine”…ia poftim…sa vedem aici “curajosi” si “luptatori” (cum ii lauda un florin mai sus, numindu-ne in schimb pe noi cei ramasi niste lasi)…

  34. Stii ce zic eu sa vina cei din diaspora sa stea in tara …unde Basescu e presedinte pt inca 5 ani…circul continua…Deci ,clovnilor in tara si dansati dupa cum va canta taticutul vostru…
    daca e asa de bine in romania de ce stati in afara…aaa

  35. @mihai. Tocmai asta este problema. Ca declaratia universala a drepturilor omului le da dreptul sa voteze in tara lor. Iar ei au ales ca Romania sa nu fie tara lor. Pentru ca aici e greu. Penrtru ca aici trebuie sa muncesti mult pe bani putini. Pentru ca ei nu au mai avut rabdare sa astepte pana cand reconstruim Romania.

  36. bai fratilor, stau de 11 ani in Canada si de 7 ani am si cetatenie canadiana. Imediat ce am primit cetatenia canadiana am fost inregistrat in evidentele biroului electoral canadian ca sa pot vota in alegerile locale, provinciale si federale (sau nationale). Acest lucru e absolut firesc, un drept legal ce vine automat cu cetatenia canadiana.
    M-am nascut si am crescut in Romania, am trait multi ani aici si sunt mandru ca sunt cetatean roman, nu voi renunta niciodata la cetatenia romana si voi vota si in alegerile romanesti ori de cate ori vreau eu si mai ales cu cine vreau eu, la fel si in Canada , pentru ca am dobandit aceste drepturi absolut legal….asa ca n-aveti decat sa crapati de oftica daca nu va duce capul la ceva mai mult pe cei care aveti un dinte contra diasporei.
    Votez si in alegerile romanesti pt. ca vreau ca intr-o buna zi sa ma intorc acasa si pentru ca acolo traiesc rudele si prietenii mei si este un drept inalienabil al meu din moment ce nu am renuntat si nu voi renunta niciodata la cetatenia romana.
    Nu suntem noi de vina , de aici din America sau de aiurea ca n-a iesit “Prostanacu”, cine l-a pus sa mearga sa se relaxeze inainte de alegeri la Vantu?De ce nu l-ati votat voi, aia desteptii din tara 80% pe prostanac si atunci ati fi avut satisfactie! Atunci nu mai conta cu cine votau cei din diaspora….pana una alta, “v-a ciuruit” Baselu, asta-i realitatea si trebuie sa va obisnuiti cu ideea, asta-i democratia…..in ceea ce priveste dreptul de a vota al unui cetatean roman, indiferent de unde se afla el pe glob la ora votarii nu mai mancati rahat si uitati-va ce se intampla si in tarile asa zis civilizate

  37. O chestie extraordinara postata pe un alt blog:
    “Si mai este ceva ce doresc sa va comunic domnule Cristian Pătrășconiu. M-am simtit exact ca la mineriada doar ca de data asta minerii care au venit sa faca ordine in Piata Universitatii sunt de import. Indiferent care este parerea dumneavoastra eu si multi altii asa ne-am simpit. Calcati in picioare, pentru a cata oara, de minerii din diaspora.”

    Da doamnelor si domnilor din diaspora. Exact asa ne-am simtit. Mineriada de import de pe 6 decembrie.

  38. Ma enerveaza argumentul ca aia “din diaspora” voteaza pentru ca:

    I . ar vrea sa se intoarca in Romania vreodata:
    1). daca nu ai emigrat in Corea de Nord, Afghanistan, Irak sau ceva asemanator si vrei sa te intorci eu cred ca esti RETARDAT/IRESPONSABIL si in consecinta nu trebuie sa li se permita sa se decida pentru altii!
    2). daca nu esti aici, sa iei contact nemijlocit cu realitatile locului, cum iti permiti sa ai tu pareri? De la rude/prieteni/cunoscuti? Poate astora de aic le e rusine sa spuna adevarul, poate sunt spalati pe creier, poate orice altceva…
    3). ca aici traiesc nu-stiu-ce neamuri/prieteni ai lor: lasa-i, ma, sa voteze ei atunci! Alta manifestare a mentalitatii primitive “Vin cu satra sa-i facem p-ailalti! Ce conteaza ca habar n-am despre ce-i vorba? Io-s cu satra mea si va sparg pe toti!”. Evident, nici astfel de indivizi nu ar trebui lasati nici sa voteze, nici sa se puie.

    II). au trimis bani! In primul rand, oferta de bani nu justifica totul. Unele persoane poate vor sa faca sex contra cost, de exemplu, in timp ce altele nu. Unele dintre cele care practica sexul contra cost, de exemplu, poate o fac doar cu unii/unele si cu altii/altele, nu! Si mai ales: daca e asa grozav aici, nu mai trimiteati voi bani in tara, ci astia din tara va trimiteau voua!

    III. pur si simplu, “e dreptul lor”! Pai, si sa omor in legitima aparare e dreptul meu, dar asta nu inseamna ca ma apuc sa caut intentionat situatii in care sa pot sa-mi exercit acest drept, nu?! Daca nu e cazul, nu o fac!

    Cam complicata expunerea mea, dar sper sa puteti urmari ideile. Oricum, ideea e ca procesul de alegere al presedintelui mortilor si presedintelui diasporei ar trebui sa fie evenimente separate de cel al alegerii presedintelui “tuturor romanilor”.

  39. mai oameni buni mi.e scirba sa ma mai trezesc dimineata si sa ma mai duc la munca, sunt un bugetar imputit, care a stat in cfp, am luat salariu pe noiembrie 745 lei , net. am studii superioare si dau amenzi pe la tot felul de amariti de patroni care mai gresesc si ei…. , dar efectiv am impresia ca nu se mai merita sa faci nimic in tara asta ptr. ca toti cei care ne conduc isi bat joc de oamenii cinstiti care mai muncesc in tara asta… ar trebui sa intram cu totii in cfp, sa.i lasam pe sefii de sus sa vada cam cum merg treburile mai pe la baza piramidei…

  40. orice roman are dreptul sa voteze… dar la sectiile de votare din Romania. veniti “fratilor” acasa si votati, cine va impiedica? sau poate statul roman (unde doar noi astia mai prosti platim impozite) trebuie sa va asigure urna pe toate coclaurile pe unde umblati voi? si daca tot vorviti de ora votarii, nu cumva afacerea asta trebuia sa se termine in acelasi timp indiferent de fusul orar?

  41. mogul spunea …
    dragi compatrioti cu adanc regret constat , chiar de sunteti si traiti in strainatate in adancul sufletului tot comunsti a-ti ramas prin simplul fapt ca acceptati sa va conduca unul din cei doi comunisti din anul 2004. Daca erati viteji si patrioti cum va place sa spuneti , de ce ati dat bir cu fugitii???? trebuia sa stati 20 de ani pe baricade si dupa aia sa veniti sa va dati cu parerea. Popor roman iti meriti soarta

  42. Cat de imbecil e Dragnea asta? Cum ii da lui 13 secunde de persoana la vot in Paris cand calculeaza 14ore X 60min X 60sec X 5cabine de vot(alegatori in sectie in acelasi timp) : 3445 votanti care da de fapt 73 secunde de persoana? Iar in alea 73 de secunde nu se pune completarea declaratiei, ci votul efectiv. Vorba aia, nu lasa adevarul sa stea in calea unei dezimformari nesimtite.

  43. BUNA DOMNULE CIUTACU ,SUNTETI UN JURNALIST EXCEPTIONAL .NU TREBUIE SA LUATI IN CONSIDERATIE ABERATIILE SPUSE CU ATATA RAUTATE LA ADRESA DUMNEAVOASTRA. CEI CARE AU VOTAT BASESCU( LE DORESC S-O DUCA MAI BINE)IAR CELOR CARE AU VOTAT GEOANA LE DORESC SA DEPASEASCA ACEST MOMENT CU MULTA INTELEPCIUNE!ORICUM ,CRED CA NU ARE S-O DUCA MULT .CHIAR DACA VA FI DECLARAT INVINGATOR NU-L VAD SA SCOATA ROMANIA DIN CRIZA.BAFTA!MULTA SANATATE!S-AUZIM NUMAI DE BINE!ORADEA

  44. Domnule Ciutacu,
    Problema nu este daca au sau nu voie cetatenii romani plecati peste hotare sa voteze, ci faptul ca PDL-ul a “trisat” si acolo. Personal am mai multe rude plecate la munca in afara si pot sa va spun ca nu erau pro base, ci din potriva erau foarte revoltati de modul in care se comporta acest personaj medioc, mitocan si incult (TR).
    Pe de alta parte in afara sunt si foarte multe persoane plecate “afara” care nu ne fac cinste (persoane care pot fi foarte usor “cumparate”) noua si tarii lor (cei mai multi stiti la ce ma refer).
    La sfarsit o sa le transmit un mesaj activistilor dn PDL care posteaza: Plecati in Congo, noua ne pare rau ca nu am votat acum 5 ani cu “Bombo” (prietenii stiu de ce).

  45. Taman ma logasem pe Antena 3 si m-au izbit in mufa comentariile facut de niste chiftelute marinate care in mod cert se folosesc intensiv de cele 2 baterii de inteligenta ale anatomiei dorsale. De aici incolo prieteni, in putinul timp care il am liber si cu permisiunea dvs, voi scrie doar pe blogul lui Victor Cuitacu.

    PS. Parca totusi pe multele bloguri si site-uri pe care m-am logat n-am vazut ca raportul dintre numarul ciuruiti si cel de marinati sa aiba de-a face cu fifty-fifty. Exista vreo explicatie pentru asta?

  46. Domnilor din PDL si simpatzantilor lor, cei care nu mai pot de moguli si de comunistii din PSD, am si eu o intrbare normala si logica:
    – la inceputul anului s-a stabilit un deficit de 5.3 miliarde de euro, fapt pentru care FMI-ul a virat o prima transa de 15 miliarde de euro.
    De ce in luna noiembrie am fost anuntati de Basescu si gloata lui de hoti ca nu mai sunt bani de salarii si pensii? Unde sunt 9 miliarde si ceva domnule Pogea?
    Poate ne pot raspunde simpatizantii lui Basescu (el nu a fost si nu va fi niciodata un “domn” cel mult “mitocan”), sau poate ne raspund cei care au luat bani sa voteze cu Basescu.
    Dar, pentru ca stiu ca nu am sa primesc nici un raspuns, va voi spune eu:
    -bani au fost furati, mai mult sau mai putin legal (daca il intrbi pe Pogea va va aduce niste documente juridic legale, dar daca o intrebi pe Riti sau pe Udrea, surpriza, in loc de documente veti primi un plic gol, ceea ce este si in capul celor doua parasute), iar o parte din ei au fost folositi pentru campaniile lui Basescu. Acesti bani vor fi platiti de noi, dar au fost folositi in interesul celor de la PDL.
    Prin urmare eu fac urmatoarea propunere :
    – pana in momentul in care nu primim niste raspunsuri clare la cum au fost folositi restul de bani (dar nu de genul “au fost dati unei firme ca sa faca borduri”), cei 5 milioane si ceva de concetateni de-ai nostri care au votat cu Basescu sa isi faca griji, noi ceilalti sa fim scutiti de plata acestor datorii. Asa este corect nu? Daca Basescu este presedintele celor care l-au votat, iar pe retul “i-am ciuruit”, mi se pare normal ca, banii care au fost folositi in interes personal de catre un partid sa fie platiti de simpatizantii lor.
    PS Cum reusesc unii jeguri de oameni sa influenteze alte milioane prin vorbe numai (Hitler, Musolini, Lenin, Stalin, Basescu etc.), iar acestia sa nu vada ce este evident.
    Ce raspuns pot sa gaseasca simpatizantii lor la aceasta intrebare ? Ministrul de finante era al PDL-ului, prim – ministru era Boc, si noi spunem ca PSD-ul, PNL-ul si celelalte formatiuni politice au adus tara in pragul colapsului? Domnilor, PDL-ul a facut o figura de iluzionism, au facut sa dispara 9 miliarde de euro (acesti bani au venit doar de la FMI, nu mai vorbim de miliardele imprumutate de la banci), doar oamenii PDL-ului au avut aces la acesti bani (ministru de finante si premierul), si voi ne credeti asa de prosti incat sa punem “botu” la ceea ce “rage” Basescu.

  47. Apropo din nou…de diaspora…

    asta asa ca o completare- toti oameni mei din lista de yahoo(si nu sunt putini din tara sau din strainatate) au votat procentual 90% basescu iar 10% Geoana- repet acesta e procentaju- persoanele cu care vrobesc sunt din jud Mures, jud Cluj – si persoane din Londra.

    Eu cand am vazut relativ la ce cunosc eu si care au fost rezultatul voturilor am ramas ff surprisa- de ce asa de putin. Am ajuns la concluzia de ambele parti s-a furat in nestire. Iar PSD a furat atata incat nu si-a putut imagina ca PDL iar putea depasi. E fff simplu.

    deci fraude au fost de ambele parti…ceea ce e ffff grav. De ambele parti..ca e PDL ca e PSD.

    Iar despre diaspora repet stiu multe persoane care isi platesc taxe, impozite – pentru ca asa e natura contractului. Ca mai exista si manelisti si neplatitori de taxe e partea a doua. Dar si dintre acestia trimit bani in tara care sunt folositi acolo. Deci repet D-le Ciutacu ar trebui sa va cereti scuze pentru modul in care ati vorbit, ca si multi altii relativ la diaspora.

    Oamenii decenti/seriosi nu ar fi spart in capul diasporei voturile si preferintele lor. Ce s-a intamplat in tara a fost mascarada.

    Un om din diaspora platitor de taxe/impotize.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.