Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Destinul istoric trist al unei biete virgule

Destinul istoric trist al unei biete virgule

Dupa o seara de onomastici, ajuns acasa, m-a pus dracu’, in loc sa ma culc, sa citesc asa-zisa explicatie a lui Mircea Geoana pentru dezastrul de acum un an. Desi imi propusesem sa nu mai scriu nimic despre nenorocirea aia, nu ma pot abtine. Fiindca omul asta nu se poate infrana, nici macar in al treisprezecelea ceas, sa caute vinovati peste tot. Numai el nu-si gaseste nici o vina. Ba l-a pus Victor Ponta sa minta, ba-i cereau baronii favoruri, ba-l sfatuiau ai lui sa nu candideze, ba l-au vandut, lui Traian Basescu, Sorin Ovidiu Vantu si Robert Turcescu. Se comporta de parca ar fi fost doar oaspete in drama noastra colectiva.

Draga Mircea, iti scrie randurile astea, convins ca le vei citi, un om care, desi nu credea in tine, te-a sustinut in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale. Fiindca, in ciuda faptului ca era constient ca esti un loser, ca pe barba ta te-ar fi batut si nea Popescu de la REBU, vecinul meu de la etajul unu, nimeni si nimic nu putea dauna acestei tari blestemate mai mult decat contracandidatul tau Traian. Ai nenorocit, prin ingamfarea si inconstienta ta, o tara si esti incapabil sa admiti ca tu, doar tu, ti-ai pus decisiv pecetea pe unul dintre cele mai oribile momente din istoria recenta a Romaniei. Nu Victor te-a trimis la “prietenul” tau Sorin in crucea noptii, nu baronii te-au impins ca arcurile canapelei de pe care te-ai ridicat la semnal ca sa te bati pe burta cu mogulul. Singur ti-ai pecetluit umilinta politica, singur ti-ai batut jos de incredibilul sprijin pe care nici macar tu nu credeai ca l-ai fi meritat si tot singur ai lasat Romania prada poftelor unui iresponsabil. Ai frant destine, ai nenorocit oameni, ai aruncat milioane de conationali in ghearele disperarii si nu vrei sa admiti ca esti unicul vinovat. Singurul lucru intelept pe care l-ai mai putea face, dar n-am sperante ca-l vei si pune in practica, fiindca esti prea las pentru asta, e sa dispari, pentru totdeauna, din viata publica. Nu te gandi la cartile de istorie, esti prea mic pentru ele, nu vei lasa in urma ta mai mult de-o virgula sau un P.S. concesiv in manualele alternative. Esti condamnat sa figurezi la “si altii”…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

127 thoughts on “Destinul istoric trist al unei biete virgule

  1. Domnule Ciutacu,
    Imi cer scuze, in primul rand pentru faptul ca ce am eu de zis nu are nicio legatura cu subiectul discutiei de azi. Eu muncesc intr-o institutie bugetara si chiar muncesc. Actualmente, de cand am ramas fara vreo cativa colegi care si-au dat demisia sau au plecat in strainatate iar posturile sunt blocate, fac munca a trei oameni. Pe un singur salariu, evident, cel al functiei de baza. Intrebarea mea este:ce s-a intamplat cu banii din reducerea cu 25% din drepturile salariale? Cred ca este dreptul tuturor celor care au s-au supus acestei legi sa stie unde s-au dus banii lor. Poate lansati dumneavoastra aceasta intrebare vreunui invitat care stie despre ce e vorba in propozitie. Parerea mea e ca, ori premierul, ori ministrul de finante,ca tot e final de an, ar trebui sa aduca la cunostinta contribuabililor un raport foarte clar cu aceste varsaminte. Imi cer scuze inca o data pentru ca m-am bagat asa… Mie, oricum nu-mi plac nici Geoana, nici Basescu, nici Boc. Noi n-avem oameni care sa ne reprezinte.
    Cu stima,

  2. Nu-i prea frumos sa-l lovesti pe Geoana cat e la pamant.DIn cate stiu eu un candidat nu poate pierde singur niste alegeri.Parca mai erau si ANtonescu,Ponta,nastase precum si o intreaga echipa de consilieri acolo.Nu numai Geoana.Dar na se scuza.Trebuia sa fie un vinovat si ala a devenit Geoana.

  3. Nu stiu de ce nu este inca evident ca tot ce face Geoana este in spiritul unui prost inteles mecanism politic american: de la saritul pe scena, la plimbatul familiei all-inclusiv copii minori pe la asteptari de rezultate si campenii, de la ‘va iubesc’ urlat in premiera catre electoratul roman…pana la acest recent mea-culpa bizar. Pentru ca, contrar a ceea ce ti se pare, Victor, el isi cere scuze…unui electorat virtual, intr-o maniera bizara. Acum, desigur ca interventia este absolut superflua: cum poate un adult, indiferent de natura activitatii sale, sa spuna: ‘ am vrut si eu subiectele de la teza pt ca celalalt aspirant la premiul I cu coronita le primise deja de la unu’ din a Xa B care a dat teza ieri’. E jenant nu atat la nivel politic, public etc…ci pur si simplu la nivel uman.
    Pe de alta parte, Victor, nu inteleg de ce crezi ca ar fi fost ‘mai bine’ cu el. E adevarat, nu traies in Romania, realitatea cotidiana nu ma ustura la fel ca in tara, dar stiu bine ca e rau, crunt de rau. Si totusi, avand in vedere cat de SLAB este personajul, slab moral si lipsit de caracter, nu e oare usor de crezut ca ar fi fost imediat ‘ imbrobodit ‘ de stratul consistent de mafie existent in romania, si s-ar fi ajuns tot la situatia de acum. Intre un om fundamental odios si voit corupt ca basescu si un om slab si imediat coruptibil ca geoana, eu nu vad o alegere. Clasa politica e trecuta de mult de pragul unde era nevoie sa isi ceara scuze fata de romani, ci sunt romanii insisi care trebuie sa isi ceara scuze intre ei, si in fata oglinzii proprii, pentru ca nu au, colectiv si individual, ‘coloana vertebrala’ sa isi ia destinul in propriile maini.

  4. O fi Geoana cum e, dar, fata de Ponta, are, macar, un fel de discurs. Si de anumite chestii chiar nu poate fi suspectat: de datorii de familie la Base, de jocuri pro-Base (cu Sirbu, tripletul-duetul-monogrupul de la Cluj & co) si de parvenitism politic portocaliu! Ponta… ramane cu poza de mare copilot de raliuri… Apropo, nu Base si PDL il pot schimba pe Geoana de la Senat, parca Ponta ar trebui sa stie macar atata… Deci faza asta nu tine… Pacat, insa, de partidul asta, pe mainile cui a incaput: un imatur politic, arogant de o mira si pe maica-sa! Parca Ponta a cedat (brusc, nu??) locul la CC, parca Ponta nu mai vrea suspendarea lui Base, parca Ponta a compromis motiunea de cenzura neacceptand propunerea unei alternative la guvernare, parca Ponta ia masa cu madam Udrea, parca Ponta a negociat, cu socru-sau, intrarea la guvernare cu PDL (cum a recunoscut la Cluj I. Rus, pe care il consulta cu fiecare ocazie), parca Ponta o lauda in campania la europarlamentare pe EBA, nu??? Parca el era, nu altcineva!!!! Hai sa fim seriosi, o fi fost cu Geoana cum o fi fost, dar cu Ponta PSD-ul s-a vandut definitiv lui Base!!

  5. Excelent articol. Vroiam sa spun initial ca este prea dur,dar l-am recitit si nu v-as reprosa nici un cuvant.

    In seara minunata de confruntare,cand Basescu a facut declaratia si Geoana a recunoscut…creierul meu s-a oprit. (“blue screen”,ca la Windows)
    Energia flacarii violete nu s-a comparat cu ce a facut Geoana pentru el insusi. ” Adica ai un adeversar tamp,ce a obtinut un control mai bun ca Nastase si care nu stie decat “anti-coruptie”,”anti-mogului” si “anti-comunisti” si tu te duci la mogul ACASA? ”

    Am pierdut vremea prin oras,in loc sa ma duc sa pun stampila pe Geoana. Nu am putut nici platit sa-l votez,imi veneau in memorie mereu parti din discursul lui absolut fara esenta,rece,populist si desigur,prostia lui politica nelimitata. Eu personal,nu mai vreau sa-l vad pe acest om in politica si la Antene; dumnezeule,aveti atatea optiuni de invitati! V-as provoca la un mic pariu,cam ce procentaj l-ar fi votat pe Geoana cu scarba in gat + cei cu ura pentru Basescu,dar va plictisesc degeaba.

  6. A gresit ca s-a trezit acum sa faca afirmatia asta. Dar hai sa privim tabloul mai in ansamblu. Ponta a fost sef de campanie (sirul ala de nenorociri despre care vorbesti le imparte cu Geoana), Ponta si-a uitat cartela in sala la votul pe legea pensiilor in mod fraudulos, Ponta a visat intelegeri cu UDMR cand toti blocau votul in parlament, Ponta a fost acuzat de Antonescu ca face joc dublu (Antonescu nu pare genul care sa viseze cai verzi pe pereti), Ponta a salvat-o pe Ridzi de procurori.
    Acum daca nu e cu suparare, domnul Ponta sa se duca in originile lui de javra in devenire ordinara, ca e mai prost ca Geoana de o mie de ori.

  7. @Mai3: Ponta a fost purtator de cuvant al campaniei, nu sef, n-a candidat si nu s-a dus la Vantu sa-si ia copiutele. iar despre cum a salvat-o pe Ridzi de procurori, zau ca-mi dai o stire. altfel, libertate totala la pareri 🙂

  8. Inca o idee mai am de spus: de Ponta personal imi este mai frica decat de Geoana,pentru ca detine o inteligenta mai calculata si cu tente razbunatoare. Daca vad din nou PSD-ul din nou cu sanse la alegerile din 2014,cu oricine ar fi atunci,eu plec din tara odata pentru totdeauna,pentru ca tampenia asta ereditara cu care sunt inzestrati toti liderii PSD nu se mai termina si este nociva.

  9. *Daca vad din nou PSD-ul cu sanse (mii de scuze,dorm 5 ore pe noapte)

  10. Greu si-a revenit PSD dupa alegerile din 2004 cu Geoana sef de partid. Parca era lipsit de vlaga. Nu mai recunoasteam aproape nimic din PSD ce il stiam eu. Nu stiu ce au visat psd-istii dupa 2005 de l-au pus pe Geoana sef. Cind a fost congres in 2006 nu stiu de ce nu a fost ales Sorin Oprescu sef la PSD ca doar venea pe “linia Iliescu”. Si atunci m-am intrebat ce au gasit oamenii aia la Geoana. Au venit alegerile generale in 2008 cu rezultate oarecum apropiate de cele din 2004 am zis ca s-a mai dumirit si Geoana care e “manevra” la PSD. Si au venit si prezidentialele din 2009. II trebuia mai mult singe in instalatie lui domn’ Geoana. Si nu avea ce sa caute la Vintu in seara aia. Dar ce nu avea pe cine sa trmita ca emisar? In epoca EMAIL , MESSENGER , TWITTER , FACEBOOK si alte asemenea nu putea sa vb cu Vintu sa ii confirme in legatura cu amaritele alea de intrebari. Trebuie sa fii infantil sa crezi ce a spus Geoana.
    Si dupa februarie 2010…hei da…PSD are intr-adevar sef. Cam naravas …dar mai bine asa. Se vede si in sondaje.

  11. Articolul intra lejer in primele 10 din categoria “Best of” a celor citite in presa romaneasca din ultimul an . O bagasem pe maneca citindu-ti declaratiile anterioare privind atitudinea de non combat arborata in ultima vreme. Cat de mult ne place cand te isterizezi putin si umbli cu oOle la vedere, pentru ca sa moara dusmanii de ciuda. 😀
    Cat despre pontacul iezuit : nu cred ca mai are nimeni vreo indoiala asupra faptului ca, daca ajunge pupila asta la butuoane, il va face pe base sa paleasca de rusine si invidie in privinta tupeului si marlaniilor purtate la vedere. Asa cum si base,la randul sau, a dat lectii lui A.N.

  12. Nu mai e nimic de adăugat!
    Ai spus-o în numele meu şi al altora care au sperat orbeşte că vor scăpa de dement şi care s-au simţit …ciuruiţi!!!

  13. Mai am ceva de comentat pe tema asta, daca imi permiteti, am citit pe diagonala emanatiile … aluia de Lazaroiu, auzi cica “autointerviu filmat la el in sufragerie cu ficusul in spate”. Cata mitocanie, cata marlanie, ce ne place noua romanilor sa ne balacarim!

    Si asta preiau site-urile de stiri din gura unuia care e consilier prezidential, in loc sa-i faca asa la obraz. Putea din partea mea sa filmeze si cu chilotii “dragostii lui” in cadru, tot faceam abstractie daca eram bine crescuti si ne rusinam in sinea noastra de rusinea lui, dar asemenea comentarii din partea unui consilier prezidential …

    Cum sa ne propunem, noi astia mai spalati, sa educam asa un popor, domnule Ciutacu si dragi cititori? Cum sa ii explici unui prost-crescut ce inseamna bunul simt sau unuia care nu a muncit in viata lui la un loc de munca serios, precum Funeriu sau Preda sau atatia altii, ce presupune profesionalismul? Cum sa-i spui astuia in chestiune, in afara de “hai sictir”, ca ii dezaprobi atitudinea nu aroganta, nu neeleganta, ci de-a dreptul de ultima mahala si de neam-prost?

    Mai e ceva de facut?

    Tare mi-as dori sa se schimbe ceva in Romania, si daca as putea, as contribui si eu cu ceva. Voi cei care ma intelegeti, haideti sa ne organizam cumva, ca eu nu mai pot cu scursurile astea!

    Cat au fost de ciorditori si de ordinari si ailalti, da’ erau dracului mai suportabili, astia imi provoaca cele mai negre si mai abominabile sentimente de care sunt in stare, ne degradeaza deja pe toti ca fiinte, ne fura si speranta la viata de apoi la cat ii injuram.

  14. L-am votat pe Mircică din tot rărunchii mei, am mobilizat o cohortă de rude şi prieteni, doar, doar am scăpa de Bă’secu! Individul, pe lângă faptul că şi-a manifestat geniul de prostănac a dat dovadă de o îngâmfare nepaipomenită, orice novice ştia că Chiorul îl supraveghează minut cu minut; ce naiba nu a mers acasa sa-şi călăreasca iubirea vieţii lui? acu’ era Prweşedinte şi noi scăpam de adunătura de idioţi condusă de Bousescu şi cosaşul de Boc!
    Pesdiştii ar trebui să-i dea nărodului o smetie peste bot, nu ca un gest de impunere a disciplinei în partid ci ca o refulare a votaţinlor trădaţi de purtarea nărodului pe ultima sută de metrii a campaniei electorale.

  15. D.Geoana, in infantilismul sau, mai scoate la iveala inca doua pacate-invidia si egoismul-.Oare chiar nu intelege ca nu intereseaza pe nimeni frustrarile sale, dar ca acest demers face si mai vulnerabila biata noastra opozitie? Vai de voi maruntilor, daca nu intelegeti nici macar acum ca trebuie sa treceti peste orgoliile personale daca CHIAR va doriti sa scapati tara asta de Basescu.

  16. Geoana taci si inghite cum a spus “Popey”:
    “it s like in 2004″….ne ai dat pe mana lui Popey si acum ai cosmaruri,cat de prost poti sa fii ,sa stii ca ala nu te are cu nimic la mana si totusi sa i dai motive sa te atace si cu ce cu ” Mogulii cei rai “daca tu nu te ai inteles cu Popey eu sunt “Elvis Presley” si apropo ce dracu ai facut cu atata sampanie ?ai trimis o la PD-L?

  17. Domnule Victor Ciutacu,
    Asta-seara, la conferinta de presa Basescu a dorit romanilor “tarie”. Ce spuneti de asa urare? Ne vrea pe toti beti?

  18. conferinta de presa azi:
    -domnule presedinte,ce le doriti dumneavoastra si romanilor de sarbatori?
    -am avut un an perfect!
    -si romanilor?ce ganduri aveti pentru ei?
    -imi doresc putina liniste.romanilor le doresc multa tarie!(cred ca se referea la el dar nu a zis`o pe fata.)Oricum dupa un asemea an nu poti decat sa admiri poporul .In primul semestru al anului viitor Romania va iesi din recesiune.urmeaza o crestere economica,apoi o perioada de stabilizare.
    Eu una nu mai pot.multumesc.asta am scris pe blogu lui mircea.am dat copy sa vezi si tu

  19. am 17 ani.si ii urasc pe toti din grupu ala numit politica.ponta imi era drag si il apreciez pe antonescu.pe voi va iubesc.mircea,tu,mihai etc.

  20. @Ardelean Alexandra- Ioana: merci pentru aprecieri, dar ajunge un singur comentariu la un topic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.