Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Deontologilor, s-a deschis drumul ocnei

Deontologilor, s-a deschis drumul ocnei

Foto: Cotidianul

Basescu a dat in judecata un ziarist de la Cotidianul si, in solidar, tot trustul lui Vantu. Pe langa faptul ca, din plangerea casei de avocatura “Tuca & Zbarcea”, citata de Cotidianul, eu, tonomatul, nu pricep daca e vorba despre supararea simplului cetatean nea Traian din Murfatlar sau daca a fost lezata imaginea presedintelui-jucator Basescu, mai am niste observatii:

1. Reactia urzicata a celor de la Realitatea TV, care au executat imediat o editie speciala de infierare a Tiranului si fac misto de el in comunicatul oficial, imi demonstreaza, inca o data, ca, atunci cand e vorba de tine, nu de altcineva de la concurenta, lasi toate menajamentele la o parte si nu mai faci pe comentatorul detasat. Poate, cu ocazia asta, o sa-i dea cineva si doua spituri in curu’ ala bombat Lianei Patras. Daca are nevoie de motive, ii dau eu linkul de la dialogul ei intelectual cu CTP la episodul tonomatelor.

2. Motivatia plangerii e puerila. Articolul incriminat e de-a dreptul benign. O caruta de editorialisti au scris, pe aceeasi tema, mult mai cu subiect si predicat si nu au primit citatii. Inclusiv eu, care nu pot fi suspectat de vreo apropiere de Cotroceni. Se impune sa caut deseara in cutia postala?

3. “Paratul” Cristi Oprea, pe care-l cunosc de cand Basescu nu visa nici macar sa-l dea jos pe Roman de la varful PD, m-a dezmagit azi, inca o data, prin iesirea sa justificativa, de om inspaimantat, fara coaie.

4. Mi se pare mie sau Valeriu Turcan s-a autodemascat ca inregistreaza convorbirile cu jurnalistii? Cel putin asa pare din pasajul subliniat mai sus.

5. Basescu si Tariceanu au aceiasi avocati; daca chiar isi amandoi isi doresc, pot detalia, da’ sa ma sune personal.

6. Astept sa citesc parerile critice si deontologice ale khmerilor portocalii care polueaza spatiul editorial destinat comantariilor al ziarului Cotidianul. Exceptiile se cunosc si nu fac altceva decat sa intareasca regula.

UPDATE: Prima reactie – fostul corector al lui Nicolae Manolescu, devenit un soi de ziarist in democratie, recunoaste ca ma uraste sincer si e cumplit de dezamagit ca Basescu nu m-a dat pe mine in judecata. Dumnezeule mare, multi boi mai plateste si Vantu!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

58 thoughts on “Deontologilor, s-a deschis drumul ocnei

  1. Hai sa va arat o faza care ma face sa cred ca procesul asta e o vrajeala.
    Pe 24 septembrie, la “Cronica TV”, a aparut pe Cotidianul.ro articolul “Scene de mojicie”, care se referea la Elena Udrea crosetand la televizor. Dupa ce a stat aproape doua zile pe prima pagina, pe 26 septembrie a disparut brusc, inclusiv din lista de articole a Simonei Tache – autoarea.
    Pentru ca stiam rubrica (ma mai bagam in seama pe la comentarii), am dat de curiozitate un search pe google (elena+udrea+mojicie) si L-AM GASIT, desi de pe site-ul Cotidianul n-ai cum sa-l accesezi. Iata link-ul:
    http://www.cotidianul.ro/scene_de_mojicie-59091.html
    Iata si link-ul de la lista de articole a Simonei Tache:
    http://www.cotidianul.ro/autori/simona_tache-43.html
    Si link-ul de la rubrica “Cronica TV”, unde nu mai apare:
    http://www.cotidianul.ro/cronica_tv.html
    Daca intre timp dispare link-ul de la articol, am salvat pagina de web cu totul, asa ca o am.
    Intrebarea mea e: daca Cotroceniul e pe bune in proces cu Cotidianul, cum naiba de a reusit sa intervina pentru stergerea unui articol care deranja? Nu vad alt motiv pentru care sa stergi pur si simplu un articol de pe site.

  2. Am o nelamurire:in calitate de presedinte Traian Basescu poate da in judecata pe cine vrea ca e”cetatean”.Bun.Dar nu e tot”cetatean” si cand este chemat in judecata?Ori este pe tot mandatul”cetatean” si atunci stim si noi sau o lasa naibii balta si se lasa de chestiile astea.(A se vedea apeletivele folosite de dansul la adresa jurnalistilor si raspunsul unora ca are imunitate ca e presedinte).Pai cand da pe altii nu mai are imunitate numai cand vor altii sa-l de-a pe el in judecata?Asta cum vine cu “egali in fata legii”?!

  3. Extraordinar ce rezulta din citatie.
    Deci… nu este numai o actiune in pretentii!Este si o actiune pe obligatia de a face. Trustului de presa si lui Oprea li se pretind daune morale si, in plus, se cere instantei ca prin hotarare sa oblige paratii sa dezminta informatiile publicate( obligatia de a face)

  4. @Plano:nu prea are ce dezminti,ca Base e fan declarat al PDL-ului…Cam greu si cam tarziu acum sa o dai cotita si sa spui ca nu ai legatura cu actiunile si deciziile partidului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.