Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > De ce s-ar autodetona Udrea şi gaşca?

De ce s-ar autodetona Udrea şi gaşca?

UPDATE: După moguli, tonomate şi sindicalişti corupţi, noul duşman de clasă e şeful FMI. Numai reformatorul statului n-are nici o vină că, în mandatele lui, România a ajuns în faliment. Du-te, taică, Jucătoare, de te caută, întinde-te pe canapea, închide ochii şi spune tot ce ai pe suflet, da’ ai grijă să nu te ia somnicu’!

Azi am auzit, cred, cea mai mare neghiobie politică a ultimei perioade. Speriată de amploarea dezvăluirilor privind prăduiala iresponsabilă a banilor publici pe obiective investiţionale cu o utilitate cel puţin discutabilă, Elena Udrea susţine că va cere la partid desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi, la pachet, determinarea pedeliştilor să aleagă între afaceri şi politică.

În primul rând, ideea desfiinţării CNI e cel puţin tâmpită. Pentru simplul motiv că România are nevoie, ca măsură de criză, de intensificarea ritmului investiţiilor publice. Numai că ele trebuie prioritizate (spre exemplu, mai subţire cu piscinele şi pationarele, dar mai gros cu utilităţile şi drumurile) şi transparentizate (adică, dincolo de clasica lor publicare în sistemul electronic de achiziţii publice, întocmirea caietelor de sarcini astfel încât să nu se mai califice doar clienţii de partid şi de stat). Spre deosebire de majoritatea părerologilor, eu o cunosc pe Ana Maria Topoliceanu, fosta ei asociată, parte a staff-ului de campanie al lui Traian Băsescu şi actuala şefă a CNI. Nu e deloc proastă şi ştie lege; poate şi fiindcă a facut facultatea la stat. Iar Elena Udrea a numit-o acolo, după părerea mea, tocmai ca să se asigure că, după experienţa contractelor tâmpite de la Ministerul Turismului, nu va mai avea probleme de legalitate pe contractele incomparabil mai mari pe care le derulează acum. Însă n-a luat în calcul două lucruri: conflictele de interese (nevasta lui Poteraş, mama lui Necula şi nu mai ştiu ce prefect fost sau actual sunt dovezile vii că unii portocalii sunt atât de tâmpiţi încât nu sunt în stare să mascheze-n off-shore firmele proprii) şi lupta internă pe care o duce cu Vasile Blaga (care nici n-o suferă şi al cărui om a fost eliberat din funcţie de la CNI de ea). Unii clienţi au fost serviţi de Blaga în anul electoral 2009, alţii de Udrea în anul postelectoral 2010. Primii au fost momiţi cu lucrări de la stat contra amabilităţii lor financiare de campanie, ceilalţi sunt răsplătiţi postfactum pentru acelaşi motiv. De plătit probabil că o să plătească ţapul ispăşitor Ana Maria Topoliceanu (cu funcţia proprie) plus salariaţii CNI (lăsaţi fără slujbe în anul cel mai crunt al crizei). Iar banii prinşi în buget pentru lucrările publice nu se vor economisi în folosul săracilor, ci vor continua să fie drenaţi de altă structură, prin intermediul altui om.

În al doilea rând, povestea cu opţiunea fermă între politică şi afaceri a pedeliştilor nu poate decât să-mi smulgă un imens hohot de râs. Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga ar trebui să fie primii care să se autodetoneze politic. Dacă nu m-am dilit eu între timp, ei s-au dus acolo să facă bani, nu apostolat!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

110 thoughts on “De ce s-ar autodetona Udrea şi gaşca?

  1. He he …. metresa … are un pic simţul realismului politic … sau poate …. nu vede cum s-ar asorta … cristalele încinse de Tîrgovişte … cu ţinutele Dior :))

  2. Lucrez la o primarie din Neamt si avem vreo 3 proiecte care care apartin de CNI: un camin cultural, care a ramas in faza de proiect de vreo 3 ani, cu un punctaj aproape de maxim. Am dat o gramada de telefoane in acesti ani si mi s-a spus telefonic sa “actionam la nivel inalt” daca vrem finantare, cu toate ca am vazut scoase la licitatii proiecte cu punctaj mai mic. Avem proiect prin HG 577 – Alimentare cu apa, dar am primit anul trecut de la CJ o suma la misto de 50.000 lei, si asta pentru ca nu a castigat licitatia cine au vrut Ei, ba chiar voiau sa ne forteze sa o anulam in favoarea marelui baron al Pietrei. Si al treilea proiect – o baza sportiva, inceputa dar care nu se va termina in veci! Si toate acestea – ca nu ne umilim sa mergem cu cascavalul la “Ei” fiindca nu se “actioneaza la nivel inalt”… Si multe si multe… Mi-e scarba!!!

  3. Hai ca am ras si eu, pai in tarisoara asta, politica=afaceri sau afaceri=politica, cum sa alegi una din doua, cand sunt aceelasi lucru?

  4. @gicu: da, or fi gemene 🙂
    @Margelatu: fiindca n-am auzit inca de vreun scandal in care sa fi fost implicata? da’ cam ce personaje ar trebui sa aduc?
    @Fanu: n-ar fi bine s-o judeci dupa, nu preventiv?

  5. Cum isi permite nenorocitul ala de cartarescu sa vorbeasca asa despre salariati si pensionari? Uite ce scrie el in evenimentul zilei:
    “Şi ce-ar fi să mai aţinteşti degetul şi spre propriul tău piept, salariatule de rând: nu ţi-ai făcut niciodată treaba de mântuială? De ce, dacă toţi lucrăm cu spor, avem cea mai nenorocită economie din partea asta a lumii? Iar tu, pensionarule, care ai muncit o viaţă-ntreagă pentru ca acum să n-ai din ce să-ţi iei medicamente, poate măcar o dată pe lună te poţi întreba dacă nu cumva, pe lângă victimă, n-ai fost uneori şi complice al unui regim pe care l-ai sprijinit şi pe care-l regreţi acum…Oamenii ar trebui să ştie, prin urmare, înainte să iasă în stradă, câteva lucruri elementare: că salariile lor oricum vor scădea, că de asta nu-i poate scăpa nimeni pe lume.”

  6. Buna ziua. Eu si sotul meu va urmarim de multa vreme,atat la Antena 3 cat si la Antena 2. Am fost medici in tara,si am ales sa plecam in Canada. Cand ni se mai face dor de Romania,urmarim emisiunile de la Antene si sfarsim prin a ne felicita ca nu mai suntem acolo,desi si departe de tara e foarte greu.Va admiram optimismul,verticalitatea si tenacitatea cu care va faceti meseria.Eu personal am tensiunea marita numai ca si telespectator confruntat cu marea nesimtire a guvernantilor,care se regaseste cumulata la Udrea (nu o pot numi doamna).
    Si speram ca data urmatoare cand il prindeti pe Hoara nu veti rata sa ii carpiti una, in numele tuturor romanilor,inclusiv cei din afara granitelor…care, a propos, nu l-au votat in masa pe Basescu, in ciuda a ce se spune.

  7. Am citit azi de pe agentia.org.cum ca lui videanu Ii este din in ce in ce mai frica sa mai iasa pe strada.Pai eu zic ca toti jegosi care sint la putere la ora actuala sa-si pazeasca spatele pentru ca nu se stie de unde sare “iepurele”lunetist.

  8. De disperati ce is ,de aceea se vor autodetona.Si eu ma bucur,de ar sari toata gasca in aer.

  9. Exista o metoda (excrocherie in fapt) simpla, eficienta si greu de urmarit de catrei cei vizati. Care se practica de regula in tari sarace si corupte.
    De ce? Pentru simplul motiv pentru ca e mai usor de pus in practica, nu se pun prea multe intrebari si sint mai multi bani de luat (dupa scaderea spagilor bineinteles si costurilor colaterale).
    Se alege o firma/institutie tinta si se preia, intr-un mod sau altul, firma respectiva la nivel de conducere. Dupa preluare se face foarte repede un imprumut foarte mare pe firma respectiva si se baga in buzunarul privat al baietilor destepti. Urmand ca tot acest imprumut sa fie platit de oamenii implicati in firma respectiva pina cind se ajunge la faliment.
    Prin metode interne in firma se poate chiar grabi falimentul. Ajuns acolo ori se vinde pe bucatele la altii, daca mai se poate scoate ceva bani din vinzare sau se lasa in voia sortii. Ce ramine sint oameni saraciti, existente distruse, oameni indatorati peste puterile lor pe termen lung.
    Baietii destepti parasesc apoi corabia care se scufunda si se muta, fara nici o problema, catre alta firma/institutie victima. Unde am vazut asa ceva pina acum? Pai la clubul lui Coopos, la Cico, la Bancorex, la Banca Religiilor si multe altele.
    Si acum sa privim acest scenariu, prin analogie, la tara noastra, sau la nivelul unui minister, sa la nivelul bogatiilor naturale ale tarii noastre. De ce trebuia sa faca unii un imprumut la FMI pe care sa-l plateasca toti romanii precum si urmasii nostrii? de ce costa asa de mult autostrazile facute in Romania?
    In ori ce tara normala aceste practici intra la capitolul criminalitate economica sau/si subminarea economiei, finalizinduse prin ani multi de inchisoare pentru cei vinovati.
    Dar la noi patesc ceva acesti baieti destepti!?! Pina acum se vede ca noi platim si ei se plimba ca ciocoii noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.