Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > De ce nu e liberă nici presa românească

De ce nu e liberă nici presa românească

…de ameninţări, de superficialitate, de orgolii, de constrângeri patronale, de neprofesionalism, de presiuni politice exercitate economic, de impostură, de jigniri, de autocenzură, de isterie, de absenţa ridicolului, de vanitate, de autodevorare, de prostie, de lipsa solidarităţii de breaslă şi a ruşinii, de false modele, de imagine proastă, de facilităţi pe timp de criză, de scheleţi în dulapuri.

Şi, probabil, de multe altele, dar n-am eu acum nici timp, nici chef, nici inspiraţie să le caut. Pentru că n-am nimic de celebrat. Dacă o să am cumva chef de-un şpriţ deseară, sigur voi găsi un motiv mai plauzibil decât sărbătorirea unui deziderat. Presa românească nu-i cu nimic mai bună sau mai rea decât cei care o consumă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

77 thoughts on “De ce nu e liberă nici presa românească

  1. ma asteptam la un articol cu ceva mici si bere :)))dupa 1 mai e grava treaba :)))

  2. PRÉSĂ, prese, s.f.
    I. Dispozitiv, unealtă, mașină cu care se execută operația de presare a unui material, obiect.
    II. Totalitatea publicațiilor cotidiene și periodice (ziare, reviste etc.) folosite ca mijloace de informare, de educare etc. a publicului.
    III. Instalație destinată să exercite o presiune asupra unui corp “solid” pentru a-l comprima sau pentru a lăsa o urmă asupra acestuia.
    IV. Mașină de “prelucrare a materialelor” prin presare.

    …presa romaneasca (si din alte tari , dar nu fac obiectul studiului) este o combinatie a definitiilor cuvantului “presa” … preseaza “solide” , modifica unele “corpuri” , sunt mijloace de educare si corectie si tot ceea ce executa o PRESA …
    La multi ani ! … si presare placuta in continuare 🙂

  3. Este mai buna decat cei care-i consumă potența și mai rea decât cei care fără o presă civică de calitate devin din ce în ce mai impotenți și blazați.

  4. Cu toate metehnele ei,presa romanească este unul dintre cele mai de pret daruri în această vreme mai degrabă a fărădelegii decât a legii.Oricât de aservită,cenzurată,partizană,
    etc.ar fi ea,atâta timp cât va exista inteligenta si discernământul consumatorului de
    presă,care va sti să descopere calităti similare la jurnalisti,presa va rămâne câinele de pază pentru societate.

  5. 1 Mai muncitoresc, 2 Mai Ziua Tineretului, 3 Mai Ziua Presei Libere!ce de sarbatori emotionante, cu mici si bere, si voie buuuuuuuuuna!Si noi ne plangem cat de greu o ducem! Cata ingratitudine fata de Presedinte si Guvern care ne asigura o viata atat de luminoasa, imbelsugata.Toata tara, tot poporul suveran canta intr-un glas si azi, ca si in celelalte doua zile, ‘Traiasca presa libera, pluralista si independenta’, ‘Traiasca jurnalistii’ care prin lupta lor au reusit ‘sa-si uneasca fortele’ impotriva…Impotriva? Cum adica? Doar nimic nu le sta in calea exprimarii libere.

  6. Eu am scris doar că jurnalismul(meseria),s-a manelizat. Ca şi ţara. Şi vorbesc în cunoştinţă de cauză. Despre cauze putem vorbi la nesfîrşit.

  7. Așa este, d-le Ciutacu, ne merităm unii pe alții…Sper din tot sufletul să fiți și să vă simțiți un jurnalist liber.

  8. Simplu! Pentru ca si voi, presarii va dati dupa gusturile vulgului. Voi ar trebui sa-i educati nu sa le lingeti picioarele. Pentru ca banii din publicitate nu vin de la sarantoci, ci de la oamenii educati si cu bani!Cat naiba va mai trebuie sa pricepeti treaba asta, chiar daca mogulii va pretind aberatia asta! Ia exemplu de la Badea! Cand o face isi previne publicul lui:” Bai, asta o fac pentru colegii mei din trust!”

  9. E adevarat Victore,dar depinde si de consumator;stii cum e,ca la sprit:unora(f.multi) le place “pufoaica”,altora licuorile fine.Din pacate astia din urma nu prea au ce “servi”,cu foarte rare (si fericite)exceptii!Gresesc?

  10. Din punctul meu de vedere,sa se duca dracu mizeria asta de tara,in frunte cu cei care o conduc,si nimic altceva.

  11. Ca si in politica, avem nevoie in presa de oameni care sa fie peste nivelul celor care ii voteaza/citesc. Altfel, vom ramane aceeasi populatie de rahat, niciodata insa un popor. Evolutia tarilor dezvoltate a fost marcata de lideri cu viziune care au reusit sa schimbe mentalitati/obiceiuri etc.

  12. Presa nu mai e ce ar trebui să fie, deoarece, în momentul în care s-a testat piaţa cu articole “colorate”, au descoperit alte categorii de public dispus să dea bani pentru a afla care cu cine s-a mai certat şi astfel au dus la apariţia tabloidelor. În plus, nu cred că se poate scrie un articol fără a pune o amprentă, o idee proprie, o părere. Trebuie să epatezi, nu? Ca să te simtă publicul, să te iubească, să se regăsească în ideile tale… Dar dacă ideile tale instigă? Dacă ideile tale sunt nepotrivite?
    Au mai apărut şi grupurile de interes. Articolele la comandă… Sincer, ce mai credem noi din ziare? RL sau EVZ, eu nu le-aş cumpăra să le citesc nici dacă ar scrie despre mine! Şi argumente tot sunt, din punctul meu de vedere, dar nu aş vrea să mă acuzaţi că bat câmpii.
    Cu bine!

  13. …presa, pusa in fata propriilor cititori, este in aceeasi dilema ca oul “asezat in ciuda” gainii nelamurita daca ea a fost prima ????

  14. Stii bancul ala vechi cu unul care pune intrebarea “tie-ti place Ceausescu?” si celalalt , dupa ce-si ia toate masurile de precautie ca sa nu-l auda cineva , spune : “ba , eu recunosc cinstit – mie-mi place tipul” .
    Cam asa sunt eu acum : recunosc ca mie-mi place presa romaneasca . Dincolo de toate pacatele care i se pot pune in carca si cu care in principiu sunt de acord .
    Se tot face comparatia cu presa occidentala si ai nostri ies , evident , in inferioritate . Realitatea este ca si acolo sunt ziaristi partizani , si acolo exista interese economice , si acolo sunt grupuri de influenta care controleaza majoritatea presei . In plus acolo sunt mult mai multi bani .
    Stiu ca imediat va veni vorba de Woodward si Bernstein , dar si la noi presa a facut foarte multe dezvaluiri : unele nejustificate , altele insuficient documentate , altele de rea-credinta , dar si unele bine documentate , facute cu buna-credinta si care ar fi trebuit sa aiba o urmare . Diferenta majora vine din aceea ca daca in America institutiile statului (cele ce tin de puterea judecatoreasca in primul rand) reactioneaza corect la dezvaluirile din presa, la noi “cainii latra , caravana trece” . Senzatia de “batut apa in piua” pe care s-ar putea s-o lase presa romaneasca nu e din vina ei (sau in principal nu din vina ei) .
    Cat priveste libertatea , conceptul acesta e doar virtual si nu de azi , de ieri . Cand esti obligat sa mergi la slujba ca sa-ti castigi existenta ta si a familiei iar acolo trebuie sa respecti reguli facute de altii , imi pare rau : nu esti liber . Si oricine stie ca exista constrangeri procedurale absolute imbecile , al caror sens scapa oricarui om normal , dar pe care esti obligat sa le respecti . Daca a te supune unor constrangeri principiale (de genul “ sa nu furi”) poate sa nu para o restrangere a libertatii , o chestie de genul “stampila asta nu e rotunda , reveniti maine” si tu , oricat de nervos , sa fii obligat sa respecti stupiditatea aceea si sa aduci si stampila rotunda (ca altfel nu-ti rezolvi problema) , ei bine , asta e sclavie moderna . 🙂

  15. Ce fel de jurnalist este cel care se uita in casa .in masina sau in viata privata a unui semen. Ptr unul care este platit din bani publici poti sa-i ceri socoteala doar ptr activitatea profesionala nu si ptr viata privata.Prost nu e cine vinde ci acel care cumpara.

  16. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Adevarata,dar adevarata presa, este mai buna decat cei care o consuma-adica noi.
    Trebuie sa fiti de acord cu asta.

    Va doresc,cu toata inima numai bine ,
    IoanaP

  17. Iti impartases lehamitea coane si,in buna masura, sunt de acord cu ce-a scris Adi din State..Da daca tot se pune de-o dictatura mica la ce ne mai trebuie presa libera? Eu zic ca daca maine ar iesi Farthescu si-ar spune poporului sa-i de-a toata puterea in schimbul a 5 kile de salam si 2 pui congelati pe luna, s-ar rezolva urgent.

  18. Ce stire dezamagitoare, sa aflu ca sunt ‘pradatori’ ai libertatii presei.Conform Organizatiei RSF sunt 40 pradatori, pustiitori, devastatori pe lume, de cea mai joasa speta, care ataca in mod sistematic jurnalistii si sistemul media.Ei sunt puternici, periculosi, violenti, se considera mai presus de lege (Putin de ex.) Oare cine sunt cei mai feroce adversari ai libertatii de expresie a presei in Romania?

  19. D-le Ciutacu,
    la noi in tara presa este , 49,5 % “Geoana+ Antonescu++++++mogulii si alte 50,5 % Basescu si atit.Fiecare citeste ce-i convine + o parte dela ceilalti ca sa aiba motive de gilceava.Ha,ha,ha si pa,pa,pa…..vorba colegului dvs.M. Badea !!!

  20. Fata de anii 90 presa s-a degradat; probabil si faptul ca printul nu mai este atat de cautat, in timp ce on line este mult mai accesibil.
    Au disparut ziare foarte bune; in schimb au aparut tabloidele si cele colorate.
    Iar noi, consumatorii de presa, avem doar de ales; cu cine imi place ma incurc/citesc. Cine ma enerveaza, normal ca nu il citesc. Un exemplu ar fi Revista 22. O citeam cu nesat pana cand a luat-o razna- dupa parerea mea.
    Nici nu cer cuiva sa fie obiectiv, deoarece eu nu sunt; am simpatiile mele atat politice cat si in mass media. Pe scurt, citesc cateva ziare on line si-mi ajunge.
    Tu mergi mai departe pe drumul tau…

  21. de ceva timp ma uit la numarul de accesari (deschideri ale unui articol) prin ziarele on-line din Romania. Constat, fara uimire, ca cele mai multe accesari sint la articolele cu “poze” fara sutien si putin din chiloti, manelisti, fitosi din dorobanti, fotbalisti romani, bote si bianca + printul fermecat, piticul,eleva,profa toti porno,… Cam la asta se uita majoritatea celor ce citesc ziarele . Ca nu exista aroape deloc si articole interesante si de actualitate, alta decat cea enumerata este si asta adevarat. Asta se intampla si in televiziune, radio, cam in toata presa. O manelareala generala. C-or mai fi doi trei de se uita la Ciutacu, Gadea, Badea si inca 3-4 nu salveaza situatia. Toti pot fi considerati manelari(manelisti), asa cum si base este presedintele tutuLor romanilor(dar ales de aproape 50%).Cat timp procentu’ e covarsitor in favoarea celor “in pas cu timpurili”, nu va mai plangeti.Despre cat de aservita e presa se vede. Problema cea mai grava e ca e aservita doar unui singur om si face cam ce vrea acel om. Totdeauna va exista presa care sustine puterea si presa care este impotriva ei. Puterea insa nu trebuie sa fie la un singur om/personaj.
    ps. care a fost de 1 mai, la Giagiu parca, cu TSD? A dat un mic si-o bere careva?

  22. Pupinpresism:
    Domnule Ciutacu, sunt dezolat dar ma vad nevoit sa va contrazic… De aceasta data modestia care va caracterizeaza si va insoteste natural geniul sclipitor, v-a facut sa pozitionati PRESA, la acelasi nivel cu prostimea. Nu domnul meu si de o mie de ori nu! PRESA este farul nostru calauzitor, PRESA aduce alinare vietii noastre mizerabile, PRESA spulbera nedreptatile societatii imbacsite de toate alea…
    Domnule Ciutacu, dvs. impreuna cu toata presa, pe care o considerati, Sa Traiti, Sa Traiti, Sa ne Traiti Craisoare!!!!!!!

  23. Este?
    Asta ca pentru un moment sa simti, mai draga Victor, ce simte multiubitul si stimatul nostru. Cam ce fel de creatura sa fie, ca sa aiba nevoie, ca sa pretinda asa ceva?

  24. Nu te supara dar e exact viceversa.
    Cei care consuma presa romaneasca nu sunt nici mai buni nici mai rai decat presa romaneasca.
    Adica sunt ceea ce mananca(citesc).
    M-am saturat de vesnicul argument ca presa ofera ceea ce se cere. E fals si imoral.
    Eu sunt comerciant si vand niste lucruri.
    Da nu vand pornografie cu toate ca nu-mi interzice nimeni si se cam cere.
    Da nu sunt porc.

  25. De ABSENTA ridicolului ??? De prezenta lui in prea mare cantitate, poate.

  26. de laşitate de lichelism de ticăloşie iată cum prearii şi nu jurnaliştii sunt după cioplitura “clasei politice”

  27. de laşitate de lichelism de ticăloşie iată cum presarii şi nu jurnaliştii sunt după cioplitura “clasei politice”

  28. Am si eu o intrebare, pt ca esti acolo in miezul actiunii:
    ce dracu cauta madam Tatoiu in toate emisiunile de la Antene? Ce-o recomanda pe nebuna aia batrina sa ne plictiseasca in fiecare seara?
    SCuze, m-am linistit. 😛

  29. ba da scapati de tatoiu de la sinteza zilei ca innebunesc si mai rau. nu o sa ma mai uit nici la sinteza

  30. Sunt convins ca Dvs. ati putea sarbatori zilnic libertatea de exprimare prin informarea corecta a publicului asupra adevaratelor cauze ale nenorocirii in care se zbate, si nimeni nu Va va putea pune botnita nici macar daca va agreseaza verbal. Veti ramane mereu jurnalistul vertical care apartine categoriei “luptatorilor de elita” cum a remarcat Crin Antonescu.

  31. La Multi Ani!Victor,eu am urmarit emisiunea ta si am citit si interviul acela al lui Marius Tuca.Ori ma insel eu ,dar ,din interviul acela ,am observat un Antonescu cam evaziv,care nu stie nici el ce vrea.Am ajuns la concluzia ca nici el nu intelege ,probabil nici pnl-ul ,cum a reusit sa stranga voturile acelea.Cu toate riscurile,o sa dau explicatii,care ,poate ,in alte conditii ,nu le-as fi dat niciodata.In penultima emisiune,Gabi Firea trimitea la magistrati.E adevarat ,magistratii nu au voie sa fie implicati politic,dar ,in viata privata,nimeni nu ii opreste sa isi dea cu parerea in legatura cu viata politica.Ei isi dau cu parerea in general,nu in mod partizan,cum o fac altii.Poti afla astfel unde greseste un partid,indiferent de coloratura.In 2007,am intrat in politica la nivel inalt,fara sa ma forteze cineva.Am sprijinit din umbra guvernul liberal.Am devenit un fel de punte de comunicare intre CSM,CCR si guvern.La mine in familie,eu eram de partea guvernului,tatal meu era de partea CSM-ului,a justitiei mai bine spus.Pe de alta parte,in conditiile motiunii de cenzura a PSD-ului,sa spunem, am trecut de partea liberalilor cu totul.Din momentul acela ,pot sa spun ca am inceput sa decid soarta guvernarii,in ciuda tuturor obstacolelor(psd,pdl,alte institutii in stat).Pot sa spun ca am preluat si soarta pnl-ului(disparitia pnl-ului s-a dorit din 2007).Legatura o pastram cu membri din guvern.Ca sa asigur cat de cat un suport pentru guvernare,cu slaba sustinere parlamentara,am cautat sa am macar increderea populatiei.Perioada 2007-2008(guvernarea)a fost cea mai dificila.Basescu ataca guvernul,in schimb populatia ,de bine de rau ,era multumita.Mie ,in opozitie,mi-a fost mult mai usor.Practic,mi-am facut stagiatura in politica,in adversitate cu Basescu,(spre deosebire de altii ,eu cred ca de la Basescu poti invata eventual cum sa comiti infractiuni,nimic altceva) si invatand de la “creierul” acestei tari,magistrati de rang inalt.M-au dezamagit pe rand oameni pentru care mi-am pus obrazul:Campanu,Turcanu,Tariceanu,Chiuariu,Orban.Pnl-ul trebuia sa il scoata la inaintare pe Antonescu din 2007 pentru prezidentiale.Nu au facut-o.Ca un liberal fara partid,am spus ca e timpul ca si acestia sa aiba reprezentare in pnl.Antonescu vine la sefia pnl foarte tarziu,dar in aproximativ 9 luni ,scoate un scor record in situatia data. O sa ma numesc ,ca sa imi vina mai usor ,strategul din umbra al lui Antonescu.Ca un strateg care se respecta,am supravegheat din umbra viata privata a liderului.Adica,l-am vazut pe Antonescu singur,am cerut sa nu mai fie,ba chiar mai mult,am cerut ca in campanie sa fie alaturi si ea,oricare ar fost femeia respectiva.Stiti ca Antonescu s-a casatorit si s-a respectat ce am cerut.Cand pornesti intr-o campanie de genul celei care a fost,ai grija ca liderul sa nu fie singur.Orice campanie e in primul rand un razboi psihologic.Greseala mea a fost ca am avut incredere in strategii lui Geoana.Credeam ca Hrebenciuc va avea grija ca Geoana sa nu plece pe coclauri in viata privata.M-am inselat.Sa revenim la pnl.Liberalii fara partid (liberalii rosii) au mentalitate de luptatori,sunt oameni care se descurca oricum in domeniul in care profeseaza.Ca sa poti sa ii atragi,ai nevoie de un luptator ,gen Crin Antonescu.Pnl-ul ramane cantonat in mentalitatea aceea ca nu se poate descurca singur.De aici o lejeritate in atitudine ,”mai vedem la campania urmatoare”,nu sunt deloc activisti.Sper din tot sufletul ca pnl-ul sa nu il molipseasca si pe liderul sau cu aceasta atitudine.O sa ajung sa cred ca sunt principalul adversar in tara asta cu coloana vertebrala pentru Basescu.Victor,pe blogul tau, am inceput sa scriu in momentul in care am constientizat instaurarea treptata a dictaturii.Motivul pentru care il consider pe presedinte un infractor deriva din confruntarea lui Basescu cu Antonescu la Cluj.Acolo,presedintele s-a comportat ca un om vinovat.Comportamentul l-a tradat.De aceea nu pot sa il admir pe Basescu.Nu am de ce.Te rog sa ma ierti,am scris mult,nu era locul aici pentru asa ceva.Sunt usor descumpanita.

  32. Celebritatile sunt cat se poate de vizibile si au un rol esential ca model de viata, intr-o epoca a dezorientarii morale. Calatoria lui David Beckham in Liberia ca ambasador UNICEF, a atras atentia asupra teribilei probleme a mortalitatii infantile in aceasta tara.

  33. N-are legatura cu subiectul, insa vedeti ca va macelaresc astia emisiunile inregistrate pe antena2.tv. In ultimele luni am vrut sa ma uit la vreo 20 de emisiuni pe site si nici una n-a fost inregistrata complet, cel mult 30 de minute. Poate ii sensibilizati despre problema pe cei care se ocupa.

  34. Dar asta a fost subiect intens dezbatut in familie, observ.
    Si acum, poate imi da si mie un sfat. Aseara, la ce as fi putut sa ma uit eu la T.V.? Am vazut-o pe Andra, cu o emisiune despre copii. Zic: hai ca-mi plac, ma uit aici.Si-i draguta si fata asta,spre deosebire de “barbat-su”. Si apare M.(de la madame)Tatoiu. Brrr! Schimb. Pac, pac, pe telecomanda, dau de Nasu ” Dezvaluiri despre mogulii Voicu si Voiculescu!” (Da,simpatica alaturare, se retine usor, se pot amesteca bine in oala constiintei populare, mai urmeaza niste condimente, ceva picant, la final, si gata mancarica poporului!).Gata sa fie servita, cu funda, pe platou,regulat, si, pe post de fel principal in 2012.
    Ma indrept spre “Sinteza…”. Din nou, ilustra M.M.Tatoiu. Inteleg ca a iesit M.M.N.R. (marele manager al neamului romanesc)la pensie,dar numai pe ea trebuie sa o vad de acum? Iar Sinteza ma agaseaza cumplit cand apare si M.M.N.R.(si si-a tras si freza aia de femeie-barbata!)Zau asa, daca tot a lucrat jumatate din viata cu gospodinele patriei,nu poate sa navigheze si ea linistita,pe internet, in casuta ei, si sa dea click pe site-uri hand-made? Sau e scoasa la inaintare, ca portavoce,sa ne identificam, noi, patria gospodinelor,cu ideile ei marete, cu rolul femeii romance in societate, etc? Mai bagati-o mult in seama si, la viitoarele alegeri vom auzi iar replicile” Vai, dar noi am promovat-o…!”, “Pe Antene a aparut cel mai mult!”
    Am venit si eu cu ale mele.

    Si, “La Multi Ani”, Ciutacu, s-a lasat cu fasole cu ciolan? (fanii tin minte!!!)

  35. S-a tot discutat pe tema asta…dar degeaba,pt ca nu ai cum sa faci presa de calitate care nu se cumpara.Un ex bun ar fi sa stim cate exemplare de JN se returneaza pt ca nu sunt cumparate si ex de restul publicatiilor.Pun pariu ca EZ se cumpara tot,chit ca la sfarsitul zilei vine o caramida de bani si dispar toate.Lasand asta la o parte,daca te uiti la audiente pe emisiuni la TV ramai masca.Publicul ales este fidel OTV,CANAL D,B1TV.Oriunde avem parte de fufe dezbracate,de manele,de crime si de preaslavirea marelui conducator…ratingul e asigurat.Asa ca,oameni buni singura solutie sa scapam de presa ieftina si proasta este sa ne educam copiii,sa le insuflam valori si cultura,iubire de frumos,da tara,etc si apoi poate,generatia viitoare sa faca schimbul,pt ca noi,cei de azi suntem terminati si damnati la indiferenta,ieftinatura,superficialitate,mitocanie,prostie,vulgaritate,blasfemie,hotie,violenta si saracie.

  36. eu cred ca si de data asta Boc ,Basescu si poshetele Elenei Udrea sunt de vina! Cred ca asta vroiai sa spui…

  37. Poate că “presa românească nu-i cu nimic mai bună sau mai rea decât cei care o consumă” dar n-ar strica să încerce! Să fie, adică. Mai bună.
    Ideea ar fi să nu-şi coboare ea nivelul la cel al cititorului, ci să-l ridice pe acesta, pe cititor, la nivelul ei. Care e sau nu e, aceasta-i chestiunea!
    Dar tare mă tem că se întâmplă exact invers.
    Şi, cum cititorul nu poate face nimic în direcţia asta, a ridicării nivelului presei, n-o poate nici trage, nici împinge în sus, se pare că a ales s-o abandoneze.
    Cel puţin aşa se spune… Prin presă.
    Ca să nu zic că aşa se vaită. Ziariştii.
    Sau cel puţin o bună parte al lor.

  38. @rebela: eu cred ca e esti ori proasta, ori votanta a portocaliilor. ceea ce cam tot aia e

  39. Ce de tam-tam si cu libertatea de exprimare a presei! Ma refer la faptul ca azi maine vor fi raspandite afise ca ‘Presa in Romania este Libera, Independenta’ pentru ca doar presedintele (nu merita litere mari)asa a spus ca presa isi ia atata independenta cat o vrea.
    Trebuie sa mentionez ca dincolo de opinia generala ca presa este din ce in ce mai inghesuita si impinsa de pe locul IV privind Puterile in stat, conform statisticilor libertatea de exprimare a presei din Romania
    a mai recuperat ceva din handicapul in care se afla, ocupand in acest an locul 88 in clasament fata de anul 2009 cand era pe locul 92.
    Sa traiasca deci Libertatea de exprimare a presei, alaturi de independenta ei reala!!!!.

  40. Ce se face in tara asta nu se cheama presa !!!
    Cu exceptia a doua ,trei ziare ( printre care si Jurnalul National ), toate nu sunt decat mahalagisme despre toti golanii si fotbalisistii si curvele lor , cate perechi de chiloti au ,ce pumni in ochi a mai luat Bianca lu’ Bote sau geanta lui Udrea , etc…
    Acestea sunt principalele stiri in Romania , iar asta nu e presa !!!!!!!!!!!!…

  41. Foarte bine punctat. Si lista poate continua. Nu stiu daca la nesfarsit, dar poate continua.
    Tocmai ma pregatesc sa imi dau licenta. Am fost studenta FJSC.
    Aceeasi impresie o am si eu despre presa. Cred ca toti oamenii vad realitatea, dar o neaga

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.