Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Da, e Crin. Fiindcă nu e Sorin…

Da, e Crin. Fiindcă nu e Sorin…

Aveam de onorat o promisiune și de perpetuat o tradiție. În lumea ipocrită în care ziaristul trebuie să se dea bățos de imparțial, îmi anunț favoritul electoral. O fac înaintea primului tur de scrutin, nu joc la două capete. E vorba de oameni, nu de partide. La locale am anunțat transparent Sorin Oprescu și așa am votat. La prezidențiale am oscilat între Oprescu și Antonescu. Nehotărârea de a decide între doi oameni aproape de sufletul meu mă lăsase aproape dator.

Strict din motive pragmatice (Doctoru-i departe de turul doi), așa cum am spus la ediția specială moderată de Gabi Firea, alesul meu e Crin Antonescu. Da, evident că i-am văzut greșelile de tactică sau agresivitățile gratuite și, spre deosebire de cei care-l pupă-n cur cu ochii închiși, i le-am amendat în direct. Da, n-are încă discurs de om de stat, dar are potențial și naturalețe. Da, am auzit și eu bâzâitul persistent al bârfei conform căreia va face blat cu Traian Băsescu (filmulețul de mai sus poate fi tratat ca un necesar remamber) pentru o viitoare alianță guvernamentală cu PD-L. Dacă Doamne ferește se va întâmpla asta, îl voi adăuga pe răbojul dezamăgirilor mele umane. Politicienii nu mă mai amăgesc demult.

Da, Mircea Geoană are discurs de om de stat (că nu trece el sticla e altceva și-l privește) și este favorit pentru accesul în finală. Unde va avea votul meu, la fel de transparent, dacă va ajunge, fiindcă nu mai suport încă 5 ani cu Traian Băsescu. Știu că aș fi putut să mă abțin din punct de vedere tactic și, nu-i așa?, al viitorului meu apropiat. N-am făcut-o pentru că nu-mi stă-n obișnuință, nu-mi joc politic meseria și nici cariera. Și, nu în ultimul rând, fiindcă omul ăsta, așa imperfect cum e el, plecat în cursă ca prezumtiv loc 4, s-a bătut ca o fiară, până-n ultima clipă a unei campanii electorale epuizante, pentru șansele lui. Iar mie-mi plac luptătorii…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

276 thoughts on “Da, e Crin. Fiindcă nu e Sorin…

  1. Un lucru e sigur: prezenta e clar mai mare decat la ultimele alegeri…; nu stiu cine va iesi dar am vaga senzatie ca s-au inmultit nu “scarbitii” ci “masa de manevra”…. SPER SA GRESESC…!!! Un alt lucru sigur: din ’89 ( inclusiv ) incoace , am luat INTOTDEAUNA deciziile care le-am considerat morale si utile MAJORITATII…, totusi de fiecare data am constatat ca aceasta natie NU E IN STARE sa-si gandeasca lucid viitorul (nici macar ca indivizi , daramite ca o entitate….)…!!! Daca si acum vor fi dispusi sa-si amaneteze viitorul pe niste pomeni jenante sau promisiuni infantile…, eu PROMIT ca din ACEST MOMENT voi “schimba radical macazul” si voi face orice depinde de mine ca aceasta tara sa ramana PE VECI CU CEEA CE SI-AU DORIT , iar copiii , fie voi incerca sa-i introduc in “sistem”, fie ( si asta-i mai probabil ) le voi face bagajele si… valea din Romania…!!!

  2. e de necrezut sa auzi optiunile oamenilor pentru votul de azi … si MAI dezamagitoare sunt argumentele … poate ca e mai bine sa nu stim cu cine voteaza cineva, ne scutim de dezamagiri. oricum, in Constanta, o mare parte dintre oameni opteaza totusi (teoretic) pentru Antonescu. astept sa vad daca acest lucru se va reflecta in rezultate intr-un oras in care PSD castiga deoarece nu poate fi batut de PDL cu faina de la UE pentru nevoiasi, deturnata ca ajutor de la ei, atata timp cat Mazare da lunar faina, zahar, ulei si pui … intr-un oras in care PNL pierde prin non-combat (Crin Antonescu a avut afise lipite pe aproximativ jumatate din panourile electorale si nici ca s-a uitat cineva ca au fost acoperite de Cernea sau Manole, cat despre dimensiunea afiselor lui Base, nimeni nu a comentat ca au depasit putin, as zice, dimensiunile oficiale – vina tipografiei probabil (ha!))

  3. CSOP, ora 15:00: Traian Băsescu – 37 %, Mircea Geoană -30 %, Crin Antonescu – 20%

    CURS, ora 13:30: Traian Băsescu – 32 %, Mircea Geoană -26 %, Crin Antonescu – 22%

    INSOMAR, ora 13:00: Mircea Geoană – 36%, Traian Băsescu – 33%, Crin Antonescu – 18%
    CCSB, ora 13:00: Mircea Geoană – 34%, Traian Băsescu – 32%, Crin Antonescu – 18%

  4. “s-a bătut ca o fiară, până-n ultima clipă a unei campanii electorale epuizante, pentru șansele lui.”
    Foarte adevarat. Uita-te pe website’ul lui. Inca crede, indeamna, se lupta cu toate ca exit-poll’urile nu-i sunt favorabile si cu siguranta multa lume stie, pe buna dreptate,ca cei care vor merge in turul 2 o sa fie geoana si base.

  5. De razvan stefan pe 22 November 2009 la 12:33 pm (#) Nici eu nu ar trebui ma duc la vot DIN CAUZA LUI HUSSEIN…
    Da si eu am primit un mesaj “vino la vot, voteaza sadam hussein”… mari tampiti mai suntem! De unde stii tu razvane ca PDLul ti-a trimis mesajul si nu au fost in fapt PDListii sa-l compromita pe Antonescu in cazul tau si pe hussein in cazul meu?
    Eu nu-s tampit ca tine sa ma impiedec de un mesaj pe telefon si ma duc la vot sa votez ….”Mother Tereza”!

    O furat betivu flota dar e timpul ca noi romanii sa aratam ca mai avem ceva iod ramas in instalatie !

  6. Victor, vreau sa-ti spun ca te bucuri de toata stima si aprecierea mea pt curajul de care ai dat dovada exprimandu-ti public intentia de vot desi e impotriva viziunii politice a patronului tau, din care pricina e posibil ca la un moment dat sa ai neplaceri cu job-ul.
    Si totusi constiinta te-a indemnat sa faci acest lucru periculos dupa parerea mea. RESPECTUL MEU

  7. Site-ul lui Bubble e din nou inaccesabil,la fel ca al lui Badin.Ioska scria acum vreo cateva ore ca i-a fost atacat de doua ori site-ul, azi, acum din nou nu se poate intra.

  8. ANTENA 3 SA FACA CEVA CU LIVE-UL PE NET. VREM SI NOII, CEI PLECATI DIN TARA, SA VA URMARIM. DACA REALITATEA NET LIVE FUNCTIONEAZA (CARE E O MIZERIE DE TV), CUM E POSIBIL CA VOI NU? FRATE, VA SABOTEAZA CINEVA? NU SE POATE ASA CEVA. DE VREO 2 LUNI CU GREU MAI PRINDEM LIVE-URI.

  9. ma aflu in Franta la studii, si chiar in aceste momente privesc la rezultatele
    date de CCSB-Antena 3. Sunt intrigat de ceea ce vad. Basescu 34,1 % ??
    Oare majoritatea celor care l-au votat pe Basescu sunt chiar atat de naivi
    de au facut acest lucru? Ei chiar cred in acest om ??
    Dupa atatea dezbateri facute, atatea lucruri dezvaluite, oamenii tot cu PDL si basescu asta voteaza??
    Nu inteleg de ce majoritatea vrea inca 5 ani cu basescu !!!!!
    Imi este teama ca in turul doi basescu va castiga. Nu vreau sa castige!
    Eu nu mai pot cu Basescu . Eu nu il mai suport pe basescu si pup-in-basesti adunati in jurul lui.
    Eu nu mai vreau inca 5 ani cu Basescu. Nu se poate ca Basescu sa iasa din nou presedinte.
    Oameni buni Va rog frumos hai sa ne mobilizam in turul 2.

  10. Regret , dar ceea ce am vazut astazi mi-a demonstrat ca CIUMA ROSIE nu-i este inferioara CIUMEI PORTOCALII , iar ticalosul de Basescu nu este cu mult superior sumei ticalosilor din varful PSD…!!! L-as fi votat pe Geoana daca nu vedeam marlaniile facute de PSD cot-la-cot cu PDL… Declaratia de final al lui Crin A FOST CEA MAI TAMPITA PE CARE AM VAZUT-O IN TOATA CAMPANIA LUI (chiar mai mare decat cea cu Tudor Chirila)….!!! Poate epuizarea-i de vina , avand in vedere ca SPRIJINUL PARTIDULUI SAU A FOST “0”…, daca nu l-au si sabotat…
    O singura concluzie de final: ROMANIE…, AI CE ESTI …. SI ESTI CE AI…!!!

  11. Domnule Ciutacu, cu respect imi permit sa va intreb: ce intelegeti prin expresia “nu are un partid in spate”? V-ati referit la PNL in primele cuvinte din dialogul cu domnul Vozganian. Mentionez ca sunt la fel de “indignat” de discursul lui Crin(votat). Daca a avea un partid in spate inseamna de fapt capacitatea de a impartii pomeni electorale sau a transporta turistii electorali atunci asta spune mult despre “puterea” partidelor de la noi si cine ne conduce, dar mai ales ce fel de popor suntem. Ne bucuram la o galeata si un pumn de banuti apoi urlam ca cei de sus nu-si fac treaba. Ne meritam soarta cu varf si indesat, vorba aia, asta a decis poporul suveran. Sa traiti….si atat ca ne va fi foarte greu! Sanatate

  12. Domnule Ciutacu, imi este teama ca dupa discursurile liberalilor din seara asta sansele dumneavoastra de a fi dezamagit vor fi din ce in ce mai mari.
    Oricum Crin Antonescu a dat dovada de lichelism cand a dat in Antena 3 desi a avut parte de multe comentarii pozitive din partea dumneavoastra.

  13. PSD si PDL au furat atat de mult incat prin voturile in plus au facut sa scada procentele celorlalti…se vede clar asta la Oprescu si la Kelemen Hunor…PSD si PDL sunt singurii care isi respecta procentele din sondaje…

  14. Sunt student si vreau sa va atrag atentia asupra urmatoarelor nereguli:
    BEC anunta la ora 16 o prezenta la vot de 36%. La ora 19 de 50% ;
    In ultimele 2 ore s-a votat masiv, cozi enorme au fost peste tot si votul a fost majoritar antonescu . si surpriza e ca BEC a anuntat ca la ora 21 prezenta la vot a fost de doar 53%. este revoltator cum se incearca sa fie furate si aceste alegeri si sa se deturneze rezultatul alegerilor. nu mai suport. vreau sa traiesc intr-o tara normala .
    Va rog frumos faceti ce va sta in putinta pentru ca BEC si institutele de sondare sa nu-si mai bata joc de noi. suntem studenti si 80% am votat antonescu. nu mai vrem sa hotarasca ei altfel cand noi am iesit masiv la vot si am facut diferenta si ei nu vor sa ne ia in seama. nu e posibil

  15. Domnule Ciutacu,

    Cu tot respectul, puteati sa fiti mai putin impulsiv si jignit in seara asta? Pentru ca in fond domnul Antonescu nu v-a jignit nici pe dumneavoastra si nici pe acei 7% care l-au votat. Dumneavoastra daca erati in locul dansului si puneati atatea sentimente si suflet pentru un anumit scop si ajungeati la momentul in care sa vi se spuna ca s-a dus totul dracului, sunt sigur ca altfel nu aveati cum sa reactionati. Sincer am fost personal in aceeasi ipostaza la niste alegeri studentesti pe o scala de 3000 de votanti, ci nu 18.000.000, dar am avut acelasi rezultat si aceleasi sentimente. Il inteleg pe domnul Antonescu si jos palaria pentru tot ce a facut si tot ce o sa faca, in afara de cazul in care ar incheia o intelegere cu basescu. Credeti-ma ca eu personal neavand drept de vot pentru ca nu sunt cetatean, am rugat multi oameni, rude si prieteni, care nu se duceau la vot, sa se duca si sa voteze pentru mine cu Crin Antonescu. Asa ca va rog pe dumneavoastra si colegii dumneavoastra de la trustul Intact, sa va abtineti un pic de la critici si sa apreciati actiunea antonescu. Sper ca acest comment sa fie macar citit de dumneavostra, ca nu degeaba v-am ascultat 3 ore.
    Va multumesc.

  16. @ Ciutacu: vad ca nu ati mai revenit pe blog in aceasta seara : sunteti dezamagit , jignit si chiar scarbit , banuiesc…
    Imi pare sincer rau de aberatia finala al lui Crin : a fost profund nedrept cu toti cei de la Antene , care pur si simplu l-au rasfatat, zic eu… Mai putin Mircea Badea, care , in dorinta de a-si arata probabil echidistanta, l-a cam luat pe Crin la “11 m”, iar acesta , obosit si frustat ,dupa o campanie grea , pe care a cam dus-o singur ( ma refer la sprijinul slab al partidului…), PRESUPUN CA N-A MAI GANDIT LUCID , facand declaratia tembela din final…. Pacat…!

  17. nu inteleg de ce aveti sperante ca se va schimba ceva dupa aceste alegeri ? Basescu nu a adus nimic bun in tara .. dar orice alt presedinte in locul lui .. ar fi actionat tot asa sau poate chiar mai prost .. parerea mea ca geoana e cel mai prost presedinte posibil , nu e in stare sa spuna un citat de 1 rand .. fara sa citeasca ce e scris dinainte de nea nelu .. daca voi nu suportati inca 5 ani pe basescu presedinte eu sincer nul suport pe iliescu inca 5 ani presedinte ..

  18. Hide-ti sa fim optimisti,nu trebuie sa uram oamenii care acum sunt in functii,executive,administrative,etc.etc,din punctul meu de vedere nu mai exista,respect,disciplina.Nu astept “minuni”de la al o alianta PSD+PC+PNL,un grup de oameni asteptam,o imbunatatire a nivelului de trai.Voi ,cei de la Sinteza zilei a-ti influentat multi oameni,va felicit pentru munca depusa,sunteti egali in opinii si exprimarile d-v impartiale.Poate d-l Geoana va avea puterea sa spuna ca nu depinde de nici un grup de interese chiar daca acel grup exista,interesul sa fie pentru o natiune,pe parcurs se pot desfiinta si acele grupuri.Dupa parerea mea noi putem ajuta “ei sunt putini si cu bani,noi suntem mai multi si cu mai multi bani”.Sper ca nu am plictisit cu acest mesaj,va multumesc.

  19. oare chiar ne credeti cateii lui antonescu care crede ca si noi cei mai de jos vom merge in continuare sa votam toti comunisti ramasi la putere care au fost an stare sa se alieze pt un loc an parlament nu vommerge fiti sigur de asta

  20. Cum ar putea fi pedelistii impiedicati sa fure? In bataia de joc a oamenilor lui Base fata de democratie am ajuns s-o vedem si pe asta: oameni veniti din Giurgiu si adin alate localitati limitrofe Bucurestilor fac cozi de ore multe pentru a vota in gara de nord. Apoi, la itoarcerea acasa, in Giurgiu, sigur un alt vot. Cu un Blaga la Interne nu vom putea afla nimic. Ca si acum 5 ani. De aceea base si ai lui nu l-au vrut pe Nica la manetele hotiei. la 10 milioane votanti, 100.000 reprezinta 1%. Scazuti de la Base si introdusi la, de exemplu, Geoana rearanjarea va fi de 2%.
    Avem alternative:
    -votul ca in Grecia, cu amenzi pentru cei care nu vin la sectia de votare la care sunt arondati
    -fara sectii suplimentare-cine nu poate face efortul de a veni acasa la alegeri, nu e demn de calitatea de alegator
    cu card si dispozitive electronice simple la nivelul fiecarei sectii de votare.

    Falsificarea alegerilor, acum si in 2004, afecteaza grav climatul din tara si, in ultima instanta, viitorul ei! De capasare echipei lui Base nu-i prea

  21. DIN FILMUL DE LA GARDIANUL SE OBSERVA CUM BAIATUL EXCLAMA LUNG DE DURERE AAAAAAAAA!,DUPA CE PRIMESTE LOVITURA DE LA BASESCU. SE OBSERVA CU SONORUL DAT LA MAXIM.

  22. o intrebare:de ce cei de la antena 3(si nu numai) se enerveaza si fac chiar crize de isterie(vezi Badea) cand vine vorba vizionarii atente a celebrului filmulet fotograma cu fotograma?de ce oare?

  23. ciutacule,stii care e cea ma vizibila diferenta intre tine si basescu?sper ca nu spui acum si tu precum badea(“vai,sunt contracandidatul lui basescu”).deci stii care e prima diferenta?aceea ca basescu devine simpatic publicului sau telespectatorilor din primul moment al unui discurs in timp ce tu devii antipatic de la prima fotograma.cand ai deschis gura deja totul e decis.de aici si pana la a avea credibilitate mai e doar un pas pt basescu tot asa cum pana la necredibilitate si chiar antipatie lipseste doar un pas pt tine.
    deci daca vrei sa faci ceva sau mai bine zis sa poti convinge pe cineva de ceea ce spui,ar trebui mai intai sa copiezi calitatile lui basescu.ma indoiesc totusi ca aroganta si orgoliul tau iti vor permite asta.La fel cum ma indoiesc si de faptul ca vei lasa acest coment aici.

  24. Dacă n-ai umoare te rog alege-ţi altă lectură!
    /
    Nu credeam să mai revin, votul românesc fiind kaput la toate verificărilre. Maşina de zgomot a PDL-ului continuă! Deşi până acum nici un membru PNL marcant n-a dat nici un fel de declaraţie de dor de guvernare, chestia asta e insistent anunţată de diverşi mediaci, cu apetenţă din ce în ce mai mare de a ignora adevărul.
    Dar mi-am reamintit secvenţa cu Băsacul care ştia deja rezultatul votării şi care semăna bob cu secvenţele mai vechi de câteva
    luni, în care madama blondă se plimba pe la antene unde ca o pithia băsaciană prevedea ruperea guvernului, a alianţei PSD, alegeri câştigate băsaciene! VĂ AMINTIŢI? Aş vrea să revăd momentele acelei blonde Casandre ce zăpăcea minţile celor ce încercau să descifeze înţelesul discursului ei, care acum răsare într-o nouă lumină. În timp ce mediacii dădeau din colţ în colţ nepricepând nimic din discursul oracolului blond, mă zgâiam şi eu alături de ceilalţi în timp ce iţele discordiei erau întinse sub nasurile noastre. Care era mesajul ei? Retrospectiv cred că era perdeaua de fum necesară să facă PSD-iştii nervoşi ca acum Băsacul cel mare să poată susţine că PSD-iştii sunt cei care au rupt alianţa. Păi o asemenea putere vizionară politică nu merită răsplătită? Şi la final amintiţi-vă că puterile cognitive ale vizionarilor erau finalmente pedepsite de zei în Grecia antică. He he he, m-au ciuruit, noi nu suntem în Grecia!
    /
    În momentul de faţă principala sarcină a mediacilor băsacieni, tobarii şi tubarii aserviţi puterii PDL-iste, e de a restabili pe
    orice căi, imaginea ştirbită a legitimităţii acestui regim. Încearcă în discuţii să pomenească amănunte legate de numărul
    voturilor externe saui interne, nu vă lăsaţi antrenaţi de acest soi de agăţare care urmăreşte ca discutând acest subiect să
    valideze legitimitatea alegerilor. DRAGI PRIVITORI AI discuţiilor nu acceptaţi acele discuţii legate de votare care nu ating,
    LEGITIMITATEA ACESTOR ALEGERI, nu uitaţi că n-aveţi nici măcar un email de felicitare a preşedintelui Băsac de la niciun omolog
    conducător al vreunei ţări!
    /
    Şi ar mai fi ceva, durerea că votul nu mai e cel ce pedepseşte aroganţa puterii de a minţi, de a uita, de a ignora, de a favoriza, de a măslui, de a bloca iniţiative de orice fel şi acte judiciare, va duce la o dictatură. Poporul român a mai fost sub dictatură alte zeci de ani dar istoria globală a întors scorul amendând acest popor uituc. Oare e posibilă CONVIEŢUIREA unei dictaturi cu uniunea europeană? Iată o întrebare la care noul preşedinte reformist o are la studiu. Preşul actual are de rezolvat probleme politice pe termen scurt(săptămâni) mediu(luni) şi lung (mai mult de 6 luni) pe care le va rezolva cu arsenalul său specific cu care am început paragraful(alea cu minciuna etc), însoţit de o campanie epică de dezinformare, la care au aderat şi aderă noi şi noi aplaudaci.
    Pe termen scurt sunt, legitimarea alegerilor băsaciene, realizarea unei majorităţi parlamentare pe orice cale. Dacă vor reuşi
    atragerea PNL-ului pentru cooptarea sa la remorcă astfel având asigurată legitimitatea Băsacului şi totodată mielul de sacrificiu
    la greu. Cine îşi închipuie că PNL-ul va supravieţui datorită unor garanţii-promisiuni politice pedeliste uită jurămintele boc-băsaciene. În această eventualitate PNL-ul va fi înghiţit ca structură, nu vă faceţi alte iluzii. PNL-ul va fi emasculat în această eventualitate şi cred că pe români o să-i doară-n cot de chestia asta.În caz că PNL-ul nu va fi remorcat la nivelul conducerii (guvern) e probabil 90% (deja UDMR-ul e anunţat de tobe PDL-iste c-ar fi deja în barca PDL-istă) să apară o majoritate parlamentară prin cooptarea tuturor dezertorilor în căruţa cu saci a PDL-ului. Apetenţa la la guvernare a senatorului Bambucian e endemică la români. Schimbarea la faţă va fi urmată de crearea unui nou guvern fantomă care …va construi alături de PDL morula statului dictatură, dispariţia acestui parlament care va fi mielul sacrificat furiei populare orientate de tubele băsaciene la nemulţumirile datorate crizei economice. Va urma un parlament unicameral gen Marea Adunare Naţională (slaba imaginaţie a
    conducerii procomuniste actuale) o adunătură de aplaudaci pentru a justifica apartenenţa europeană. Celebrul vot uninominal va fi perfecţionat la maxim astfel ca votanţii să nu-şi mai recunoască nicicum aspiraţiile iar automatizarea europarlamentarelor să fie însoţită Modificarea acestei slabe constituţii şi poate, de ce nu alegere unui preş pe viaţă, ghici care-i acela, vă dau un
    indiciu, prima cifră de la CNP este …2!
    /

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.