Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Curva, banu’ şi cu mortu’

Curva, banu’ şi cu mortu’

Mircea Badea persiflează de ani de zile termenul de jurnalist. Iar eu mă cert, tot de ani de zile, cu el din acest motiv. Mi s-a părut (şi încă mi se mai pare, da’ nu ştiu cât) că generalizează nedrept. Uitându-ma, însă, în jur, am din ce în ce mai puţine argumente să-l combat. Dacă se va statua că aşa se face jurnalismul, deşi n-am auzit să se fi schimbat regulile lui de bază, cu toată părerea de rău, atunci eu nu (mai) sunt jurnalist. Cred că, în curând, mă voi prezenta cum scrie-n diploma de licenţă: inginer mecanic. Am făcut şcoala pe bune şi sunt mândru de asta. Măcar ingineria e o meserie decenţă şi complexă, care nu şi-a schimbat regulile fără să anunţe pe nimeni. Dacă se vor găsi instituţii media care să plătească priceperea mea în domeniul unei meserii dispărute ca dinozaurii, atunci voi scrie/apărea la tv în continuare. Dacă nu, o să-mping vagoane-n triaj, o să scriu de plăcere şi-o să vorbesc de nebun sub duş. (articolul integral, în Jurnalul Naţional)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

50 thoughts on “Curva, banu’ şi cu mortu’

  1. orice meserie e decenta! pacat doar ca unii isi bat joc de meseria lor…cum din nefericire fac tinerii jurnalisti. dar marea problema nu e a lor, ei poate chiar castiga un ban in plus, ci a societatii in ansamblu ei care pierde ultima ei reduta in fata autoritarismului
    Pacat!!

  2. Cu parere de rau,dar acum te contrazici singur!
    Si ca sa-ti argumentez si de ce, iti spun(cu toate ca sti si tu foarte bine)ca, chiar articolul de mai sus este cea mai recenta dovada a faptului ca esti si vei ramane JURNALIST.
    PS:La impins vagoane in triaj lasa-i sa se inghesuie pe “jurnalistii lu’Badea”!

  3. …”geambaşii care cumpără indulgenţe penale en gros”…

    Maître, chapeau! Nu, din prisma construcţiei de mai sus nu eşti jurnalist după definiţia lui Badea.

  4. Cred ca totul a pornit cand s-au amestecat televiziunile cu publicatiile scrise si li s-a spus tuturor, generic, “jurnalisti”. Eu nu cred ca e firesc sa fie denumit jurnalist un realizator TV ahtiat pana la sange de rating. Nu spun ca cei din presa scrisa nu vor rating (tiraj mare), numai ca acolo sunt (sau ar fi trebuit sa fie) delimitari stricte intre publicatii de scandal si ziare ‘normale’. Cand insa, a aparut pe TV circul de prin ziarele de scandal in emisiuni de mare succes cum ar fi Acces Direct, Maruta, Capatos si multe altele, cei care le realizeaza si le prezinta, impreuna cu asistentele lor imbracate in lenjerie intima, au luat instantaneu titulatura de “colegi” ai celorlalti care vietuiau deja in trustul respectiv.
    Din punctul meu de vedere exista doar 2 variante posibile si probabile:
    1) Sa continuati sa va faceti meseria in acelasi ‘decor’ si sa fiti in continuare colegi cu personajele respective. Singura voastra ‘scapare’ este ca propriul vostru publica sa inteleaga si sa faca distinctia intre om de televiziune pe de o parte si angajat al unui show gen circ, semi-analfabet sau dupa caz dezbracat 85%, aducator de onanisti in fata ecranelor in scopul obtinerii de rating, pe de alta parte;
    2) Sa va delimitati total de cloaca asta pestrita exact asa cum au facut Tuca si CTP, lucru care ar insemna disparitia voastra din emisiunile zilnice/saptamanale.
    Ar mai fi si varianta 3) care este de fapt cea fireasca, dar care nu cred ca o sa intample prea curand. Si anume sa se faca distinctia intre papusile gonflabile care populeaza emisiunile de onanisti si realizatorii TV care se strofoca sa faca emisiuni decente cu invitati respectabili, in care sexul, violenta si absurdul joaca un rol minor, sau nu exista. Cand n-or sa mai fie denumiti “jurnalisti” cei care fac circ la TV, iar voi n-o sa mai fiti nevoiti dintr-un bun simt exagerat in cazul de fata (ca de, asa v-a invatat pa voi mamica voastra in cei “7 ani de-acasa”), sa-i numiti “colegi”, atunci s-ar atinge un echilibru in ce priveste who’s who, chiar daca toti vietuiti in acelasi trust si apareti la TV pe acelasi post.
    Dar cat timp ciorba-i de perisoare si bucataru’ disperat dupa rating amesteca frenetic in ea, cu parere de rau, sunteti toti in aceeasi oala, iar publicul cand ia cu lingura din farfurie, ca va place sau nu, consuma la comun Ciutacu cu Bianca si Badea cu Gherghe… Banuiesc ca asta-i motivul (sau macar unul dintre motive) pentru care unele persoane n-au avut nervii atat de tari si cand au vazut ca din supa se transforma-n ciorba, si-au luat frumos talpasita. Caci altfel am fi consumat astazi si niscaiva Tuca cu Capatos si poate CTP cu Maruta.
    Asa ca if you wanna tango, keep dancing on manele.

  5. 🙂 , l-am auzit si eu pe Mircea zilele trecute cum k daca ai facut fac. d c-tii , inst, sau mecanica nu ai cum sa fii jurnalist 🙂 , asta e norocu’ tau ! ai ajuns sa faci emisiune la antene fara sa faci fac. d jurnalistica fata d altii ! :)Sau o are?

  6. Întotdeauna generalizările, care sunt corecte din punctul de vedere al legii numerelor mari, îi frustrează pe cei care nu intră în normă.
    Eu sunt farmacistă. Lumea crede că sunt vânzătoare. Lumea îmi zice “Doamna Asistentă”, crezând că în felul ăsta îmi intră în graţii. Lumea crede că vânzătoare, asistentă, farmacistă – ce-oi fi, fur de sparg.
    Au fost momente în care am regretat sincer că nu fur, ca să nu mă mai simt nedreptăţită.
    Totuşi, vor exista întotdeauna 50, 100, 500 de oameni care ştiu că nu sunt vânzătoare, că nu sunt asistentă, că nu-i fur, prin urmare vin la mine pentru prima recomandare în caz că nu se simt tocmai sănătoşi.
    Ei, pentru că le sunt datoare ăstora, ce zice lumea nu prea contează şi-mi văd de meseria mea, cum pot mai bine.

  7. Ehe…. te inteleg, media (presa, tv) din Romanica devine din ce in ce mai mizerabila. Dar na, vorba lui Beavis and Butthead = Life sucks and then you die.

  8. chiar interesant articolul! l-am citit pe tot :))
    acum vin si eu cu un comentariu:
    draga victor,
    cred ca ce se intampla acum, cu media in particulaar si cu societatea in general nu este decat un efect al unei cauze din trecut. probabil ca dupa 1989, nefiind atata libertate sa ii spunem, oamenii, si pe buna dreptate, au simtit nevoia sa guste si altceva. sa bem si dr. peper – nu era bun doar brifcor – sa citim si reviste etc. din pacate tabloidizarea asta a mediei a fost gresit inteleasa. vreau sa iti spun un lucru, ca o paranteza…cand eram mai mic mi-am facut gaura in ureche sa port cercel, dar stii de ce? pt ca era pe pro tv un serial se numea ER si era un doctor acolo (dr. benton, imi aduc aminte si acum) si imi doream sa fiu ca el. hai sa facem un studiu de caz si sa vedem cati dintre cei de acum, de varsta mea de atunci, se tatueaza sau poarta cercei etc si de ce? cred ca acum vorbim despre o lipsa crasa de responsabilitate. si stii de ce? pt ca totul se rezuma la bani. spune-mi si mie cati dintre ai tai de breasla nu s-au vandut pe o punga de arginti? pai daca ei actioneaza asa, cum mama naighbii sa isi faca meseria intr-un mod corect? si in plus de asta, cum sa ne regasim noi pe o anumita caale, atata timp cat cei care ne conduc si care ar trebui sa fie niste modele…uite, ti-l dau exemplu pe videanu, nu am nimic d eimpartit cu el, pai vine si spune ca el a facut bani pt ca nu a fumat baut etc. pe bune…pai intr-o tara civilizata trebuia sa fie linsat mediat si juridic. adica taci in gura ma-tii din gura, daca tot ai facut ce ai facut ai decenta si mori in liniste.
    Ca o concluzie, pt ca as putea sa scriu o gramada, cred ca s-a ajuns aici din cauza faptului ca ne lipseste decenta, dar traim bine in ipocrizie, ne lipeste coloana vertebrala si de aia stam capra si tot asa…
    Chiar vreau sa te felicit si pe bune dreptate si pe tine si pe Badea, Gadea si mai sunt ei cativa…dar pe tine in special si stii de ce? pt ca pentru mine esti un model. si nu te laud pentru ca iti scriu pe blog/site si pt ca asa este. ai grija de tine si tine-o tot asa. fii tu caci vei avea de castigat

  9. Interesante ideile expuse mai sus de Catalin,in mare parte adevarate.Din pacate distinctia aceasta o va putea face doar publicul pentru ca Badea ori Ciutacu s-au delimitat clar de ceilalti asa zisi “jurnalisti”.Totul a plecat de la OTV in care toti acesti “ciudati” si-au gasit locul facand rating,celelalte trusturi preluand doar,desigur pentru bani.
    Sa fim realisti,si in alte tari exista emisiuni tabloide dar publicul face clar diferenta intre astea si emisiunile prezentate de niste jurnalisti pe bune.
    Este exact ca in politica unde mentalitatea de turma spune ca “toti sunt la fel”.Dar e greu sa explici unor milioane de oameni diferentele.

  10. Nu esti primul care simte ca nu se mai regaseste in mediul care lucreaza – eu acum 7 ani, inginer fiind, am renuntat la mediul cald bugetar, apoi dupa 3 luni la “statutul” de angajat privat si am hotarat sa lucrez de “nebun” … adica sai-au totul de la 0 !!
    Acum am propriul job, cu contracte si in vest, traiesc ok dar mai ales ma simt liber, curat si pot sa ma uit in ochii copiilor mei.
    Sincer nu te pot vedea intr-o televiziune care se otv-izeaza pe zi ce trece, invitand in emisiunea ta ghicitoare, “astroloage si numeroloage” , tipe experte in zodiace sau pitipoance numai pentru rating sau bani.
    Nu cred ca “Vorbe grele” va ajunge vreodata la concurenta cu Acces direct sau emisiunea lui capatos.
    Ieri in timpul emisiunii Gabrielei VFP – ma asteptam sa apara Elodia in platou adusa de incantatiile …. distinselor invitate.
    Daca te hotarasti sa pleci, mai ramai o luna in care sa mai faci cate o emisiune cu Tudor Gheorghe, Mircea Diaconu si multi altii pe care prtobabil ca dupa plecare ta nu o sa ii mai vedem pe “sticla”

  11. well, cind om fi cu totii academicieni cu patalama,
    atunci sa ne ingrijoram de nivelul scazut al
    subiectelor (din unele emisiuni tv).
    pina atunci ratingul si banisorii din reclame
    sustin cheltuielile posturilor.

    audienta emisiunilor “serioase”
    (altminteri vehement contra pitziponcismului,
    dar devoratoare de chiloţăreală si maimuţăreală)
    poa’ sa se duca si “sa ia cu piine” daca simte
    ca i se apleaca.

    ca de obicei, ipocrizia “strikes again,
    if you know what I mean”. 🙂

    cum spunea un aproape-clasic in viata: “exista stechere”.

    PS: mai rau de pomii taiati.

    PS2: puteti sa ma citati oricare, dar sa nu abuzati :))

  12. “pensionarii se zbat […] la ori sub limita…” ?
    Mai arunc si eu uneori cu ciocanul in acorduri/fraze, dar eu nu-s asa pretentios, nici macar nu sunt injiner…
    Textul e fabulos, cred ca ne regasim multi in el (de o parte sau de alta).
    Se vede ca ti-a ajuns cu huidu &Co. 🙁
    Personal, cand am ajuns sa vorbesc singur sub dus si in oglinda, mi-am luat sotia si copiii, am umplut caruta si ne-am luat zborul !
    Am luat-o de la zero in alte zari si acum sunt multumit de fiecare zi a vietii mele.
    Insa continui sa platesc taxe aberante in .ro pentru ceea ce nu folosesc.
    Nu stiu cat are legatura cu textul tau, dar sunt niste ganduri ce ma strabatura citindu-l.
    Respecte.

  13. Buna seara d-le Ciutacu
    ,
    Eu nu ma lansez in comentarii,dar sunt, in pricipiu de acord cu Dvs.

    Va doresc numai bine,cu tot respectul,din Timisoara,
    IoanaP

  14. Victore, mie mi-au placut f.mult acele reportaje pe o tema a zilei/saptamanii in strada, piata etc. pe care le-ati facut acum cateva luni! sunt dinamice, haioase,sunt oameni in carne si oase cu probleme reale, neinventate.eu zic ca, daca ati exploata aceast nişă(desi nu ma pricep la ratinguri)cred ca ati face emisiuni f. apreciate .
    nu au avut rating suficient?

    p.s. reactualizarea filmuletului e o perdea de fum cu care se incearca a masca mai multe scandaluri:Hardy, clanurile tiganesti, absenta puterii in parlament, conflictul Preda vs.Preda, chiar Huidu, absenta puterii din parlament pt. legi diverse etc.

  15. Mircea Badea a ajuns sa faca mult prea des ceea ce condamna la altii. Este adevarat ca face rating, insa daca o sa aiba parte de o intamplare precum cea a lui Huidu, atunci o sa-i vina inapoi in cap toate laturile printre care acum face slalom…
    Si daca ar avea dreptate, dumneavoastra ar trebui sa-l combateti si mai hotarat. Si statura pe care v-ati creeat-o va obliga.

  16. si tu si Badea sinteti la fel, ceea ce va diferentiaza este, dupa capu’ meu, felul in care spuneti lucrurilor pe nume: tu intr-un mod serios, el facind misto. insa ce-mi place cel mai mult la amandoi este consecventa. ai spus, ai spus ! asta cam lipseste la multi, la chair prea multi.

  17. Poza cu maimuta-i belea ,rad de unul singur de cand ai postat-o,erau nu stiu pe unde niste maimute care rapeau caini mai mititei si ii “dresau” sa le pazeasca si sa le insoteasca peste tot in schimbul unor resturi.Sa fiu iertat dar fara sa vreau am facut legatura cu relatiile intre unii oameni politici si altii din presa : cainii care musca oamenii pentru a apara niste maimutoi in schimbul resturilor aruncate de undeva de sus din pomi. Nu m-am putut abtine, articolul parea trist.

  18. Stimate domn, după cum bine ştiţi, nu toţi cei care lucrează în jurnalism sunt jurnalişti, indiferent ce scrie pe diploma lor. E ca şi cum am spune că toţi cei care lucrează la Universitate sunt profesori. Mai sunt şi femei de serviciu, şi instalatori, şi administratorii de cămine… Sunt meserii onorabile, dar nu sunt profesori.
    Din păcate, în presa de azi scriu prea mulţi lăcătuşi, instalatori şi femei de serviciu.

  19. Sunt de acord cu ce a zis si @olimpiu mai devreme, “ar trebui ca fiecare sa-si faca meseria cat mai bine” si nu sa-si bata joc de ea. Dar traim intr-o tara de hoti si de prosti cu diploma asa ca la ce te poti astepta?

  20. daca schimbarea acestei stari nefaste de fapt nu se afla nici in miinile unuia dintre redactorii sefi la (poate) ultimul cotidian decent din Romania, atunci chiar ca nu mai este nimic de facut…pe de alta parte, astfel de lamentari ar trebui sa fie auzite mai degraba din gura cititorilor, a privitorilor si a redactorilor simpli, care chiar nu au nici o putere in politica editoriala a organelor media, in ipoteza ca vor sa primeasca/ofere continut de calitate; mizeria care a ajuns sa fie imprastiata de mijloacele de comunicare in masa nu e ceva inventat in Romania, asa se intimpla si afara, si pentru asta exista doua posibile cauze: fie scuza imbecila ca “asa vrea audienta”, cu toate implicatiile financiare de rigoare, desi audienta poate fi fara doar si poate formata, educata; sau, daca luam in considerare teoria conspiratiei, asta a fost de la bun inceput scopul mijloacelor de comunicare, ca falanga de propaganda a intereselor politico-economice: timpirea premeditata a populatiei, care in felul asta devine o foarte profitabila masa de manevra; in nici una dintre variante, televiziunile, ziarele si oamenii de presa care au facut pactul cu diavolul nu au a acuza pentru asta decit pe ei insisi…

  21. Inginerul din mine vă dezvăluie o mare bucurie:aceea de a scrie numai de plăcere(e drept,eu scriu altceva si cu un impact mai restrâns),ca o destindere,făcând în principal ceva diametral deosebit.

  22. Faptul ca unii oameni lucreaza la redactiile ziarelor , nu inseamna ca sunt jurnalisti, eu ii consider angajati si atat. Foarte putini stiu sa foloseasca condeiul la scris. Atat am avut de zis.

  23. Am mai citit o data textul, desi nu obisnuiesc sa o fac.
    Dincolo de cuvinte, se vede o marturisire a crezului profesional al unui om ajuns la limita.
    Probabil ca nu intamplator acum.
    Ma inclin in fata omului care a scris un asemenea text din inima si sper ca, dupa ce ai fumat pachetul de dinainte si cel de dupa, sa nu gasesti in aceasta un motiv pentru care sa te “impiedici” sau si mai rau, sa “stai capra”.
    “Tot inainte”, draga fostule pionier…

  24. @Invectiva: nu-s lamentari, ci constatari amare. lamentari erau daca ma lasam si ma declaram invins de sistem sau daca JN se comporta ca restul cotidianelor indecente sub conducerea mea redactionala. nu-s omul care sa se retraga invins.
    @VirtualKid: sa-l combat pentru ca are dreptate? inclin sa cred ca-s un om logic, nu ca mi-a luat Dumnezeu mintile

  25. Cred ca totul a pornit cand s-au amestecat televiziunile cu publicatiile scrise si li s-a spus tuturor, generic, “jurnalisti”. Eu nu cred ca e firesc sa fie denumit jurnalist un realizator TV ahtiat pana la sange de rating. Nu spun ca cei din presa scrisa nu vor rating (tiraj mare), numai ca acolo sunt (sau ar fi trebuit sa fie) delimitari stricte intre publicatii de scandal si ziare ‘normale’. Cand insa, a aparut pe TV circul de prin ziarele de scandal in emisiuni de mare succes cum ar fi Acces Direct, Maruta, Capatos si multe altele, cei care le realizeaza si le prezinta, impreuna cu asistentele lor imbracate in lenjerie intima, au luat instantaneu titulatura de “colegi” ai celorlalti care vietuiau deja in trustul respectiv.
    Din punctul meu de vedere exista doar 2 variante posibile si probabile:
    1) Sa continuati sa va faceti meseria in acelasi ‘decor’ si sa fiti in continuare colegi cu personajele respective. Singura voastra ‘scapare’ este ca propriul vostru publica sa inteleaga si sa faca distinctia intre om de televiziune pe de o parte si angajat al unui show gen circ, semi-analfabet sau dupa caz dezbracat 85%, aducator de onanisti in fata ecranelor in scopul obtinerii de rating, pe de alta parte;
    2) Sa va delimitati total de cloaca asta pestrita exact asa cum au facut Tuca si CTP, lucru care ar insemna disparitia voastra din emisiunile zilnice/saptamanale.
    Ar mai fi si varianta 3) care este de fapt cea fireasca, dar care nu cred ca o sa intample prea curand. Si anume sa se faca distinctia intre papusile gonflabile care populeaza emisiunile de onanisti si realizatorii TV care se strofoca sa faca emisiuni decente cu invitati respectabili, in care sexul, violenta si absurdul joaca un rol minor, sau nu exista. Cand n-or sa mai fie denumiti “jurnalisti” cei care fac circ la TV, iar voi n-o sa mai fiti nevoiti dintr-un bun simt exagerat in cazul de fata (ca de, asa v-a invatat pa voi mamica voastra in cei “7 ani de-acasa”), sa-i numiti “colegi”, atunci s-ar atinge un echilibru in ce priveste who’s who, chiar daca toti vietuiti in acelasi trust si apareti la TV pe acelasi post.
    Dar cat timp ciorba-i de perisoare si bucataru’ disperat dupa rating amesteca frenetic in ea, cu parere de rau, sunteti toti in aceeasi oala, iar publicul cand ia cu lingura din farfurie, ca va place sau nu, consuma la comun Ciutacu cu Bianca si Badea cu Gherghe… Banuiesc ca asta-i motivul (sau macar unul dintre motive) pentru care unele persoane n-au avut nervii atat de tari si cand au vazut ca din supa se transforma-n ciorba, si-au luat frumos talpasita. Caci altfel am fi consumat astazi si niscaiva Tuca cu Capatos si poate CTP cu Maruta.
    Asa ca if you wanna tango, keep dancing on manele.

    +1

  26. L-am vazut pe gusa la emisiuneau unui papagal, labe 1 teve si sarise cu bocancii pe CTP. Toti “jurnalistii” prezenti in acea emisiune nu se ridica nici pana la glezna Popescului. Cel putin din punct de vedere al talentului literar. Hai sictir gusa,mihaiu,andronic,moraru mihai neamtu(a 10-a republica) si turcescu. Nula a nula e palmaresul vostru.

  27. De acord cu
    @Cristina pe 19 October 2011 la 16:03.
    Lasă-i pe ai lui Badea la împins vagoane. De ingineri e nevoie în alte părţi (şi io-s unu’, cu şcoala făcută la pel de “pe bune”).
    Un profesor ne spunea în anul 5 că un inginer se descurcă şi la aprozar, pe cînd un “aprozarist” nu va fi niciodată inginer.
    Un exemplu clar că profu’ meu avea dreptate e un nene numit Ciutacu. Numa’ că nenea ăla nu lucrează la aprozar.
    Banzai!

  28. Sunteti pe cale de disparitie…vb de cei buni,sunteti minoritari intr-o tara majoritara.
    Se cer stiri-telenovele,inmormantari si nunti,accidente si prostitutie:(
    nu stiu cat e de frustrant pt tine,dar pt cei care vad zilnic asa ceva…e de-a dreptul morbid

  29. Victore,
    Offtopic
    Am citit ca Jiji a fost achitat la ICCJ in dosarul “sechestrarii” hotilor care i-au “rapit” masina. Inteleg ca mai urmeaza n recursuri pana se va ajunge la sentinta finala.
    Dar am o intrebare: daca Jiji va fi declarat nevinovat, cine ii va da inapoi cele 3 saptamani de parnaie? Ce se va intampla cu procurorii si judecatorii care l-au trimis in arest preventiv?
    Ce se intampla cu procurorii si judectoarii corupti care nu-i trimit dupa gratii pe cei care merita cu adevarat (cum e si Jiji, dar pentru alte cauze)? Ce se intampla cu politistii care nu-si fac treaba si lasa mafioti in libertate (vezi Craiova, Piatra Neamt, Giurgiu, etc.)?

  30. @bigradu: cand am pus aceleasi intrebari cu ale tale, in timpul desfasurarii cazului, am fost acuzat ca sunt fie cumparat de Becali, fie impotriva ca statul sa se pazeasca de oameni periculosi.

  31. Poza care insoteste comentariul este EXCELENTA !!! Ar trebui sa studiem mai mult comportamentul animalelor . Cred ca ar ajuta!
    Traim intr-o societate dezumanizata , cu jurnalisti care nu mai ies din dormitoarele ”vedetelor” si de sub fustele lor , oricare ar fi ele : din muzica , arta sau politica .
    Imi pare rau sa spun dar si Antena 3 incepe sa devina ” un ziar colorat ” …
    Mai sunt 2-3 emisiuni , printre care si a ta , care mai tin standardul ridicat !!!
    Daca si astea vor ceda …

    In alta ordine de idei : faptul ca esti inginer nu are nici o importanta . Cunosc ingineri ” manelisti ” care nu au nici o treaba cu bunul simt sau ratiunea !
    Esti OM si un adevarat profesionist in meseria ta si asta spune totul !

    Cu respect !…

  32. sincera sa fiu si pe mine ma cam scoate badea din sarite, a devenit foarte rau..il apreciez totusi ca pune pasiune in ce face si in mod sigur nu este usor sa vb singur 1h de atatia ani … pt asta toata stima si respectu’

  33. Jurnalist esti si jurnalist vei ramane, chiar daca o sa vorbesti singur sub dus, pentru ca tu vezi lucrurile din jurul tau, ai perceprtia realitatii, chiar daca intr-o zi vei alege sa exersezi o alta meserie, tot ca jurnalist vei vedea tot ce te inconjoara.

  34. @Victor: fiecare-si face treaba(munca) in
    maniera in care crede de cuvinta si lumea-l
    judeca sau nu pentru asta; ca s-o pune semnul
    “==” intre confratii din departamente diferite
    (ori alte situatii) din trusturi si ca unii
    nu merita statutul respectiv, ce poti face ?!
    fiecare stie insa citi bani face pielea sa.

    apropo de cliseul cu cel ce te scoate din
    rahat nu-ti vrea neaparat binele, iar ala
    care te baga in el (in rahat), nu-ti vrea
    musai raul si maimutareala 🙂 .
    http://www.youtube.com/watch?v=-voSeMiSYxc

    “mai topic” ar fi faza cu recensamintu’ lu’
    peste prajit si furnizarea unor date cu
    caracter personal unora care ar putea fi
    vecinii mai “saritori” si mai slobozi la gura
    ce s-au angajat ca recenzori.
    oportunitatea unui astfel de recensamint
    in aceasta maniera (structura, intrebarile,
    anul de gratie dinaintea alegerilor si
    valorificarea rezultatelor) ar trebui sa
    puna pe ginduri pe orice traitor in Ro.

    @shogunu: bine ai revenit, bre ! 🙂

  35. Domnule Ciutacu,
    Dupa 6 ani de presa scrisa si 2 ani de televiziune in care am vazut mai multe cadavre decat majoritatea cunoscutilor mei la un loc, am invatat ca mortii spoiti pe caldaram fac cel mai mare rating si vand ziarele ca pe painea calda. Pe diploma mea de licenta scrie jurnalist. In aceste conditii, imi vine sa o folosesc pe post de hartie igienica. Macar Dvs. puteti sa va mandriti cu o meserie adevarata, fie ea si nepracticata.

  36. Cand vorbeste de ziaristi, Mircea Badea il are in fata, probabil, pe Cartianu! Sper sa ramaneti la fel si dupa subordonarea la CNN !

  37. Personal, cred ca CNN minte la fel ca si Obama. Sa spui pe Antena3 ca toata Libia aplauda uciderea lui Ghaddafi, uitand cel putin triburile care l-au sprijinit, e un inceput nepromitator!

  38. @Doru Danciu: Inteleg ce vrei sa spui, dar spre exemplu si in Romania era o bucurie generala cand au fost executati ai nostri, insa ma indoiesc ca in noaptea dintre 21 si 22 Decembrie au disparut toti comunistii. Cred ca asa se obisnuieste. Sa se mearga in directia ‘valului’. Cred ca-n ’45 in Germania, dupa ce a murit Hitler, o lume intreaga vorbea despre cat de fericiti sunt Nemtii ca au scapat de Fuhrer, numai ca pana in 30 Aprilie, nenorocit asa cum era, a avut suportul covarsitoarei majoritati a populatiei. Dar, “regele a murit, traiasca regele”. Nu cred ca CNN sau A3 se inscriu in afara rolului manipulatoriu pe care il au trusturile media cu importanta mare (in general de stiri), asa ca ce s-a zis se inscrie in ‘trend’. 🙂

  39. felicitari pt afilierea cu CNN, pentru emisiunea de aseara unde toti erati toti foarte emotionati(cel putin mie asa imi pareati) multumim in primul rand pt asa invitati, numai unu si unu cat despre articolul dvs. cam aveti dreptate, dar ce ne facem ca sunt atatia copii care dau la jurnalism, oare de ce se pregatesc, ca sa ajunga sa scrie numai de rahaturile astea care se numesc ziare(cancan…/.etc) sincera sa fiu si mi-e imi este sila cand vad la tv numai panarame si papusi gonflabile, dar am o obtiune si anume telecomanda.la inceputul anului am fost in belgia, si ma uitam si eu la tv ca prostu, nu am vazut decat decenta pe posturile lor, nu femei cu sanii pe afara la stiri sau la meteo, in ziare nu am vazut tiganeala si vad ca le merge super bine, cu toate astyea o admir si o pretuiesc pe colega ANDREEA BERECLEANU. cu stima dle Ciutacu si ramaneti al naibii de bun in continuare. dana

  40. ce tari suntem ca sunt “copii” care dau la jurnalism; cam cate: 2-3-15? si atata timp cat avem o “obtiune” suntem intelectuali….Doamne…Victore, am impresia ca te-ai lasat si tu pagubas; nu cred ca nu te apuca pandaliile cand citesti CUM scriu altii pe aici;

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.