Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Cum mi-ar sta cumătru cu nea Trăian?

Cum mi-ar sta cumătru cu nea Trăian?

ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ ȘI SCRIPTUL

Am făcut-o și pe asta! Unii spun c-am făcut-o europarlamentar, alții c-am picat la pace. Unii zic c-am fost mârlan, alții că am încercat s-o intimidez. Toate părerile astea, la un loc, pe care le respect, dar atât, îmi întăresc ideea c-am făcut o treabă bună. Și-am generat într-o oră de emisie știri cât toți închipuiții într-un an.

Unii – puțini, evident (ziare.com, JN, Cotidianul) – s-au prins cam cum e cu știrile, majoritatea – nepricepuții și frustrații – nu. E al dracului de grea meseria asta…

UPDATE: S-a trezit și Realitatea. Evident, vărsau cărăbuși bălțați dacă scriau numele emisiunii pe care au avut-o în curte și n-au fost în stare s-o lanseze-n eter.

UPDATE LA UPDATE: Gata, s-a terminat cu șmecheria! S-au sesizat ai mei, şi Mediafax (care bagă şi video). Văzui, într-un promo de largă respiraţie, că are și Cristoiu o exclusivitate cu ea duminică. Fiecare cu exclusivitatea lui, că doar am convenit că facem agenda şi suntem cel mai democratic trust de presă din lume…

MAMA LU UPDATE: S-a deşteptat (mă rog, e un fel de-a spune), după juma’ de zi, şi Oficina de Net a Jucătorului. Fiindcă, probabil, curul august de pupat nu răspunde la sms, iar ei nu ştiu dacă-i de bine sau de rău, au dat-o neutră, de pe Mediafax. La fel şi Oficiosu’. Și o părere care mă bucură sincer…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

231 thoughts on “Cum mi-ar sta cumătru cu nea Trăian?

  1. EBA: “Ţi-am spus, nu doresc să jignesc pe nimeni, dar câteodată aceşti oameni (intelectualii) au opinii individuale, nu se pot supune regulilor unui partid. Într-un partid trebuie să te supui majorităţii, chiar dacă ai o cu totul altă opinie trebuie să te supui majorităţii.”

    Intelectualii au prostul obicei de a nu se supune disciplinei niciunui partid. Până şi generalisimul Stalin le respecta această opţiune, şi îi lăsa în plata Domnului. Gândeşte-te la Kapiţa, la Antonov sau la Serghei Korolev, părintele erei spaţiale. Asta e menirea lor, a intelectualilor. Să se îndoiască tot timpul de certitudinile afişate în lozincile propagandei idioate.

    Draga mea fetiţă, îţi poţi tu imagina un Galileo Galilei, supunându-se majorităţii care o ţinea pe-a ei că Pământul ăsta pe care calci matale ar fi nemişcat, adică ţeapăn ca un mort în păpuşoi?

  2. EBA: “Eu vreau să ştiu de ce au avut ceva cu mine? Au avut ceva cu mine doar pentru că sunt fata lui tata… Ţi-am spus, nu doresc să jignesc pe nimeni, dar câteodată aceşti oameni au opinii individuale, nu se pot supune regulilor unui partid. Într-un partid trebuie să te supui majorităţii, chiar dacă ai o cu totul altă opinie trebuie să te supui majorităţii.”

    Intelectualii au prostul obicei de a nu se supune disciplinei niciunui partid. Până şi generalisimul Stalin le respecta această opţiune, şi îi lăsa în plata Domnului. Gândeşte-te la Kapiţa, la Antonov sau la Serghei Korolev, părintele erei spaţiale. Asta e menirea lor, a intelectualilor. Să se îndoiască tot timpul de certitudinile afişate în lozincile propagandei idioate.

    Draga mea fetiţă, îţi poţi tu imagina un Galileo Galilei, supunându-se majorităţii care o ţinea pe-a ei că Pământul ăsta pe care calci matale ar fi nemişcat, adică ţeapăn ca un mort în păpuşoi?

  3. @ daniel : « cat de departe e societatea asta in care traim de toleranta, de ideea ca civilizatia tine si de acceptarea expunerii altui punct de vedere (chiar daca nu esti de acord cu el) »
    Nici toleranta , nici intoleranta nu sint bune sau rele prin ele insele, doar prin relationarea lor in context le poti stabili valoarea. Si asta e o chestiune de-a dreptul organica. Sau vrei sa spui ca intoleranta organismului tau fata de un cancer e o chestie rea ? Toleranta fata de o tumoare ar fi mai buna, ti-ar da un sentiment de superioritate morala sa stii ca sistemul tau imunitar tolereaza celulele canceroase ? Sau poate ar trebui sa fiu intolerant doar cu tumoarea in sine si sa tolerez cu zimbetul pe buze metastaza ? Ei bine, Traian Basescu e un cancer pentru Romania. Desigur, Elena Basescu nu e Traian Basescu. Perfect adevarat. Dar, pentru ca aschia nu sare departe de trunchi permite-mi sa fiu circumspect, neincrezator, reticent si sa astept sa demonstreze ce poate si cum poate, cine e si ce face. Fiecare pom se cunoaste dupa fructele lui iar ce am vazut pina acum, putinele roade nu imi stirnesc entuziasmul.
    De ce Dumnezeu uitati toti ca in politica in general, in Romania de azi in special, nu e vorba de un schimb de idei intre virgine bisericoase ! E bataie pentru PUTERE, BANI, RESURSE. Baietii astia din politica va aburesc cu stinga-dreapta, doctrine, ideologii, toleranta dar pentru ei singurul scop in viata sint banii si puterea. Scop nu mijloc ! Nici unul dintre ei nu vrea puterea cu gindul de a face un bine celor pe care ai va conduce, binele lui e primordial, al nostru e tolerat ca efect secundar, asta daca nu costa prea mult pentru ei.
    Sint intolerant fata de Elena Basescu pentru ca nu vreau sa-i ofer putere ! Ar fi o risipa stupida. Nu poate, nu stie si nu are experienta necesara ca sa ma reprezinte, pe mine personal, nu mai zic de sute de mii de oameni. Nu vreau sa-i ofer un salariu de 7000 de euro pe luna, masina si sofer unuia pe care nu il cred capabil sa faca ceva, care nu e capabil macar sa-si vorbeasca normal limba materna. Nu merita sansa asta ! Cine ma reprezinta trebuie sa posede un IQ cel putin egal cu al meu, Sint intolerant cu cei mai prosti decit mine atunci cind ei vor sa-mi conduca viata !

  4. Ne-am radicalizat. Nu mai putem gandi decat in termeni de “pro” sau “anti”. Mai ales atunci cand vorbim de jurnalisti. Nu-i vorba, jurnalistii insisi s-au pus in aceasta postura. Numai ca, din cauza acestui tip de judecata, nu mai vedem normalitatea. Constituita si din emisiunea de joi seara. Emisiune care ar trebui privita ca o lectie. De jurnalism si de normalitate, deopotriva.
    Felicitari.

  5. @ciutacu

    reactia lui antonescu privitoare la ceea ce a spus eba despre drogurile usoare mi s-a parut mai mult decat disproportionata si exagerata. problema nu ar fi ca el nu este de acord cu asta (o argumentatie care a contribuit mult la pozitionarea mea in tabara opusa lui este cea de aici, ci cu modul in care a ales sa-si faca optiunea cunoscuta. aruncand cu noroi si punand in balanta somerii.

    intrebarile mele:
    1. a fost premeditata afacerea?
    2. daca nu, tie cum ti s-a parut reactia lui?

    P.S. mentionez ca l-am ascultat pe antonescu live spunand aceste lucruri, linkul catre hotnews este doar pentru cei ce nu au avut prilejul.

  6. Degeaba o mai aburiti domnu’ Ciutacu. Pentru simplul fapt ca ati invitat-o, ati sugerat opiniei publice ca merita atentia. De altfel, vad ca sinteti foarte apropiati.

  7. Mai Victore(inspirata a mai fost mamitica ta cand ti-a pus numele asta)…
    Eu nu ma uit la tembelizor de f mult timp…asa ca,te rog sa ma ierti,dar pana azi cand ti-am descoperit blogul,n-am stiut de tine…
    Ce sa zic…m-ai cucerit si-ti marturisesc deschis ca m-am indragostit “instant”…(nu-ti face griji sunt inofensiva).
    Esti bun “rau”…ai un umor inteligent si o expresivitate…de invidiat.
    Cat despre invitata ta…cred ca face si ea ceva bun(probabil fara sa realizeze)…fata mea(16 ani),se pregateste si-si doreste foarte mult sa ajunga politician ca sa poata schimba ceva in tara asta…Elenuca noastra sa-i fi starnit ac dorinta?!…nu stiu…dar,daca din ce in ce mai multi tineri vor prinde curaj,sa…”ia atitudine” si sa se implice in politica romaneasca, vazand-o pe EBA noastra atunci e si ea buna la ceva…oricum e mult mai bine decat exemplul pe care-l da Columbeanca…”esti tanara,arati bine si ai curaj…marita-te cu tataia,numai BANI sa aiba”.
    Eu pe EBA o vad doar ca pe o provocare pt generatia tanara.
    Intorcandu-ma la tine…sa stii ca SUNT CU OCHII PE TINE…ai grija ce faci…
    Eu una, te iert ca esti cel mai bun…

  8. Luminiţei, de mai sus.
    EBA e prscurtarea de la E BAni!
    Dacă fiică-ta şi-a ales ca model EBA şi nu relizează, la 16 ani, că personajul are mari probleme cu gândirea si vorbirea, e cazul să aveţi o discuţie serioasă.
    De mirare! Fiindcă adolescenţii si copiii se prind imediat când au de-a face cu o persoană cu handicap şi-l exclud din universul lor cu cruzime.

  9. Domnule Ciutacu, ati făcut emisiunea cu EBA ca să răsturnaţi nişte balegă de elefant peste ea, dovedind totuşi că nu-i vreţi răul sau aţi scos-o din rahat dovedind totuşi că nu-i vreţi binele?
    De obicei nu folosesc nici tonul si nici mijloacele acestea verbale, dar mi-e teamă că despre acest subiect nu se poate discuta in alti termeni si mi-e şi mai teamă că aţi incercat să împuşcaţi doi iepuri dint-un foc.
    Dacă preţul trofeului vânătoresc obţinut sau presupus e scăderea credibilităţii dumnevoastră, nu merită.

  10. Victor, fara sa ma pierd in “vorbe grele”, nu vreau decat sa aflu daca pe tine te-a convins ca sa o votezi. Acest raspuns venit din partea ta ar tine loc de concluzie la emisiune, ca si-asa nu te-au mai lasat colegii din studio sa inchei cum ai fi vrut pt. ca depasisei timpul de emisie.
    Si daca raspunsul este negativ poti sa ne zici cui ii pui stampila-n frunte? … Nu de-alta da’ „eu cu cine votez, monchericule”!?!
    Esti pe receptie? Previzionez un raspuns diplomatic din partea ta. Adicatelea, deloc 😉 … ca sa nu se supere fata lu’ tata!?!

  11. @Livia: m-a convins demult. n-o votez. la fel cum nu votez pe nimeni. nu ma duc. revin la traditie. poate la prezidentiale sa ma urnesc din casa…

  12. Draga Renata,
    eu nu am afirmat ca EBA este modelul fiicei mele ci tocmai furia pe care o simte in momentul cand o vede si O AUDE o face sa se pregateasca sa intre in politica si SA O DEA LA O PARTE.
    Nu am spus ca este un exemplu pt tineri ci o PROVOCARE.

  13. Ciutacule,stii vorba aia…dragostea mare tradata se transforma intr-o ura mare,asa s-a intamplat si cu mine dupa ce te-am urmarit la emisiunea cu fatuca aia.
    Sa ai o zi buna:)

  14. 2

    P.S.
    Nu inteleg de ce mi-ai sters unul din comentarii,a fost cat se poate de civilizat.

  15. daca nu o chema basescu, incepea chiar sa-mi devina simpatica.
    felicitari pentru emisiune.

  16. Domnule Ciutacu, ce se intimpla de ce comentariul meu nu apare.A fost cumva cenzurat??

  17. Vad ca esti pe cale de a ti se retrage titlul de “Tonomat”. “Tradareee!!!”
    (Caragiale e cu noi…) 😆

  18. Draga/Bai Ciutacu

    stii ce, nu ma intereseaza ca pretinzi ca ai fost subtil, sau ca ai folosit ironie fina sau mai stiu eu ce; in ochii norodului, majoritatea mediocru si prost, care nu interpreteaza, ci iau de-a dreptul, si o iau de 20 de ani, Baseasca asta cretinoida a fost creditata de tine, ca ai fost dragut si politicos cu ea; (probabil ti-ai si imaginat-o un pic pe masa, ca e frumoasa si hormanii tropaie); dar pt ca e tanara, slaba cu ingerul si frumoasa nu inseamna ca trebue tolerata si bagata in Parlamentul European, sau menajata, ca asta o va intrece pe Udrea, si Udrea a fost votata, cu toata nesimtirea, minciunea, jegosenia, ipocrizia ei. Paraziti din astia trebuie executati din start, altfel ti se urca in cap; le dai un deget si te fura cu totul! Ai grija, ca te adresezi si mediocrilor si prostilor, prin TV, nu numai inteligentilor rafinati care pricep aluziile si inteligenta ta incriptata.

  19. In cunostinta de cauza sau nu, Eba sustine o cauza pozitiva. Pana acum este singurul lucru pentru care as vota-o. Reactia vehementa a publicului denota o totala lipsa de informare! Este nevoie de o discutie publica deschisa pe tema drogurior in general, si trebuie sa aflam si sa realizam ca anumite droguri ilegale sunt de fapt total benefice, marihuana este un exemplu in acest sens. Potentialul medical al acestei plante ar falimenta mai toata industria farmaceutica! Acesta este adevaratul motiv al incriminarii marihuanei! Ce naiba, sta la indemana oricui sa afle acest lucru pe internet! Nu asteptati sa aflati astfel de adevaruri la TV! Wake up!
    Domnule Ciutacu, si dumneavoastra faceti parte din media TV, deci implicit, in cunostinta de cauza sau nu, sunteti partinitor in legatura cu dezinformarea pe aceasta tema.
    Sincer sa fiu vedeam in Crin Antonescu o speranta, … dar ce mai … serviciurile lui au aratat ca Eba a fost in mod exagerat taxata. Iar reactia lui isterica referitoare la legalizarea marihuanei m-a lasat masca, chiar nu stie pe ce lume traieste si care sunt adevaratele probleme! Sorry Crin, acum am realizat ca esti la fel ca toti ceilalti de pana acum. You just need to open your mind!
    Mai general vorbind, cei ce ne conduc (din umbra) stiu foarte bine ca anunmite droguri ilegale (psihedelicele in mod special) ne pot trezi din negura prezentului, sa ne deschida constiinta si sa realizam ce se intampla cu adevarat in aceasta realitate. Ei vor de fapt sa ne mentina in continuare la acest nivel de inconstienta. Acesta este de fapt morbidul scop al razboiului contra drogurilor!

  20. @Victor, multumesc pt. raspuns. Foarte rau ca nu votezi. Chiar daca nu merita niciunul, eu voi vota probabil dupa partid numai ca sa-i amendez pe cei care nu trebuie sa se califice. Intelegi? Asa ca du-te macar sa-i amendezi. E un drept si-o obligatie.

    @Petro, subscriu frazei acesteia care mult adevar graieste: “Paraziti din astia trebuie executati din start, altfel ti se urca in cap;” Se-aude pana la tine, Victor?

  21. Domnului Ciutacu: mulţumesc că nu mi-aţi răspuns! Prefer întotdeauna o tăcere onestă unei minciuni de circumstanţă.
    Domnul care semnează Petro e de citit şi de luat în considerare.

    Luminiţei: Iertare! Eu am înţeles exact pe dos. Mi-a mai venit inima la loc. Baftă fiicei tale, atunci! 🙂

  22. @ayahuasca
    S-a răzgândit. N-o mai susţine (mă refer la cauza drogurilor uşioare – cum ar zice domnia sa). Votaţi pe altcineva sau pe nimeni, şi nu vă creaţi iluzia că în România anului 2009 o să avem dezbatere pe această temă, că-i derizoriu.

  23. Victor si daca nu vom vota niciunul, ce se va intampla? NU CUMVA “CINEVA” POATE SA PUNA STAMPILA PE UNELE BULETINE DE VOT ?
    TOT NU INTELEG CE SE “REZOLVA” CU NEPARTICIPAREA MULTORA LA VOT?!

  24. Va salut domnule Victor Ciutacu, va apreciez foarte tare modul in care abordati politicienii romani cat si pozitia dumneavoastra vis-a-vis de tot ceea ce se intampla in tara pe plan politic. Urmaresc emisinea Sinteza Zilei cu ritmicitate si apreciez comentariile dumneavoastra atunci cand participati la emisiune. Am observat ca echipa antena3 din care faceti parte si dumneavoastra promovati ideea de a nu mai merge la vot. Eu sunt de acord insa, ce facem in momentul in care, vor vota minoritatile care si asa au un cuvant de spus la noi in tara. Daca vom ajunge sa fim condusi de unguri sau de tigani? Poate nu stiti dar peste tot in Romania exista asa-zisii “Bulibasa” care, in fiecare campanie electorala , sunt cautati de oamenii politici care negociaza (cumpara) voturile din acea zona populata de rommi condusa de ei. Sunt multi factori la noi in tara de care depind alegerile, iar ceea ce incercati sa faceti dumneavoastra impreuna cu Mircea Badea si restul… este egal valabil ca si cum de maine un grup restrans de oameni hotarasc sa protejeze mediul inconjurator folosind produse ecologice si folosind ca mediu de deplasare bicicletele. Si restu? (cei care sunt multi) si care nu gandesc asa, carora nu le pasa… cei care traiesc in mediu rural unde stiu ca politica inseamna ca odata la 4 ani sa primeasca produse sau bani pentru un vot? Parerea mea este ca acei oameni vor merge la vot si vor fi manipulati iar de iesit, va iesi cine trebuie. Tot respectul.

  25. Apropos de chestia cu drogurile usoare : e adevarat ca europarlamentarul Adina Valean (prietena lui Crin…) a votat in Parlamentul European o rezolutie prin care nu se condamna drogurile usoare ?

    Tu trebuie sa stii asta… 🙂 !

  26. Doamne fereste,vorba ateului, de vreo cumetrie cu nea Traian, bun pentru reclama la spirtoasa Unirea. Cine ţi-a fost o dată duşman nu-ţi va fi niciodată prieten!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.