Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > “Cultura” monologului politic nervos

“Cultura” monologului politic nervos

În spaţiul public, toată lumea e încordată. Oamenii nu mai au răbdare să se asculte reciproc. Fiecare dintre ei are urechi numai pentru el însuşi. A devenit aproape imposibil să mai porţi un dialog. Toţi vor să-şi recite poezia şi restul să-i asculte. Şi-au descoperit vocaţia de patefon. Monologhează. Iau foc dacă-i opreşti din perorat. Nu răspund la întrebări. Declamă. Adevărurile absolute sunt la ei. Ceilalţi să ia act. Cei odinioară raţionali, culanţi s-au schimonosit. Parcă-s focoase armate.

Joi am mai descoperit doi; cu neplăcere, pe pielea mea, pe nervii mei. Cu Laszlo Borbely şi Sorin Oprescu era cândva o plăcere să stai de vorbă. A fost odată ca niciodată. Acum reacţionează de parcă-s muşcaţi de şarpe. Intuiesc prin ce trec. Ţara-i un butoi cu pulbere. Ei sunt printre responsabili. Dar şi printre beneficiari. Administreză, candidează, stau cu procurorii la uşă. Dar şi culeg roadele. Le înţeleg şi stressul, şi nervii. Nu înseamnă că le şi accept ieşirile. Am momente când reacţionez tăios. Am şi momente când mă acresc. Şi-i las în importanţa lor. Să-i vadă cei ale căror voturi i-au dus unde sunt azi. Nu i-am obligat eu să se facă politicieni şi, ulterior, demnitari. Şi nici voi. Au muncit, au dat din coate, şi-au dorit. Le-a ieşit. Sunt când pe val, când sub el. Nu se sacrifică pentru popor. Îşi consumă – fizic, nervos, mediatic – etapele carierelor pe care şi le-au construit.

În campanie vor redeveni amabili. După scrutin, le va trece. Viaţa e rotundă.

P.S. Ca să preîntâmpin iar valul întrebărilor insinuant-îngrijorate, nu m-am certat cu Sorin Oprescu, continuăm să ne vedem de două-trei ori pe an (oriunde altundeva decât în Primăria Capitalei), nu i-am cerut nimic ca sa mă refuze, nu mi-a promis nimic ca să nu se ţină de cuvânt. Pentru mine, rămâne un primar mult peste media celor postrevoluţionari, acelaşi om special, de care mă leagă nişte vârfuri ale carierei (cred că şi pe el are ce-l lega) şi nişte momente de nebunie frumoasă, dar prietenul e unul, iar primarul e altul. I-am promis public că nu voi tăcea dacă sare de pe linie şi nu fac altceva decât să mă ţin de cuvânt. Binevoitorii cu memoria scurtă pot căuta prin arhive momentul în care s-a lansat în campania prezidenţială şi i-am pus imaginile cu el jurându-se că n-o va face.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

83 thoughts on ““Cultura” monologului politic nervos

  1. mi s-a parut amuzant la borbely ca tot el era suparat dupa ce el a fost primul care a vorbit rastit (spre tipat, spre ridicat si aplicat 2 palme) (ma refer la emisiunea alexandrei unde ati fost invitati, Borbely si tine). eu consider corect faptul ca l-ai intrerupt din “poezie” – am incercat sa-l urmaresc mai bine de 3 min si nu am inteles nimic – vorbea de parca vine de pe o alta planeta (si tot el ti`a reprosat ca traiesti in alta realitate – raspunsul e clar DA – lumea lor, a celor care ne conduc, nu are nici o legatura cu realitatea din … Rahova sa zicem)
    am constat cu surprindere ca incepe sa dispara si bruma aia de bun simt de la maghiari – erau ceva mai ponderati (mai sarise unul in sus cu o seara inainte cand Badea ia zis ca iar placea mult de tot ca udmr sa dispara din viata politica) … ufff asa`i cand ai multe griji pe cap si mimezi ca ai conduce o tara.

  2. @ソリン
    CITAT: “…Eu la vremea aia am exclamat “asta e lovitura de stat, marele
    cirmaci n-are cum sa cada asa de simplu”…”

    va admir clarviziunea, daca v-ati gandit la asta atunci in momentele alea. orice carmaci ar cadea simplu daca exista curaj, determinare si daca cutitul ti-a ajuns la os. vezi ghadafi, mubarak etc…in ceea ce priveste teoriile conspirationiste despre revolutie este usor sa faceti un amalgam de acuzatii si sa explicati usor din condei ceea ce s-a intamplat la revlutia romana. am incercat pe blogul meu sa combat aceste teorii si voi continua pentru ca noi ca popor meritam sa fim mandri de istoria noastra si sa realizam ca nu “puterile” ne vor schimba viata ci noi, atunci cand vom iesi mai des din letargie. nu degeaba imnul nostru incepe cu “desteapta-te..”. ar fi cazul sa o facem mai des daca vrem sa se schimbe ceva in bine in viata noastra. analizand putin psihologic as spune ca nu ati miscat nici un deget atat inainte cat si dupa revolutie sau “evenimente” asa cum le denumiti dumneavoastra.
    Ca aceste evenimente au schimbat cursul istoric al romaniei nu este prea greu de inteles si incapatanarea asta de a ramane la conceptul de “evenimente” este de neinteles. termenul de revolutie este folosit pentru toate evenimente din 1989-1990 asa cum este deasemenea folsit pentru “revolutiile arabe” din 2011, cu toate ca schimbarile democratice in aceste tari sunt de abia la inceput.
    cu siguranta asteptati “marile puteri” sa vina sa va elibereze si cu siguranta asteptati si astazi cumninte ca cineva sa va schimbe destinul si sa va convinga ca nu “sferele de influenta” va modeleaza viata.
    sunt de acord cu @mihaela cand spune despre afirmatia dn. valentin stan
    (“Dragii mei, ceea ce ati facut voi in ’89 nu a fost revolutie”.) ca exprima citez: “(dispret si nesimtire)”.
    sau daca as interpreta cuvintele dnlui Stan i-as spune:
    “Domnule Stan, ceea ce am facut “NOI” a fost o revolutie!”. un DA raspicat! si spun “NOI” deoarece dn. STAN probabil avea altele mai bune de facut pe vremea aceea!
    deci, dn. stan ar trebui sa vorbeasca depsre ceea ce a facut el si nu sa interpreteze ceea ce am facut noi!

  3. Andre Malraux spunea asa:”Prietenia inseamna sa fii alaturi de prieteni nu cand au dreptate,ci atunci cand ei gresesc.” Un prieten adevarat nu te linguseste ieftin cand ai si cand nu ai dreptate.Unui prieten adevarat ii pasa cand gresesti si doreste sa te corecteze. Iata de ce cred ca Sorin Oprescu stie ca atunci cand te-a ales ca prieten,s-a bazat pe faptul ca vei reactiona atunci cand “va sari de pe linie”.
    In schimb dl. Borbely a devenit un soi de clona PDL-ista ,cu iesiri din ce in ce mai lipsite de eleganta si bun simt,turuie ca Boc,ameninta ca Visan, Popoviciu sau Mircea Andrei,te prosteste in fata ca d-na Udrea sau Voss,sau Andreescu,decreteaza si concediaza ca Basescu.Romanii au mai inghitit aceasta atitudine maghiara in trecut,si nu s-a terminat bine pentru unguri.Imi doresc ca USL sa-i lase la odihna ani multi pe cei din UDMR,in asa fel incat sa reinvete bunele maniere.

  4. In cea ce priveste 1989 pe care l-am trait pe viu, am exact acceasi parere cu ソリン , dar am o intrebare tampa: de ce comparam ce se intampla acum cu ’89? Cred ca vorbim de lucruri total diferite: astazi nu vrem sa schimbam radical un sistem comunist cu opusul sau ci mie mi se pare ca in general vrem sa dispara din scena un individ care ne haituieste in ultimul hal (cu toata haita de care s-a folosit ca sa o faca), si speram sa apara cineva care sa ne mai lase sa respiram cam asa cum ne-am dori si noi. Respectiv, oamenii politici care ne-am dori sa tina cont si de nevoile Agorei.Protestez eu oare intr-un alt film?
    Ca s-ar putea ca finalul sa arate jalnic, doar pentru ca interesele internationale converg in a-l pastra pe mascariciul asta care se si lauda pentru faptul ca stie sa faca doar compromisuri, asta da,recunosc. Insa ce facem noi aici este dupa parerea mea, o miscare ce ne arata ca suntem vii,ca poporul roman inca exista, si daca nu o aratam, nu cred ca am putea avea vre-odata pretentia sa ne si observe cineva, respectiv sa se sinchiseasca de noi. Concluzie: paradoxal, desi poate fi influentata din extern, miscarea este o actiune interna, in totala deosebire cu 1989, cand scenariul a fost unul extern, cu distributie romaneasca.

  5. @ Patratele

    Da, eram nascuta la revolutia din ’89, si nu, nu sunt de acord cu tine.
    O lovitura de stat nu schimba un sistem cu altul (diametral opus).
    Alte comentarii cred ca nu-si mai au rostul.

  6. Da ai dreptate au batut palma au baut aldamasu si au tras la sortii bogatiile tarii.

  7. @justias: nu e clarviziune. E realism.
    Istoria a confirmat-o mereu.
    Cliseele: mamaliga, miorita, etc.
    Fara imboldit, noi nu miscam.
    Intrebare: ungurii si cehii au putut
    inainte de ’89. Noi de ce n-am putut ?
    Eu-s de acord cu Madalin Voicu in ceea ce
    priveste felul in care se misca poporul
    nostru (din pacate).
    Ii pretuiesc pe polonezi pentru trecutul lor,
    atit in timpul ww2, cit si dupa; oamenii
    aia au fost abandonati si tara lor a fost
    hacuita; totusi s-au ridicat mereu.

    @Alina: cea mai mare dorinta a mea e ca
    sistemul asta sa se schimbe, noi sa nu mai
    cersim marilor puteri prin lideri de carton
    diferite chestii neinsemnate in timp ce prin
    poarta din spate scoatem ce mai avem de vinzare.
    Timpul o va spune, ramine doar sa fim consecventi
    daca pornim pe acest drum.
    Ce s-a intimplat in ianuarie era inevitabil si e
    ceva pozitiv, intrebarea e cui va (mai) folosi,
    cine va incerca sa traga sforile din treaba asta.
    Baietii din USL daca vor sa faca ceva pentru tara,
    sa puna opritor la Constitutie pentru a n-o mai
    abuza unul si altul, astfel de a nu mai permite
    anomaliilor sa se propage peste ani pe cocoasa
    noastra colectiva.
    Imprumuti bani in numele romanilor: referendum;
    vrei sa schimbi Constitutia: referendum;
    vrei tu nu stiu ce chestie: referendum.
    Ce-mi mai doresc e sa nu apara partidele extremiste.
    In rest domnii ambasadori care mai fac ei declaratii
    de stapini de plantatii, sa se mai duca ei undeva:
    tara asta ori e bantustan, ori e stat european si
    membru NATO.

  8. @Alina: desi oficial nu mai sintem in comunism,
    eu vreau ca sistemul asta sa se schimbe intr-unul
    democratic PE BUNE.
    Mai e o chestie: nu cred ca trecerea de la un
    sistem la altul e ireversibila, derapaje au fost
    si vor fi mereu.

  9. Nu cad in admiratia lui Oprescu. Nu ii gust glumitele, iar oratoria lui se termina invariabil in “asa mai departe”. Dar, fara a-i pune la socoteala pe Halaicu si Lis (care nu au existat), trebuie sa ne amintim de Basescu si Videanu care in situatii similare fie ne explicau de ce sunt neputinciosi, fie erau plecati in vacanta. Il vad pe doctor pe strazi in mijloc de noapte si in comandamente la prima ora. Vad marile bulevarde la negru si inteleg ca strazile laterale sunt cu probleme. Solutia cred ca este, ca si in alte tari europene (Spania de ex.) a repreluarii serviciilor de salubritate de catre primarii, fiindca se vede clar ca externalizarea lor (ca si a serviciilor de curatenie in institutii), in afara faptului ca a dus la costuri mai mari decat inainte (si la niste baieti foarte bogati), nu au randamentul asteptat. Acelasi lucru la CNADR care ar trebui sa nu mai risipeasca banii aiurea pentru reparatii si deszapeziri, care se fac de mantuiala si sa-si cumpere utilaje si sa faca aceste lucrari in regie proprie. La noi ideea externalizarii acestor servicii se vede ca a fost un esec!

  10. Vremea rea face rau la nervi, multa lume nervoasa si artagoasa si pe aici. Don ciutacu, i-ati bagat in sedinta, pe principiul unde dai si unde crapa! Crapa peste tot. Cat ii priveste priveste pe cei doi, e de intes. Don doctor a dat de foarte greu, iar bozgoru’ nu face decat sa fie el insusi. Habar n-am de unde ideile cum ca blaga- de ex- e om care face si cu care poti discuta, ori ca bozgoru’ mai sus amintit, e altfel. Nu, nu e altfel, nici el si nici blaga, sunt toti la fel: mincinosi, avizi de putere si avere, lipsiti de demnitate, pupincuristi si lipsiti de realism. Toti, fara exceptie, traiesc intr-o tara a lor, populata numai de ei si de ai lor, in care fac ceea ce trebuie, dar intotdeauna impotriva prostilor care pun stampila. Timpurile sunt cacacioase si resimt si ei nasulia, de-aia sunt ceva mai nervosi, altfel sunt tot aia de acum un an ori doi!
    Alfel, il admir pe oprescu, dar cand e vorba de boangheni, iau foc. Ce va ziceam, vremea asta ne nervozeaza la nervii capului. Va salut,

  11. @) ソリン – Cand vorbeam despre opusul comunismului, ma refeream la capitalism, care nu include desigur obligatoriu si democratia. Desigur, de asta ies si eu in piata, in speranta ca vom invata ce este aceasta si ca in ceea ce ne priveste pe noi cetatenii, sa si aplicam in viitor. In rest subscriu tuturor doleantelor pe care le enumerati, si in opinia mea,acetsea se pot indeplini intr-un sistem de piata libera cu reglementari sociale bine definite, in care statul sa nu fie dizolvat, ci sa fie cel care dirijeaza resursele,inclusiv cele umane (prin educatie) in functie de necesitatile societatii. Un Capitalism pur, ca si comunismul absolut este evident utopic,nu are aplicabilitate, datorita dorintei de dominare specifica omului, si asta se dovedeste foarte clar in aceasta perioada la nivel global.Dorinta de dominare a rasturnat de aceasta data sistemul economic in primul rand si nu pe cel social rasturnat de comunism. Poate nu exprim foarte exact, nefiind sociolog, dar batand lumea asta in lung si lat, am constatat si eu vazand lucrurile pe viu. Sincer, sunt convinsa ca sunt eforturi de vointa mari ce ar trebui facute din partea politicienilor si ca nu se vor infaptui foarte repede, insa imi doresc in continuare ca romanii sa se debaraseze de dorinta de a inventa apa si sper ca oamenii tineri ce au umblat prin lume sa aiba sansa de a aplica ce cred ei mai bun pentru ei. In ce ma priveste stiu ca asa mica, am o singura sansa sa particip la o asemenea realizare: incercand sa-i gasesc pe cei ce gandesc ca mine si alaturandu-mi lor vocea. Cred ca omenirea in general trebuie sa traga un semnal de alarma catre cei ce ne conduc, sa le aminteasca in general ca suntem aici pe planeta, cu atat mai mult in Romania unde aroganta stapanitorilor se manifesta in cea mai jegoasa forma.
    Ca in orice criza exista riscul inevitabil sa apara extremisme, insa chiar asa putin civilizati cum suntem, analiza a ce s-a intamplat in al doilea razboi mondial, prezent inca im memoria colectiva recenta, cred ca nu
    le va da sanse sa ia amploare.

  12. @Alina: comunism, democratie in stare pura nu
    cred c-au existat vreodata, cit lacomie si
    dorinta de dominare; restu-i literatura;
    intotdeauna la trecerea de la un sistem la
    altul apar oportunistii, corbii, fostii rebranduiti.

  13. @ソリン – sorin

    CITAT: “..Intrebare: ungurii si cehii au putut
    inainte de ’89. Noi de ce n-am putut ?..”

    pai si noi am putut…de ce fara violenta? pai de ce a fost violenta in egipt, libia, siria, tunisia etc…?
    pentru ca societatea se afla la un anumit nivel de dezvoltare si pentru ca dictaturi de felul celor enumerate dispar poate proportional cu gradul de asuprire si cu aceleasi metode care i-au ajutat sa ramana la putere. de ce a fost posibil sa avem un “cizmar” la conducere? de ce a fost adulat acesta pe stadioane? de ce “intelectualitatea” romaneasca a acceptat atatia ani aceasta maimutareala?
    pentru raspunsuri nu trebuie insa sa mergem atat de departe.
    de ce a fost votat basescu? de ce avem un Oprea, Apostu, Ontanu, Vanghelie, Piedoe, Solomon etc…lista este foarte lunga…
    De ce acceptam noi ca societate ca dna. Anastase, Sever Voinescu sa ne fure pe fata in parlament si sa nu li se intample nimic? mai si vorbesc de un nou mod de a face politica!
    raspunsurile sunt complexe si tin mai ales de noi!
    Noi ii acceptam si nici macar nu ii sanctionam la vot!
    Gradul de toleranta al societatii romanesti la aceste fapte este foarte mare. a fi “smecher” este cumva o mostenire de care este greu sa scapam. dar vom scapa atunci cand vom fi constienti de asta. cand noi toti nu vom lasa ca astfel de oameni sa ne conduca destinele. si nu numai in politica! in spitale, banci, pe strada in orice aspecte ale vietii sociale…
    de ce ungurii si cehii au putut?…
    sa nu ne gandim prea mult! si noi am putut si vom reusi daca ne concentram mai mult la ce avem de facut, decat sa comentam cu jind de ce altii pot sau au putut.

    CITAT: “@MIHAELA: nu, nu schimba..”
    cat despre afirmatiile domnului stoenescu in acel articol eu cred ca ar trebui sa incepem sa gandim singuri si sa nu aplecam “urechea” la ce ne spune domnul stoenescu. dn. stoenescu, prin trecutul sau, as putea folosi cuvinte foarte tari dar nu este aici locul, nu are nici cel mai mic drept moral sa-si dea cu parerea despre revolutie! cat despre revolutie si demontarea teoriilor conspirationiste va sta blogul meu la indemana. “generalii Armatei” nu erau atunci in masura sa dea vreo lovitura de stat pentru simplu fapt ca nu mai detineau controlul. unitatile armatei din capitala fraternizasera deja cu demonstrantii asa ca generalii faceau pe ei de frica atunci! nu mai comandau nimic! asa ca nici nu erau in stare sa dea lovituri de stat!

  14. Nu e valabila si pentru jurnalisti asta cu monologul? (pentru multi dintre ei cel putin)

  15. @justias: lasati “teoriile conspirationiste” si semnele de exclamare,
    n-am fost niciodata adeptul lor; am dat ca exemplu acel articol din
    JN pentru ca e accesibil oricui.

    A doua chestie: dar nu inteleg “de ce-urile” dvs. emise bulk; mi se
    par pura “alintare”; in Ungaria a fost ceva, in Cehoslovacia a fost
    altceva (ca si reactie):
    “pai si noi am putut…de ce fara violenta? pai de ce a fost violenta in
    egipt, libia, siria, tunisia etc…?”.

    Eu v-am spus: poporul nostru drag e de mamaliga si n-are traditie in
    sanctionarea mizeriei prin “nu”. E ceva genetic.
    Asta e motivul pentru care am scris ca nu cred in 100% revolutie,
    referitor la evenimentele din ’89.
    Restul intrebarilor dvs, mersul “pe dupe visini”,
    retorica zglobie, sint cronofage si contraproductive.

  16. erata: am uitat “dar” in postarea anterioara:
    “…A doua chestie: dar…”; mea culpa.

  17. @ ソリン,
    Aveti dreptate, nu sunt naiva sa cred asa ceva, dar tarile nordice dovedesc faptul ca exista deja sisteme aplicabile la om.

  18. Mi se pare de-a dreptu amuzant ca din 70 de comentarii, o persoana a postat de 12 ori. 🙂
    Pare un subiect arzator (“Cultura” monologului politic nervos). 🙂

  19. si, absolut intamplator si deloc amuzant, acea singura persoana te-a trosnit de cateva ori. rezolvati-va diferendele in privat

  20. Perfect de acord. Eu doar constatam ca 8.4% din comentarii apartin unei singure persoane. Nu am nici un diferend cu nimeni. Pentru ca trosnitul sa-si atinga scopul trebuie ca cel trosnit sa se si simta ‘atins’ in vreun fel de catre trosnitor. Cum eu nu port dialog cu persoana respectiva si din principiu nu ma simt jignit/trosnit de persoane pe care le-am catalogat deja intr-un anume registru, nu vad ce diferend ar exista. Fiecare poate sa debiteze orice vrea despre oricine, e liber la pareri. Eu mi-am exprimat in trecut punctul de vedere vis-a-vis de comportamentul respectivului. Nu ma repet si mai ales nu intru in polemici forever. Constatarea mea de 8.4% procentaj de comentarii pe hectar era pur obiectiva. De aici si zambetul meu, deloc ironic. 🙂 Am stat sa numar, din pura curiozitate, abia dupa ce ai facut tu rugamintea cu mail-ul.

  21. referitor la revolutia romana de la 1989, opinia mea este ca pe un fond de profunda nemultumire populara o revolta populara s-a suprapus unei lovituri de stat militare sau de palat ( in 22.12.1989 la ora 12.38 Victor Atanasie Stanculescu l-a deposedat pe nicolae ceausescu de orice putere in stat) dupa care in jurul orei 18 a cedat puterea gruparii iliescu, putand foarte bine s-o cedeze gruparii verdet sau sa o pastreze pentru militari. ulterior revolutia romana intra de fapt pe mana contrarevolutiei. revolutia catre capitalism s-a prelungit aproape 20 de ani si chiar daca este putin probabil o revenire la comunism in mod cert nu s-a ajuns nici la democratie, societatea romaneasca actuala fiind departe de democratie desi are unele accente democratice….

  22. @Victor,
    Nu te mai implica afectiv. Anul trecut ai tins sa-l crezi pe Oprescu cand a fost combinatia cu stenogramele. Tot despre zapada era vorba.
    Eu am o vorba: Cum sa am incredere in cineva cand de-abia pot avea incredere in mine?
    Stima.

  23. Nu stiu daca ai observat dar, enervat fiind, Borbely s-a scapat si a spus ca UDMR a contribuit la blocarea reducerii pensiilor cu 15%. Adica au dat ordin omului lor de la Curtea Constitutionala sa voteze contra legii 😀

  24. Scuze pentru inca un off, dar nu mai pot sa ma abtin. Astazi m-am simtit mai aproape ca oricand de cei din Bucuresti. Si-acum o sa vedeti de ce! Cea cu caciulita tembela si cu spatele, sunt eu si de-asupra minunata mea poezie pe a doua plancarda folosita la protest.
    Niciodata nu am simtit drumul pana la Bucuresti
    mai scurt! Nici cu avionul. II IUBESC PE CEI DIN PIATA LIBERTATII !

  25. Ce-s alea “foLcoase” ??? :p ca focoase stiu ce inseamna.
    Sa nu se mai intample! 🙂

  26. Concetateni, uite inca o mostra de folosire in scopuri proprii UDMR-ului a prostiei partidelor politice romanesti aflate la guvernare din 1990 pana in prezent.Organizatia etnica UDMR cum vedea ca partidele care guvernau erau in pericol sa piarda majoritatea in parlament le cereau inca un favor propriu (neconstitutional in oricare alta tara din lume) acestora care nu vroiau sa plece din fata macelariei. Aceste partide carieriste si puse pe imbogatire au fost in stare sa le ofere totul asa cum a facut si face si presedintele Basescu in ultimii 8 ani de prabusire profunda a Romaniei. UDMR si de data asta in acest an 2012 va profita la maxim prostia actualilor guvernanti pentru a obtine ceea ce nu are nici un roman in tara lui. Ce credeti ca trebuie facut dragi romani? Pas cu pas UDMR si-a obtinut tot ce si-a dorit pe banii statului cu sprijinul partidelor carieriste prin distrugerea sistematica a economiei romanesti fara sa ii pasa nici o clipa. Justificarea UDMR era si este si acum ca o pierdea de fum ca ei au sustinut majorari ale nivelului de trai dar vezi ca ceilalti nu au vrut numai pentru a masca favorurile deja obtinute in loc sa gandeasca ca toate masurile propuse de guvernele in functie sunt profund daunatoare romanilor platitori de taxe si impozite. UDMR a votat toate privatizarile subevaluate(pe nimic) incepand cu IMGB cu 250 000 dolari, ROMTELECOM, BCR, bagatiile solului si subsolului etc si terminand cu PETROM. Desigur, pentru a sta in fiefurile ultraconfortabile de ministri, secretari de stat presedinti de Consilii judetene si de primari au votat si vor vota cu cea mai mare veselie alaturi de PDL si un UNPR – nelegitim si nerezultat din urnele electoratului ci numai din dorinta lui Basescu de continuare a inavutire personale si de grup privatizarea HIDROELECTRICA si a exploatarilor de aur . Ma intreb de ce OPOZITIA nu a contestat la Curtea Constitutionala si ICCJ nici pana astazi nelegitimitatea UNPR in parlamentul tarii? Domnilor parlamentari cinstiti, onesti si cu putin respect fata de romani va rog sa analizati mult de tot ce veti vota ca ROMANII s-au trezit deoarece i-ati despuiat de tot ce mai avea: dreptul la sanatate, de a trai in tara sa, de a invata copii, de caracter, de respect, de siguranta lor si a copiilor si chiar a nepotilor, de demnitatea de roman castigata de stramosi prin lupte grele si i-ati adus la stadiu de iobagi la slugoii straini si romani care au jupuit tara pe nimic. Acestia acum isi bat joc deabsolut tot asa cum a facut si face UDMR care intra in coalitie numai daca mai obtine o HALCA din drepturile legitime ale fiecarui roman. Uitati-va bine ca toate aceste drepturi costa bani din bugetul de stat. V-ati gandit vreodata cat procentual din etnia maghiara in rap[ort cu romanii este bugetara cu salarii mari? Ori asta chiar nu va intereseaza dragi guvernanti. Va rog sa nu mai faceti nici un pas inainte spre distrugerea ROMANIEI deoarece a sosit ceasul cand trebuie sa dati socoteala de toate masurile ilegale, nedrepte si discriminatorii luate numai sa aveti acces la BANUL PUBLIC pentru a-l folosi discretionar si batjocoritor numai pentru clica voastra. VA RECOMAND SA VA DEPUNETI MANDATELE DE LA CEL MAI MIC CONSILIER DE COMUNA PANA LA PRESEDINTE SI SA SE DECLANSEZE ALEGERI SUB UN GUVERN NUMIT DE Uniunea Europeana sau chiar ONU. De ce fiindca in voi nu mai avem incredere nici 0.01%. Sper sa fim intelesi nu va mai suportam pe niciunul !!!

  27. Dl.Ciutacu ce va voi scrie nu are legatura cu politica .Cred ca ati auzit despre exploatarile de gaze de sist din zona Barladului sau mai corect despre firma care prospecteaza terenul.Va rog sa incepeti niste dezbateri publice legate de problema cu care se confrunta barladenii pentru ca aici nu ne asculta nimeni.Pentru detalii puteti citi articole din presa locala ‘Obiectiv’.Va multumesc si am incredere in dvs.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.