Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Cu Naşu-n suflet şi Brătienii pe pâine

Cu Naşu-n suflet şi Brătienii pe pâine

UPDATE: Oficiosul loveşte fulgerător. Cultura de presă a lui Tabacu se-ntinde de la David Prost până la Al Jasira

“Cei care-l au pe Naşu-n suflet” manifestă un comportament tipic de sectă. Indiferent pe ce palier sunt aliniaţi, vorbesc toţi la fel şi se-nchină necondiţionat la icoana Supremului. Dacă ăla tace, cum s-a întâmplat după referendum, sunt dezorientaţi. Fierb în suc propriu, dar nu ştiu ce să facă. Iniţiativa nu-i printre punctele lor forte. Au nevoie de texte prefabricate de alţii. Papagalii repetă vorbele, nu le produc, iar cu natura nu te joci. Finii politici ai Naşului Mare nu-şi pun întrebări, ei n-au dileme. Mustesc de certitudini. Obraznici, agresivi, sfertodocţi cu ifose, suficienţi, deseori violenţi, încearcă să-şi impună prin orice metode punctele de vedere. Şi alea împrumutate pe proces verbal de la comenduirea propagandei portocalii (era să scriu nazistă, puşchea pe limbă). Fiindcă, de regulă, nu-s în stare, intelectual, să formuleze unele. Aşteaptă în poziţie de drepţi ordinul de zi pe unitate, iau act de identitatea obiectivului, îl iau în cătare şi încep să-l toace-n cor. Consecvenţi ca boii, rostogolesc continuu nişte vorbe proaste, calomniază fără mustrări de conştiinţă (nici n-au aşa ceva) şi aşteaptă ca electoratul lor, puţintel la minte sau pur şi simplu interesat, să le preia regurgitările. Şi să facă valul mare, din gură-n gură, până-n fund la taxatoare. (textul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

31 thoughts on “Cu Naşu-n suflet şi Brătienii pe pâine

  1. Acest articol ar trebui pus pe un format mare de hârtie, într-un loc vizibil, să se bucure şi cei care nu ( prea )ştiu ce e ăla calculator, dar sunt suficient de inteligenţi să nu…achieseze la propaganda băsistă.

    Iar pe asta cu “Papagalii repetă vorbele, nu le produc, iar cu natura nu te joci.”, o bag la cap. Ca şi pe altele pe care le-am învăţat de la Ciutacu. 😉

  2. Caracterizare completa.Pe astfel de papagali poti doar sa pui o panza pe colivie,sa-i faci sa taca,si asta o face cel mai bine Crin,are oricand vorbele la el!

  3. Desi n-o sa-ti convina, mai stiu eu pe unii care actioneaza conform dictonului “Multi oameni, aceeasi idee”.
    M-am prins demult ca basistii put, da’ parca nici baietii de ne conduc nu miros a portocale…

  4. Intr-o mare populara de boshevism si hitlerism Crin Antonescu mai rupe monotonismul furtului si hotiei din tara romaneasca. Nu stiu daca stia nestemata poveste a Oanei Stancu dar cu siguranta a ramas perplex la rezumatul prezentat in emisiunea lui Gidea. Daca va vrea sa ajunga Presedinte va avea cu siguranta problemele lui Constantinescu. Raman la convingerea ca Romania nu are nici o sansa de insanatosire nici dupa 100 de ani.

  5. Am citit pe jurnalul, si am dorit sa intru si sa-ti spun ca articolul ii superb. Parca ar fi gandurile mele.

  6. Expresia “până-n fund la taxatoare” a facut cariera precum ailalta:
    “sa se dea la toti ca s-ajunga”. Cind ziceam ca “martorii lu’ base” sint
    niste clone si ca n-ai nevoie de REGEX ca sa-i dibuiesti, lumea tacea.

    Ma tot gindesc la fraza antologica despre colonizarea Romaniei a
    maestrului Ilie Serbanescu si la ce debiteaza slugoii guvernatorului:
    daca aici e vorba de colonizare, si evident este, atunci, cum tu, un
    rahat pe băţ care reprezinta o entitate straina ce vrea sa ne prade
    resursele, sa ne invadeze teritoriul, sa ne distruga ori asimileze
    cultura intr-a lor, mai ai tupeul de a tot rostogoli cu mult aplomb
    trei cuvinte la fel de boante precum “instalatia” ta de nevertebrata,
    tradator de tara si neam, din care ti s-a scurs tot singele ?!

    Cam asta gindesc despre parcimoniosii si inchipuitii aia care-si
    etaleaza/editeaza fie pe sticla, fie pe net cele citeva biete fraze.

  7. “De bine, de rău, aşa somnoros şi dictator, Antonescu a dat liberalilor juma’ de ţară pe mână şi acces la resurse. Lucru care nu s-a mai întâmplat taman de pe vremea Brătienilor”.

    Interesant, deci asta a facut Crin, le-a dat liberarilor jumatate de tara si acces la resurse. Eu aveam impresia ca majoritatea votantilor romani i-au angajat pe liberali (alaturi de PSD) sa le faca viata mai buna si pt asta se ingrijesc si de resursele tarii folosindu-le spre binele nostru. Stiu, poate suna naiv, dar acesta este contractul dintre guvernanti si cetateni. Dar nu stiu ca Antonescu sau Ponta sau Basescu sau chiar Bratienii sa fi avut vreodata jumatate de tara pe care sa si-o dea intre ei sau partidelor din care fac parte, asa cum cred ei de cuviinta. Am mai avut oameni care se cred stapani cand ei sunt de fapt angajati ai poporului, ultimul dintre ei se afla inca la Cotroceni pt ca asa decis CCR. Ce sa inteleg – ca fara sa am habar, votand USL-ul am dat jumatate de tara liberalilor (si cealalta jumatate social democratilor) + acces la resurse iar acum ar trebui fim mandri de asta spre deosebire de bosorogul de Campeanu si babaciunea de Djuvara care nu inteleg momentul istoric pe care il traim? Pai hai ca este bine, o luam de la capat, bine macar ca suntem incalziti dupa atatia eliberatori:)

  8. Cum spuneam, nici o problema, sunt incalzit, o iau de la capat, pana cand oamenii care sunt alesi inteleg natura contractului cu acest popor si inceteaza sa se comporte ca si cum le-am apartine. Cei 22 de ani de tranzitie sunt plini de politicieni care au crezut asta, mai incap cativa:).

  9. Juvara a devenit peste noapte un infect…sa-l futi la creier pe Crin cu niste subiecte de 2 lei si sa te faci ca nu vezi abjectiile basesciene e un inceput de miopie sau senilitate…

  10. Intr-adevar e o performanta politica personala pentru partidul sau, dar sa speram ca si partidul reuseste sa performeze dupa alegeri macar!

  11. Tov “scriitor si gazetar” Tabacu, bine format de comunisti, si folosit acum de securisti, desi se vrea glumet si ironic, suna disperat si penibil; e si un pic incapacitat intelectual; el declara la tot pasul/articolul ca nu intelege sirul emisiunii Sinteza Zilei…am crezut ca are legatura cu ziua din saptamana sau cu fazele lunii dar am fost dezamagita sa constat ca incapacitatea ramane, asa-i cand sira spinarii e topita, devii taratoare, iti pierzi claritatea si te confunzi cu sluga sau cu o carpa….dar baseste cu folos, caci uite cum ne pierdem timpul cu el…..si eu si dvs…..

  12. “Fiecare pasare pe limba ei piere” Victore, asa si slugoii si lingaii lui nasul din suflet.Saracutii sunt un pic dezorientati acum inainte de alegeri, sondajele ii arata in cadere libera, voi va faceti treaba bine de tot, poporul iete ca s-a desteptat un pic si nu mai pune botul la mizeriile lor si la textele prefabricate de altii.Bine zici: initiativa nu e punctul lor forte, papagalii repeta vorbele nu le produc. Un articol care ma unge la suflet.Mai avem aproape 3 saptamani de nebunie maxima.

  13. Când nu eşti în stare să produci audienţă, să te vinzi, ajungi să faci “analiză” plină de tâmpenii pe emisiunile PREMIANŢILOR INTERNAŢIONAL de la Antena3.

    Nu ştiu cine e Horia Tabacu ( sau altcineva ), dar, Victor, pot să-i transmit un “academic” “Hai sictir!”? De asemenea, e valabil şi pentru comentatorii din subsolul articolului cu pricina, spălaţi pe creier sau ticăloşi interesaţi.

    P.S. Eu m-am săturat de închipuiţi, de proşti cu şcoală, de PROSTIE, în general, oriunde aş întâlni-o.

  14. Domnule Ciutacu, permiteti-mi sa sugerez o corectura la UPDATE. In loc de “oficiosul” ar fi mai potrivit “ofticosul”! Parerea mea!

  15. Daca da Gadea o emisiune retro, de pe vremea cand Cristoiu combatea (altfel)la A3, ce-o sa scrie oficiosul?
    Ar fi interesant.

  16. @Spiridus: ca i-a venit mintea la cap batranului. si ca Gadea-i un nenorocit 🙂

  17. Imi amintesc cand basistii postau peste tot:Am fost/sunt liberal dar ANTONESCU VA INGROPA PNL-ul(la formarea USL).De atunci am postat pe blogul dvs ca fara ANTONESCU ar fi fost ceace este astazi PNTCD.Adica un partid distrus iar comunistii si securisti condusi de unul mic, cu capul mare ,a fost “recunoscut “de autoritatile BASISTE,ca urmasi ai marelui om Corneliu Coposu.Dar intotdeauna adevarul va iesi la lumina(unii vor zice.. sablon..dar eu cred in acest sablon).

  18. Am depus acum 25 de ani bani pentru cumpararea unui autovehicul Dacia. Dupa anul 1990 am transferat banii la BRD(2000 de familii suntem in situatia aceasta) pentru a cumpara un ARO. Nu am primit nimic inapoi, a venit legea din 2008 care a dat banii doar la cei care au depus la CEC(adica vreo 50.000 de familii). Un pagubit (blidaru vs. Romania) care a avut situatia mea (CEC+BRD) a dat statul in judecata pentru discriminare la CEDO (a castigat 22000 euro). Statul a fost nevoit sa conceapa o lege (plx 226/2011) pentru cei de la BRD, totul a fost clar, nimeni nimic nu a contestat (arhivele s-au pastrat/sumele calculate respectau toti indicii inflatiei de dupa 1990, etc etc) dar aceasta lege nu primeste OK din partea Ministerului Finantelor. Se propunea o despagubire de 26.000 lei/ depunere integrala. Ultima stire de la Guvern e ca suntem sfatuiti sa dam in judecata statul. Este normal ca noi acesti oameni ajunsi la o varsta sa ne tarasca statul pentru un drept al nostru prin proces ? E normal ?

  19. Victore ne poti spune pe post cine este Rompuli asta? De unde vine el? L-am vazut o data la fata si am crezut ca e un actor de duzina care joaca in filmele cu timpiti.

  20. @pagubit: si pe mine ma sfatuieste guvernul sa castig procesul cu guvernul. dupa ce guvernul a admis public ca guvernul a facut un abuz la adresa mea

  21. @Victor: ce dragut e sa-i vezi pe toti politicienii care-s demnitari,
    cum vorbesc micutii despre ei insisi la persoana a III-a ca despre
    niste entitati abstracte (aici e inclus si “guvernatorul”).

  22. Dobitocii din oficios au avut grija de primul Prost. Insa pe cel de dupa MRU l’au lasat pentru eternitate:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.