Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Construim capitalismul cu toți bugetarii

Construim capitalismul cu toți bugetarii

alege

România o arde politic doctrinar de mama focului pe la televizor, dar și în politică e tot o țară invers. Spre exemplu, dintre toți autointitulații candidați “de dreapta” la președinție care s-au arătat până acum la numărătoare, numai Cătălin Predoiu are-n CV o experiență capitalistă (anterioară guvernării) în câmpul muncii. În rest, alde Klaus Iohannis, MRU și Cristi Diaconescu (dacă nu s-o retrage strategic și slugarnic în favoarea fostei avocate de revendicări, actuală antreprenoare agricolă, Elena Udrea) habar n-au cum e să nu fii bugetar, dar își declamă patetic și neconvingător apartenența la grupul ălora care produc taxe, deși ei le cheltuie. Singura lor legătură cu dreapta e situația materială nefiresc de umflată pentru niște pereni salariați la stat. După criteriile politologice, ăl mai de dreapta din tot șirul e tot domnu’ Dan, doar că, dincolo de avere și de angajații pe care i-a avut, omu’ încă nu s-a lămurit ce curent doctrinar îl încape și, pe deasupra, stă cam rău cu plata dărilor către stat.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

45 thoughts on “Construim capitalismul cu toți bugetarii

  1. Sa fie asta socialismul cu fata umana al lui Iliescu?
    Daca ii iei un pic mai tare pe promotorii dreptei si ii pui sa enunte doua,trei caracteristici definitorii ale dreptei,o bilbiie.
    La cele spuse de tine adaug si trecerea unui partid liberal alaturi de PPE,un amalgam de partide conservatoare si de partide de nauci din fostele tari comuniste.
    O fi spus Marx ceva,o fi injurat Lenin!

  2. Majoritatea bogatilor romaniei au lucrat sau lucreaza la stat de unde au furat bine. Vezi stirile zilnice…daca mai aresteaza cativa romanica ramane fara ,,clasa superioara,,. Care capitalism ? Singurii investitori sunt cativa smecheri profitori care vin in romanica deschid o fabrica de confectii unde fac costume de haine cu forta de munca sclavagista bastinasa remunerata cu 200 euro pe luna costume pe care ulterior le vand la milano cu mii de euro bucata. In romanica asa zisii capitalisti care se lafaie in vile si invart bani multi pe care nu ii pot justifica sunt bugetari doctori politisti lucratori fisc vamali politicieni si o alta bomba pe cale de explozie doctorii care fac parte din comisiile de pensionari medicale care stau prin vile facute din spagile prin care au acordat pensionari la bolnavi inchipuiti. Cuvantul capitalism este un cuvant mare in raport cu o cloaca infecta in care saracia si hotia sunt litere de lege.

  3. Asa, asa, musca-i de varice inca de pe acum. Dar mai pastreaza munitie ca pana la iarna drumul e lung.

  4. @dan gerosu: tie chiar ti se pare ca vreunul dintre astia reprezinta vreo miza? sau ca-n Romania se voteaza doctrinar?

  5. cand ii aud pe toti idiotii astia care-si spun “de dreapta”, si care in viata lor au lucrat doar la stat, mi se face o greataaa…

    putin off-topic…a procedat bine Tariceanu neivintandu-l pe demisul cu 7,4 mil… ce dracu’ o fi cuvantat si bugetarul de dreapta , Hasotti ?

  6. Justă analiza cu privire la bugetarii care construiesc capitalismul, dar cred că puteaţi continua cu bogaţii care sunt socialişti de conjunctură. Că sunt pe stânga nişte capitalişti vopsiţi în roşu purpuriu… Să avem rezon! Domnul Ghiţă, de exemplu. Ce treabă are cu socialismul? Nu-i stătea mai bine pe dreapta? Acolo era din tablou. Dar domul Dragnea? Hoteluri, agricultură, casă de cultură cu ştrand , terenuri de tenis şi ieşire la două străzi, alea, alea… Este adevărat, la bază bugetar. Dar baza-i deja istorie. Dacă luăm în calcul şi faptul că Guvernul Adrian Năstase a fost cel mai de dreapta guvern de după Revoluţie, atunci putem concluziona că eşichierul politic românesc arată ca femeia cu barbă 

    Dacă Ionel Brătianu şi Titel Petrescu ar învia mâine ar avea reale probleme cu alegerea partidului…

  7. Dar,de ce dintr-o data stinga e de porc si a declara ca esti de dreapta iti un aer elitist?

  8. Mi se pare o teorie falsa ca daca esti bugetar nu poti fi de dreapta.De exemplu Angela Merkel e profesoara de engleza.Adica toti bugetarii trebuie sa fie de stanga?
    Ceea ce mi se pare mult , mult mai grav este ca toti imbogatitii din Romania s-au imbogatit prin contracte cu statul si acum sunt de “stanga” , inclusiv patronul Romania TV.
    Domnu’ Dan a produs niste mizerii din care Romania nu a castigat nimic.
    P.S.
    Oricum dl. Ponta voteaza in primul tur candidatul de dreapta.Nu conteaza ca e bugetar sau nu.E traditie.

  9. @bondescu

    La mine te referi? Eu nu sunt de dreapta. Nici de stânga… Eu sunt alegătorul încurcător. Imprevizibil. În 25 de ani i-am votat pe toţi, când nu se aşteptau. Când s-au aşteptat, nu i-am mai votat. Am reuşit chiar performanţa de a-i vota pe Ion Iliescu (turul doi) şi ţărănişti, în 2000. Eu nu votez partide şi doctrine, votez oameni. Din 2008, am votat cu liberalii pentru că am rezonat cu cei care au condus PNL-ul. Dacă, de exemplu, I. Ghişe ajunge preşedinte PNL, le spun adio de la perdeluţă.

    Faptul că eşti de dreapta nu îţi dă un aer elitist, este o percepţie greşită a celor de stânga. Sunt mai complexaţi, opinia mea… Sincer, nu ştiu care partid de pe eşchierul politic este de dreapta şi care de stânga. Cu doctrinele lor să-şi adoarmă copii şi nevestele…

  10. @demostene: Merkel, profesoara de engleza? Pe bune?? :))) De unde le scoateti, nene? Este la baza fizician, cu un doctorat (din ala adevarat, nu inventat) in fizica.
    @bondescu: Din totdeauna a fi de stanga a fost de porc si a fi de drepata a fost elitist.
    Stanga = sa luam cat putem de la aia “bogatii” si sa le dam milogilor cat mai mult, sa ne voteze. Si s-a terminat doctrina.
    Dreapta = sa producem cat mai mult, sa fim eficienti, sa nu cheltuim decat pe ce e util tuturor, nu doar unora, sa luam minim de la toti si in mod egal (cota unica), egalitate de sanse si de obligatii etc.

  11. La intalnirea cu FMI dreapta (???) nu a fost de acord cu relaxarea taxei pe munca si cu listarea pe bursa a unor companii. Nu-i asa ca gandesc de dreapta? Crinut zicea mai ieri ca daca nu scade cu 5 % CAS va introduce o motiune de cenzura si acum hoop… invers. Baietii s-au gandit sa faca opozitie la orice.
    Sa-i ia dracu.

  12. @Radu&Constantin

    Nu ma refer decit la politicieni,sper ca nu e cazul!
    Elitismul politicienilor de dreapta din Romania are ceva din exchibitionismul celor ce participa la Liberty Parade.
    Egalitate de sanse in Romania,despre ce vorbiti?Care dreapta,care stinga?Nu sunt deloc complexat,dar muncesc din ’97 la patron,asa ca lectii nu prea inghit de la nimeni.
    Eu vorbeam de elitismul toapelor ca udrea care s-a dus la Nana cu toti garoii dupa ea.N-am vazut-o promovind decit smenari de drepturi litigioase pe post oameni de afaceri.Afaceri cu resurse umane pe bani de la UE in urma carora nu se angajeaza nimeni,hai baieti,mai usor cu afacerile si cu patronii care se lacomesc la tichetele de masa ale pulimii.Furi cite putin de la cit mai multi a devenit doctrina de dreapta in Romania.Si,nu va mirati ca DNA a mirosit dispretul populatiei pt bogati,astfel orice bogat poate fi luat,vinovat sau nu!

  13. Tare de tot Radu asta, cred ca e membru de partid sau ceva. Printre milogii aia de care vorbeste sunt/au fost si bunicii si parintii lui care au muncit o viata pentru o pensie de cacat. Desigur, daca nu au lucrat la stat pe posturi cheie 😉 Dar probabil nu l-a dus capul atat de departe ca na, asa sunt astia ”de dreapta” din categoria lui, egocentristi pana la extrem. O fi avand si motive, psihologic vorbind (doar daca a luat in calcul ce am specificat mai sus), traume in copilarie samd…

  14. Foarte buna analiza dvs.
    Chiar ar fi interesant de aflat cu ce partid voteaza motorul capitalismului romanesc ( cei 500 000 de mici intreprinzatori, PFA-uri, si oamenii cu meserii liberale- doctori, avocati, notari, arhitecti), toti cei care platesc impozite la stat.

  15. @ radu
    Imi cer scuze .NU a fost cu intentie.M-am uitat pe wikipedia si din greseala m-am uitat la mama Angelei Merkel.De acolo am luat aceasta informatie care intradevar este gresita.
    Nu cred ca Angela Merkel a fost o mare capitalista inainte sa faca politica.Lucra la institutul de fizica chimie si era tot bugetara.Eu am dat-o exemplu pe Angela Merkel pentru ca este cunoscuta dar sunt atatea cazuri.Aceasta greseala nu schimba cu nimic sensul celor spuse de mine.

    @victor
    Propaganda este ceva mult mai subtil Victor .Este cam ceea ce faci tu care incerci sa spui ca eu sunt propagandist pentru ca am gresit un amanunt care nu schimba cu nimic sensul celor spuse de mine.Eu vroiam sa spun ca a fost si ea bugetara.Nu cred ca conta asa mult profesia.
    Cred ca daca facem un concurs care are valente mai mari de propagandist ocupi locul 1 detasat.
    Oricare dintre voi,realizatori ,moderatori lucrati la propaganda postului din care faceti parte si cum am mai spus luati multi bani pentru asta.Deci tu iti castigi existenta facand si propaganda(nu spun ca faci numai asta, dar faci si asta)si-mi spui mie ca sunt eu propagandist.Intradevar e amuzant.
    Pozitia mea a fost ca voi sa sa incercati sa prezentati intreaga scena politica si nu un colt al realitatii politice cum faceti toti.
    Nu sunt membru al vreunui partid (si nici n-am fost vreodata),nici angajat la vreun trust de presa cu interese in a iesi un partid sau altul la putere si nici nu am vreun interes direct in a sustine pe cineva.Imi expun parerile si atat.

  16. Nu cred ca exista vreo tara din lumea asta care sa aiba politica exclusiv de stanga (luam de la bogati si dam la saraci) sau exclusiv de drepata (suntem eficienti, productivi si luam de la saraci si tinem pentru noi, bogatii).

    O asemenea politica polarizata exclusiv catre stanga sau catre dreapta ar viola echilibrul naturii, ceea ce nu cred ca se poate intampla pe termen lung. Economia este o stiinta a naturii care se bazeaza, in primul rand, pe echilibru (chiar daca pe traiectoria intre doua puncte de echilibru stabil trebuie sa trecem prin puncte de instabilitate si puncte de echilibru instabil).

    Prin urmare, toti cei care punem botu’ la promisiuni de stanga sau de dreapta e ca si cum am vedea viata printr-un singur ochi, am merge intr-un singur picior, am folosi o singura mana si NU ne-am folosi creierul.

    Nu poti sa construiesti o tara competitiva fara sa folosesti o combinatie de politici si de stanga si de dreapta (dupa cum nu poti sa construiesti o firma competitiva si de succes luand totul de la angajati sau dand totul angajatilor).

    Partea proasta este ca in Romania ultimilor 25 de ani au fost numai politici populiste, de stanga, indiferent de cine a fost la guvernare.

    Este grav ca cei care sunt in politica sunt, majoritatea covarsitoare, birocrati/bugetari a caror singura abilitate profesionala a fost cheltuirea banului public si singura abilitate de a genera bani a fost prin a abuza statul pe care erau platiti sa-l apere.

    Faptul ca ai lucrat in domeniul privat nu-ti ofera un pasaport sau o viza spre drepta politicii dupa cum nici faptul ca ai lucrat pentru stat nu este un stigmat de stangist/populist.

    Din pacate e nevoie de mult mai mult iar cei mai multi din cei care ne cersesc voturile nu au de unde.

  17. @constantin

    Voi spune o aberatie. Dar este parere personala .
    Crin Antonescu probabil a fost naiv. Dar pana la un punct . Pana in vara lui 2012 cand au fost aruncate la gunoi milioanele de voturi . Acolo s a intamplat ceva . Si dupa acel moment a jucat rolul de naiv mai departe desi el se trezise la realitatea crunta .
    Oricum este ” la tomberon ” deja . Daca mai prinde un mandat in legislativul 2016-2020 este prea bine . Nu va avea nici o functie la vedere in cazul in care partidele ” de dreapta ” o sa aiba majoritate parlamentara si guvern din decembrie 2016 . Pur si simplu se va apasa pedala de acceleratie pe tineri . O sa fie scose in fata figuri noi care nu sunt uzate .
    Lafel cred ca se va petrece si din 2015 in cadrul posturilor tv ” prietene ” cu Traian Basescu . Cei care au fost contemporani cu el , se retrag si vor fi aduse in fata figuri noi . Cum este de ex Andreea Pora care spunea acum cateva zile ca electoratul lui Basescu este undeva la 15-20 % .In direct la B1 am auzit aberatia asta . Ea nu o sa mai apara pe sticla . Lumea uita repede , generatiile se schimba .

  18. Votul nostru este fix egal ZERO.Asta a demonstrat-o Baselu&Co. cand s-a pisat pe votul alegatorilor in cel putin de 2 ori(in 2009 si in 2012).
    Ca si pana acum, maimutoii de pe tava politica sunt IRELEVANTI si nu au niiici o insemnatate pentru reprezentarea intereselor NOASTRE(a cetatenilor acestei tari, NOI INDIGENII).
    Aflandu-ma in interes de serviciu(lucrez la privat de cand ma stiu) eu strabt tara in lung si-n lat si va marturisesc cateva din observatii:
    1. in perioada ianuarie-aprilie a trebuit sa ma duc in 4 randuri la Buzau. Toate pensiunile ERAU ARHIPLINE DE ARMATE DE MUNCITORI care mi-au marturisit scopul lor: “la gazilii astea din sist domn inginer!foram si iar foram!ne dau bani buni!punim o panii pi masa”
    2. Anul trecut in perioada octombrie – noiembrie am avut 3 delegatii la Petrosani si am luat-o pe la Voineasa: DEZASTRU,MACEL.Dealuri,munti despadurite,activitate intensa de despadurire.
    3. Acum sunt in Fagaras si pe drumul Brasov-Fagaras un deal vizibil de la sosea este cherchelit de copaci.Camioane pline cu butuci strabat orasul nooon-stop.
    Oameni buni: DESPRE CE DRACU TOT VORBIM SI SCRIEM in emisiuni si bloguri?ca dreapta ca stanga,ca privatu,ca nu-i privatu,ca-i bugetaru etc.
    Hai mai bine sa vorbim despre un reprezentant care sa nu ne mai vanda asa IEFTIN.
    Hai mai bine sa scuturam norisorii pufosi si sa mai facem si dusuri reci sa alungam INTUNERICUL asta apasator din NOAPTEA MINTII NOASTRE.
    Si mai hai sa vad si eu pe unul(BAselu de exemplu) judecat PE BUNE intr-un stat de drept,fara maimutareli cu mascatii,cu preventive si alte dracovenii basistoide si propagandistice

    multumesc,
    o zi buna

  19. Sunt niste unii in Romania care au impresia ca daca pe candidat il cheama Flamanzescu si daca semnul electoral este ciolanul pe fond negru este de ajuns sa spui ca e de dreapta pentru ca ele sa dispara. 😀

    Oameni ca Radu de mai sus.

  20. @bondescu

    Nu am spus că tu eşti complexat. Mă refeream la cei de stânga, în general. Dacă s-a înţeles altceva, scuze! Când am spus că cei de stânga sunt mai complexaţi, m-am referit la cei care încă mai au în vedere faptul că stânga şi-a început parcursul în anii 90 cu Ion Iliescu iar dreapta cu Corneliu Coposu şi Ion Raţiu. Astăzi, pedidriul dreptei a fost anulat. Clasa politică s-a omogenizat: ţoape şi cocalari pe stânga, ţoape şi cocalari pe dreapta. Să ştii că Udrea nu este un exemplu de ţoapă de dreapta, ea este doar fan Băsescu, nu are treabă cu stânga sau dreapta. Puteai să găseşti alte exemple, piaţa este generoasă…
    Furi cite putin de la cit mai multi a devenit doctrina de dreapta in Romania, spui tu. Eşti sigur că zicerea ta defineşte doar doctrina de dreapta? Eu am îndoieli… Nu eşti singurul care cunoaşte mediul privat. Eu, de exemplu, am lucrat în firmele unei patroane de stânga, în care angajaţii, în mare majoritate, prestau în condiţii de semi-sclavagism. Nu eu. Aveam o poziţie destul de privilegiată, nu puteam fi călcat în picioare fără riscuri. Am văzut oameni care pierdeau procesele în instanţă, deşi aveau dreptate, pentru că nu-şi permiteau un avocat. Şmenarii sunt toţi lafel, nu au doctrină, nu au culoare politică. Aş putea să-ţi dau dreptate dacă, de exemplu, în urma unei investigaţii jurnalistice ar rezulta că salariaţii patronilor de stânga (membrii de marcă ai PSD)lucrează în condiţii net superioare faţă de salariaţii patronilor de dreapta (membri de marcă ai PNL). Am în vedere condiţiile de muncă, salariul minim şi mediu, măsurile de protecţie socială stabilite prin contractele colective de muncă. Şi mai am o curiozitate: câţi patroni de stânga sau de dreapta au încheiate contracte colective de muncă la nivel de unitate? Rezultatele unei asemenea investigaţii ar fi şocante. Şmenarii de stânga şi de dreapta ar apărea pe scena publică în toată goliciunea lor. Dar cine să facă asta? Toţi au trusturi de presă şi controlează mass-media. Iar sindicatele sunt organizaţii decorative, aservite patronatului… În aceste condiţii, noi, ca fraierii, ne certăm pe doctrine.

    @octavian

    Încep să cred că Antonescu nu este la tomberon. La câte case au găsit jurnaliştii în debaraua lui Iohanis, cred că în septembrie Crin Antonescu vine pe turnantă… Iar pauza asta îi face bine la imagine. Orice îi poţi reproşa lui Crin, dar că a fost şmenar, nu… Şi se pare că acest adevăr începe să conteze.

  21. @Cristian: …asa se face democratia tata, cu pelicani. Daca vrei cu rumegatoare e mai complicat. 😀

  22. Credeti ca Merkel sau Sarkozy au facut afaceri. Ca sa nu mai vorbesc de generalul De Gaulle, sigur de dreapta. Iar Malaxa si Auschnitt n-au fost niciodata ministri!

  23. @Doru
    era vorba despre pedigri. o greşeală din cauza vitezei. să nu fim cârcotaşi pentru nimicuri…
    să nu-mi spui că nu ai înţeles.

  24. @Moses

    În limba română se scrie pedigri… Aşa cum scriem Londra, nu London şi Moscova, nu Moskva…
    Mă bucură faptul că pe fond nu aveţi observaţii.

  25. @constantin

    Se prea poate sa gresesc . Poate nu este ” la tomberon ” inca .
    Cand am ceva mai mult timp liber imi face o deosebita placere sa ma uit pe youtube la inregitrari vechi ale politicienilor . Marius Tuca are o colectie impresionanta disponibila pe net. Sunt inregistrai cu Traian Basescu de cand era ministru . Avea fix acelasi stil . Venea la emisiune pregatit cu dosare ce contineau informatii . Din perioada cu dosarele tigareta si traficul de la otopeni. Doar ca nu o lua asa de tare pe aratura ca acuma . Era mai controlat atunci . Azi daca vorbeste liber , spune baliverne .
    Lafel exista inregistrari cu Antonescu din 1997. Vorbea lafel de frumos . Asta este unul dintre punctele lui forte . Are un real talent cand vine vorba de cuvantare .
    Dar eu il suspectez ca a ascuns detalii din vara lui 2012 . Spunea prin februarie sau martie cand a rupt USL , ca s a saturat de minciuna . Poate a fost fortat de cineva/ceva sa mearga mai departe dupa vara lui 2012. Sunt multe lucruri pe care noi nu le cunoastem . Lucruri de culise din politica .

  26. Eu am folosit o metafora cu trimitere la faptul ca mai trebuie sa mai si mestecam inainte de a inghiti… Doru a-nteles altceva 😀 Amuzant oricum si ce-a-nteles el si replica, inteligenta de altfel daca ar fi fost data la ce-a-nteles dumnealui ;)) Ar trebui sa-mi schimb pseudonimul ca sa nu mai existe asemenea interpretari 😀

  27. Acu’, deoarece am citit despre Malaxa si Auschnitt, mi-am dat seama ca Adamescu sau Popoviciu sunt niste fraieri prosti. 😀 Sau ramane partea ailalta, Base a fost mai smecher si decat Carol Zwei, ca tot e la moda germana. 😀

  28. …pe de alta parte, constantin este un om care si rumega mult si sorteaza corect. Problema dumnealui este CE rumega :)))

  29. In Romania, din pacate, nu exista nimic pe partea dreapta a politicii. E un loc gol si cam asa a fost tot timpul in ultimii 25 de ani.

    Cei care se autointituleaza de dreapta sunt de fapt de centru.
    Uneori mai fac cate un pas spre dreapta si devin pentru scurt timp de centru-drepta. Dar apoi intotdeauna fac 2 pasi spre stanga si devin de centru-stanga. Apoi iar fac cativa pasi spre dreapta si iar cativa spre stanga si tot asa.

    Si va fi tot asa cat timp cei mai multi dintre alegatori, inainte de a pune stampila, se uita la: cati mici si cate beri au primit, ce au primit in galetile si pungile cu cadouri, cu cat le-a crescut salariul sau pensia…si asa mai departe.

  30. 😉 Foarte corect. Sper ca nu s-a deranjat nimeni, se-ntampla si-n politica si pe langa 😀

  31. ce inteleg eu din comentariile postate de persoane desigur informate si fara dubii ganditoare este ca daca esti de stanga esti milog si cam redus mintal iar daca esti de dreapta esti din elita,esti eficient,produci mult,cheltui banii cu folos pentru toti,platesti un impozit mic si unic plus,plus the must have ai parte de EGALITATEA DE SANSE!valeu muica numa’cand ma uit la cata eficienta inghitim noi de zece ani incoace mi se umple tartita de veselie…

  32. Ghici ghicitoarea mea?
    De ce telul romanului e sa munceasca la stat?Politie,jandarmerie,isu,autoritati,directii silvice,mai continui?

  33. Dle.Ciutacu,
    cred ca K.J. joaca teleghidat, de frica, sub amenintarea ca de nu, or sa-i puna bratara si pe dreapta si pe stanga si-l vor poza cu grilajul in fata. Sunt atat de urat mirositoare stirile din dosarele imobiliare ale d-sale incat pare un personaj care topaie descult pe jar, in stare sa raspunda la orice comanda, numai sa scape.Asa incat eu cred ca dansul este si de dreapta si de stanga, numai sa le stie nelegate.

  34. Constantin – Antonescu este pe turnanta numai ca nu vine ci pleaca aruncat de forta centrifuga in neant.Veac nu vom mai auzi de el si nici de neamurile lui. Crezi ca ce a facut nemernicul asta poate fi inghitit de alegatori ? Cine se afiseaza cu el de brat isi spune adio de la oricefel de sperante in alegeri.

  35. @santinela

    Dacă faci o expunere de motive care te determină să fii atât de categoric, iţi răspund. Punct cu punct. Altfel, opinia ta nu este susţinută de argumente şi, în concluzie, nu poate primi un răspuns serios.

  36. Mai rau e cand mama isi inscrie fiica in partid si o trimite la alegeri sa imparta pliante cu speranta ca dupa alegeri va prinde un post de “bugetar” in ceva institutie a statului.

  37. Cu siguranta nu pentru ca nu vad un motiv serios sa indrum pe cineva sa se inscrie in partidele actuale….

  38. intrebare : de ce e de porc sa fii bugetar si de dreapta ?

    raspuns : deorece “doctrinar” dreapta contemporana afirma ca statul trebue invariabil redus si numarul de bugetari trebuie sa scada odata cu el, deci daca nu estei EXCROC ori DEMENT adica unul din multzi aia a lui : SA SE FACA REFORMA DA SA NU MA AFECTEZE PE MINE stii ca drepta o sa-tzi taie tzie mai lefegiule la stat care esti tu lefegiu la stat craca de sub picioare si leafa ta de bugetar din buzunare.

    Acum adaca esti sincer si chiar crezi ca statul trebuie redus fii sincer si redu-te pe tine.
    Potzi ?
    Nu potzi ? Atunci lasa gargara si varsa-tzi ranchiunile si frustrarie in alta parte.

    Nu crezi ca reforma poate sa inceapa cu tine ? Da atunci de ce sa inceapa cu mine ?
    Nu crezi ca jobul tau la stat poate fi mai bine si mai ieftin facut de catre altzii din privat ? Atunci daca nu e bine la tine de ce sa se faca la altzii ?

    De EXCROC ce esti tu ?
    De DEMENT ce sti tu ?
    De PORC nesimtzit care dupa ce isi umple matzul la troaca statului o rastoarna ca sa nu mai manance si altzii din ea ?
    De ce ?

    De ce sa incepa reforma la mine si nu la tine ?
    De ce sa se taie la mine si nu la tine ?

    Altiminteri desigur fiecare are dreptul sa isi dea singur cu tesla’n ….. da nu are dreptul sa imi ceara sa fac si eu la fel ca el doar pentru ca tesla lui e din butaforie iar a mea nu.

    Pentru propoagandisti : stanga, stanga aia doctrinara, adica aia rela si nu politicieni, ci Keynsianistii = teoreticieni ai intreventzionismului in economie nu au nimic in comun cu PSD ori cu Basescu cu liberalii ori cu Iliescu.

    Ei, oamenii de stanga, sunt niste scartza scartza pe hartie care se gandesc despre cum sa facem sa fie bine ca sa nu fie rau si inventeaza cai si mecanime de atenuare a amplitudini ciclurilor economice pentru a creste predictibilitate si a misora numarul catastrofelor sociale generate de amplitudinea ciculrilor economice.

    Restul, restul e gargara si propaganada.

    Restul e raspuns mincionos la intrebarea :
    oare are sens sa avem o economie a noastra o economie in care noi si nu altzii sa decida ba chiar o tzara a noastra o tzra in care noi si nu altzii sa decida ce e bine si ce e rau ?

    Are sens sa fim o republica, o natziune ori e mai cu senes, mai cu viitor sa ne dorin sa fim o colonie supusa a unui imperiu ?
    A unui imperiu ca multe altele imperii care au fost inainte si care o sa fie dupa.

    Are sens in viatza sa luptzi pentru dreptul de plati integral prostiile facute de tine (dar cel mai adesea facute de vecini si colegii tai) in urma dreptului tau (al nostru) de a alege de capul tau (al nostru ) si priceperea ta (noastra) invitabil putzina dupa fumurile tale (noastre) ori e mai sigur in zabala altuia deorece tainul din grajd e asigurat (asa speri tu) ?

    Oare care zabala e mai buna :
    Zabala statului natzional atotputernic ?
    Ori zabala companiilor transnatzionale si a imperiului banilor ?

    Grea alegere, daca chiar itzi pui mintea cu ea grea alegere de facut.

    Stanga – dreapta in politica sunt niste perdele de fum.

    Sa ma explic stanga moderna nu aia de la 1700 toamna inseamna cel putzin doctrinar implicarea staului in economie pentru a asigura crestrea economica uniforma si durabila.
    Dreapta insemna exact opusul inseamna dorintza de a micsora acesta implicare datorita unor eventuale esecuri anterioare.

    Acuma dupa acesta teorie cea mai de stanga tzara e Coreea de Sud deoarece MAI IMPLICARE A STATULUI IN ECONOMIE in asigurerea si garantarea profitului capaitalului autohton decat la ei, doar la vecinii lor din nord gasesti.

    Pe de alta parte mai mica protectzia sociala decat la ei pe fapte si nu pe vorbe doar la vecinii lor din nord gasesti cu adevarat.

    Si atunci daca pomana data la “votaci” (fie ca e vorba de entitelments ori de tax breaks tot electorate sunt in cel edin urma nu asa ) nu constituie criteriu de diferentziere reala intre stanga si drepta ci doar cale de acces catre putere de ce ne batem atat capul cu ea ?

    Ei de ce ? Deorece dupa criteriul real a intreventziei staului in economie in in interesul protejarii capitlului autohton si a cresterii sustzinute uniforme si predictibile a acestuia in Romanai stanga nu exista, exista o imensa DREAPTA-vechil a capitalului strain sub supravegherea MCV-iista a Bruxelessului si atat.

    PPS sa faci asa incat nu platesti dari la stat e esentza dreptei deci “domnu Dan” e icoana de inchinat alaturi de Starbucks care acum pentru a-si contrabalansa imaginea de evazionist pe care a castigat-o paltind doar 0,42% din volumul de vanzari ca taxe la sta in UK acum a deschis un program de free tuition pentru oricare din angajatzii sai la FF-ul (invatzamantul la distantza) a lui Arizona State University.

    PPPS ref “de ce telul romanului e sa munceasca la stat?Politie,jandarmerie,isu,autoritati,” Hmmm
    Hong Kong e in ultimii 20 de ani de cand se tzine evidentza cea mai liberala, cea mai deschisa, cea mai nereglementata, cea mai concurentziala si ce mai de drepta ecomonie a lumii, economie unde concurentza maxima de candidatzi pe post scos la concurs este la stat : politzie, ICAC, autoritatzi, etc samd. Oare de ce ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.