Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Colectiv

Similar Posts

38 thoughts on “Colectiv

  1. Da,ai sclipiri !
    In emisiunea Vorbe Grele erai valoros.Trebuie sa continui astfel.
    Oprea trebuie sa plece!
    Piedone -de asemenea.
    Lipsa de pregatire isi spune cuvantul.

  2. Din drama aceasta mi-a retinut atentia emotia oamenilor de rand care mi-a dovedit ca inca mai exista speranta pentru acest popor.Cum lucrurile frumoase nu vin neinsotite de partea tenebroasa, dezavuez exploatarea comerciala a tragediei de catre absolut toate posturile de televiziune prin analiza in excces si in dunga a ceea ce li se pare lor a fi cauza / cauzele si responsabilitatea pe care trebuie sa si-o asume unii…De la nivelul meu atat pot spune: Va urma…Din pacate…Din cauza asumata sau nu a fiecaruia dintre noi…Cu aleasa consideratie excelenta!

  3. Daca la asa ceva, un mihaitudor(l)ache e tot cu Oprea in gura, ce-ar mai fi de zis ?!
    Ar mai fi o sansa pentru tara asta ca sunt mii de oameni in strada, neadusi cu autobuze, nesustinatori de vreunii… pur simplu…Da’ echilibreaza, oare, iesitu’ in strada, prostia internutica ?! N-as crede, prostu’ e coplesitor… are resurse : mintea odihnita !
    Ar fi multe de spus, da’ am certitudinea ca la unii, e degeaba, unii n-au “adezivu'” necesar pe creier, aluneca mult prea usor ideile (m-am crucit la cate aud, vad si citesc pe net…
    Punctual, doar, Badea cam are dreptate : procuratorii cu “preventiva” in gura zi-lumina au cam cazut in sfiosenie in cazul de fata…Sa fie timorati ?! sa se astepte sa mai uite lumea !? S-o lase, dupa, pe “modelul Giulesti”, cu un Acar Paun (eventual, membrii trupei d-au murit, ca sa fie lumea multumita !?)
    Pacat de cei care s-au chinuit si se chinuie…Si-atunci, si-acum, prin spitale…Ca mancatoru’ de “mici si bere” se exprima pe net (cum ca… sau cum ca…), chiar nu mai conteaza…

  4. Cateva pareri mai mult sau mai putin avizate:
    1) aproximez ca max. 5% din spatiile care necesita autorizatie PSI functioneaza cu respectarea conditiilor pentru care s-a emis autorizatia PSI. Cele mai multe spatii nu au autorizatie PSI ori daca au, ceea ce este in prezent nu mai corespunde autorizarii initiale.
    2) pentru obtinerea unei autorizatii PSI trebuie sa apelezi la (stampila) un expert autorizat iar pentru cine are chef sa caute pe lista de pe igsu.ro, cei din categoria “c” (daca nu ma insel), sunt vreo 33 la numar in toata tara; stiu pentru ca, nu cu multa vreme in urma am pus pe cineva din compania unde lucrez sa-i sune pe TOTI pentru a negocia un pachet de 45 autorizatii PSI la nivel national).
    3) Acea lista contine in cea mai mare parte niste indivizi decrepiti, majoritatea foste cadre de pompieri, a caror singura calitate si rol in siguranta PSI este ca AU STAMPILA.
    4) Politica tarifara este specifica oligopolului; nu exista concurenta intre acesti indivizi, exista doar “teritorii” si pretentii care nu au nicio legatura cu valoarea muncii depuse, a dificultatii tehnice specifica proiectului, etc;
    5) Daca intr-o saptamana ar fi controlate toate stabilimentele care necesita autorizatie PSI, amenzile colectate ar fi uriase iar cei 33 de indivizi detinatori de stampile pentru a aviza documentatiile tehnice necesare obtinerii autorizatiei PSI ar avea de lucru pentru cateva sute de vieti de acum inainte.
    6) Nu cu multe luni in urma (sa fie vreo 6?) legislativul a inasprit amenzile pentru controalele pe linia PSI. Aceasta masura A DUBLAT tarifele percepute de expertii autorizati mentionati mai sus pentru o documentatie PSI. Ce faceai inainte cu 2500 lei, azi te costa 5.000 lei? De ce? Simplu, pentru ca au crescut amenzile, nu pentru ca muncesc ei mai mult.

    La ce bun cele scrise de mine?
    Pai, ca sa respecti legea trebuie sa ai cu cine, experti cu care sa poti face o treaba in conditii normale, de libera concurenta, asa cum este pe multe piete (arhitecti, avocati, contabili, etc), si mai trebuie sa ai cu ce pentru ca actualul cadru legistlativ si organizatoric favorizeaza cresterea nejustificata a costurilor, in detrimentul cresterii calitatii in domeniul sigurantei PSI ori a situatiilor de urgenta.

    PS: Intr-un oras important de provincie, municipiu resedinta de judet, cu primar de culoare galben-portocalie, treaba merge cam asa: vine pompierul (stie unde sa vina, la firme “cu nume”, nu la vecinul care vinde imbracaminte SH) si te gaseste fara autorizatie PSI, iti da avertisment si te pune sa o faci, ca daca nu, revine si iti trage o mama de amenda. Dupa ce cauti cu cine sa faci autorizatia PSI, constati ca sunt doar 2 indivizi care stampileaza in acel judet, tarifele sunt egale si ele difera in sensul ca este mai mic daca soliciti o documentatie pentru ca asa vrei tu si respectiv mai mare daca ai avut control de la pompieri si omul “stie” (de unde oare?) ca trebuie sa o faci (evident, tu nu spui ca ai avut control, dar el “stie”).
    Si mai grav, daca vrei sa-ti avizezi documentatia cu un expert din alt oras, constati ca…nu prea se baga pe “teritoriul” altora.

    Asadar, poate se gandeste cineva ca e de lucru si din aceasta perspectiva.

  5. @mihaitudorache

    Dacă Oprea ar fi primul politician care trebuie să-şi dea demisia pentru faptul că entităţile aflate în subordinea sa nu şi-au făcut treaba, lucrurile nu ar fi aşa de grave. Din păcate, în ultimii 25 de ani, niciun politician în ograda cărăruia s-au întâmplat asemenea tragedii nu a răspuns politic.

    La Maternitatea Giuleşti cum a fost? Nu au răspuns politicienii care au interzis angajările în sistemul medical, ci asistenta medicală care a mers la toaletă. Ea era singură pe tură din cauza unor reforme criminale promovate de nişte politicieni iresponsabili… Procurorul s-a făcut că nu-i vede pe autorii morali, judecătorul a fost superficial şi rezultatul îl ştim. Aşa va fi şi acum.

    Asta-i ţara acarului Păun. Nu este evident? Doamne fereşte să fii acar!

    Dacă ceri demisia unui om politic pentru asemenea neglijenţe sau decizii criminale, eşti acuzat de partizanat politic, de interese ascunse şi devii un nenorocit care vrea să se caţere pe durerea unor oameni.
    Nici societatea civilă nu există, trebuie să recunoaştem. Parcă suntem anesteziaţi.

    De ce în Occident răspunsul unui ministru pentru o asemenea nenorocire este demisia? Pentru că acolo există răspundere politică. Nu este prevăzută în lege, aşa-j cutuma. Şi ăia sunt corupţi, dar pentru că sunt primii răspunzători în situaţii grave, au o preocupare permanentă ca entităţile de care răspund să funcţioneze impecabil şi cetăţeanului să-i fie bine. Ei ştiu că dacă s-a întâmplat nenorocirea, nu mai există toleranţă sau negociere, ci doar demisie.

    Televiziunile tratează evenimentul cu maximă seriozitate, în stradă cetăţenii aprind lumânări iar în nişte birouri luxoase se caută acarul Păun.

    Probabil că în zilele următoare îi vom vedea puşi la stâlpul infamiei pe administratorii clubului şi pe organizatorii evenimentului. Vom afla totul despre ei; mai puţin despre responsabilii din cadrul autorităţilor care aveau obligaţia să verifice asemenea stabilimente şi să le închidă dacă nu funcţionează conform prevederilor legale, din punctul meu de vedere, adevăraţii criminali.

    Am văzut că unii încercă să dea vina pe lege, pentru că asemenea firme funcţionează pe bază de declaraţie pe proprie răspundere. O prevedere legală bună riscă să fie anulată, pentru că nişte iresponsabili de la pompieri nu şi-au făcut treaba. Nu i-a împiedicat nimeni să mergă să verifice şi să aplice legea. În Sectorul 4 există doar două cluburi de genul ăsta…Cam multe.

  6. Cu toata “dragostea” pentru izmenarul national, dar el a fost acolo unde trebuia sa fie vineri spre samabata noaptea. Va trebui sa plece (si va pleca) dar nu din cauza asta.
    Cat despre Piedone, cred ca se vor afla multe lucruri care au fost tinute la sertar atat de procurori cat si de jurnalisti. Cariera politica a lui Piedone a inceput sa apuna.

  7. @bigradu

    Dacă cineva drag ţie ar fi ars de viu în stabilimentul respectiv, te-ar fi mulţumit faptul că G.Oprea a fost la locul faptei? Nu ţi-ai fi dorit ca subordonaţii domnului Oprea să fi fost acolo cu o săptămână/lună înainte pentru a închide clubul criminal? Mai ales pentru că era sarcină de serviciu. Nu te-ar fi revoltat situaţia? NU-ţi înţeleg mulţumirea.

  8. In seara asta, pe postu’ national (ala de-l platim fiecare, direct, si pe “fizica”, si pe “juridica”), la o emisiune unde, pana mai ieri, veneau bassescu si-ai lui sa-si mai ridice procentele-n cap, intr-o zi de doliu national (cand, din bun-simt macar, ar cam trebui sa fie armistitiu) tocmai se manifesta “vocea patriotului nationale” – un ziarist, cica, sau ceva; cum ca Piedone, care ca Arafat (prietenie), care ca Dragnea (prieten cu Piedone, prin Arafat), care ca procuratura lu’ Nitu il sacaie pe bassescu, si nu se ocupa de coruptia din sectoru’ lu’ Piedone…Ca cum se dadea Piedone conectat la mobil, c-o doamna din primarie…
    Mai spre final, o ipoteza de bun simt de la o doamna psiholog : presa ar trebui sa depisteze si sa popularizeze probleme gen “Colectiv”… La care “vocea…” da-i, si da-i, ca care presa (cacofonii adecvate, la subiect), ca trebuie pompierii…
    Stateam si ma minunam : cat de ticalos sa fii, dupa ce s-a intamplat, s-o tii pe campii ?! ca doar prostie nu prea parea la “incruntatu'” respectiv (n-am descoperit numele, oricum, tipicu’ doar conteaza). MI-E SCARBA !
    (sa ne fie clar : din cei 3, doar Arafat mi-e in lista de simpatie…da’ la ce s-a intamplat, s-o tii tot cu “groapa lu’ Dragnea” e ticalosie de cea mai joasa speta !
    Pacat de copii aia, de maine sigur reincepe circul !

  9. Completare: prin cele scrise de mine nu incerc sa arunc pisica la autoritati, doar am punctat niste aspecte reale cu care se confrunta toti cei de buna credinta, care vor sa respecte legea si nu se bazeaza doar pe sfanta spaga.

    In alta ordine de idei, da, fiecare agent economic poate afla care sunt cerintele minime pe linie PSI, poate gasi consultanta inclusiv pe partea de scenarii la foc, si poate implementa masuri de protectie si fara autorizatie PSI (ca sa nu ne ascudem in spatele slabiciunilor sistemului).

    Concret, la inceputul anului am avut un incident PSI la o unitate aflata la parter de bloc, din fericire nu a fost grav, dar senzorii de fum si-au facut datoria (instalatie montata in 2007 dar verificata pe bune semestrial), au detectat si semnalizat evenimentul iar de atunci si pana cand pompierii au spart usa nu au trecut decat vreo 6 min. Firma de securitate a preluat paza obiectivului pe timpul noptii imediat si asta a fost. A doua zi am scapat ieftin, cu avertisment.

  10. E trist,tare trist!N-am cuvinte sa spun mai mult,sau am prea multe dar din decenta prefer sa tac!Sunt multi tineri care se lupta cu viata,le doresc sanatate,putere si rezistenta!Vinovatii fara vina…!

  11. Dragi romani,
    Acum constientizam lipsa cadrelor medicale, lipsa spitalelor, etc.
    Guvernul Romaniei ( Boc, Predoiu, Basescu, etc) ne-au promis ca vor face investitii care vor aduce bani la buget. “Investitiile” sunt in buzunarul lor. Justitia a tolerat coruptia la nivel inalt (aceste fapte de coruptie nu au fost anchetate, nu au fost prioritare). Acum justitia vrea sa faca dreptate. Cum poti sa faci dreptate dupa 10 ani de furt? Banii mai sunt in tara? Dragilor, fie ca ne place sau nu ne vom confrunta cu o alta realitate, vom inchide spitale si vom construi puscarii. Asta-i solutia? Solutia este sa recuperam banii furati si cei care au furat sa presteze pentru multi ani munca in folosul comunitatii (ex Basescu sa construiasca autostrazi). Justitia selectiva nu-i benefica pentru tara noastra. Trebuie sa ne trezim la realitate. In urma cu ani buni s-a intamplat o tragedie mare la maternitatea Giulesti din Bucuresti. Cine a platit? A platit doar o asistenta medicala. Da, doar o asistenta medicala. Asta-i justitie? Premierul Romaniei, Ministrui Sanatatii, Ministrul Justitiei de la acea vreme au fost ocoliti de ancheta penala. Ei au luat masuri criminale ( au invitat medicii sa paraseasca tara, au “reformat” statul de drept. Asta-i justitie? Dragi romani, timp de 10 ani am fost solidari cu politicieni ( Basescu, Udrea, Predoiu, Boc, Blaga, etc) care au redus bugetele celor mai importante ministere ( sanatate, educatie, etc). Da, noi ne-am blamat medicii, profesorii si ne aratam indignarea pe facebook spunand ca ne-am saturat sa le platim veniturile salariale. Dragi romani, de ce nu ne-am revoltat atunci cand am aflat ca medicii au devenit functionari publici? Da, cadrele medicale ( EROII zilelor noastre) sunt functionari publici. Justitia selectiva creaza noi REGI dornici sa ne calce pe cap. Asta vrem? Noi trebuie sa ne schimbam mentalitatea ( din pacate legea este respectata de foarte putini cetateni). Multe companii construiesc artificii contabile pentru a eluda bugetul de stat ( trusturi de presa, etc). Multi dintre noi incurajam acest fenomen ( acceptam sa muncim fara forme legale, acceptam sa fim platiti cu bani care provin din activitati ilicite, etc). Acest fenomen incurajay de noi creaza disfunctionalitati pentru sanatate, educatie, cercetare, etc. Am renuntat la specialisti si am crezut ca statul se reformeaza de oameni gen Basescu, Udrea, Zgonea, Boc, Igas, Predoiu, etc. Romania este singura tara care exporta inteligenta. Nu incercati sa va imbatati cu apa rece, actualii oameni politici nu-si iubesc tara ( adica nu ne iubesc). Ei ne considera buletine de vot.

  12. Cu sau fără Oprea, nu schimbă nimic. Din păcate in frumoasa si iubita noastră tărișoară sălășluiește un cancer malign care ne întunecă mentalitatea. Sa vorbit in cazul polițistului de tot felul de tertipluri administrative da nu sa vorbit de decență, NU sa vorbit de = daca Oprea s-ar fi deplasat decât cu masina de servici politistul la ora asta ar fi trăit. Aceiași problema avem si in cazul Colectivului, sa vorbit de tot felul de autorizații, nimeni nu a vorbit de decența si ca numărul 80 ar fi trebuit limita numărul persoanelor care pot intra. Nu esista nici o autorizație MORALA care sa te oblige sa te opresti la 100 de persoane. Asta se numeste idolatrizarea banului. ERGO = atata timp in care toti lopatarii care au o diploma ajung sefi doar ca fac parte dintr-un partid, atata timp in care e important sa ai bmw chiar daca nu ai o casa, atata timp cat sefii tiranizeaza angajații pe 6 milioane, atata timp cat vom umbla prin spitale cu bani ca asistenta nu tine minte unde a pus toradolul dar când i dai bani i se ilumineaza creierul, atata timp cat vom iubi bani mai mult decât sănătatea si bunăstarea, atata timp cat nu dispar cei care cu un dosar complet te trimit înapoi ca nu e ok, dar cu aceleași foi in dosar si 2 milioane ca prin magie dosarul devine bun, atata timp cat civili bat polițaii parte in parte, NU SE VA REZOLVA NIMIC. Întotdeauna SUBSTANȚA ne va scăpa printre degete si vom caută avevarul acolo unde nu trebuie, e nevoie de DECENTĂ si BUN SIMȚ. Vedem in toata lumea cum limita se opreste in cazul asta la 80+20%, cei ramasi afara asteapta cuminti in coada, bodyguardul can ies 10 bagă alti 10 din coadă, de ce la noi nu e asa ??? = Foamea de BANI …

  13. Decența în fața unei tragedii a ajuns să fie, din păcate, un lux. Că dvs. vă permiteți acest lux, că mai există și alții cu aceeași atitudine, e un fapt dătător de speranță.

  14. @Constantin
    Ar trebui sa faci un efort de a citi cu mai multa atentie ce scriu cei carora vrei sa le raspunzi.
    Au fost unii care erau nemultumiti de faptul ca Oprea a fost la locul tragediei in noaptea de vineri spre sambata in felul asta incercand sa-si spele pacatele de la accidentul de saptamana trecuta.
    Eu am spus ca a facut bine ca s-a dus la Clubul Colectiv dupa tragedie.
    In rest, ce trebuia sa faca, ce trebuia sa zica, ce job description are, cum si-l indeplineste, etc. nu au fost subiectul postului meu.
    Acu’ imi intelegi “multumirea”.

  15. Noi TOȚI suntem astăzi vinovați de moartea tinerilor din Colectiv. Orice acțiune a noastră de a întreține vie Caracatița Corupției României prin participarea noastră cu bacșișuri ne învinovățește. Cei care beneficiază de aceste bacșișuri suntem chiar noi populația României din motivul sărăciei. Din păcate CARACATIȚA ne subjugă si ne sufocă strigătele de SPERANȚĂ pentru o viață mai bună într-o Românie unde vrem să domnească DECENȚA si BUNUL SIMȚ, si mai ales in primis IUBIREA APROAPELUI.

  16. @bigradu

    Cu tot respectul, înaintea postării tale nu există puncte de vedere care să-l condamne pe G.Oprea că a fost la locul tragediei. Poate în altă parte inaccesibilă mie.

    Am înţeles că îţi place monologul şi te deranjează polemica. Scuze.

  17. @Marius: ba uite ca eu nu particip la exercitiul asta de vinovatie colectiva!

  18. Incendiul a fost premeditat!!! 1. Clubul a fost transformat mai intai intr-o bomba incendiara in conservare in momentul in care a fost capitonat cu buret fonic foarte inflamabil pe stalpii de sustinere si tavan. 2. Buretele din plafon a fost spalat cu 1 luna inaintea spectacolului cu o substanta inflamabila si ea. 3. Folosirea artificiilor tip tort de exterior montate chiar in dreptul stalpilor imbracati in burete foarte inflamabil aflati chiar in fata scenei tocmai ca prin aprinderea artificiilor scanteile sa prinda buretele in cauza care la randul sau sa aprinda buretele din plafon. 4. Liberul acces la spectacolul respectiv programat chiar in noaptea de Halloween pentru ca cati mai multi tineri iubitori de muzica rock sa fie prezenti in sala pentru a se crea busculada la iesirea in cazul unui incendiu tocmai ca cati mai multi tineri sa nu se poata salva prin singura iesire si aia mica de care dispunea localul. 5. Ora tarzie in noapte la care au fost aprinse artificiile care au cauzat incendiul tocmai ca fortele de interventie: Smurd, Pompieri si Salvare sa fie prinse pe picior gresit si sa nu poata acorda ajutorul necesar in primele minute ale carnagiului. Cine e regizat toate acest carnagiu? 1. Ori un satanist piroman aflat in cercul propietarilor clubului Colectiv pentru a aduce ofrande lui Satan. 2. Ori proprietarul principal al clubului este ciripitor SRI si a actionat la ordin de organe. Cu ata mai mult cu cat propietarul principal, proaspat absovent de arte plastice este deja patronul a 18 firme, are 2 localuri in Bucuresti care au ars amandoua, barul de pe Lipscani si clubul Colectiv si un bar la Vama Veche cu mult peste posibilitatile financiare ale unui tanar obisnuit, propietar care a fost scutit de controlele Fiscului si ale organelor statului abilitate in supervizarea functionarii localurilor publice. Daca ipoteza 2 este adevarata inseamna ca foarte multe localuri publice: cinematografe, sali de concerte si cinematografe din Bucuresti si din tara sunt si ele adevarate capcane sociale lasate special sa functioneze pentru a fi amorsate la momentul oportun ales de SRI. Cine nu crede in varianta a 2 sa se gandesca ca criminalii care au dat ordin si ucis peste 1100 de tineri in Dec. 89 se afla inca la butoane in institutiile de forta le statului si vor actiona in consecinta ori de cate ori se simt in primejdie de a-si pierde puterea. Asa ca acest incendiu poate sa fie legat foarte bine de punerea pe rol a dosarului Mineriadei din 13-15 Iunie 90 de catrea Parchetul General.

  19. @Marius

    Nici eu nu subscriu la punctul tău de vedere. Nu dau şpagă şi contribui, atât cât pot, la instaurarea normalităţii. Oricât ar părea de ciudat, atitudinea asta mi-a adus şi beneficii: un frizer care mi-a spus că nu-mi poate elibera bon, iar eu insistam să primesc bon, mi-a spus că tunsoarea a fost din partea casei…Am mulţumit şi am plecat. Am apreciat prezenţa de spirit.
    Se poate.

  20. Ca Marius se simte vinovat, e treaba lui, proprie, personala (desi, cam e si a d-lui Ciutacu, ca e pe blogul dumnealui…il poate bana, dar a ales sa-i raspunda… ceea ce dovedeste ce e de dovedit).
    Nici eu nu ma simt vinovat; nici chef, dupa ce s-a intamplat, de vorbe-n vant n-as prea avea. Incerc, doar, acolo unde pot, in familie, sa formez, cat pot, o alta opinie…
    Prin anii “90, la mine in urbe, daca aveai tricou “Metallica” (d-ala scump, cauciucat), erai garantat paria… Lucrurile n-au evoluat prea mult : aud, d-aia de ies pe sticla, cum ca “satanism”, cum ca d-alea… L-a varat o televiziune in seama pe oieru’ europarlamentar … cum ca fetele lui nu “servesc” d-astea cu cluburile… Mi-e prea scarba… de atitudinea aluia, Mariuse, sigur nu sunt vinovat !
    Nu sunt vinovat pentru ca-mi invat copilul sa reverbereze si sa tolereze… Nu sunt vinovat, pentru ca imi fac treaba, acolo unde sunt… Nu sunt vinovat, Mariuse, pentru ca nu-mi invat copilul sa pupe moaste…si pentru ca… si pentru ca…
    Suntem popor ortodox; doar cu vorba. Compunem esee, discursuri si, dupa, uitam repede.
    Sau cerem bon, cum spune un antevorbitor, fara sa gandim ca, poate, ala de intervine in astfel de momente o face si pentru avans-lichidarea umila, sa nu arate copiilor “frigiderul gol” (citat dintr-un promo pe care ar fi bine sa-l gandim profund)…Cam prost exemplu de civism, Constantine, nici la ala nu subscriu !
    Toti tinerii d-au murit erau oameni cu scoala… Probabil, si cu spirit civic… Tineri erau si cei de la Revolutie…acum, dupa 25 de ani, e plin netu’ de giboni, care arunca cu laturi…si sunt si varfuri de opinie care-o fac… varfuri care beneficiaza de moartea celor d-atunci…D-aia, nici acum nu ma astept la nimic deosebit; aia cu “desteapta-te, romane”, din imn, e ironie negra, nu ne prinde.
    Pacat !

  21. @constantin

    Un sfat gratuit. Să nu mai calci în frizeria aia. Dacă o vei face s-ar putea ca frizerul să folosească briciul acela cu HIV pe el, și-ai să te miri cum dracu’ ai SIDA că doar ești un evlavios creștin ortodox care n-ai fost în viața ta la curve. N-o să-ți treacă prin cap că ți se trage de la mici beneficii.

  22. Faptul ca mă poate bana nu schimbă nimic pentru mine, realitatea si comportamentul societatii spune ca e corect ceea ce spun, fie ca ne place sau nu. Domnul Ciutacu poate spune orice vrea el, desi ma îndoiesc ca în tot decursul vieții lui nu sa întâmplat ca niciodată el sau părinți când era mic el nu a dat nici măcar un KENT pentru bunul mers al familiei. Pentru ca daca nu dai nu merge. ASTA E PROBLEMA. Daca vrem sa fim ipocriti … putem. “Cine nu a dat bacșiș el sau părinți pentru bunul mers a familiei sa arunce primul cu piatra”. Mențin încă ceea ce am spus si ca dovada astăzi unul din părinți Stirile spun ca a trebuit sa dea bacșiș la INML cât si la preot când ele sunt GRATIS. E grele si e multe. Da cum vreti voi … Substanta tot aia rămâne …

  23. Tinerii au murit pentru ca si-au permis luxul sa mearga la un concert. Asta-i tara. “Investitorii” ( da, acei investitori care platesc veniturile salariale ale spagarilor: medici, pompieri, politie, etc) au facut investitii in propriul lor club de doi lei pentru ca au fost interesati doar de profit. Asta inseamna capitalism in Romania.

  24. @Marius: nimeni n-a decretat autopsia gratuita, nu va mai aruncati aiurea. INML e obligat sa taie chitanta fara un HG care sa-l scuteasca. sicriele nu le da INML. fugiti toti dupa fenta, unu’ n-ar citi un act normativ

  25. Sunt 20 de ani de când nu mai admit sa fiu fentat, si nu am fentat niciodată, desi am prieteni care încă umbla prin spital la ora actuală cu 5 lei in buzunarul drept si 10 in cel stang. Pentru ce le trebuie ? Hai ca asta e culmea … Sau dosare pt. autorizati complete, dar care trebuie sa se reîntoarcă ca lipsesc banii din el. Dar ca toti de pe-aici nimeni din 70 pana acum nu a dat bacsis, Caracatița asta a dreacu a crescut singură. Fiind din 73 stiu cum am crescut toti, cine suntem, si cum si cine a contribuit, adica noi toti, direct sau indirect sau tacit, din păcate eu nu sunt ipocrit, multi se cred nemti nevinovati aterizati din Germania in 2014, curati ca lacrima. Nu trebuie vorbit astăzi, ba trebuie si încă cum, cat fierul e cald, daca nu rămâne ca maternitatea, peste 3 săptămâni vorbim de Udrea si gata. Sunt multe de zis dar ma opresc aici văzând atata ipocrizie. Din păcate ce e de rezolvat in aceasta situatie nu reprezintă nici 0,01% din ce trebuie pus la punct in Romania. Dar cum ziceti voi E TOTUL OK, pentru funduletul vostul nimeni si niciodată nu a dat nimic, vi sa facut totul pentru ca sunteti “frumosi”, stai sa îmi controlez nasul.

  26. cutremurator ce s-a intamplat. admirabil efortul “spagarilor” (asa le zice poporu’… cand n-or mai fi nu stiu cum o sa le zica).

    @Marius – eu unul nu pot lua in serios ce scrie cineva care nu stie cu sa si s-a, cu un i si doi de i etc. da’ in rest e bine ca stii clar ca societatea,in general, e de vina.

  27. @Marius: eu nu stiu care-i personajul colectiv cu care te certi tu la plural, da-s prea obosit si lipsit de chef sa incerc sa aflu. astfel, in coconul tau perfect, sper sa nu te socheze ca am cel putin doi cunoscuti care au dat spaga la plic in AKH, aceasta catedrala a puritatii actului medical european.

  28. Nu ma cert frate cu nimeni, ca e democratie, fiecare se crede fără de pată asa cum îl taie capu, este o sinteza a Mentalități Românești, la care au sărit toti “Curățeii” de cur in sus, desi realitatea din ultimi 40 de ani spune altceva, da asta e … Umblu de 20 de ani prin Europa si nu am auzit încă de SPAGĂ, am contact cu mediul medical si stiu ca daca le bagi 5 euro in buzunar in minutul 2 esti la psihiatrie, pentru ca nu inteleg ei si zic ca e un diliu care umbla pe saloane si baga bani in buzunare. Cat despre AKH nu pune botul la toate șuetele, romanii se mai si lauda. Ce stiu si ce am văzut nu din vorbite, ci cunostințe care acasa le-a zis doctorul sa isi cumpere sicriu si ei încă merg chiar si azi pe picioarele lor dupa operatia din străinătate, nu cred ca mai e important daca au cheltuit sau nu. Sa faci sinteza la mentalitatea românească ar trebui sa fie constructiv, nu ofensiv. Desi vad ca aici care se opărește, care se bășică sau sunt prea obosiți, rămâne substanța. Bafta la toata lumea … desi dubitez daca o tineti tot asa …

  29. Cam atât, am lucruri mai bune de facut decât sa pierd timpul pe aici. Nu se va schimba nimic niciodată.

  30. @IO Nu pun bază pe ortografie ci pe cele spuse, dar daca tu ti mai mult la ortografie decât la substanta, e si asta o alegere. IO pe blogurile romanesti se scrie EU. Lumea scrie din viteza de pe celular, mai si lucrează …

  31. @alt Marius

    De ceva vreme am briciul meu cu care merg la frizerie, intenţionez să-mi iau şi o maşină de tuns… Dar să ştii că frizeria cu pricina nu era o dugheană, arăta chiar ca o frizerie.

    Sfatul tău este bun, desigur. Mulţam!

  32. @marius – esti mai putin inteligent decat suspectam. si asta nu e compliment.

    1. vezi ca ti se scrie cu 2 i. ti-am zis deja ca imi e greu sa te iau in serios cand ai mari probleme sa te exprimi in scris.
    2. “io” poate insemna si alte lucruri – un satelit al lui jupiter de exemplu. zi-le alora de la NASA ca ar trebui sa ii schimbe numele in “eu”.

  33. @Mariuse, la aia cu “e multe si grele” m-ai pierdut ! Credeam ca discut cu un om inteligent; crezand asa, si constatand altceva, incep sa ma indoiesc si de inteligenta mea…. E drept, mult mai putin !
    Tu faci parte din aia care n-au indoieli; poate pentru tine e bine. Pentru mine, insa, terapia asta a incepat demult… cam prin iunie “90; d-aia, vezi, n-am nevoie sa-mi arate unu’ pe net calea !
    Totusi, o intrebare patriotica, si retorica, recunosc, pot pune : cand si cat ai platit ultima data vreun impozit !? Nu zic benevol, ca niciunul nu dam asa… C-asa, sa fim conationali si sa platesc pentru ca unul ca tine sa aiba sansa sa “nu dea”…Am inteles, scrii de pe celular (fiindca mai si lucrezi… probabil te simti singurul care o faci…); da’ din mersul ala prin Europa, cand te opresti, mai dai si impozite !? C-aud zilnic cum ca Diaspora tine Romania (s-a trezit noul Keynes de Romania sa ne explice cat de puturosi suntem, si cum traim doar din banii Diasporei); si vad, zilnic, tineri d-aia frumosi si liberi care au deschis o carte doar pentru pozele colorate, cu opinii ferme, dar cu experiente nule !
    La un lucru, insa, iti dau dreptate : pierzi timpul ! Si nu p-aici, in general, atunci cand iei cu lingurita ce da orice ticalos sau tampit pe net, cu “vinovatii generale” si cu “capul lui Motoc vrem”…
    Ca venit vorba, d-le Constantin : aia cu politistul motociclist din coloana lui Oprea e o ticalosie cum rar s-a mai vazut; vad la “astilalti” (noul penele, mai in clar) o efervescenta (chiar si in seara asta) sa-i sacaie p-astia de la guvernare. Vad acceasi efervescenta la tanaru’ frumos si liber sa ceara jugulara lu’ Iliescu (in “90, cand era cazul, fie era d-ala cu codita, de cauta ovul spre fecundare, fie – cum eram multi altii p-atunci – se uita la noua poarta de se deschidea, fara sa-nteleaga ce i se intampla; acu’, numai revolutionari la orice intersectie ! P-atunci, insa, cei care am trait vremurile, stim ca abia descifram alfabetu’ !
    Nu mi-e drag nici Oprea, nu mi-e nici Ponta, nici Udrea nu-mi e… da’ nici nu vad rostul sa contribui, fie si telepatic, la re-marirea unora d-au mai fost, sau la cresterea unor de saliveaza la ciolan ! Am crezut in Crin, da’ d-atunci am mai imbatranit ! D-aia, zic, d-le Constantin, ca nu e momentul cu Oprea acum, chit ca strada iese sa-l injure (la Piedone e clar, da !…la Oprea si Ponta e cam relativ !… la Arafat e nu !). Si, apropo de Ziua Nationala : la inceput de ani “90, Seniorul Coposu a fost huiduit de ziua aia…ciudat fel de-a ne respecta valorile aveam si-atunci, ciudatul fel continua si-acum !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.