Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Circuitul vedetei între ecranele de sticlă

Circuitul vedetei între ecranele de sticlă

Pe final de an, scriu, fără mare plăcere/chef, despre două lucruri care se leagă. 

Cand am venit in postul tv pentru care lucrez si azi, nu neaparat pe valul vreunei efuziuni populare de simpatie si de entuziasm colectiv, Cătălin Striblea a fost o gura de oxigen pentru mine. Era proaspat iesit din spital, era simbolul statiei (care, de altfel, se nascuse cu el in direct), era cel care gestionase editorial, pana la nefericitul accident cerebral, spatiul orar de prime time pe care urma sa prestez eu, uzurpatorul. Intaratat de unii care se straduiau sa provoace (inca) un scandal intern, primul continua in instanta, a dat o declaratie de bun simt. A spus ca transferul meu e un castig, ca nu iau locul nimanui si ca nu-l deranjeaza deloc. Nu interactionasem pana atunci. In rarele clipe cand se intamplase sa ne intalnim, ne salutam politicos, schimbam doua-trei vorbe de complezenta si ne vedeam fiecare de drumul lui. In plus, pour le connaiseurs, veneam din Intactul care strivea tot in cale si eram (cred ca sunt si acum) prieten cu Badea…

striblea
Cand s-a hotarat sa revina pe sticla si a inceput sa negocieze conditiile, l-am invitat sa colaboram in regim cvasipermenent si i-am pus la dispozitie, ori de cate ori a simtit nevoia, biroul meu; fie si ca loc de odihna/relaxare. N-am legat vreo prietenie, frecventam anturaje diferite, avem interese – si abordari – diferite. Cu toate astea, ori de cate ori unul dintre noi a avut nevoie de prezenta celuilalt in emisiunea lui, nu s-a pus probleme vreunui refuz.
Aseara am aflat, de la producatoarea mea (si, inainte, multi ani, a lui), ca si-a anuntat – cum altfel decat in direct? – plecarea. N-am mai apucat sa-l si aud. Dar am citit transcrierea. A facut-o masurat si decent, asa cum ii e si modul de viata. Nu cunosc ratiunile despartirii. Nici nu intentionez sa fac pe detectivul. Am trecut si eu printr-o ruptura pe care nimeni (nici macar eu) n-o astepta. Insa, pentru ca n-am apucat s-o fac in aprilie 2013, vreau, in afara de a-i ura succes, sa-i multumesc public in decembrie 2014 pentru lectia de omenie pe care a dat-o cand nimeni n-avea habar ce-i in sufletul meu…

În altă ordine de idei, ironia sorții, tocmai azi am primit o veste care are legătură cu rândurile de mai sus. Onorata instanță a decis că am de luat 3000 lei daune de la Sorina Matei. Cam ieftin pentru afemeiat și șpăgar, fac recurs. Și promit că anul viitor mă ocup să execut silit și diferența de 15000 lei de la Radu Moraru. Dat fiind că-n statul de drept hotărârile judecătorești nu se comentează, ci se pun în aplicare, ne vedem la recurs…
P.S. În toate procesele civile, deci și în ăsta, am fost reprezentat de avocatul Mihai Mustăciosu. Căruia-i multumesc și pe această cale. Martor mi-a fost, de această dată, Mircea Badea.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

19 thoughts on “Circuitul vedetei între ecranele de sticlă

  1. L-am văzut rar pe dl. Striblea, dar mi-a făcut impresia unui om așezat, inteligent și cu mult bun simț. Un om pe care succesul profesional nu-l schimbă. Cum mărturisea Márquez, aflat în plină glorie, unui prieten (tot) scriitor: în nicio împrejurare n-am uitat că în sufletul meu nu sunt nici mai mult, nici mai puțin decât unul dintre cei 16 fii ai unui telegrafist din Aracataca.

    În privința banilor pe care SM și RM sunt obligați să vi-i dea, m-aș fi bucurat să fie de o sută de ori mai mulți! Iar o hotărâre judecătorească să prevadă și un tango obligatoriu al celor doi (doar Moraru e specialist în dansuri cu „justiția”… 🙂 )

  2. Pe cat de simplu, pe atat de complex….la fel ca si caracterul tau. Felicitari pt. vorbele frumoase, cu care, din pacate, nu prea suntem obisnuiti!
    Cat despre ceilalti 2 colegi…nu am pic de respect, empatie…sau macar ura. Indiferenta e mult spus…de limbisti ne am cam saturat, dar sunt multi. Iar cei care nu au ce spune, ca despre vre o analiza nu se pune problema, arunca cu invective si injurii…atata ii duce neuronul.

  3. Ma bucur ca ai castigat in instanta si sper sa castigi si vs. Radu Moraru, poate ca in felul acesta bunul simt va lua intr’un final locul nesimtirii gretoase pe care o vedem zi de zi pe la TV.

    Bafta si La Multi Ani cu bine domnule Ciutacu!

  4. sa speram ca dl. striblea nu va disparea din presa.
    despre procese,nu-mi ramine decit sa constat,inca o data,ca esti un om rau.nu te linistesti nici in aceste zile cind nasterea,lumina,fericirea,fie ca sunt pe buzele tuturor.pacat,ca esti baiat tinar…
    acuma,serios!sanatate alaturi de cei dragi!

  5. Va urez un An Nou fericit, cu bucurii si realizari si noroc, fara de care nimic nu e posibil, ca, dupa cum se poate banui, toti cei de pe Titanic erau sanatosi. Am apreciat intotdeauna simtul masurii si bunul simt!

  6. Ca simplu muritor,dar un bun admirator al emisiunilor tale,iti urez (in stil vechi)putere de munca scrieri fulminante in presa scrisa,emisiuni asa cum ne_-ai invatat ca stii sa faci,adica,bune la foarte bune,iar nu in ultimul rind,o sanatate de aur si multa dragoste in familie!

  7. ma mira,dar ..face cine ce vrea….fara suparare,vezi ca ar trebui sa fie pour “les” connaisseurs,ori le connaiseur

  8. Bun asa… Hai cu recursul… Hai cu Nasu’… Semne bune anul are. Cat despre dl.Striblea il stiu doar din zappat deci nu cunosc, nu comentez, dar cred in jutecata ta:)

  9. La Multi Ani!
    Parerea mea umila legata de pleacarea unor ziaristi de la unele trusturi la alte trusturi, are legatura cu reasezarea apelor in presa romaneasca. Partidele si-au dat seama ca au nevoie pt anul viitor de arme, iar pe frontul mass media au ramas si vor ramane tot mai putine arme. Realitate va fii ANAF-izata cat de curand, Mediafax va fii DNA-izata si mai repede, iar Antena incetul cu incetul schimba tonalitatea in relatia cu cel ce si-a luat tara inapoi. Eu zic sa ne asteptam la niste miscari si mai mind-boggling in zilele ce urmeaza.p.s. sunt mesemerizat de cat de repede cei ce si-au luat tara inapoi il ataca pe cel care a condus lupta asta. Curat Bastus cel care a muscat din mana regelui care l-a crescut si hranit!

  10. Salut, Victor. Dovedesti din nou ca nu esti un ziarist oarecare. Sigur, n-ai nevoie sa ti-o spun eu sau altul, dar nimanui nu-i strica o confirmare in plus sau chiar o reconfirmare, ca poate ni s-a defectat autoevaluatorul de atata subiectivism. Iti doresc un an bun tie si celir din preajma ta.

  11. Victore,
    Nu-l cunosc si l-am urmarit destul de rar pe Catalin Striblea. Mai mult, experienta trecerii (cu succes) printr-un accident cerebral mi se pare un conbinatie remarcabila si laudabila de efort si ambitie.
    Oricum, din putinul pe care l-am vazut, Catalin face un contrast placut cu istericalele lui Rares Bogdan, Mihai Gadea si multe alte (pseudo)vedete de televiziune.

  12. bigradu asta este si motivul principal pentru care sunt platiti in presa “libera” (platita de membri de partid sau apropiati ai partidelor) sa faca istericale, sa jigneasca adversarul politic, sa-l doboare in sondajele platite de aceleasi personaje …daca mergem pe firul logic pana la urma ne dam seama ca prin atitudinea sa Striblea nu a adus acel “beneficiu” mult asteptat de “sponsorul ” de media… Iar daca cumva prin minte ne trece ca se investeste in media pentru eventualul profit “banesc” si pentru corecta informare a cetateanului inseamna ca inca mai credem in Mos Craciun si Zana Maseluta… Colegial textul postat de Victor suna bine si pare a fi de bun simt, ce este in spate nu ne va spune nici Striblea , nici “sponsorul”‘ Nici Victor daca eventual cunoaste detaliile… oricum o despartire oricare ar fi ea chiar si in cazul “nepotitrivilor de caracter” are pasi ei, acestea au fost parcursi si discutati in spatele usilor inchise, cert este ca nimeni nu pleaca de bunavoie din miezul “liberati de exprmare” decat daca va fi mai bine platit ( asta vom vedea) sau daca “libertatea de exprmare” este mai consistenta in alta parte… Probabil aceste raspunsuri le vom avea urmarind evolutia lui Striblea in media… Daca Striblea se retrage de tot atunci putem vorbi de motive personale care nu trebuie discutate!

  13. Andrei,
    Nu-mi fac iluzii despre adevaratele motive care-i mana-n lupta pe cei mai multi jurnalisti, in special de la posturile de stiri. Asta este si unul din motivele pentru care nu urmaresc aceste posturi.
    Pe de alta parte, am citit astazi raspunsul lui Mihai Craiu adresat lui Voiculescu. A dezvaluit secretul lui Polichinelle; de parca avea cineva dubii ca asa se intampla lucurile. Eu cred ca, pe langa cei platiti direct de patroni, mai sunt zelosii care stiu ce au de facut fara sa le spuna patronul, doar pentru ca sa obtina (sau sa-si pastreze) o slujba.

  14. bigradu in lista aia de jurnalisti cu istiricalele la purtaor esti de acord ca o putem adauga cu brio si pe Sorina Matei? nu de alta dar nu vreau sa creada lumea ca vedem doar spre stanga esicherului politic … punem doi platiti de dreapta (matei si bogdan) si doi platoti de stanga (gadea si badea ) … sa fim impartiali cu istericalele jurnalismului “impartial” si “liber” 🙂

  15. Domnule Ciutacu, poate va ajuta urmatoarea informatie: nentu’ radu moraru are un imobil in localitatea Cristian, jud.Brasov.
    Tot ce trebuie sa faceti este sa solicitati executorului sa se adreseze Primariei comunei Cristian sa-i comunice daca acest debitor are imobile pt care (nu) plateste impozit pecladiri si/ sau teren ….

  16. Salut Victor.

    Poti sa postezi un link cu interviul tau cu seful SMG si cu ministrul Apararii?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.