Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Cine si ce a avut de castigat dupa nenorocirea din #Colectiv

Cine si ce a avut de castigat dupa nenorocirea din #Colectiv

image

Foto: Vlad Ciutacu

Acum se face luna de la tragedia din #colectiv. Au murit 60 de oameni. Parintii lor sunt devastati. Inca vreo cateva zeci se chinuie infiorator; in tara sau afara. Familiile si medicii se agata de orice fir de speranta. Alte cosciuge de plumb asteapta, hidoase, la rand sa intre-n burtile avioanelor. A cazut un guvern. A venit altul. S-a anuntat resetarea clasei politice. Noua putere e (si mai) plina de politruci si de securisti de rit nou. Instigatorii tinerilor frumosi si liberi si-au primit tainul. Pompierii au devenit, din eroii neamului, criminali. Fostul idol Arafat mai are putin si e gonit cu pietre pe strada. Cadrele medicale, dupa o scurta glorie, au redevenit paria. La Cotroceni s-a mutat un teatru cu bulina rosie si e, ca de obicei, inchis pentru week-end.
A castigat ceva societatea romaneasca in toata perioada asta? Eu nu vad, da’ poate-s chior…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

8 thoughts on “Cine si ce a avut de castigat dupa nenorocirea din #Colectiv

  1. Ce-am câștigat?
    Ne-am mutat într-o altă „paradigmă”.
    S-au „resetat” ura, ticăloșia, politicianismul, ipocrizia.
    Păstrând tradiția, închinătorii la noii idoli dau de pământ cu cei vechi.
    Departe, mult deasupra noastră, Caragiale și Eugen Ionescu își dau mâna.

  2. Totul e un grafic.Paralel cu societatea.Sunt decizii de luat, tinte de urmarit si daca, la capatul lor sunt drame, asta e.Este evident ca experimentam trairea la interesectia unei lumi aparente in degringolada si a unei lumi ascunse cu agenda secreta.Ceea ce aflam / simtim / experimentam sunt consecintele celei din urma.Din tragedia Colectiv eu am inteles:
    1. nici un loc nu e sigur;
    2. nu-i momentul sa salvez pe nimeni ca mi-o iau ca Arafat;
    3.daca e vreo manifestatie e clar ca cineva scapa de responsabilitate;
    4. institutiile afla de ele insele cand numara mortii;
    5. in fapt nimeni nu ucide, responsabilitatea fiind in eter;
    6. dramele sunt pretext de indreptare a unui curs politic legitim intr-unul ilegitim;Asa ca daca esti Presedinte e bine sa schimbi guverne cand sunt morti pentru ca pentru asta au murit.Perfect nu?
    7. Daca e vreun moment bun sa fii ipocrit, Colectiv e templu pentru asta.
    8. Vor trece ani si daca unii nu vor avea gaz metan, drumuri si canalizare e ca din cauza Colectiv.Drept ca Arafat are gusa si ea nu e din salar cinstit.
    9.Tocmai a murit ( sper ) treaba cu minerii si avem Colectiv.Iar toti contemporanii politici sunt partasi la duda.
    10. Toate de mai sus si inca n-am spus mai nimic.
    Sunt invins.De Colectiv.De vinovatia lui.Dar mai ales de nevinovatia lui.Dar cel mai mult de ipocrizia lui.
    Intrebarea dvs desi retorica e oarecum nedreapta, in sensul ca o astfel de perioada nu poate reclama castiguri .Asta daca nu cumva a vedea cine si de cat e dispus sa fie nemernic, misel si insalubru, o fi vreun castig.In lumina acestor evenimente gandesc ca aveti in minte ceva nume ….

  3. Unde erați mai tehnocrații lui peste ieri când apele au năvălit peste românii amarați ? M-ati pitit la Vilă dintr-o informală !,Probabil ca va informați când sta ploaia să puteri ajunge la jeepuri să nu v-a udați pantofiorii.Oricum nu știați ce măsuri să dispuneți.Măcar la”mișto”iintr-o barcă ca Ponta să fi mers in tr-o zonă inundata.Din păcate erau multe.Som ușor,dragi tehnocrati !

  4. 1. Cu privire la Guvernul Meu, aşa-zisa realizarea a tinerilor frumoşi şi liberi, cred că este o ruşine care trebuie imputată actualei clase politice; PSD+PNL, în special. Ei sunt autori de drept ai Guvernului Meu, să nu se lamenteze. Fără votul lor, acest guvern nu avea cum să existe. Un gest de onoare era demisia şi alegeri anticipate. Are dreptate Ion Ţiriac: guvernul de tehnocraţi este specific ţărilor conduse de dictatori.

    Referitor la securiştii de rit nou, aş avea o întrebare: ai cui securişti? Ai României? Mă îndoiesc, fără să fiu fan, deşi sună ca dracu’. Ai Bruxelles-ului? …
    2.În privinţa pompierilor şi a lui Arafat, eu cred că greşiţi: judecaţi în alb şi negru. Nu există alb şi negru, lumea este gri. Pompierii care au fost la Colectiv pentru a salva victimile sunt nişte eroi. Pompierii care au fost în control şi au închis ochii la neregulele constatate sunt nişte criminali. Unii trebuie apreciaţi, alţii trebuie condamnaţi. Cum spuneam, lumea este colorată în gri. Aşa stau lucrurile şi în cazul lui Arafat: a creat un SMURD pentru care merită toate laudele, dar ISU pe care îl coordona nu a funcţionat. S-a demonstrat faptul că acel concert de la Colectiv a fost anunţat din vreme dar n-a preocupat pe nimeni. Arafat trebuie judecat drept: punem în balanţă bunele şi relele, apoi decidem. Mă rog, decid cei în drept. Eu nu spun că este bun sau rău, eu spun că trebuie să cântărim.

    PS. Off topic dar cu referire la securiştii de rit nou. Un ins intră pe un blog şi, nefiind de acord cu opinia autorului, îl înjură pe autor în cel mai pur stil românesc. Omul a intrat pe blogul respectiv cu adresa de facebook, numele şi prenumele corect+compania în care lucra. Ce face blogerul? Îl ameninţă că nu va mai lucra în compania respectivă… Putea să-i şteargă opinia sau să-i interzică accesul. Nu, i-a spus că rămâne fără serviciu. Şi a făcut demersuri în acest sens, a sunat la compania respectivă pentru a cere concedierea postacului. Norocul lui a fost că acea companie nu a achiesat la cererea blogerului. Era o companie privată, dar dacă era una de stat iar blogerul avea vreo cunoştinţă prin minister? Ăsta-i securismul de rit nou, promovat de tinerii frumoşi şi liberi care au prins comunismul pe final, dar care s-au contaminat total şi ireversibil. Cazul a fost prezentat de Ionuţ Cristache, în emisiunea Can ROMÂNIA, Antena 3. Nu este reclamă, nu am niciun interes. Într-o altă ţară, acest subom nu ar mai fi avut viitor pe net. În România, rămâne un bloger de succes.

  5. Pentru ca tot ne intoarcem in trecutul din care nu invatam nimic: cutremurul din ’77 – si atunci, desi era o catastrofa, au fost identificati niste vinovati pentru amploarea dezastrului (si chiar erau, daca ne gandim la garajele “sapate” sub blocurile vechi sau “plombele” scari atasate de blocuri mama, fara respectarea regulilor elementare a securitatii in constructii), am suferit noi toti; au disparut relativele libertati cetatenesti, au crescut efectivele securitatii cu multe si nemancate neamuri proaste si mai ales, a scazut dramatic nivelul de trai al romanilor. Deci, ai putea sa spui ca toata Romania a pierdut, dar au aparut oportunistii, vesnicii sinecuristi si jefuitorii de cadavre – “oameni” care si-au cladit cariere, uneori politice, pe o nenorocire. Ca acum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.