Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Cine-i tonomatul, tolomacilor?

Cine-i tonomatul, tolomacilor?

Dupa cum aflam din putul cu deontologie, Severica candideaza; din partea PD-L, evident, la deputatie, intr-un colegiu prahovean. Deci nu, nu era fantoma-n guvernul umbros din Modrogan, ci aspirant la ghiul si burta de parlamentar. Deci da, e portocaliu cu acte. Si ne spune, candid, la revedere, fiindca, dupa cum el insusi marturiseste, decizia de a intra în competiţia politică mă plasează într-o incompatibilitate morală cu postura de comentator în acest ziar“.

I-auzi la el, micutul, a mustit pana acum de neutralitate si brusca revelatie a candidaturii l-a facut incompatibil cu nobilele idealuri de echidistanta ale ziarului. Inteleg ca pana acum, inclusiv in clipele incordate cand si-a negociat nominalizarea si colegiul uninominal, s-a tinut deoparte de vreo influenta politica portocalie; la fel ca atunci cand era nominalizat de tatal khmerilor portocalii ambasador la Wahington. Dar acum nu se mai poate, a venit vremea reformei portocalii a clasei politice si omu’ se autosuspenda. Si – dat fiind abisalul titlu “La revedere” – ne anunta discret ca, daca n-o fi sa fie, he will be back; evident, in postura de analist neutru si independent.

UPDATE: Cercul intelectualilor de partid, care-si admit oficial apartenenta, se largeste cu Catalin Avramescu; se pregateste de lansare si cunoscutul filosof grec Ilie Dumitrescu. Cat o costa, cash, o constiinta d’asta deontologica?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

36 thoughts on “Cine-i tonomatul, tolomacilor?

  1. ce vrei nene, daca esti pupincurist si stii unde sa faci acest lucru, primesti pana la urma rasplata. asa e in viata. e rau ca vine din partea unuia care se dadea cu principii. e jalnic articolul sau, de parca i s-a intamplat intr-o zi sa fie candidat, asa, din senin. si de parca o sa-i fie cuiva dor de el.
    buna faza cu caca

  2. Domnule Ciutacu, eu cred ca dumneavoastra de fapt il invidiati pe Severica_ca_candideaza! 🙂

    Distinsul candidat la functia de fost (si viitor) deontolog n-ar vrea, din motive de igiena, sa ajunga coleg cu cei 322. Dar ce sa faca el daca destinul i-o cere? Se sacrifica, “intra in arena” pentru a aduce “claritate în mijlocul nebuloasei”. E mare!

  3. Asta nu trebuia sa fie cumva… nu stiu ce ambasador… si l-au trimis aia de la comisie acasa? :))

  4. Urmeaza cumva si Robert Turcescu ? mi se pare ca apare cam rar, vorba lu Badea ii bate antena 3 si cand e publicitate

  5. pai si cum e mai bine? asa, sau in doua guverne si revenit pe pozitia de analist arogant? ca mi-e ca e o nuanta intre a fi ales si a fi numit. si nuanta e in favoarea a fi ales. adica e mai bine sa scrii de bine si apoi sa primesti rasplata, sau sa iti faci plinul inainte si dupa aia sa scrii de bine de la tine pana cand crezi ca e de ajuns pentru ce ai luat?
    vezi cum e cu standardele? la altii e cu scarba, la persoana proprie e cu bucurie. lasa ca e bine ca au canditat bravi jurnalisti “independenti” ( cum ii place lu Jack sa zica) ca Mona Nicolici (acu 4 ani), si O. Zara.

  6. daca voiculescu detinea si el un partid ca pesedeu’ sau pedeleu’ ai fi zis nu unei oferte de a candida?
    (simpla curiozitate)

  7. Daca tot vorbiti de candidati: am si eu un of si nu ma lasa sufletul sa nu vi-l spun. De fapt, e o ghicitoare: cine crede “in angajamentele pe care si le ia Boc” si il considera un “politician serios”??? Pariu ca nu ghiciti!!!
    Nou-noutul sef de la PSD Cluj: ““Nu cred că PD-L, de unul singur, va putea face Guvernul. Apoi, eu cred în angajamentul pe care Emil Boc şi l-a luat. Cred că e un politician serios, care îşi va duce mandatul de primar până la capăt”, a apreciat Soporan.”.
    http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=14799
    Am observat ca nu va place subiectul Cluj, asa ca scuze de postare, dar poate merita ghicitoarea… Ce va urma, oare? (Ei, asta din urma e o ghicitoare la care nu am, inca, raspunsul si sper – tot mai putin – sa nu fie cel pe care il banuiesc. Poate aveti Dvs. vreo idee…)

  8. duceti-va dracului cu nastase, basescu, iliescu, voiculescu, vadim si in general toti. imi bagati mina in buzunar si ma mai si beshteliti. va urasc si va doresc sa ajungeti unde meritati.

  9. Merita! Dupa ce a pupinbasit constiincios, iata in fine si rasplata: fost-viitor ambasador, acum fost-viitor deputat! Merita din plin onoru’ de’a se prabusi odata cu Basea. Nici nu stie in ce rahat s’a bagat. Tot mai bine era inainte, mai molfaia o manipulare azi, o intoxicare maine, iesea de’un salar la oligarh. Buuuuuun! Nu salaru’, ci oligarhu’!

    Oricum, e spre gloria lui!

  10. Domle’

    Da’ de sondaju’ de la tanti Firea nu zice nimeni nimic ?!

  11. Cainele moare de drum lung … iar sever se alatura altor jurnalisti care, cu o greata apolitica si (in trendul blogului) deontolgica, alearga dupa functii publice fie prin senat, fie consilier pe la privatizari, fie secretar de stat, muncind pe branci pentru binele poporului si facand voluntariat prin diferite AGA (mai ceva ca UNICEF).

  12. Vrea si gura lui sa manance o bucata de cozonac, nu ? 2-3 discursuri ca ala din ziar si-l iau alegatorii din cartier cu traditionalele oua si rosii…Oua portocalii desigur.

  13. Lupul isi schimba parul, da` naravul ba…

    Cu siguranta he will be back, neutru bineinteles, insa pana la urmatoarele alegeri. Daca nu si mai devreme 🙂

  14. Offf, Victore, iei si tu astea atat de ad-literam. Lasa naibii definitia de dictionar a tonomatului. Tonomatul este ala care scrie, zice sau rade la glumele despre Zeus&Co, indiferent de remuneratie.

    Vrea sa candideze ? Sa fie sanatos. Sa ajunga acolo si sa vedem ce explicatii va da pentru tampeniile pe care le va face (absenteism, votat dupa cum zice partidul fara cel mai mic discernamant, gasit scuze pentru tampeniile sefilor). Ca pana la urma asta e show-ul in toate chestiile astea. Explicatia. Oricum dobitocii ii vor vota si in somn, cu 2 maini.

    Off-topic – ce face omul la nervi, Doamneee … Mariean de la EVZ are azi un articol de colectie. Ba nesimtitilor de la UE, nu va e rusine sa nu nominalizati guvernul pentru stagnarea reformei in justitie, pentru stoparea luptei anticoruptie, pentru disparitia dinozaurilor, pentru efectul Coanda ?

  15. @bicilistul: sa spuna Antena 3, ca la ei a fost sondajul.
    @toader: am refuzat deja oferte de la partide mai tentante decat PC.
    @adi & logic: pisoi mici, eu am ajuns consilier (secretar de stat niciodata) dupa 8 ani de presa; fiindca nu mai aveam loc in media aia subjugata de PSD, in masura in care chiar va intereseaza si trebuie sa raportati la stapanire ca v-ati facut treaba pana la capat.

  16. Ce scuze ai si tu, cica nu mai aveai loc in presa subjugata de PSD. Poate ne spui si cum nu mai aveai loc pentru ca eu imi aduc aminte ca Ziua, Adevarul (cu CTP la conducere), Romania Libera erau constant anti PSD, Jurnalul Naţional, Cronica Romana, Gardianul si alte ziare mai mici fiind apropiate fostului partid de guvernamant.

  17. @Găbleajă: de la antipesedistul Adevarul am plecat, cu ajutorul PSD

  18. Traiasca-ne cirtitele! Umile, pline de “patos si atasament profund”, aceste vietati care au “miros”, “isi fac treaba(ca tot ii place cuvintul maestrului Cristoiu!) cu sirg”. Iata ca incet, incet, “tonomatele sub acoperire” incep sa se desconspire! Bravos prahoveanule, esti de-al nostru, de-al nenea Iancului! Un demn continuator al “con-citadinului nostru” Candiano Popescu. Nu pui si tu de-o… Republica?

  19. Gata ! Suntem mântuiţi ! Acu’ iese ţara din hândel. Dacă a luat-o in bot cu ambasadoreala de ce să nu o ia in bot şi cu parlamenteala ? Bot să fie…
    Lasă să candideze şi el sireacu’, altfel se cheamă că a schimbat dieta degeaba.

  20. D-le Ciutacu,
    L-am vazut astazi pe dl Sever la lansare- ii prezenta pe dansul si colegul sau,dl Videanu.
    Sigur,mi-a fost mila de dumnealui…avea o figura…
    Ce l-o fi apucat sa se lase de meserie sau niciodata,de fapt,n-a avut-o?
    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  21. E prima oara cand aud de omul asta.Daca mai sunt si altii ca mine,sigur castiga deputatia.Am observat astazi cu uimire ca Base s-a abtinut sa critice justitia.Oare si-o fi schimbat consilierul?Nu-mi vine sa cred.Si salutam atitudinea fata de presa,pe care a invitat-o afara.Cata transparenta!

  22. In alt rand, dl Voinescu spunea ceva de oamenii care atunci cand ia foc casa sar in ajutor, in vreme ce altii o iau la fuga. El fiind activist politic care sare in ajutor, rezolva probleme oamenilor. Solutii, nu discutii.
    Pai asta e descrierea fidela a poporului din care face parte (poporul-care-se-uita-in-alta-parte). Mai grav e ca disidentii astia activisti sfarsesc de obicei tragic, pentru ca nimic nu uraste mai mult romanu’ decat sa i se faca binele cu de-a sila. Pentru ca chiar si poporu’ asta isi da seama ca e luat de nevolnic, plus chestiunea pizmei temeinice romanesti. Chiar ma intreb daca romanu’ ar fi capabil, chiar drogat, sa aprecieze calitatile reale ale unui om al obstii/politician.
    Asa ca ii prevestesc dlui Voinescu, pe rand : surprindere, sila, esec, resemnare. Eventual emigrare.
    Ce-i drept, atunci va scapa si de sabia victorioasa a dlui Ciutacu.

  23. Update:
    TrU:”Dacă ar veni cu o ofertă, vă voi răspunde la 10 minute după ce primesc oferta”

    TrU cred ca se simte jignit. Tocmai el sa nu fie invitat, el care a lins atat de apasat, atat de exact, nelasand nici o particica, cat de mica a posteriorului basescian necuratata. De nenumarate ori. Si eu cred ca i se face o mare nedreptate Intaiului intre Tucalari, aceasta limba militanta din rastelul lui Basea.

    TrU asteapta emotionat telefonul care sa sune si sa’l anunte ca eforturile lui sunt in sfarsit rasplatite. Intr’un fel destinul lui pare legat de cel al lui Sever, ambii fosti-viitori ambasadori, in curand fosti-viitori deputati. Destine pereche, ambele agatate de bolovanul marelui Sarlatan.

    N’as vrea sa fiu in locul lui TrU. Atata tensiune, asteptarea te macina. Este atat aproape de visul lui, insa il despart doar 10min. E drept ca timp in care Basea se poate razgandi de cel putin doua ori.

    Insa e spre gloria lui!

  24. bun bun, 8 ani de jurnalism, aproape pana la liceu. dar dupa aia? ca intoarcerea la jurnalism vad ca s-a produs. asta ziceam nu conteaza ca te-a pus sau te-a votat (desi daca te-a votat e putin diferit) incompatibilitatea e aceeasi si inainte i dupa. deci uite jurnalistu, ba nu, e consilier, ba nu, jurnalist din nou, hop iar consilier, stai ca e din nou jurnalist. intelegeti ce zic? Bun, sa zicem ca PSD v-a scos din jurnalism (si v-au bagat la ei in aparat), dar cu seres cum a fost? De raportat nu raportez la nimeni, dar cautatul prin CV ( ca vai ca nu i-a mers ambasadoria) e mai greu de pus pe masa de la cineva care are “pacate” asemanatoare.
    stiti cum e aia cu sa arunce piatra cel fara de pacat. Asta ziceam. Ca ati facut treaba buna sau nu acolo, nu conteaza, pentru ca raportarea dumneavoastra este la om. Mie sever mi s-a parut un om cu argumente, si nu de tipul “ba p-a ma-tii”, genul de dialog pe care oamenii il pot avea fara sa recurga la glumite, porecle si luari la misto. E adevarat, a fost comentator partizan, dar pe fatza, cu simpatii declarate fata de unii politicieni. Faptul ca toti politicienii sunt dintr-un singur partid ( si nu din, sa zicem, PNL si PSD, ca la dumneavoastra ) nu il decade din postura de comentator.
    Eu doar spuneam ca intrarea in politica (atentie, fortata, sau nu) trebuie judecata la fel.

  25. Din surse sigure va spun ca Basescu vrea s-o puna pe liste si pe Elodia. Urmeaza Magda Ciumac, aia de vorbeste noaptea despre Tolea.

  26. Pacat de “genialitatea” dumneavoastra! Aveti curajul sa intrati cu adevarat in lupta, in stadion, nu in tribune (pa hartie sau pe scaun, la tv, cu istericul de Stan), sau va doriti un guvern Nastase – Fenechiu?

  27. va multumesc ca mi-ati raspuns dupa ce am clarificat ceea ce am vrut sa spun(!).
    un idiot care lasa comentarii nu conteaza, dar ideea ramane.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.