Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Cazul Ponta-Duicu: linia de demarcație între ancheta penală şi făcătura de presă

Cazul Ponta-Duicu: linia de demarcație între ancheta penală şi făcătura de presă

ponta.duicu

1. Politicienii nu-s virgine, nici ziariştii. Nu-s deloc străin de meciurile între ei. Mi se par normale, inclusiv campaniile dedicate. Am făcut-o eu însumi ani de zile cu Băsescu (indiferent dacă am lucrat la Voiculescu sau la Ghiţă), o face apăsat azi trustul lui Sârbu cu Ponta. Important e să existe motive legitime. Cred că-n ambele cazuri sunt suficiente, la fel cum sunt convins că demonizarea-n masă a unei categorii politice sau profesionale (corupţi, hoţi/tonomate, mujahedini) e nocivă.

2. Mă lasă rece, la modul cel mai personal cu putinţă, dacă Ponta va fi viitorul preşedinte sau îşi va frânge gâtul la finele campaniei electorale. Indiferent cine va câştiga prezidenţialele, n-am de gând să revin în sistemul de stat (n-am făcut-o nici după categorica victorie a USL), iar în cel privat la care, cât de cât, mă pricep sunt infinit mai util şi mai în largul meu într-un trust de presă aflat în relaţii de adversitate cu puterea politică. Nu cred că-i nevoie să şi detaliez de ce.

3. Textul incriminator prezentat de Mediafax şi dezvoltat de Gândul este o imensă manipulare. L-am citit de câteva ori, cu mare atenţie, fiindcă detaliile fac diferenţa. Şi am văzut că, printre foarte multe adevăruri şi dovezi ale şerpăriei de pe axa politică-justiţie, e introdus – forţat şi cu vădită dorinţă de manipulare, dacă mă întrebaţi pe mine – Ponta ca traficant de influenţă. Scriu asta pentru că nicăieri, dar absolut nicăieri, nu apare vreo dovadă sau măcar vreun indiciu a/al implicării directe a lui. Peste tot scrie (şi se dau şi dovezi informative) despre ce au făcut/promis alţii şi ce au scris/făgăduit aceleaşi personaje în numele lui, dar în document nu apare nici măcar o singură referire la vreo acţiune concretă (mail, sms, telefon, ambiental etc.) a premierului în sensul celor induse/convenite de Duicu & co.

4. Cu alte cuvinte, din hârtiile de la DNA/din instanţe prezentate până acum, părţile beligerante (ziariştii şi premierul) se ceartă pe un presupus trafic de influenţă făcut în numele/prin spatele lui Ponta, dar fără participarea directă a lui. Mai mult de atât, în afara lăudăroşeniei maladive a lui Duicu (un Voicu mai tânăr), eu n-am găsit nici măcar un capăt de aţă de care să mă agăţ în suspiciunea că ăia nu făceau nimic de capul lor prin Palatul Victoria/benzinăriile din zona de Nord a Bucureştilor, ci aveau OK-ul lui. Iar punctul terminus al acţiunii penale cercetate, chestorul Tobă, neagă în scris, în anchetă, participarea faptică a şefului Executivului la golănia nefinalizată.

Prin urmare şi-aşa deci, meciul continuă. Iar încercarea transparentă de a-l băga-n rahat pe Ponta în cazul Duicu mai trebuie pigmentată, întru doborârea lui, cu nişte fapte concrete ale lui; dacă ele există. Deocamdată, doar se presupune şi se induce. Iar faptul că doi golani vorbesc despre un al treilea că-i şi el golan nu echivalează cu statuarea unei realităţi. Nici n-o exclude, dar trebuie s-o mai şi probeze…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

47 thoughts on “Cazul Ponta-Duicu: linia de demarcație între ancheta penală şi făcătura de presă

  1. Excelent scris si argumentat! Ba parca prea bine…mi-e ca argumentatia ta va fi furata integral si intoarsa cu 180% pentru a albi cazul bashescului mic. Nici acolo nu se vede mana bashescului mare, decat ca s-a vanturat numele lui.

  2. Victore,
    Crezi ca in cazul Mircea – Traian Basescu exista vreo facatura de presa similara?

  3. @bigradu: exagerare exista si acolo, dar nimeni n-a indraznit sa spuna, cu subiect si predicat, ca al mare a luat banii produsi de al mic de la Bercea

  4. Concluzia e una singura: unele exagerari sunt bune, si atunci le cautionam si chiar participam cu entuziasm la ele prin campanii dedicate, iar altele sunt rele, si atunci le sanctionam cu fermitate. Prin alte locuri, asta se numeste echidistanta politica a jurnalistului.

  5. @andrei: o fi concluzia ta, a mea nu e. iar eu n-am pretins niciodata ca-s echidistant. detest sincer si asumat toate constructiile politice in care a fost implicat Basescu.

  6. Victore,
    Politicienii si jurnalistii rar spun, cu subiect si predicat, cate ceva. Au dezvoltat o adevarata arta in a spune diverse lucruri fara a le spune: intrebari, apropos-uri, folosirea lui daca, poate, parca, etc. Pana la urma transmit mesajul “care trebuie” si cei care-i asculta il pricep. Daca gresesc vor spune ca nici ustori n-au mancat si nici gura nu le miroase.
    Singurii care pierd sunt cei care pricep ce spun politicienii si jurnalistii.

  7. Campanii dedicate,ironii,insinuarii sunt de inteles.Dar,sa ajungi sa cauti ceve,ceva sa-ti bagi adversarii la mititica e odios.Am scris,in trecut,aici,ca sunt curios daca dna va alege sa se implice in alegeri,si daca da,de partea cui?Unii se fac ca nu inteleg si-i tot trag cu baronii,cu Iliescu,in fapt ei asteptind ca dna sa le faca treaba in campanie.Sper ca dna sa se apuce de toate dosarele fara discriminare si sa nu cumva sa mai raspunda la frinele sau accelerarile venite din politic.In caz contrar va fi rau si pt politic si pt. justitie si pt toata societatea.

  8. Cum adică nimeni? Băsică i-a cerut confirmarea lui Mircea Băsescu_că 300 mii de dolari sunt la Traian, iar fratele sărac cu duhul a confirmat.

    Gândul este o adunătură de activi chinuiți de sistem să întrețină vie speranța… pupinbăsismului, la adăpostul vorbelor goale aruncate de CTP care se situează, mai presus de orice îndoială, înlăuntrul sistemului. Numai să ne amintim, cu plăcere, cum găsea crucișătorul presei de propagandă securistă inacceptabil “discursul” lui Bercea, din dubă, la adresa sistemului de justiție.

    Cu așa presă, așa justiției și astfel de servicii “deosebite” comedia națională e garantată.

  9. De acum o sa puna tunurile pe Ponta , numai ca romanii stiu sa citeasca si mai greu vor fi manipulati. Alegerile au fost dovada .Mascareala basista o cunoastem , pot scrie tot ce vor ,s-o dovedeasca cu acte ,in rest vorbe de vorbe .

    P.S.oare luluta -codruta nu are fiori pe spate ?

  10. Nu credeti ca “Afacerea Duicu” e doar o lupta intestina a PDS Mehedinti si a servantilor lor din Parchetul si Politia locala, in care premierul Victor Ponta e o “victima colaterala”?

  11. 1. Sunt de acord cu domnul Ciutacu atunci când spune că DNA-ul nu are nici măcar o dovadă că Victor Ponta a girat cele convenite de Duicu & co. Nu există înregistrări sau confirmări ale participanţilor în acest sens.

    2. Nu mai sunt de acord cu domnul Ciutacu atunci când spune că P. Tobă a negat în scris, în anchetă, participarea faptică a şefului Executivului la golănia nefinalizată.

    Dar să vedem ce a declarat distinsul domn Tobă:
    – Nu-mi amintesc să fi existat vreo discuţie cu privire la ocuparea de către domnul Ponea a vreuneia dintre posturi.
    – Nu-mi amintesc ce activităţi am avut în ziua respectivă la sediul Guvernului.
    – Domnul Duicu nu mi-a adresat nici o rugăminte cu privire la cariera domnului Ponea.

    În concluzie, domnul Tobă îşi aminteşte că domnul Duicu nu i-a adresat vreo rugăminte cu privire la cariera domnului Ponea, dar…nu-şi aminteşte să fi avut vreo discuţie cu altcineva despre subiect… Domnul Tobă, personajul cheie în opinia mea, nici nu confirmă, nici nu infirmă intervenţia unei alte persoane. “Nu-mi amintesc” nu este negare. De ce este evaziv domnul Tobă? Având în vedere funcţia şi pregătirea sa, putem presupune că acesta fuge ca dracul de tămîie de mărturia mincinoasă. Nu ştie ce ştiu procurorii şi nu se riscă. Până acum, procurorii au spus de mai multe ori că discuţiile respective au avut loc în biroul Premierului, nu şi că premierul a participat. Nici domnul Tobă, nici noi nu suntem atât de proşti să credem că procurorii au pus pe masă toate probele pe care le au.

    Consider că procurorii l-au identificat pe domnul Tobă ca fiind veriga slabă şi vor face tot ceea ce le stă în putinţă să-l facă pe acesta să-şi amintească. Da ori ba… Se pare că domnul Tobă nu este dispus să spună ba.

    Nu spun că domnul Ponta este vinovat, poate că în biroul domniei sale a mai fost CINEVA. Este posibil ca în timp ce domnul Ponta vorbea la telefon, de exemplu, ceilalţi să făptuiască, iar domnia sa să nu ştie nimic.

    Dacă traficul de influenţă a avut loc, atunci cel mai slab dintre coautori va ceda. Eu intuiesc faptul că acel cineva este domnul Tobă. Are un instinct de conservare bine conturat…

  12. cand a avut plebea vreodata nevoie de dovezi ca s-o porneasca intr-o directie sau alta ?

  13. “sunt infinit mai util şi mai în largul meu într-un trust de presă aflat în relaţii de adversitate cu puterea politică.”

    Ne anuntati ca plecati de la RTV dupa ce ajunge Ponta presedinte ?

  14. ..se zvoneste de niste transferuri grele de la a3 la voi..cunosti ceva?

  15. Secretarii de stat ,mai ales in M.I.,se numesc cu acordul intregii conduceri a coalitiei sa fie clar.Poate ca si altii din alte judete aveau propuneri asa ca este exclusa varianta lui Duicu.Pentru numirea unui secretar de stat dl.Toba nu are nici o competenta si nu-l intreaba nimeni. Daca urma sa fie numit adjunct a lui Toba ,acesta nu avea nevoie de aprobarea primului ministru.El propunea si Ministru de Interne numea.Simplu,cei de la Gindul bat cimpii si procurorii si mai si !

  16. 1. Virgini astia atat din presa cat si din politica sunt dupa cum bine stim si recunoastem toti “dedicati” unei cauze, unui scop.
    2 Nimeni si nimic nu mi poate spune ca Ponta sau alt politician nu sunt corupti… naivitatea purulenta ca promovam un om cinstit este nociva pentru fiecare cetatean in parte…
    3 Dovezile sunt simple si nu trebuie sa mi le scoata nimeni in evidenta sau sa le ascunda dupa vorbe bine articulate (ne uitam la cateva din actiunile care vizeaza strict justitia si vedem ca acolo orice tabara ar fi dupa o negociere aflam cu toti ca cea care era stindardul sistemului ticalosit basist din campanie adica madam kovesi e defapt o profesionista care poate conduce o droaie de procurori care infunda sau desfunda imagini )
    4 Mergem mai departe… departe adica la bruxelles sau la ambasada sua acolo unde toti curati astia isi schimba opiniile si devin ceea ce injurau in campanie…
    5 Exagerarile de care vorbim sunt doar farimituri aruncate de procurori pt ca noi sa avem iluzia justitiei in concret lucrurile au ramas aceleasi se numeste si se fura de la satul asta pe baza de semnatura de la “ala mare”
    6 Orice jurnalist se simte mai bine in opozitie, e normal, la ce clasa politica avem noi aici pe meleaguri dambovitene e usor sa te pui pe valul nemultumiri venite din incapacitatea astora de a face ceva pt tara …
    7 la fel ca in cazul basescu si duicu faptul ca lipsesc dovezile directe catre cei doi capi nu inseamna ca nu sunt implicati inseamna doar ca fiecare isi respecta promisiunile de la numirea procurorului general…
    8 acum sa cred ca basescu mircea era un sarlatan si se folosea de numele lu fra`su sa traga in tapa un interlop sau ca duicu astepta ca ponta sa iasa de pe facebook sa poata folosi biroul pe post de negociere pe cine si cum punem pe la justitie tre sa fiu prea naiv…
    9 Concluzia: la fel cum virgini de presa si au dat mana sa atace pnl ul indiferent de ce parte erau la fel si politicieni si au dat mana sa ramana doar ei in joc si sa atace pana la rude de grad 1 nu direct pe “persoana fizica” cam asta inseamna “gentleman`s agreement-ul” dambovitean!

  17. @eugen lupu: habar n-am. nu m-a pasionat niciodata politica de personal

  18. Victor Ciutacu daca transferurile se fac deja de la a3 catre voi prevad un usd in dezbinare :)) dupa 7 iulie e posibil orice… va fi o vara interesanta.

  19. nu s-a rupt useleu’ la plecarea mea, nu se va rupe nici usedeu’ daca mai vine cineva; da’ eu am dubii ca se si va intampla prea curand ceva notabil

  20. eu nu! cand e vorba de sentinte domnul voiculescu demisioneaza si din calitatea de om daramite un mic usd acolo pricajit si santajat de udmr? sa fim seriosi… Nu degeaba a devenit ppdd important… 😉

  21. sigur ca ponta nu este un inger.de doi ani de zile nu am vazut o singura actiune care sa aduca vreo speranta de mai bine pentri viata de zi cu zi.dar asta nu inseamna ca ai de se strofoaca acum sa-l picteze in negru sunt niscaiva feti frumosi!ca dna-ul este bata basista este de netagaduit,ca asa zisa justitie este de fapt o abureala slinoasa este iarasi de netegaduit asa ca pana una alta tot ce inseamna in limbajul de rumegus “documente oficiale”sunt niste interceptari la fel de neconvingatoare ca si interpretarile clovnilor de la dna.ca scandalul este promovat doar ca sa mai ascunda ispravile famigliei prezidentiale este evident cum la fel de evident este impasul in care am ajuns cu totii.pe de o parte basistii care simt ca le scapa ciolanu’ din gheare (cu efecte colaterale cam nasoale pentru alde turcescu&plevusca basista carora le vor ghiorai matele de foame si eventuala aruncare a idolului dupa gratii,probabil tot pentru ceva de genul termopanelor lui nastase…)iar pe de alta parte noi cei care nedorind basism am cam vazut pe pielea noastra cat ii duce capul pe “ceilalti”.zica-se orice dar cu totii au manutele la fel, lungi si lipicioase…

  22. in materia aceasta nimic nu este ce pare a fi… asa ca totul este posibil…totusi vorba unui sef de-al meu…fapte nu soapte. este cheia in care se citesc astfel de fapte.
    excelent articol.

  23. Lupta cea mai grea este cu basismul, nu neaparat cu Basescu. Asta nu le prea place dreptacilor, ma rog, alora care se cred de dreapta pentru ca stau toata ziua si baga texte cretine pe internet. Basismul e ala care-i face zile grele lui Diaconu chiar si acum, astazi. Basismul inseamna declaratiile alea de doi bani, de genul eu te-am facut, eu te omor, rostite cu emfaza de la inaltimea a 15%, inaltime care este repede asimilata cu 51%. Basismul ala in care, atunci cand esti prins cu mana pana la cot in mormanul de dolari, urli ca disperatul despre Ion Iliescu si comunismul care nu vrea sa moara, sau despre cum foloseste Voiculescu bani negri prin transferuri bancare. In sfarsit, dar nu in cele din urma, basismul este ala in care Voiculescu, Patriciu, Ghita, Whatever sunt comunisti, oligarhi sau cleptocrati care trebuiesc reclamati rapid la ambasada SUA, iar bugetarii care toata viata au oscilat intre chenzina si lichidare (maricele altminteri amandoua si cam nemeritate avand in vedere “evolutia” Romaniei)stiu cum e cu mediul privat, cu taxele, cu investitorii, cu economia privata in general si cu un amarat de calcul al tva.

    Cam asta-i lupta, evidentiata astazi de basistii de la Gandul/Mediafax.

  24. au venit cumva reprezentantii vestului luminos si i-au convins pe romani ca ceea ce la ei este normal in romania este trafic de influenta?
    in vest asa se dau posturile si se considera normal ca cei dintr-un partid sa-si promoveze oamenii lor in functiile care le stau la dispozitie in cazul in care au cistigat niste alegeri.situatia este echivalenta celei in care vestul tot le spune romanilor ca tara lor e corupta cind la ei se fura cu miile de miliarde fara ca cineva sa raspunda cumva pentru asta. in ambele situatii se profita de cel mai naiv popor european si totodata cel mai dezinformat obisnuit sa traiasca doar pe baza de zvonuri vise si inchipuiri.
    mai amintesc si de varianta referendumurilor cu 50% + 1 care nu este valabila in vestul civilizat din visele mioritice unde se valideza voturile in functie de cei care s-au prezentat la vot fara sa conteze numarul total votantilor.

  25. @Cristian

    Si mai dureaza mult lupta asta, cam cand va fi biruit basismul? Sa stim o treaba, cam in ce an se vor apuca oamenii sanatosi sa faca ceva constructiv. Totusi, n-ar trebui sa dureze mult lupta, daca, nu-i asa?, Basescu e gol (7,4 mil de flegme primite, cum le place unora sa spuna) basismul slab spre foarte slab in alegeri (6% sau pe acolo) si propaganda basista alimentata de la bugetul de stat, care stat nu mai e al lor (prin vot popular), nu va mai fi la fel.

    @erg

    Continua sa crezi ca toate popoarelor sunt egale in ticalosie, ca nu e nicio diferenta intre noi si altii, ca n-avem nimic de invidiat, ca suntem, ce mai, daca nu mai buni decat ei, cel putin egalii lor. Dar suntem mai buni, s-o recunoastem. Continua sa crezi daca asta te ajuta cu ceva…

  26. Cristian ai sa razi dar amaratul ala de calcul al tva ului este extrem de greu de calculat pentru o firma serioasa… probabil cand te vei intalni cu un auditor si vei vorbi asa de amaratul ala de tva te vei pomeni cu o flecma in mufa… Cat desprecele spuse de tine in care infierezi doar o parte a clasei politice este iar o gandire superficiala aceeasi greseala ca in cazul amaratului de tva… Superficiali si indoctrinati politic sunt majoritatea cetatenilor dar asta nu inseamna ca au si dreptate… Ma rog poate gresesc eu si Voiculescu, Ghita, Patriciu, Vantu, Udrea, Basescu, Sarbu sunt niste genii ale economiei si s au imbogatit din munca cinstita 🙂 Ce zici asa o fi nu? Toti astia au facut avere cu sudoarea frunti nu? sau toti au supt statul asta cu niste contracte oneroase? Intreb doar… Astia de vorbim ne au dat niste marionete ele se numesc Ponta, basescu Dragnea , Boc ca noi sa ne certam si ei sa ne fure… Dar noi cum naiba sa nu ne injuram intre noi ca uni`s basisti, alti pontisti? Aici e greseala acestui stat ne injuram intre noi pt nimic… Scoatem interlopi la lumina si le luam interviuri in care sunt victime? Eu zic sa iesim in strada ca Bercea a dat mita si nu a fost eliberat? Ce zici? Eu zic sa iesim in strada si ca Voiculescu are termen pe 7 iulie? Eu zic ca in numele doctrinei de partid sa spalam toti interlopi si hoti nu? daca intra voiculescu e basism, daca intra udrea e pontism, hai in strada lume nu? Aiurea! Ar trebui ca toti care au jefuit tara asta sa umple inchisorile! as plati si o acciza in benzina daca nu incap in inchisori pentru constructia unora noi! In rest noapte buna Romania!

  27. Domnule Victor Ciutacu in opinia dumnevoastra lasand ceea ce ne da de halit procurori credeti ca Duicu si Mircea Basescu au folosit doar numele sefilor/fratilor lor sau sunt si acestia din urma implicati in afaceri? Ma bazez totusi ca memoria nu ne inseala si ca nu ne putem imagina ca un procuror din Romania ar putea veni cu dovezi directe in ceea ce ii priveste pe amandoi indivizi!

  28. @fvr: amandoi s-au laudat sigur ca pot rezolva lucruri. la cat il cunosc eu pe Ponta, nu s-ar da niciodata pe mana lu’ Duicu. sa-l foloseasca, da, sa ia bani de la el, daca n-a innebunit subit, exclus. relatia dintre Basesti n-o stiu, da’ de niste lucruri am cunostinta. Traian e lacom, dar istet, nu cred ca ar sta sa-i aduca bani la punga gura-bogata ala de Mircea. dracu’ sa-i pieptane pe amandoi, d-aia nu mai pot eu dormi noaptea!

  29. @Emil
    Dureaza, caci basismul a luat forme nebanuite. De exemplu, mai devreme putin, ma uitam la Lavinia Sandru cat de bine joaca rolul indignatei de profesie. 😀 “Vai, dar este revoltator, bla-bla”. Stii care-i problema in Romania ? Conteaza sa fii credibil cand spui ceva. De exemplu, nu poti urla despre un asa zis trafic de influenta cand ai datorii la stat. 😀 Zic si eu, asta apropo de propaganda alimentata de la bugetul de stat.

    @fvr
    Astia ca tine sunt culmea culmilor. 😀
    Astia pentru care nu este important sa dea niste joburi, relativ decente, si niste taxe la stat. Pentru ca din varii motive, ca se pricep, ca-i chemarea lor, ca au talent, ca whatever, stiu sa conduca o intreprindere, s-o faca, s-o creasca, sa traiasca ei, si altii pe langa ei, din ea.

    Nu nenica, pentru astia ca tine nu cei de mai sus sunt importanti, ci aia care calculeaza tva-ul care, dupa cate imi explici tu, este o adevarata stiinta de-o complexitate apropiata de activitatea NASA. Sau oricum pe acolo.

    Pai nu-i asa ?! Ia zi frate, da-i inainte, cheama-l pe Bodu sa aplice o reforma la ANAF. Sau pe care vrei tu. Caci ei “stie”, au petrecut ore calculand timpul ramas pana la chenzina.

    Ma mir ca nu intelegi inca pe ce lume traiesti. Nici nu trebuie sa-ti placa tie, sau mie, de vreunul din cei enumerati mai sus. Chiar nu trebuie. Cel mai bine intelegi lucrul asta din fotbal, ca nu trebuie sa-ti placa de patron, si nu trebuie sa-ti placa neaparat de jucatorul cutare. Unul trebuie sa asigure banii, celalalt sa dea goluri pe care anul trecut le-a dat pe cand juca la rivala.

    Nu trebuie sa-ti placa tie de ei, nu trebuie sa faci ce zice patronul si nici nu trebuie sa te imbeti noaptea in cluburi.

    Dar, pana cand n-o sa ajungi tu la nivelul la care sa hranesti o familie, si sa mai dai de munca la inca vreo 100 de oameni, si sa mai si platesti la stat niste taxe, n-ai cum sa intelegi asta. Povesteste in continuare despre virtutile birocratiei si ale sistemului, caci asta sunt aia care calculeaza tva-ul.

    P.S. Daca tot te pricepi la “flecma in mufa”, sper sa fie o scapare faptul ca nu ai scris asa cum se scrie, adica flegmă. Fiindca toti stim ca basistii sunt electoratul ala educat si informat, care umbla cu sfertu’ de milion de coco la ei.

  30. off topic

    “Locotenentul protestatar din Piața Universității a învins Armata la ICCJ”

    Mare atentie – ICCJ NU L-A ABSOLVIT DE VINA. ICCJ a schimbat sanctiunea considerand prima sanctiune ca fiind nejustificat de aspra.

    Personal eu consider implicarea de orice fel si in orice forma a militarilor activi in politica – inclusiv in miscari de protest – ca fiind extrem de periculoasa si grava. Exista tot felul de neprofesionisti prin media de varf care aplauda decizia si reabilitarea presupusa de ei…

    Este foarte grav sa fie incurajate astfel de miscari si actiuni pentru ca daca acest domn locotenet ar avea dreptul sa protesteze asa cum a facut-o sub ce norme legale si morale ar putea fi impiedicati alti militari sa protesteze dar pentru o cauza contrara (cu alte cuvinte daca ceea ce a facut el e in regula la fel de in regula ar fi fost ca alti militari sa iasa la mitinguri pro-basescu).

    Prostia si lipsa de profesionalism a presei in lauda acestui militar e deja endemica si aproape la fel de periculoasa ca faptele locotenentului…

  31. Toba = Grajdaru’ din procesul nevinovatului Nascase. Daca cineva crede ca o declaratie a celui care l-a luat pe “nu-mi aduc aminte” in brate il scoate basma curata pe plagiator, se inseala amarnic. Grajdaru nu l-a scos pe Nascase de la bulau, nici Toba nu rezolva situatia de fata…procurorii de azi sint mai vicleni decit cei de acum 2-3-4 ani….Oricit ne chinuim sa il scoatem curat pe plagiator, ce e al lui e deja pus de-o parte…

  32. @Cristian

    Dacă te numeri printre cei care au înfiinţat nişte locuri de muncă în ţara asta şi pe lângă tine trăiesc nişte sute de oameni, toată stima. Dar asta nu-ţi dă dreptul să-i dispreţuieşti pe bugetari.
    Imaginează-ţi o ţară fără bugetari: îţi naşte soţia, mergi la maternitatea privată; creşte copilul, îl duci la grădiniţa privată, apoi la şcoala privată; ai un accident, mergi la spitalul privat; te rătăceşti pe munte, chemi salvamontul privat; ai un accident de inot, vine salvamarul privat (cu chitanţierul la slip, se înţelege); nu mai este poliţie, angajezi agenţi de pază şi protecţie (pentru tine, soţie şi copii)… Pot continua. Crezi că-ţi permiţi? Să presupunem că da, dar angajaţii tăi? Ăia de-i plăteşti cu salariul minim pe economie…

    În general, mulţi dintre cei care lucrează la stat au lucrat şi la privat, iar mulţi dintre cei care lucrează la privat au lucrat şi la stat. Trăim într-o lume mobilă, fiecare merge acolo unde crede că poate face mai mult, pentru el şi pentru ceilalţi.

    În final, îţi dau o veste bună: suntem sub media europeană la numărul de bugetari, având în vedere populaţia ţării. Vestea este bună pentru tine, având în vedere cum gândeşti. Pentru România, vestea nu este bună, pentru că asta înseamnă că avem mai puţini medici, profesori etc decât au alţi europeni.

    Societatea în care trăim aşa este construită: cu sector de stat şi privat. Din fericire.

    Apropo, crezi că părinţii tăi ar fi avut bani să te ţină la privat, de la maternitate până în ultimul an de facultate? Ia mai meditează tu puţin şi poate-ţi mai reglezi dispreţul.

    Şi pentru că sunt generos în seara asta, îţi mai dau o veste bună: băsiştii au ajuns la 6%…

  33. Stiu ca intr-un stat normal astfel de acte ale unei institutii de stat, au o valoare de adevar foarte mare.

    Sigur, cazul pare ca e tras la indigo dupa mizeriile A3 facute lui Antonescu. Si cum atunci am condamnat total mizeriile, cu voia dvs, “mizerabililor”, tot asa cred ca i-a venit randul si lui Ponta (dar de data asta mizeriile sunt din partea trustului “pro”), si asta, evident, nu e normal. Dar nici nu pot sa consider aceste inscrisuri oficiale – si stiind cum merg lucrurile in tarisoara – ca si cum ar veni direct de la Dumnezeu. Ei le fac dupa bunul plac, dupa interese, dupa momente prielnice sau mai putin prielnice. Si astfel n-as prea crede in ce scrie DNA.

    Tot asa, credeti ca cei de la SRI vor informa, oficial, opinia publica sau Parlamentul, cum ca l-a informat pe Basescu despre Bercea? Eu sunt sigur ca nu il vor baga la inaintare pe Basescu, ci se vor face ca nu au stiut, ca sa vezi, ca o fi si ca o pati! Si acea “nestiinta” se va face tot pe acte oficiale. Dar, stiindu-l cu totii pe T.Basescu, mai crede cineva ca el nu stia care-i treaba cu frac-su si cu Bercea? Eu sunt sigur ca stia, si nu ca l-ar fi informat SRI, ci direct de la Mircea, ca doar e frate-sau, ce dracu’!

  34. @constantin
    Evident orice tara are nevoie de bugetari.
    Din pacte, mi se pare ca neglijezi faptul ca noi platim pentru bugetari indirect, prin taxe, dar si direct prin spagile pe care ni le cer cei (si noi suntem de acord sa le dam celor) din administratie, invatamant, sanatate, justitie, etc. Si spre deosebire de salvamarul privat de care vorbeai, ei nu scot chitantierul si nu platesc taxe.

  35. @constantine

    Fiind tu un generos de felul tau ai tinut sa te certi neaparat cu mine pe vreo 20+ randuri, desi eu n-am pomenit nicaieri de bugetari. 😀

    Poate chiar eu sunt bugetar, ce zici ? Poate.

    Chestia este urmataoarea: basismul sustine dreapta dar omoara toti patronii. Evident ca aia mari sar in ochi mai repede, dar ii omoara si pe aia mici.
    De fapt basismul este intruchiparea SISTEMULUI. Numai bugetari sinecuristi care-i invata pe patroni cum sa se descurce si peroreaza despre comunism. Sau sistemul care, vot/nevot, sentinta/nesentinta, nu vrea el sa mearga Diaconu in PE. Sau sistemul care zice ca trebuie sa dureze neaparat cativa ani o licitatie si o contestatie la autostrada sau la nu stiu ce altceva. Because “este” niste proceduri. Stii tu, aia pe care nu poti sa-i schimbi ca sare UE ca arsa de cur. Consiliul Concurentei sau whatever. Asta-i sistemul, si culmea ca toti astia sunt pusi in functie de dreapta, basista ori ba, si toti astia sunt aparati de presa basista.

    Repet, te certi cu mine aiurea. Eu pot fi si bugetar la o adica, dar chiar daca as fi, sunt un bugetar luminat, nesinecurist adica, si stiu exact de unde vin banii si nu ma pot opri a rade in hohote cum asa-zisii dreptaci, comentatorii romani de dreapta adica, se napustesc asupra patronilor la o simpla indicatie a sistemului de stat aparuta in oficios, labeunu, gandul/mediafax, sau pe hotnius.

    Si nici nu inseamna ca sustin patronii hoti. E plina lumea de din astia, de la Bernard Tapie pana la aia condamnati prin America, pe care-i mai pescuieste SEC-ul sau FBI-ul din cand in cand. Dar pana una-alta, patronii astia dau de mancare la nu stiu cate zeci/sute/mii de angajati si mai si platesc niste taxe la stat (ma rog, nu chiar toti, caci Sarbu are o neputinta la drum de seara asa cum ii place lui Victor Ciutacu sa zica) pe cand dreptacii de internet peroreaza despre valorile dreptei si unificare dreptei si marele partid de dreapta care o sa se formeze din cele doua mari partide de dreapta existente (observi spre ca totul e mare spre foarte mare pe dreapta, chiar si cand este mic) sustinand niste bugetari sinecuristi, care s-au invartit toata viata lor de-o casa, de mai multe, de niste hectare, de niste credite preferentiale, de putina imunitate, de-o alifie si-o unghiera bagata pe chetuielile statului, de…ceva, trebuie sa iasa ceva de la stat in timp ce aperi “dreapta”, nu ?! 😉

    Repet, pot sa tin cu Steaua si sa ma uit la un meci in care sa apreciez mecanismul, sa vad doua pistoane care imping echipa, sa vad cum se gripeaza, sa vad cum fundasul dreapta e veriga slaba (asta daca reusesc sa vad lucrurile astea)dar nu trebuie sa fac ce zice Becali si nici sa ma imbat prin cluburi ca Nicolici. Ce-ai zice sa translatezi acest rationament si peste alte domenii, inclusiv presa ? Hai ca nu-i greu ! 🙂

  36. Sorry ca revin, desi nu-mi prea place sa duc razboaie din astea inutile, dar vremurile sunt interesante.

    Blejnar. De dreapta. Reformist si Modernizator al Statului. Aparator al Sistemului Privat. Master of Coin si Degetelul Romaniei (asta pentru aia care au citit Urzeala)
    =======
    Blejnar Sorin, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Comăniţă Viorel, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Secăreanu Florin, ofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au sprijinit activitatea grupului, garantându-i protecţia, în virtutea funcţiilor pe care le deţineau. Inculpaţii cunoşteau activitatea grupării şi au participat în mod repetat la întâlniri cu liderii acesteia, însă nu şi-au exercitat atribuţiile pentru a stopa fraudarea bugetului, folosind în schimb informaţiile pe care le deţineau şi poziţia pe care o aveau pentru a sprijini funcţionarea mecanismului evazionist.
    ======
    DNA
    Ei, ma si gandesc cum ar fi ca Blejnar sa-mi dea o “flecma in mufa” ca auditor dupa ce-a reformat statul roman. 😉

  37. emil

    ti-am raspuns la genul de legende pe care l-ai insirat cu date precise dar n-a aparut. continuati voi sa credeti in legendele voastre prostesti cu vestul ala civilizat ca sa vedeti unde ajungeti.drumul actual deja va lasa sa observati asta cit se poate de clar dar daca nu vreti atunci continuati ca sa vedeti si sfirsitul.
    coruptia minciuna si bataia de joc din vest sint peste cele din romania si vin si la voi daca tot le vreti. problema este ca nu aveti habar ce cereti si cind vedeti ce iese nu mai stiti ce sa credeti. in vest este valabila chestia ca cu cit o duce mai rau marea masa cu atit este mai dezbinata si mai usor de condus. apoi coruptia de care va pligeti este o arma a vestului si-ti spune asta naomi klein in cartile ei pe care nu le-ai citit. nu stiu daca va apare si ce-am scris aici.

  38. cineva opina ca sunt cam multi basisti pe blog, ca s-ar fi dat ordin de zi pe unitate… asa o fi, mai interesant e ca unii au devenit futurologi…ceea ce-i de-a dreptul penibil…

  39. Cristian nu intru in polemica cu tine pentru ca deja tu stii cate locuri de munca am creat eu si cate neveste si copii tin ( e rodul imaginatiei tale purulenta si delirica)… Eu iti zic doar atat copile: locurile de munca create de mine nu sunt nici pe terenurile ads ului nici nu sunt rodul vreunui contract cu statul. Sunt unul care inca se zbate sa le mentina in megaeconomia asta romaneasca care a imbogatit toti apropiati de partid! Pe mine jecmanesc astia de bani nu ma iarta de datorii ( 250 000 euro Voiculescu, 3 mil Sarbu etc etc)… e greu pt tine sa intelegi cine cand si cum s-a imbogatit in tara asta.. Tu probabil vorbesti din calitatea de afacerist de succes care isi plateste darile si face un profit colosal fara a avea apartanenta la vreun partid nu?

  40. @Cristian

    Tu nu ai pomenit nimic despre bugetari. Nuuu…

    Citez din Măria Ta:

    …iar bugetarii care toata viata au oscilat intre chenzina si lichidare (maricele altminteri amandoua si cam nemeritate avand in vedere “evolutia” Romaniei)stiu cum e cu mediul privat

    Cam nesimţiţi bugetarii ăştia care au chenzina şi lichidarea mari şi nemeritate… Aici nu este vorba despre dispreţ, nu…

    Dar despre milionarii de Stânga care se dau socialişti nu ai opinii?

    @bigradu

    Este alegerea ta să plăteşti spăgi. Eu nu plătesc. Ţi se cere şpagă? Există Parchet, DNA, ce te reţine?

    Apropo de şpăgi, mai nou, se dau şi în spitalele private :)Tot fără chitanţă. Când mergi cu maşina la reparat, pe lângă plata de la casierie, nu-i laşi mecanicului o atenţie? Aşa, ca să lucreze cu răspundere şi să te ţină minte data viitoare. Am observat că se practică. Îţi taie chitanţă? Pot continua.

  41. fvr, vorbesc in calitate de om cu cap si nu de politruc.
    In rest, te rog frumos, usor cu pianul pe scari.

    Mai putine “flecme in mufa”, mai subtire cu imaginatia mea “purulenta si delirica” pe care foarte rapid ai identificat-o tu, ca te pizduiesc de nu te vezi.

    Daca tot ai impresii despre tine, continua cu atacurile astea. In cel mai bun caz o sa inveti niste cuvinte noi si-o sa ti se inmoaie sageata, in cel mai rau caz o sa piarda Crin un postac dupa ce ne-o taia gazda accesul pe aici. 😉

  42. Constantine, bine ca ai aparut si tu sa ma certi.

    Uite, ia rapid niste exemple: Basescu, mare bugetar, mare proprietar de hectare, multe case, schimburi de terenuri din care nu stiu cum se facea ca numai el iesea in castig. Multe autostrazi au ramas de pe urma lui si a multelor mandate incepute ca inspector al navigatiei comuniste, drept pentru care chenzina si lichidarea, maricele, au fost binemeritate. Mare aparator al privatilor.

    MRU, mare bugetar in multe guverne, de la Nastase pana la Tariceanu, numit de Basescu la SIE cu acordul prealabil al alora care conduc pe acolo. O alifie, o carnita, o chestie. Dar stie cum e cu privatii.

    Mai vrei ? Ca incep si cu iubitii tai, Crin & Klaus. Macar Tariceanu avea o firma inainte, dar astia doi sunt bata.

    Mai vrei exemple de la PDL ? Din alta parte a dreptei ? Se rezolva, nici o problema.

    O sa ma intrebi de ailalti; pai aia sunt ticalosi din start, sunt comunisti. Si uite, sa-ti zic ceva: daca te uiti in gura lui Ponta atunci cand vorbeste o sa vezi ca omuletul lui e de fapt un mic Putin, deci e clar ca vorbeste Mama Rusie prin gura lui Ponta. 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.