Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Cazul FNI: vă pupă Ciutacu, golănaşilor!

Cazul FNI: vă pupă Ciutacu, golănaşilor!

UPDATE: Vântu e liber, statul s-a reformat

 

Art. 522, indice 1, Cod Procedură Penală – (1)  În cazul în care se cere extrădarea unei persoane judecate şi condamnate în lipsă, cauza va putea fi rejudecată de către instanţa care a judecat în primă instanţă, la cererea condamnatului.

(*Legendă: cauza = dosarul FNI, condamnatul = Nicolae Popa)

Haideţi să ne închipuim împreună, în cazul în care chiar pretindem că suntem oameni care gândesc, ce se va întâmpla în cazul în care, după ce va fi extrădat din Indonezia, fugarul Nicolae Popa va fi străpuns de o iluminare subită şi va solicita rejudecarea dosarului FNI de la instanţa de fond. Cred că atunci ne vom prinde, tot împreună, de ce Sorin Ovidiu Vântu este arestat pentru favorizarea infractorului, dar bocitoarele portocalii jelesc programatic de mila “celor peste 300.000 de familii păgubite”. Adică dosarul FNI, care va trebui neapărat redeschis, ca să fie găsiţi “adevăraţii responsabili” (guess who?), nu mascarada cu favorizarea infractorului.

P.S. Un deontolog făcea, pe vremea când încasa un milion de euro de la SOV pentru realizarea unei singure emisiuni, nişte aşa-numite şi ritos declamate exerciţii de sinceritate. Eu mă gândesc că, într-o eventuală anchetă, Vântu ar putea deveni şi el sincer. Şi ar putea pune la dispoziţia anchetatorilor numele politicienilor care au retras miliarde înainte de prăbuşirea FNI, plus, evident, nişte ordine de plată.

UPDATE: Interesant interviul, dar tardiv difuzat

Comentarii

comentarii

Similar Posts

83 thoughts on “Cazul FNI: vă pupă Ciutacu, golănaşilor!

  1. Cred că interesul celor care i-au căutat pricină lui SOV este,în momentul de fată,să-l lase în pace si dacă s-ar putea,să-l facă uitat
    pentrucă,nu-i asa?,ce stie Vântul poate afla Pământul…

  2. Se joacă în corzi ăştia, îşi bat joc de noi…nu o să aflăm nimic în mod public.

  3. Victor,

    La sumele care sunt in joc, crezi ca are sanse sa ajunga Popa intreg in tara? Poate doar adus de comisarul Catani. Cu toate serviciile in slujba lu’ marinel, care sunt sansele lui SOV sa apuce “pensia” in cazul in care incepe sa ciripeasca?

  4. Saracutul de tine, Roberte… Cum iti iei tu casa de la ANL, dar esti cinstit; cum iti iei tu lovele de la mogul, dar esti onest; cum esti tu o propunere portocalie pentru TVR, dar esti deontolog; cum ti-ai luat malaiul de la Jiji, dar esti deasupra oricarei banuieli…
    Sigur esti doar urmarit de un sir lung de “neonoroace”, ca s-o parafrazam pe fiica idolulu-ti… Si, naparat, de ciutaci rai.
    PS P-asta am pus-o si pe blogul “deontologului”, da’ asteapta moderarea… 😀

  5. In cazul in care chiar pretindem ca suntem oameni care gandesc, am citi si alin. (2) al art.522 ind.1 CPP, iar apoi ar trebui sa citim atent si articolele la care acesta face trimitere.
    Imi pare rau ca te dezamagesc, dar teoria sustinuta de tine este eronata in ceea ce-l priveste pe Vantu, si imi pare si mai rau ca nimeni nu te-a avertizat pana acum!
    P.S. In ramura penala, hotararile sunt doar definitive(sunt sigur ca Chiuariu s-a distrat copios azi auzindu-te repetand la infinit sintagma “definitiv si irevocabil”).

  6. @Vlad: nu parea deloc amuzat, da’ viitorul oarecum apropiat ne va demonstra daca teoria mea e valida au ba

  7. eu nu la asta ma refeream.dpdv legal lui vantu nu i se mai poate intampla nimic in cazul FNI.citeste alin 2 si apoi articolele de trimitere si apoi ai sa intelegi ca potrivit dreptului nostru procesual penal nu i se mai poate intampla nimic.
    P.S. In penal NU EXISTA HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA, CI DOAR DEFINITIVA – de aia era amuzat chiuariu

  8. Ai vazut , Victore , la astia duplex , mai ceva ca la voi ! CNA-ul l-a obligat pe Moraru sa-i acorde Realitatii un drept la replica , iar asta a folosit prilejul ca sa-i umple de flegme la ei acasa. Asa-i cand replica trebuie s-o dea taman fina lui Basescu !

  9. @ john doe
    I-am raspuns lui Victor, nu stiu daca ai apucat sa vezi pana sa-mi scrii. Daca da, nasol.
    Am combatut strict “argumentul” din ultima parte a mesajului tau, in ultima parte a mesajului meu. Fara nicio legatura cu firma “deontologului”. Ca sa-ti desenez: poti sa platesti o echipa (de contabili, de ex.) fara sa o ai _angajata_. Probabil ca sa-i incurce pe specialistii in analizele economice de ocazie raportate musai la numarul de angajati. Sunt convins ca in multele tale relatii interne, internationale si interplanetare ai auzit de o chestie numita outsourcing. Poate ar fi momentul sa vezi si ce inseamna.

    @Victor
    Scuze pentru off-topic. Chiar daca sunt in aceeasi “tabara” cu john doe re. subiect, nu-mi plac non-argumentele de dragul atacului.

  10. Herr Ciutacu, in legatura cu vizita lui Geoana la Vantu etc., de ce nu se ia un calcul un posibil aranjament intre basescu si insusi geoana?

    Ceva nu este in regula cu geoana, in matematica se iau in calcul toate posibilitatile, inclusiv metoda reducerii la absurd, asa ca situatia poate fi mult mai complexa decat pare.

  11. Victor,am vazut remarca invinuitului Basescu in dosarul flota in legatura cu invinuitul Vintu in alt dosar,nu cel legat de fni…Inculpati devin,doar daca se ajunge in instanta,in faza de judecata.

  12. John Doe, Dosarele acelea au fost puse intr-un depozit unde au acces doar foarte putine persoane. Cand cineva doreste sa ia un dosar din arhiva(buncar) are nevoie de aprobare de “sus” si ii este adus la birou un dosar in copie cu majoritatea folilor inegrite! Va avea acces doar la cateva informatii si nici aleas complete! Si nu te speria nimeni nu are copie a dosarelor. Au fost verificati toti cei care au avut acces la ele. Si nu de catre politie. Au fost in casele tuturor celor care au avut acces la aceste dosare!

  13. buna,
    nu sunt foarte la curent cu acest caz, insa am o nedumerire: din discutiile lui vantu cu acel popa despre bani,eu inteleg ca cei 2 abia atunci se intelegeau cu privire la suma anuala de care are nevoie popa, cat si despre suma care trebuie sa o dea mai departe ‘generalului’, daca discutia aceasta era de acum 9 ani- era logica, insa fiind doar din noiembrie 2009, mi se pare extrem de anormal ca cei 2 sa se intelega in privinta unei sume anuale dupa atatia ani in care se presupune ca vantu l-a sustinut financiar pe popa. Pe de alta parte, daca basescu ne dezvaluia la marea dezbatere base-geoana din decembrie ca popa tocmai ce fusese arestat, abia saracul daca apucase sa primeasca o transa de bani.
    scuze daca din necunostiinta unor alte amanunte ale cazului am batut campii mai sus, insa daca are cineva vreo explicatie la nedumerirea mea, il rog sa o expuna.

  14. Ce mai conteaza Vantuuu,Basee,daca romanii te au pe tine ,peMIHAI,MIRCEA si tot alaiul de la antene.Fara voi am fi morti.

  15. procurorii pot incerca dar avocatii sigur nu o sa lase redeschiderea dosarului FNI si judecatorii la fel

  16. Scuze Victore, Vlas s-a predat, dar chiar consideri ca e o nuanta suficient de consistenta ? Eu cred ca nu are prea mare relevanta. Fac pariu ca Marinarul va specula nestingherit si aceasta situatie. Nu pentru ca-l cred prea istet, dar e suficient de parsiv ca faca exact chestia la care nu ne gandim. Uneori face chiar cum pronosticam si tot o trage de partea lui. Este ilogic, dar e dovedit statistic.
    Da, dragii mei. Sunt de acord cu fiecare dintre voi, intr-o anumita masura, dar va intreb pe voi, toti care postati aici, la ce ne va folosi daca avem dreptate sau daca ne inselam ? Asta e punctul comun in care ne inselam cu totii. Avem senzatia ca daca lucrurile vor decurge cum am prevazut, unul sau altul, vom obtine ceva concret. Gresim cu totii, tocmai aici e greseala pe care o comitem de fiecare data si unul ca Basescu speculeaza momentul.
    E exact ca la Alba-Neagra. Daca joci pierzi, greseala e ca-ti inchipui ca poti castiga. Exact asa procedeaza si Basescu. Ne pune sa tragem toate biletele necastigatoare si apoi ne anunta ca a castigat el. Simplu. Cu cat iluzia unui eventual castig e mai mare, cu atat profitul smenarului e mai mare. Priviti mai atent in jur ca e plin de “martori”. Iar daca tot n-ati inteles, jucati la Alba-Neagra si dup-aia incercati sa intelegeti de ce nu aveti cum castiga vreodata.

  17. Imi cer scuze, sunt of topic, dar chiar nici un jurnalist nu a fost in stare sa i-o traga lui basescu… ce legatura are acum cazul Vantul cu banii FNA, FNI…etc.. care au fost…nu stiu, eram prea tanara, nici ai mei nu au contribuit, poate au fost destepti,
    deci noi nu stim despre ce e vorba, nu ne simtim lezati de vantu…
    dar raspunsul lui base ” ca trebuie sa raspunda pentru ca i-a furat pe cei de la fni..fna.. dar nu asta a fost fapta pt care a fost arestat preventiv.. CHIAR NU VA DATI SEAMA DE MANIPULARE????????????
    ROMANI SUNTETI PROSTI….CEI CARE CREDETI CE ZICE EL… BASE….A SCUIPAT CHESTIA CU FNI, FNA,, SI A PLECAT…. OFF, de asi fi jurnalist, dar nu sunt, nu m a pricep, nu le am..chiar daca lucrez in domeniu
    Pentru toata lumea… Vantu este judecat pentru o cu toata alta cauza/// nu are nici o legatura cu FNI si FNA, ca a fost destept, el a facut totul, dar nu a semnat nimic…
    Prosti sunt cei care au semnat, Popa, d-na Vlase, etc… hai mai ca o duc bine, le-a convenit, putin arest ( 5 – 10 ani) dar dupa,… BANI GARLA…. sa mi spuna cineva ca nu e asa…., imi cer scuze daca gresesc…

  18. Deontologul va musca si mana portocalie,intinsa acum.Nu uita obiceiul.Si ,probabil,va publica din alte surse…si alte stenograme.Daca intre timp,nu-l intreaba cineva,cum de face el justitie privata.
    Sunt multe de discutat,dar ma rog lui Dumnezeu ca ai nostri copii sa prinda vremea justitiei corecte.Nu stiu cat de vinovat,sau nu este SOV,dar sunt convins ca niciunui om din cei ce l-au vituperat nu le-ar conveni sa fie ascultati cand isi iubesc pruncii si nici ca altcineva-care le-a ciugulit din palma-sa-i tradeze in chip de justitiari.

  19. Deci domnu’ Ciutacu, ref la deontologul care “incasa un milion de euro de la SOV pentru realizarea unei singure emisiuni” sunteti in eroare domnule.
    Tot contractul deontologului facea un milion, nu fiecare emisiune.
    E ca si cum ai spune ca “Gaby” s-a maritat cu fostul sef al mafiei personale a lui nastase,actual sef al mafiei personale a primului cocalar al tarii, cind de fapt ea s-a maritat cu sluga fostului sef al mafiei personale a lui nastase si actual sef al mafiei personale a primului cocalar al tarii.
    Si ca tot veni vorba, aseara dl Gadea a facut in incheiere un spirit de gluma, intrebindu-l pe campionul audientelor M Badea, ce-ar zice pora in finalul emisiunii.
    Eu as merge inca mai departe: ce-ati zice si ce-ati comenta daca apriga basesciana pora s-ar fi maritat ea cu mafiotul pandele, sluga mafiotului personal al lui basescu.

  20. ce dupa amiaza grea.parca a fost cald ,parca frig…de ce oare si acum justitia nu a tinut cu noi cei furati SOV ..cand oare domn base o sa faci ca din traista acestui bogat nenorocit sa ajunga in buzunarasele noastre banii furati.hai bre d’on pres fa ceva ca te-am votat luatear dracu cu toata haita ta..sanu uiti s-o iei si pe eba cu tine ca acolo ,stii tu unde iti este locul este catran pregatit si pentru ea.ducitea-i cu tot neamul tau de urat,betiv,hot netrebnic..

  21. oare cand vom scapa de voi? oare cand tarisoara asta va ramane numai cu oamenii ei adevarat…adevaratii oameni ,ca multi mai sunt.Dar sunt ucisi de voi pedelistilor care aveti in cap de afis pocitania asta spanchie…v-am votat..si acum suferim ,naparci pline de raie ce sunteti..luati-va averil si plecati dracului din tara noastra.duceti-va unde si-a dus mutu’iapa si surdu capra…vorbele romanesti au talc dar sunt pline de realitate.Lasati-ne copii in pace jigodiosilor.imi este scarba cand ma-ntalnesc cu cate un javrau care tine fruntea sus desi este inglodit in pacatele furtu;ui din buzunarul nostru.rabdam de foame si tacem pentru ca lucram aproape si cu voi dobitoci inraiti..ne referim la functionarii publici aflati sau mai exact adusi de voi in consilii judetene ,municipale,finante publice..voi ati distrus spitalele noastre.de voi fug doctorii nostrii cei adevarati..sau saturat si ei sa tot vindece romani imbolnaviti de psd-ul vostri mai exact de saracia provocata de voui.ati imputit tara cu hoti ,handicapati mintal in privinta autoimbogatirii.,,,duceti-va-ti dracului.plecati din fata noastra,romani adevarti suntem noi deci lasati-ne pe pamintul nostru.sa ne pupati in cur scarbosilor…

  22. Inca nu s-a invatat lumea ca cei cu bani scapa intotdeauna, indiferent de culoarea politica.Banii te fac cameleon in politica, asta sa o stiti si voi.

  23. Cu toate ca stim cu totii ca domnul Vintu nu este complet nevinovat, nu era necesar sa stea 7 zile in arest,sa precizeze ca este un pericol pt public, iar dupa aceea sa il elibereze. Gandind logic, consider ca acest domn nu este un pericol si ca trebuia judecat in libertate, tinand cont ca predispune de unele probleme de sanatate.

  24. Sa fie sanatosi cei care au incercat sa castige bani nemunciti prin investitii riscante la Caritas, FNI sau aiurea. E treaba lor. Treaba justitiei ar fi sa pedepseasca pe cei care au incalcat legile, daca asa ceva mai exista azi in tara asta condusa spre neant de Basescu et comp.
    Arestarea lui Vantu imi aminteste de anii 1950. Numai atunci procurorii teinchideau si apoi iti dovedeau vinovatia prin orice mijloace. Te tineau inchis cat voiau ei si te trezeai eliberat, dupa ani de detentie, fara nici o hotarare judecatoreasca. (De citit memoriile lui Vijoli care a fost arestat in biroul lu de sef la Banca Nationala, anchetat 2 ani si pus apoi direct ministru de finante; cel mai bun finantist roman, care stia ca investitiile sunt singura sursa a bunastarii unei tari)
    Conventia (asa-zis) democrata a introdus practica arestarilor la TV (cazul Razvan Temesan, alt finantist bun, care a adus Bancorex la BBB pe piata mondiala) si punerea in pozitii de conducere a incompetentilor.

  25. Spre a nu va mai intreba de ce baselu avea un tremolo in glas si ochii umezi cand a vorbit presei,sa stiti ca tocmai facuse niste versuri.
    Ca doar nu ati uitat ca mai e si putin poet. Si zice: ma uit spre cer,luna e sus
    ma uit spre lunca,boii nu-s
    ma uit la p…,nu se scoala
    maaaaaaa,chiar e criza mondiala!

  26. Domnilor……Maestre…….aduceti-l pe Necolaiciuc in tara mai repede,convingeti-l sa vorbeasca si veti scurta CU MULT “domnia” raului suprem !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.