Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Capitalism la CEC pentru un singur om

Capitalism la CEC pentru un singur om

ioana-basescu

Acum două săptămâni am anunțat, în direct, fără să-mi iau siguranța lui se pare, că, în 2013, CEC a acordat unei singure persoane fizice, Ioana Băsescu, un credit agricol care a depășit limita de 700.000 euro. Astăzi, în fața comisiei parlamentare de anchetă, Radu Ghețea a confirmat. Da, știu, ne-a zis vocația de jurist a lu’ nenea Adrian Vasilescu și ne-a confirmat colegul de concedii și de pescuit al lui Radu Ghețea, Nicolae Cinteză, că totul e legal și CEC nu a încălcat propriul statut sau normele BNR. Și a subliniat chiar Radu Ghețea, în timpul audierilor, că, pe praful ăsta, e normal ca banca să umble după un asemenea client valoros și să-i personalizeze împrumutul, de teamă să nu-l piardă. O atitudine perfect capitalistă, dar pentru un singur om din țara asta!

UPDATE: Detectez în spam o sumedenie de propagandiști băsiști, înviați odată cu nebunia aia din Parlament pe teme de cod penal modificat și aministie, care mă somează să scriu despre temele lor comandate, doar-doar o uita lumea de creditul de un milion de euro al fiicei președintelui și de cele 10 milioane de euro ale partenerului ei de viață. Dincolo de faptul că despre asta vorbesc de ieri la televizor de mă doare gura, că face parte din meserie, sunt suveran la alesul temelor de dezbatere de pe blog. Așa că slugile singurului om superimun din punct de vedere penal în România să scrie ele la comandă și să cânte la altă masă. 

LATE UPDATE: Din cauza unor neghiobi, care n-au priceput nimic din acțiunea-fulger soldată cu suspendarea din 2012, ziua în care știrea ar fi trebuit să fie ca IOANA BĂSESCU A LUAT SINGURUL CREDIT PENTRU AGRICULTURĂ DE LA CEC DE PESTE LIMITA DE 700.000 EURO este ziua în care știrea e că parlamentarii au vrut să se scoată de la pârnaie, pe ei și pe pungașii de mâna a treia. Bravo, nătărailor, ce n-a putut face propaganda portocalie securistică v-a ieșit vouă: ați înviat cadavrul politic Traian Băsescu!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

26 thoughts on “Capitalism la CEC pentru un singur om

  1. Pai am inteles ca ar fi si altii care au primit credite de valoarea asta de la CEC, doar ca pentru alte active, presupun ca imobile. Pana la urma nu i-a furat, nu i-a luat din contracte cu statul, i-a luat imprumut in aceleasi conditii in care am luat si eu credit de la banca, garantie plus avans. Difera doar suma pentru ca eu nu castig cat un notar.
    Asa ca nu inteleg deloc nota tendentioasa a articolului.

  2. O gandire corecta ca daca nici Basescu nu are banii sa ii dea inapoi, cine sa aibe, io sau tu ? Altfel, fractura e in faptul ca in regulamentul CEC se pare ca exista derogari de genul nu mai semna 18 acte si demonstreaza ca ai cu ce, semneaza numai 3 si mergem pe incredere ca e tactu presedinte, nu ai cum sa ne minti/pacalesti….

  3. @andrei: ai inteles gresit. Ioana e singura pe agricultura care a avut noroc in viata anul asta 🙂

  4. Auzi,asta cu personalizarea e de prostit prostii. Personalizarea se face in limitele regulamentului ala nu peste.Altfel,de ce mama naibii mai exista un regulament,o lege,din moment ce el ar putea fi incalcat pentru “personalizare”.

  5. toti pupin-basistii nu vor sa inteleaga ca presedintele tre sa fie in slujba statului si nu statul in slujba lui. base imi violeaza tara si valorile. pana si comunistii erau mai decenti decat hotul chirias din dealul cotrocenilor.

  6. E posibil sa ai dreptate cu propagandistii basisti dar este la fel de adevarat ca si astia de la putere parca se chinuie sa serveasca subiecte pe tava, subiecte tocmai bune pentru a distrage atentia.

    Exista insa si posibilitatea, Victor, ca multi oameni sa fie mult mai enervati de ticalosiile celor aflati la putere acum decat de tepele si marlaniile (cu aspect de infractiuni) facute de impostorul de la Cotroceni. In aceasta situatia ma aflu si eu. Mi se pare ca intr-adevar ce a facut Basescu impreuna cu famiGlia are iz penal.

    In aceeasi masura mi se pare ca astia din USL vor orice numai sa nu investigheze situatia pe bune si in toata discutia se evita un subiect important – Ponta, prin coabitare, a facut imposibila actiunea organelor in drept impotriva abuzurilor famiGliei Basesciene.

    Apoi teapa mi se pare, raportata la ce se intampla in Romania, absolut minora. Si mi se pare ca nu sunt singurul care crede asta. Da, foarte bine ca s-a descoperit treaba asta, sa se investigheze pe bune si sa fie dusi in instanta cei vinovati – dar stai ca nu se poate ca e Kovesi … da’ de ce e Kovesi acolo unde e?

    Si apoi pe langa subiectul asta sunt alte subiecte care ne afecteaza viata noastra de zi cu zi mult mai mult decat teapa data de baiatul ala – de la situatia din spitale unde banii se fura ca-n codru si bolnavii ajung sa moara cu zile nu pentru ca nu are Romania bani ci pentru ca banii care exista sunt furati … pana la spre exemplu marlania PSD-ista cu autostrazile in care, pe hartie, se da cu flit celui mai mare exportator din Romania, Dacia, si odata cu Dacia si Pitestiului si intregului judet Arges. La schimb apare in planuri si bugete o linie de asfalt trasa pana la voievodul de Teleorman, Dragnea. Ca, la dracu, e mai important sa-si care ala fundu din Alexandria de la conacul regesc pe care-l are pana la Bucuresti decat sa aiba Dacia pe unde sa exporte in conditii umane. Ma intreb, le da Dragnea bani oamenilor din Pitesti cand Dacia isi muta productia in Maroc (asa cum e planificat din n motive, infrastructura fiind cel mai important)?

    Astea sunt subiecte cel putin la fel de valide precum teapa basesciana si daca ce a facut Basescu in cazul asta ne poate costa 1-2 milioane de euro ce a facut Dragnea (la pachet cu Sova) cu autostrazile s-ar putea sa ne coste cateva miliarde. Eu asa-mi pun problema si crede-ma nu sunt, nu am fost si nu voi fi basist. Ever…

    PS: cand vorbesc USL-isti de cat de rau e Basescu ma apuca lehamitea pentru ca au avut ocazia sa scape de el si au preferat sa fie sclavi avand practic intreg sprijinul natiunii pentru a-l darama pe Basescu iar acum tot ei vin si se plang de el … hai pe bune …

  7. Victor , daca fix azi s-a dat sentinta si ieri avea sentinta data de 3 judecatori (e adevarat nu era definitive )de achitare-deci nevinovat-putea sa plece ieri unde voia -nu fugea ?

  8. Ghetea,mai bine dadea 50 de credite a 20.000 de euro si astfel salva 50 de IMM-uri.Dar,astia nu erau clienti valorosi.Totusi cu ce masoara Ghetea valoarea?Poate stie Andrei,nu?

  9. Personalizat sună frumos d-le Ciutacu. Este doar un eufemism. Pentru acest credit, CEC BANK a schimbat TOATE procedurile de lucru: 1. A sărit etapele de analiză ale unui credit; 2.A depăşit plafonul prevăzut de normele de creditare; 3. A schimbat garanţiile ipotecare admise;4. A supraevaluat terenul exact cu 30% peste preţ, ca să nu solicite o altă garanţie imobiliară; 5. A stabilit tipul de dobândă aplicabil acestui tip de credit, printr-o eludare a normelor de creditare.
    Faşă de cele de mai sus, personalizare este prea puţin spus. Este personificarea . A treficului de influenţă!

  10. Daca unul din cei la care faci referire cu apelativul de “propagandisti basisti” sint eu, afla ca sint plecat de 2 ani in Cehia fara posibilitate de a reveni (verifica IP-ul).
    Aveam un job in IT, salariu pe masura, dar am ales sa plec pentru ca nu il mai suportam pe Boc, iar Basescu imi facea sila. Am venit in tara la suspendare si am votat impreuna cu familia pentru demitere. Nu a iesit.
    Nu am avut nicio speranta ca noua majoritate va schimba ceva in bine, din contra eram convins ca va fi mai rau cind am vazut cine si cum a fost ales.
    Sa fie bine in Romania trebuie schimbat poporul nu conducatorii, conducatorii astia pe care noi avem impresia ca nu-i meritam, vin tot din popor.

  11. Neghiobi, corect! Sunt curioasă să văd cât poate cineva să ia de la Băsescu. Se pare că unii au resurse nelimitate. 😡

  12. Măi până una-alta Băsescu este singurul care dă înapoi nişte bani statului (dobândă la credit) din ceea ce a furat 🙂

  13. Victor Ciutacu,RESPECT!
    Nu trebuie sa scrii decat ce doreste vrerea ta,fara sa te lasi influientat de cineva,oricare ar fi el,sau ei…
    Tema ti/o alegi singur in functie de interesul manifestat de marea majoritate a cetatenilor romani!
    Cititorii tai citesc si pot constientiza etalarile tale in cele scrise si postate .

  14. Martha logu- Mai tata si tu faci parte din popor fiindca ai spus si ai votat.Atunci de unde concluzia ta ca numai TU SINGUR ai dreptate si majoritatea nu ? Ai gindirea lui Basescu asta este clar ! Asa-i democratia fie ca-ti place fie ca nu.Majoritatea zice si minoritatea pleaca pe moment.Asta-i jocul pe care nu-l intelegi nici tu si nici Basescu evident.

  15. @Martha Logu: Bravo tie ca ai venit si ai votat. In rest, ai zis bine cu schimbatul poporului si avand in vedere ca ai plecat, o sa te schimbam pe tine intai. Pace si dulceata in Cehia si lasa-ne pe noi, astia care am ramas pe aici, sa ne vedem de ale noastre 😉

  16. Eh, atunci va las cu ale voastre ca vad ca puteti sa le duceti. Aveti de toate si nu va mai trebuie nimic 🙂 Poate va este bine asa, poate Romania nu trebuie sa urmeze calea tarilor civilizate, poate Romania trebuie sa ramina cu farmecul ei specific. Da-i dracu’ pe americani, pe germani si pe olandezi ca habar n-au ce-i aia democratie.
    Vad ca lumea iese in strada pentru Rosia Montana si gaze de sist (desi e clar ca Romania are nevoie de resurse mai mult ca oricind) dar nu cricnesc nimic nimic cind politicienii le fura viitorul.
    Caporale te cotrasalut, Pace si dulceata in Romania.

  17. Domnule Ciutacu, probabil ca pentru “domnii” parlamentari disperarea si foamea sunt f mari. Asa ca nu a mai contat cat capital politic ii ofera lui Basescu. Dar probalil ca acesti “domni” isi merita soarta. 🙂

  18. Tara condusa mizerabil De un mizerabil, sustinut de altii asemenea lui. Orice individ cu o bruma de bun simt si cativa ani (nu sapte!) de acasa, ajuns intr-o pozitie privilegiata conjunctural, nu si-ar fi permis sa comita abuzuri evidente, in folos exclusiv personal. In loc sa se puna in slujba tarii, a pus poporul in slujba lui si a afamiliei lui. Neispravitii care aplauda asemenea gesturi nu trebuie luati in considerare. Viitorul si istoria ii va condamna in mod sigur, cel putin la uitare!

  19. pacat de tarisoara asta care are atat de mult potential, dar a fost blestemata cu un astfel de popor care nu stie cum sa mai inventeze metode si variante de a-si bate joc de ea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.