Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Capitalism cu forța pe glia strămoșească

Capitalism cu forța pe glia strămoșească

Împotrivă: E urgie, bagă americanii cutremure cu geofonii, o să curgă foc pe țeava de apă, vor fi infestate fântânile și compromise recoltele, capitaliștii or să fugă peste ocean cu gazul de șist, mai bine-l ținem în pământ pentru generațiile viitoare, altfel noi o să rămânem tot săraci și cu un dezastru ecologic pe cap.

Pentru: E o binefacere, pronia cerească ne-a dat ocazia să găsim zăcămintele, va curge lapte cu miere la țuțuroi, sătenii se vor îmbogăți pe capete, rușii finanțează protestele anti-Chevron ca să nu ne desprindem de Gazprom, americanii vor investi și moderniza zona, o să fim independenți energetic, vom ieși din foame. 

Ăsta-i registrul vomitiv în care se dezbate. E un circ fără margini. Guvernul comunică prost, corporatiștii așijderea, nechemații își dau cu părerea, morții învie în direct. Se apără cu trupul glia strămoșească sau, după caz, se bagă capitalism pe pâine. Lipsesc cu desăvârșire rațiunea, argumentele, analiza. Se bat câmpii înfiorător. Popi revoluționari, academicieni plini de păreri în domenii care le exced expertiza, răzeși întremați, ziariști pârâți care ori nu pricep, ori așteaptă ceva pe interes de la împricinați, agitatori plătiți sau, pur și simplu, proști solemni mânați de convingeri sincere, naivi care i-au așteptat 50 de ani pe americani și acum i-au descoperit Satane, asta-i fauna care nici măcar nu vrea să priceapă despre ce e vorba-n propoziție. Se urlă înspăimântător, fiecare are adevărul lui. De care ține cu dinții, fiindcă-i numai al lui. Măcelul organizat al oricăror galerii de fotbal rivale pare, în comparație cu măscăreala asta generală, o nobilă confruntare de idei.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

19 thoughts on “Capitalism cu forța pe glia strămoșească

  1. Faptul ca proiectul gazelor de sist a fost perceput ca un interes personal al lui Basescu si ca USLul in opozitie fiind a fost categoric contra(se pare ca in principal pentru ca era proiectul lui Basescu si nu din motive obiective), a determinat majoritatea populatiei sa-si formeze niste pareri care vor fi foarte greu de schimbat.Mai ales ca schimbarea de pozitie a USLului e de neinteles.Deh, USLul si-a facut-o cu mana lui.
    Daca pentru Rosia Montana asistam la asa demonstratii, inchipuiti-va ce va fi cu gazele de sist. USLul ar putea cadea daca nu va gestiona cum trebuie proiectul.
    Personal, cred ca din punct de vedere economic , gazele de sist ar trebui exploatate in folosul populatiei.Nu am incredere in nici un politician din Romania ca se va lupta pentru interesele poporului atat economice cat si de mediu.

  2. off topic;
    Imi place partenera Dvs.de la Romania Tv.
    Numai bine si succes in continuare,
    IoanaP

  3. Si la ce te-ai fi asteptat, Victore? Toata fauna aia, pe care bine ai descris-o, e formata din reptilieni, gorilieni, iguaniferi, serpilieni, casalotieni etc si e aflata in permanenta sub agresiune ezoterica! A cui e vina ca Mihai Eminescu nr.8, care a fost resoftat (nu mai discutam acum imprejurarile), a vandut dreptul nostru de a mai folosi culoarea verde si l-am recapatat abia acum? E clar ca nu ne mai poate salva decat o investigatie ezoterica, dar conducatorii nostri aflati sub puternica influenta masono-jidoveasca-deviationist-sexuala nu vor sa ceara ajutorul putinilor ezoteristi pe care-i are poporul asta, printre care inca se numara si profesorul Fortuna…

  4. De cate ori citesc articolele tale, urmaresc si trendul in reactiile cititorilor.
    Ceea ce ai scris aici, mi se pare concis, logic, obiectiv si realist.
    ………..
    Ma intorc la trend: lumea vrea circ si cancanuri.
    Trist si dezarmant, domnule Ciutacu.

  5. Pina a trimbita si a infiera oricare dintre situatii(ceea ce din pacate guvernul a facut in asa fel,incit nu am inteles ce vrea de fapt)guvernul Ponta nu ar fi bine sa incerce sa scada pretul gazului importat de la Gazprom?Scadeti pretul pt. ca altfel suntem in situatia de a fractura rocile,nu?
    Dar se pare ca pretul mare al gazului pt populatia din RO nu e din cauza Gazprom,ci din cauza UE,nu?N-o fi asa,dar daca e asa vreau sa vad si eu sa vad politicianul care are curaj s-o spuna.

  6. Trebuie să ne mai agităm şi noi cu ceva, altfel ne plictisim. În final se vor exploata, pentru petrol şi gaze se aruncă bombe, intrăm şi noi în lumea bună a celor independenţi energetic 🙂

  7. Din pacate, de subiectele astea se ocupa la TV, in general, incompetentii cu scoala putina. De ce nu e invitat prof. Haiduc, presedintele Academiei, care e chimist anorganician si stie “cu ce se mananca” cianurile de metale grele si tot smacul din iazurile prost numite de decantare. Nu se stie ca englezii au renunta la cateva exploatari de gaze de sist din cauze seismice – peste 6 pe scara Richter- in zone unde nu s-a intamplat niciodata asa ceva. Nimeni nu se uita in revista societatii americane de chimie Chemical Engineering News, pentru a vedea ca la 25 de kilometri de exploatare, unde se gasea prima mica asezare, in apa de la robinet concentratia de hidrocarburi era de peste 20 de ori mai mare decat limita admisa. De ce nu e chemat si un istoric, Dl. Scurtu, de exemple, sa “povesteasca” cum au dat national-taranistii subsolul tinut pana atunci de liberalii lui Ionel Bratianu: “Prin noi insine!”

  8. nu pentru astfel de decizii ar trebui sa se organizeze referendum?
    Adica, hai minunati cetateni(cu drepturi) ai aceste prea frumoase tari(cu resurse), sa veniti cu mic cu mare si sa punem stampila pe
    1. Referendum Rosia Montana: DA – doresc sa se faca extrageri NU – nu doresc sa se faca extrageri
    2. Referendum Gaze de Sist: idem…

    Si din vreo 9-10 referendum-uri,zic, poate se va gasi calea dar in orice caz, decizia ne va apartine: pentru ca noi, cetateni(cu drepturi) am hotarat pentru aceasta preafrumoasa tara(cu resurse).Suna prea simplu? sau…

  9. @bogdan: nu cred ca pentru asta trebuie sa se faca referendum, ai tu date ce castiga Romania si ce nu ? Ai studii de specialitate si/sau te-ai documentat in detaliu despre tehnicile folosite ? Adu-mi aminte de vreun referendum care a iesit bine… A zis cineva bine la un moment dat, ca in istoria tarii noastre s-a demonstrat aproape de fiecare data ca minoritatea are dreptate dar nu invatam nimic…

  10. Savu Claudiu@ propun sa suportam in strada cerandu-ne drepturile si nu: in trafic blocati, la coada la amanet, la coada la ghisee, la coada la case de schimb valutar, inghesuiti prin cluburi, inghesuiti pe holuri la ajutoare, inghesuiti la hiper/super-market-uri pentru mocaciuni, inghesuiti la biserici cersind pomana(materiala si spirituala) s.a.m.d.

  11. De caporalu@: Faceam referire la =unitate=.Acest fenomen inexistent in gandirile noastre in zilele si vremurile ce le traim.Am scris 9-10 referendum-uri in ideea ca nu iese bine primul, iesim in strada si-l cerem pe al 2-lea…Si nu iesim in strada 2000 de insi in p-ta Victoriei.Nu frate de tara ce-mi esti, iesim min 500000 in Bucuresti, min 100000 in Brasov,Constanta,Galati,Tulcea,Timisoara,Craiova,Iasi,Botosani,Suceava,Alba Iulia,Hunedoara s.a.m.d. Toti din toate orasele cu mic, cu mare si sa vezi atunci.Sa vezi ca politicul,magistratura nu o sa mai plece urechea la mici grupuri de interese pentru ca acele mici grupuri vor deveni din ce in ce mai mici.Noi chiar trebuie, in acest mod unic, sa demonstram si sa le aratam ca ne deranjeaza.Acesta-i singurul glas.

  12. “Taci,atata timp cat nu poti spune decat tacerea!”Pitagora
    “prosti solemni”-subscriu si eu!

  13. Ar trebui sa existe o limita in privinta a ce putem si ce nu putem face pe Pamant. Poate este un lucru bun sa extragem gazele, poate nu o sa polueze atat de tare… sau poate ca nu e asa. POate ca or sa ramana gropi la adancime mare, in timp ele se vor surpa si o sa vedem live nasterea unui nou tip de relief – Cratere Man Made.

  14. Argumente pro: Exploatarea gazelor de șist, ne-ar fi adus o anumită independență energetică față de Rusia.

    Argumente contra: Nu ar fi independeță energetică cum se spune, pentru că ar fi controlată tot de câțiva băieți deștepți.
    Bineînțeles să nu uităm de riscul la care ne-am expune în cazul unei exploatări prin fracturare hidraulică.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.