Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Când te iei cu statul de drept, ‘geaba vii, ‘geaba te duci, ‘geaba rupi bieții papuci

Când te iei cu statul de drept, ‘geaba vii, ‘geaba te duci, ‘geaba rupi bieții papuci

În ciuda ieșirilor publice stridente, mărturisitoare și justificatoare, ale lui Băsescu, Minunea Blondă a ajuns iar în arestul Cercetărilor Penale. Fiindcă toți cei care, din varii motive, se iau în piept cu sistemul, chiar dacă provin din el și l-au slujit cu abnegație până să defecteze, pierd mereu. Iar regula trebuia întărită…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

73 thoughts on “Când te iei cu statul de drept, ‘geaba vii, ‘geaba te duci, ‘geaba rupi bieții papuci

  1. Aici e aici, dle Ciutacu! Maşinăria infernală lucrează şi lumea se bucură că o persoană detestată i-a căzut pradă. Eu una nu, fiindcă sistemul în sine e corupt, însetat de putere. Al. Ivasiuc spunea undeva despre un obscur personaj- un soi de inspector PCR cu probleme de cultură şi educaţie dintr-un judeţ – că reprezintă corupţia absolută fiindcă trăia oarecum anahoretic hrănindu-se din distrugerea celor ce-i intersectau drumul.Madam Kovesi e acum în vârful lui ţi nu exclud deloc ideea că în apriga vânătoare a Elenei Udrea să existe şi o componentă de invidie feminină. Mai rea decât ea, cred că e Macovei.

  2. În urma interviului de aseară,unde Băsescu întărește faptul cá udrea nu minte,să ințeleg că și el se ia în piept cu sistemul?Cine e sistemul?Coldea,Kovesi,Ghiță,Rtv?
    Mie mi se pare că udrea dorea să pună batista pe țambal,dar nu am eu atîtea informații.
    Nu mai țin minte cine a spus, că dacă nu ai făcut pușcărie nu știi ce e ăla stat.Așa că,celor ce mai urcă în slăvi statul de drept le doresc să se întîlnească cu forța lui.

  3. În cazul Elenei Udrea, eu cred că Sistemul a greşit şi va primi o replică nimicitoare. Ea este omul care nu mai are nimic de pierdut, dar încă nu realizează asta. Nu va mai dura mult… Cum ar fi ca Elena Udrea să anunţe că vrea să vorbească, dar cu condiţia de a intra într-un program de protecţie a martorilor? Legea 682/2002… Decât 20 de ani de puşcărie şi averea confiscată, mai bine exilul, părerea mea. Iar Unchiul Sam va achiesa pe loc. Că tot îi suspectăm pe americani că vor să schimbe clasa politică din ţăroşoară.

    Există un precedent: Tommaso Buscetta (Mani pulite) a vorbit şi a intrat într-un program de protecţie a martorilor în SUA. Tot despre schimbarea clasei politice era vorba şi-n Italia. În situaţia în care se află (41 de ani, nu are famile, perspectiva sărăciei), Elena Udrea este omul ideal. Dacă cineva a ales, atunci a ales-o. Udrea moare cu toţi de gât.

    Că tot vorbiţi de Sistem şi teoria conspiraţiei…

  4. Este asa cum a spus Udrea ( ,,si Udrea nu minte,,) citez…Cine are cătușele are și puterea in Romania

  5. Victor , te rog lamureste-ma ce s-a intamplat cu rares bogdan ??? 🙂
    din ticalos si escroc nu il scoate pe basesescu .
    nu imi vine sa cred

  6. Ii sta bine asa. Nici la Paris nu umbla doamnele asa.
    Dar acum serios vorbind, nu riscam sa bagatelizam ideea statului de drept de la atata supraexpunere la mizeriile din media?

  7. Ce mici mi s-au parut Iohannis, Ponta Nitu, Oprea pe langa Codruta la bilantul DNA. Parlamentul trebuie sa instituie repede prin lege o ierarhie in sistem. Procurorul General trebuie sa aiba autoritate asupra departamentelor si nu invers. Cine analizeaza activitatea departamentelor?

  8. pe basescu nu soarta udrei il deranjeaza ci cam ce ar putea spune daca ea ar crede ca a parasite-o…de aici si efortul kiorului ca sa o faca sa inteleaga si sa nu sifoneze.
    participantii de la olimpiada sifonarilor la dna trebuie sa inteleaga ca toti vor fi luati la oaste…pe vechiul principiu militienesc “azi te beau, maine te iau..”

  9. Eu, la cum m-am obisnuit cu iesirile/obiceiurile Hahaitului, de 10 ani, tind sa cred si mi se pare din ce in ce mai evident, faptul ca Hahaitul, la masa verde, a dat-o pe Udrea. Ieseala lui la B1TV, e continuarea obiceiului sau, ca dupa stabilirea pretului si vanzarea marfii, sa iasa in piata sa zica “bai cat mi-a placut marfa, ce marfa de exceptie am avut.o marfa speciala care nu m-a lasat la greu”. Da, dar el deja a dat marfa.

    @constantin

    hai sa fim de acord ca sa nu fim de acord. pentru ca americanii sa fie interesati de un viitor exilat, beneficiar al programului de protectie, trebuie ca acel om sa fie si valoros, sa detina informatii importante(cel putin Pacepa) din care sa iasa multi-multi bani. Ori Nuti, scuza-ma……e cam de balci, de Dan Diaconescu asa. Cam asta-i calibrul ei.Cam asta-i calibrul si maimutoilor din politica romaneasca de unde si tendinta, observ in spatiul public, de crestere a imaginii a lui Ceausescu, si ala, alt maimutoi: un cizmar sarac cu duhul, vanitos, destul de flamand si dezechilibrat mental, impreuna cu o “academiciana”. Cam astia sunt, cam astia suntem, cam de astia suntem noi reprezentati.

    Nuti rade, ce sa zic……cam e de ras. Adevarul e ca si ea, inca se crede intr-un joc in care…inca, mai crede ca poate sa zica “piua”. O fi si asta un defect profesional, dupa 10 ani de lucrat numai cu imaginea gen “este totul ok, statul de drept lucreaza, justitia isi face meseria”

    Si noi,Victore? Noi astialalti….? Hai ca tu, ai de-o emisiune, si asta cat o mai fi legal, cat o mai tine.
    C-o sa ajungem sa nu mai avem nici-o modalitate legala de-a ne castiga painea la noi aici la Romanica.

  10. victoree, dar de confiscat ceva marafeti vorbim si noi??? ca daca a produs 10 mil de euroi si-si ia 2 ani de parnaie , e ca la statiune…………iese dupa 1 an si aia e , mooje la fraieri…….

    sechestrul si confiscarea ar trebui sa fie mai importante decat cotii de parnaie………si parnaia sa fie multa ca sa nu fie loc de vreo eliberare conditionata…………poate ceva in genul legii RICO dar cu 20 ani in loc de 10 ar merge unsa acum……..ca noul cod penal e schilodit de prea multe exceptii…..

  11. se confisca deja in draci, da’ nu-i Kovesi suficient de multumita si se da in stamba. stiu eu doua cazuri, altele decat Voiculescu, de oameni care stau cu ANAF-ul la usa din doua in doua zile

  12. Oameni buni,
    “Mestecam” de zile bune circul asta cu delatiuni. Mare minune daca pana la urma se va face dreptate, dar sincer, nu sunt semne ca asta se va intampla.
    Din pacate eu vad ca domnul Johannis e la volanul unei “masini” “tunate” de Basescu la care nu a schimbat niciun surub, semn ca ii convine chestia asta, altfel nu ar fi participat atat de voios la darea de seama de la DNA si la vizita de la ICCJ. Singura schimbare de la “masina” e ca si-a lipit pe luneta din spate un “catelus” de plastic, pe Hellvig, care da de cap in ritmul iodlerelor mormaite de Klaus… cam putin pentru “tara lucrurlui bine facut” … mai mult de atat atunci cand Base i-a inmanat cheia jucariei a avut grija sa o umple bine cu suficienta “tehnica ajutatoare” … ajutatoare pentru Base, evident. Si la naiba, pe langa votantii de pe facebook a fost la fel de important si sprijinul “material” si “logistic” de la Blaga … sa nu mai fim copii, cat o fi el de neamt neamtul … ii place sa “sofeze” pe “regulile” lui Base.

  13. Nu știu de ce,dar eu cred ca procurorul Iacobescu și alți procurori ca el,Oana Stancu și alți ziariști ca ea s-au luat în piept cu sistemul.Nicidecum udrea, bica,pinalti sau băsescu.Se prea poate să ma inșel,nimic nou.

  14. @bogdan

    Este posibil să ai dreptate. Eu, de exemplu, nu ştiu ce calibru are doamna Udrea. Tu poate că ai acces la nişte date… Când am adus în discuţie programul de protecţia martorilor, am avut în vedere faptul că nu poţi lovi în Coldea, şeful de facto al SRI-ului, decât dacă eşti depozitarul unor dovezi irefutabile care îl incriminează. Poate că Udrea este doar iresponsabilă, habar nu am. Nu ştim ce ştie, nu ştim ce poate dovedi; cel puţin pe baza celor apărute în spaţiul public.Un lucru este sigur: Sistemul, dacă există, nu va face un pas înapoi. Să nu fi luat în calcul acest aspect doamna Udrea? Posibil…

    Până în acest moment, dacă avem în vedere faptul că Băsescu şi Cocoş nu confirmă spusele domniei sale, Elena Udrea pare o victimă sigură. Dar nu ştim ce urmează. Suntem în faţa unui scandal fără precedent în istoria României. Nu avem termeni de comparaţie.

    Mai mult, nu ştim cine a făcut fotografiile de la Paris. Acela a fost momentul declanşator al scandalului UDREA-SRI. Eu îl cred pe T. Băsescu, nu a fost SRI-ul. Paparatzii, exclus… Atunci, cine? Din punctul meu de vedere, avem un jucător necunoscut. Tu spui că Udrea nu are calibru, dar poţi şti ce calibru are jucătorul necunoscut? Dar ce interese are? Vezi? O mulţime de întrebări fără răspuns.
    Subiectiv cum sunt, gândul îmi fuge la Unchiul Sam. Interesele sale în zonă sunt arhicunoscute.

    Închei această postare, spunându-ţi încă o dată că este posibil să ai dreptate; eu, pentru motivele de mai sus, am refuzat să iau la preţ de matineu acest scandal.

  15. Eu cred ca peste cateva luni, dupa ce va fi bine fezandata Nutzyca si va intra in clubul scriitorilor DNA, nu este exclus sa revedem marele succes lacrimogen al micilor ecrane, cu o mica schimbare de titlu: Sa-ti fie rusine, Elena Udrea!!

  16. si ?
    nu e asta primul abuz si nici ultimul .
    deci ?

    scoatzi capul din fund si vedetzui poza cea mara.

    industria, agricultura, banmcile si comretzul romaneac au cam disparut fiind acaprate intre 50 si 90% de straini acu tot ce mai ramane de lichidat sunt capitalistii de carton rezultatzi din buissinessul cu statul (ca altzii care sa fi strans un ban gramada nu-s ) si gata Romania ramane 100% colonie a capitalului strain.

    Nu ca mi-ar placea udrea, videanu, tariceanu, patriciu (mort) ori voiculescu da altzii nu-s.

  17. Grigore Vasile prea nemultumiti suntem noi romani de fel… cand se aresteaza si se confisca nu ne mai place ca o face Iohannis… cand nu se facea erau toate bine si frumoase (romani plecau sa lcreze in alte tari, pensiile si salariile se taiau, taxe noi , impozite noi , toata ziua circ pe la tv- se injurau ponta cu basescu si cu udrea intr-o veselie, se acuzau de coriptie dar institutiile dormeau). Inteleg ca “masina asta tunata” cand a inceput sa prinda viteza nu ne este bine ca este condusa de Iohannis si masina ar trebui sa mearga singura pe pilot automat? Zici ca sofeaza pe regulile lui Base ? Daca era asa azi Udrea ne vorbea sau ne “broda” niste ode pe la un post de tv! Sunteti plini de teorii conspirationiste… Masina asta loveste din plin in capetenie sistemului basist (udrea, cocos, videanu) si voi o ardeti ca Iohannis l-ar salva pe Basescu… Hai sa ne amintim cine a numit-o pe Kovesi? Iohannis? A nu! Era Ponta la guvernare cu PNL-ul condus de Crin care se opunea numiri.. Gandirea ta e tipic romaneasca. La noi cand cineva inlocuieste pe cineva schimba tot fara nici o noima asa ajungem sa vorbim de 200 de masterplanuri pe autostrazi si 10 km reali de autostrada pe an!

  18. Chiar nu poate nimeni să scrie o istorie sinceră a contractului încheiat cu Microsoft? Aşa, pe înţelesul tuturor. Să priceapă şi pulimea cum a fost posibil.Doar este scandalul mileniului din Românie.

    Redau mai jos dilemele mele.

    Am citit cu deosebit interes interviul acordat domnului C.Tolontan de către domnul S. Ghiţă. Am înţeles că în anii 2000, toate firmele care vindeau calculatoare aveau obligaţia să le vândă împreună cu licenţe. Prin contractul încheiat cu Guvernul (care guvern?), Microsoft vindea upgradarea, adică posibilitatea de a descărca îmbunătăţirea softului. Însă calculatoarele Guvernului nu mergeau cu noile versiuni, care de altfel nici nu au fost descărcate. Am cumpărat nimicul cu 400 de milioane de euro în 10 ani, concluzionează domnul Ghiţă.

    Citesc pe site-ul A3: Sebastian Ghiţă acuză…Guvernul Boc că a aruncat 400 de milioane de euro pe fereastră prin semnarea contractelor de licenţiere cu Microsoft…

    Şi aici s-a rupt filmul. Sebastian Ghiţă vorbeşte despre anii 2000 şi ultimii 10 ani iar A3 de Guvernul Boc. Cine a semnat acest contract? Eu îi respect şi pe unii şi pe alţii dar nu mai pricep nimic. Dacă îmi amintesc bine, la începutul scandalului se vorbea şi despre Miky Şpagă, şi despre doamna Andronescu… A fost o greşeală? Mai mult, Cocoşi şi compania erau acuzaţi de însuşirea discountului acordat de Microsoft pentru un contract în valoare de 100 de milioane. Eu, pe bază de deducţie logică, am înţeles că pentru restul de 300 de milioane alţii au încasat discountul… S-au nu este aşa? Care-i adevărul?

    Domnule Ciutacu, nu se poate reda ştirea brută: Contractul cu Microsoft a fost semnat de ministrul/premierul…în anul…. pentru achiziţionarea unui număr de ….. licenţe, pentru o perioadă de…..Contractul a fost prelungit prin Act adiţional nr…. din data….de către ministrul/premierul….pentru achiziţionarea unui număr de…..licenţe, pentru suma de….., perioada…… Şi tot aşa la toate actele adiţionale, pentru a avea o reprezentare în timp a faptelor.

    Nu este voie? Putem înţelege şi asta, dar cineva trebuie să spună: Ne ocupăm doar de ultima sută de milioane, de Cocoş şi Udrea, ceilalţi sunt negustori cinstiţi. Am înţeles, să trăiţi!

    Cu tot respectul.

    P.S. Citind interviul domnului Ghiţă, eu înţeleg că este voie. Nu este interes?

  19. @Andrei

    N-ai inteles nimic !!!

    Ceea ce vezi tu ca fiind “justitie” ti se arata doar din cauza faptului ca se sfasie intre ei niste “unii” din cauza au aparut niste informatii la tot poporul pe care nu ti le-a devoalat Johannis ci eventual Ciutacu, Oana Stancu, luju.ro si altii care au mai aflat cate ceva si au spus la popor + Corpul de Control al Guvernului lui Ponta care a scos cate ceva la iveala pentru ca dorea sa i-o dea la cap marinarului, nu ca ar vrea el sa faca ceva pt tara.
    Daca tu crezi ca Johannis este ala care face justitie te inseli amarnic. Dupa cum am comentat el “troneaza” peste aceeasi serparie. Kovesi e si asta care o lucreaza pe Udrea dar e si aia care i-a tinut la sertar dosarele lui Basescu. Aia de la Inalta Curte sunt exact tot aceeasi care au dat NUP la “Flota” pt Basel dar si “Compatibil” la Johannis, drept pt care Klaus al tau tine in functiile cheie aceeasi oameni, de aia am spus ca nu a schimbat niciun surub. Nici acum n-ai inteles ????
    Cat despre bagati la puscarie … sa ateptam … deocamdata CONDAMNAT DEFINITIV NU ESTE NICIUNUL !!! … Mai asteapta, daca raman aceeasi “cavaleri ai dreptatii” in functiile cheie, vei avea o mare dezamagire.
    Mai ganditi va rog !!! … Nu va aruncati aidoma gainilor la chestii stralucitoare … ca luati plasa. Nici dupa 25 de ani nu va invatati la cate tepe ati luat ?

    Doamne, Dumnezeule !!!

  20. Vreau sa stiu de ce nu o ia nimeni la intrebari pe Luluta, a tinut dosarele in sertar atatia ani Daca era sub papucul lui basescu mafiotul sa plece din functie ,sa vina altcineva care are curaj si nu face jocuri .Am ajuns sa-mi fie mila de udrea ,inteleg ,este hoata , mafioata ,basista dar totusi om ,ce au de nu-i dau voie sa-si igenizeze celula ,mai ce mic este Coldea sau este mana Lulutei mai rea ,mai razbunatoare . Dupa tot ce am vazut si auzit s-ar putea sa-si rupa dintii unii in parasutista udrea ,am ajuns sa-i admir unele actiuni ,atitudini ,este data naibi .Toti cei care au mancat din mina ei spun ca nu au furat ,au primit si ei au luat ,ce lasi ,ce neoameni Astept marea satisfactie ,basescu mafiotul sa-si aleaga celula si sa o zugraveasca ,sa-i urez sedere lunga .Cred ca el deja a trimis amenintati sa nu se lege nimeni de el ca devine scriitor de romane politiste si nu toti sunt basma curata din servicii.

  21. @VC
    Cand ii va lua la intrebari statul de drept si pe cei care au blocat atatia ani dosarele Microsoft, ale Elenei Udrea & Co? Acolo e tumoarea, nu crezi?

    Dosarele alea existau ori trebuiau doar puse in word dar cineva (unul sau mai multi) a avut grija sa nu fie activate.

  22. Deci nu mai pot cu Ponta justitiarul… Ce naiba a facut pana la venirea lui Johannis? hai sa iti explic poate ai uitat: a coabitat cu “marlanul”, a numit in justitie aceeasi oameni ai “marlanului”, a tinut la SRI un om (maior) care vroia sa asculte un popor zi de zi pe baza de siguranta nationala cand tara era praduita de la cel mai inalt nivel in stat. De ce crezi asa dupa mintea ta ca a fost schimbata Pivniceru de la justitie cand trebuiau numiti procurori? De ce crezi ca existe poze la aceeasi masa cu Udrea, Cocos si Ponta si nu exista combintia asta gaunoasa Udrea -cocos cu iohannis? Voi chiar v-ati lovit la cap? Dovezi aveti, fapte aveti si voi o mai ardeti cu ponta care vroia sa faca dreptate dar nu a fost lasat de oameni pe care EL ia numit? Pe bune? Nu stiu ce rezonante sau ce interese sa va mane intr-o asemenea gandire dar Dumnezeule Mare folositi mintea aia dincolo de declaratii politice… Astia doi se injurau ca porci (recte Ponta si Basescu) si contractele Microsoft erau tot pe filiera Cocos desi ministri erau ai lui Ponta sa nu mai zic de faptul ca si madam kovesi era tot din barca lui ponta… Corpul de Control al guvernului nu este altceva decat o unealta de politicianism si de campanie ca efectele au fost 0 pana la imbarcarea lui Iohannis la cotroceni… asta e realitatea cine vrea o accepta cine nu poa`sa pupe in continuare statul asta de drept creat de basescu, mosit de Ponta si care al dracu a inceput sa functioneze concomitent cu numirea lui Iohannis!

  23. apropos de interviul pe ‘profil sportiv’ in care ghita ‘rupe tacerea’.. o rupe cat sa zica
    1. ei s-au adaptat sistemului (au dat spaga ca asa era cutuma)
    2. strainii fura nestingheriti, si pe ei nu-i deranjeaza nimeni ..

    manipulator si fals
    1. ei sunt parte a sistemului (stalpii IT-ului romanesc de ‘cumetrie’)
    2. ghita si satelitii au bagat pe gat statului roman tone de licente microsoft, oracle etc, prin caiete de sarcini cu dedicatie, dubland propria lor influenta interna cu presiunile (oarecum de asteptat) externe pe interese economice, pentru a-si asigura monopolul intern, si pentru a castiga o anume impunitate (iluzorie si ea, dupa cum se vede recent).

    imi place ca baga la inaintare povestea cu ‘avem mii de oameni angajati si luptam sa le castigam o paine ‘ .. painea si-o castiga fiecare prin munca proprie, capitalistul trebe sa aiba idei,viziune,capital .. la noi ‘capitalistii’ au capacitate,mijloace si tupeu sa comita trafic de influenta, si cam atat… tupeul lui ghita e manifest in inducerea subliminala a ideii ca ‘suntem noi ticalosi dar si aia de afara sunt’ – uitand ca ‘ticalosii’ de afara (cel putin in IT e clara povestea) si-au facut cap de pod in romania prin invartelile unora precum ghita. Multi cunosc ce presiuni fac astia sa scoata din circuit orice alt competitor care nu e aliniat la masina de tocat bani fara numar pe licente fara rost si ecrane fara noima, folosind presa, agenti de influenta din administratie
    si alte organe ale statului.. arbitrii sunt mituiti nu doar pe terenul de baschet.

  24. Cat despre condamnati definitiv te inseli: Monica Iacob Ridzi… Procurorul general al romaniei a fost numit de catre tizul tau Ponta justitiarul… astia nu se schimba cum bate vantul e suficient sa-i faci sa munceasca … Acum orice am zice de Kovesi a batut niste recorduri pe la DNA… deci suruburile nu trebuiau schimbate ci doar stranse sa faca mai putina galagie masina si sa inchida mai bine (corupti)… Intelegi? Eu nu clamez ca statul de drept de azi e perfect (e chiar cel vechi) doar spun ca incepe sa ne livreze niste satisfactii (lucruri care nu s-au intamplat nici pre vremea lui Nastase, Tarceanu, Basescu, Ponta…) Il vad pe Bercea in inchisoare (vrei sa l plang de mila?), o vad pe Udrea in inchisoare, il vad pe Videanu in arest judiciar, si multi alti. Si stii ce e mai ciudat? Ca nimeni nu acuza politicul de data asta… Pana acum se acuzau ba basisti , ba pontisti ca se aresteaza ntre ei, acum nici macar asta nu mai pot face pentru ca impreuna au creat acest stat… Dupa ce impreuna l-au creat acum acuza ceea ce ei au creat adica asa zisul stat de drept le vrea raul… de parca statul de drept ar candida la viitoarele alegeri 🙂

  25. Am stat să chibzuiesc care dintre cele trei trăsături ale “justiţiei independente” (incluzând procurori şi judecători de la vârf, dar nu numai) ar fi dominantă: să fie servilismul? să fie corupţia (bani şi putere)? să fie incompetenţa? Nu m-am putut decide, aştept ajutor

  26. @Andrei

    Pe bune. Tu nu vezi padurea din cauza unui copac.
    Uita-te te rog in ansamblu. Pe bune scrii o gramada de prostii. Pentru ceea ce a facut Kovesi precum si alti procurori si judecatori din piramida merita si astai cu varf si indesat puscaria.
    Daca tu crezi ca unul care a facut 100 de crime se poate spala intocand “armele” ca si cum nu s-ar intampla nimic imi pare rau dar esti intr-o mare eroare. Eu nu cred ca pot face justitie corecta cu oameni care au fost de departe foarte incorecti 10 ani in care scuza-ma, dar cu o “ritzi” nu se face primavara. Discursul tau seama exact cu cel al lui Rares Bogdan.
    Cat priveste Klaus … tot n-ai inteles nimic. Iti reamintesc doar ca si Basescu in 2004 la doua luni dupa alegeri va pacalise pe toti ca e marele justitiar si face pe dracu’ ghem avand o incredere de 70%. Si Iliescu era al fel dupa revolutie. Toti s-au multumit sa troneze peste “serparie” si la fel face si Klaus. N-a strans niciun surub. Va ia doar ochii asa cum a facut si Baselu. Sunt in stare sa pun pariu ca Romania si-a luat teapa si cu asta. Din pacate pe unii ca tine nu va convinge decat trecerea timpului.
    … si apropo, apreciez site-ul lui Ciutacu tocmai pentru ca e inteligent si “hint”-urile pe care la da sunt asijderea inteligente. Daca tu nu te-ai prins ca atunci cand foloseste sintagmele “justitie independenta” si “stat de drept” nu pune ghilimele direct ci doar le sugereaza … e pacat ca nu te-ai prins.

  27. “ERATA”… a se citi :
    “Pentru ceea ce a facut Kovesi precum si alti procurori si judecatori din piramida tainuind golania pe vremea Basului, merita si astia cu varf si indesat puscaria.”
    … poate nu m-am facut bine inteles dar ma scoate din sarite sa vad atatia oameni care tot “pleaca dupa fenta” si nu se mai invata minte.
    Parca e in bancul ala cu vanatorul si ursul in care vanatorul in 2 randuri nu nimereste ursul si ala “i-o trage” incat, a treia oara cand acelasi vanator tot nu nimereste, ursul se scarpina in barba si ii zice : ” Bag seama ca dumitale tot vii la “tras” pentru ca-ti cam place”.
    Asa vad ca e si cu romanii nostri, “gandesc”, “voteaza” de 25 de ani si se aleg numai cu “trasul” dar nici ca se invata minte.

    … si apropo : daca e sa iei 3 ani cu suspendare sau 5 din care executi 1, in conditiile in care se confisca 8 milioane de euro dar ramai cu 100 de milioane dosite in Insulele Cayman cand de fapt ar trebui sa faci 10 cu executare si sa ti se confiste 108 milioane de euro o fi justitie independenta si stat de drept sau afacere ? … scuze, dar asta nu se cheama dreptate.

  28. După efectul dominoului, dacă blonda lui băse va fi condamnată, interesant este pe cine va da în gât, să-și micșoreze pedeapsa. Banii negrii din evaziune lasă urme. Fie că au fost folosiți pentru campaniile electorale pdl-iste sau liderii pdl-isti au primit foloase necuvenite.

  29. @Andrei
    …si inca ceva. Recitind rationamentul tau observ ca nu cunosti sau nu vrei sa recunosti mecanismele dupa care functioneaza anumite chestii pentru ca ai facut niste afirmatii care intra in contradictie cu urmatoarele :
    – organizarea sistemului judiciar precum si numirile din sistem a fost schimbata cu buna stiinta de Macovei, Predoiu, Bica si Basescu astfel incat la orice numire pe functie in sistem presedintele practic avea drept de veto chiar asupra numirilor pe care el nu le facea personal adica spus mai pe sleau, de exemplu orice nume propus de guvern prin Ministrul Justitiei pentru fuctia de procuror sef la DNA nu trecea daca nu era negociat cu presedintele. La fel este si cu Judecatorii la ICCJ, acestia fiind practic judecatorii care pot da peste cap orice alt verdict dat de instantele inferioare. Ia gandeste dumneata, presupunand ca Basescu ajunge cu un verdict de condamnare (nu de arest preventiv sau alte rahaturi mici) si va astepta decizia finala in fata oamenilor care au fost pusi in functii de el si pe care ii are la mana, cum vor reactiona acestia. SI presupunand ca Iohannis stie ca astia sunt oamenii lui Base, de ce nu-i schimba ? Simplu. Pentru ca se “sprijina” pe aceeasi oameni, asa cum i-a convenit de exemplu sa se lase sprijinit de Blaga si Anastase. E la mintea cocosului. Si asa a fost si ESTE inca dupa cum vezi si ACUM in “tara lucrului bine facut” si care “renunta imediat la imunitate”.
    – Ok. Ponta (care nici el nu e curat, dar macar sunt sigur ca ar fi vrut cu mult mai mult sa i-o traga marinarului decat Klaus, argument fiind faptul ca Blaga, Anastase et co. nu sunt la PSD) a coabitat cu Baselul. Iti reamintesc de faptul ca numirea lui Kovesi a facut-o din postura de interimar la Ministerul Justitiei, sub presiunea faptului ca Luluta a fost si inca este laudata de occidentul “binevoitor” si care ne poarta de “grija” desi el ar fi vrut pe altcineva. Dar iti repet Semnatura pe decretul de numire la ORICE post cheie din justitie, e la mana presedintelui. Prim ministrul poate sa-l vrea si pe Iisus Hristos, daca presedintele (recte Baselu sau Klaus) nu vrea, Iisus Hristos nu ajunge procuror sef la DNA. Si as mai adauga faptul ca, dupa cum observi Klaus “coabiteaza” cu numirile vechi fara nicio problema, ba chiar e incantat.
    -… cat priveste SRI ….si astia sunt tot la mana presedintelui. Gandeste-te numai ca nu prim-ministrul, ci presedintele e seful CSAT si comandantul suprem … iar rationamentele alea cu prim-ministrul pune procurori si sefi la SRI sunt prostii. Toate propunerile in posturile cheie de mai sus pe care le poate face conform legii un premier nu se pot materializa decat prin negociere cu presedintele si desi te revolti tu ca Kovesi a fost numita de Ponta, tu o vezi ca decizie impusa de Ponta cand de fapt e impusa de Basescu, la umbra lui Biden si Merkel.
    Ma rog … nu stiu daca vezi “subtilitatile” desi mie mi se par foarte usor de remarcat.
    Inchei spunand ca in toate chestiile astea tu nu vezi “conspiratiile” insa pana la urma nu e nicio problema. Cam 80-90% din populatie nu le vad, pentru ca, asa cum am spus anterior in 25 de ani, “plecarea dupa fenta” a devenit deja un automatism si asta e primul motiv pentru care merge tara asta de-a busilea. Restul cauzelor apar firesc si se dezvolta usor tocmai pentru ca la noi prinde “prosteala pe fata”.

  30. Auleu Grigore am ajuns sa invocam legea la numirile de procurori ? Despre ce naiba vorbim? A vrut sa i-o traga lu` Baselu cu oameni lui? Hai ma… Vrei sa spui ca propunerea lui Kovesi s-a facut legal? Fa te rog un efort de memorie sau amintesteti titlurile de pe A3 cu legalitatea numiri procurorilor de catre Ponta… Ca sa acoperi mizeria lui Ponta o dam “conform legi”? E amuzant sa stii… este exact aceeasi marsavie facuta de cuplul (rus-Ponta) la suspendare… Psd si PNL ul avea 70 % dn parlamentul ala nenorocit si tu imi spui ca ei trebuiau sa cante cum spunea Macovei de la 10%? Hai ma ce naiba… Au vrut si sa-l demita dar au facut tot posibilul ca legal sa nu poata fi demis (rus nu avea datele de la referendum si ponta o ardea cu OUG cand avea 70% din parlament pentru pragul electoral)… Ca dupa sa ne spuna calm si relaxat ca s-au facut greseli in procesul de suspendare? La fel cum ne comunica calm si relaxat ca doamna Kovesi e o profesionista si trebuie numita? dupa ce in campanie era “basista sefa” ? Eu cred ca padurea de care vorbesti tu ca nu o vad eu a fost taiata de UDMR si a ramas doar copacul ala de care vorbesti. Stiu ma e o teapa iar dar eu ma bucur ca de data asta teapa e cu puscariasi nu cu vorbe si cu OUG! Intelegi? Apropo de mecanismele de numire ale procurorilor le cunoastem sau recunoastem doar noi astia de rand care comentam pro sau contra ceva pentru ca niciodata procurori nu au fost numiti conform acelor mecanisme ci a fost o “intelegere” pe dosare si pe functii… Daca le invocam o facem doar ca sa argumentam o ineptie si sa aratam cat de usor putem fi manipulati de televiziuni… Si daca ar fi fost asa si Ponta nu ar fi putut numi datorita legilor cretine din tara asta (ceea ce sincer ma indoiesc pentru ca oricum legea nu a fost luata in seama la numirea procurorilor), dar asa pentru naivi merge scuza, de ce fras au fost trimisi acolo in proportie de 70%? Sa ce? Sa ne-o pomeneasca pe Macovei? Cam atat ar fi de spus… Daca ma faci pe mine naiv si imi spui dupa ca astia nu au putut face nimic antibasist ca nu era conform legi inseamna ca suntem in “noaptea minti” si orice argumentare nu isi mai are rost… Au avut 70% repet 70% reprezentare in parlament si ei au vrut sa- l demita pe presedinte cu OUG? Era la mintea cocosului ca OUG va fi declarata neconstitutionala si era la mintea cocosului ca s-a atins pragul de demitere de 50%+1 doar ca rus se facea ca ploua si ca am fi vreo 23 mil. in tarisoara asta 🙂 Ete scartz!

  31. @Andrei
    1. Da. Numirile nu pot fi facute decat conform legii si regulilor facute din pacate de Macovei si pentru care, dupa cum ai vazut occidentul sarea de fund in sus daca cineva ar fi vrut sa le schimbe sau sa le dribleze cumva. Pe asta a mizat si Basescu de a ramas nesuspendat. Vad partizanatul tau anti-psd si e justificat pana la un punct. Repet ce ti-am mai spus. Nu-l banuiesc pe Ponta ca e un mare vizionar in politica si economie, e tot un imburghezit si oportunist crescut de Nastase dar analizeaza si tu conditiile in care a trebuit sa “coabiteze” cu sistemul lui Basescu in perioada in care Basescu era la butoane in mod direct, ba mai mult si “apreciat” si “laudat” de aceeasi manglitori populari europeni de la Bruxelles (adaug aici si ultima lauda a domnului Doll, presedintele PPE care a multumit domnului Basescu pentru sprijinul acordat in alegerea lui Johannis care e tot popular european dupa cum cred ca stii. Si acum analizeaza si cum “coabiteaza” domnul Johannis, cu exact aceeasi oameni ai regimului Basescu, care sunt pe ACELEASI functii, ba mai mult sunt “proptele” de seama in Noul Partid Liberal (proaspat afiliat si PPE, care practic la cum actioneaza in Europa e conducatorul unei mafii economico-corporatiste la de “liga campionilor” europeni, nu de diviza 1 cum e la noi).
    2. Eu nu stiu pe cine vezi in puscarii. Ritzi, e data doar de exemplu de genul “am bagat la gherla si de la noi”, dar ea e un exemplu tip Bivolaru de la PDSR sau Temesan de la Bancorex de acum vreo 10 ani, o “coaja de paine” pentru “setea de justitie a poporului pacalit”. Nu e mare lucru sa ramanem numai cu asta. Vad ca probele in dosarul Microsoft sunt foarte, foarte subtiri si incet incet flacara se cam stinge. De EADS ai mai auzit ceva ? Acolo era vorba despre vami, Blaga “toarce” linistit. Iar la Udrea tam-tam-ul e mare pentru sesizarea facuta de OLAF pt ca in gala bute s-au folosit bani europeni, altfel iti garantez ca blonda era acum acasa, cel mult in arest la domiciliu (asta si primise conform “probelor” din dosarul Microsoft).
    3. Ar fi de scris multe… pentru ca sunt MULTE si cand le pui una langa alta … te sperii insa as mai face apel la o ultima chestiune. Ti-am scris mai sus. Basescu a primit multumiri de la Doll pentru sprijinul acordat lui Johannis. Udrea isi facea selfie la Paris cu “diaspora” la vot … pentru Johannis. Macovei a mobilizat toata suflarea … pt Joannis. Blaga, Vass, Anastase, Turcan si tot alaiul vopsit acum in galben dupa ce au fost elemente CHEIE in regimul Basescu l-au sustinut pe Johannis. De ce ? … Ca sa vina “neamtul” sa-i bage in puscarie ? …s-avem pardon.
    Din ce observ eu, treaba e din ce in ce mai fasaita. Doar daca ajunge Basescu condamnat definitiv se poate schimba ceva … pentru ca atunci n-ar mai avea motiv sa nu spuna TOT ce a facut si pe cine si cum are la mana… altfel ne alegem cu niste arestari spectaculoase dar care se vor fasai … incet incet … “independent” … si “bine facut”.

    ps:
    Aminteste-ti ca pana si ministrii dintr-un guvern de opozitie fata de presedinte, primesc mandatul DOAR daca presedintelui ii convine “mapa profesionala”, altfel nu ajunge sa depuna juramantul. Asa ca gandeste ce frecus a fost cu Basescu la toate numirile cand el putea spune NU la orice nu-i convine sau sa spuna DA la ce ar fi vrut primul ministru doar daca ramanea de exemplu X la SRI, Y la DIICOT… etc.

  32. @constantin
    cam asta-i!ne arunca cite o guma de mestecat folosita si asteapta de la noi sa ne declaram satui,ca dupa un prinz.sunt atit de multe lucruri facute in pripa,fara profesionalism doar sa alimenteze nevoia melteanului de scandal,cind problemele sunt mult mai grave si mai adinc inradacinate.

  33. l-au sustinut pe Joannis toti astia dintr-un singur motiv; sperau sa fie acaparati in barca PNL… Eh si toate breacking news-urile televiziunilor psd-iste eruau cu pmp care se lipea de PNL… Din cate imi amintesc PMP e undeva singur izolat! Nu? Mai erau unii de spuneau ca va fi Basescu premier cu Johannis presedinte si asta un fas politic… Au vrut si ei sa linga putin ca sa si mai “spele” din pacate lucru care nu le-a reusit… Iar asta cu sustinerea lui Basescu pentru Johannis a venit de la Doll si Basescu a executat…nu din motive interne… dar e greu sa conectam tot pt ca traim cu impresia ca stim tot si afirmam FERM ca nu exista niciun condamnat definitiv dupa reducem in derizoriu condamnarea a monicai iacob ridzi spunand ca e doar o momeala… daca era o momeala se opreau la ea nu continuau cu Udrea, Basescu (fratele), Videanu, Cocos , Berceanu, Bica si multi alti… Tu crezi ca asta e o spalare de imagine a lui basescu cand toate numele astea au compus adevaratul nucleu dur al sistemului?

  34. @ bondescu

    Sunt uimit de rapiditatea cu care s-a topit ştirea dată de Sebastian Ghiţă. Câteva ziare au preluat-o în prima fază, apoi au făcut-o pierdută. Nici măcar pe site-ul RTV nu o mai găseşti. Mă rog, o fi într-un subsol de pagină, n-am avut timp să caut cu lupa… Halucinant! Aşa ceva… ESTE ORDIN DE ZI PE UNITATE/UNITĂŢI?! Toată presa este o cazarmă? Cătălin Tolontan este singurul om liber? Singurul civil? Îl aşteptăm pe domnul Ciutacu, dar nu prea mult…

    Nu-i credibil Sebastian Ghiţă? În anii 2000, omul era negustor de calculatoare. Nu ştie ce a vândut? Eu cred că ştie ce a vândut mai bine decât cei care au cumpărat. Mă miră şi faptul că cei din ministere nu reacţionează, nu-l combat pe S. Ghiţă. Tăcere totală. Nu s-a întâmplat nimic. Dormiţi liniştiţi, DNA-ul lucrează pentru voi. Şi presa independentă veghează în lanul de se-cară.

    Elena Udrea,Cocoş, Bica şi compania merită tot ceea ce li se întâmplă, dar asta nu justifică ascunderea unei hoţii mult mai mari.Până în toamna anului trecut au fost anchetaţi şi condamnaţi doar cei care au făptuit până în anul 2009, acum doar cei care au făptuit între anii 2009-2012. Ăsta-i statul de drept minimal.

    Sebastian Ghiţă are nişte dosare penale. Probabil că va fi arestat la domiciliu, în Insulele Cayman, fără drept de întoarcere. Şi i se va interzice să scrie pe facebook.

  35. Ai idee cand o sa inceapa sa-i ridice si pe primarii din Bucuresti?
    La Negoita ar avea material pentru 10 condamnari.

    Mi se pare ciudat ca au luat toti barosanii si de astia nu se atinge nimeni.

  36. 1. Nu … speranta era sa se salveze bagand capul in “poza de dreapta”, srijinind din toti rarunchii “statul de drept” si “justitia independenta”, plangand ca vai Ponta il elibereaza pe Voiculescu, ca-i umple iar cofrajele cu oua lui Nastase si ii “albeste” termopanele si piticii de gradina si ca , bineinteles “Sariti maica, vin comunistii !!!” … ca inante de asaltul final erau “mascati” in PNL, PMP, M10, DNA, SRI … astea sunt doar detalii.
    2. Sa-ti mai amintesc una cu surubul strans de Johannis … Mircea Basescu doarme in patul lui si merge la “servici” chiar acum pe vremea “suruburilor” stranse de Johannis.
    3. Ridzi a gresit. Dar dupa cum ai vazut ANI tocmai a declarat ca nu e in neregula nimic cu d3eclaratia ei de avere. Mi-e mila de ea ca e bolnava si ca pedeapsa nu e ca a bagat banii in buzunar ci mai curand pentru ca a fost interceptata ca a dat ordin subordonatilor sa se distruga probe. Ea e aproape un cadavru trimis la puscarie, sacrificata pentru ca inca EBA sa nu mearga acolo. Din pacate nu a recunoscut asta la proces, cred ca din cauza ca vrea sa protejeze viata copiilor ei. Sunt convins ca a primit amenintari de la capo di tutti capi sa taca. Ea si-asa e bolnava, poate i-a promis ca o scoate pe caz de boala incurabila si “justitia independenta” nu se atinge nici de sotul ei care ca orice primar nu poate sa nu aiba ceva bube … dar doar daca e “cuminte” si ia totul asupra sa.

    ….gata .. opresc aici. Daca nu e condamnat Baselul definitiv … se stinge tot sau o sa vezi doar condamnari de doi lei si mult circ ca sa mai ostoiasca foamea de justitie a poporului deja mult prea buzunarit. Dar daca e condamnat abia atunci o sa vezi show. Condamnarea serioasa si dreapta nu poate fi decat cea de INALTA TRADARE … si ar intra si multi altii alaturi de el, sub aceeasi acuzatie…. dar asta ar fi minune dumnezeiasca, ceea ce … in conditiile date, nu cred.

  37. Cand ceea ce ai creat iti cere socoteala e ca nimic din ceea ce faci nu ramane nerasplatit.Nefericita a intrat in malaxorul propriului sistem care a depasit punctul sau de maxima forta.A inceput sa se autodigere…Nu va temeti nu-i sfarsitul lui…Poate transformarea…

  38. @constantin
    din ce spune ghita reiese ca s-au dat 100 de milioane(si in avizul min. justitiei semnat de bica,la fel)pe microsoft,deci spaga a fost de 38 de milioane nu de 18,nu?

  39. Victor ,
    ce are asa grav ridzi ?
    nu sunt ironic, sunt doar curios pentru ca se vorbeste peste tot ca are ceva grav dar nu zice nimeni ce are , si pe net mai mult decat ca sufera de 13 boli nu gasesti nimic.
    la becali s a tot discutat boala , ‘nspe mii de specialisti si au dat cu parerea .
    chiar si pe tine te am auzit acum cateva zile la emisiune la tine de “starea” lu’ ridzi …
    e ceva grav de nu se poate spune la tv ? sau e ceva de natura ginecologica ?

  40. @BB: atat timp cat sotul nu-si da acordul, nu am ce scrie/spune. am vazut documentele, e nasol

  41. inteleg si banuiam ca e nasol cand te am auzit in emisiune.
    sper sa i se arate documentele alea de zici tu si lu’ basescu si eba

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.