Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Califatul nervos al Generației Facebook

Califatul nervos al Generației Facebook

statement

Întotdeauna am respectat/încurajat dreptul la opinie, cel la protest și, în general, pe toate cele consfințite de Constituție. O voi face, fără discuție, în continuare. Dar, ca să fie clar, atât timp cât mă voi ocupa cu televiziunea, în emisiunile pe care le moderez, nu vor fi propagate/tolerate ura, amenințările și/sau mesajele anarhice/intolerante/rasiste/discriminatorii. Strada poate cere obligativitatea lunară a aselenizării, colonizarea Planetei Giganților, asfaltarea Căii Lactee, transformarea republicii în emirat american sau instaurarea unui califat sângeros cu sediul social în Casa Poporului și puncte de lucru în piețele publice.
Eu am, totuși, o meserie, o carieră, o brumă de autorespect și măcar o bucată de creier încă funcțională. În plus, nu doresc să candidez la vreo dregătorie, nici să fiu simpatic cu orice preț, iar pentru mine personal chiar nu mi-e teamă. Deci nu am rezonat, nu rezonez și nu voi rezona la excese care, de regulă, sunt tratate (sau ținute sub observație și medicamentație aferentă) la Obregia, fost Spitalul 9.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

65 thoughts on “Califatul nervos al Generației Facebook

  1. @Cola – oricand e loc de mai bine! 😉 Invitatia ramane deschisa … 🙂

    @Konrad – ar fi tragic daca nu ar mai fi sau foarte bine daca ar mai fi?

  2. Citidindu-va articolul, mi-am adus aminte de ce va iubesc ca jurnalist-scriitor. Geniala exprimarea cu califatul. Off, ca nu mai pot cu “tinerii frumosi si liberi”, ma simt batrana urata si prizoniera. Ca sa ii ajut, propun adoptarea unei noi constitutii care sa aiba un singur articol.
    ARTICOL UNIC: Daca 2% (sau 1 % sau vedem poate 0,5%) din populatia Bucurestiului cere demisia presedintelui, premierului, ministrilor, presedintelui de bloc, politistului de la colt de strada, profesorului, medicului etc etc. acesta va fi obligat sa plece imediat! Locul lui va ocupat in secunda urmatoare pe criteriul: tu ala cu sapca (sau barba sau tricou) fii premier! Sau presedinte! Sau primar! Sau profesor!
    Avantaje? Nenumarate: economii importante la buget (scapam de alegeri), un guvern, presedintie, comitet de bloc etc. mobile si saltarete. Si poate extindem metoda si la justitie. La puscarie cu X, zice strada. Si vorba lor lege se facu.presedintelui, premierului, ministrilor, presedintelui de bloc, politistului de la colt de strada, profesorului, medicului etc etc. acesta va fi obligat sa plece imediat! Locul lui va ocupat in secunda urmatoare pe criteriul: tu ala cu sapca (sau barba sau tricou) fii premier! Sat presedinte! Sau primar! Sau profesor!
    Avantaje? Nenumarate: economii importante la buget (scapam de alegeri), un guvern, p;resedintie, comitet de bloc etc. mobile si saltarete. Si poate extindem metoda si la justitie. La puscarie cu X, zice strada. Si vorba lor lege se facu.

  3. Cind 7,4 miloane au scris, in cabina de vot, sa plece Basescu, Statul de drept a spus NIET, nu s-a atins pragul. Acum citeva zeci de mii (cam de o suta de ori mai putini), iesiti in strada la tristete si jale mare, dicteaza cine sa fie numit premier si cine sa candideze la alegeri iar cateii si catelele de paza ale democratiei (adica presa)aplauda revolutia. Nu mai apara statul de drept ca acum o saptamina, s-a dat alt ordin pe unitate.

  4. Un anume Tudor Benga face furori pe Facebook. Cica reprezinta “strada”. Si cere inasprirea pedepselor pentru coruptie, ca la “strada” in cap coruptia e ceva palpabil, usor de dovedit si imposibil de manipulat de binomul SRI-DNA (ne-ales si aservit intereselor meschine de corporatii internationale, sincer). Halal strada, frate! Gaunoasa ca autostrazile de tam-tam facute pana-acu, pe coruptie! Cerc vicios… Atentie sa nu creasca iar TVA peste noapte, ca “strada” se preda ca turma la SRI, sa le faca ei legi si guverne. Gaunos demers!

  5. Stiu ca tu si cu Mircea sunteti primii sustinatori ai protestelor si al exprimarii libere indiferent cat de prosti ar fi cei care le folosesc pe cele doua, dar fiindca amandoi criticati cererile nedemocratice ale prosestatarilor ar fi corect, din pricina ca si voi v-ati dorit ca oamenii sa iasa in strada atunci cand sunt nemultumiti, sa ne spuneti, sa imi spuneti, PENTRU CE ANUME SA SE ADUNE TINERII “FRUMOSI SI LIBERI”, SI CE ANUME SA REVENDICE CA ACTUALA CLASA POLITICA SA FIE INTIMIDATA IN ASA FEL INCAT SA-SI ELIMINE CORUPTII ? CUM FACEM ACEST LUCRU DEMOCRATIC ? Oare noi cei care va urmarim, pe tine si pe Mircea, avem dreptul moral sa aflam acest raspuns sau ar fi cazul sa ne ducem dracului ?

  6. Generaţia bidonaţilor, adică ‘tinerii frumoşi şi liberi’ (aceşti ‘young, dumb & full of cum), par să aibă nevoie de supape sociale apărute periodic. În Ianuarie 2012 se cumulase prea multă oftică vs Băsescu/Boc, în Septembrie 2013 au ars-o filarmonic pentru o Rosio Montana uotpică, într-o manipulare vizibilă de pe naveta Soyuz sau, în fine… de pe staţia spaţială internaţională, iar acum au găsit pretext în acel incendiu tragic, au mimat o ipocrită şi mult prea greţoasă empatie colectivă şi-şi dau drumul într-o civică refulare, fiind prea stătuţi…
    Ah, că protestele lor sunt doar masaj fără finalizare, n-am niciun dubiu. Jucând după regulile unui joc viciat până-n fibra măduvei democraţiei (un sistem de orânduire anti-uman şi desuet), e practic imposibil să schimbi un sistem, atâta timp cât îl legitimezi prin vot şi revolte, vrând să-i schimbi pe unii cu… cuuu…. Cucu!?
    E clar că pleacă leprele, vin japiţele. Sau invers…
    Bine, ideal ar fi, pentru o cinică şi mult prea amuzantă implozie socială, să fie propulsate în lumea politică nume precum Chirilă, Naumovici, Mândruţa, Puric, Chilian, Pietreanu, Dincă (solistul formaţiei Trooper), plus alte trompete Facebook, hartişti şi băgători de seamă de prin colcăiala lumii mondene, cum ar fi Măruţă, Capatos & shit…
    Ar fi colosal să se întâmple aşa ceva şi nu cred c-ar fi îndeajuns de multe floricele şi six-pack-uri de bere, pentru a domoli pofta de show total a românachisului resemnat.
    Însă, nu cred c-avem voie de la Bruxelles să facem astfel de experimente la graniţa NATO, cu un vecin precum Rusia, iar asta s-a văzut chiar şi în gestul demisiei lui Ponta, care sub nicio formă nu ar fi făcut-o fix de ziua lui Băse. Ar fi ales să demisioneze cu 24 de ore mai devreme sau mai târziu. Pripeala acelei dimineţi miroase de la o poştă a ‘must do!’ venit de afară.
    Aşa că… bidonaţii cu bidonaţii, morţii cu morţii, iar viii? Viii tot cu morţii? Ce s-a întâmplat la Braşov cu acea fabrică de pâine nu mai aruncă ţara-n aer? S-a consumat încărcătorul de empatie la ‘Colectiv’? Gata? Mortul şi răniţii de la Braşov nu-s tot români?
    Fi-mi-ar scârbă de ipocrizia celor care-şi pun ‘Je suis Charlie’ la foto de profil pe Fb, îşi pun curcubeu când americanii le pun inel pe deget celor care şi-o dau la caca şi preferă felaţia în locul cunilingusului, dar care-i plâng făţarnic doar pe unii, durându-i în cur de alţii!
    Orwell avea dreptate, însă nu şi-a dat seama că până şi în faţa morţii unii sunt mai egali decât alţii…

  7. Sunt optimist ca aceasta miscare este sincera si rezista bine incercarilor de manipulare, confiscare.
    Problema e ca nu prea sunt parghii sa misti lucrurile la radacini pentru ca au parjolit totul jigodiile astea care formeaza “clasa politica”.

    In alta ordine de idei, ieri citeam pe GazetaOTV ca Tolontan a descoperit ca se sa spaga la ISU sub forma unor donatii. Am avut o revelatie la fel de mare ca atunci cand m-am prins ca nu barza adduce copii. La fel nici autorizatiile PSI (si nu numai, cica ar fi si pe la restul ceva lucruri necurate, zice lumea) din “retailul modern” nu pica din cer fara deranj si in timp decent…

  8. Ieri am constatat că generația Facebook are reprezentanți promițători – din punct de vedere politic, desigur. Adrian Despot anunța de dimineață că nu merge la Cotroceni, fiindcă nu are competența necesară consultărilor de-acolo. L-am aplaudat și mi-am spus : iată un om de bun-simț ! Peste câteva ore, mi-am dat cu nuielușa peste degete : Adrian Despot apărea la Cotroceni… Ce s-a intâmplat, cum se explica răzgândirea domnului în cauză ? N-am găsit decât un răspuns : căutase temeinic, își găsise competența, dar pierduse bunul-simț care, oricum, e ceva neglijabil în lumea noastră, deci nu se pune.
    „Primul pas” în lumea politicii a fost făcut cu succes.

  9. Victore, un sfat de la unu’ mai batran. Las-o sa se mai raceasca si trage apa dupa aia. Postacii Udrei si PeDeLe-ii au pornit rahatul asta. Ei l-au pornit, ei sa-l opreasca.

  10. epolitikon, ML, Mica, erg, nu prea ati fost pe faza de data asta ca ati stat pana tarziu pe strazi aseara, dar acum postati la prima ora in weekend, ca se plateste dublu. A venit frigul, asa ca de azi puteti cere un spor de risc de imbolnavire pentru orele petrecute pe strada.

  11. @ML

    “nenea, nenea, pot sa raspund eu?”

    Zise micul negru din fundul clasei …

    “Dimineata era toba iar la dupa-masa bassul mare!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.